|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
masz wygłodzony organizm który po prostu domaga się jedzenia
|
|
|
|
#3992 |
|
Raczkowanie
|
Muszę przytyć około 5 kg. Oto mój jutrzejszy jadłospis na P czy jest prawidłowy?
Śniadanko - 2 buły grahamki z grubą warstwą masła jedna z serem pleśniowym, ogórkiem i pomidorem druga z dżemem wysokosłodzonym domowej roboty truskawkowym do tego wielgachny kubek kakao na mleku 3,2 Po śniadaniu: garść orzechów i 2 delcje IIśniadanie - mega drożdżówka z budyniem jabłko i pomarańcz szklanka soku jablkowego Obiad: zupa pomidorowa z makaronem cala miseczka, kotlet schabowy w panierce z jajka i bułki z zapiekanym żółtym serem do tego dużooo ziemniaków i kupa surówki z majonezem Deser: wielki pucharek lodów waniliowych z sosem toffi Podwieczorek - serek homogenizowany z bułką z masłem i dzemem truskawkowym kubek mleka 3,2 Kolacja: 4 kromki chleba pełnoziarnistego 2 z białym serem i miodem a 2 z serem, polędwicą, ketchupem herbata słodzona 2 lyzeczkami modu po kolacji: 2 paski białej czekolady milka Jeśli jest coś źle poprawcie mnie nie obraze sie. i prosze o ocene |
|
|
|
#3993 |
|
Raczkowanie
|
Mam do przytycia sporo kg. To mój jadłospis na jutro. Napiszcie czy jest prawidłowy i co ewentualnie mogę zmienić. Na słowa krytyki się nie obrażę.
Śniadanie: 2 bułki grahamki z dużą ilością masła, jedna z dżemem truskawkowym (wysokosłodzony domowej roboty) druga z serem żółtym, polędwicą, ogórkiem zielonym i pomidorem, wielki kubek kakao na mleku 3,2% Po śniadaniu: banan i 2 delicje II Śniadanie: mega drożdżówka z budyniem, wielkie jabłko i garść mieszanki studenckiej, szklanka soku pomarańczowego Obiad: miska zupy pomidorowej z gęsto makaronem zabielana śmietaną 18%, kotlet schabowy smażony w panierce z jajka i bułki z zapiekanym żółtym serem, dużo ziemniaków i kopa surówki z majonezem szklanka soku pomaranczowego Deser: mega pucharek losów wanilowych z bitą śmietana i sosem toffi Podwieczorek: kawał ciasta murzynka przekładanego dżemem, 2 kromki chleba z masłem i łososiem i jajkiem na twardo szklanka soku jablkowego ![]() Kolacja: 4 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem, 2 kromki z dżemem truskawkowym (wysokosłodzony domowy), 2 z serem pleśniowym, pomidorem i rzodkiewką kubek kakao na mleku 3,2 Po kolacji: 2 paski milki mlecznej i garść rodzynek Proszę o ocenę i poprawe ewentualnych bledow. |
|
|
|
#3994 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
dziewczyny powinnam przytyć , ale boję się , że nie zatrzymam tycia
na początku leczenia jadłam tyle samo co teraz i chudłam lub trzymałam wagę, a teraz tyję dlaczego??? boję się , że jak osiągnę dolną granicę BMI to dalej będę tyć
|
|
|
|
#3995 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie, powód do zmartwień ogromny.
|
#3996 |
|
Raczkowanie
|
Oto mój jutrzejszy jadłospis na "Przytycie" czy jest prawidłowy?
Śniadanie - 3 naleśniki, jeden z dżemem wiśniowym (domowy wysokosłodzony), drugi z nutellą, trzeci z serkiem homogenizowanym danio czekoladowe, reszta serka homo i kubek kakao z mlekiem 3,2 wszystko polane rozpuszczoną mleczną czekoladą Po śniadaniu - szklanka kiślu i gruszka ![]() IIŚniadanie - bułka grahamka z masłem, łososiem wędzonym, jajkiem i majonezem, szklanka soku winogronowego Obiad - zupa szczawiowa z ziemniakami (spora) na gęsto zabielana śmietaną 18%, spaghetti z mięsem mielonym wieprzowym z sosem do saghetti (cały talerz) z posypanym żółtym serem (sporo) szklanka soku winogronowego Deser: twix i ciasto jogurtowe domowe Podwieczorek: serek wiejski z rzodkiewką, pomidorem, papryką i ogórkiem, 2 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem 2 plastry szynki wiejskiej herbata z cytryną słodzona miodem Kolacja: zapiekanki z bagietki: spory kawał bagietki 1/2 z masłem, serem, pieczarkami, szynką i spora ilość ketchupu wszystko zapieczone w piekarniku herbata słodzona miodem Po kolacji: mieszanka studencka i suszone morele Czy to prawidłowy jadłospis? Proszę o ocenkę i poprawe błędów.
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3998 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli nie zauważyłaś, dziewczyna pewnie zmaga się z ED. Dla takich osób dolna granica normalnej wagi to nieraz wyobrażenie o otyłości i trzęsącym się na tyłku tłuszczu.
A do nikol12: słuchaj, malutka. Wiem, z czym się zmagasz - strach przed rozpoczęciem normalnego jedzenia tak samemu z siebie, bez nadzoru np. rodziców, też jest moim największym przeciwnikiem. Wydaje ci się, że jakbyś pozwoliła sobie jeść to, na co masz ochotę - tak jak normalna osoba - to nigdy nie będziesz umiała przestać, i przytyjesz Bóg wie ile. Wiem dokładnie, że to paraliżuje przed wszystkim -.- Ale znając los ty jesteś o wiele bardziej wychudzona niż ja. Spróbuj może troszeczkę - jak zobaczysz, że to za ciężkie, za trudne, uwierz - dasz radę przestać. To takie chwilowe odtrącenie anoreksji z życia - nie zdążysz się wyleczyć, więc jeśli stwierdzisz, że jedzenie na własną rękę jest "za trudne", ona na pewno cię nie opuści. NIE, TO NIE JEST PRO-ANA. Opisuję jedynie, jak sytuacja się prezentuje. Mam nadzieję, że jesteś pod opieką psychologa - wtedy nie dasz chorobie mieć nad sobą kontroli. Nie daj się! --------------
U: śniadanie: -owsianka (5 łyżek płatków + niecała szklanka mleka 3,2% + 2 łyżeczki niesłodzonego musu śliwkowego) -jajko na miękko -mała kromka orkiszowego z 1,5 plastra twarogu II śniadanie: -kanapka (2 małe kromki orkiszowego, 2 plastry polędwicy, keczup) - 200 ml soku jabłkowego 100% obiad: - 3 łyżki ciemnego, owsianego makaronu -duszona na wodzie pierś z kurczaka - duża marchew kolacja: - pół wędzonej piersi z kurczaka bez skóry (90g?) - średnia marchew picie: 3 zielone herbaty (tylko ćwiczenia: 30 min. cardio |
|
|
|
#3999 |
|
Raczkowanie
|
na wstępie zaznaczam, że dopiero na ten wątek natrafiłam, nie rozumiem tych literkowych skrótów i w ogóle się nie orientuję, ale co tam.
z problemami odżywiania borykam się już od dobrych 2 lat, w końcu trafiłam do ginekologa z brakiem miesiączki, ważąc 44 kilo przy 160cm wzrostu. teoretycznie mam przytyć, praktycznie nie jestem w stanie uwolnić się od liczenia kalorii, choć mam nadzieję, że jest nieco lepiej. na wagę nie staję, tak na wszelki wypadek. oto mój przykładowy jadłospis sprzed zaledwie kilku miesięcy i dzisiejszy. same mi powiedzcie, czy wychodzę na prostą. KIEDYŚ: śniadanie - kawa z odrobiną mleka, 3-4 łyżeczki granulowanych otrębów, jogurt jogobella light, 2 kromki chleba wasa lekkie z dżemem niskosłodzonym. obiad - duży jogurt pitny twist, batonik zbożowy lub jabłko. /albo/ 2 kanapki z chleba wasa light (czyli 4 jego kromki) z serem twarogowym ricotta.* w międzyczasie cola zero, czasem mamba, zeby wypełnić żołądek. kolacja - brak. czasem jakiś owoc w stylu winogron, jabłko, albo garść suszonej żurawiny. *wybrałam wersję ekstremalną, gdy cały dzień spędzałam na uczelni. w domu, pod czujnym okiem domowników, raczej musiałam zjeść obiad, ale nie było mowy o ziemniakach czy ryżu, a po obiedzie nie jadłam już nic. aha, jeśli śniadanie jadłam o 8-9, to do obiadu o 15-16 nie jadłam nic. DZISIAJ: śniadanie - kawa z odrobiną mleka, 4 łyżeczki płatków owsianych namoczonych z 4 suszonymi śliwkami, garść płatków frutina, 3 kromki wasa lekkie z dżemem. przed obiadem: 1 ciasteczko maślane. ok 44kcal. obiad: 4 drobiowe klopsiki w sosie chrzanowym, łyżka białego ryżu, kilka ogórków konserwowych. "kolacja": 5 mandarynek. cola zero, oczywiście. wciąż mam wrażenie, że coś robię nie tak. powiedzcie mi, bo jestem za tępa, a nareszcie muszę zrozumieć, że zdrowie i studia są ważniejsze niż cholerne 44 kilo. |
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-12-07 o 20:42 |
|
|
|
|
#4001 |
|
Raczkowanie
|
Oto mój dzisiejszy jadłospis na Przytycie. Czy jest prawidłowy? Proszę o ocenkę i ewentualne poprawki. Na krytykę się nie obrażę.
Śniadanie - 2 bułki kajzerki z dużą ilością masła, jedna z żółtym serem, szynką wiejską, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem, druga z białym serem i mega ilością miodu, kubek kakao na mleku 3,2% Po śniadaniu: banan (spory), kilka pierniczków II Śniadanie - bułka kajzerka z masłem, łososiem, jajkiem i majonezem, jabłko, szklanka soku porzeczkowego Obiad - Zupa krupnik z grzybami (gęsta) pełna miska (spora), 2 kotlety mielone z żółtym serem i pieczarkami, ziemniaki, warzywa na parze i surówka, szklanka soku porzeczkowego Deser: Ciasto snickers i pół paczki lila stars Podwieczorek: szklanka kisielu truskawkowego, jajko na miękko i 2 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem, szynką i majonezem herbata z cytryną słodzona miodem Kolacja: 4 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem, dwie z kozim serkiem i pomidorem, sałatą i szczypiorkiem, trzecia z białym serem i miodem a trzecia z dżemem wiśniowym (wysoko słodzony domowy), kubek kawy zbożowej z mlekiem 3,2% Po kolacji: banan, mieszanka studencka
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba mi się, tylko nie wiem po co piszesz sformowania typu "mega ilością" itp.
|
|
#4003 |
|
Raczkowanie
|
Ok ok postaram się poprawić i tak nie pisać
|
|
|
|
#4004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczęśliwi ludzie = szczęśliwe znajomości. |
|
|
|
|
#4005 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Agataskate - dzięki, że zerknęłaś, życzę powodzenia w tyciu
ziemniaków było w sam raz dla mnie - widziałam, ile mam brukselki na talerzu,a po co się przejadać a co do kinder bueno - jestem na redukcji, lekkiej, bo lekkiej, ale jednak ograniczam cukry ![]() Swoją drogą zadziwia mnie to, że dziewczyny, które dopiero co przyłączyły się do wątku już oceniają inne jadłospisy, ja tu jestem od niemal roku, a jeszcze nigdy nie odważyłam się ocenić :P
|
|
#4007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4009 |
|
Raczkowanie
|
Oto mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie" Czy jest prawidłowy? Proszę o ocenkę i poprawę ewentualnych błędów. Na krytykę się nie obrażę.
![]() Śniadanie - 1/2 bagietki z grubą warstwą masła, jedna część z serem, pieczarkami, szynką, pomidorem (wszystko zapieczone w piekarniku) i ketchup, druga część z dżemem jagodowym (wysoko słodzony domowy) kubek kawy zbożowej z mlekiem 3,2% ![]() Po śniadaniu - baton kit kat white i kilka ciastek jeżyki ![]() II Śniadanie - bułka grahamka z masłem i nutellą, szklanka budyniu, pieczone jabłko i spory banan, szklanka soku gruszkowego Obiad - Zupa pieczarkowa z makaronem (cała miska) na gęsto, zabielana śmietaną 18%, woreczek białego ryżu, zrazy wołowe i jakiś domowy zabielany sos, duża ilość surówki z majonezem, herbata z cytryną i miodem Deser - kaszka smakija z sosem truskawkowym, ciasto kopiec kreta Podwieczorek - bułka kajzerka z masłem białym serem i miodem, jogurt danone owoce leśne (ten duży), banan i 2 paski czekolady milka mlecznej, kubek kakao na mleku 3,2% Kolacja - 4 kromki chleba żytniego z masłem, jedna z pasztetem i ketchupem, druga z szynką wiejską i pomidorem, rzodkiewką, jajkiem, szczypiorem i majonezem, 3 z serkiem topionym i pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem, czwarta z miodem, sałatka jarzynowa z majonezem, woda z syropem malinowym Po kolacji - mieszanka studencka i snickers |
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skąd wiesz, że Twój domowy dżem jest wysokosłodzony ?
|
|
#4011 |
|
Raczkowanie
|
Tak myślę że jest wysoko słodzony bo mama robi go z dużą ilością cukru i jest bardzo słodki
|
|
|
|
#4012 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4013 |
|
Raczkowanie
|
Oto mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie". Czy jest prawidłowy? Proszę o ocenę i poprawe ewentualnych błedów. Na krytykę się nie obrażę.
Śniadanie - 2 bułki pszenne z masłem, jedna z dżemem wiśniowym, druga z serkiem wiejskim i pomidorem, szczypiorkiem i rzodkiewką, kubek kakao na mleku 3,2% Po śniadaniu - kilka ciastek hit i rodzynki w czekoladzie II Śniadanie - jajecznica z 3 jaj na szynce z cebulką i szczypiorkiem, bułka kajzerka z masłem, szynką i ketchupem, herbata słodzona miodem. Obiad - Zupa pomidorowa cała miska z makaronem, smażone w panierce udko z kurczaka, ziemniaki smażone i polane tłuszczykiem, surówka, warzywa na patelnię szklanka soku brzoskwiniowego Deser - 2 paski czekolady milka Podwieczorek - 3 naleśniki z białym serem i miodem, kakao 3,2% Kolacja - garść płatków owsianych, orębów rodzynek i migdałów mleko 3,2 Po kolacji - banan, lila stars |
|
|
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
Próbuję uwolnić się od obsesyjnego liczenia kcal, ale boję się , że jak przestanę je liczyć to przytyję
|
|
|
|
#4015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do obsesyjnego liczenia kalorii, zauważyłam, że pomaga samodzielne przygotowanie posiłków i jedzenie produktów, których nie da się od ręki przeliczyć na cyferki. jak bierzesz jabłko, to go nie ważysz. tak samo garść płatków. baton corny będzie miał te niecałe 200 kalorii, tyle samo butelka jogurtu danone, ale jak sama zrobisz batony owsiane i zmiksujesz banana z naturalnym jogurtem to już tego tak dokładnie nie wyliczysz (a i zdrowiej, i w domu będzie ładnie pachniało ). w pewnym stopniu pomaga, możesz spróbować
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jest źle ale zawsze moze byc lepiej ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Oto mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie". Czy jest prawidłowy? Proszę o ocenę i poprawę błędów. Śniadanie - 2 bułki pszenne (duże) z masłem, jedna z serem żółtym, pieczarkami, szynką, papryką, cebulką i zapieczona w piekarniku, ketchup, druga z szynką wiejską, ogórkiem, pomidorem, sałatką i majonezem, kawa zbożowa z mlekiem 3,2 ![]() Po śniadaniu - kilka ciastek familijnych, kinder bueno, 2 cukierki choinkowe II Śniadanie - szklanka budyniu czekoladowego, 2 kromki chleba z masłem jedna z białym serem i miodem, druga z dżemem, jabłko, szklanka soku winogronowego ![]() Obiad - zupa pieczarkowa z makaronem na gęsto (cały talerz) zabielana śmietaną 18%, żeberka smażone na patelni na smalcu, warzywa na patelnię, surówka, ziemniaki, szklanka soku winogronowego Deser - 2 cukierki choinkowe, kilka pierniczków i 2 cukierki mieszanki wedlowskiej Podwieczorek - drożdżówka z marmoladą i budyniem, 2 jajka na miękko z 2 kromkami chleba żytniego z masłem, pomidorem, szynką wiejską, kawa cappucino Kolacja - 2 bułki grahamki z masłem i szynką, 2 małe białe kiełbasy Po kolacji - mieszanka studencka, czekolada milka toffi
|
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osoby z ed będące na P absolutnie nie powinny oceniać innych. Agataskate, to TY masz przytyć, musisz, vespertine nie musi. Daj jej żyć. Co do Twoich jadło, nie męczysz się na tym? Jak szybki jest przyrost wagi?
|
|
#4020 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.

na początku leczenia jadłam tyle samo co teraz i chudłam lub trzymałam wagę, a teraz tyję
dlaczego??? boję się , że jak osiągnę dolną granicę BMI to dalej będę tyć