|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
No za 180 zł to szkoda było nie brać. Boje sie tylko, że mnie to kupowanie dla małego ciuchów uzależni
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
ale jak nie On to Córcia czy Synek drugi znosi , sama mam takie ciuszki , których Nina nie założyła , bo matka nie wyliczyla pory roku dobrze |
|
|
|
|
#2913 | ||||
|
Zakorzenienie
|
konia tak dziala na moja wyobraznie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No no prosze narzeczonej mojemu Filipkowi nie odbierac ![]() ![]() Cytat:
ale ja od brata dostalam po ich synku![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie , nie powiem TŻ ,że go z igłą zdradzam , no bo sama wiesz jak wygląda igła ![]() A ja dziwna jakaś jestem , bo ja własnie jakoś dużo ciuszków nie kupuję dla Małej, może to jeszcze przyjdzie z czasem .... Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-09 o 17:30 |
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj rano pisałam to była 82 strona a teraz już prawie 100
![]() Wybrałam się wczoraj po te wyniki, pierw posiedziałam z mamą w sklepie potem poszłam kupić ten chleb i po wyniki. Tam spotkałam teściów, a że teściowa musiała czekać na lekarza to teść postanowił odwieźć do domu. Tam pod przychodnią jakiś starszy facet poprosił abyśmy podrzucili go pod dom bo ciężko mu się chodzi (i to był błąd). Gdy on już wyszedł i zawracaliśmy aby jechać do dom to mieliśmy stłuczkę z busem. Trafiłam do szpitala na obserwację. Wyszłam dziś popołudniu. Ale strachu się najadłam. Z nerwów to tak się trzęsłam. Bałam się że stracę mojego maluszka. Tym bardziej że po tym wypadku przez długi czas go nie czułam, żeby się ruszał Na szczęście wszystko w porządku łożysko nie odkleiło mi się.Synuś rusza się normalnie serduszko mu bije.Nie ma żadnych uszczerbków. Wszystkie kości w porządku. ![]() Długość szyjki 3,4 cm. Według OM termin mam na 20.04.2012 a wg USG 10.04.2012
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2917 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy! Jesteście wielkie i podniosłyście mi samoocenę pomimo biadolenia ich wiem że sobie poradzę, w ogóle odezwał się we mnie instynkt macierzyński
Mój TŻ już wczoraj mówił że mam oglądać wieczorynkę bo mały też ogląda he he Tak na razie mieszkam u rodziców, ale przeprowadzam się do TŻta pod koniec stycznia. a Mój mały świrek wariuje w brzuszku, obrał sobie miejsce po prawej stronie i kopie i kopie aż czasami dziwne uczucie jak za długo ale Kocham go ) i niech kopie ile sił ![]() Dzisiaj z TŻtem wybieramy się do znajomych bo kolega chce swojej dziewczynie zrobić przyjęcie urodzinowe i ona o tym nie wie
|
|
|
|
#2918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikki Rzeczywiście najadłaś się strachu, w każdym razie to bardzo dobre wiadomości, że dzidzi nic i nic poważnego się nie stało
|
|
|
#2919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze tak to sie skonczylo i ze Ty i maluszek jestescie zdrowi i cali. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|
#2920 | |||||
|
Rozeznanie
|
Panikara Watkowa Sie Melduje ![]() Cora ma sie swietnie jest chyba po prostu lenichuem takim - ciekawe czy jej tak zostanie po narodzinach. (foteczka na dole). Wazy juz prawie 1kg czyli jest 3 dni wieksza niz wynika z OM (po mamusi pewnie Nosek ma po tacie chyba ... bo moj bradziej kulfonek a jej taki prosciuchny ![]() Slicznie mi wszsytko sprawdzili, pomierzyli i wszystko gra - do niczego sie przyczepic nie mozna. Jestem o wiele szczesliwsza. Dostalam na DVD ale tylko 2d, ale mimo wszystko - bede sobie mogla powycinac wszystkie fotki, ktore tylko chce mam nie jesc slodyczy bo nagle spadki cukru po moich ucztach cukrowych moga powodowac ospalosc u malej. tak wiec dieta, dietka. Jestem tez odwodniona??? ciekawe jak??? ciagle cos pije. moze jak odstawie slodycze to sie polepszy. Humorek mam super i ciesze sie jak glupek Zoabczymy czy upaarciuch da sie podejrzec w 3d 22.12... Dziewuszki dziekuje za komplementy na temat mojego zdjecia slubnego ![]() Mam nadzieje ze po porodzie wroce do swojej dawnej figurki. Karo ciesze sie wszsytko unormowalo Cytat:
to zupelnie jak ja... albo jak mowia do mnie "prosze pani" pamietam jak na studiach zaczeli sie tak do nas zwracac to dopiero dziwnie sie czulam ![]() i sie dziwie jak kolezanki mojej siostry mowia mi dzien dobry - a one tylko 8 lat mlodsze masakra. Cytat:
Cytat:
dobrze ze TZ ma tak samo. oboje sie wlepiamy w TVN24 podczas kolacji, No jak mala sie urodzi to sie skonczy rumakowanie ![]() Cytat:
Cytat:
zobaczymy ![]() Kochana |
|||||
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Moje witaminy podrożały o prawie 10 zł
Szłam do tej apteki i myślałam, że nie dojdę :/ Najpierw złapała mnie kolka więc spacerkiem szłam tak wolno, że prawie się nie poruszałam. Doszłam do apteki, zmęczona, zasapana, jakbym biegła. Po drodze zjadłam wafelka bo zgłodniałam. Weszłam do mamy aby odpocząć, zmierzylam sobie cukier około godzinę po waflu i był 92, więc bardzo ładny.A do obiadu same witaminki za to Jajko sadzone a na sałatkę kupiłam sałatę, pomidory, ogórka gruntowego, rzodkiewkę i zrobiłam z ziół sos vinegret. Jakie to było pyszne
|
#2922 |
|
Rozeznanie
|
o rany Nikki!!! dobrze ze wszystko ok z maluszkiem. A Ty jak sie czujesz?
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- znowu znikam na kilak godzin bo musze zamknac robote i isc do domu ale wroce wieczorkiem |
|
|
|
#2923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super, że wszystko z małą dobrze
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah to cudowne wiadomosci!!!
![]() Po prostu masz spioszka nieslychanego ale dobrze, moze nie da Ci tak popalic bo bedzie spala ciagle jak sie urodzi hihih ![]() Odnosnie tej wizyty u kardiologa, to udalo mi sie tak szybko, bo pani doktor napisala na skierowaniu pilne, inaczej pewnie terminy sa bardzo odlegle. No ale wiadomo, ze ciaza to trzeba szybciutko dzialac.
|
#2925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale nie ma co gdybać jest dobrze ![]() Fajnie że u Ciebie też dobrze z dzidzią
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2011-12-09 o 18:04 |
|||
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Nikki najważniejsze ,że jesteście cali i zdrowi, współczuję nerwów,ale to już za Wami, mieliście dużo szczęścia
![]() Zariah no i git wieści teraz Mała śpi , bo przecież zbiera siły na balowanie nocne po porodzie , no żartuję, taka Jej uroda ważne ,że jest wszystko ok ![]() Karolca do zwinności sarenek to już nam niestety daleko, ja też czasem tak dziarsko zaczynam marsz, a potem idę jak stara babulinka i do tego kaczym chodem , to musi być cudny widok
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co. Jednak obawiam się reakcji psa na dziecko.
Moja mama ma lalkę wielkości miesięcznego dziecka. Pies uważnie obwąchał zabawkę... jak zaczęłam udawać, że to prawdziwe dziecko, pojawiła się zazdrość i strach w oczach, zaczęła zachowywać się w bardzo specyficzny sposób, jakby chciała pokazać dominację nad dzieckiem (zabawką). Nie podobało mi się to zachowanie. Na szczęście mama zaproponowała, że jak będziemy mieć problem z psem w domu przy dziecku, to weźmie ją do siebie... ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
i od razu szłam sobie powolutku, ale mialam pod górkę, potem pod wiatr... i jakos tak wyszło. Poza tym serce i tak ma kawał roboty do zrobienia, w koncu powiększyło się trochę i pracuje na zwiększonych obrotach
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kombinezon mam baaardzo podobny Cytat:
a jakie piekne zdjecie ... Cytat:
Niki kurcze dobrze ze wszystko z dzidzia oki, a Ty jak sie czujesz?????
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#2930 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jeszcze Was nie nadrobiłam,ale chyba nie było większej dyskusji o pieluszkach wielorazowych ? Co o nich myślicie i czy w ogóle słyszałyście o tym ??
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#2931 |
|
Zadomowienie
|
Kulka super ciuszki
Nikii bidulko Claudia na pewno sobie poradzicie z Tż...a rodzicom pewnie smutno, ze w jakiś sposób cię stracą. Konia ale masz kochanego męża ![]() Zariah bardzo się cieszę że córeczką ok...widzisz taki leniuszek z niej poprostu ![]() Dziewczynki co do ciuszków to znalazłam coś w czym się strasznie zakochałam ale chyba na koniec kwietnia na wyjście ze szpitala to za ciepłe prawda? http://allegro.pl/hm-milusi-misiu-0-...981977479.html Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2011-12-09 o 18:36 |
|
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć piękne
Ja dziś dopiero usiadłam! zabieram się za odpoczywanie...i nadrabianie dzisiejszych 5 ciu stron!**Dziewczyny dziś przyszedł nasz wózek ( x-lander ) masakra znowu mieliśmy maga farta wózek jest jak nowy ślady użytkowania tylko na oponach...chociaż i tak są na nich jeszcze kolce!!! po prostu wygląda jakby ktoś używał go sporadycznie do tego dodali świetne nosidło dla maluszka, wszystkie folie na deszcz, torbę, saszetkę, pompkę, i adaptery do naszego fotelika hehe super ten wózek jestem mega zadowolona!Cytat:
Ziarah Cudowne wieści cieszę się bardzo razem z Tobą Śliczna jest Twoja niunia Gratulację! jeszcze raz a teraz idę nadrabiać...
|
|
#2934 |
|
Zadomowienie
|
Trzymaczki kciuków, będę mieć nowy domek
![]() ![]() w tygodniu podpiszę umowę.. Wszystko tak jak chciałam, jest ładnie, czysto, nowocześnie, prawie bez dywanów.. Oj nie mogę sie doczekać przeprowadzki, ale to po nowym roku.. Aaaa i jeszcze babeczka z ceny zeszła, bo okazało sie ,że jej siostra jest pielęgniarką u mnie na bloku i mnie zna (też fajna babeczka )..Ale sie cieszę..będzie ślicznie ![]() ![]() I cieplutko
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoras z Was pisala ze tez zdecydowala sie na maxi cosi mura 4 czy sobie wmowilam????
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kombinezon za ciepły, może być nawet 20 stopni na dworze , to prawie maj , ja jestem zwolennikiem dołożenia koca niż zbyt grubego ubrania dziecka
|
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Gratulacje
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Pojawily mi sie dwa rozstepy na brzuchu
|
|
|
#2939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiecej jest przeciwnikow. ja juz o tym pisalam, ze moim zdaniem, w tym calym zamieszaniu nie bedziesz miala czasu na zapieranie pieluch, pranie czy gotowanie. Po co sie tak meczyc? Skoro sa pieluszki jednorazowe. Uwierz mi, nie bedziesz miala czasu przebrac sie z koszuli nocnej na poczatku przez conajmniej 2 tygodnie wiec nie utrudniaj sobie zycia. Ale to moja dobra rada, zrobisz jak uwazasz oczywiscie
|
|
#2940 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i imieniny mam w grudniu ![]() Fajnie, że rodzinka się tak zaangażowała u mnie też, ale nie aż tak ![]() Cytat:
dobrze, że z Wami wszystko dobrze Ja też dziś kupiłam femibion classic, urinal i omegamed pregna i zapłaciłam 148zł! masakra!I nie wytrzymałam, żeby nie jeść słodyczy zjadłam dziś bounty i dwa opakowania sezamków ![]() Koniakonia śliczna Twoja córeczka i synek Roksape też słodziutki ![]() Zariah świetnie, że z maleńką jest oki mówiłam i mamy 3D w tym samym dniu! ![]() Aguśka na pewno z serduszkiem wszystko ok też nie smuć się tylko I miałam jeszcze pewnie coś napisać, ale tyle nadrabiania, że zapomniałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

Na szczęście wszystko w porządku łożysko nie odkleiło mi się.

czyli jest 3 dni wieksza niz wynika z OM (po mamusi pewnie 

cieszę się bardzo razem z Tobą
klask i:
masakra!