|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
po prostu powinien czymśtam pachnieć, rafinowany jest zupełnie bezzapachowy
|
|
#332 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
włosie po niej gładkie i błyszczące ale nic nie dorówna migdałowi... ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po kolejnej nocy z olejem palmowym- jest genialny
|
|
|
|
#336 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja go uwielbiam! Pierwszego nie probowalam, ale sie do niego przymierzam, bo ma duzo pozytywnych opiniiCytat:
Olejujesz codziennie? ![]() Nie mają, a włosy po sesie mocniejsze i troszkę grubsze, ja takie mam. Dodaj do tego żółtko i opcjonalnie naftę - jeszcze lepszy efekt. U mnie taka mieszanka przynajmniej raz, dwa razy w tygodniu |
||
|
|
|
#337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oki
Teraz będzie łatwiej ![]() Cytat:
Amen ![]() No właśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Komedogenny, ale antyseptyczny Śmiechowe ![]() Mnie akurat nie zapchał
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
dopiero teraz melduje się w nowej częsci
jestem po nocy z kokosem odkryłam, że najlepsze efekty mam jak nałożę go na całą noc (albo i dłużej) i na wilgotne włosy
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
ide w sobote po jakies nowe olejki, mam nadzieje, ze znajde Heenare! Jak nie, to helfy. Juz za tydzien wracam do Polski i pierwszym przystankiem bedzie Rossman
Jaki produkty do wlosow cienkich, zniszczonych i wypadajacych polecacie? Wiem, ze caly czas przewija sie tu Alterra, Joanna, Jantar, BD - na BD jestem zdecyowana, chodzi mi o dobra odzywke i cos do pielegnacji. Dzieki!W miedzyczasie kupilam sobie tani olejek o nazwie Tibet Pumpkin Oil - pachnie kadzidlano-mietowo, Dzialanie ma nieco podobne do Amli Gold, ale bez problemu go domylam...Jest na parafinie i chyba nie ma tak duzo dobra, ale zawsze jeden do kolekcji. 6 olejkow i jeszcze min 3 do rozwazenia
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
Wybaczcie że wejdę w paradę. Zamierzam kupić jakieś oleje do włosów. Stosowałam już kokosowy, ale chcę czegoś innego. Czy możecie mi polecić jakiś który KONIECZNIE trzeba wypróbować?
Wiem,że każdemu odpowiada coś innego, ale byłabym wdzięczna za typy. PS. Mam rozjaśniane blond włosy ze skłonnością do przetłuszczania....
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Teraz dopiero poznaję dobroci olejowania Serio
|
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
Do Pannahanna: Ja mam takie włosy. Przez miesiąc wcierałam radical, brałam zincas forte, regularnie olej sesa, oliwa z oliwek, vatika kokosowa, mieszanka: olej z pestek winogron(bazowy) + 2 łyżki nafty kosmetycznej + 1,5 łyżki oleju rycynowego + 1 żółtko - na godzinę, włosy nie wypadają, sporo baby hair, zrobiły się takie grube, mięsiste i jakby ich było więcej (szczególnie po mieszance i sesie). Ale najważniejsze, że wyglądają o wiele zdrowiej (po vatice kokosowej). Jak mam "wolne" od oleju to 10 min. przed myciem nakładam samą naftę. Teraz mam zamiar kupić joannę kurację do wcierania. Podobno jest świetna. Na cienkie wypadające włosy świetna jest też woda brzozowa (kosztuje grosze), a odżywka może być alterra z granatem
To chyba tyle na początek
Edytowane przez Tigra26 Czas edycji: 2011-12-09 o 16:03 |
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
|
#345 |
|
Przyczajenie
|
To melduję się i ja!!! Piszecie szybciej niż jestem w stanie przeczytać
![]() Dziś od rana olejowałam się rycyną na skalpie i vatiką! Pierwszy raz udało mi się zmyć oleje szamponem bez SLS (moim nowym nabytkiem, wcześniejsze nie dawały rady)... I tak sobie myśle, że może ma jakieś inne swiństwo, że tak ładnie się domyły włoski... Znawczynie tematu, możecie zerknąć co sądzicie o tym składzie... bardzo proszę Purified Water, *Marigold Flower Extract, *Chamomile Flower Extract, Cocamidopropyl betaine, *Ginseng root extract, Sodium Myreth Sulfate, * Horsetail Leaf Extract, Cocamide MEA, Biotin, Ethyl Panthenol (Vit. B5), Panthenyl Hydroxypropyl steardimonium chloride, *Aloe Vera leaf gel, Natural Vitamin E, Glycol Stearate, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), *Lavendula intermedia Leaf/Flower/Stem extract, Decyl glucoside, Retinyl Palmitate (Vitamin A), Triticum Vulgare (hydrolyzed wheat) protein, Cyclopentasiloxane & Dimethicone, Vegetable glycerin, Benzyl alcohol, Grapefruit Seed Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric acid, Natural menthol, Fragrance Oil Blend. * Certified Organic. |
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomozecie?
![]() Chce zamowic sobie z allegro kilka olejkow indyjskich. Sprzedawca ma ich cala mase, jednak ja chce sie ograniczyc do maksymalnie 4 (boje sie, ze wiekszej ilosci nie zuzyje przed data waznosci biorac pod uwage takze kilka tych, ktore mam obecnie). Mam wlosy cienkie, przetluszczajace sie. Zalezy mi na zwiekszeniu objetosci i szybszym poroscie. Zdecydowalam sie na pewno na: 1. Sesa 2. Shikakai 3. 4. Pomozecie uzupelnic mi nr 3 i 4? ![]() Mysle nad ktoras Amla (Amla, Amla Gold, Amla Jasmine, Brahmi Amla), tylko boje sie przyciemnienia (marzy mi sie efekt odwrotny - lekkie rozjasnienie). Mam juz czysty olej kokosowy, takze Vatike chcialam odpuscic... Prosze o pomoc |
|
|
|
#347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ze słodkich migdałów i lniany
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
kupiłam maść z wit a ale oleju lnianego nie znalazłam;(
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
Wymyśliłam, że żeby nie stracić dzisiejszego olejowania z powodu wizyty TŻa nałożę coś na włosy już teraz i siedzę z BD + winogrono + Aussie. Umyję głowę tak za ok 30min.
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o Vatikę kokosową (w zielonej buteleczce) jest świetna, nawilża, pięlęgnuje, ale moje rozjaśnione włosy przyciemniła, więc tej już nie używam . Mam teraz inną bezpieczną dla koloru, kokosową w przezroczystej butelce.Moje włosy rozjaśniała Vatika migdałowa, dużo osób po jej stosowaniu pytało czy znowu farbowałam włosy. Ale efektu pięlęgnacyjnego nie zauważyłam.
|
|
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Ze słodkich migdałów na pewno kupię
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie woła konopny, krokosz i awokado, ale muszę zużywać na bieżąco te co mam, jak już wreszcie zużyję tego przebrzydłego kokosa to przejdę się do sklepu.
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Ja siedzę właśnie od ok. 2 godzin z Henaarą na głowie z dodatkiem maści z wit. A
![]() Zaraz idę nakładać fusy z kawy, bo od dziś postanowiłam robić płukankę kawową na włosy i jak będę mieć czas- to wcierać fusy w skalp przed myciem ![]() Na szybszy porost
|
#356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mhm
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dużo fajnych extraktów i innych naturalnych bajerów.Reasumując: ja bym brała
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Można się przyłączyć?Jestem włosomaniaczką od pewnego czasu Zależy mi przede wszystkim na zwiększaniu objętości, ponieważ od jakiś trzech lat zmagałam się z nadmiernym wypadaniem. Obecnie jest już o niebo lepiej, ale włosów pozostało niestety nie wiele.Na mojej półce znajduje się : BD Olej lniany, Oliwa z oliwek Sesa Heenara Jak widać, mój arsenał jest ubogi w porównaniu do Waszych zdobyczy, jednak z pewnością będzie się powiększał, przy czytaniu kolejnych stron i Waszych poleceniach
|
|
|
|
#359 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje! Cytat:
Od jakiego sprzedawcy kupujesz?
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
||
|
|
|
#360 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

67,7 67 66 65 64 63 62 61 60

może wypróbuję, ale 100 ml na początek
włosie po niej gładkie i błyszczące 
Olejujesz codziennie? 

. Mam teraz inną bezpieczną dla koloru, kokosową w przezroczystej butelce.