Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 22:02   #2341
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Mam z 7 stron do nadrobienia. No więc najpierw o mnie a potem nadrabiam.
W pracy doznałam szoku i aż mi łzy w oczach stanęły. Dostałam wieeelki bukiet kwiatów, mnóstwo prezentów kartkę na której każdy napisał coś od siebie (aż się wzruszyłam czytając) i wszyscy robili sobie ze mną zdjęcia. Dostałam:
- kapcie z zestawem do pilingu nóg
- kosmetyczkę z kosmetykami do kąpieli
- walizeczkę z lakierami do paznokci oraz dodatkami do zdobienia paznokci i zestaw do maniciru
- walizeczkę z cieniami do powiek, rózami i pudrami, pędzeli do malowania , kredka do oczu, eyeliner
- ferrero roche
- wiśnie w likierze
- kadzidelka
- filetowy kwiat w doniczce (szefowa pamiętała ze mam filetowe kanapy w salonie)
- kubek z reniferem, pluszak i żelki dla Milenki
A dla dzidziusia powiedzieli, że są przesądni więc dopiero po porodzie coś kupią
W sumie wyszłam z pracy z 3 wielkimi torbami prezentowymi, bukietem kwiatów i kwiatem w doniczce. Dobrze, że tż po mnie przyjechał
Jak mi prześlą zdjęcia na maila to wkleję w klubie moją ekipę . Umówiłam się że wracam w maju i mam ich często odwiedzać.
A najbardziej podobała mi się ta kartka "odchodzisz z pracy bo będziesz miała dzidziusia" w której wszyscy mi coś napisali, za czym kto będzie tęsknił i jaka byłam

Ok idę nadrabiać
AgaMili super pożegnanie, aż mi się moje przypomniało to naprawde miłe z ich strony, w momencie człowiek zapomina o wszystkich spięciach i nieporozumieniach w pracy. Faktycznie prezentów górę dostałaś. A jak tam dziś pogoda u Ciebie? U mnie paraliż ze względu na huragan. Podobno lotniska, szkoły, mosty pozamykane. U mnie w pracy puścili dziś ludzi wcześniej do domów, ale nie ma aż takiej tragedii według mnie, wieje mocno, ale czy to można huraganem nazwać. Podobno w Irlandii jest masakra, Kasik się dziś nie odzywała
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:03   #2342
diablica_db
Raczkowanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Wstałam. Spałam chyba z 2 h ale o wiele lepiej się czuję teraz czas na renie, bo mi się śledzie coś odbijają

Ojj niech tylko wyjdzie, to się rozliczę z dzieciakiem! Marzy mi się, żeby brzuch się już obniżył ale i tak chcę urodzić w styczniu! czy można tak??

moje dziecie główką w dół skierowana jest już od 26/27 tyg i non stop tak siedzi, nie przekręciło się, także jest spokój z tym. Do porodu się powinno Twoje obrócić jeszcze! Nic się nie martw

opisz jak masz na imię, skąd jesteś, jaka płeć i imię maluszka!

a bo ja wiem?? Po flaszce by dostał to by się pewnie cieszył..

strasznie się cieszę kurczaki, mam nadzieję, że do porodu osiągnie wagę 3 kg
No bo ja jestem od ścigania innych, a ja mam lenia totalnego 'mam czas!' w weekend się spakuję, jak się będę lepiej czuła

MissZuzia
mam na imię weronika jestem z pomorza i moja dzidzia to prawdopodobnie dziewczynka na imię ma mieć majka no i mam 26 lat a to moja pierwsza ciąża
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:03   #2343
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
a wasze bobasy też tak kopiąi wariują że cały brzuch się trzesie i wygina? może moja też sie przekręci inaczej i ból przejdzie ? a wiecie może w którym tyg dzidzia już powinna być ułożona główką do wyjścia?
kochana moj Niuniek wisi głową w dół conajmniej od 30 tygodnia... i nie łudź się, ze wtedy nie bedzie bolało jak będzie kopał.. mnie tak wczoraj skopał po boku (głowke ma na dole, dupka pod żebrami a nóżki po mojej lewej teraz- przedtem miał po prawej) ze do dzisiaj mnie boli i ledwo chodze,....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:06   #2344
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
witaj!
ja właśnie z powodu bólu kości łonowej ostatnie 4 dni spędziłam w szpitalu.
Dostałam od swojej ginekolog skierowanie do szpitala, bo lepiej skontrolować spojenie łonowe.

Tak jak piszesz, zbyt duże rozejście się spojenia jest wskazaniem do CC.

Dziwię się Twojemu ginowi, że tak łatwo postawił diagnozę.... Boli, bo musi boleć... Owszem, taki urok ciąży. Ale jeśli okaże się przy porodzie, że spojenie się rozeszło, to możesz po wszystkim chodzić jak kaczuszka...
a u ciebie co sie okazało? masz to rozejście spojenia czy tak boli bo taki twój urok?
i jak mocno to odczówasz ?
Stary 2011-12-08, 22:06   #2345
*Agatek*
Zakorzenienie

Czy ktoś odstawił magnez ??

Bo nie wiem co to miało znaczyć, że 'mam jeszcze wytrzymać te 2 tyg i brać magnez 3x dziennie' (niby jest ok, ale mi zwiększył dawkę, why?? )

A jak się odstawi to wrócą skurcze i nie będzie można ich zatrzymać - szyjka znów się będzie skracać, co za tym idzie= szybszy poród?? Czy ja dobrze rozumuję?? ja nie chcieć rodzić w tym roku Niech se qrdupel jeszcze w te 3 tyg dobije do 3 kg

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:08   #2346
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
kochana moj Niuniek wisi głową w dół conajmniej od 30 tygodnia... i nie łudź się, ze wtedy nie bedzie bolało jak będzie kopał.. mnie tak wczoraj skopał po boku (głowke ma na dole, dupka pod żebrami a nóżki po mojej lewej teraz- przedtem miał po prawej) ze do dzisiaj mnie boli i ledwo chodze,....
ja jestem w 32 tyg i wydaje mi się że leży w poprzek bo po rzebrach na razie nie dostaję tylko tak po cało.ści mam nadzieję że się jeszcze odwruci
Stary 2011-12-08, 22:15   #2347
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

Bo nie wiem co to miało znaczyć, że 'mam jeszcze wytrzymać te 2 tyg i brać magnez 3x dziennie' (niby jest ok, ale mi zwiększył dawkę, why?? )

A jak się odstawi to wrócą skurcze i nie będzie można ich zatrzymać - szyjka znów się będzie skracać, co za tym idzie= szybszy poród?? Czy ja dobrze rozumuję?? ja nie chcieć rodzić w tym roku Niech se qrdupel jeszcze w te 3 tyg dobije do 3 kg
ja biore nadal ale ja nie miałam żadnych "sensacji" z szyjka czy ze skurczami. kazała brac po 1 dziennie i tak biore....i przykaz brac dalej

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
ja jestem w 32 tyg i wydaje mi się że leży w poprzek bo po rzebrach na razie nie dostaję tylko tak po cało.ści mam nadzieję że się jeszcze odwruci
mysle ze jeszcze jest szansa... chyba do 36 tyg ktos wczoraj pisał....

a i jeszzce apropos mojego dodatniego GBS
ktoras pisała, ze tego sie nie leczy w ciąży i miaa racje... podaje sie antybiotyk tylko w czasie porodu bo tego sie nie wyleczy-mozna tylko dzidziolka od tego ustrzec...dlatego jak zaczna mi sie skurcze to mam śmigac do szpitala bo muszą zdążyc wdrożyć antybiotyk.... to samo jak wody odejdą to jeszcze szcybciej smigac na IP
Stary 2011-12-08, 22:19   #2348
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
a u ciebie co sie okazało? masz to rozejście spojenia czy tak boli bo taki twój urok?
i jak mocno to odczówasz ?
na szczęście wielkość spojenia jest w normie, a ból, który odczuwam to taka "moja uroda".
Jestem w 29t, ból odczuwam od ok. 27t. Nasila się przy chodzeniu. Boli przy przewracaniu się z boku na bok. Bywa, że chodzę wpół zgięta.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:21   #2349
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ja biore nadal ale ja nie miałam żadnych "sensacji" z szyjka czy ze skurczami. kazała brac po 1 dziennie i tak biore....i przykaz brac dalej
hmm... nie miałaś skurczów przepowiadających??

A ile Twoja dzidzia teraz waży?? mówił?? Gratuluję oczywiście udanej wizyty, bo zapomło mi się tego zrobić

Stary 2011-12-08, 22:23   #2350
uska000
Zadomowienie

TROCHA NADROBILAM ZEBY JUTRO MIEC MNIEJ

AGAMILI ALE FAJNE POZEGNANIE

banoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:24   #2351
AgaMili
BAN stały

Monisiu 100 latek, szybkiego porodu i zdrowego dzidziusia

Haniula mi dziś położna powiedziała, że dziecko jest źle ułożone i dlatego boli mnie kośc łonowa a na dodatek mam się spodziewać przez to bolesnego porodu bo będzie mi się wydawało, że to już i chcę przeć a to jeszcze nie to tylko mała uciska. Kazała mi spac na lewym boku żeby się przekręciła i nie leżeć na plecach. Powiedz mi jak Ty swojego bąbla przekręciłaś zazdroszczę że u Ciebie już lepiej. Ja się męczę i boję się że spojenie mi się rozeszło a nie mam jak tego sprawdzić . Muszę za 2 tyg. na wizycie zmolestować położną, żeby mnie zmacała

Kamciurka straszne to podejscie lekarzy. Siedź sobie całą noc na krzesełku i czytaj dobrze ze zawieziesz mężowi neta

agawo super, ze piesek znalazl dom

Inutil a wczesniej wasz piesek tez tak mial czy teraz ma jakis uraz do tych progów ?

Dark lady ja mam lampke gwiazdke z Ikeii ale nie wiem jakie daje światło bo jeszcze jej nie rozpakowałam i nie ma żarówki . Ale ja ją kupiłam jako lampkę nocną do karmienia i mam nadzieję, że daję minimalne światło

Nawojka u mnie wieje masakrycznie. W dzien dało się przeżyć ale teraz huczy w oknach aż strach

Kropeczka szalika nie mam a czapeczki mam różne, w sumie 7 w sumie wszystkie na newborn, standardowy rozmiar

Diablica witaj

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-12-08 o 22:25
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:25   #2352
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

A ile Twoja dzidzia teraz waży?? mówił?? Gratuluję oczywiście udanej wizyty, bo zapomło mi się tego zrobić
a dziekuje

moj dzidziol w normie zawsze był... dzisiaj nie miałam usg (ja nie mam na każdej wizycie) wiec Ci nie powiem ile waży teraz.
skurczy przepowiadajacych nie mam i gin powiedzial ze to nic nienormalnego.... najczesciej moga sie pojawic koło 36-37 tyg... i ze mam sie nie martwic tym, ze ich nie ma

fajnie, ze Twoj przybiera... chyba urodzi się nie taki maleńki jak straszyli??
Stary 2011-12-08, 22:26   #2353
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:

a te skórcze przepowiadające to bardzo odczówalne są ? bo mi sie wybaje że czuje w nocy takie jakby delikatne skórcze pojedyńcze ale to chyba normakne co/
Stary 2011-12-08, 22:28   #2354
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Boro, no to naleza sie dla meza, za to, ze tak potrafi dogodzic. Nie dosc, ze dobrze wyposazony, to jeszcze sam dobrze wyposaza

