|
|
#4891 |
|
Flawless
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XX
Jasne, to wszystko prawda, aczkolwiek pogrzebałam trochę w kodeksie rodzinnym i opiekuńczy i o, znalazłam takie kwiatki:
Art. 107. §1. Jeżeli władza rodzicielska przysługuje obojgu rodzicom nie pozostającym ze sobą w związku małżeńskim, sąd opiekuńczy może powierzyć wykonywanie władzy rodzicielskiej jednemu z nich, ograniczając władzę rodzicielską drugiego do określonych obowiązków i uprawnień w stosunku do osoby dziecka. Z tego co wyczytałam i zrozumiałam, to, jeżeli ojciec ma ograniczoną władzę rodzicielską, 'zostają wówczas ograniczone prawa do istotnych czynności i decyzji, jak leczenie, wybór szkoły, paszport.' Ponadto: Art. 97. §1. Jeżeli władza rodzicielska przysługuje obojgu rodzicom, każde z nich jest obowią-zane i uprawnione do jej wykonywania. §2. Jednakże o istotnych sprawach dziecka rodzice rozstrzygają wspólnie; w braku porozumienia między nimi rozstrzyga sąd opiekuńczy. Nie wiem czy ta wycieczka do Tunezji jest istotną sprawą Pewnie nie ![]() No nic, chyba najpierw musimy poczekać na rozwój wydarzeń, a w razie czego i tak wypadałaby zasięgnąć opinii profesjonalisty, bo ja na II prawa roku w znawcę bawić się nie chcę
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Na ile ja się orientuję, to w praktyce to nie tyczy się wycieczek itd. a wyjazdu STAŁEGO. Jeśli ojciec sprawuje władzę, spędza z dzieckiem weekendy itd. to musi wtedy wyrazic zgodę na ten wyjazd.
|
#4893 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
cześć, ale naprodukowałyscie
wczoraj, nie wiem co mi się stało - zmęczenie i ogólny dół od jak napisałam do niego smsa (pierwsza jakakolwiek wiadomość od 2 miesięcy prawie). nic takiego nie napisałam ("niestety nie potrafię"), ale myślę, że będzie wiedział co miałam na mysli... wiem, bez sensu pisać takie rzeczy i to jeszcze jakieś niedokończone, ale moje emocje ostatnio szaleją... oczywiście nic nie odpisał czego mogłam się spodziewać... cały czas bym chciała żeby go olśniło, ale to chyba niemożliwe. za dużo czasu już minęło, a on ma nowe życie z kimś innym. ja nie wiem, ale chyba na prawdę jestem jakaś ograniczona, bo ja nadal nie potrafię przyjąć tego, że mnie zostawił, do wiadomości. niby tak jest, bo zyje tak juz kolejny miesiąc, ale pogodzic się nie umiem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
niestety sie nie da...gość po eksie widocznie nie ten jak to się mówi... ja nie wiem co mój planuje z tą ... i chyba nie chce wiedzieć. Cytat:
Cytat:
![]() ad.2 są spoko faceci, ale juz zajęci :P chociaż raczej może w moim przypadku, bo mi zostali już tylko starzy kawalerowie w ok. 40 lub mamisynkowie mniej więcej w moim wieku, albo jeszcze jakieś inne niedobitki. ty jeszcze znajdziesz, spoko spoko, zobaczysz
|
||||||||||
|
|
|
#4894 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj nie daję rady, naprawdę się staram a on teraz z odległości próbuje mnie chyba zabić, taki cel sobie wybrał i robi wszystko żeby mi zepsuć życie.
Oh Mandy, ja bym wpisała to imię ojca dziecka. Mój ojciec ma ograniczone prawa i nie miał nigdy nic do powiedzenia w sprawie jakiegokolwiek wyjazdu. JEDNAK NIE, PBLABLABLAĘ GO I NIE DAM MU SATYSFAKCJI, JEST ŻAŁOSNYM GNOJEM, do takich przemyśleń należy słuchać tego: http://www.youtube.com/watch?v=eRjDd1yD6L8&ob=av2e Edytowane przez Tort Czas edycji: 2011-12-09 o 16:39 |
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ale przynajmniej odreagowałam wszystko
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za te informacjena temat ojcostwa, zaraz to wszystko przeczytam, bo teraz nie jestem w stanie..
Myślę że już nie mam po co do niego iść, dzwoniłam przed chwilą do niego bo się przestał odzywać (dzwoniłam zeby sprawdzić czy zyje i powiedzieć o ciazy). On mi powiedział że nie wie czy mnie kocha........ A przedwczoraj mi pisał że mnie kocha.... Powiedzialam że nie bede go prosić o miłość, a on nie ma prawa sie bawić dłuzej moimi uczuciami i zakończyłam rozmowę. Czuje jakby ktoś wylal wiadro wody na głowe..
|
#4897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pochwalę się próbnymi maturkami, muszę podbudować próżność ![]() Polski podstawowy - 76%, angielski podstawowy 92%, rozszerzony 88%, matematyka 66%, a po odjęciu zadań z działów nieprzerobionych - 95% czekam tylko na wyniki z rozszerzonego polskiego!
|
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2011-12-09 o 17:59 |
|
|
|
|
#4899 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie ta była banalna, więc nie wydaje mi się żeby prawdziwa była jeszcze łatwiejsza. Jestem z siebie dumna, bo bez przygotowań takie wyniki są bardzo ładne
Może i ma nowe mięso, ale ja mam piękny wyniki z próbnej wyniki z matury - na całe życie!
|
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nawet z takimi wynikami masz szanse sie dostać na wiele uczelni, gwarantuję
Bo wyniki są bardzo dobre. A pamiętaj że próg spadnie, bo jest niż demograficzny.Swoją drogą powiedział że sama się przyczyniłam do tych jego wątpliwości, bo miałam pretensje. Nie dodał tylko o co. O to, że pije codziennie po kilka browarów, o to że się mną nie zajmuje, o to że nie chce ze mną uprawiać seksu, o to że ma przede mną tajemnice. Faktycznie nie miałam powodów do pretensji.
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2011-12-09 o 18:02 |
|
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
Oh Mandy, no jasne że nie. Powinnaś mu jeszcze te piwa przynosić i czyścić mu buty, dziwisz się że cię zostawił? :/ Kto by chciał kochającą i oddaną kobietę, która nie jest niewolnicą?
|
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi bardzo na prawde z powodu tej 2 kreseczki na tescie ![]() mam nadzieje ze to wynik nie prawdziwy, musisz sie przekonac dokladnie ![]() ale jezeli jestes, to wierze i mam nadzieje ze bedziesz jeszcze szczesliwa matka i bedziesz kochala swoje dziecko jak nikogo innego ![]() i ze spotkasz chlopaka kotry pokocha i ciebie i twoje dziecko
|
|
|
|
|
#4903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4905 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co, spotkałam się z nim, było jak wcześniej, śmiechy, chichy, żarty i nagle zaczął mnie dotykać, wziął mnie do swojej twarzy i dotykały się nasze buzie aby noskami, ja widziałam, jak chciał pocałować. kiedy dotykał, mówiłam "NIE", ale On dalej dotykał.. powiedziałam mu, że "mi się chce", nie wiem dlaczego to powiedziałam, chyba dlatego, że go tak pragnę... tak bardzo pragnę i kocham, ale On powiedział, że jemu też "się chce" (i wiem, że chciał to ze mną zrobić) ale była umowa, że będzie jak wcześniej ale bez seksu.. nie wiem już co mam robić, chce mi się płakać, jest mi strasznie smutno, czuję, że umieram. chyba nie mam siły na to aby w jakikolwiek sposób walczyć, nie mam siły aby być obojętną, tak chcę aby o mnie zawalczył, ale poradźcie mi, co mam zrobić
tak chcę być obojętna, ale jak mam się zachowywać, chciałabym aby Nam znowu wyszło pomóżcie.
|
|
|
|
#4906 |
|
Raczkowanie
|
Witam ;-) już prawie miesiąc minął odkąd facet mnie porzucił, dosłownie. W dość niebanalny sposób, wręczył mi list, w którym oznajmił, że odchodzi ode mnie, nie jestem jego warta itd, itp. Żal
Zranił mnie tym, bo byliśmy ze sobą rok i nie wydawał się takim dzieckiem jakim okazał się na koniec ![]() Ta akcja sprawiła, ze ja nie czuję nic prócz żalu. On teraz żałuję, pisze, prosi o kontakt. Męczy mnie rozmowami o tym, że chciałby by było jak dawniej, A ja już nie chcę, nie mam siły. Nie wyobrażam sobie już tego byśmy znowu byli parą. Nawet tego rozstania tak nie przeżyłam, wszyscy widzą pozytywne zmiany w moim zachowaniu, czuję tak jakby ulgę, ostatnio relacja między nami wręcz męczyła mnie. Jednak ja nie chciałam takiego końca, próbowałam walczyć. To on wszystko zakończył, a teraz po prostu nie daje mi spokoju. Czy to ja jestem dziwna, ze nie chcę dać mu 2 szansy? Bo wg mnie on na nią nie zasługuję, teraz nawet wmawia mi, że tego listu nawet dokładnie nie pamięta
|
#4907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez sudenly Czas edycji: 2011-12-09 o 19:25 |
||
|
|
|
#4908 |
|
Raczkowanie
|
świetnie, czyli jednak nie wymyślam i nie wyolbrzymiam
![]() irytuje go moje zdrowe podejście do tego stracił w moich oczach jako facet, nie ma w nim nawet krzty honoru. żałuje, że już dawno temu się nie rozstaliśmy, teraz dopiero widzę jaki to dzieciak, a 21 lat to chyba jednak zobowiązuje
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez superMENKAAAAAAA Czas edycji: 2011-12-09 o 19:37 |
|
|
|
|
#4911 | |
|
Flawless
|
Cytat:
|
|
|
#4912 |
|
Raczkowanie
|
chciał, ja też tego chciałam, ale, że powiedział mi tydzień temu, kiedy spieprzyłam pewną sprawę, powiedział, że będzie jak wcześniej, ale bez seksu. więc chciał i nie chciał ja wiem jedno, muszę dać mu zatęsknić, być niedostępną, a jak się wszystko potoczy, to się okaże.
|
|
|
|
#4913 | |
|
Flawless
|
Cytat:
Seks jest nieodłącznym elementem związku, co to za ustalanie, że 'będziemy razem', ale bez seksu, a tu NAGLE O DZIWO się do Ciebie dobiera. Przejrzyj na oczy.
|
|
|
#4914 |
|
Raczkowanie
|
My nie jesteśmy razem. I dzięki dziewczynom tutaj i nie tylko właśnie przejrzałam na oczy, a że jakoś sama w sobie nie potrafię się zebrać i stać się nagle obojętną, zimną suk*ą doprowadza do takich sytuacji jak ta dziś. Masz rację, że seks jest nieodłącznym elementem związku, dlatego, żeby mógł mnie mieć fizycznie i mógł mnie mieć jako swoją dziewczynę to On teraz musi wykazać jakąś inicjatywę i chęć, a przede wszystkim musi się postarać.
Edytowane przez superMENKAAAAAAA Czas edycji: 2011-12-09 o 19:54 |
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
#4916 |
|
Raczkowanie
|
tak, dalej tak jest, bo muszę jakoś się zebrać, muszę znaleźć tą motywację. tylko to jest na prawdę trudne, ale ja sama wiem, że ja muszę. wiem, że mogę was denerwować już tym gadaniem, ale w końcu muszę wziąć się w garść, muszę sama się chyba spoliczkować, żebym w końcu się obudziła i dała mu na prawdę zatęsknić. Muszę zająć się sobą, szkołą, nauką.
|
|
|
|
#4917 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, Kochane! Jak dawno mnie tutaj nie było. Zaczęło mi się lepiej układać i spróbowaliśmy na nowo walczyć o nasz związek i wszystko byłoby okej, gdyby nie pewne zdjęcia. Otóż całkowicie przypadkiem natknęłam się na pewnym portalu na zdjęcia z imprezy studenckiej na której był mój TŻ. Mieliśmy wtedy gorszy czas, ale zarzekaliśmy się, że nadal się kochamy i powoli zaczniemy się docierać. Niestety to co zobaczyłam na tych zdjęciach załamało mnie całkowicie
Był całkowicie pijany, obściskiwał się z dziewczyną, której nienawidzę wręcz i na dodatek jest zdjęcie jak sobie razem leżą pijani ;/ Ogólnie dużo ludzi, harmider, ale co z tego? Wybuchnęłam dziś...płakałam, krzyczałam...on dzwonił kilkanaście razy i tłumaczył się, że do niczego nie doszło, że był `nawalony` i tyle. Powiedział, że ona nic dla niego nie znaczy. Niestety, wiem że razem studiują, są w jednej grupie...nie umiem mu uwierzyć ja rozumiem zdjęcia z imprezy gdzie wszyscy się wygłupiają. To jest dla ludzi, ale na tych zdjęciach wyraźnie widać, że mają się ku sobie. Praktycznie na każdym są razem, uśmiechnięci, objęci i sobie leżeli. No kurde, chaotyczny post, ale boli mnie to. On prosił, zapewniał, a ja napisałam, że to mnie nie obchodzi i może do niej wracać. Po prostu nie znam go z tej imprezowej strony i nie lubię jak ktoś wszystko alkoholem usprawiedliwia. Jak wierzyć, że do niczego nie doszło? Nawet gdyby to była prawda, to i tak te pozy na zdjęciach mnie bolą. Czuję, że prędzej czy później ona owinie go sobie wokół palca i tyle. Od początku roku ma coś do niego i nie interesuje ją to, że jest zajęty. Oczywiście on zapewnia, że kocha tylko mnie itd...że spotkali się wtedy na tej imprezie i raz do niej pojechał z kolegą pogadać. Zawsze kiedy się kłócimy robi mi na złość. Kocham go, ale mam dość nerwów. Teraz np wyłączył telefon, bo stwierdził, że mu coś wmawiam. Co robić?
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam zadnych objawow ciązowych Brzuch mnie boli tak jak przed okresem...
|
|
#4919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
okres może występować do kilku miesięcy w ciązy moja koleżanka, która jest teraz w 7 miesiącu ciąży, dowiedziała się o ciązy gdy była w 5 (okres miała, a ze względu, że jest dobrze wysportowana, praktycznie nie było brzucha) ![]() ale ja oh Mandy wierzę, że wszystko będzie okej i że to tylko fałszywy alarm, ale jeśli Twoje obawy się sprawdzą to trzymam kciuki aby Ci się powiodło w życiu i abyś doznała jeszcze szczęścia |
|
|
|
|
#4920 |
|
Raczkowanie
|
Polecam zrobić sobie relaksacyjny wieczór
Naprawdę poprawia humor . Zapaliłam sobie świeczkę i słucham ulubionych piosenek , ah jak klimatycznie !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

Pewnie nie

czekam tylko na wyniki z rozszerzonego polskiego!

tak chcę być obojętna, ale jak mam się zachowywać, chciałabym aby Nam znowu wyszło
Zranił mnie tym, bo byliśmy ze sobą rok i nie wydawał się takim dzieckiem jakim okazał się na koniec