|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Licealistka potrzebuje odmiany
1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? - opalam się bardzo łatwo,aż za łatwo. Na czerwono. Ciężko jest mi powiedzieć jaki jest odcień opalenizny gdyż moje opalanie zazwyczaj kończy się poparzeniem słonecznym i nie dochodzę do etapu ładnej opalenizny
![]() 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Ciemne brwi i rzęsy,oczy piwne z ciemniejszą obwódką. Pojawiają się plamki na tęczówkach 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Szaro-brązowe,obecnie wcale (brak słońca) 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Zdecydowanie jasny,rumienię się na różowo 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Ciemny brąz z przebłyskami 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? różowy 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Nie lubię różu.. Na zdjęciach mam różową bluzkę tylko z konieczności. Wolę ciemne kolory,głównie czerń,ale podobno w żywych jest mi dużo lepiej Drogie wizażanki! postanowiłam założyć ten wątek by odmienić siebie. Jestem w 1 klasie liceum a nadal czuję się jak szara myszka z gimnazjum. Nie zwracam na siebie uwagi wyglądem,jestem zupełnie przeciętna. Dla ułatwienia zamieszczam zdjęcia w okularach (noszę je na codzień - niestety),bez oraz w związanych włosach. jakość zdjęć nie jest pierwszorzędna gdyż są robione przednią kamerką iPoda.. Niestety chwilowo nie posiadam zdjęć całej sylwetki,postaram się zamieścić je jak najszybciej. Z góry zaznaczam iż nie wyobrażam sobie zmiany koloru włosów.Liczę na waszą pomoc gdyż do tej pory niezbyt interesowałam się swoim wyglądem,byłam zawsze typem dobrej kumpeli - i nic poza tym. P.S. Zdjęcia robione kilka minut temu - siedzę w domu na zwolnieniu z powodu choroby dlatego mogę nie wyglądać całkiem zdrowo..Ale normalnie nie jest dużo lepiej |
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Licealistka potrzebuje odmiany
Dziewczyno, jestes taka ladna, i mowisz o sobie "szara myszka"? Naprawde chcialabym wygladac jak ty
w gre wchodzi noszenie soczewek czy nie? Bo wygladalabys chyba lepiej bez okularow. Jesli nie da rady bez nich to trudno, nie jest w nich zle! Oczy maluj tam tuszem i chyba wystarczy bo ladnie jest, chlopaki wola naturalne Wloski mozesz od czasu do czasu prostowac albo -mniej niszczace wlosy przedsiewziecie- suszyc je na szczotce, wtedy sama nadajesz im ksztalt. Nie maluj ich, ladny kolorek ;p
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Masz taki sam typ urody jak ja, oprócz tych piwnych oczu
ciekawe co Ci wizażanki poradzą
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Piszę tak,bo ostatnio się tak czuję. Może to nie wina twarzy,fryzury.. tylko ubioru? Nie wiem. Póki siedzę w domu ciężko będzie mi zrobić zdjęcie sylwetki.
I cały czas rozważam - czy zapuszczać włosy dalej,czy już je wyrównywać? nie lubię okularów,zwłaszcza że mam już trochę powyginane oprawki.. Ale niestety z powodów finansowych soczewki chyba na razie odpadają |
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ty jesteś naprawdę śliczna
Zapuszczaj włoski, długie dodają kobiecości! Myślę też, że ładnie byłoby Ci w delikatnym makijażu. Lekki podkład, trochę bronzera na kości policzkowe, błyszczyk nude i troszkę cienia na oczy (z odcieniami zresztą przy tak ładnych tęczówkach możesz się pobawić) albo kreseczka od eye-linera i look jest zupełnie odmieniony, jeśli tego potrzebujesz. Ale naprawdę z taką urodą bym się nie martwiła.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję,ale czy nie jestem zbyt blada? Od dłuższego czasu się zastanawiam.. Bo z bladością można przesadzić i często wygląda niezdrowo..Poza tym moja mama cały czas narzeka że powinnam zrobić coś z włosami..Najwyraźniej przejęłam jej opinię i wzięłam za swoją..
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
kochana, lekki podkład, trochę bronzera na kości policzkowe i buźka nabiera żywszych kolorów (byle nie za dużo)
![]() a włoski to bym zapuszczała, kolor pasuje Ci do brwi.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem najlepiej wyglądasz na ostatnim zdjęciu, twoja twarz jest odsłonięta i od razu wyglądasz tak jakoś pogodniej
więc może masz ochote na krótsze włosy ?
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Kolor włosów naturalny
![]() Myślałam o ścięciu ale.. To są moje najdłuższe włosy w życiu |
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym Ci zaproponowała pasemka w kolorze burgund albo całośc w tym kolorze
Masz śliczną buźkę a ten kolor by to jeszcze wydobył oo takie coś Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2011-12-05 o 13:24 Powód: post pod postem |
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Genialne włosy! Jeśli się zdecyduję na farbowanie to na pewno na ten kolor!
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
przede wszystkim odpadają krótkie włosy, masz okrągła twarz w stronę kwadratu, jesli zetniesz włosy na krótko, nagle zrobisz się na twarzy wizualnie "grubsza", dlatego dla Ciebie najlepsza długość to minimum za ramiona, a najlepiej jeszcze dłuższe-do biustu i bez grzywki. Nie wiem jak bardzo ją lubisz, ale grzywki poszerzają i skracają twarze, są dla osób o wysokich czołach, wąskich twarzach, chudych, kościstych.
U Ciebie np. super będzie wyglądał kucyk spięty wysoko z tyłu głowy i włosy gładkie z przodu. Włosów bym nie farbowała, masz ciemny wyrazisty typ urody, prawdopodobnie "zima", rzadko zresztą spotykany w PL. jesli walniesz sobie czerwoną farbę to się zwyczajnie oszpecisz. Jeśli masz ochotę to dodaj jeszcze parę zdjęć, może uda się zrobić w dziennym świetle? Masz piękne brwi. |
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Za te brwi dziękuję,gdyż regulowane samodzielnie
![]() Jak bardzo lubię grzywkę.. Cóż..zapuszczam ją trochę,nie do końca wiem co z nią zrobić. Niby grzywka skraca twarz itd.. ale ukrywa blizny na czole ![]() Zdjęcia wstawię jak najszybciej będzie to możliwe Co do 'zimy' to tak właśnie mi mówiła znajoma która jest kosmetyczką (niestety mieszka teraz w innym województwie). Ale czy to aż tak rzadko spotykane? W sumie się nad tym nie zastanawiałam,ale z tego co przeglądałam to według 'ekspertów' zimy są najbardziej ograniczone kolorystycznie jeśli idzie o makijaż i ciuchy ;s |
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami, że jesteś śliczna. Tylko o wiele lepiej wyglądasz bez okularów, może soczewki?
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
owszem zimy mają pewne ograniczenia, jesli chodzi o makijaż, ale dlatego, że nie potrzebują go aż tyle, żeby wyraziście wyglądać.
w polsce naturalna "zima" to raczej rzadkość, może we włoszech czy hiszpanii jest ich pełno, ale tu nie. co najwyżej farbowanych pań jest dużo, ale wtedy nie mozna mówić o zimie. na blizny (i na trądzik) świetne są retinoidy- bardzo szybko złuszczają skórę, można się łatwo pozbyć płytkich blizn. o szczegóły dopytaj lekarza, albo poczytaj w necie. ja stosowałam np Atrederm 0.025% ale w celu zlikwidowania krostek. |
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Nie czytałam całego wątku, ale jeżeli nie możesz używac soczewek, pokombinuj z kształtem i kolorem oprawek. Wszystko zależy oczywiście od stylu, jaki wybierzesz, ale fajnie byłoby zainwestowac w kolorowe oprawki, dodadzą Ci charakteru (Czerwień, turkus itp.)
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
I tu jest pies pogrzebany..Na soczewki obecnie mnie nie stać a oprawki.. Długo mi zajął wybór jakichkolwiek ponieważ jestem osobą szczupłą..Mimo,że mam twarz okrągłą to również bardzo szczupłą i większość oprawek jest po prostu za szeroka :<
|
|
|
|
#19 | |
|
Mów mi Rosia :)
|
Cytat:
Na buzię (ja np. mam mieszaną) polecam podkład, który wyrówna koloryt (chyba masz problemy z rumieńcami?) - ja stosuję Stay Matte Rimmel, kolor Ivory 100. Do tego lekko brązowy róż na kości policzkowe - wyszczupli ci twarz, ale nie przesadź! Wyreguluj brwi. Co do oczu - stosuję cień w kolorze złota - bardzo niewiele, często robię kocie oczka- do szkoły zwykle ograniczam się do ciemnej kreski na górnej bądź dolnej powiece (zależnie od humoru). Co do ubioru - dużo pewności dodaje dobrze dobrana bielizna. Ładnie podniesie to i owo. Ma też być wygodna. W sumie w ogólniaku też przeszłam metamorfozę. Mnie odmieniły kolory. Wcześniej chodziłam w pastelach, od ogólniaka właściwie do teraz - uwielbiam intensywne kolory: czerwienie, zielenie, granaty. P.S. A to, że dziewczyna jest ładna nie znaczy, że ma być pewna siebie. Zwykle te najładniejsze i najfajniejsze są szarymi mychami. A raczej zwykle szare mychy okazują się za parę lat łabędziami, o. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- I nie zapuszczaj włosów. Kolor jest świetny, długość też. Wydaje mi się, że dłuższe zrobi się oklapłe i jeszcze bardziej uwydatnią buzię. Ja tam zrobiłabym drastyczną grzywkę, a co:P Albo zaszalej i zetnij włosy. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Drastyczną grzywkę? Nie bardzo rozumiem co chcesz przez to powiedzieć
![]() Oj właśnie też muszę używać najjaśniejszych podkładów,chwilowo testuję jakiś w musie.. Czy czerwienie nie podkreślają niedoskonałości na twarzy ? |
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Podkreślają.
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Masz podobną urodę do mnie, okrągła twarz, tyle że ja mam prosty nos i ciemniejsze brwi, oczy, włosy. I te same włosy, takie miękkie, puchowate? No i tak samo jak ja, lepiej w kitce
|
|
|
|
#22 | |
|
Mów mi Rosia :)
|
Cytat:
Drastyczna grzywka, czemu tak napisałam? Bo wyglądasz słodko, a prosta grzywka w połączeniu z równo ściętymi włosami (bez pazurków) - byłaby to dość drastyczna dla ciebie zmiana. Tylko że taka fryzurka postarza lekko - wiem, bo sama mam Ale mnie się tam podoba. P.S. Mnie kompletnie nie pasują twoje włosy związane w kitkę. Włosy wydają sie oklapnięte i fryzura jakoś uwydatnia policzki. Tak pyzato, zdecydowanie bardziej podoba mi się fotka numer dwa - okularki ładnie tną twarz. Ale ja lubię okularnice po prostu. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Prosta grzywka odpada- miałam i moja twarz robi się jeszcze bardziej okrągła.
Czerwień..Hmmm możliwe. Nie wiem czy znasz ten problem ale.. Gdy się większość życia chodziło w czerni trudno się przekonać do kolorów ![]() Chwilowo podebrałam mojej mamie eyeliner - a co Jak znajdę czas to się do jakiejś drogerii wybiorę.. Mam nadzieję że się zdecyduję na jakąś zmianę - przerwa świąteczna to dobry czas na to ![]() P.S. moje włosy generalnie są klapnięte
|
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

w gre wchodzi noszenie soczewek czy nie? Bo wygladalabys chyba lepiej bez okularow. Jesli nie da rady bez nich to trudno, nie jest w nich zle! Oczy maluj tam tuszem i chyba wystarczy bo ladnie jest, chlopaki wola naturalne
Wloski mozesz od czasu do czasu prostowac albo -mniej niszczace wlosy przedsiewziecie- suszyc je na szczotce, wtedy sama nadajesz im ksztalt. Nie maluj ich, ladny kolorek ;p