P.S.
nie lubie merci z marcepanem
Marcepanowe jest okropne Zostawię tżtowi
I teraz przynajmniej wiem za co tak "chciał" dogodzić. Umówił się z mężem mojej koleżanki, z którym zresztą pracują razem, na wieczór i oczywista sprawa piwko.
A że ogólnie wiadomo -po jednym zawsze im się włącza drugie... No dalej chyba pisać nie muszę, bo śpi taki truposz obok i isę zastanawiam jak cuchnącego pijaka wyrzucić na balkon conajmniej
Nic to, jutro sobie odbiję

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Oooooooo jaka pamięć jeśli chodzi o to wyposażenie męża Boro ciekawe czy do wszystkich pytań na obronę też będziesz miała taką pamięć
Oby, oby
A co do tego "wyposażenia" hihi to na wszystkich poprzednich człowiek narzekał, że mało i licho czasem... A teraz się ich miło wspomina
Szkoda, że nie ma złotego środka, jednemu pół obciąć a drugiemu pół doszyć
Tu mi powiało Robin Hoodem

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:32   #2355
AgaMili
BAN stały

Zrobiłam remanent ubranek. Wszystko wyprasowane , czeka juz w komodzie. A więc, wszystko na rozmiar newborn (50cm/56cm/62cm)

• 7x czapeczki
  • 3x niedrapki
  • 2x grube rękawiczki
  • 2x papucie
  • 5x sweterki
  • 2x kamizelki
  • 3x bluzy
  • 1x dres (góra i dół)
  • 5x spodnie ( sztruksy i jeansy)
  • 2x ogrodniczki ( 1 jeansowe i 2 sztruksowe)
  • 11x spodenki bawełniane/ półśpiochy
  • 2x piżamki (półśpiochy + koszulka) - 1tygrysek i 1 myszka mickey
  • 3x rampers
  • 18x body z krótkim rękawem
  • 16x śpiochy/ pajace
  • 5x koszulki z długim rękawem
  • 13x body z długim rękawem
  • 1x rajstopki
  • 18x skarpertki
  • 1 kombinezon
  • 2 lżejsze kurtki
  • 1 gruba kurtka
Poza tym kilka par bucików i ubranka w rozmiarze 68cm.
Stary 2011-12-08, 22:35   #2356
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Aga pokaźny zbiorek

ja chyba muszę troszkę bodziaków dokupić jednak...
Stary 2011-12-08, 22:38   #2357
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
a wasze bobasy też tak kopiąi wariują że cały brzuch się trzesie i wygina? może moja też sie przekręci inaczej i ból przejdzie ? a wiecie może w którym tyg dzidzia już powinna być ułożona główką do wyjścia?
Moja mała jest bardzo aktywna, i w zasadzie cały dzien mi robi rewolucje w brzuchu a głowka siedzi głową w dół juz od ok 25tc, ale wtedy lekarz mowil ze jeszcze ma duzo czasu i moze sie przekrecac ile jej sie podoba. Ale raczej tak została, bo nadal wisi, a teraz na wizycie doktor mowil ze malo proawdopodobne zeby zmienila ulozenie bo juz poprostu nie ma miejsca
Mysle ze 36-37tc to jest taki czas do ktorego powinien sie maluch przekrecic

Cytat:

Haniula mi dziś położna powiedziała, że dziecko jest źle ułożone i dlatego boli mnie kośc łonowa a na dodatek mam się spodziewać przez to bolesnego porodu bo będzie mi się wydawało, że to już i chcę przeć a to jeszcze nie to tylko mała uciska. Kazała mi spac na lewym boku żeby się przekręciła i nie leżeć na plecach. Powiedz mi jak Ty swojego bąbla przekręciłaś zazdroszczę że u Ciebie już lepiej. Ja się męczę i boję się że spojenie mi się rozeszło a nie mam jak tego sprawdzić . Muszę za 2 tyg. na wizycie zmolestować położną, żeby mnie zmacała
Kochana ja nic specjalnie nie robilam, bo na poczatku jak mnie bolało to lekarz mowil ze tak czasem jest, ze to hormonalnie itd, dopiero pozniej sama doszlam do wniosku ze to mała musiała mnie gdzies tam uciskac, bo z dnia na dzien przeszło i kopniaki czułam w innych miejscach.

