Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-09, 22:28   #3571
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
o matko co to jest ??????!!!!! ja to nawet starszemu zabraniałam tych głupot oglądać , może jestem przewrazliwiona ale jak widzę te różne bajki to nie dość że aż oczy bolą patrzeć bo od tego migania to ataku epilepsji można dostać, to jeszcze jakie pranie mózgów dzieciom robią ale ktoś musi je zatwierdzać przecież

ja słód pomijam po prostu jak jest w przepisie
dla mnie na początku też byłą to czarna magia , chodziłam zaglądałam ciągle ,pazury gryzłam czy wszystko ok. a teraz zarobie chleb i do miasta na zakupy jadę
najwyżej wyjdzie

Ja zrozumiałam że musisz tą formę z tej maszyny wypalić chyba?

PoP koniecznie zrób nam zdjęcie na rowerku będzie pierwsza zmotoryzowana
Libra to własnie takie bajki gdzie jakieś potwory np się tłuką
Tu masz próbkę tego gówna
http://www.youtube.com/watch?v=RK3e-HMOIWM
a tu masz bakugany
http://www.youtube.com/watch?v=d1PnKpBjFWQ
babka była widocznie z siebie dumna że jej syn takie oglada . była zdziwiona że moje dziecko lubi bajki typu tomek czy bob

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Izazula wszystkiego najlepszego
Stary 2011-12-09, 22:30   #3572
evitka21
Zakorzenienie

ania, ale w sensie że raz na zawsze? taka pustą zahartować?

cigi, z jixin mam małą farmę (tą bez kolejki) i są w miarę oki wg mnie. Z duplo sie ładnie łączą, (ze 2-3 szt jakieś luźniejsze są), ładniejsze są niż jdlt. Ludziki nieco już nasze rozhuśtane, ale dają radę, zwierzątka mają nieco krzywe np.łatki,ale to mi nie przeszkadza. Za tą cenę naprawdę spoko.
MI się jeszcze policja i straż pożarna podoba-w kwestii elementów to kopia duplowych zestawów.
Szkoda w sumie że z jixina taki mały wybór jest

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

jeszcze mogłabyś popatrzeć na używki duplowe-ja niedawno kupiłam młodej duży zestaw używek i dużo fajnych elemntów tam jest i zwierząt i ludzików.

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 22:37   #3573
P0P70
Zakorzenienie

Ja to podziwiam wasze dzieci nie tylko za gadanie ale też za te różne ich zabawy:
- za czytanie książeczek - moja uwielbia tylko drzeć kartki. nawet nie bardzo lubi jak ktoś jej czyta wyrywa wtedy książkę i ją rzuca.
- za rysowanie - może ze dwie kreski zrobi i jej się nudzi no chyba że może po meblach porysowac albo po ścianach

- zabawa klockami- u nas też niewypał. Fajnie je rozrzuca na wszystkie strony. O pozbieraniu nie ma mowy. A budowanie całkowicie nie jest zainteresowana.

- zabawa lalkami- też nie wchodzi w grę. A teko różowego konika to czasami lubi ponosić ale zawsze łapie za tego różowego irokeza i po chili rzuca nią. Nie przytuli nie pocałuje.

- zabawa kuchenką - też jakoś nie potrafi. podoba jej się ze dźwięki wydaje. Ale żeby tam przy niej siedziała i gotowała to jakoś nie.

O domku to nawet nie myślę bo tam aby coś przetrwało to musiało by być przyklejone bo ona wszystko niszczy i rozrzuca po kontach.

Musimy ją dać do jakiegoś przedszkola może od innych dzieci nauczy się bawić.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 22:38   #3574
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Libra to własnie takie bajki gdzie jakieś potwory np się tłuką
Tu masz próbkę tego gówna
http://www.youtube.com/watch?v=RK3e-HMOIWM
a tu masz bakugany
http://www.youtube.com/watch?v=d1PnKpBjFWQ
babka była widocznie z siebie dumna że jej syn takie oglada . była zdziwiona że moje dziecko lubi bajki typu tomek czy bob

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Izazula wszystkiego najlepszego
O matko!!! tego to mój na pewno nie będzie oglądał chatę by mi rozniósł później , najlepiej niech zostanie przy bobie, tomku i dudusiu wesołku ( to jego ulubione)

Izazula , coś przeoczyłam , 100 lat wam życzę w zdrowiu ,szczęsciu i miłości
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 22:41   #3575
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ania, ale w sensie że raz na zawsze? taka pustą zahartować?

cigi, z jixin mam małą farmę (tą bez kolejki) i są w miarę oki wg mnie. Z duplo sie ładnie łączą, (ze 2-3 szt jakieś luźniejsze są), ładniejsze są niż jdlt. Ludziki nieco już nasze rozhuśtane, ale dają radę, zwierzątka mają nieco krzywe np.łatki,ale to mi nie przeszkadza. Za tą cenę naprawdę spoko.
MI się jeszcze policja i straż pożarna podoba-w kwestii elementów to kopia duplowych zestawów.
Szkoda w sumie że z jixina taki mały wybór jest

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

jeszcze mogłabyś popatrzeć na używki duplowe-ja niedawno kupiłam młodej duży zestaw używek i dużo fajnych elemntów tam jest i zwierząt i ludzików.
tak zanim sie zacznie używać to się powinno tak zrobić .

Pop - przedszkole jest fajne dla takich dzieciaków tym bardziej jesli nie ma za dużego kontaktu z dziećmi w swoim wieku No i na bank się przyda jak będzie drugie

Libra no właśnie takie g,, dzieciaki w TV ogladają
Stary 2011-12-09, 22:58   #3576
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja to podziwiam wasze dzieci nie tylko za gadanie ale też za te różne ich zabawy:
- za czytanie książeczek - moja uwielbia tylko drzeć kartki. nawet nie bardzo lubi jak ktoś jej czyta wyrywa wtedy książkę i ją rzuca.
- za rysowanie - może ze dwie kreski zrobi i jej się nudzi no chyba że może po meblach porysowac albo po ścianach

- zabawa klockami- u nas też niewypał. Fajnie je rozrzuca na wszystkie strony. O pozbieraniu nie ma mowy. A budowanie całkowicie nie jest zainteresowana.

- zabawa lalkami- też nie wchodzi w grę. A teko różowego konika to czasami lubi ponosić ale zawsze łapie za tego różowego irokeza i po chili rzuca nią. Nie przytuli nie pocałuje.

- zabawa kuchenką - też jakoś nie potrafi. podoba jej się ze dźwięki wydaje. Ale żeby tam przy niej siedziała i gotowała to jakoś nie.

O domku to nawet nie myślę bo tam aby coś przetrwało to musiało by być przyklejone bo ona wszystko niszczy i rozrzuca po kontach.

Musimy ją dać do jakiegoś przedszkola może od innych dzieci nauczy się bawić.
hehe, moja to lubi wszystko co wymieniłaś, z tym, że rysować lub kolorować to "chce" a potem "każe" mi. Albo sie chwali tacie
-zobacz, benkowi koronę narysowałam" <pokazuje dwie kreski na głowie byczka.
-pięknie narysowałaś
- <do mnie>zobaczył

żeby czytać jej, czyli nazywać obrazki, to uwielbia. Dziś sobie siedzi z jednym ze słowniczków obrazkowych-
-mamo szybko szybko
- co tam?
-zobacz: łazienka duzia, nocniczek, wanna, <następna strona>, oo odkuziacz, podłogi myju myju, o dzidzi łózeczko, i wóziek i smoczek i husiu itp, itd

A propos husiu, dziś podczas kąpieli, bawi się leżący obok wanienki wężem prysznicowym (długi mamy)-
-ooo pasy, pasy mam. Szalika mam, zobacz. bluzkę mam <owija się cała>
-daj to bo musimy się umyć
-nie mam szalika, nie mam pasów, bluzki nie mam :-(
<odwieszam na miejsce, a jej się spodobało że dynda>
- ooo husiu, husiu

<układa swoje kąpielowe bzdetki do pudełeczka i jej piętrowo się ułożyły>
-mamusiu, zbudowałam domek!
<poukładała 3 filiżanki na kupie>
-zbudowałam wieżę!

klocki rządzą, az sama jestem w szoku, budujemy domki, ona też dostawia klocki ("nie tu, tu ma być ten"), ustawia tam swoje ludziki, sadza przy stolikach, oprowadza po pokoikach, kładzie je spać, ostatnio stwierdziła "nie mam łazienki" (trza będzie dokupić)

lalki miski-karmi, tula opiekuje się, łaskocze, sprawdza ząbki

kuchnia, rządzi razem z klockami wraz z kompletem plastikowego żarcia (jeszcze oczu dobrze nie otworzy i rzuca "chodź bawić klockami/kuchniom"
Przynsoi sobie swój taborecik, siada przy tej kuchni jak DJ za konsolą i rzeźbi

zanim bawiłyśmy się domkiem z klocków, rządził mały domek hello kitty z lupmka-tam mieszkały figurki zwierzątek.
To już rozumiem dlaczego pisałaś ze lubi ten domek kiddieland-bo tam większość rzeczy przytwierdzona

Stary 2011-12-09, 23:11   #3577
P0P70
Zakorzenienie

Evitka - teraz to jeszcze bardziej Cie nie lubię.
Dokładnie ten domek to lubi tylko dlatego. to co było ruchome to już nie wiadomo gdzie jest. Oliwka to prawdziwy niszczyciel. Nawet buzi mamusi niezbyt chętnie daje - no chyba że coś chce. Ale w jej wykonaniu buzi to jest nastawienie policzka albo ust.Całuje tylko kota i mówi wtedy: "mój Igo, mój"

Stary 2011-12-09, 23:18   #3578
libra777
Zakorzenienie

PoP nie przejmuj się u nas wszystko co ruchome to też nie wiadomo gdzie jest np. pan kierowca, kierownica itp.
Aby tylko cos urwać ,rozbroić,wejść na to może się połamie
Stary 2011-12-09, 23:33   #3579
cigi
Rozeznanie

Cytat:

dzięki dzięki; to ciocia planuje zakupy pod choinkę i chciałam wypytać o jakość; nie mam czasu szukać używek a jej też nie chcę tym obarczać, bo też czasu jej brak, a na allegro wchodzi, więc będzie pewnie jixin; dzięks;

moja mała podobnie jak evitki a odwrotnie do popowej ; i jeszcze chętnie dziadziusiowi w majsterkowaniu pomagała i młotkiem waliła, a jak mamusia myje gary to przynosi brudną swoją butelachę, pomaga mamusi sporo; ale ciastoliną mi się nie umie bawić; chyba sobie poczeka;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 08:43   #3580
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

jak sobie pomyślę że moje dzieci mają potem z takimi do szkoły chodzić ostatnio była u mnie babka matka 3.5 latka chodzącego z moim synem do przedszkola . Szukała jakiś ubrań z bajkami to jej pokazuje coś z bobem itp . a ona do mnie że jej dziecko to girmity ogląda , jakieś bakugany i ogólnie kanały z takimi bajkami , a pod choinkę zarzyczył sobie dostać miecz

obawiam się, że tego nie unikniemy chronimy nasze dzieci przed takimi bajkami, potem grami, filmami...a i tak pójdzie do szkoły i pozna kolegów fascynujących się roztrzaskanymi mózgami, krwią i mordobiciem ehhhh

Kubuś jednak ma kaszelek oczywiście syropu ni cholery nie idzie mu podać....dałam do mleka 5 ml syropu, ale nie wypił wszystkiego, więc potrzebną dawkę (2,5 ml ) chyba przyjął co???? na szczęście nie kapnął się, nie wyczuł syropu w mleku nie wiem czy można tak do mleka dawać, ale ja nie mam wyjścia

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 09:04   #3581
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
bardzo ładny

Ana coś mnie podkusiło i napisałam do dwóch sprzedawców od "naszego" wózka i odpisali mi: jeden że koła plastikowe a drugi piankowe. Ten hello kitty co wczoraj pokazywałam też plastik.
No nie mów,że niby takie koła?Jezu no to w ogóle ja jej wózka nie kupię w takim razie
Co zamierzasz zrobić z wózkiem?kupujesz go?
Cytat:
hehe, wy te wózki to na zajączka młodym wręczycie w takim tempie-pamiętajcie że już się zaczyna pocztowy boom i będzie problem z dostarczeniem na czas

a ja w końcu kupiłam młodej pod choinkę taki domek-namiot do zabawy. Bawiła się ostatnio z kolegą i aż kwiczała z radości. I już nie będę musiała koca rozkładać pomiędzy komodami , no i na działkę do babci się przyda na lato
Ja pamiętam ten boom zeszłoroczny,jak na x-landera czekałam aż 7 dniKurierzy dają radę nawet w święta.Oby tylko tej fatalnej "siódemki"nie zamawiać,bo oni to klienta mają totalnie w dupie(przynajmniej ja z nimi mam zawsze przeboje)Mi i tak nie zależy,żeby wózek był na czas,bo już mam rowerek,klocki,lale i kucyka
Tyle tylko,że na wózku dla niej najbardziej mi zalezy,bo wiem,że z chęcią będzie się bawiła.

Ja też małej kupiłam ten namiot-iglo i kot jaką ma zabawe,bo częściej w nim"mieszka"niż mała.Nina też lubi sobie z nim posiedzieć

Jeju po drodze ile mijałam porozwalanych drzew,gałęzie łeżą i oczywiście nie ma komu tego posprzątać
Jeszcze na zajęcia nam się facet spózniłGdybym wiedziała to bym pózniej wyjechała z domu.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 09:46   #3582
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzieki za porady chlebowe.blacha wypalona juz sie chlebek miesza. Mlody tylko tam co jakis czas chodzi i krzychy "eden chelb"(jeden chleb)
Te mieszanki sprawdzilam i prucz suchego zakwasu,i mak nic wiecej nie ma. Drozdze kupilam swierze.a to jakies proszkowe powinny byc zeby np ustawic ze rano swiezy chlebek ma byc,musze dzisiaj kupic. Ale i tak tz jeszcze noc odsypia to bedzie miel cieply chlebek na sniadanie
co do bajek to mnie dziwi ze afere zrobili z teletubisiami,a te gowniane im nie przeszkadzaja

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 12:09   #3583
P0P70
Zakorzenienie

Libra- dzięki za pocieszenie ze nie tylko moje dziecko jest takie okropne.

Stary 2011-12-10, 12:46   #3584
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
No nie mów,że niby takie koła?Jezu no to w ogóle ja jej wózka nie kupię w takim razie
Co zamierzasz zrobić z wózkiem?kupujesz go?

Ja pamiętam ten boom zeszłoroczny,jak na x-landera czekałam aż 7 dniKurierzy dają radę nawet w święta.Oby tylko tej fatalnej "siódemki"nie zamawiać,bo oni to klienta mają totalnie w dupie(przynajmniej ja z nimi mam zawsze przeboje)Mi i tak nie zależy,żeby wózek był na czas,bo już mam rowerek,klocki,lale i kucyka
Tyle tylko,że na wózku dla niej najbardziej mi zalezy,bo wiem,że z chęcią będzie się bawiła.

Ja też małej kupiłam ten namiot-iglo i kot jaką ma zabawe,bo częściej w nim"mieszka"niż mała.Nina też lubi sobie z nim posiedzieć

Jeju po drodze ile mijałam porozwalanych drzew,gałęzie łeżą i oczywiście nie ma komu tego posprzątać
Jeszcze na zajęcia nam się facet spózniłGdybym wiedziała to bym pózniej wyjechała z domu.
zamawiam, najwyżej później kupie inny jak będzie badziew. Tylko nie wiem czy ten nurse czy hello kitty. Dzisiaj muszę zamówić

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 12:58   #3585
P0P70
Zakorzenienie

Moje dziecko właśnie męczy psa. Tzn. Plastikowym nożem (zabawka) próbuje go pokroic. No i tak myśle czy to aby właściwa zabawa. Vasco ja gryzie po rękach. W sumie to obydwoje maja świetna zabawę a ja dylemat. ( i chwile spokoju)

Stary 2011-12-10, 13:21   #3586
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Hej

Mialam wczoraj fotki wstawic ale tak mnie bania nawalala, ze razem z laskami po 21 juz smacznie kimałan;/
dzisiaj przynajmniej nie boli i czlek wyspany:P

moja z takiego domku to by miala zabawe w rozwalaniu wszystkiego, wiec na razie niech zapomni, ale ogolnie fajne sa! oo widzicie -taki domek mi sie podoba 2 rzecz oprucz klockow,ktora mi sie podoba ale jeszcze nie dla nas....

a to moje 2 serduszka
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 13:36   #3587
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie wkleilo sie;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg siostrzyczki.jpg (88,1 KB, 62 załadowań)
A.Camus
Stary 2011-12-10, 13:40   #3588
Darusiaaaa
Zakorzenienie

PS. sorry za jakosc ale to z telefonu tz,bo aparat zostawilam u rodzicow,musze go w koncu przytarmosic
A.Camus
Stary 2011-12-10, 13:53   #3589
P0P70
Zakorzenienie

Darusia - zaszkliły mi się oczy. Super dziewczynki. A to zdjęcie na którym Oliwka całuję rączkę Amelki ... super.

Stary 2011-12-10, 13:58   #3590
sara 85
Zakorzenienie

Darusia to zdjęcie na którym Oliwka całuje tą maleńką rączkę aż się wzruszyłam
i na ostatnim zdjęciu ten uśmiech Oliwki- widok bezcenny

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-12-10, 13:58   #3591
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Pop jeszcze troche beda ci sie szklily podwojnie jak na swoje bedziesz patrzec!
Choc co prawda to prawda! widok jest niesamowity ,chociaz trzeba OKROPNIE pilnowac,zeby nie zlapala za mocno Amelki, albo za mocno jej "cacy"nie zrobila, czy nie chciala oczu dotknac to wszystko taki widok rekompensuje
A.Camus
Stary 2011-12-10, 14:42   #3592
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie wkleilo sie;/
Cudo A jaka Oliwka się duża wydaje przy tej kruszynce ,śliczne dziewczyny

P0P haha mój się podobnie bawi ,swoją piłą motorową próbuje odciąć nogę albo rękę misiowi też mam wątpliwości czy to właściwa zabawa i zawsze się go staram jakoś czymś innym zająć, co by mi jaki sadysta nie wyrósł.
Stary 2011-12-10, 15:14   #3593
P0P70
Zakorzenienie

Libra-to widzę ze nasze dzieci by się swietnie dogadaly.

Stary 2011-12-10, 16:10   #3594
sara 85
Zakorzenienie

Ania twój Szymek lubi grać w tą grę spadające małpki?

mam taki problem z prezentami, muszę jeszcze kupić jeden prezent dla córki znajomych- ona ma 3 lata. tak za 50-60 zł. I pomyślałam o tej grze.

Zabawek nie chce kupować, bo ma mnóstwo. Oszaleje z tymi prezentami.

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-12-10 o 16:12
Stary 2011-12-10, 16:42   #3595
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
PS. sorry za jakosc ale to z telefonu tz,bo aparat zostawilam u rodzicow,musze go w koncu przytarmosic
daria dziewczyny rewelacyjne poruszające te fotki
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2011-12-10 o 16:44
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 17:31   #3596
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wkleilo sie;/
jejku moja mi się ciągle malutka wydaje, a przy takim maluszku, to widać, że nasze dzieciaki to już kawał człowieka

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Cudo A jaka Oliwka się duża wydaje przy tej kruszynce ,śliczne dziewczyny

P0P haha mój się podobnie bawi ,swoją piłą motorową próbuje odciąć nogę albo rękę misiowi też mam wątpliwości czy to właściwa zabawa i zawsze się go staram jakoś czymś innym zająć, co by mi jaki sadysta nie wyrósł.
faktycznie zastanawiające czy zostawić dziecko i niech dalej się bawi czy reagować, bo niby dziecko nie wie do konca co to znaczy a z drugiej strony jak mu tak w głowie zostanie nie łatwo być rodzicem

a moja ostatnio się potrafi czymś zająć wyciąga sobie z szafki folię bąbelkową i strzela jak już pęcherzyk przebity i nie strzela to mówi "nie" i leci następnego czasem mam nawet 15 minut spokoju tylko folii musze dokupić, bo się skończyła

ale dziś pizga nienawidzę zimy
Stary 2011-12-10, 19:32   #3597
drcron
Zakorzenienie

Darusia ale słodki widok
Julia skomentowała zdjęcie :
ja: zobacz jakie śliczne dzieci
J: ziobać ziobać
ja: widzę widzę
J: słodko

Cigi jedyne co znalazłam na allegro to to:
http://allegro.pl/melissadoug-drewni...981663817.html
my mamy takie tylko, że misie i to Juli nie podchodzi

http://allegro.pl/bajo-przewlekanka-...978930910.html
mamy takie drzewko, tylko u nas są jeszcze dodakowe klocusie, które doczepia sie między sznureczki
to jest fajniejsze co poniżej
http://allegro.pl/drzewko-3d-przewle...970530949.html

ta tez mi się podoba
http://allegro.pl/przewlekanka-zwier...970530940.html
ale gdybym teraz miaął kupować to wybrałabym cos takiego
http://allegro.pl/melissadoug-drewni...935781643.html
albo to
http://allegro.pl/drewniana-gra-i-na...982580512.html
i to co powyżej chyba zamówię tak bez okazji

to też fajne, ale dla starszych dzieciaczków
http://allegro.pl/quercetti-filo-edu...970544334.html

amy jeszcze zwierzątka co sie części doklada i łączy, ale nie mogę w sieci tego znaleźć

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 20:58   #3598
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
obawiam się, że tego nie unikniemy chronimy nasze dzieci przed takimi bajkami, potem grami, filmami...a i tak pójdzie do szkoły i pozna kolegów fascynujących się roztrzaskanymi mózgami, krwią i mordobiciem ehhhh

Kubuś jednak ma kaszelek oczywiście syropu ni cholery nie idzie mu podać....dałam do mleka 5 ml syropu, ale nie wypił wszystkiego, więc potrzebną dawkę (2,5 ml ) chyba przyjął co???? na szczęście nie kapnął się, nie wyczuł syropu w mleku nie wiem czy można tak do mleka dawać, ale ja nie mam wyjścia
No dobrze tylko czemu cholerka Ci rodzice nie myślą ?
Rozumów nie mają ? nie zdają sobie sprawy ? Bo kurna nie kumam tego czasem
Pisałam Ci już kiedyś że flegamina jest w kroplach może to uda się podać bo ilość mała

Cytat:
nie wkleilo sie;/
Piękne zdjęcia

Cytat:
Ania twój Szymek lubi grać w tą grę spadające małpki?

mam taki problem z prezentami, muszę jeszcze kupić jeden prezent dla córki znajomych- ona ma 3 lata. tak za 50-60 zł. I pomyślałam o tej grze.

Zabawek nie chce kupować, bo ma mnóstwo. Oszaleje z tymi prezentami.
wiesz co nie wiem czy mozna powiedzieć że się bawi . tą gre ma moja przyjaciółka i u niej się kilka razy bawił , ale nie wiem czy się bawił bo mu się podobało , czy się bawił bo to coś nowego . ale jej dziewczyny lubią tą gre

BYłam dziś na mikołajkach razy 2 łeb mi pęka
U mnie w firmie najpierw dzieciaki miały animatorów , był mikołaj plus DJ . Ola dostała lalkę agatkę szymek zestaw duplo . była też pizza , u TZta też była więc już jak zobaczyłam tylko to blleee...
U TZta prezwnty mniejsze bo Ola dostała zabawkę do wody a szymek helikopter ale za to lokal lepszy bo placyk w sadyba best mall a tam są kręgle , kulki dla dzieciaków i to duże plus do tego wszystkie maszyny jakie są na terenie odpalało się z karty . Dzieciaki szczęśliwe . między mikołajami mielismy godzinną przerwę to jeszcze dzieciaki mcdonalda wciągnęły . Ja nie wiem skąd mają siły , ale dalej biegają po małej drzemce w aucie
Stary 2011-12-10, 21:05   #3599
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Evitka - teraz to jeszcze bardziej Cie nie lubię.
Dokładnie ten domek to lubi tylko dlatego. to co było ruchome to już nie wiadomo gdzie jest. Oliwka to prawdziwy niszczyciel. Nawet buzi mamusi niezbyt chętnie daje - no chyba że coś chce. Ale w jej wykonaniu buzi to jest nastawienie policzka albo ust.Całuje tylko kota i mówi wtedy: "mój Igo, mój"
to znienawidzisz mnie jeszcze bardziej-lenucha ciągle się tula i daje buziaki w usta w ręce ( i mówi przy tym "miło mamusiu/ tatusiu?"), głaska mnie jak się uderzę to całuje przytula i mówi "już nie boli?"
Jak pisałam wcześniej nie błagani za bardzo, jak nie chce pozbierać kredek lun klocków lub naczyń i kuchennego osprzętu to mówię "mamusia w takim razie zaraz pozbiera, ale schowa i bawić to ty się już dziś tym nie będziesz" i migusiem wszystko pozbierane
Jak coś zaniesie do dziadka, czy psa (do budy-jego legowiska- mu wkłada różne rzeczy), to zaraz się wsypuje
"zaniosłam piesiowi/tofusiowi/ dziadziusiowi"
"co zaniosłaś?"
"parówkę <plastikiową> jajo, zagrodę, kartkę,klocek itp.
"to przynieś" <i przynosi>

Choć jedną dużą ,maskotkę kubusia (ze30-40 cm) zgubiłyśmy na jakieś 3 dni i spazmów dostawałam, że nie mogę znaleźć takiego klamota w 40m mieszkaniu, (a młoda nie pamiętała i na pyt. gdzie dała kubusia odpowiadała "nie wiem, papomniałam. Gubiłam kubusia, gubiłam kubusia <z wielkim smutkiem w głosie>ale się w psiej budzie znalazł. Jednak na ogół pamięta co gdzie dała.

I dośc grzeczna ostatnio jest, ale mamy mega problem z usypianiem w południe-ostatnio nawet godzine to zajmuje , a przy tym harce, hulanki, swawole, śmiechy, odwierty, śpiewdziwne rozmowy....i wstaje o 6.00 lub czasem wcześniej, także nie ma we wszystkim dobrze. I o nocniku ostatnio nie chce słyszeć.

Ostatnio po pół godz. usypiania zwaliła kupę i ja pakuje pampersa, a ta sobie w tym czasie przystawiła taborecik i mówi "chodź bawić kuchniom"

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzieki za porady chlebowe.blacha wypalona juz sie chlebek miesza. Mlody tylko tam co jakis czas chodzi i krzychy "eden chelb"(jeden chleb)
Te mieszanki sprawdzilam i prucz suchego zakwasu,i mak nic wiecej nie ma. Drozdze kupilam swierze.a to jakies proszkowe powinny byc zeby np ustawic ze rano swiezy chlebek ma byc,musze dzisiaj kupic. Ale i tak tz jeszcze noc odsypia to bedzie miel cieply chlebek na sniadanie
a jakiej firmy mieszanki kupiłaś? ja mam jakieś z tesco i jakiś tam ulepszacz jest i te z lidla sa już z drożdżami, ale też z jakąś chemią.
Drożdży póki co używam suszonych bo mi jakoś taki chleb mniej drożdżami wali (jak tż na zwykłych robił to taki...drożdżowy był, w całej chacie waliło, ale może za dużo dawał).
I w sumie jak dla mnie to nie wszystkie te chleby są na ciepło smaczne (czasem takie wilgotne) i dobrze je na kratce postawić żeby "odtajał" przed podaniem, także nastaw odpowiednio wcześnie

Cytat:
zamawiam, najwyżej później kupie inny jak będzie badziew. Tylko nie wiem czy ten nurse czy hello kitty. Dzisiaj muszę zamówić
hehe już to mówiłaś, ale spoko ja też tak mam

Cytat:
Moje dziecko właśnie męczy psa. Tzn. Plastikowym nożem (zabawka) próbuje go pokroic. No i tak myśle czy to aby właściwa zabawa. Vasco ja gryzie po rękach. W sumie to obydwoje maja świetna zabawę a ja dylemat. ( i chwile spokoju)
dylematy wychowawcze młodej mamy

darusia
, dziewczyny przecudowne, miłość siostrzana rozczulająca i piękna
prosimy o stałą dostawę takich cudnych fotek

a u nas spadł dziś pierwszy śnieg (30 min), akurat jak do teściów jechaliśmy i jak wysiedliśmy to takie duże płaty spadały i mała tańczyła z radości i jednocześnie pokazywała na tż kurtkę i mówiła "bebe masz"

I lenka jednak zaziębiona znów (2 tyg nie minęły)-zaczął się 2 dni temu lekki kaszelek w nocy, a teraz już katar, kaszelek rośnie w siłę i zaś klops....

Stary 2011-12-10, 21:30   #3600
aneczkkaa
Zakorzenienie

evitka Lenka jest słodka, ślicznie mówi coś krąży w powietrzu moj odrazu po przeziębieniu załapał zapalenie oskrzeli na szczęście już przeszło do jutra będzie brał antybiotyk w poniedziałek do kontroli mam nadzieje ze szybko Lenie przejdzie i nie będzie z tego kaszelku nic poważniejszego zdrówka

Ale tu u nas dziś cicho....

My lataliśmy dziś po sklepach tż kupił sobie koszulę w diversie nawet fajna ciemno szara w jasne paseczki (taka nawet porządna) za tydzień w piątek mamy firmowa wigilie wiec będzie jak znalazł jeszcze ja sobie muszę coś fajnego kupić

Jutro mamy zaległego mikołaja, napiekłam 3 rodzaje mufinek, moj debiut, bo ja z tych co nigdy nie piekły i muszę się pochwalić ze wyszły pyszne

evitka chce jeszcze upiec te ciasteczka co kiedyś linka podałaś http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/R...czekolada.html o te
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2011-12-10 o 21:39
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości