|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Konia- taki Miś to naprawdę fajna sprawa
-tak mu z oczek mądrze patrzy to dokładasz swoją 'cegiełkę' na remont kliniki pediatrii centrum zdrowia dziecka. ja swoimi bimbałkami też się bym chętnie podzieliła ...z każdą ...i jeszcze sporo by mi zostało...
|
#2822 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
przyłaczam się do wszystkich które chcą oddać swoje bimbałki
![]() a tak pozatym mam tartę jabłkową w piekarniku, jeju jaki zaaaaapach mmmmm ciekawe czy się uda bo pierwszy raz w życiu robie tartę
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
albo forum albo kaczka
z bajerami, mój TŻ na szczęście nie jest zbyt wybredny w jedzeniu, za to lubi czasem spytać po zjedzeniu zupy a co jest na obiad?A tak na serio to wiecie takie super obiadki, dwa dania, suróweczki , sosiki to ja lubię,ale jeść , robić to tylko na niedzielę
|
|
|
|
#2824 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Salami ? mowi Ci to coś ?
Pomalowałam sobie paznokcie od nóg nadal samodzielnie , przy okazji machnęłam Ninie jeden paznokieć u rączki teraz palec cały czas trzyma wyciągnięty do przodu jakby coś na suficie pokazywała ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Zariah teraz dopiero widziałam zdjęcia ślubne, bardzo ładne i piękna z Ciebie Kobieta
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na początku ciąży kupiłam sobie stanik z H&M do karmienia i rośnie razem ze mną
. Jest strasznie wygodny i ładnie podtrzymuje biust! ![]() Tyko wkurza mnie, że mimo smarowania mam 2 czerwone rozstępy
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nóg nie wiem czy dałabym rade pomalować sobie paznokcie |
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Przyszłam na moment tylko powiedzieć, że te przepływy się unormowały, więc wszystko dobrze a teraz wracam dalej do pracy a jutro na uczelni cały dzień muszę siedzieć ech...dobra nie marudzę już życzę miłego dnia i do przeczytania
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję, ale na modelkę to jestem dużo za niska . Co najmniej 20cm mi brakuje . Twoje zimowe fotki ślubne też są super! ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- A ja na śniadanie zjadłam kanapkę z serkiem o smaku łososia i na to szynkę . Ale mieszanka wybuchowa
|
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, zaraz wyjdę z siebie.
Od rana mąż do mnie dzwoni i pisze smsy, sprawdź to, zobacz tamto, kup to, idź tam... pytam go co na obiad. I co? Pulpety w sosie pomidorowym. Dwa dni miałam klopsiki mielone w sosie pomidorowym W ogóle to dziś czuję się jakaś przytłoczona wszystkim. Cięzko mi się zebrać do zrobienia czegokolwiek :/ Trzeba zrobić zakupy, bez samochodu czuję się uziemiona, bo chciałabym zrobić większe zakupy a nie tylko 'to co zwykle'. Mam wydeptane ścieżki. Wchodzę do warzywniaka, babka śmieje się "2 kilo ziemniaków? i pomidory?" Idę do drugiego sklepu, nawet "dzień dobry" nie muszę mówić, babka już podaje chleb. I tak dzień w dzień. Od trzech miesięcy proszę męża aby w sobotę podszedł na rynek po dwa worki ziemniaków, bo mnie szlag trafia jak codziennie mam chodzić po te dwa kilo (więcej nie daję rady już nosić). A dziś jeszcze muszę iść do najdalszej apteki po witaminy, bo się skończyły. Oczywiście mogłabym poprosić męża, aby kupił jak będzie wracał, ale znając życie - zapomni. Chyba pogoda źle na mnie wpływa
|
#2831 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja też 85 najlepszy rocznik to mamy klub 26 latek, a w przyszłym roku matek 27-latek
Edytowane przez monika_krk Czas edycji: 2011-12-09 o 14:34 |
||
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Monika_krk zapomniałaś o mnie
- ja też '85---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Karolca współczuję...mój mąż wychodzi o 6.00 i wraca do domu o 20.30 . Cały dzień sama siedzę, a już tak późno nie chce mi się iść z nim na zakupy więc z utęsknieniem czekam na jakąś wolną sobotę. W soboty pracuje do 14.00 i w domu jest o 16.00...i też zamiast posiedzieć razem i pobyć razem to dzień tracimy na zakupy, albo sprzątanie .
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2834 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć Wam,
Znowu miałam trochę nadrabiania, ale dałam radę Wczoraj byłam na usg połówkowym. Wszystko z Piotrusiem ok. ![]() Waży już pół kilo, został dokładnie pomierzony i wszystko jest tak jak powinno...niestety nie chciał pokazać buźki i nie dało się sprawdzić wargi, ale to się nadrobi na następnej wizycie. Lekarka się trochę martwi o te moje skurcze i może jeszcze będę musiała zwiększyć dawkę tego fenoterolu...akurat jak mnie badała to stwardniał mi brzuszek :/ powiedziała, że muszę leżeć plackiem żeby jak najdłużej dzidziuś pobył na swoim miejscu... Myślałam, że jak już mam krążek to mogę trochę odpuścić leżenie plackiem...ale niestety Cytat:
fajnie tak ![]() Cytat:
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
tikki, ale trzeba dać sobie jakoś radę... ja nawet cieszę się, że idzie zima, to mój mąż nie będzie tyle czasu spędzał w garażu
|
#2836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- jeju , chciałam napisać ,że mam 30 a i tak się czasem dziwie ,że ktoś mówi mi dzień dobry, wciąż mi się wydaje,że mam 18 lat ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pamiętam tarcze szkolne w liceum I kto tu jest dinozaur ????
|
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tarczy w ogólniaku nie nosiłam, ale reszta wypisz wymaluj jak z mojego żywota ![]() ja rocznikowo jestem od Ciebie o rok młodsza, ale mnie do szkoły wczesniej posłali
|
|
|
|
|
#2839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2840 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do wieku to ja w tym m-cu 29 koncze.Ale do 30-stki planuje byc w jeszcze jednej ciazy-trzeciej i ostatniej,zeby nie bylo duzej roznicy miedzy dziecmi.Juz mam corke 8 lat i biedna tyle lat bez rodzenstwa.Dlatego teraz chce miec dzieci w zblizonym wieku.
|
|
#2841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2842 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dziendoberek!
Właśnie kończę gotować zupkę na obiad, dziś coś nowego-zupka z indyka, z kukurydzą i mnóstwem warzyw, lekko zabielana śmietanką. Zaraz rozpocznę konsumpcję Mój TZ ma podobnie-obiad bez mięsa to nie obiad, a on nie jest królikiem. Na szczęście, czasem daje się przekonać, a czasem po prostu mamy 2 obiady-ja gotuję sobie, on sobie, albo idziemy na kompromis i gotujemy coś razem, co smakuje nam obojgu. Ostanio jednak zdecydowanie spożywa więcej warzyw, oprócz tego pijemy soczki owocowe, bo nabyliśmy sokowirówkę. A zasadę mam jedną, najlepiej mu nie mówię, co wsadziąłm do soku czy dania, bo zauważyłam, że smakuje mu tak długo, jak się dowie, że np w soku jest marchewka albo w zupie brokuł. ![]() Cytat:
![]() Kochana, a kiedy masz urodzinki? Mnie za kilka dni także stuknie 28 ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2843 | |
|
Raczkowanie
|
ale niedopatrzenie, już Cię dopisałam wyżej
28 ma mój mąż ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
TZ zawsze wynajduje kase z jak najmniejsza liczba osób
ja tylko sie czołgam za nim![]() co do wieku i rodzenia dzieci,w styczniu skoncze 24 , nie wiem jak odnajde sie w roli mamy , ale jezeli przetrwam i dam rade to za 2,3 lata bardzo chcialabym urodzic jeszcze jednego dzidziusia, ja nosiłam tarcze w klasach 1-3 w podstawówce, wyjadałam vibovit, gumy zułam huba buba i takie kwaśne jeszcze, ii pamietam jak stlukłam duza butelke kaskady pod drzwiami bo mi sie bardzo chcialo siku i nie wiedziałam co trzymac
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-09 o 14:42 |
|
|
|
#2845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do 35 chcę urodzić trzecie dzieciątko.
Dobrze ,że ważenie ( kurdę jak jakiś sportowiec przed walką )mam dopiero 4 stycznia , bo mam wielkiego głoda dzis cały czas coś miele w paszczy , normalnie jak krowa
|
|
|
|
#2847 |
|
Wtajemniczenie
|
karo_z super że z synkiem wszystko dobrze
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna 19 grudnia
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
A moje 3 dni wcześniej
śmieję się, ze u nas grudzień to misiąc prezentów, bo mikołajki, rocznica zwiazku (19 grudnia, tak przy okazji hehe), urodziny, imieniny i do tego gwiazdka![]() Rozmawiałm dziś z mamą rano, i już widzę, że chyba niczego nie będziemy więcej dla dzidzi dokupywać, bo wszystko już zakupiły obie babcie, kilka rzeczy my, a reszta od bratowej i siostry. Noramlnie masakra, robią zakupy na wyścigi, ja to tylko póżniej wszystko popiorę, a wychodzi na to, że naszym największym wydatkiem był wózek, i w sumie de facto fundowali go teściowie, my "tylko" zrobiliśmy dzidzię ehhh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

-tak mu z oczek mądrze patrzy
to dokładasz swoją 'cegiełkę' na remont kliniki pediatrii centrum zdrowia dziecka. 

ciekawe czy się uda bo pierwszy raz w życiu robie tartę 
z bajerami, mój TŻ na szczęście nie jest zbyt wybredny w jedzeniu, za to lubi czasem spytać po zjedzeniu zupy a co jest na obiad?

nadal samodzielnie , przy okazji machnęłam Ninie jeden paznokieć u rączki

. Ale mieszanka wybuchowa 

. Cały dzień sama siedzę, a już tak późno nie chce mi się iść z nim na zakupy więc z utęsknieniem czekam na jakąś wolną sobotę. W soboty pracuje do 14.00 i w domu jest o 16.00...i też zamiast posiedzieć razem i pobyć razem to dzień tracimy na zakupy, albo sprzątanie