Ja mam podobno 'idealna figure do porodu' jak to starsze ciotki i inne twierdza, bo mam szerokie biodra no zobaczymy czy tak bedzie mi sie'dobrze rodzilo'

Monia stooo lat kochana
dark ja mam kwiatka i on zdecydowanie daje swiatło takie do snu, my sie z tz smiejemy ze to takie rożowe burdello bum bum
Agatek ja biore 2x dziennie magnez bo mi oko loto, i mam skurcze w łydkach, a przepowiadajacych tez nie mam albo ich nie umiem odróznic od wypychania? Bo te przepowiadacze to co? bol jak na okres, czy twardnienie?

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-12-08 o 22:39
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:38   #2358
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziewczynki, przepraszam, ze nie cytuje, ale staram sie jak najpredzej odpisac, zeby szybko wrocic do nauki.

Mowicie dobry alkohol? No ale to jak ja mam sama z kumplem, ktory tez groszem nie smierdzi kupic 3 walkery ???? Nie stac mnie

Zuzia
, a gdzie mozna dostac te koszyki, o ktorych pisalas? Bede miala malo czasu jutro na zakupy

Dziekuje, kochane,
za wsparcie, kciuki i czary mary Mam nadzieje, ze podzialaja

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:41   #2359
AgaMili
BAN stały

Pearl kochanie
Stary 2011-12-08, 22:43   #2360
pearpearl
Wtajemniczenie

AgaMili

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:43   #2361
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Dziewczynki, przepraszam, ze nie cytuje, ale staram sie jak najpredzej odpisac, zeby szybko wrocic do nauki.

Mowicie dobry alkohol? No ale to jak ja mam sama z kumplem, ktory tez groszem nie smierdzi kupic 3 walkery ???? Nie stac mnie

Zuzia
, a gdzie mozna dostac te koszyki, o ktorych pisalas? Bede miala malo czasu jutro na zakupy

Dziekuje, kochane,
za wsparcie, kciuki i czary mary Mam nadzieje, ze podzialaja
w każdym markecie popatrz w punkcie obsługi klienta- tam przeważnie widuję te kosze...

no i tez z niuniusiem trzymamy kciuki
Stary 2011-12-08, 22:45   #2362
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

Witaj
mój malutki nadal siedzi sobie glowa do góry a to juz 35 tydzieñ. Ale ogólnie jest dosc leniwy Jutro idé do gina i zobaczymy czy da malemu szanse na przekrécenie sie.

Wylaczyly mi sie polskie litery
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:46   #2363
AgaMili
BAN stały

Ide po śledzie w sosie tatarskim i ferrero roche (czy jak to siętam zwie)
Stary 2011-12-08, 22:48   #2364
Haniula
Zakorzenienie

Pearl my z Lenką tez bedziemy trzymac kciuki
a moze jakiś długopis parkera? to jest koszt ok 30-50zł
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:48   #2365
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Witaj
mój malutki nadal siedzi sobie glowa do góry a to juz 35 tydzieñ. Ale ogólnie jest dosc leniwy Jutro idé do gina i zobaczymy czy da malemu szanse na przekrécenie sie.

Wylaczyly mi sie polskie litery
to daj jutro znać co ci gim powiedział
Stary 2011-12-08, 22:58   #2366
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieczyny, co sie kupuje komisji na obronie magistra
Na jednej kupilśmy kwiaty. A na drugiej byłam samiutka i nic nie kupiłam bo promotorka powiedziała że u nich nic nie trzeba i że w końcu jednak jestem sama i szkoda kasy.

