|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Mała popieram Aguśke z listem , ja nie pisze , bo mój TZ az nadto rozmowny, ale mam w rodzinie pare ,gdzie ona wlasnie pisze mu list ,on na spokojnie czyta i wie wszystko, o co jej chodzi ,co ja boli, co zrobil, po prostu przelew swoje żale, nikt jej nie przerywa , a ona wyrzuca z siebie wszystko co jej lezy na sercu.
Przypomnialo mi sie nasze ostatnie spiecie, gdzies z kwietnia tego roku, w sumie o nic powaznego nie poszlo, ale TZ sie ze mna draznil, pokrzyczelismy na siebie,i uslyszalam kilka przykrych słów i okreslen o sobie, byłam na niego taka wsciekła, ze pierwszy raz wyniosłam sie z sypialni do duzego pokoju, rano oczywiscie przperaszał , doszłam do wniosku ze gniewanie sie i tak nic nie da, bo przeciez sie znim nie rozwiode, kazałam mu siąsc do stołu wziac kartke i długopis i pisac :ja imie i nazwisko w dniu tym i tym, obraziłem, zezlosciłem i nazwałem moja zone tak i tak, żałuje ,przepraszam i obiecuje ze wiecej sie to nie powtorzy , jako zadoscuczynienie mojego postepowania zoobowiazuje sie do i tu sobie wymyslilam zadoscuczynienie bodajze masaze, nowe buty, i inne dogodnosci dla mnie![]() kartke mam do tej pory i jak narazie jest spokoj ![]() a dodam ze jak mu dyktowalam dokladnie co do mnie powiedział, to nic nie pamietal i nie wierzył , a był trzezwy
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-10 o 21:04 |
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
dobre
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
Mała i Aguśka
Ja się wykańczaniem bym baaardzo cieszyła, tylko nie na odległość.. Mam ochotę sama coś porobić, a tu kurde duuppa blaadda.. A co do sporów, to mąż zajmuje się sprawami technicznymi, ja wystrojem. Kłótni nie ma.. Za to kompromisy są, bo zasobność portfela się już dawno skurczyła.. |
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka to sa buciki Graceland przecenione ze 119 na 79 zl
![]() Ja musze miec chociaz malutki obcasik, nie lubie calkiem plaskich kozakow No i chcialas zdjecia, to prosze ![]() to sa te http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...damskie-kozaki
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-10 o 21:17 |
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kapiel i muzyczka na pewno Cie odprezy
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ubiegłym roku kupiłam takie kozaki http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...e-buty-damskie po miesiącu oddałam do reklamacji - zaczęły pękać i rozklejać się właśnie przy podeszwie. Na szczęście oddali mi pieniądze i kupiłam inne, typowo zimowe buty w sklepie sportowym
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
ja dlatego zazwyczaj kupuje buty tylko w deichmannie, nigdy nie robia problemów z reklamacja, w tamtym roku cała zime przechodziłam w kozakach ,dałam za nie 140 zl, pod koniec zimy w pracy spieszyłam sie na autobus i szarpnełam za suwak, wyslalam TZ do sklepu, odrazu powiedzieli ze albo wybrac sobie inne buty albo zwrot pieniazkow
a buciki bardzo ładne, my tez dzisiaj odwiedzilismy deichmanna, tz kupil sobie trapery do pracy ii chyba jest zadowolony. dziewczyny jak zapatrujecie sie na temat karuzeli do łozeczka? warto w to inwestowac? na all sa z fisher price z projektorem, melodyjkami, odglosami bicia serca i innymi bajerami, koszt nowej okolo 150 zl, uzywana okolo 100 zl, bedziecie kupowac>?
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogolnie czesto kupuje w deichmannie i raczej nie podzialo mi sie nigdy nic z bucikami. Ale zawsze mozna oddac do reklamacji, dlatego trzymam rachunek. W sumie kupilam je tylko na ciaze, zebym mialo cos nizszego, ale moze warto dac do szewca ![]() I tak moze dam, bo ja daje zeby mi zelówkę szewc zrobil, wtedy mniej sie slizgaja wiec od razu powiem, zeby mi je zabezpieczyl
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak mój też mi coś powie to też karzę mu napisać taką deklarację ![]() Wróciliśmy z zakupów, kupiliśmy piękną choinkę jeszcze tylko ozdoby musimy kupić
|
||
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
ja też często kupuję w deichmannie i zazwyczaj nie narzekam na jakość butów. Ale ostatnio miałam pecha
![]() a zimą będę śmigała w takich https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=21750
|
#3101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli moge polecic, to polecam przede wszystkim karuzelke ktora nie gra zbyt glosno. Ta moja co mam jest z miekkimi maskotkami, wyswietla kolorki rozne i gra muzyke powazna oraz odglosy natury i tak fajnie delikatnie, cichutko. A i mam do tego pilota, bywalo ze sie przydal, szczegolnie rano kiedy chcialam jeszcze chwile polezec, to wlaczalam Filipowi zeby jeszcze chwile polezal ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-10 o 22:00 |
||
|
|
|
#3102 |
|
Gang Iren
|
Co do karuzelek na pewno kupie.Moja corka bardzo sie nia interesowala,a maledie pomagaly w zasnieciu,uspokojeniu sie.Przyzwyczaila sie,ze gdy nakrecalam karuzelke to pora na sen.Mysle o takiej:
http://www.ebay.co.uk/itm/Fisher-Pri...item20bdea844a lub takiej: http://www.ebay.co.uk/itm/Fisher-Pri...item53e9faa942
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też. Ale jak przyszło mi brodzić w śniegu po kolana na zmianę z lodem, to wybrałam to, obcasy kiepsko się sprawdzały przy garażu (odśnieżyć, a pod śniegiem i tak lód... ).
Najadłam się ![]() Zjadłam kinder bueno o 20. Potem rurkę z bitą śmietaną, mandarynkę, kiwi, 3 parówki z pysznym chlebkiem (3 kromki). I przyznam się, że żoładek ma mniej miejsca ledwo zmieściłam, a jedzenie rozłożone w czasie 2 godzin...
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
tez sie czaje na ta rainforest, myslicie ze lepiej kupic nowa?
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie jakby któraś z Was była zainteresowałam znalazłam fajny post w którym dziewczyna opisuje ćwiczenia jakie wykonywała i nie miała nacięcia krocza:
"Ja rozumiem, że dziewczyna mogła pęknąć, jeżeli upierała się, żeby jej nie nacinali, a była w tej grupie, która niestety powinna być nacięta (WHO zaleca ok. 10-20%, a nie ponad 90% jak u nas!) i może nic nie ćwiczyła, a po prostu bez sensu się uparła. U mnie po prostu nie było żadnej potrzeby nacięcia, bo krocze było tak elastyczne, że nie robiło się białe - podobno jak robi się białe, to wtedy trzeba naciąć, bo tkanki zaraz się rozezwą, u mnie tego nie było. Jeżeli chodzi o ćwiczenia, to takie typowe rozciągające, czyli np. siedzisz tak jak po turecku, ale stopy masz złączone (tzn. podeszwa jednej stopy z podeszwą drugiej, nie wiem, jak to inaczej opisać), a kolana są na zewnątrz., pięty jak najbliżej krocza. Chodzi o to, żeby delikatnie dopychać w tej pozycji kolana do podłogi - to rozciąga mięśnie krocza, nazywa się to chyba "pozycja krawca", bo wyglądasz trochę jak nożyczki po każdym prysznicu wieczorem opieralam jedną stopę o wannę i delikatnie masowałam krocze - wejście do pochwy i aż w stronę odbytu olejkiem (oliwa albo olejek migdałowy, można dodać wit. E). Trzeba delikatnie rozciągac palcami i rozcierać kilka minut aż będzie mrowić i czuć ciepło. Olejek sam się wchłonie, nie wycieramy go!Balonik epi-no to najlepsza inwestycja w moim życiu. To wynalazek niemieckiego ginekologapowszechnie stosowany na Zachodzie, u nas chyba tylko w Warszawie, można go kupić przez internet. To taki jakby balonik z pompką, ćwiczenia zaczynasz na początku 9-ego miesiąca i ćwiczyć 3 tygodnie. Ćwiczenia polegają na tym, że balonik nawilżasz lubrykantem (polecam tylko Durex 2 w 1 żel intymny i do masażu, był rewelacyjny, bo się nie wchłaniał od razu i dawał ładny poślizg), wprowadzasz delikatnie dopochwy i odrobinkę pompujesz. Gdy czujesz opór mięśni przestajesz i ćwiczysz mięśnie Kegla, czyli delikatnie ściskasz balonik za pomocą mięśni- tak przez kilkanaście minut 2 razy dzienie. Po raz pierwszy jak napompowałam go (nie w sobie, oczywiście ) do 10 cm, jak średnica główki dziecka, naprawdę pomyślałam sobie, że to jest niemożliwe, żebym ja to dziecko urodziła, bo już przy średnicy 5cm czułam ból. Naprawdę, po 3 tygodniach bez problemu dochodzi się do 10cm!! W międzyczasie mimochodem wychodzi, która pozycja w czasie porodu będzie dla Ciebie najkorzystniejsza. Ja np. zauważyłam, że jak położyłam się na plecach, to czułam ogromny dyskomfort, a leżąc na boku miałam jeszcze zapas i mogłam zwiększyć objętość. Dla mnie to była najlepsza pozycja, a próbowałam w różnych![]() Wcześniej też ćwiczyłam na baloniku epi-no, chyba od 5 czy 6 m-ca, ale tylko mięśnie Kegla (to ściskanie), nie powiększałam go za bardzo. Najważniejsze - te ćwiczenia nie mają boleć!!! macie czuć tylko parcie i ściskanie mięśni, nie jest to super miłe, ale nie boli! Dla mnie najważniejsza była też ta świadomość, że skoro wypycham 10cm balonik, to z dzieckiem też dam sobie radę! I jeszcze jedno - balonik oswoił mnie z tym "uczuciem rodzenia" nie wiem, jak inaczej to nazwać, bo to jest takie przerażające uczucie rozrywania podczas porodu, ale przecież w żadnej szkole rodzenia nam tego nie opiszą. Mięśnie mimowolnie się zaciskają. Balonik nauczył mnie świadomego