|
|
#3661 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby
elo elo
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana, spokoooojnie a piątek szybko zleci Cytat:
![]() 2. yyy, no chyba z tyłu jest drucik (?) to takie kolczyki wkręty/sztyfty... nie wiem jak to się nazywa jak moje kulki co pokazywałamCytat:
pfff magik sorry jeśli kogoś uraziłam ![]() no kolczyki ekstra moim zdaniem (i są takie kolory jak w avatarze)a z tym śniegiem... a raczej teraz deszczem... cóż, kiedyś musiało to nastąpić, ale wcale nie podoba mi się taka pogoda, w szczególności że w I dzień świąt jedziemy 150km do cioci w II dzień świąt wracamy... ja dziś widzę się z TŻ! jupi! w końcu po 3dniach... ostatni raz widzieliśmy się w poniedziałek... dla nas to duża rozłąka aaa i idziemy po prezenty świąteczne! brat - krem do rąk + czekoladki (jak mini kalendarz adwentowy) Mama - komplet majtek + czekolada z aniołkami (:Tata - super ciepłe skarpety + Jego ulubione galaretki jeszcze coś dokupię komuś jak znajdę... jeszcze nie mam prezentu dla TZ, ale wiadomo, z Nim nie będę kupować jeszcze mam kupić bratu którąś z koszulek (jeśli znacie komixxy to znacie, mi podoba się ta 'plująca'), ale jeszcze zobaczę, bo będę musiała naruszyć oszczędności
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
hej z ranca;D
Jlys wielkie gratulacjeeee;;DD;D i mega zazdroszcze Ci tej pracy: uwielbiam zapach papieru, ksiazek, ☠☠☠☠☠☠☠ek do pisania i tym podobnych;D;D;D takie moje male marzenie;D Gaja za dobrze z Toba maja a pozniej wrzuce zdjecia Cicika w sniegu![]() moniq zaden zawod nie hanbi, kazdy ma swoj sposob na zycie... troche mnie zdziwila Twoja postawa... a dzieciom to przynosi radosc.. mnie tez wysmiejesz, bo sprzatam?? przeciez zadnych ambicji nie mam... dzis nam tyle tego puszku bialego napadalo, ze samochod mamy zasypany;D spokojnie do kolan sniegu jest cala masaaaaa;D
|
|
|
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() KOCHANA TAK SIĘ CIESZĘ! to wspaniale (chyba przez te godziny pracy ) hehe, trochę śmiesznie na starówce papierniczy ale co tam, skoro jest zapotrzebowanie to super, bo masz pracę! ciekawa jestem miny twojej szefowej jak się dowie ![]() bardzo się cieszę że dają Ci od razu umowę na czas nieokreślony i wolne na badania bez zbędnych ceregieli są jeszcze porządni ludzie na tym świecie! ![]() dobrze, że będziesz miała koleżankę, zawsze będzie się do kogo odezwać w sumie fajna praca ja lubię pakować paczki! ![]() a to że weekend dłuuugo pracujący - don't worry, ostatnie chwile zlecą szybko i dobrym, bo już olewczym humorze ![]() i już tylko pół roku do ślubu! super!
|
|
#3664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście, że żadna praca nie hańbidla mnie żeby wykonywać zawód typu magik trzeba to naprawdę kochać a przynajmniej lubić, po prostu nie rozumiem jak ktoś może kochać/lubić taki zawód tacy ludzie to tylko z powołania ![]() aaa, na początku brat chciał taką bluzkę, ale powiedziałam, że mu nie kupię, bo rodzice zamknęliby mnie w wiatrołapie i kazali jeść na Wigilii z miski psa
1986... rocznik czarnobylski ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2011-12-09 o 11:24 Powód: dopisanie |
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mysle, ze to jest mega latwo lubic ten zawod
koszulki wyj..bane w kosmos |
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
później poprzestawiało mi się (pewnie w momencie jak zaczęłam rozumieć, że to nie magia )koszulki też podobają mi się ![]() idę spać Dziewczyny, bo nie mogę... deszcz stuka o dach, słyszę tylko usypiający szum i jest taaa aaak ponuro... uff, dobrze, że nie muszę obiadu gotować została fasolowa i kotlety z wczorajbędę wieczorem, paaa
1986... rocznik czarnobylski ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2011-12-09 o 11:35 |
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
DZIĘKI WAM DZIEWCZYNY
![]() ![]() z całego serca ![]() ale ... musze pracować jeszcze w tym burdelu we wtorek !! bo ta szmata , że obowiązuje mnie 2 tyg okres wypowiedzenia.. i jak nie przyjdę to 500zł kary...!!! wściekła jestem strasznie, nie udało się nikogo załatwić tu na zastępstwo...i musze przyjść ten weekend i wtorek a najlepsze, ze ona do mnie , ze mam przyjsc wtorek środa i 22 grudnia
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-12-09 o 11:39 |
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Jlys, świetne wieści!!
Trzeba się napić! ![]() A z tym dwutygodniowym okresem wypowiedzenia niestety tak jest. Ale nie martw się, tamtemu to nie powinno przeszkadzać ![]() No i gratuluję pół roku do ślubu Zanim się obejrzysz, a będziesz stać na ślubnym kobiercu ![]() A teraz renta Ci będzie przysługiwać?
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
nie będzie , będę musiała zawiesić
teraz czekam na telefon od faceta czy mogę przyjść od środy cała zestresowana po południu..ciekawe ktora to dla niego po południu..nie chce tu siedziec i sie stresowac do 18....jak mi powie, że od poniedzałku mam przyjśc i koniec to wychodze stad daje im 500zł tej kary i niech się ☠☠☠☠☠☠☠ą. mama mi powiedziała, że jak cos zacznie znów kierowniczka krecić, że 22 mam rpzyjsc czy cos to mam wyjsc i tyle, tż to samo. nie ukrywma , ze 500zl to tylko 100 mniej tego co tu zarabiam przez cały miesiąc i po prostu szkoda kasy, zeby płacić , za to , żeby z tego burdelu wyjść. bo równie dorbze ona może tu przyjsc do pracy i siedzieć tylko jej sie nie chce, i probuje wymusic teraz
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-12-09 o 11:55 |
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Jlys, mam nadzieje, że nowy szef nie będzie robił problemów i jednak będziesz mogła zacząć w środę, bo te 500 zł to nie tak mało...
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne,że nie tak mało-jak pisałam ja tu 600zł zarabiam.. jesli zadzowni kierowniczka i mi powie ok, we wtorek rpzyjdz i to koniec wspolpracy to dobra przyjde i zaczne od srody jesli tamten sie zgodzi, ale jesli ona mi odwali taki numer, że od środy pojde tam a ona zadzowni, ze 22 grudnia mam przyjsc tu do rpacy bo nie ma chętnych??? to wole teraz te 500zl zaplacic i od jutra nie przychodzić niż płacić 500zł za jeden dzien
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
na umowie zlecenie, ale w umowie jest zapis o 2 tygodniowym okresie wypowiedzenia , a jak go nie zachowam to 500zł kary
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
aa, no chyba, ze tak... bo pomyslalam przez chwile, ze Cie szantazuje szefowka... pamietam, ze w zeszlym roku T. od tak odszedl z pracy, z dnia na dzien wlasnie
a Kochana, nie moglabys wziac zwolnienia lekarskiego??
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
na zlecenie nie przysługuje ci cos takiego jak zwolnienie lekarskie
za☠☠☠ioza po prostu..jeszcze teraz czekac aż on do mnie oddzwoni..no swietnie , jeszcze mi powie w takim razie do widzenia i juz w ogole bede w czarnej dupie... ja ☠☠☠☠☠☠☠e
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-12-09 o 12:18 |
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
bedzie dobrze, zobaczysz
jesli nie robi zadnych problemow co do Twoich zwolnien do szpitala, to i teraz nie zrobi zadnych problemow. a ponadto, umowa zlecenie zawsze kojarzyla mi sie z tym, ze w kazdej chwili mozesz odmowic pojscia do pracy, bo wiadomo, ze moze cos wypasc az poczytam sobie o prawac bo mnie tez baba w☠☠☠☠ila
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
tak niby jest, ale w umowie jest zapis, ze jesli nie dotrzyma ktoras ze stron tego 2 tyg wypowiedzenia to płaci 500zł kary...
ale on nie ukrywa przedemna , ze jak najszybciej potrzebuje pracownika, a on w przyszlym tyg jeszcze bedzie mogl chyba ze mna pobyć i pomóc itd, a tak to z ta dziewczyna tylko, a tam naprawde jest sporo pracy i tez samej sobie mnie nie chce zostawić, wiec wiesz.. santom własnie poczytałam i jest napisane, ze jak jest okres wypowiedzenia to musze w niego przychodzic, a jak nie dotrzymam to kara plus proces za to, że naraziłam pracodawce na strate kosztów - czyli punkt byl przeze mnie nieczynny bo nikogo na moje miejsce nie załatwili i nie było kredytow itd
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-12-09 o 12:30 |
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
to chu..jowka...;/
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
jednak proces mi nie grozi- bo rpzeciez sa osoby ktore maja wtedy wolne, tylko po prostu nie chcą przyjśc i tyle.
dzownie do niej , ale nie odbiera, chce jej powiedzieć, że tamten chce zebym jak najszybciej przyszla, a ja chce miec prace a nie zostac na lodzie dlatego chce zaplacic te 500zl kary i jutro juz nie przychodzic majac ich w dupie. wczoraj mowila mnie i mojemu koledze z pracy, że musi mi pójść na reke bo już dawno jej mówiłam , że szukam pracy itd, a dzis już jej nie pasuje..
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-12-09 o 12:44 |
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję, Jlys! I mam nadzieję, że sprawa ze starą pracą się jak najszybciej wyjaśni, na korzyść dla Ciebie
![]() A u mnie tylko śnieg z deszczem pada, nie ma puchu... okropieństwo.
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
wyobraźcie sobie, że jak ją ''postraszyłam'', że w tkaim razie ja jutro do pracy nie przychodze zapłace 500zł i chce miec spokoj,to powiedziała , że mam podpisac , że rozwiazanie umowy z dniem 12.12 i ona jakoś sobie proadzi i kgos może znajdzie na wtorek i środę itd, zaczela mi pieprzyc, ze jak pracownik odchodzi to jakby dziecko odchodzilo jej itd itd, niech spada
. teraz tylko czekam na telefon od szefa nowego i powiem mu, że od poniedziałku mogę przyjść do pracy !napisałam mu sms, że moge przyjść od poniedziałku
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-12-09 o 13:38 |
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
przestraszyła się , bo wiedziała , że jak jutro nie przyjdę do pacy to ona będzie musiała tu przyjśc i siedziec
całe szczęście, ze udało mi się to ''załatwić''coś tam gadala, ze nie pozwoli zebym tą karę płaciła itd bo już jej mówiłam , że szukam rpacy ale sie zdenerwowała troche, że musi kogoś już szukac itp itp..niech się pier*oli, a ja w końcu odchodzę z tego burdelu i tyle- przemęcze się dziś i weekendzik i od poniedziałku do nowego miejsca ![]() Dziękuje Wam dziewczynki za trzymanie kciuków i za gratulacje ![]() ![]() dobrze, że Was mam
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam i mam 4 dniowy weekend
|
|
|
|
#3690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcę takie kolczyki ![]() Balanga!! ![]() Gratulacje Kochana
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

jak bedzie sloneczko to P. zapowiedzial spaaacer![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Pewnie cos w stylu ktos planuje slub, zeby nie planowac mogl ktos?

pfff magik

i jest taaa