Dziewczyny dzięki za odpowiedź w sprawie lampki. Źle się wyraziłam bo chodziło mi o to czy przez te dziurki cokolwiek widać . Kuzynka TŻ-a odradzała lampkę księżyc bo powiedziała że jednak zbyt wiele światła daje. A generalnie to chciałam kupić właśnie do spania i nocnego karmienia lampkę, więc zależało mi na subtelnej ale nie za bardzo Mam nadzieję że wyraziłam się jasno. W każdym bądź razie kupiliśmy już lampkę i jednak nie tą z serii księżyc itp. tylko taką :http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30128813/, jakaś taka lepsza się nam wydała i TŻ-owi bardziej do gustu przypadła.

A ja generalnie mam doła ciążowego, normalnie już nie daję rady z tymi bólami, ciężkim brzuchem i innymi dolegliwościami. Tak bym chciała już być po ale jednocześnie żeby jednak w lutym urodzić bo dzidek będzie bezpieczniejszy. Normalnie pomieszanie zmysłów.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:42   #2367
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
a dziekuje

moj dzidziol w normie zawsze był... dzisiaj nie miałam usg (ja nie mam na każdej wizycie) wiec Ci nie powiem ile waży teraz.
skurczy przepowiadajacych nie mam i gin powiedzial ze to nic nienormalnego.... najczesciej moga sie pojawic koło 36-37 tyg... i ze mam sie nie martwic tym, ze ich nie ma

fajnie, ze Twoj przybiera... chyba urodzi się nie taki maleńki jak straszyli??
No nie nie, normalne, że możesz tych skurczy nie mieć, tylko później, albo krótko przed porodem A kiedy masz usg?? Daj znać potem ile waży Szymek

A z tą wagą to nigdy nic nie wiadomo chciałabym, żeby przekroczył 3 kilo bo wtedy +/- to wyjdzie 2500 albo 3500, także nie byłoby zagrożenia 'aż takiego' - przynajmniej tak mi się wydaje... Moje bydle ma siły sporo, cieszę się, że już jest tyle- teraz chyba jeszcze bardziej będzie przybierał co? W ostatnich tyg??
Cytat:
a te skórcze przepowiadające to bardzo odczówalne są ? bo mi sie wybaje że czuje w nocy takie jakby delikatne skórcze pojedyńcze ale to chyba normakne co/
Wiesz co, istnieje 2 rodzaje skurczów przepowiadających, a w sumie trzy a mianowicie wywnioskowałam, że:

a)ból w podbrzuszu taki jak na okres, trwa około 30 sek, minuty i przechodzi(to akurat mam)2-3x dziennie

b)pręży się brzuszek- twardnieje na chwile/stawia się, ale nie wiem czy to boli też jak na okres, nie miałam takich

c)skurcze - bóle krzyżowe, ale nie wiem jak wyglądają, ponoć najgorsze z możliwych bo przy nich nie ma się skurczy brzucha najczęściej i nie występuje rozwarcie, a jak wystąpi to baardzo małe- ale te to są już wtedy jak jest poród
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Agatek ja biore 2x dziennie magnez bo mi oko loto, i mam skurcze w łydkach, a przepowiadajacych tez nie mam albo ich nie umiem odróznic od wypychania? Bo te przepowiadacze to co? bol jak na okres, czy twardnienie?

ból podbrzusza jak na okres, albo twardnienie/stawianie się brzuszka- ale nie wiem czy to boli nie miałam tych

to masz czy nie masz??

Współczuję skurczy w łydkach, pewnie masakrycznie boli co?? w nocy też Cię łapało w mocnym śnie??
Cytat:
Ide po śledzie w sosie tatarskim i ferrero roche (czy jak to siętam zwie)
uwielbiam ferrero, jadłabym i jadła...

a śledzie też jadłam, ale odbija mi się po nich na szczęście renia podziałała

Stary 2011-12-08, 23:43   #2368
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
heeej
ale mam dobra wiadomość:
MAMY MIESZKANIE!! : jupi:
super super

Kamciurka

Monia wszystkiego naj naj naaaaajlepszego

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A tu kilka zdjęć w załączniku na pamiątkę z leżenia: ;p
dobre...

Cytat:

super, że niespodzianek tak ładnie przybrał :brawo:

zwiększył dawkę co by jeszcze przez te 2 tygodnie na pewno nic się działo, a odstawić masz zeby już nie wyciszać skurczów i dobrze kombinujesz, szyjka zacznie się skracać, ale to nie jest tak jak po odstawieniu fenoterolu, ze może być kilka dni i bach nagle poród, to trwa trochę dłużej...
w poprzedniej ciąży odstawiłam magnez jakoś chyba w 36 lub 37tc i do tego zaczęłam pić herbatkę z liści malin, która wlaśnie powoduje niby jakie tam skurcze i urodziłam w 39tc

Pearl powodzenia i kopas w d.upę na szczęście

dzisiaj miałam jedyną i niepowtarzalną okazję oglądać jak teściówka zapierdala.... a ja leże i patrze na nią
przyszła mi okna pomyć a jutro jeszcze firankami się zajmie...

dobranoc, karaluchy pod poduchy

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-12-08 o 23:46
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:51   #2369
*Agatek*
Zakorzenienie

A pytam o ten magnez bo miałam wrażenie, że gin zaraz odpali mi tak jak co poniektórym z Was: "wytrzyma pani 2 tyg, a potem niech się dzieje co chce" i byłam przerażona, że tak powie... no może za 2 tyg takim tekstem strzeli, bo wtedy będzie 36 tydz + 4 dzień, a u niego będzie zaliczony jako 37 i niby od tego można rodzić, ale ja nie chcieć w tym roku, tylko 6.01 może wyjść, albo 8.01 co by niedzielne dziecko było, razem z matką mielibyśmy alibi dwa leniuszki

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
A ja generalnie mam doła ciążowego, normalnie już nie daję rady z tymi bólami, ciężkim brzuchem i innymi dolegliwościami. Tak bym chciała już być po ale jednocześnie żeby jednak w lutym urodzić bo dzidek będzie bezpieczniejszy. Normalnie pomieszanie zmysłów.
to normalne! każda z nas chciałaby się wyzbyć lokatora za te bóle brzucha, żeber, rzyganek, zgagi itp itd no ale niech siedzą dziecioki w brzuszku i niech im się instalują płucka ładnie

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
super, że niespodzianek tak ładnie przybrał :brawo:

zwiększył dawkę co by jeszcze przez te 2 tygodnie na pewno nic się działo, a odstawić masz zeby już nie wyciszać skurczów i dobrze kombinujesz, szyjka zacznie się skracać, ale to nie jest tak jak po odstawieniu fenoterolu, ze może być kilka dni i bach nagle poród, to trwa trochę dłużej...
w poprzedniej ciąży odstawiłam magnez jakoś chyba w 36 lub 37tc i do tego zaczęłam pić herbatkę z liści malin, która wlaśnie powoduje niby jakie tam skurcze i urodziłam w 39tc

to mnie nie pocieszyłaś, koleżanko droga! spoko se mogę odstawić magnez w tym 37 tyg, ale żeby dziecie grzecznie poczekało do sRycznia a tą herbatkę skąd miałaś?? gdzieś w zielarskim, czy aptece?? Może też bym nią podziałała od 5.01

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
dzisiaj miałam jedyną i niepowtarzalną okazję oglądać jak teściówka zapierdala.... a ja leże i patrze na nią
przyszła mi okna pomyć a jutro jeszcze firankami się zajmie...

dobranoc, karaluchy pod poduchy
Pięknie i tak powinno być!

Też powolutku zmykam spać bambaryłki słodkie

Aha zapomniałam napisać - dałam porno foto mężowi do wglądu, co by nie zapomniał, jak żoncia wygląda a tego zainspirowało co? Ostatnie zdjęcie! "Takie 3 gule! Bardzo mi się podobają!!!"

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-09 o 00:02
Stary 2011-12-09, 00:04   #2370
mala_stopka
Zadomowienie

herbatka z zielarskiego, mam akurat na osiedlu

teraz już naprawde ide spać... papatki
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości