Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 18:56   #3991
olik187
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

masz wygłodzony organizm który po prostu domaga się jedzenia
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 18:58   #3992
agataskate
Raczkowanie

Muszę przytyć około 5 kg. Oto mój jutrzejszy jadłospis na P czy jest prawidłowy?
Śniadanko - 2 buły grahamki z grubą warstwą masła jedna z serem pleśniowym, ogórkiem i pomidorem druga z dżemem wysokosłodzonym domowej roboty truskawkowym do tego wielgachny kubek kakao na mleku 3,2
Po śniadaniu: garść orzechów i 2 delcje
IIśniadanie - mega drożdżówka z budyniem jabłko i pomarańcz szklanka soku jablkowego
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem cala miseczka, kotlet schabowy w panierce z jajka i bułki z zapiekanym żółtym serem do tego dużooo ziemniaków i kupa surówki z majonezem
Deser: wielki pucharek lodów waniliowych z sosem toffi
Podwieczorek - serek homogenizowany z bułką z masłem i dzemem truskawkowym kubek mleka 3,2
Kolacja: 4 kromki chleba pełnoziarnistego 2 z białym serem i miodem a 2 z serem, polędwicą, ketchupem herbata słodzona 2 lyzeczkami modu
po kolacji: 2 paski białej czekolady milka
Jeśli jest coś źle poprawcie mnie nie obraze sie. i prosze o ocene
agataskate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:16   #3993
agataskate
Raczkowanie

Mam do przytycia sporo kg. To mój jadłospis na jutro. Napiszcie czy jest prawidłowy i co ewentualnie mogę zmienić. Na słowa krytyki się nie obrażę.

Śniadanie: 2 bułki grahamki z dużą ilością masła, jedna z dżemem truskawkowym (wysokosłodzony domowej roboty) druga z serem żółtym, polędwicą, ogórkiem zielonym i pomidorem, wielki kubek kakao na mleku 3,2%

Po śniadaniu: banan i 2 delicje

II Śniadanie: mega drożdżówka z budyniem, wielkie jabłko i garść mieszanki studenckiej, szklanka soku pomarańczowego

Obiad: miska zupy pomidorowej z gęsto makaronem zabielana śmietaną 18%, kotlet schabowy smażony w panierce z jajka i bułki z zapiekanym żółtym serem, dużo ziemniaków i kopa surówki z majonezem szklanka soku pomaranczowego

Deser: mega pucharek losów wanilowych z bitą śmietana i sosem toffi

Podwieczorek: kawał ciasta murzynka przekładanego dżemem, 2 kromki chleba z masłem i łososiem i jajkiem na twardo szklanka soku jablkowego

Kolacja: 4 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem, 2 kromki z dżemem truskawkowym (wysokosłodzony domowy), 2 z serem pleśniowym, pomidorem i rzodkiewką kubek kakao na mleku 3,2

Po kolacji: 2 paski milki mlecznej i garść rodzynek

Proszę o ocenę i poprawe ewentualnych bledow.
Stary 2011-12-06, 19:41   #3994
nikol12
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

dziewczyny powinnam przytyć , ale boję się , że nie zatrzymam tycia na początku leczenia jadłam tyle samo co teraz i chudłam lub trzymałam wagę, a teraz tyję dlaczego??? boję się , że jak osiągnę dolną granicę BMI to dalej będę tyć
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:00   #3995
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
boję się , że jak osiągnę dolną granicę BMI to dalej będę tyć
Faktycznie, powód do zmartwień ogromny.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:52   #3996
agataskate
Raczkowanie

Oto mój jutrzejszy jadłospis na "Przytycie" czy jest prawidłowy?

Śniadanie - 3 naleśniki, jeden z dżemem wiśniowym (domowy wysokosłodzony), drugi z nutellą, trzeci z serkiem homogenizowanym danio czekoladowe, reszta serka homo i kubek kakao z mlekiem 3,2 wszystko polane rozpuszczoną mleczną czekoladą

Po śniadaniu - szklanka kiślu i gruszka

IIŚniadanie - bułka grahamka z masłem, łososiem wędzonym, jajkiem i majonezem, szklanka soku winogronowego

Obiad - zupa szczawiowa z ziemniakami (spora) na gęsto zabielana śmietaną 18%, spaghetti z mięsem mielonym wieprzowym z sosem do saghetti (cały talerz) z posypanym żółtym serem (sporo) szklanka soku winogronowego

Deser: twix i ciasto jogurtowe domowe

Podwieczorek: serek wiejski z rzodkiewką, pomidorem, papryką i ogórkiem, 2 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem 2 plastry szynki wiejskiej herbata z cytryną słodzona miodem

Kolacja: zapiekanki z bagietki: spory kawał bagietki 1/2 z masłem, serem, pieczarkami, szynką i spora ilość ketchupu wszystko zapieczone w piekarniku herbata słodzona miodem

Po kolacji: mieszanka studencka i suszone morele

Czy to prawidłowy jadłospis? Proszę o ocenkę i poprawe błędów.
Stary 2011-12-07, 11:46   #3997
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agataskate Pokaż wiadomość
Oto mój jutrzejszy jadłospis na "Przytycie" czy jest prawidłowy?

Śniadanie - 3 naleśniki, jeden z dżemem wiśniowym (domowy wysokosłodzony), drugi z nutellą, trzeci z serkiem homogenizowanym danio czekoladowe, reszta serka homo i kubek kakao z mlekiem 3,2 wszystko polane rozpuszczoną mleczną czekoladą

Po śniadaniu - szklanka kiślu i gruszka

IIŚniadanie - bułka grahamka z masłem, łososiem wędzonym, jajkiem i majonezem, szklanka soku winogronowego

Obiad - zupa szczawiowa z ziemniakami (spora) na gęsto zabielana śmietaną 18%, spaghetti z mięsem mielonym wieprzowym z sosem do saghetti (cały talerz) z posypanym żółtym serem (sporo) szklanka soku winogronowego

Deser: twix i ciasto jogurtowe domowe

Podwieczorek: serek wiejski z rzodkiewką, pomidorem, papryką i ogórkiem, 2 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem 2 plastry szynki wiejskiej herbata z cytryną słodzona miodem

Kolacja: zapiekanki z bagietki: spory kawał bagietki 1/2 z masłem, serem, pieczarkami, szynką i spora ilość ketchupu wszystko zapieczone w piekarniku herbata słodzona miodem

Po kolacji: mieszanka studencka i suszone morele

Czy to prawidłowy jadłospis? Proszę o ocenkę i poprawe błędów.
A czego planujesz na jutro ??? Dopiero zaczął sie dzisiejszy dzień a Ty już wiesz co będziesz jadła przez cały jutrzejszy ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 19:38   #3998
NiomNiom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Faktycznie, powód do zmartwień ogromny.
Jeśli nie zauważyłaś, dziewczyna pewnie zmaga się z ED. Dla takich osób dolna granica normalnej wagi to nieraz wyobrażenie o otyłości i trzęsącym się na tyłku tłuszczu.

A do nikol12: słuchaj, malutka. Wiem, z czym się zmagasz - strach przed rozpoczęciem normalnego jedzenia tak samemu z siebie, bez nadzoru np. rodziców, też jest moim największym przeciwnikiem. Wydaje ci się, że jakbyś pozwoliła sobie jeść to, na co masz ochotę - tak jak normalna osoba - to nigdy nie będziesz umiała przestać, i przytyjesz Bóg wie ile. Wiem dokładnie, że to paraliżuje przed wszystkim -.- Ale znając los ty jesteś o wiele bardziej wychudzona niż ja.

Spróbuj może troszeczkę - jak zobaczysz, że to za ciężkie, za trudne, uwierz - dasz radę przestać. To takie chwilowe odtrącenie anoreksji z życia - nie zdążysz się wyleczyć, więc jeśli stwierdzisz, że jedzenie na własną rękę jest "za trudne", ona na pewno cię nie opuści. NIE, TO NIE JEST PRO-ANA. Opisuję jedynie, jak sytuacja się prezentuje. Mam nadzieję, że jesteś pod opieką psychologa - wtedy nie dasz chorobie mieć nad sobą kontroli. Nie daj się!

--------------
U:

śniadanie:

-owsianka (5 łyżek płatków + niecała szklanka mleka 3,2% + 2 łyżeczki niesłodzonego musu śliwkowego)
-jajko na miękko
-mała kromka orkiszowego z 1,5 plastra twarogu

II śniadanie:
-kanapka (2 małe kromki orkiszowego, 2 plastry polędwicy, keczup)
- 200 ml soku jabłkowego 100%

obiad:
- 3 łyżki ciemnego, owsianego makaronu
-duszona na wodzie pierś z kurczaka
- duża marchew

kolacja:
- pół wędzonej piersi z kurczaka bez skóry (90g?)
- średnia marchew
picie: 3 zielone herbaty (tylko)
ćwiczenia: 30 min. cardio

NiomNiom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 20:20   #3999
pureinsanity
Raczkowanie

na wstępie zaznaczam, że dopiero na ten wątek natrafiłam, nie rozumiem tych literkowych skrótów i w ogóle się nie orientuję, ale co tam.

z problemami odżywiania borykam się już od dobrych 2 lat, w końcu trafiłam do ginekologa z brakiem miesiączki, ważąc 44 kilo przy 160cm wzrostu. teoretycznie mam przytyć, praktycznie nie jestem w stanie uwolnić się od liczenia kalorii, choć mam nadzieję, że jest nieco lepiej. na wagę nie staję, tak na wszelki wypadek.
oto mój przykładowy jadłospis sprzed zaledwie kilku miesięcy i dzisiejszy. same mi powiedzcie, czy wychodzę na prostą.

KIEDYŚ:
śniadanie - kawa z odrobiną mleka, 3-4 łyżeczki granulowanych otrębów, jogurt jogobella light, 2 kromki chleba wasa lekkie z dżemem niskosłodzonym.
obiad - duży jogurt pitny twist, batonik zbożowy lub jabłko. /albo/ 2 kanapki z chleba wasa light (czyli 4 jego kromki) z serem twarogowym ricotta.*
w międzyczasie cola zero, czasem mamba, zeby wypełnić żołądek.
kolacja - brak. czasem jakiś owoc w stylu winogron, jabłko, albo garść suszonej żurawiny.
*wybrałam wersję ekstremalną, gdy cały dzień spędzałam na uczelni. w domu, pod czujnym okiem domowników, raczej musiałam zjeść obiad, ale nie było mowy o ziemniakach czy ryżu, a po obiedzie nie jadłam już nic. aha, jeśli śniadanie jadłam o 8-9, to do obiadu o 15-16 nie jadłam nic.

DZISIAJ:
śniadanie - kawa z odrobiną mleka, 4 łyżeczki płatków owsianych namoczonych z 4 suszonymi śliwkami, garść płatków frutina, 3 kromki wasa lekkie z dżemem.
przed obiadem: 1 ciasteczko maślane. ok 44kcal.
obiad: 4 drobiowe klopsiki w sosie chrzanowym, łyżka białego ryżu, kilka ogórków konserwowych.
"kolacja": 5 mandarynek.
cola zero, oczywiście.

wciąż mam wrażenie, że coś robię nie tak. powiedzcie mi, bo jestem za tępa, a nareszcie muszę zrozumieć, że zdrowie i studia są ważniejsze niż cholerne 44 kilo.
pureinsanity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 20:41   #4000
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NiomNiom Pokaż wiadomość
Jeśli nie zauważyłaś, dziewczyna pewnie zmaga się z ED. Dla takich osób dolna granica normalnej wagi to nieraz wyobrażenie o otyłości i trzęsącym się na tyłku tłuszczu.
Święte słowa

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-12-07 o 20:42
Stary 2011-12-08, 11:48   #4001
agataskate
Raczkowanie

Oto mój dzisiejszy jadłospis na Przytycie. Czy jest prawidłowy? Proszę o ocenkę i ewentualne poprawki. Na krytykę się nie obrażę.

Śniadanie - 2 bułki kajzerki z dużą ilością masła, jedna z żółtym serem, szynką wiejską, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem, druga z białym serem i mega ilością miodu, kubek kakao na mleku 3,2%

Po śniadaniu: banan (spory), kilka pierniczków

II Śniadanie - bułka kajzerka z masłem, łososiem, jajkiem i majonezem, jabłko, szklanka soku porzeczkowego

Obiad - Zupa krupnik z grzybami (gęsta) pełna miska (spora), 2 kotlety mielone z żółtym serem i pieczarkami, ziemniaki, warzywa na parze i surówka, szklanka soku porzeczkowego

Deser: Ciasto snickers i pół paczki lila stars

Podwieczorek: szklanka kisielu truskawkowego, jajko na miękko i 2 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem, szynką i majonezem herbata z cytryną słodzona miodem

Kolacja: 4 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem, dwie z kozim serkiem i pomidorem, sałatą i szczypiorkiem, trzecia z białym serem i miodem a trzecia z dżemem wiśniowym (wysoko słodzony domowy), kubek kawy zbożowej z mlekiem 3,2%

Po kolacji: banan, mieszanka studencka
Stary 2011-12-08, 13:50   #4002
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Oto mój dzisiejszy jadłospis na Przytycie. Czy jest prawidłowy? Proszę o ocenkę i ewentualne poprawki. Na krytykę się nie obrażę.

