|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
Cytat:
Witam się sobotnio ![]() Tak się zastanawiam kiedy mi zleci te 266 dni do ślubu Mam nadzieję, że jak najszybciej
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam bilety na Red Hot Chili Peppers
![]()
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
zazdraszczam..... ech, a ja siedzę i ryczę, dzwoniła babcia i dostałam opr.....że nie bierzemy się za remont, do ślubu 7 miesięcy, nie mamy środków na remont i ciekawe jak mamy go zrobić już, a po pierwsze po co......mamy z TŻetem sesje i kupę spraw na głowie, mieszkanie kupiliśmy 2 dni temu, wymaga generalnego remontu, a wg babci ja tam powinnam teraz siedzieć i sprzątać, ciekawe, jak sama będę wynosić te szafy, żyradole itp......może już ściany kuć powinnam!?
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki. Ale piękny poranek u mnie. Świeci cudowne słoneczko
melody dasz radę maly_człowieczku wiesz ślub ma się raz w życiu. Rozumiem że futbol jest dla was ważny ale chyba są w życiu rzeczy ważniejsze. Przynajmniej ja tak myśle No to idę posprzątac mieszkanie Bo koło 13 muszę zacząć robić się na bóstwo potem lecę na zakupy i będę czekać na TŻ bo dziś świętujemy kilka okazji (5.12 3.5 roku od zaręczyn, dziś 2000dni razem, 14.12 7msc do ślubu i 19.12 5.5 roku razem) a że większość tych dni wypada na tyg kiedy to ja mam zajęcia a TŻ pracuje to dziś sobie urządzamy romantyczny wieczór we dwoje. Kolacja winko tylko szkoda że kolacja bez śniadania ![]() Wiem wiem walnięta jestem
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-12-10 o 10:37 |
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jak przygotowania do Świąt? U mnie stoją w miejscu ze względu na brak czasu.... ![]() Ten weekend mam na szczęscie wolne od uczelni - już zapomniałam jak to jest być w sobotę rano w domu Po południu widze się z TŻtem (nareszcie), a teraz ... piszę nieszczesną pracę mgr Edytowane przez tusia_m Czas edycji: 2011-12-10 o 11:01 |
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() Cytat:
Z jednej strony Cię rozumiem, bo odkąd my kupiliśmy mieszkanie to rodzice TŻ za każdym razem pytają co nowego zrobiliśmy/ kupiliśmy... A przepraszam pieniądze to nam z nieba lecą? Ustaliliśmy swoje priorytety i się ich trzymamy i nie mam zamiaru się nikomu tłumaczyć na co przeznaczamy nasze pieniądze! Wiem, że niektóre babcie są "trudne", bo mojej też nigdy nic nie pasuje Nie chcę się tu rozwodzić za bardzo, ale moja rada jest taka, żebyś nie brała słów babci tak do siebie, a robiła to, co Ty i Twój TŻ razem uzgodnicie
|
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
kooocurku masz cudowną kolię!!
![]() czlowieczku nie przejmuj się słowami babci, sami doskonale wiecie co robicie i na pewno wszystko będzie dobrze!
|
|
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wsparcie Dziewczyny....ech, nerwowo reaguję, wiem, ale coś mam zły dzień od rana...
Kciu wiesz....masz rację, że ślub jest ważniejszy, ale z drugiej strony bardzo chciałabym uczestniczyć w tak pięknym wydarzeniu, jeszcze 10 lat temu prawie nikt w Polsce o futbolu nie słyszał, a teraz na nowym stadionie narodowym ma być finał Ligii, która narodziła się 5 lat temu z kilku drużyn, to jest spełnienie naszych marzeń. Spędzałam godziny na malowaniu plakatów, ozdabianiu stadionu, pieczeniu futbolowych ciastek i tortów, promowaniu meczów, to wspaniałe, że teraz na ścianie mam kalendarz ze zdjęciami drużyny, w uszach kolczyki z ich logo, a jeszcze 3 lata temu stałam przy grillu żeby zawodnicy i kibice mieli co jeść po meczu, tak malutko nas było...serce rośnie jak sobie pomyślę, że trud tej garstki osób, która zaczynała się opłacił i teraz mamy już 45 drużyn w 3 ligach, tysiące zawodników i setki tysięcy kibiców.
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
maly człowieczku babcia się nie przejmuj czasami najbliżsi troszkę za bardzo się wtrącają.
Właśnie oglądam Moje wielkie cygańskie wesele. I była też pokazana pierwsza komunia jednej dziewczynki. Jeju też miała taka big sukienkę w ogóle nie mogła iść w niej bo ważyła dwa razy więcej niż ona biedne dzieci
|
#2710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też oglądałam ten program, lekko to przerażające....no ale cóż, co kraj (a raczej Naród) to obyczaj... właśnie oglądałam zdjęcia z przygotowań chrześnicy mojego taty do ślubu.....fryzjerka spryskiwała jej welon lakierem..... tak się serio robi?
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli będzie zimno, to myślę ze możesz spokojnie założyć krótkie, pasujące kolorem do sukni Cytat:
super ![]() Człowieczku, nie przejmuj się co babcia mówi niektórzy naprawdę nie powinni wtrącać się w nieswoje sprawy a co do tego futbolu to masz fajną pasję btw mój znajomy jest trenerem Co do potraw wigilijnych to u mnie jest grzybowo-rybna zupa z grzankami, barszcz z uszkami, karp, ryba po grecku, śledzie, sałatka warzywna, sałatka warstwowa z tuńczykiem i opcjonalnie czasem kluski z makiem albo fasola z masłem Uszka i sałatki zawsze ja robię. W ogóle jeśli tylko mam czas i nie muszę pracować to staram się, jak najwięcej pomagać mamie w kuchni w wigilię, także oprócz zup (tzn barszcz umiem zrobić, nie taki dobry jak mama ale umiem, gorzej z grzybową) to wszystkie potrawy wigilijne umiem wykonać
|
||
|
|
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ten piękny słoneczny dzionek
Od razu lepiej jak słońce świeci za oknem ![]() Dziękuję wszystkim za komentarze odnośne zaproszeń Mam do was pytanko Byłam ostatnio w sklepie który sie zajmuje wystrojem sal i takimi slubnymi sprawami, przesłałam im zdjecie tej dekoracji na auto ( załącznik). Kobieta mi napisała ze mogą mi zrobić taką dekorację i zwyczajnie mi ją wypozycza za 50 zł. Jak myślicie, dobry pomysł żeby zaoszczędzić bo na pewno więcej by mnie kosztowała ta dekoracja gdybym ja robiła sama i mieć z głowy dłubaninę?
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam się tylko pochwalić, że dziś mija roczek od zaręczyn
![]() ![]()
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Sobotnie dżem dobry
Dzisiaj przez 10 minut popruszyło śnieżkiem... czekam na tą białą pierzynkę śniegową Posprzątane, zakupki zrobione, więc teraz wizażyk z herbatką i czekanie na TŻa jak wróci z uczelni. Cytat:
Można wprawdzie za podobną kwotę kupić kwiatki, kokardki i zrobić samodzielnie, ale tak jak piszesz, szkoda czasu na dłubaninę ![]() U nas będzie roczek za 19 dni.Margida udanej imprezki! Arletka za dni do ślubu. Teraz to już pewnie jesteście na mega wysokich obrotach. Kurczaczki aż nie mogę się doczekać, jak to będzie u nas ![]() A w ogóle wczoraj mój TŻ przez pół dnia w pracy szukał piosenki na pierwszy taniec. Aż mi szczęka opadła, jak mi powiedział. Przyjechał i zaczął mnie zasypywać tytułami, a mi się oczy rozszerzały z wrażenia
|
|
|
|
|
#2715 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że jeszcze na cos miałaby Ci się ta dekoracja przydać. Ale 50zł to nie majątek. Cytat:
Ładny staż ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dasz radę!!!!Ja też oby mi do wieczora przeszło, bo na kabaret idziemy, a potem na urodziny do kuzyna.Cytat:
![]() A ja mam jeszcze jedną dobrą wiadomość : Zamówiliśmy obrączki Będą do odbioru na 30 grudnia i zapłacimy za nie 400zł I tym sposobem jesteśmy do przodu na ok 1800- 2000zł, bo mieliśmy swoje złoto.
|
|
#2716 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) tak już mają, że muszą pogadać. Często jest tak, że nie znają realiów, nie wiedzą co i ile kosztuje, a krwi potrafią napsuć. Moja babcia od strony taty baaaardzo często mnie drażni swoimi "mądrościami". Ostatnio podniosła mi ciśnienie jak próbowała mi i Tż wepchnąć pomysł z zaręczynami takimi przed rodzicami, że pan młody prosi o rękę PM ojca...masakra Mów ię jej, że nam się to nie podoba i nasze zaręczyny były dla mnie najpiękniejsze, a ta dalej swoje i to jeszcze przy biednym Tż, który musiał tego wysłuchiwaćCytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
Kobieta w salonie dziś mnie jeszcze bardziej uszczęśliwiła (jeszcze raz mierzyłam Hermsa), bo powiedziała, że może mi bez problemu zrobić dekolt w serce ![]() Co do obrączek - wow, gratulacje ! Oszczędność naprawdę duża. Wróciłam z następnych przymiarek. Chyba kolejne już nie mają sensu. Pierwsza suknia odpadła, na jej miejsce weszła inna. Noi mam dwie faworytki i muszę pomiędzy nimi wybrać
Edytowane przez Dancing_Lady Czas edycji: 2011-12-10 o 14:14 |
|||
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuniusia
![]() Malwus sama nie wiem co Ci doradzić... ja czasem lubię sobię tak podłubać (ah te moje kule) ale jak nie masz czasu i ochoty to 50 zł to nic... zresztą trzeba by zapytać Jagodzi ile ją wyniesie taka dekoracja robiona samemu gosza gratuluje zaoszczędzonych złotóweczek na obrączkach ![]() a ja teraz czekam na TŻcika ... a potem cały wieczorek razem
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam ostatnio wklęsłe, bardzo mi się podobają. gosza_m mamy w Maximusie. Mało było do wyboru, szukaliśmy z początkiem tego roku tzn 2011. Chcieliśmy mieć w Arkadii, ale nie było terminu, niedawno na wizażu okazało się: Nawet się zastanawialiśmy... Agnes była w tym wątku na początku i się udzielała. Wiesz co się stało? |
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Widziałam wczoraj fajną biżu na ślub, ale nie zapisałam sobie i teraz nie mogę znaleść...
|
|
#2720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do meczu?? hm.... a musicie robić poprawiny ? u mnie będzie tylko taki obiad. Jak byś zrezygnowała z poprawin to mogli byście spokojnie jechać. Jeżeli to jest dla ciebie aż tak ważne to ja bym pojechała. Ale jeżeli będziesz robić poprawiny to nie ładnie zostawiać gości. Rozważ to Cytat:
![]() ![]() Cytat:
gratki
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
jeżeli pytanie jest do ogółu, to my wybraliśmy obrączki z białego nierodowanego złota (moja z kamieniem, TZta z paskiem)
Wklejałam je z jakieś 20 stron temu
|
|
#2723 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() wlasnie jestesmy po rozmowie z nasza pania od dekoracji. Po wielu bojach ustalilismy ze kolorem przewodnim bedzie wrzos ![]() bo bedzie idealnie pasowałm do morelowych scian naszej sali
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam biżuterię!
Oto fotka Widziałam ten komplecik dziś w realu i kolia nie jest taka "masywna" jak mi się wydawało i nie będzie kolidowac z moją suknią. Tż też jest nią zachwycony
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() ja wlasnie wróciłam od TŻ kurcze tego najbardziej nie lubie że spędzamy razem fajnie wieczór a ja muszę wracać do domu bo TZ rano wstaje a ja nie mogę zostać
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu nie możesz zostać??
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
bo bardzo często się zdarza że nie mogę nocować u TŻ jak mojego taty nie ma w domu moja mama wariuje że mam wracać i koniec tkaie to jest wkurzające w tym wieku
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-12-10 o 21:15 |
|
|
|
#2730 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może faktycznie nie róbcie poprawin, wtedy nie będzie problemu. Z drugiej strony sama mówisz, że nie wiadomo, czy to będzie 14 czy 15, więc jeśli się okaże 14 to już nic się nie da zrobić... ![]() Cytat:
Gratuluję I tych obrączek też, duża oszczędność Mam nadzieję, że i nam się tak przyoszczędzić ze swoim złotem, ale my dopiero koło Wielkanocy będziemy zamawiać...Cytat:
Cytat:
Szkoda, że nie mogłaś zostać na noc. Nie rozumiem tylko, co Twoja Mama sobie wyobraża, że będzie po ślubie - że też będziesz z Nią zostawać, jak Taty nie będzie? Myślę, że warto zacząć Ją przyzwyczajać, że niedługo się na dobre wyniesiesz....Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję rocznicy ![]() Cytat:
Kolczyki chyba podobne do tych kici, nie? Gratuluję zakupu
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

Mam nadzieję, że jak najszybciej
1.09.2012

dasz radę 

ale jeśli będzie zimno, to myślę ze możesz spokojnie założyć krótkie, pasujące kolorem do sukni 
niektórzy naprawdę nie powinni wtrącać się w nieswoje sprawy
a co do tego futbolu to masz fajną pasję

A pod tą suknia z hermsa np. miałam halkę z 3 kołami...
dostałam okres i ledwo żyję :/
18.08.2010 - zaręczyny