|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Acelinka daje już małej smakołyki, ja chce dawać dopiero po skończonym 5 mies. Czy to znaczy, że będę głodzić swoje dziecko i będe wyrodną matką? Nie! Nie można porównywać tego, w jaki sposób wychowujemy dzieci. Równie dobrze ja mogłabym teraz poczuć się jak wyrodna matka, która nie pozwala dziecku oglądać tv, a przez to nie pozwala poznawać mu świat. Ale nie o to chodzi. Ja uważam swoje postępowanie za słuszne, tak samo jak i Wy. U nas identycznie. Do tego mała ma katar i rano aż się krztusiła. Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-09 o 13:01 |
|
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Nikt się nie obraża
Po to jest forum, żeby każda z nas swobodnie mogła określić co czuje, co myśli i jakie ma zdanie na dany temat. I to jest fajne, bo możemy sobie wzajemnie pomóc, podsyłając linki np. A napisałam tak... że czuję jakbym krzywdę robiła... bo tak sie w danym momencie poczułam. Ale bardzo się cieszę, że ten temat został poruszony... bo dzięki temu zastanowiłam się nad problemem Masz rację, że temat zakazanego owocu sprawdzi się przy starszym dziecku... chodziło mi bardziej o tzw "filozofię życia" na przyszłość. Teraz jak młody przez parę minut pozerka na tv nie ma dla mnie sprawy. Chcę też, zeby traktował pewne rzeczy naturalnie... "ok jest tv ale mama, czy tata są ciekawsi", a takie spostrzeżenia można budować już od najmłodszych. Co do problemów ze wzrokiem... myślę, że każdy ma, bądź nie ma predyspozycji. Ja jestem z pokolenia czarno-białych kineskopowców, do tego zaczytywałam się książkami (gdzie moja mama zawsze była na nie) i robiłam to po kryjomu z latarką pod pierzyną ( ze wsi jestem ). A na wzrok nie narzekam Jedynie komputer był dla mnie niedostępny. Pierwszy miałam w wieku 28 lat! Choć od 8 już przy nim pracowałam.
|
|
|
|
#3063 |
|
KWC
|
Malgosi pociecha też już zębata
- nie doczytałam chyba. GRATULUJĘ!mam pytanie- czy w związku z obfitym ślinieniem się Wasze dzieci pokasłują? Eryk ma czasem taki kaszelek jakby się zakrztusił, myślę, ze to przez to, ze się ślini jak bernardyn i się czasem dławi, ale wolałabym się upewnić, bo może trzeba do leakarza iść.. |
|
|
|
#3064 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
U nas wyszła w posiewie e.coli 044 i dostaliśmy jakiś lek
|
|
|
#3065 |
|
KWC
|
Ancia - przytulam.
|
|
|
|
#3066 |
|
kosmitka
|
Spray u nas też pokasłuje, wg mnie dławi się śliną, nie jest to raczej problem gardełka.
Sonia mądrze gadasz, polałabym Ci wódki, ale póki co flacha mleka musi wystraczyć .
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
ojej
jej mały mi spał od rana po pół godziny dwa razy, walcze z nim teraz co by chociaż godzine dobił , bo będzie marudny że koszmar
|
|
#3068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co znaczą te wyniki?
|
||
|
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgrzeczniejsza, jasne chyba jak śpi i to w nocy bo w dzień ostatnio to nie bardzo z tym jej spaniem oj głową do tyłu to natalcia już dawno dawno wędruje, jak raczek-nieboraczek ![]() bo jej ta porcja 120 ml na raz wystarcza jak jej robimy większą to zawsze zostaje. Ona je małe porcje, przy cycu tez krótko jak piszecie ze po pół godziny karmicie to dla mnie jakaś magia, u nas karmienie to max. 15 minut ale za to częście chce papu ![]() ja z nauka w czarnej D. jestem, w ogóle mam poczucie że nie ogarniam, chociaż tak na prawde ogarniam ale z pomocą mamy i teściówkki a ja bym chciała sama bez oddawania im Natalki i czuje sie ble i beznadziejna Cytat:
no ale smaruje, moze chociaż troszke jej ulże.
