|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
hej!
ja wpadam tylko na chwilke bo zaraz jade po TZ zeby sie nie wystraszyl![]() Cytat:
hehe Cytat:
witaj
|
||
|
|
|
#2612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też bym takie chciała - ale na necie tak sobie czytałam i tam było takie rozróżnienie i juz zgłupiałam
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Cytat:
my wieczorkiem jedziemy do kolegi na mini parapetówkę a jutro rano podskoczymy do rodziców. bardzo Was proszę o kciuki, bo mama TŻ w przyszłym tygodniu ma zabieg- pojawił sie kolejny guzek na piersi .
|
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki:![]() :kci uki:![]() :kciu ki:![]() :kciuk i:---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Dziewczyny odpisali mi już - idzie do mnie księga i woreczki - mam nadzieje ze w przyszłym tygodniu to juz zobacze jak co wyglada
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbieram się na uczelnię a tak mi się nie chce.
|
|
#2616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie szukam kolczyków - może do tego będę kompletowac jeszcze łańcuszek z zawieszką - no nie wiem. Mam rozumieć, że masz uczulenie na złoto i niestety nie możesz go nosić nawet w obrączce?
|
|
|
#2617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2618 |
|
Wtajemniczenie
|
tam gdzie chcę się wybrać ogólnie zajmują się robieniem butów tanecznych, ale ostatnio poszerzyli swoją ofertę takze o buty taneczne- ślubne (tak jak pisałam wcześniej są to buty o właściwościach tanecznych, ale wykonywane specjalnie na taką okazję jaką jest ślub).
|
|
#2619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam iść w grudniu juz kupic ale tak jakos mi wychodzi z mam pod górke zeby sie zebrac - a mam upatrzone dwa sklepy w Wawie i nie wiem do którego sie wybrac musze sie zdecydowac a zeby było mało tego to chce aby mój M też poszedł ze mna i sobie kupił bo ma delikatniejsze stopy niż ja a nie chciałabym żeby na weselu narzekał ze nie moze chodzic ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Dziewczyny roboicie jakieś pyszności na święta??
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nosiłam wcześniej złote kolczyki, łańcuszki, one mnie nie uczulały. Dopiero pierścionek zaręczynowy, farbuje mi palec (najłagodniejsze z uczuleń na złoto mam) Co do uczulenia to pisałam w tym wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=496703 |
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2622 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o święta, to ja nic nie będę robić bo w domu będę dopiero w piątek wieczorem więc niewiele uda mi się zrobić. Chociaż rok temu upiekłam piernik, zrobiłam śledzie na czerwono i chyba tyle. A w domu jeszcze pichciłam uszka do barszczu i ucierałam mak na mak z kluskami No i w międzyczasie ugotowałam kompot z suszu.---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#2623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to nie tylko z moja suknią tak jest, prawie każdy model wszędzie jest po innej cenie Choć nie powiem ponad 500 zł różnicy to sporo bo mogę mieć za to zaproszenia, księgę, jakieś pierdółki które i tak trzeba kupić.Podejrzewam że salony narzucają sobie różne marże i wtedy suknia jest w różnych cenach, gdzieś tańsza a gdzieś droższa.
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Za chwile zabieramy się z mamą za pierniczki
![]() A tato już zagaduje o ciasteczka maślane z marmoladą
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2626 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam przyjemność cię spotkać troszkę poznać przez to i powiem ci że taka suknia pasuje idealnie do twojego charakteru ukazuję taką prawdziwą Chatkę skromna ale zadziorna (przez falbanki) ja ciebie widzę tylko w takiej sukni ![]() Cytat:
szalejesz dziewczyno ![]() Jak dla mnie Herm's wymiata wyglądasz cudnie to druga eksponuje talię fakt wuglądasz super ale przez to podkreśla szersze barki i jak dla mnie wygląda to tak jak byś ćwiczyła boks. Dlatego bym brała Herms'a bo wyglądasz proporcjonalnie. Cytat:
Cytat:
a jak tam wszystkie wycięłaś??Cytat:
ceny dokładniej nie znam nie pytaliśmy brata tżta o cenę ale myślę że max 5zł. Dowiem się przy płaceniu
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Pierniczki już upieczone, jeszcze tylko je ozdobić. Robimy ciastka maślane, z orzechami. Ogólnie dużo tego.
Z tych rzeczy co uwielbiam najbardziej to robimy makówki, moczkę, zupę rybną z głów karpi. Moczka smakuje mi tylko na święta, ciocia kiedyś latem zrobiła moczkę i to nie było to. Robimy też kapustę z grzybami. U babci robi się konopniotkę, którą bardzo nie lubię, ale co roku w I dzień świąt jestem ją zmuszona zjeść. U mojego TŻ nie je się takich zup, ale będę walczyła, by ona została, tzn zupa rybna. Nie wiem dlaczego moczki TŻ nie lubi. Co zrobić, by polubił? Po prostu nie wie co dobre. |
|
|
|
#2628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zdziwiłam... Tak samo przymierzałam Agnes 10492 i pani mi powiedziała, że u nich kosztuje 2300, a w internecie widziałam wyższe ceny. Ciekawe ile kosztuje w salonie Agnes ![]() Cytat:
![]() Można przepis na te ciasteczka maślane?;>
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
też się podpinam pod pytania o moczkę?
![]() U mnie na wigilię gotuje się barszcz czerwony na wywarze rybnym, uszka z kapustą i grzybami, smazony karp, rybę po grecku, śledzie w oleju z cebulką, inną rybę w formie smażonej lub pieczonej, śledzie w czerwonym sosie (spotkałam sie też z nazwą śledzie reginy). Poza tym na stole znajdują się suszone śliwki, kompot z suszu, kluski z makiem (albo kutia - chociaż dawno nikt tego nei robił), piernik i jakieś tam postne ciasto (dla mnie to jest sucha bułka drożdżowa, ale nazywają je u mnie postnym ciastem ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- znalzałam w necie co to jest moczka.... http://pl.wikipedia.org/wiki/Moczka
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie w rozmowach w toku jest dziewczyna która urodziła się bez rąk. Wszystko robi nogami. Kiedyś na tvp był o niej program. Nawet się pomaluje stopami. Wszystko. Nawet dzidziusia ma. Kurcze podziwiam takich ludzi
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-12-09 o 16:42 |
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
oglądałam. jestem w szoku, że mimo tyle przeciwności losu Ci ludzie starają się funkcjonować jak każdy. podziwiam ich za odwagę i hart ducha. życzę tym wszystkim kobietom spełnienia najskrytszych marzeń. a przede wszystkim ukochanego faceta u boku.
|
|
|
|
#2634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Obiecany przepis na maślane ciasteczka:
Migdałowe rogaliki:
Wszystkie składniki szybko wygnieść palcami. Brać po kawałku ciasta, robić ruloniki, a z nich kształtować rogaliki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec na jasno złoty kolor. Po ostygnięciu smarować połówkę rogalika czekoladą stopioną w kąpieli wodnej. Cytat:
Nasz przepis jest bardziej podobny do tego:
Piernik zamoczyć na kilka godzin w 3 litrach wody (aż się dobrze rozmoczy). Migdały sparzyć (włożyć do wrzątku na 5 minut) i obrać ze skórek. Migdały, orzechy i śliwki drobno pokroić. Resztę składników dodać i teraz wymieszać i powoli pogotować (30 minut). Przy 2 litrach wody moczka będzie tak gęsta, jak na zdjęciu z załącznika. Mój kuzyn znalazł żonę w Krakowie, chciał zrobić moczkę, przeszedł cały karków wzdłuż i wszerz i piernika na moczkę nie znalazł, jedyne pieniki to Katarzynki (one nie nadają się na moczkę). U mnie kupujemy w piekarni, niestety jest tylko w okresie świątecznym. Chyba wyśle chętnym na spróbowanie, albo zaproszę do siebie. Cytat:
Moczka co to wyjaśniłam wyżej. Teraz czas na konopniotkę: Podtawa to konopie (ale nie te indyjskie) na ślasku mozna kupic na targu. Smak jest lekko gorzki. Jemy ją z fasolą. |
||
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pudelek.pl/artykul/36876/...ciowa_modelka/
ta teraz będą się bluzgać jakby Anka wygrała też by bylo źle i też by wygrała niepełnowartościowa modelka...
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Połowa tych dziewczyn co biorą udział w Miss Świata, w ogóle nie są ładne, takie anorektyczki, propagują do tego by dziewczyny się głodziły...
W gazetach, to sam foto shop. |
|
|
|
#2638 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie wypowiem w sprawach potraw wigilijnych: robimy tak, jak moja babcia zawsze robiła (teraz już nie ma siły, więc każdy robi "coś"), babcia pochodzi z terenów obecnej Białorusi: zupa jest grzybowa, potem karp, pierogi z kapustą i grzybami, ale też kapusta z grochem, fasola na ciepło z masełkiem (super zestaw
) no i ewenement - pierogi z jabłkami na słodko - które już drugi rok z rzędu przypadły mi w udziale do lepienia |
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak na razie nie robię nic do jedzenia na wigilie bo moja mama oczywiście mi na to nie pozwala bo kuchnia to jej królestwo co mnei wkurza szczególne w perspektywie następnego roku kiedy to sobie zapragnęłam że urządzimy święta w naszym domu
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit Potrawy u Was w domu i u Waszych TŻ mocno się różnią? Które potrawy chcecie, by pozostały w domowym ognisku, a które chcecie, aby TŻ były? Jak wspomniałam wyżej mi zależy na zupie rybnej, moczce i makówkach. Mój TŻ uwielbia kompot z suszu Edytowane przez niusia_87 Czas edycji: 2011-12-09 o 17:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

ja wpadam tylko na chwilke bo zaraz jade po TZ
zeby sie nie wystraszyl

.
trzymam kciuki 

a mi Pani wczoraj w salonie powiedziała, że u niej kosztuje 2100 zł... Więc nie wiem skąd taka różnica
Ale to nie tylko z moja suknią tak jest, prawie każdy model wszędzie jest po innej cenie
Choć nie powiem ponad 500 zł różnicy to sporo bo mogę mieć za to zaproszenia, księgę, jakieś pierdółki które i tak trzeba kupić.
szalejesz dziewczyno
18.08.2010 - zaręczyny
i też by wygrała niepełnowartościowa modelka...