Śniadanie - 2 bułki kajzerki z dużą ilością masła, jedna z żółtym serem, szynką wiejską, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem, druga z białym serem i mega ilością miodu, kubek kakao na mleku 3,2% ładnie ale nie musisz wyolbrzymiać pisząc "mega ilością" itp. wystarczy napisać miodem

Po śniadaniu: banan (spory), kilka pierniczków fajnie

II Śniadanie - bułka kajzerka z masłem, łososiem, jajkiem i majonezem, jabłko, szklanka soku porzeczkowego znowu kajzerka? Gdyby nie to, że po śniadaniu zjadłaś banana i kilka pierniczków to jedna mała kajzerka to byłoby troszkę za mało.

Obiad - Zupa krupnik z grzybami (gęsta) pełna miska (spora), 2 kotlety mielone z żółtym serem i pieczarkami, ziemniaki, warzywa na parze i surówka, szklanka soku porzeczkowego ładnie

Deser: Ciasto snickers i pół paczki lila stars fajnie i smacznie

Podwieczorek: szklanka kisielu truskawkowego, jajko na miękko i 2 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem, szynką i majonezem herbata z cytryną słodzona miodem ładnie

Kolacja: 4 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem, dwie z kozim serkiem i pomidorem, sałatą i szczypiorkiem, trzecia z białym serem i miodem a trzecia z dżemem wiśniowym (wysoko słodzony domowy), kubek kawy zbożowej z mlekiem 3,2% Ładnie, tylko może zamiast sera białego który jadłaś na śniadanie zjedz coś innego? Może rybę wędzoną, sałatkę jarzynową.... Nie wiem.... Bo znowu ser to troche monotonne....

Po kolacji: banan, mieszanka studencka Fajnie
Jadłospis na P ładny Podoba mi się, tylko nie wiem po co piszesz sformowania typu "mega ilością" itp.

Stary 2011-12-08, 15:02   #4003
agataskate
Raczkowanie

Ok ok postaram się poprawić i tak nie pisać
Stary 2011-12-08, 17:01   #4004
NiomNiom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pureinsanity Pokaż wiadomość
DZISIAJ:
śniadanie - kawa z odrobiną mleka, 4 łyżeczki - łyżeczki zamień na łyżki, i będzie ilość odpowiednia dla zwykłego człowieka - płatków owsianych namoczonych z 4 suszonymi śliwkami, garść płatków frutina, 3 kromki wasa lekkie z dżemem- zamiast 3 Was proponuję 2 kromki pełnoziarnistego chlebka -
przed obiadem: 1 ciasteczko maślane. ok 44kcal - tu powinno być drugie śniadanie - ciastko w porządku, a może jakieś owocki? albo twarożek, serek wiejski?
obiad: 4 drobiowe klopsiki w sosie chrzanowym, łyżka białego ryżu, kilka ogórków konserwowych - więcej ryżu (najlepiej brązowego - wtedy będzie najzdrowiej), więcej warzywek, może szklanka soku?
"kolacja": 5 mandarynek - Mandarynki mogą zostać, ok, ale najlepsza wersja to jakieś białko (serek wiejski? twaróg? pierś z kurczaka?), do tego kromka chleba pełnoziarnistego z czym sobie zechcesz, no i warzywka.
cola zero, oczywiście. - Może być Cola Zero, ale raczej jako dodatek - mimo wszystko jest niezdrowa - słodziki. Woda, herbatka, soczki owocowe 100%.

wciąż mam wrażenie, że coś robię nie tak. powiedzcie mi, bo jestem za tępa, a nareszcie muszę zrozumieć, że zdrowie i studia są ważniejsze niż cholerne 44 kilo. <- brawo ci za to! Przed tobą tyle wspaniałego życia - studia, najpiękniejsze chwile, nowe znajomości... Ważne jest, żeby być dobrym człowiekiem! Ludzie oceniają po charakterze, nie po jakiejś tam wadze. Nie masz wypisane na czole, że ważysz 44 czy 94 - jeśli jesteś dobrym człowiekiem, jesteś jednocześnie pięknym człowiekiem.