rozluźniania i kiedy położna mówiła, że mam rozluźnić mięśnie i nie przeć, żeby dziecko się powoli przesunęło, nie miałam z tym żadnego problemu, bo już znałam to uczucie i nie przeraziło mnie ono tak, jak pierwszy raz. To się wydaje takie nierealne, ale naprawdę po każdym dniu (tam jest taki szablonik, do którego przykłada się balonik po ćwiczeniach żeby zobaczyć, jak nam idzie ), zwiększa się elastyczność krocza i balonik ma większą średnicę o jakieś 2,3 mm - razy te 3 tygodnie NAPRAWDĘ daje to 10 cm. Gorąco polecam, niedługo staramy się o drugie dziecko, mam balonik z pierwszej ciąży, będę też gorliwie ćwiczyć W opakowaniu jest baaaaardzo dokładna instrukcja obsługi i ćwiczeń. Po ćwiczeniach polecam też leciutko, dosłownie parę sekund pomasować krocze tym Durexem, tzn. tym, co zostało po ćwiczeniach i zostawić do wchłonięcia - nie wycierać.Najważniejsza właśnie dla mnie było znalezienie pozycji do porodu i to, że umiałam i mogłam w dowolnej chwili albo zacisnąć albo całkowicie rozluźnić mięśnie, mimo tego uczucia rozpierania, którego nikt nam w szkole rodzenia po prostu nie jest w stanie opisać. Fajna sprawa, bo nie boisz się porodu, bo juz go jakby możesz sobie przeprowadzać po trochu w domu Oczywiście prawdziwy jest bardziej intensywny, ale wiadomo, o co chodzi "
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Tynka co do karuzelki to na pewno wykorzystam. Mój siostrzeniec był tak miły że oddał swoja
![]() Wzięłam się za segregowanie ciuszków rozmiarami. |
|
|
|
#3107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale spokojnie szukam bo będę chciała kupić tak jak pisze Aguśka ok 3 m-ca życia dziecka Cytat:
No całkiem ciekawe...
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
tylko czy warte takich pieniędzy..
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśkaa śliczne kozaczki
ja też lubię taki niski obcas, ale jednak w ciąży rezygnuje wolę całkowicie płaskie
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca fajne buty ale ja nie zawsze lubie sportowe
![]() Aguska twoje tez fajne mam chyba podobne ![]() ale sie najadłam kanapek na wieczór zrobiłam galaretkę jutro koleżanka wpada do mnie i będziemy jeść ![]() na szkole rodzenia na piłkach ćwiczyłyśmy, mężowi nawet sie podobało i wczuwał sie w role szok!
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://epino.net.pl/sklep.php
|
|
#3112 |
|
Gang Iren
|
No to oczywiscie zalezy od mozliwosci finansowych.Ja teraz kupie FP z bajerami,bo taka mi sie podoba i moge sobie na to pozwolic,a planuje jeszcze jedno dziecko,wiec bedzie do powtornego wykorzystania.Ale rodzac corke 8 lat temu bylam w fatalnej sytuacji finansowej,jak i przez kolejne lata i wiem ze bez wielu rzeczy mozna sie obyc.Przy corce mialam karuzelke zwykla,nakrecana jaka mozna teraz dostac za 20-30 zl,a sprawiala malej duzo radosci.
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Kozaczki zwykle, jak za taka cene uwazam ze sa ok
![]() Ma byc wygodnie, a sa naprawde wygodne. Sportowe oczywiscie sa najlepsze, jednak do plaszczyka nie pasuja sportowe A pamietacie kozaki relaxy? Nie wiem czy dobrze napisalam, ale pamietam ze cala nasza rodzina takie nosila.
|
#3114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o ten przedmiot epi-no
|
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co myslec o tym baloniku
![]() bardzo to drogie, a nie zapewnia ze obejdzie sie bez naciecia krocza.
|
#3116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
w skali 10 na 10 dała 10
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
jakby chociaż połowę tej ceny kosztowało, za to można kupić trochę rzeczy dla dzidzi..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

bodajze masaze, nowe buty, i inne dogodnosci dla mnie