|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
Dziękujemy Cytat:
No i mała się obudziła w złym humorze. Muszę kończyć. Tyle, że poczytałam co dziś napisałyście. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() A tekst Klary przedni ![]() Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-12-10 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór moje Damy!
![]() no ba jasne, ze tak!! ![]() Cytat:
hahaha brawo!!! ![]() ![]() mój Żbik śpi ja chyba za chwile idę w jego ślady a on pewnie wtedy się obudzi ![]() ![]()
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
bry
![]() nie odniosę się do postów szczegółowo, wybaczcie ![]() dzien w biegu , poczułam magię tych świąt i pomyłam wszystkie okna (na szczęscie nie mam dużo ) i poprałam firanki ![]() i wcale nie przez mamę ![]() potem zakupy , mały ma całą szafke zapełnioną słoiczkami ![]() a ja padam na pyszczek , zaraz filmik z tż bo trzeba sie jakoś zrelaksować ![]() miłego wieczorku dla chorowitków duuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrówka dla nieśpiących w nocy -podmiany dzieci na te śpiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam sił. Marud na całego.Sto tysiecy razy przebieranie, bo śliniaków czystych brak. Ide spać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Miałam dziś intensywny dzień, a po południu byliśmy z dzieciakami na basenie. Lila robiła wielkie oczy na wszytsko ![]() ![]() ![]() ![]() Zaczynam nadrabiać bo dziś nie zaglądałam nawet.... Cytat:
a już tak ładnie spała 20 do 3/4 ![]() edit: ech doczytałam że ona jeść nie chce tylko zabawa jej w głowie.... to moja rada jest bardzo odkrywcza - przeczekaj! ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-12-10 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas juz juz ok i ja i maly jestesmy zdrowi. Maly stal sie chrupkowym potworkiem. uwielbia chrupki kukurydziane. No i jest taki ciekawy swiata.
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Kajool a jalie dajesz te chrupki, te najzwyklejsze?
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam napisać... my dziś przeżyliśmy koszmar ... mały wygłupiał się z tatą , tańczyli i nagle mleko zaczęło mu lecieć nosem, nie mógł złapać powietrza... myslałam, że umrę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Ja daje takie długie pałeczki. Patrze tylko, zeby były bez soli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem doskonale o czym mówisz bo przeżyłam już parę takich akcji z Filipem ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | ||
Zakorzenienie
|
Hejka, kumy moje kochane
![]() Byliśmy dziś we trójeczkę w Smyku, Świecie Dziecka i Ikei ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Twój iPad mi podpadł ![]() 3. Bo ja się stęskniam, moja droga ![]() Lecę nadrabiać.
![]() |
#4274 |
Zadomowienie
|
Hej!
Nie mam czasu dla Was ![]() Małż w domu, mieliśmy gości (dziadki - chyba zapomnieli o Mikołajkach dla Zosi ![]() Dziś była pierwsza marchewka i poszła jako tako, Zosia minę miała kwaśną, ale mieliła ![]() Ona chyba wie kiedy tata ma wolne, bo ładnie w nocy śpi i rano też się nie zrywa. Tylko z zasypianiem nocnym jest problem, bo w łóżeczku nie chce, zwalam na skok i ząbki. Samrowałam dziś Bobodentem, przynajmniej nie płakała z żalu tylko ze złości :P Dobrej nocy Kobietki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() NARESZCIE ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- No wiesz, jak możesz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Dziewuszki chcę sobie kupić kamerę, bo już mnie denerwują te kiepskie filmy, które robi nasz aparat. No i potrzebuję opinii. Ma któraś z Was jakąś, którą może polecić? Na razie myślę o takich dwóch: http://www.skapiec.pl/site/cat/18/co...4_komentarze/2 i http://www.ceneo.pl/12607403
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mąż trzymał go tyłem do siebie a ja stałam na przeciwko akurat i tyle tylko , że przechyliliśmy go do przodu ale pewnie to nic nie dało... myslę ,że mleko sie po prostu cofneło i dlatego złapał oddech...nie życzę najgorszemu wrogowi tego widoku i całej sytuacji ![]() dziwi mnie tylko to , że nigdy ale to nigdy się wcześniej nic takiego nie wydarzyło no i był cały czas pionowo, teraz martwię się tym, że może to ma jakąś inną przyczynę niż te wygłupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pierwszym razem Filip zadławił nam się bułką, która mu się zlepiła w dużą kulkę i nie mógł jej przełknąc, zacząl się dławić az zrobił się czerwono-fioletowy na buzi. tż szybko złapał go do góry nogami i walił po plecach aż wyszło ![]() ostatnio Lilka też mi się zakrztusiła, dawałam jej jabłuszko i jak miała je w buzi to zamiast połykać to zaczęła piszczeć itd aż się zadławiła i nie mogła tchu złapać, Wzięłam ją , obróciłam buzią w stronę podłogi i klepałam po pleckach żeby jej się odbiło, bo słyszałam jak jej to rzęziło w gardle.. niestety takie chwile są straszne i te sekundy kiedy twoje dziecko nie może złapać tchu trwają wieczność
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-12-10 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zadomowienie
|
Dobrze, że u Was wszystko w porządku... Ja jestem załamana.
![]() ![]() ![]() Siedze i rycze i nie wiem co dalej... ![]() ![]() ![]() Przepraszam, ale musiałam to wyrzucić z siebie...;(
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- co sie dzieje?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a co z dzieciem w tym czasu zrobiłaś daj troche energii do sprzatania(bo ja uwielbiam porządek a nienawidzę sprzątać) ja póki co ze świąteczych przygotowań : 1)myślę nad planem porządków i pichcenia ![]() 2)kupiłam kilka bombek ![]() a tak naprawde uwielbiam święta i przygotowania, ale w tym roku chyba troche zwolnię tempa i nie bede stawać na głowię by wszystko wysprzątać i upiec 5 placków, bardziej przyłoże sie do spiewania kolęd Jasiowi i tworzenia atmosfery spokoju. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
ojej co się stało?????
#4282 |
Zadomowienie
|
Wszystko mi się zawaliło. Moje małżeństwo się posypało, a H. zadzwonił dziś tylko powiedzieć, kiedy może przyjść po swoje rzeczy, nawet nie zapytał słowem o syna...
![]() ![]() ![]() ![]()
#4283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może Ty go poproś o rozmowę?
![]() |
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teliczku mały w trakcie mycia okien spacerował z dziadkami ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też uwielbiam święta i nigdy nie mogłam zrozumieć tego, że ludzie narzekają na pośpiech, dużo spraw do pozałatwiania w tym czasie itp. Dla mnie cała ta otoczka jest cudowna, bo taka wyjątkowa. Nawet jeśli wiąże się z dużo ilością przygotowań i rzeczy "to do" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||||
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
![]() Coś mi się nie udaje być na bieżąco. ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio pisałyście o prezentach od tż po porodzie i ja też od swojego nic nie dostałam. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z tego co jeszcze pamiętam to: Dakaro, gratulacje dla Malwinkowego ząbka. ![]() ![]() Marina, super że mieszkanko tak się Wam podoba i wreszcie czujesz się jak w domu. ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
zmęczenie wygrywa ... dobranoc kobietki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, gdybym miała brać udział w biegu na 60 m (czy jaki to był ten najkrótszy dystans) w którym płacząca z głodu Hania byłaby na mecie, to czas biegu na pewno byłby moim życiowym rekordem.
![]() Zapałeczka,mam nadzieję, że to jednak chwilowy kryzys... ![]() IwonaP, wisisz na pasku i mi się przypomniało- 3mam za Was mocno kciuki. ![]() ![]() ![]() ![]() Brumek, przypomnij proszę tą szczoteczkę elektryczną którą polecałaś. ![]() Czy któraś z Was ma/używała depilator laserowy? Polecacie takie cudo? Podobno po odpowiedniej ilości zabiegów włosy znikają w 80%.Na gruponie jest dosyć ciekawa oferta i zastanawiam się nad zakupem. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-12-10 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.