|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych
Cytat:
moja jest dodatkowo z igiełkami ale są tam też takie bez
|
|
#152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja normalnie zostawiam je do rośnięcia, one się tam jakoś łączą ze starymi ![]() tak samych babików osobno nie podcinałam nigdy ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
dzięki ![]() się zastanowię czy chcę z czy bez
|
||
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupie sobie te nożyczki, bo wolę sama, albo jak mama mi podetnie, niż jak fryzjer, wtedy mogę częściej, ale mniej A baby hairy zostawię na razie, w razie co jak mi się gdzieś rzuci w oczy, że się rozdwajają, to troszkę podetnę.
|
|
#154 | |
|
Zadomowienie
|
Piękne włosy
Cytat:
Dziękuję Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2011-12-10 o 22:27 |
|
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale o takiego trudno. Ja mam właśnie taką z naturalnego włosia, przeplataną igłami. Ale jej nie używam, nawet nie wiem gdzie jest. Bardzo się kurzyła i musiałam ją bardzo często myć, co mnie bardzo denerwowało. Muszę ją znaleźć i może zacznę ją znów używać.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Oj widzę, że nikt się nie pali do wypisania swojej pielęgnacji, wiec może ja zacznę
Zrobię rozpiskę całego tygodnia.Poniedziałek: -olej kokosowy Efavit na kilka godz, mycie BD, odżywka Garnier Fructis, Volume Restructure bez silikonów Wtorek: -mycie metodą OMO (Joanna Naturia z miodem lub Mrs. Potters z aloesem i jedwabiem), z tym, że pierwszym O myję również skórę głowy, spłukuję, zabezpieczam końcówki i myję sam skalp (BD lub Barwą) Środa: -olejek Dabur Amla na kilka godzin, mycie BD, odżywka Garnier Fructis (j.w) Czwartek: -OMO (j.w) z tym, ze drugie O to maska Biovax do włosów ciemnych (tak na godzinę) Piątek: -olejek Vatika kokosowa na kilka godzin, mycie BD, odżywka Garnier Fructis Sobota: - OMO Niedziela: -Nafta z czarną rzodkwią w skalp, czasami mieszam ją z żółtkiem i oliwą z oliwek i nakładam na całe włosy, mycie Barwą, maska Biovax (na godzinę) Do tego codziennie wcieram wodę brzozową (rano i wieczorem), na końcówki nakładam najpierw olej kokosowy Efavit, na to jedwab CHI. W dni kiedy myję metodą OMO, czasami przed myciem zmaczam włosy i nakładam na godzinę odżywkę Garnier z avocado i masłem karite, czasami tą odżywką zastępuję po myciu Garnier Fructis. To jest taki mój harmonogram mniej więcej, bo zdarza mi się, że kiedy nigdzie nie wychodzę, to nakładam sobie częściej oleje. Czasami jest to też olejek BD lub oliwa z oliwek. Dodam, że po umyciu czekam, aż włoski same wyschną i wtedy się kładę, rozczesuję je dopiero rano. To tyle, teraz Wasza kolej, bo ja troszkę się rozpisałam
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2011-12-11 o 00:23 |
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chętnie coś opisała, ale nie mam regularności (na przykład: w poniedziałek olej kokosowy, w środę winogronowy), tylko robię to w zależności od humoru, musiałabym spisać jakiś przykładowy tydzień.
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj akurat zamiast samej Vatiki, dołożyłam jeszcze czysty olej kokosowy.
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie mam tak dokładnie wszystkiego opisanego
ale może spróbuję ![]() Olejuję włosy co dwa dni na kilka h przed spaniem, bo nie lubię rano być włosów. Mam do wyboru Amlę, Vatikę kokosową, Vatikę migdałową+rycyna w skalp, naturalny olej kokosowy, olejek BD fur Mama+rycyna w skalp. Wszystko zależy od dnia, staram się używać po kolei Mycie - szampon pokrzywowy, z kofeiną bądź Lush. Odżywka (tak samo jak z olejami ) - Garnier karite i avocado, aloe vera, Isana z babassu, Bingo masło shea i 5 alg, Ziaja codzienna pielęgnacja. Używam na zmianę ![]() Od kilku dni powracam do płukanek z siemienia lnianego i kawy. Kilka dni temu skończyłam kurację Joanna rzepa, teraz wcieram wodę brzozową codziennie ![]() Poza tym każdego dnia suplementy - olej z wiesiołka, cynk, drożdże, wykańczam Vitapil z biotyną i co 2-3 dni piję pokrzywę ![]() Dzisiaj była maska z nafty, rycyny i żółtka. Kiedyś nie wyobrażałam sobie bez niej życia, a teraz chyba więcej do niej nie wrócę. Nie wiem jak kiedyś udawało mi się ją tak dokładnie wymywać teraz niby włoski piękne, ale mam jedno pasemko które się nie domyło. |
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
miki223 ten szampon z kofeiną, to jest ten dla mężczyzn z Lidla?
Czy ma on silikony i jakiś SLS ? Aha i którą Vatikę wolisz, migdałową czy kokosową?
|
#161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ma i SleS i silikony. Co prawda rozpuszczalne w wodzie ale ma ![]() Zdecydowanie kokosową ![]() A ja się sprawuje u Ciebie maska Biovax? Mam niedaleko aptekę, w której są wszystkie maski, a moja Bingo się kończy. Ale jakoś tak nie jestem do Biovaxów przekonana... |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam w planach Waxa, ale Eloe mi doradziła tą, ze względu na lepszy skład. Nie wiem jak jest, bo się tak nie znam, ale jej zdanie ma dla mnie duże znaczenie, bardzo mi pomagała przy dobrze kosmetyków typowo do moich włosków ![]() Aha i jak masz gdzieś niedaleko SP, to do 14 grudnia Biovaxy są w promocji za 12,99 zł, maski, szampony i spraye ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Ogólnie dzisiaj mi się skończył szampon BD i muszę kupić jakiś inny delikatny, bo ten ma w składzie rumianek i na dłuższą metę nie mogę go stosować ze względu na jaśniejsze refleksy, ale w swojej roli się sprawdzał. Chyba zdecyduję się na Hippa
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2011-12-10 o 23:30 |
|
|
|
|
#163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przemyślę to bo ostatnio jakoś nie chce mi się zamawiać kosmetyków przez internet.
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie nie wiem czemu, ale jakoś nie jestem przekonana do żadnych sprayów, zdecydowanie wolę maski i odżywki
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na noc byłą Amla khadi, potem zmyłam ją szamponem Ziaji, potem płukanka octowa z malin z YR, nałożyłam maskę Biovax do włosów słabych i trzymałam z 2 godziny.. na końce jedwab CHI... jakie miękkie włosy miałam
itakie mięsiste
|
#166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale poczekam jednak do nowego roku z zakupami ![]() Mam tak samo. Jakiś rok temu byłam zadowolona z jednego psikacza Glisskura. Ale teraz wiem, że to po prostu bomba silikonowa, która nic nie daje
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet ciekawa ta maska, gdzie ją można kupić? Uwielbiam wszystko co kokosowe
|
|
#168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Możemy założyć klub miłośniczek kokosów, kto dołącza?
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubie wszystko co pachnie kokosem i wszystko co nim smakuje, a ciasto kokosowe mojej mamy Właśnie patrzyłam czy sklep fryzjerski, który jest niedaleko mnie ma tą maskę, ale widzę, że nie mają kosmetyków tej marki
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2011-12-11 o 00:13 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Hm, nie mogę spać, więc opiszę swoją obowiązkową pielęgnację, czasami dorzucam jakieś tam bonusy.
![]() 1. Przed każdym myciem na noc: - wcieram macerat kawowy / olej rycynowy w skalp - nakładam na resztę włosów olej lniany / winogronowy / kokosowy {dzisiaj wykończyłam słoiczek } / oliwę z oliwek / oliwkę Babydream, przy czym moje ulubione to BD i lniany.2. Myję metodą OMO. Pierwsze O to zawsze Isana z olejkiem z babassu, nakładam ją również na skalp i lekko masuję, później na to szampon (ostatnio Joanna Naturia z pokrzywą i zieloną herbatą, ale szampon nie jest dla mnie bardzo ważny), spłukanie i nałożenie odżywki/maski. Moje ulubione to odżywki Alterry, maska Alterry, Kallos mleczny, Garnier awokado i karite i Treatment Wax do włosów ciemnych. 3. Wewnętrznie piję codziennie 1/3 kostki drożdży i pokrzywę z cytryną zaparzoną z dwóch torebek. 4. Po myciu w skalp wcieram Jantar (prawie skończył się a nigdzie nie mogę go dostać! ) i wodę brzozową.5. Myję włosy we wtorki, czwartki, soboty i niedziele, nigdy ich nie suszą ani nie rozczesuję na mokro, śpię w związanych na czubku głowy. No, to chyba tyle z absolutnych rytuałów .
|
#171 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
widziałam go na dozie, a jeszcze nie wybrałam prezentów pod choinkę
|
||
|
|
|
#172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki jeszcze raz
Ja jutro wrzucę swoją pielęgnację, nie mam dziś już siły Idealna ona na pewno nie jest
|
|
|
|
#174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A teraz Kochane uciekam spać, niech każdy włos będzie z Wami ![]()
|
|
|
|
|
#175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam niestety skalp bardzo wrażliwy na wszystko i po myciu boję się czegokolwiek nakładać na niego ![]() Cytat:
![]() Babydream mi nie posłużył, nie mogłam dojść z włosami do ładu i teraz wróciłam do SLS. Silikonów unikam albo stosuję bardzo oszczędnie na końcówki
|
|||
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Moja pielęgnacja prawie nie istnieje
kiedyś używałam ton kosmetyków które polecał wizaż ale to raczej cienkim włosom nie służy, przynajmniej moim ![]() U mnie jest póki co tak: - olej kokosowy tak 1-2 razy na tydzień - Biovax do ciemnych raz na 10dni może - do mycia szampon pokrzywowy - Odżywka Garnier Masło Karite albo Garnier Orchidea Teraz czekam jeszcze na zamówioną Amlę ![]() Wcierek przerobiłam miliony i suplementacje również..pieniądze wyrzucone w błoto |
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Mogę się dołączyć?
![]() Jako dziecko miałam włosy idealnie proste, poźniej jako nastolatka, licealistka w zasadzie też, były długie, gęste i ciemne. Na studiach coś mi odbiło i zaczęło się rozjaśnianie, bardzo mocne cieniowanie... włosy się zniszczyły, zaczeły wywijać więc w ruch poszła prostownica... która towarzyszyła mi przez 2 lata. W czerwcu tego roku doprowadziłam się do stanu, w którym miałam 3 pokruszone włosy na krzyż, popalone i wykręcające sie w każdą stronę. Od czerwca nie prostuję, nie rozjaśniam, doszły oleje i wizażowa pielęgnacja, ostatnio myję odżywką. Mam nadzieje, że pewnego pięknego dnia uda mi sie powrócić do prostych, siegających do łokci włosów jakie miałam w liceum...
|
|
#178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię fryzjerów ![]() Cytat:
ryzyk fizyk, wzięłam.Nie widzę żeby robiły coś złego, końce po podcięciu są super mama też mówi, że fajnie się nimi strzyże, są ostre i włosy nie uciekają spod nich. Ciekawa jestem tylko ile tak będzie ![]() ale chyba zauważymy jak się stępią... Cytat:
do chodzenia nadaje się wtedy u mnie tylko dzień mycia i następny dziewczyny fajne pielęgnacje ![]() ja swojej tygodniowej nie podam, bo myję tylko 2 -3 razy w tygodniu, a i ciągle coś zmieniam więc nie bardzo ![]() ale to co używam jest tu: klik ![]() z tym że od dwóch dni jako wcierka Saponics, zjadam CP, skrzyp już tylko sypany... oleje przed każdym myciem, mokre delikatnie przeczesuję żeby zrobić przedziałek, ale nie szarpię ani nic, suszę naturalnie (czasem suszarka jak muszę) śpię w suchych, czasem rozpuszczonych ale głównie w lekko związanym kucyku na dole (chyba lepiej związane?) no i chyba tyle... końce zabezpieczam migdałem, albo joaśkami bs. Teraz w czasie swetrów itp staram się wiązać, żeby nie ocierały się zbytnio. Aa jeszcze muszę zmienić ręcznik na koszulkę, chociaż tylko chwilę odciskam włosy, nie trę. Dziewczyny piszecie o wax'ach. Ile ich w końcu różnych jest, nigdy się nie mogę połapać. Wax, biovax? polskie, zagraniczne ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() jaką masz długość teraz?
|
||||
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
moja pielgnacja tak ogolnie:
-prawie przed kazdym myciem olejowanie chciaz na 2h, moje olejowe hity to olej lniany,winogronowy, Vatika kokosowa - mycie : najpierw odzywka, potem szamponem koniecznie ziołowym np Fitomed, Farmona,Ziaja -odzywka minimum 5minut na włosach ( Nivea Long Repait, Seboradin do zniszczonych, Eva czarna rzepa) -maska 30minut pod folia i recznikiem ( Bioetika, Kallos, Loral Absolut Repair, Chantal nawilzajaca) Czasami mieszam odzywke z kilkoma kropelkami oleju i taka mieszanke nakladam na umyte włosy,potem tylko spłukuje. Od czasu do czasu maseczka z siemienia lnianego. Spie w rozpuszczonych włosach, Rozczesuje wilgotne grzebieniem z szerokim rozstawem zebów. Koncowki zabezpieczam eliksirem Kerastase. Wewnetrznie Vitapil. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Włosy schna mi naturalnie, suszarka susze moze raz na miesiac ,jak juz to tylko chłodnym nawiewem. |
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

są prześliczne, jedne z najładniejszych jakie widziałam! koniecznie koniecznie pochwal się pielęgnacją! 

dzięki
teraz niby włoski piękne, ale mam jedno pasemko które się nie domyło.
) i wodę brzozową.
kiedyś używałam ton kosmetyków które polecał wizaż ale to raczej cienkim włosom nie służy, przynajmniej moim