|
|
#4531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część V
Dziewczyny, wyczaiłam na allegro odcien SWEET ALMOND, moj idelany odcien , który jednak przestał byc produkowany, jakieś kilkanaście miesiacy temu ( co najmniej)......
I teraz nie wiem, brac to czy nie? Skoro ktos go ma to musza byc jakies mega stare zapasy chyba....?
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Ale minerały mają dłuuuugą datę ważności, prawda?
Ja bym brała |
|
|
|
#4533 |
|
Raczkowanie
|
no własnie ja też zawsze kupowałam w zółtych odcieniach bo w różowych nie pasowały,ale nieważne,dopiero teraz się doczytałam ,że są w cztery formuły i znowu nie wiem co wybrać dla swojej problematycznej mieszanej cery żeby mi się nie przesuszyła
ale cery tłustej nie mam, radzicie matte czy semi matte? nie dam rady wszystkiego wypróbować w dwa tygodnie widzę,że muszę bardziej się zagłębić w tym temacie Edytowane przez soleil1985 Czas edycji: 2011-12-03 o 21:37 |
|
|
|
#4534 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym że jestem bardziej oliwkowa niż żółta. Kolor podkładu dobiera się do szyi , przynajmniej tak słyszałam. |
|
|
|
|
#4535 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
też jestem żółta i używam żółtawych podkładów, w rózowych wyglądam jak świnka, nikomu na oczy nie mogę się pokazać
|
|
|
|
#4537 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mnie tak uczono, że podkłady dobiera się na zasadzie przeciwieństwa: ciepła-zimna barwa, a np. korektor zawsze dobiera się na zasadzie przeciwieństwa barwy z koła barw...
Teraz zaczynam się zastanawiać, czy dotyczyło to podkładów mineralych, których swoją drogą jeszcze kiedys było niewiele ;-). U mnie akurat sprawdziła się zasada co do podkładów, bo i tradycyjne i mineralne mam żółtawe, a cerę chłodną. |
|
|
|
#4538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Katrina93 Czas edycji: 2011-12-04 o 15:32 |
|
|
|
|
#4539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cóż, nie jestem jakoś obeznana za bardzo w minerałach wiec nie chcę dyskutować ;-). W sumie teoria zawsze jest tylko teorią, a praktyka przynosi bardzo często inną wiedzę, niekoniecznie zgodną z tą teorią.. |
|
|
|
|
#4540 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba zdecyduje się na żółte odcienie,właściwie to mam zimny odcień skóry,zawsze mi się wydawało że jestem "zimą" tzn. królewną śnieżką,tak to chyba się nazywa? bardzo jasna karnacja, kiedyś czarne,teraz ciemno brązowe włosy,oczy brązowe,prawie,że czarne,ciemna oprawa oczu,raczej się nie opalam, zawsze przy próbie doboru podkładu te "różowe" sie odcinały i dziwnie wyglądałam,ale w sumie to się na tym nie znam.
|
|
|
|
#4541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz weź i ciepłe próbki i zimne, potestujesz i zobaczysz jakie odcienie pasują do Twojej cery. Koniecznie daj nam tu znać. I jeszcze mam radę weź różne formuły, nie skupiaj sie tylko na np. matte. |
|
|
|
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny gdyby ktoś chciał przygarnac prawie nowy podkład EDM FAIRLY LIGHT NEUTRAL BIG to chętnie oddam bo okazał się za ciemny
jest to nowa wersja IT bez LL 4,8 gram zapraszam na PW
|
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Może coś u mnie w wątku znajdziesz za niego ?
|
#4544 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Piękne
![]() od pół roku przymierzam się do przerzucenia się na minerałki, ale jakoś kwestia dobrania koloru mocno mnie odstrasza - więc obiecałam sobie, że jak skończę Healthy Mix'a to spróbuję proszków. HM zostało mi już tylko troszkę, więc muszę się zmotywować ![]() I tu chciałabym gorąco prosić Was o pomoc w doborze odcienia ![]() Generalnie mam jasną cerę - 51 HM jest dla mnie odrobinę za ciemny i trochę za żółty; najbardziej odpowiada mi HR Magic, z resztą widać to na zdjęciu ze swatchami. Dorzucam również zdjęcie gołego policzka, może coś pomoże ![]() Mogę liczyć na Wasze rady? ![]()
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Zwracam się z pytaniem czy puder FINISHING DUST Everyday Minerals można stosować bezpośrednio na krem ?? Oraz czy puder babmusowy z EDM można stosować bezpośrednio na krem? Dziewczyny, który polecacie, biorąc pod uwagę, że nie stosuję podkładów, tylko sam krem )Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi |
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4547 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że minerały można stosować jak się chce ;] Zależy jaki chcesz efekt.
|
|
|
|
#4548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za szybką odpowiedź
)Jeżeli można to mam jeszcze jedno pytanie czy na ten podkład matujący z EDM ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oundation.html ) trzeba nakładać jeszcze puder?
|
|
|
|
#4550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niektórzy nie nakładają pudru wykończeniowego wcale na mineralne podkłady. Musisz sama sprawdzić czy obędziesz się bez pudru. Ja mam podkład semi-matte, matte, i IT i na żadną z tych formuł nie nakładam już pudru, ale jako bazę daję puder perłowy z Biochemii Urody. |
|
|
|
|
#4551 |
|
BAN stały
|
Ja używam tylko podkładu, bez żadnego pudru na wierzchu, ale mam suchą cerę, także raczej świecenie się mi nie grozi. Ja używam podkładów Rhea, uważam że najlepiej kryją i nie zawierają naprawdę nic oprócz minerałów.
|
|
|
|
#4552 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, również mam pytanie, pewnie trochę przedawnione i może okazać się, że z choinki się urwałam, ale nie śledzę na bieżąco mineralnego wątku
![]() Używam EDM od jakiegoś czasu. Na start zamówiłam parę próbek podkładów intensive(czy IT teraz), okazało się, że Perfect jest dla mnie idealnym odcieniem. No, ale oczywiście jak coś sobie dopasuje, to zaraz producent musi wycofać(tak stało się też z korektorem...). I teraz mam pytanie, jaki odcień najbardziej wpasowuje się w Perfect? Chociażby stopniem jasności? Linen był dla mnie już za jasny, dostałam Biga Light Neutral i na zimę jest już za ciemny... (szkoda, dostałam od TŻ i boje się teraz przyznać, że nie pasuje mi. Na lato pewnie będzie ok). Może ktoś też musiał przerzucić się z Perfect na coś innego? I jeszcze jedno pytanie, czy korektor Sunlight nadaje się do maskowania cieni pod oczami? Najlepiej sprawdzał się u mnie intensive fair, no ale został wycofany... |
|
|
|
#4553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4554 |
|
Raczkowanie
|
Ja też bardzo lubię korektor sunlight, stosuję zarówno pod oczy, jak i na przebarwineia - bardzo ładnie maskuje.
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Noodle Soup FL Neutral jest ciemniejszy od linen, a jaśniejszy od Light Neutral. Sama mam linen i jest dla mnie za jasny i mam zamiar kupić FL Neutral na zime, a zapewne Light Neutral będzie mi pasował na lato.
|
|
|
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, chyba znów po prostu zamówię próbki i będę próbować
To chyba jedyna metoda i kolejny pretekst na zamówienie jakiś mazideł
|
|
|
|
#4557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzies na zagranicznych watkach bylo napisane ze tak otrzymywaly perfect kiedy zostal wycofany....zaraz poszperam dla pewnosci![]() poza tym prochy mozna mieszac wg uznania ja mam kolor na lato i zime a pory roku przejsciowe mieszam sobie juz na spodeczku na oko;D jak achodzi mi kolorek to troche wiecej ciemniejszego i kapka jasnego itp;D---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
a w rzeczysistosci jest tak ze fln tak ciemnieje na taki neutralny brazik na twarzy ze ja go uzywam w lato wtedy stopniowanie ma sie tak ze linen najjasniejszy , pozniej jest light neutral a najciemniejszy fln mowie tu o formule int. ale przy it ma sie to tak samo. mam gdzies sample it to jeszcze raz sprawdze dla pewnosci.
|
|
#4559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Perfect mozna uzyskać przez wymieszanie 50/50 Fairly Light i Fairly Light Neutral. Korektor Sunlight jest idealny do maskowania cieni pod oczami
|
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://mineralne.files.wordpress.com...ffswatche2.jpg ale co tam ;D zawsze mozna miec wszytkie trzy kolory i miksowac do woli;D
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

ale cery tłustej nie mam, radzicie matte czy semi matte? nie dam rady wszystkiego wypróbować w dwa tygodnie 

jest to nowa wersja IT bez LL 4,8 gram
zapraszam na PW