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-09 o 13:30 |
||
|
|
|
#3070 | |||
|
Wtajemniczenie
|
helloł
![]() moje dziecię już od 1,5 godz śpi na balkonie, ale trzeba będzie je wtargać do domu, może jeszcze trochę pośpi ![]() Wczoraj mały spał ciągiem 4godz w dzień ![]() U nas nocka piekna 7godz bite później trocchę marudził ale dostał do 8mej.Choć dziś marudny mały jest, moze zaczyna sie skok![]() Cytat:
jak nie problem z piersiami to z karmieniem ech, co my Mamuśki musimy przeżywać:przytyul: gdyby te nasze chłopy chociaż 1/10 tego odczuli to by było. A oni jak dziecko zacznie bardziej płakać to oddają mamusi, bo "Ty wiesz jak go uspokoić"Cytat:
![]() a u nas piękne słońce i 8 stopni o boże 9 grudzien a tu taka pogoda![]() a co oznaczają takie wynikiCytat:
ja Cię bardzo podziwiam
|
|
|
#3071 |
|
kosmitka
|
Acelinko Franuś też krótko je, ale wniosek z tego, że wypija więcej. Przeważnie na 1 raz zjada 120ml, czasem mniej, raz tylko zjadł 170
, ale potem nie chciał jeść 3,5h.Nie wiem, co to za bakteria, chyba nie jest zbyt groźna, dostaliśmy antybiotyk, więc mam nadzieję, że pomoże. Skąd się to cholerstwo przypałętało!!!
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aa ile kosztuje ten bobodent ? Musze chyba dziś zakupić
|
|
|
#3073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wykończe się- nie wien o co chodzi, ale mały od 3 dni tak świruje na cycu, że masakra. Dobrze że przekroczył 6kg bo inaczej bym się grubo zmartwiła.
Wczoraj ryczałam z małym- nie wiem co się dzieje i dlaczego , ale bolą mnie już cycki od tego co on wyprawia Mocz zbadaliśmy- cacy Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3074 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem...od dwóch dni nie zaśnie sama. Ryczy jakby ją ze skóry obdzierali i musze wziąć na ręce i to w pionie. Wczoraj była walka wieczorem i dzis znowu jest to samo. TEraz ryczała w wózku 10 min bo stwierdziłam ze ją przetrzymam ale wpadła w histerie straszną to wziełam, po chwili sie uspokoiła i odłożyłam - od nowa ryk - wziełam odłożyłam na brzuch i chwilowo śpi
czy ona mnie terroryzuje? czy to juz skok 12 tyg sie zaczyna (dopiero 10 tyg mamy )?Cytat:
bedzie dobrze Cytat:
![]() tez podejrzewam początek skoku Cytat:
|
|||
|
|
|
#3075 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz bardziej sie natalcia męczy z tym ząbkiem, niech już lepiej wyjdzie całkiem Cytat:
![]() oby sobie szybko polazła ta bakteria paskudna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to mały psotnik, Ty to dzielna jesteś z tym karmieniem
|
||||
|
|
|
#3076 |
|
Rozeznanie
|
anciaahk chyba pytasz o mojego diabołka a nie aniołka
![]() zdesperowana puściłam właśnie płytkę z muzyką dla dzieci dostałyśmy od kolegi z pracy 5 sztuk ponoć jakaś super polecana rozwojowa itd no i mała mi zasnęła na ręce właśnie pierwszy raz od nie wiem kiedy nie w pionie zobaczymy co będzie jak ją położę ![]() eeee te nagrania mnie uspokająją hihi chyba zacznę włączać w nocy i do karmienia też ![]() za szybkie rozprawienie się z e colą w pupci
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Danika - a mała urodziła się po tp? Jeśli tak - to może i być skok. Albo po prostu chce się do mamy poprzytulać. My w pon mamy 12 tyg i już się boję co to będzie!
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-09 o 14:22 |
|
|
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
sprey moje też zaczyna pokasływać zawsze gdy się ślini bardziej
|
|
#3079 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem co mam powiedzieć![]() Cytat:
już nie wiem co mam myśleć. Mój dziś też taki marudny, nakarmiony przewinięty a on mruczy![]() rozumiem ale niestety jak trzeba to trzeba, a Babcie też się ucieszą, że trochę się wnusią zaopiekująA my dziś kończymy 8 tygodni ![]() A mój mąż podczas kąpieli Bartusia mówi tak: "nadal nie mogę uwierzyć że to nasze dzieło"
|
|
|
#3080 |
|
Rozeznanie
|
nooo i d... znów ryk
skończyły mi się pomysły na spanie dziecka w dzień buuuuuuuuu
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też nie wiem. Wygląda jakby się nałykał powietrza i mimo głodu nie mógł jeść. Już kiedyś tak miał , ale wystarczyło odbić i było ok a teraz nie
|
|
|
|
#3083 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Cytat:
rozumiem, jak zabawa to zabawa moja tam nie narzeka jak sobie posiedzimy i pogadamy, powpatrujemy się w siebie pouśmiecha się do mnie, opowie mi coś, ja jej poczytam - na razie jakieś moje książki, ale czytam łagodnie i spokojnie to się pewnie nie kapuje, że to nie bajka ![]() Cytat:
nie wiem co Ci poradzić, może Ci mojego laktatora pożyczę? Pisałaś kiedyś, że byś chciała innym spróbować... Cytat:
A w ogóle jest taka cwana bestia z niej - odkryła, że jak się zaprze nóżką o szczebelek to jej łatwiej będzie pupcią ruszyć i się przesunąć padłam jak to zaobserwowałam ![]() Cytat:
tekst o usmiechu do kartonu mleka mnie rozwalił i poplułam monitor jak to przeczytałam ![]() no nockę przespała całą, ale jak się obudziła na jedzenie to potem coś marudziła i mężul ją nosił, próbował uśpić i dopiero ciepła herbatka dała radę. Za to od rana była zwarta i gotowa do działania, dopiero teraz coś usnęła ale widzę, że się wybudza co chwilę ![]() Cytat:
mama mi nie pozwalała długo na noc czytać więc ja pod kołdrą z latarką ukradkiem to robiłam i też myślę, że to czy nam się wzrok popsuje czy nie to zależy do predyspozycji ![]() z kompem też tak miałam- pierwszy mój miałam po ślubie dopiero. A wcześniej sporadycznie od kogoś w akademiku- przy pisaniu pracy np. no a potem jak zaczęłam pracować. będzie dobrze a to nie jest ta bakteria co to każdy ją ma w organizmie?? Archi pewnie będzie wiedzieć. Cytat:
Cytat:
![]() mój mąż tak cały czas gada - i do tego jeszcze dodaje "skoro pierwsze nam takie ładne wyszło to trzeba szybko drugie robić"
|
|
#3084 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może to właśnie od zmiany mleczka, a może miał gorszą noc...Oby przeszło precz! Cytat:
Może tak jak dziewczyny piszą, wszystko się zmienia, dzieci się dopasowują, "dorastają" i może przestawia się własnie na krótkie ale efektywne ssanie...Żeby tylko Twoje piersi to wytrzymaly ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Oj te uśmiechy. Albo czasem jak płacze to potrafi się uśmiechnąć choćby na sekundę tak jakby chciał powiedzieć "boli mnie brzuszek ale dziękuję że przy mnie jesteś" Pięknie się zajmuje Leosiem. Ja poprosiłam diś Tż żeby rano zajął się Stefkiem. Leżałam w łóżku i słyszałam jak Tż mu w salonie czytał bajki a Stefcio gugal do niego...![]() U nas leje Cytat:
Stefcio lubi "panie janie" i baaardzo tą o tym niedzwiadku ![]() Mój mi też dzisiaj urządził scenę. Zjadł butlę i podnoszę go powoli do odbicia, a ten wrzask połączony z piskiem No nie dało się go nosić w pionie gdzie zawsze go to uspakajało. W końcu myślę pal licho odbicie, położyłam go i cisza Dałam mu troszkę herbatki i do góry żeby odbił w końcu i znowu krzyk...Dziwne to bylo..![]() A mierzyć na dlugośc go nie zmierzyła bo podobno się nie mierzy żeby nie rozprostowywać stawów biodrowych Tak więc myślę ,ze koło 66-67cm będzie miał jużCytat:
![]() E no to nówka jesteś teraz Zmieniłaś kolor? E tam wyrodna, wyrodne nie wychodzą na spcerki ![]() Cytat:
|
|
#3085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za piękną wagę Kwilonka jest co dźwigać![]() i współczuję tego płaczu najgorsze jest właśnie to że nie wiemy co im dolega, dlaczego płacza i to człowieka dołuje, bo by się chciało pomóc a za bardzo nie wiemy jak
|
|
|
#3086 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyjdzie i sieje zamęt, ale będzie dobrze ![]() Jak ekipa remntowa? Ochraniłaś ich za fajki? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może to faktycznie zmiana pogody? Jakieś przesilenie czy coś, że nam tak dzieciaki świrują? Cytat:
O. oooo właśnie przed chwilą. Śpi teraz obok na kanapie i nagle placz, ale nie taki płacz płacz tylko jakby mu się coś przyśniło...Pogłaskałam go po twarzy i zasnął.? U nas dziś skończony 10tydzień i też myślę, że to skok bo Stefcio urodził się po terminie 9dni. Więc może i u Guni też skok? Cytat:
A pochwal się muzyczką? To ta kolekcja z tymi dzieciaczkami na okładkach? Cytat:
Cytat:
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
mój Syn śpi od 12tej
|
|
#3088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No dokładnie. Najedzony, sucho ma, potem szukam pozycji do spania, to na boczek, to na brzuszek, to do leżaczka itp. itd....same to znacie..Co mi się wydaje, że nauczyłam się jego instrukcji obsługi, to mnie gagatek czymś zaskoczy Tak jak przed chwilą ten płacz przez sen. A własnie. Wiecie ile w naszym mieście wynosi miesięczny zasiłek? 68zł ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Nie chwal się tak głośno bo się obudzi :P Zazdroszczę
|
|
#3089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co to za zasiłek?? rodzinny?? to rzeczywiście kolosalna kwota ![]() A co do spania to mógłyby się już obudzić, bo w nocy nie będzie spał. A wogóle jeszcze dziś idziemy na nauki, bo jutro chrzciny. Ciekawe czy babci da popalić ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- dobra zmykam, bo mąż zaraz z pracy wróci ![]() miłego popołudnia
|
|
|
#3090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie grzeczny. Nasz też był jak babcia go pilnowała podczas nauk ![]() Kciuki za jutrzejsze chrzciny
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

. Wszystko w granicach rozsądku, tak jak napisałaś i na pewno będzie ok. 
). A na wzrok nie narzekam
Jedynie komputer był dla mnie niedostępny. Pierwszy miałam w wieku 28 lat!
- nie doczytałam chyba. GRATULUJĘ!
.

.
Jak mu daję pierś to się awanturuje, wykrzywia, kopie nóżkami. Nie wiem o co cho
) i nie je to się martwię
jak nie problem z piersiami to z karmieniem ech, co my Mamuśki musimy przeżywać:przytyul: gdyby te nasze chłopy chociaż 1/10 tego odczuli to by było. A oni jak dziecko zacznie bardziej płakać to oddają mamusi, bo "Ty wiesz jak go uspokoić"

)?
za szybkie rozprawienie się z e colą w pupci

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)