Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-10, 08:42   #3841
IngridR
Raczkowanie

GG do IngridR
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI

[QUOTE=Tequilka_84;3098040 2]Mowicie o tych czajnikach plastikowych co byly ostatnio takich malych????[COLOR="Silver"]

Nie o tych małych o tych co mają 1,7 litra. Niby zrobione ze stali. Ale ta stal to tylko jest na zewnątrz, bo w środku jest sam plastik. I tak fajnie są podświetlane na niebiesko....

I chociaż miałam rózne czajniki zrobione z plastiku (albo tworzywa sztucznego - jak kto woli) - ale z tego woda cuchnia paskudnie
Stary 2011-12-10, 10:22   #3842
2016070150903
Konto usunięte

wiecie może czy w każdej KropceTV będzie kalendarz? czy tylko w niektórych egzemplarzach?
http://www.kropkatv.pl/
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 10:59   #3843
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
czy ktoś kupił książkę kucharską za 19.99? warto się skusić?
Ja mam tę książkę, nie bardzo miałam czas cała dokładnie przestudiować w natłoku spraw. Jeśli ktoś lubi te przepisy z Inspiracji to będzie zadowolony, bo to ich książkowy zbiór. Do tego ładne ilustracje i bardzo praktyczne porady, np jak i do czego serwować dane wino, jak doprawić vinaigrette, albo np żeby namoczyć patyczki do szaszłyków w wodzie, wtedy się nie pala I takie tam, rózne
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 11:12   #3844
aska80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kurka wodna29 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ooo ja bardzo pięknie proszę o recenzję tego szybkowara bo oglądałam go w sklepie tzn pokrywkę i zamknięcie i tam nie było uszczelki i jak zamknęłam pokrywę ta fajna rączką to ona lekko latała znaczy nie była dociśnięta ruszała się czy to tak ma być czy u was też tak jest
jaka jest gwarancja dla tego szybkowara i może wiecie co to za firma DELCo (biedra ma rzeczy do domu z tej firmy)

bardzo mnie nęci szybkowar rok się noszę z zakupem szczerze trochę się boję tego gara
miałam na oku 2 szybkowary Fagora no ale cena wyższa
Uszczelka jest jak najbardziej (nawet 2, gdyby jedna się wypaczyła - za to dla producenta), znajduje się ona na dnie opakowania, stąd może nie było jej na eksponacie.
Jeśli chodzi o obsługę szybkowara to przyznam, że nieco się go obawiałam, że to trudne, niebezpieczne i może wybuchnąć ale po pierwszym (na razie jedynym) użyciu jestem mile zaskoczona.
Szybkowar jest łatwy w obsłudze - bardzo fajne zamknięcie, w trakcie gotowania nie dzieje się nic złego - jedyne co trzeba to dobrze ustawić palnik, nie może być za mocny ogień ani za słaby. I to wszystko. Wszystko jest napisane w instrukcji - 2 zdania i właściwie mamy już całą wiedzę dotyczącą obsługi a wiec naprawdę nie jest to skomplikowane.
No i trzeba pamiętać o tym, ze szybkowara nie otwieramy natychmiast po ugotowaniu tylko trzeba go ostudzić a 2 nie napełniamy go do końca ( w tym modelu jest miarka w środku garnka stąd wiemy do jakiej wysokości możemy go napełnić).
Stary 2011-12-10, 12:04   #3845
mroowa_
Rozeznanie

Cytat:
wiecie może czy w każdej KropceTV będzie kalendarz? czy tylko w niektórych egzemplarzach?
Wow, faaajny, dzięki za cynk A wiadomo w jakiej cenie (bo chyba nie w normalnej cenie gazety?)?
mroowa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 12:25   #3846
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Ja mam tę książkę, nie bardzo miałam czas cała dokładnie przestudiować w natłoku spraw. Jeśli ktoś lubi te przepisy z Inspiracji to będzie zadowolony, bo to ich książkowy zbiór. Do tego ładne ilustracje i bardzo praktyczne porady, np jak i do czego serwować dane wino, jak doprawić vinaigrette, albo np żeby namoczyć patyczki do szaszłyków w wodzie, wtedy się nie pala I takie tam, rózne
dziękuję.

Cytat:
Napisane przez mroowa_ Pokaż wiadomość
Wow, faaajny, dzięki za cynk A wiadomo w jakiej cenie (bo chyba nie w normalnej cenie gazety?)?
no właśnie nie wiem, kalendarz wygląda na porządny, więc może gazeta zdrożeje...
Stary 2011-12-10, 12:42   #3847
mroowa_
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie nie wiem, kalendarz wygląda na porządny, więc może gazeta zdrożeje...
Jeżeli będzie droższy, to na pewno nie będzie w każdej gazecie, musi być do wyboru, gazeta z kalendarzem i bez. A jeżeli byłby gratis do gazety bez podnoszenia ceny, to pewnie w każdej, ale to mi się wydaje mało prawdopodobne, bo właśnie kalendarz wygląda na duży i porządny
Stary 2011-12-10, 12:47   #3848
kasiq3
Raczkowanie

Cytat:
a mnie się wydaje że w środek wepną kilka dodatkowych stron takich "gazetowych":rolleyes :
pozostaje nam jedynie poczekać do poniedziałku..chyba że ktoś z pracowników B. będzie miał dostęp do kropki w sobotę wieczorem lub w niedzielę [ja mam wolne, a dałabym Wam cynk ]

p.s.
mega słodkie mordeczki

Edytowane przez kasiq3
Czas edycji: 2011-12-10 o 12:50
kasiq3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 12:52   #3849
agusiowata
Zakorzenienie

Piekę właśnie mięsko (pokrojone wcześniej na kawałki) zmarynowane marynatą kupioną w biedronce. Zastanawiam się jak długą mają tak się piec i w jakiej temp. Dałam 180.
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 12:58   #3850
mroowa_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Piekę właśnie mięsko (pokrojone wcześniej na kawałki) zmarynowane marynatą kupioną w biedronce. Zastanawiam się jak długą mają tak się piec i w jakiej temp. Dałam 180.
Zależy, co to za mięsko
Stary 2011-12-10, 12:59   #3851
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mroowa_ Pokaż wiadomość
Zależy, co to za mięsko
Wieprzowina.
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 13:10   #3852
CAMA07
Raczkowanie

Cześć,
Czy myślicie,że jeszcze gdzieś dostanę wagę elektroniczną tą za 39.9??
Moja mama sobie kupiła, dziś oglądam i ..też taką chcę!!
CAMA07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 13:26   #3853
atatoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kurka wodna29 Pokaż wiadomość
(...)
aa wczoraj u mnie na wyprzedaży były akcesoria kuchenne po 3 zł a one mają być od poniedziałku jako oferta przemysłowa po 5 zł, wziełam łyżkę do makaronu i ugniatak do ziemniaków

(...)
takie coś mnie akurat wkurza potem może się okazać, że w dniu w którym ma zacząć się promocja dany produkt jest już wykupiony albo mocno przebrany.. Wiem że może być problem z miejscem na magazynie itp.. no ale kurczę..

Cytat:
Napisane przez kasiq3 Pokaż wiadomość
a mnie się wydaje że w środek wepną kilka dodatkowych stron takich "gazetowych":rolleyes :
pozostaje nam jedynie poczekać do poniedziałku..chyba że ktoś z pracowników B. będzie miał dostęp do kropki w sobotę wieczorem lub w niedzielę [ja mam wolne, a dałabym Wam cynk ]

p.s.
mega słodkie mordeczki
na zdjęciu widać (przynajmniej ja widzę ) taką metalową/ plastikową spiralkę, więc to raczej nie są dodatkowe strony gazety. kalendarz faktycznie fajny, ale ja się raczej nie skuszę
Stary 2011-12-10, 14:17   #3854
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiq3 Pokaż wiadomość

p.s.
mega słodkie mordeczki
W zeszłych latach były podobne kalendarze, z tego co pamiętam gazet była droższa a kalendarz był fajny, właśnie nie taki 'gazetowy'.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 14:36   #3855
agravvka
Zadomowienie

Cytat:
czy ktoś kupił książkę kucharską za 19.99? warto się skusić?
Tu wrzuciłam spis treści i przykładowe str. z książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=568934&page=118

" Lubię, gdy na mnie patrzysz i udajesz, że tego nie robisz."

agravvka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 14:49   #3856
2016070150903
Konto usunięte

dziękuję.
Stary 2011-12-10, 14:56   #3857
iwwwonaa
Rozeznanie

Zwariowałam! Wpadłam w szał biedronkowców to wszystko przez Was moje kochane Wizażanki! Po Waszych dobrych recenzjach na temat kosmetyków BeBeauty chyba wykupiłam wszystko co się da!

Kupiłam:
-peeling do stóp (ten pomarańczowy) - jest idealny, stópki po nim idealnie gładkie!
-żel do mycia twarzy
-płyn micelarny
- masło do ciała : Afryka(cudowny zapach)
- peeling do ciała: Mango
- krem do rąk
- balsam do ciała

z wszystkich tych kosmetyków jestem strasznie zadowolona!!! dziękuję Wam i polecam!!

Phil Bosmans

JUŻ NIEDŁUGO BĘDĘ MAMUSIĄ!!!
iwwwonaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 14:58   #3858
ch_aga
Zadomowienie

Polecam paróweczki Tygryski z Morlin. Bardzo smacze, mają 83% mięsa, tylko dosyć drogie, wychodzi ok. 19zł za kilogram a paczuszka kosztuje ok. 5zł.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 15:58   #3859
ulicasezamkowa
Raczkowanie

Hej Nie wiecie czasem, czy dostanę w Biedrze albo innym markecie pisaki do ozdabiania pierników? Widziałam gdzie w reklamie takie czekoladowe z delecty (jasna czekolada, ciemna i biała). Używał ktos?Byłam dzisiaj w mojej biedronce, ale nie wiedziałam, gdzie mam tego szukać:/
ulicasezamkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 16:25   #3860
Coquetry
Raczkowanie

ulicasezamkowa, w swojej Biedronce widziałam wczoraj, więc o ile u Ciebie już nie rozgrabili to powinny być.
Coquetry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 17:16   #3861
Frytka012
Raczkowanie

Rzeczywiście niezłe ździerstwo na tym allegro za te lampiony. Niektóre rzeczy chyba są z biedry bo wyglądają identycznie.
Frytka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 19:18   #3862
kaaren84
Raczkowanie

Aleście nawypisywały, Dziewczyny ! Przeleciałam pospiesznie przez zaległe wątki i wypowiadam się zbiorczo:
- ozdoby na piku, również i te wiszące: aniołki, misie, mikołaje, bałwanki itp - super! nabyłam 2 aniołki, ale jutro idę do mojej B. i jak jeszcze będzie coś, co mnie zachwyci, to pewnie kupię.
-maszynka do mielenia Zelmer z tarkami do warzyw - zdecydowanie polecam. Nie do zdarcia i bardzo przydatna-kupić!
- czajniki elektryczne, z plastikiem w środku. Mam taki z Lidla i był znacznie droższy, niż ten z B. Też świeci na niebiesko. Długo woda w nim gotowana śmierdziała plastikiem, no to ją wylewałam do zmywania. Wreszcie przestała śmierdzieć(jak narósł na dnie kamień) i robię z niej kawę lub herbatę

kaaren84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 19:19   #3863
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez kaaren84 Pokaż wiadomość
Aleście nawypisywały, Dziewczyny ! Przeleciałam pospiesznie przez zaległe wątki i wypowiadam się zbiorczo:
- ozdoby na piku, również i te wiszące: aniołki, misie, mikołaje, bałwanki itp - super! nabyłam 2 aniołki, ale jutro idę do mojej B. i jak jeszcze będzie coś, co mnie zachwyci, to pewnie kupię.
-maszynka do mielenia Zelmer z tarkami do warzyw - zdecydowanie polecam. Nie do zdarcia i bardzo przydatna-kupić!
- czajniki elektryczne, z plastikiem w środku. Mam taki z Lidla i był znacznie droższy, niż ten z B. Też świeci na niebiesko. Długo woda w nim gotowana śmierdziała plastikiem, no to ją wylewałam do zmywania. Wreszcie przestała śmierdzieć(jak narósł na dnie kamień) i robię z niej kawę lub herbatę
Oooo dziekuję o opinię o maszynce Zelmera, czekałam na jakąs opinię. to dzwonię powiedzieć mamie że chce taką pod choinkę
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 19:42   #3864
nieznana4
Raczkowanie

Szkoda mi tego czajnika- właśnie takiego szukam.
A może woda cuchnie tylko przez jakiś czas?
nieznana4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 20:14   #3865
Mirka_
Raczkowanie

Miałam się wypowiedziec na temat majonezu Mikado z Lidla, więc czynię to teraz jako, że dziś była degustacja ;-)
A więc:
- konsystencja - bardzo gęsta, zaryzykuję stwierdzenie, że jest gęściejsza od Splendido biedronkowego
- Smak - też mi bardzo podpasował, bardziej zbliżony do Winiary niż Splendido.
No i to chyba na tyle, osobiście chyba się przerzucę na ten lidlowy majonez skoro taniej wychodzi ;]

Co do kalendarza z kropką Tv pod inne lata tez kupowaliśmy i bardzo nam się podobały, tylko w zeszłym roku przegapiłam tę ofertę bo przypomniałam sobie dopiero o tych kalendarzach jak się świeta skończyły (przed Sylwestrem) a tu wychodzi na to, że one bardzo wcześnie wychodzą... sama na pewno kupię, jeśli cena będzie przystępna ;-) ale jeśli rzeczywiście będzie możliwość wyboru z kalendarzem lub bez to chyba trzeba będzie wcześnie rano lecieć ;/
Mirka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 20:35   #3866
Ketamina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martuska196 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj w najczęściej odwiedzanej przeze mnie Biedronce zobaczyłam ciekawą świateczną nowość - lukrowe pisaki w zestawie z paroma korzennymi ciasteczkami w kształcie ludzików do ozdobienia i powieszenia na choince za 7,99zł.
Niestety miałam za mało kasiurki przy sobie ale mam nadzieję, ze do nast. tyg jeszcze będą to wtedy kupię bo pisaki potrzebne mi będą do ozdabiania jak co roku pierniczków a ludziki może wylądują na choince zgodnie z ich przeznaczeniem o ile wcześniej mój tata się nimi nie zajmie
Żałuję, ze nie zrobiłam zdjęcia.
Też chcę!! U siebie nie widziałam.. a wczoraj parę B. przeszłam w poszukiwaniu kawy Kolumbia (wiem, naiwność ) A skąd jesteś?
Leżały tam gdzie te wszystkie posypki/groszki czekoladowe?

Cytat:
Napisane przez ulicasezamkowa Pokaż wiadomość
Hej Nie wiecie czasem, czy dostanę w Biedrze albo innym markecie pisaki do ozdabiania pierników? Widziałam gdzie w reklamie takie czekoladowe z delecty (jasna czekolada, ciemna i biała). Używał ktos?Byłam dzisiaj w mojej biedronce, ale nie wiedziałam, gdzie mam tego szukać:/
Właśnie wyżej koleżanka jest post gdzie martuska196 pisała A ogólnie wydaje mi się, że w Almie widziałam
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 22:08   #3867
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznana4 Pokaż wiadomość
Szkoda mi tego czajnika- właśnie takiego szukam.
A może woda cuchnie tylko przez jakiś czas?
niestety to nie mija, mialam z biedronki inny czajnik i bylo to samo :/
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 22:19   #3868
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Cytat:
Napisane przez Beatae77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko. Sama już nie wiem czy ja pomieszałam promocje czy co. Gdzieś widziałam budziki dla dzieci - na zdjęciu był jakiś taki różowy dziewczynkowy i napis że tez inne wersje. Podpowiedzcie czy to była biedronka a jeśli tak to kiedy to ma być a może już było, czy może inny sklep a ja się upieram na biedronkę

Dzięki
Zdaje mi się, ze to w Kauflandzie było http://www.kaufland.pl/Home/01_Aktua...czas/index.jsp

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 22:22   #3869
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirka_ Pokaż wiadomość
Miałam się wypowiedziec na temat majonezu Mikado z Lidla, więc czynię to teraz jako, że dziś była degustacja ;-)
A więc:
- konsystencja - bardzo gęsta, zaryzykuję stwierdzenie, że jest gęściejsza od Splendido biedronkowego
- Smak - też mi bardzo podpasował, bardziej zbliżony do Winiary niż Splendido.
No i to chyba na tyle, osobiście chyba się przerzucę na ten lidlowy majonez skoro taniej wychodzi ;]

Co do kalendarza z kropką Tv pod inne lata tez kupowaliśmy i bardzo nam się podobały, tylko w zeszłym roku przegapiłam tę ofertę bo przypomniałam sobie dopiero o tych kalendarzach jak się świeta skończyły (przed Sylwestrem) a tu wychodzi na to, że one bardzo wcześnie wychodzą... sama na pewno kupię, jeśli cena będzie przystępna ;-) ale jeśli rzeczywiście będzie możliwość wyboru z kalendarzem lub bez to chyba trzeba będzie wcześnie rano lecieć ;/
jest wybor albo z kalendarzem albo bez, kalendarz jest super. przegladnelam caly i kupie sobie na pewno. o ile sie nei myle to po 4.99 beda

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 22:38   #3870
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tequilka_84 Pokaż wiadomość
jest wybor albo z kalendarzem albo bez, kalendarz jest super. przegladnelam caly i kupie sobie na pewno. o ile sie nei myle to po 4.99 beda
a dużo jest egzemplarzy z kalendarzem?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości