|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Hej mamusie
|
#3033 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska jak sie dzis czujesz? lepiej juz?
Witanko
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej Dziewczyny
![]() TŻ dojechał szczęśliwie teraz robimy ogromne pranko ( ja ładuję do pralki, TŻ nosi do suszarni i wiesza), Nina się bawi swoimi sztućcami , je kulki nesquik calym sprzętem , niech się uczy, to nie takie proste jeść kulki widelcem i nożem.Wybywamy wieczorem w gości dzisiaj i jutro Idę objejrzeć Śmieszkę Leniuszkę
|
|
|
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamuśki
![]() Ja już po zakupach i sprzątaniu. Jeszcze tylko po dywan dzisiaj z TŻ i będę sobie siedziała i odpoczywała. Kupiłam sobie dzisiaj żel do nóg Lioven bo po 8 h pracy po prostu łydki mnie bolą,a nogi wydają się takie ciężkie i sztywne. Strasznie mi to dokucza,ale pewnie to przez to,że stoję przez h w jednym miejscu. W poniedziałek mam wizytę więc zapytam lekarza co z tymi nogami. Tak się zastanawiałam czy to nie przez to,że przytyłam w prawdzie tylko 4kg,ale nigdy więcej niż 3 nie przytyłam,a i taki stan nie trwał długo
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3038 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Chiqua dziękuję za podpowiedzi piosenek
i miłego dzionka, bardzo aktywnie się zapowiada Ja trochę będę wiadomo bez żadnych wygibasów i podskoków, ale mam zamiar się poruszać troszkę. I tak sądzę, że do rana nie wytrzymam ![]() Cytat:
A teściową mam spoko lubi mnie i ja nic do niej nie mam ![]() Co do wymiotów to ja od 8tc (pierwsze dokładnie pamiętam były 24 sierpnia) do 17-18tc praktycznie non stop ale nic nie schudłam, normalnie tyłam tak jak tyję potem też sporadycznie się pojawiały, ale tylko np. pod wpływem zapachów czy kilkugodzinnej podróży.Cytat:
gratuluję, już coraz bliżej mety jeszcze troszkę i Ewunia będzie z Wami (o ile nie zmieniliście zdania co do imienia ). W Wawie też z rana było słoneczko, a teraz jakoś się zachmurzyło i wieje... Cytat:
fajnie Wam z wyjściem w gości. Pewnie będzie coś pysznego
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś zrobiłam całą michę sałatki z tuńczykiem, bo też miałam bardzo ochotę
i zjadłam wielką porcję z chlebkiem z tostera
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U mnie dzień zaczął się kiepsko...czuję się dobrze ale siedzę i ryczę...bo Mąż na mnie nakrzyczał...tzn. najpierw ja i puściły mu nerwy! I jest mi smutno! i ledwo widzę co piszę idę z domu... do mamy dzisiaj wraca: jupi: troszkę ogarnę mieszkanie żeby jej było przyjemnie i nie chcę widzieć teraz Męża! nic takiego ale w ciąży zawsze ryczę po kłótniach ... Wam życzę świetnej i miłej soboty!
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
A propos sylwestra to fikanie u mnie odpada przez to spojenie,
jedziemy do znajomych , ktorzy mają malutkiego synka, bierzemy Ninę i tam będziemy nocować , chyba ,że TŻ się zdecyduję nie tykać alku, co nie jest wykluczone ... To będzie mój prawie 3 sylwester bez alkoholu, w zeszłym roku lampkę wina wypiłam ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
jutro będą na bank , bo imieniny ciocia i moja Mama już od wczoraj z Nią gotuje ![]() Mała głowa do góry, ja w tej ciązy jakaś spokojna jestem , nie wiem , może się organizm do hormonów już przyzwyczaił ale w poprzedniej to jak już pisałam niezłe jazdy były
|
|
|
|
|
#3043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie martw się wszystko będzie dobrze A ja mam taki dzień że mogłabym spać cały czas.. Jedyne co mnie pociesza to śnieg za oknem Nie mogę się doczekać karpia na wigilii! Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-12-10 o 11:26 |
|
|
|
|
#3044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a byliśmy na dużej, dość mocno zakrapianej imprezie i świetnie się bawiłam więc to akurat dla mnie nie problem, jakoś w ogóle mnie nie ciągnie w ciąży Oj, może dzisiaj choć jedna sałateczka się trafi na zaspokojenie pragnień, a jutro poprawisz ![]() Mała, jak zmienisz otoczenie choć na chwilę to przejdzie Tylko spokój nas uratuje
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, głowa do góry.
Ja wczoraj miałam taki dzień, że ciągle ryczałam. Bo pomyślałam o tych wszystkich obietnicach i planach, o tym, że mąż taki bierny w tym wszystkim i leniwy... i generalnie działał mi wczoraj na nerwy swoim zachowaniem, bo cały czas krzyczał na psa, jak przypomniałam mu, że miał podrzucić mojemu tacie wiertarkę to powiedział mi chamsko, że ma to w dupie :/ Na końcu języka miałam odpowiedź, żeby nie chciał aby jego ktoś nie miał w dupie ![]() A dzis taki zaspany do pracy wyszedł, że zapomniał o telefonie. Ciekawa jestem o której będzie, bo umawiał się z kumplem na oglądanie samochodu za miastem. a z tych fajniejszych rzeczy. W nocy malutka Ewelinka niesamowicie dokazywała. Kopała mnie po bokach, aż ciężko było mi uwierzyć, że jest już taka duża. Ale do rzeczy. W pewnym momencie czułam, jak porusza mi się coś koło szyjki macicy. Przesunęłam dłoń i poczułam jej malutką rączkę
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Moja Mała też wczoraj urządzała dyskotekę, ale jak tatuś przykładał rękę to uciszała się w 1 sekundzie i nic nie mógł poczuć .
|
|
|
|
|
#3047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mała chce już wyjść A jestem ciekawa jak to będzie jak będzie już koniec kwietnia, wtedy będziemy się chwalić swoimi pociechami
|
|
|
|
|
#3048 |
|
Rozeznanie
|
kulkaaga śliczne ciuszki
ja dziś leniuchuje zmarzlam wczoraj na tym pogrzebie i sie wygrzewam teraz Wczoraj zrobiłam juz zakupy na święta i jestem spłukana a jak na złość rozwalił nam sie zlew
|
#3049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki!
Cytat:
Nie przejmuj się już czasem sprzeczki się zdarzają, trzeba otrzec łzy, dac sobie buziaka z TŻ, przytulic się, i pomyślec pozytywnie żeby dzidzia się nie denerwowała. Głowa gdo góry ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
ale słodko.. Moje Maleństwo też najbardziej uaktywnia się z nocy - wtedy czuc dzidzię nawet ręką przez bruszek, no ale mąż już wtedy smacznie śpi, więc nadal nie poczuł kopania. Swoją drogą zastanawiam się czy jak teraz w nocy dokazuje najbardziej to czy po urodzeniu będzie podobnie? ![]() A dziś nie spałam prawie całą noc - dopadły mnie jakieś męczące myśli.. Martwiłam się i myślałam wciąz o dzidziusiu.. eh.. |
||
|
|
|
#3050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobitki
![]() normalnie nie mogę chodzić do marketów i na bazar bo jest mi słabo w tych kolejkach na maxa ![]() dostałam wczoraj w tej szkole próbki kremów do biustu i na rostepy musteli
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Dziś leniwa sobota więc zabieram się za robienie ciasta (Kopiec Kreta na życzenie Mamy) oraz idę upiec karkóweczkę
|
|
|
|
#3053 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę aby mnie te wymioty w 3trymestrze nie dopadły ![]() Cytat:
gratuluję 7 miesiąca![]() U Nas też fajnie słoneczko świeci ![]() Cytat:
![]() Minie troszkę czasu i zaraz będzie między Wami dobrze Cytat:
![]() A ja dziś troszkę panikuję bo jakoś synek jest mało aktywny Mój mówi że pewnie śpi, ale żeby od rana tylko dwa razy mnie lekko kopnął??Faktycznie może i wmawiam sobie po tym wypadku jakieś rzeczy, w końcu na USG wyszło wszystko OK i mały się ruszał. Chyba niepotrzebnie się zamartwiam. We wtorek idę do gina jak potwierdzi że jest wszystko dobrze to chyba dopiero wtedy na 100% się uspokoję. |
||||
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Zariah super że wszystko ok Ja to dopiero dinozaur jestem '79
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja zrobiłam zakupy, pranie, ugotowałam obiad który ostatecznie będę miała na jutro
upiekłam z Antkiem ciastka, posprzątałam a teraz pojadę po tż do pracy potem zawieść młodego do mojej mamy i pojedziemy do kina![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
a ja własnie skonczylam sprzatac i to tak dosyc gruntownie :d na zakupach juz byłam obiad się robi - mielone dzisiaj z cwikła z chrzanem
![]() móje dziecię tez dzisiaj mało aktywne mam nadzieje ze dlatego że to ja jestem w ciąglym ruchu ? A i mam pierwsze ciuszki dla dziecia ![]() ciotka z niemiec przyjechala i przywiozła śliczne pajacyki 4 sztuki i dzisiaj jeszcze dokupiła wyprawkę do szpitala w białym kolorze jak bede miala chwilke cyknę fotki i pokażę no i oprócz tego przywiozła dla mnie całą walizkę ciuchów
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My wczoraj też mieliśmy przygody -tylko że z nóżkami -Tatuś nie mógł się oderwać od brzuszka-gdzie ewidentnie był napastowany przez którąś z maleńkich kończyn. Dodatkowo mamy "furtkę" do małej praktycznie cały czas- bo mój mięsień prosty brzucha delikatnie się rozszedł na boki, więc w okolicy pępka zawsze intensywniej czuje malutką-jak przesuwa rączki albo stópki
|
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja poprasowalam w koncu czesc ubranek - ok polowy. I tak sie zastanawiam ile ubranek potrzeba do szpitala? W styczniu bede wiedziec czy musze miec na pobyt w szpitalu tez rzeczy dla dziecka czy szpital zapewnia. Ile sztuk Wy bierzecie i jakich ubranek? ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3060 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczynki
![]() A dzis dobrze, mama dala mi sie wyspac, kregoslup przestal bolec i dzidzia zeszla z zoladka moglam sobie normalnie pojesc na sniadanko![]() A i dzis nie mam kolatan serca Cytat:
![]() No i zycze smacznych potraw w gosciach ![]() Cytat:
![]() Trzymaj sie kochana ![]() Cytat:
![]() Bez fikania tyle czasy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.

i miłego dzionka, bardzo aktywnie się zapowiada
wiadomo bez żadnych wygibasów i podskoków, ale mam zamiar się poruszać troszkę. I tak sądzę, że do rana nie wytrzymam 
A teściową mam spoko
lubi mnie i ja nic do niej nie mam
ale nic nie schudłam, normalnie tyłam tak jak tyję
gratuluję, już coraz bliżej mety 

Nie martw się wszystko będzie dobrze