Szczęśliwi ludzie = szczęśliwe znajomości.
NiomNiom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 19:11   #4005
agataskate
Raczkowanie

Talking Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
w stronę U
ok. 55 kg /172 cm

1. Owsianka na mleku: 3 łyżki płatków, pół banana, truskawkowy danonek mega, garśc cookie crisps. (powinien być cały banan a tak to super)
2. Kanapka z dwóch kromek chleba razowego z masłem, szynką drobiową, rzodkiewką, pieprzem i solą.
3. Kawa z mlekiem, prince polo.(to nie jest posilek)
4. Zupa krem z dynii, marchwii i jabłka podana z podprażonymi pestkami dyni, grzanka z razowca z twarogiem półtłustym i przyprawami.

obiadokolacja wypadła wyjątkowo, zazwyczaj jem obiad o normalnej porze.
i nie mam apetytu w ogóle ostatnio...
jedz wiecej warzyw

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Poppy, pyszny jadłospis, sama bym to wszystko zjadła

dzisiejsza lekka R

I miseczka muesli z suszonymi owocami, mleko 1,5%
II grahamka z serkiem naturalnym, szynką, warzywami, jabłko

1,5 h ćwiczeń na siłowni (siłowy + bieżnia)

III filet z indyka, dwa ziemniaki z wody, spora porcja brukselki; garstka orzechów laskowych (mogłaś dodać trochę więcej ziemniakow)

kawa, 1/2 kinder bueno (moze cale kinder bueno)
IV kilka łyżek serka wiejskiego z prażonym jabłkiem
V puszka szprotek, pomidor

całkiem fajny jadlospis
Stary 2011-12-08, 20:19   #4006
Sunday Rose
Zakorzenienie

Agataskate - dzięki, że zerknęłaś, życzę powodzenia w tyciu ziemniaków było w sam raz dla mnie - widziałam, ile mam brukselki na talerzu,a po co się przejadać a co do kinder bueno - jestem na redukcji, lekkiej, bo lekkiej, ale jednak ograniczam cukry

Swoją drogą zadziwia mnie to, że dziewczyny, które dopiero co przyłączyły się do wątku już oceniają inne jadłospisy, ja tu jestem od niemal roku, a jeszcze nigdy nie odważyłam się ocenić :P
Stary 2011-12-08, 20:59   #4007
krtek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Agataskate - dzięki, że zerknęłaś, życzę powodzenia w tyciu ziemniaków było w sam raz dla mnie - widziałam, ile mam brukselki na talerzu,a po co się przejadać a co do kinder bueno - jestem na redukcji, lekkiej, bo lekkiej, ale jednak ograniczam cukry

Swoją drogą zadziwia mnie to, że dziewczyny, które dopiero co przyłączyły się do wątku już oceniają inne jadłospisy, ja tu jestem od niemal roku, a jeszcze nigdy nie odważyłam się ocenić :P
pytanie, ile te oceny są warte, bo mam wrażenie, że polegają głównie na wpychaniu innym żarcia

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 21:05   #4008
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość
pytanie, ile te oceny są warte, bo mam wrażenie, że polegają głównie na wpychaniu innym żarcia
no niestety, zgadzam się

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 10:42   #4009
agataskate
Raczkowanie

Oto mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie" Czy jest prawidłowy? Proszę o ocenkę i poprawę ewentualnych błędów. Na krytykę się nie obrażę.

Śniadanie - 1/2 bagietki z grubą warstwą masła, jedna część z serem, pieczarkami, szynką, pomidorem (wszystko zapieczone w piekarniku) i ketchup, druga część z dżemem jagodowym (wysoko słodzony domowy) kubek kawy zbożowej z mlekiem 3,2%

Po śniadaniu - baton kit kat white i kilka ciastek jeżyki

II Śniadanie - bułka grahamka z masłem i nutellą, szklanka budyniu, pieczone jabłko i spory banan, szklanka soku gruszkowego

Obiad - Zupa pieczarkowa z makaronem (cała miska) na gęsto, zabielana śmietaną 18%, woreczek białego ryżu, zrazy wołowe i jakiś domowy zabielany sos, duża ilość surówki z majonezem, herbata z cytryną i miodem

Deser - kaszka smakija z sosem truskawkowym, ciasto kopiec kreta

Podwieczorek - bułka kajzerka z masłem białym serem i miodem, jogurt danone owoce leśne (ten duży), banan i 2 paski czekolady milka mlecznej, kubek kakao na mleku 3,2%

Kolacja - 4 kromki chleba żytniego z masłem, jedna z pasztetem i ketchupem, druga z szynką wiejską i pomidorem, rzodkiewką, jajkiem, szczypiorem i majonezem, 3 z serkiem topionym i pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem, czwarta z miodem, sałatka jarzynowa z majonezem, woda z syropem malinowym

Po kolacji - mieszanka studencka i snickers
Stary 2011-12-09, 13:19   #4010
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Oto mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie" Czy jest prawidłowy? Proszę o ocenkę i poprawę ewentualnych błędów. Na krytykę się nie obrażę.

Śniadanie - 1/2 bagietki z grubą warstwą masła, jedna część z serem, pieczarkami, szynką, pomidorem (wszystko zapieczone w piekarniku) i ketchup, druga część z dżemem jagodowym (wysoko słodzony domowy) kubek kawy zbożowej z mlekiem 3,2%

Po śniadaniu - baton kit kat white i kilka ciastek jeżyki

II Śniadanie - bułka grahamka z masłem i nutellą, szklanka budyniu, pieczone jabłko i spory banan, szklanka soku gruszkowego

Obiad - Zupa pieczarkowa z makaronem (cała miska) na gęsto, zabielana śmietaną 18%, woreczek białego ryżu, zrazy wołowe i jakiś domowy zabielany sos, duża ilość surówki z majonezem, herbata z cytryną i miodem

Deser - kaszka smakija z sosem truskawkowym, ciasto kopiec kreta

Podwieczorek - bułka kajzerka z masłem białym serem i miodem, jogurt danone owoce leśne (ten duży), banan i 2 paski czekolady milka mlecznej, kubek kakao na mleku 3,2%

Kolacja - 4 kromki chleba żytniego z masłem, jedna z pasztetem i ketchupem, druga z szynką wiejską i pomidorem, rzodkiewką, jajkiem, szczypiorem i majonezem, 3 z serkiem topionym i pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem, czwarta z miodem, sałatka jarzynowa z majonezem, woda z syropem malinowym

Po kolacji - mieszanka studencka i snickers
Bardzo ładnie A skąd wiesz, że Twój domowy dżem jest wysokosłodzony ?

Stary 2011-12-09, 13:31   #4011
agataskate
Raczkowanie

Tak myślę że jest wysoko słodzony bo mama robi go z dużą ilością cukru i jest bardzo słodki
Stary 2011-12-09, 19:38   #4012
agataskate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Coki Pokaż wiadomość
U
śniadanie - 4 grzanki razowe z łososiem i koperkiem
gdzieś pomiędzy jabłko (a gdzie jakieś warzywko)
2 śniadanie - pomarańcz, dwa kawałki domowego sernika (trochę mało jak na II sniadanie dodałabym trochę orzechów)
obiad - pieczona dynia z fetą, mieszanką orzechów, vinegretem i grzankami
może będzie kakao (mało warzyw i wegli)
kolacja - śledź w sosie jogurtowym z czerwoną cebulką i jabłkiem (dodałabym jakis warzywek)
ogólnie nieźle

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez vespertine_ Pokaż wiadomość
Moje U : )

Ś: serek wiejski z wkrojonym bananem i łyżeczką miodu, kawa z mlekiem i cukrem slicznie

2Ś: salatka z kaszy jaglanej, ciecierzycy, natki pietruszki i papryki, mrozone truskawki zmiksowane z kefirem ok

jablko, sok pomarańczowy
o: Cukinia smazona w ciescie, jeden kotlet sojowy, brukselka z bulka tarta i maslem, mizeria (dodałabym węcej kotletow sojowych no i jakieś ziemniaki by się przydały)

pół mufinki (a może cała?)

k: bułka żytnia z masłem, żołtym serem, jajkiem, pomidorem, papryką, sałatą lodową i kapką pesto, kakao z mlekiem : ) slicznie

oceni ktoś?
całkiem całkiem
Stary 2011-12-10, 09:25   #4013
agataskate
Raczkowanie

Oto mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie". Czy jest prawidłowy? Proszę o ocenę i poprawe ewentualnych błedów. Na krytykę się nie obrażę.

Śniadanie - 2 bułki pszenne z masłem, jedna z dżemem wiśniowym, druga z serkiem wiejskim i pomidorem, szczypiorkiem i rzodkiewką, kubek kakao na mleku 3,2%

Po śniadaniu - kilka ciastek hit i rodzynki w czekoladzie

II Śniadanie - jajecznica z 3 jaj na szynce z cebulką i szczypiorkiem, bułka kajzerka z masłem, szynką i ketchupem, herbata słodzona miodem.

Obiad - Zupa pomidorowa cała miska z makaronem, smażone w panierce udko z kurczaka, ziemniaki smażone i polane tłuszczykiem, surówka, warzywa na patelnię szklanka soku brzoskwiniowego

Deser - 2 paski czekolady milka

Podwieczorek - 3 naleśniki z białym serem i miodem, kakao 3,2%

Kolacja - garść płatków owsianych, orębów rodzynek i migdałów mleko 3,2

Po kolacji - banan, lila stars
Stary 2011-12-10, 18:31   #4014
nikol12
Rozeznanie

Próbuję uwolnić się od obsesyjnego liczenia kcal, ale boję się , że jak przestanę je liczyć to przytyję ( oraz również tego , że zacznę jeść i nie będę mogła skończyć -ostatnio niestety czasami mi sie to zdarza- Ci po ed chyba wiedzą o co chodzi) zastanawiałam się czy na początku nie planować jedzenia tak jak teraz tylko bez liczenia kcal. myślicie , że to dobry pomysł? oczywiscie z czasem bede starala sie nie planowac.
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 21:42   #4015
agataskate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Pokaż wiadomość
U

Śniadanie: 4 kromki (jakieś 90-100g) domowego chleba razowego na zakwasie z masłem, 2 małymi jajkami na twardo maźnięte majonezem (a gdzie masełko)?

II Śniadanie: Pieczona przez mamę granola orzechowo - kokosowa (ze 2 garscie) + mały jogurt naturalny, jabłko (może lepiej duży)

Obiad: Zupa pomidorowa z białym makaronem i mięsem z udka kurczaka (trochę mało jak na obiad)

Kolacja: 2 kromki chleba jak na śniadanie z masłem, polędwicą sopocką, serek wiejski 200g z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem (ok)

+ jakieś marchewki, 2 kawy ze śmietanką i cukrem, 2 piwa, pół pomarańczy (zostałam poczęstowana)

i jak, jest w miarę normalnie? Ja mam wrażenie, że teraz to moje odżywianie wygląda zupełnie przeciętnie i kurczę, świetnie mi z tym ciekawa jestem jeszcze jak to z boku wygląda.
parę drobnych poprawek i będzie ok
Stary 2011-12-11, 00:43   #4016
pureinsanity
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Próbuję uwolnić się od obsesyjnego liczenia kcal, ale boję się , że jak przestanę je liczyć to przytyję ( oraz również tego , że zacznę jeść i nie będę mogła skończyć -ostatnio niestety czasami mi sie to zdarza- Ci po ed chyba wiedzą o co chodzi) zastanawiałam się czy na początku nie planować jedzenia tak jak teraz tylko bez liczenia kcal. myślicie , że to dobry pomysł? oczywiscie z czasem bede starala sie nie planowac.
w pełni Cię rozumiem, łącznie z brakiem hamulca w jedzeniu - jak już sobie pozwolisz, bo coś Ci smakuje, to przestajesz się kontrolować w ogóle
co do obsesyjnego liczenia kalorii, zauważyłam, że pomaga samodzielne przygotowanie posiłków i jedzenie produktów, których nie da się od ręki przeliczyć na cyferki. jak bierzesz jabłko, to go nie ważysz. tak samo garść płatków. baton corny będzie miał te niecałe 200 kalorii, tyle samo butelka jogurtu danone, ale jak sama zrobisz batony owsiane i zmiksujesz banana z naturalnym jogurtem to już tego tak dokładnie nie wyliczysz (a i zdrowiej, i w domu będzie ładnie pachniało ). w pewnym stopniu pomaga, możesz spróbować
pureinsanity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 10:56   #4017
agataskate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vespertine_ Pokaż wiadomość
Moje U:

Ś: bułka grahamka na pół. Jedna polowa z twrozkiem i bananem, polane lyzeczka miodu, druga z maslem, sałata lodową, pomidorem, mozarella i to polane pesto, herbata jaśminowa super

orzechy nerkowca, kiwi

2Ś: Talerz rożnych sałatek: z marchewki i slonecznika, z ziemniakow i koperku, z ciecierzycy kaszy jaglanej i papryki itd itd. sok pomarańczowy (dorzuciłabym trochę orzechów)

O: Mała papryka nadziewana ryżem i soczewica czerwona, groszkiem, cebula, polana sosem pomidorowym, kilka pieczonych ziemniakow i jajko sadzone (trochę mało jak na obiad)

jabłko (to nie posiłek, lecz przekąska)

K: 3 kromki chleba zytniego z pasztetem domowym z soczewicy i ciecierzycy z rodzynkami
(fajnie tylko dodaj jakieś warzywka)

I jak?

