|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
Najwyżej wyjdzie gardłem
|
|
|
|
#2282 |
|
Raczkowanie
|
Mam pewną wątpliwość, jeżeli codziennie będę mój pierścień wyjmować tak na 10-15 minut, nie zmniejszy to jego magicznych właściwości ? ;p Chodzi o to, że jak jakoś wskakuje pod prysznic to wole go wyjąć, nie wiem czemu, tak już mam. Może się przyzwyczaję, to na razie mój pierwszy tydzień z nuvaring.
A drugie pytanie, jakoś nie przekonuje mnie seks z tym pierścieniem we mnie, więc tak samo, jeśli go wyjmę na tą godzinkę też nie będzie mniej skuteczny? Nawet jeśli partner skończy we mnie? |
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2284 | |
|
Rozeznanie
|
W ulotce jest napisane o 3 godzinach.
Ale szczerze nie rozumiem, dlaczego stosujesz ring, skoro tak go chcesz wyjmowac, łatwiej chyba zapamietac o tabletce, raz dziennie, anizeli myslec o ringu kilka razy dziennie. Zupełnie cię nie rozumiem. Głównym jego przeznaczeniem jest to aby przez 3 tygodnie siedział w pochwie i robił co niego należy, a nie aby go wyjmować kilka razy dziennie, pomijam już to że jesli go tak bedziesz wyciągc to możesz sobie narobić problemu w postaci jakiegos zakażenia pochwy Cytat:
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Annuar Czas edycji: 2011-12-02 o 08:59 |
|
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie ryzykowała z takim wyjmowaniem kręga. To raczej średnio higieniczne no i można zapomnieć. Ja nawet nie robię przerwy m.in. z tego powodu. Noszę 4 tygodnie i wymieniam na nowy. Kiedyś po 7 dniowej przerwie cały dzień pamiętałam o założeniu nowego krążka. O odpowiedniej godzinie wzięłam prysznic i miałam iść do lodówki wziąć nowy .. i zapomniałam
|
|
|
|
#2287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W przypadku wyciągania trzeba pamiętać aby myć go w letniej (nie ciepłej) wodzie Ja krążka w ogóle nie wyciągam, bo dla mnie jest to bardziej ryzykowne pod względem higienicznym, niż jak ciągle jest we mnie No i jednak stosunkowo łatwo jest zapomnieć o włożeniu z powrotem, wystarczy że np. ktoś zadzwoni i zajmę się czymś innym itp.
Edytowane przez Annuar Czas edycji: 2011-12-02 o 08:59 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
Po prostu potrzebuję jakiegoś czasu żeby się do niego przyzwyczaić, ale skoro tak, to wolę się w nim kąpać i być pewniejsza
nie musicie mnie rozumieć, nikt Wam nie każe. A jeszcze mam jedno pytanie, mimo tego, że wpycham ten krążek strasznie głęboko to i tak po paru minutach on jest przy samym wejściu do pochwy, raz nawet po intensywnym ćwiczeniu wystawał odrobinę (nie z warg sromowych, ale z wyjścia pochwy). Boję się, że to chyba nie jest dla mnie. Dlatego nie widzę jak mogłabym z tym uprawiać seks.. Czy to zupełnie normalne? Sama nie wiem. |
|
|
|
#2289 |
|
Przyczajenie
|
hej,tez stosowalam nuva ring,i podobnie czesto go wyciagalam.niestety przeszkadzal mi a dodatkowo nie najlepiej sie po nim czulam.Probowalam juz chyba wszystkiego i jednak z pokora i przypominaczem w telefonie wrocilam do tabletek
|
|
|
|
#2290 |
|
Rozeznanie
|
tak mi sie wydaje ze nie jest dla ciebie
|
|
|
|
#2291 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Rozeznanie
|
jak to?
najwiekszym skutkiem ubocznym jest to ze zupełnie ci nie pasuje, wyciagac chcesz ciagle itd. bezsensu. a ponadto prosisz o porade a jak ja otrzymujesz jestes niemila ,zeby nie powiedziec ostrzej. |
|
|
|
#2293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam, nie chciałam w tamtym poście być niemiła, jeśli tak to zabrzmiało, wiedz, że intencja była inna ![]() Wiesz, popchnęłam go dalej dziś pod prysznicem paluchem i chyba w końcu wszedł gdzie trzeba. Mam teraz schizy czy antykoncepcja i ogólnie działanie krążka trwało od pierwszego dnia cyklu jeśli, no dobra, ja fajtłapa źle go wsadziłam i był przy wyjściu, czy to bez względu czy jest głęboko, czy nie.. Mam podstawy chyba żeby myśleć, że coś tam działało, bo krwawienie skończyło mi się po 3 dniach i było baardzo skąpe (jak na mnie). Myślicie, że krążek chociaż trochę działał? Przepraszam Kalae
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Rozeznanie
|
postaraj sie go nie wyciagac, bo to nie ma sensu, wtedy lepiej przejsc na tabletki jesli masz go wyciagac.
mi ginekolog powiedzial ze jak troche "wyglada" z pochwy to nic sie nie dzieje i on działa. Ponadto musisz sobie znalesc najwygodniesza pozycje (leżąca kucąca, stojąca itd.) w jakiej go wkladac do pochwy, bo nie w kazdej jest dobrze ponadto zbyt duza ma srednice aby wypasc z pochwy, przyanjmniej ja tak mysle. Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-12-03 o 14:27 |
|
|
|
#2295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyglądał dosłownie do 2 milimetrów, dopiero było go widać gdy rozchyliłam te wargi, więc mam nadzieje, że wszystko było w porządku, bo co chodziłam do toalety to go wpychałam mocniej ale i tak wracał. Dobrze, że już znalazł sobie miejsce Dzięki za odpowiedź. Od tamtego postu (pierwszego) go nie wyjęłam nawet na sekunde
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam pierwszego krwawienia na krążku
uff ulżyło![]() Krwawienia dostałam 3 dnia, czyli dzień wcześniej niż na tabletkach,mam wrażenie, że jest trochę bardziej bolesne i obfite niż to tabletkowe Ale tragedii nie ma![]() Kiedyś w ogóle nie odczuwałam bólu podczas okresu, ale od kilku cykli muszę czasami wspomóc się tabletką przeciwbólową. Mój ginekolog był zdziwiony, że tak mi się dzieje przy hormonach...W następnym tygodniu mam USG kontrolne to zobaczymy co i jak Rom temu podczas USG wykryli mi pierwsze zmiany PCO, więc może w tym problem, pytanie na ile to się może pogłębić
Edytowane przez milka1696 Czas edycji: 2011-12-06 o 15:08 |
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Raczkowanie
|
Posiadam 2 Nuvaring' i do oddania. Przechowywane w lodówce, zgodnie z instrukcją, receptę zrealizowałam we wrześniu. Proszę o kontakt, jeśli ktoś jest zainteresowany, prześlę.
Pozdrawiam! |
|
|
|
#2299 |
|
Raczkowanie
|
A mam jeszcze jedno pytanie, w sumie, chce się tylko upewnić.
Jeżeli od tygodnia mam krążek założony na pewno dobrze, to czy już jestem w pełni zabezpieczona czy muszę stosować prezerwatywę do końca cyklu? |
|
|
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
polecam lekturę ulotki, wszystko producent wyjaśnia, najlepsze kompendium wiedzy.
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was doświadcza działania niepożądanego opisanego w ulotce, tj. częste oddawanie moczu?
Ja od dłuższego czasu nie przesypiam nocy z powodu parcia na pęcherz. Wynik badania moczu w normie. Dopiero niedawno, czytając ulotkę skojarzyłam ten problem z krążkiem. Zrobię sobię tygodniową przerwę dla porównania. Jeżeli moje przypuszczenia się potwierdzą - zostaje mi tylko powrót do tabletek ![]() |
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba zrezygnuję, zwłaszcza że podejrzewam krążek też o wpływ na wypadanie włosów. |
|
|
|
|
#2304 |
|
Raczkowanie
|
hmmm nie wiem czy nierobienie przerwy w ogóle to jest najlepszy pomysł...jednak po coś to krwawienie jest...konsultowałaś to z lekarzem? Bo nie zrobić przerwy raz czy dwa, rozumiem, czasem tak wypadnie, ale nie robić jej w ogóle? to chyba trochę ryzykowne dla zdrowia...
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Raczkowanie
|
Krwawienie chyba dla każdej kobiety jest uciążliwe, ale jednak wszystko musi się tam kiedyś "oczyścić"
Zdrowie jest ważniejsze niż wygoda... Znam dziewczynę, która nie robiła przerw w tabletkach, potem miała duuuże problemy z tym związane, ale nie wiem, może są przypadki, w których lekarze zalecają...ale nie na własną rękę...
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Są różne opinie na ten temat.
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaaa no może tak, ja to sobie kojarzyłam z oczyszczaniem macicy, złuszczanie endometrium i te sprawy, ale w sumie jak nie ma owulacji to nie wiem czy tam jest co się złuszczać:P nie znam się na "technicznych" kwestiach:P W każdym razie to nie jest wskazane, to jednak hormony a z tym mimo wszystko trzeba uważać ![]() Ja kiedyś połączyłam dwa opakowania tabletek, chodziłam strasznie wściekła już pod koniec drugiego i plamiłam, teraz staram się unikać tego jak ognia, tylko z musu:P ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Pytanie czy to są opinie lekarzy, czy użytkowniczek antykoncepcji, bo ja szczerze mówiąc nigdy nie spotkałam się z opinią lekarzy, jakoby łączenia było ok i nie miało wpływu na stan zdrowia, z reguły raczej odradzają... Ale może nie interesowałam się tym wystarczająco mocno. Zapytam lekarza przy następnej wizycie. |
|
|
|
|
#2310 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Antykoncepcja blokuje dojrzewanie jajeczka, co w rezultaci daje nieprzyjazne warunki plemnikom (bo tylko w czasie owulacji jest im dobrze) macica nie wie że do owulacji nie dojdzie, kiedy sie o tym dowiaduje juz jest przygotowana na przyjecie zarodka. Ni estosując antykoncepcji zdarzaja sie cykle bezowulacyjne (2-3 w roku) i jest to norma,a krwawienie zazwyczaj wystepuje normalnie. ponadto jesli trzeba pamiętać o godzinach w przyjmowaniu antykoncepcji, bo inaczej grozi ciaza, to niby dlaczego macica miałaby nie być przygotowana. sądze także że skoro wskazane jest w ulotce aby 3tygodnie był krązek a potem nalezy go wyciagnac, to tak wlasnie nalezy robic, bo zapewne jest to najlepsze najbezpieczniejsze dla organizmu. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- hmm to żart chyba miał być z tym upuszczaniem krwi, a jesli nie, to ja sie pytam co ma piernik do wiatraka (oprocz maki)? Cytat:
Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-12-09 o 16:00 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Czekam na to krwawienie ze zniecierpliwieniem:Pi
No i jednak stosunkowo łatwo jest zapomnieć o włożeniu z powrotem, wystarczy że np. ktoś zadzwoni i zajmę się czymś innym itp.

Ale tragedii nie ma