Nie jest źle ale zawsze moze byc lepiej

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Oto mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie". Czy jest prawidłowy? Proszę o ocenę i poprawę błędów.

Śniadanie - 2 bułki pszenne (duże) z masłem, jedna z serem żółtym, pieczarkami, szynką, papryką, cebulką i zapieczona w piekarniku, ketchup, druga z szynką wiejską, ogórkiem, pomidorem, sałatką i majonezem, kawa zbożowa z mlekiem 3,2

Po śniadaniu - kilka ciastek familijnych, kinder bueno, 2 cukierki choinkowe

II Śniadanie - szklanka budyniu czekoladowego, 2 kromki chleba z masłem jedna z białym serem i miodem, druga z dżemem, jabłko, szklanka soku winogronowego

Obiad - zupa pieczarkowa z makaronem na gęsto (cały talerz) zabielana śmietaną 18%, żeberka smażone na patelni na smalcu, warzywa na patelnię, surówka, ziemniaki, szklanka soku winogronowego

Deser - 2 cukierki choinkowe, kilka pierniczków i 2 cukierki mieszanki wedlowskiej

Podwieczorek - drożdżówka z marmoladą i budyniem, 2 jajka na miękko z 2 kromkami chleba żytniego z masłem, pomidorem, szynką wiejską, kawa cappucino

Kolacja - 2 bułki grahamki z masłem i szynką, 2 małe białe kiełbasy z sałatką jarzynową z majonezem, szklanka herbaty z miodem

Po kolacji - mieszanka studencka, czekolada milka toffi
Stary 2011-12-11, 11:03   #4018
morphine88
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Oto mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie". Czy jest prawidłowy? Proszę o ocenę i poprawę błędów.

Śniadanie - 2 bułki pszenne (duże) z masłem, jedna z serem żółtym, pieczarkami, szynką, papryką, cebulką i zapieczona w piekarniku, ketchup, druga z szynką wiejską, ogórkiem, pomidorem, sałatką i majonezem, kawa zbożowa z mlekiem 3,2

Po śniadaniu - kilka ciastek familijnych, kinder bueno, 2 cukierki choinkowe

II Śniadanie - szklanka budyniu czekoladowego, 2 kromki chleba z masłem jedna z białym serem i miodem, druga z dżemem, jabłko, szklanka soku winogronowego

Obiad - zupa pieczarkowa z makaronem na gęsto (cały talerz) zabielana śmietaną 18%, żeberka smażone na patelni na smalcu, warzywa na patelnię, surówka, ziemniaki, szklanka soku winogronowego

Deser - 2 cukierki choinkowe, kilka pierniczków i 2 cukierki mieszanki wedlowskiej

Podwieczorek - drożdżówka z marmoladą i budyniem, 2 jajka na miękko z 2 kromkami chleba żytniego z masłem, pomidorem, szynką wiejską, kawa cappucino

Kolacja - 2 bułki grahamki z masłem i szynką, 2 małe białe kiełbasy z sałatką jarzynową z majonezem, szklanka herbaty z miodem

Po kolacji - mieszanka studencka, czekolada milka toffi
Ervisha #2 ?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 11:34   #4019
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:

osoby z ed będące na P absolutnie nie powinny oceniać innych.
Agataskate, to TY masz przytyć, musisz, vespertine nie musi. Daj jej żyć.
Co do Twoich jadło, nie męczysz się na tym?
Jak szybki jest przyrost wagi?
Stary 2011-12-11, 13:11   #4020
agataskate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
osoby z ed będące na P absolutnie nie powinny oceniać innych.
Agataskate, to TY masz przytyć, musisz, vespertine nie musi. Daj jej żyć.
Co do Twoich jadło, nie męczysz się na tym?
Jak szybki jest przyrost wagi?
Męczę się i to bardzo ale co począć. Utyłam już 5 kg.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości