|
|
#1201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
dziękuje
|
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=wanilllka82;3098263 3]tak mi przykro
a maiłaś jakieś objawy że coś nie tak poszło czy rutynowa wizyta u lekarza? przecież biło już serduszko, to życie to czasem przewrotne jest Wanillka, mialam usg w 6 tyg,i wsyztsko bylo ok, wczoraj bylam na rutynowym badaniu, i na usg wyszlo ze nie ma ani bicia serca, i nawet ni ebardzo bylo co mierzyc objawow zadnych nie mialam, nic a nic, caly czas dobrze sie czulam. dziwne bardzo, ale podobno to bardzo czesto sie zdarza. no nic, kilka miesiecy przerwy i zobaczymy co dalej.
|
|
|
|
#1203 | |
|
Rozeznanie
|
Witam was dziewczynki
![]() Mocno przytulam te, które straciły swoje fasolki. Jest mi z tego powodu bardzo przykro. Są to ciężkie chwile, które trzeba przecierpieć. Mam nadzieję, że macie oparcie w rodzinie i u najbliższych. Trzymam za was kciuki, żeby następnym razem powiodło się. Dodam, że siostra mojego tż 2 razy poroniła we wczesnej ciąży, a za 3 razem urodziła śliczną córeczkę, która ma już 1,5 roku. Czasami trzeba po prostu próbować kilka razy... Trzymajcie się. siasia U ciebie jeszcze nic nie jest przesądzone. Odpoczywaj, nie stresuj się i powodzenia na badaniach. Trzymam kciuki U mnie bez zmian. Ja czuję się w miarę. Nie wymiotuję, mdłości mam tylko ranne, jak nic nie zjem, ale wcześniej, przed ciążą miałam coś podobnego. Trochę za bardzo zmęczona jestem. I mogłabym spać 3 razy w ciągu dnia, a potem jeszcze w nocy. 22 grudnia dopiero jest następna wizyta. Muszę powoli porobić potrzebne badania. Wczoraj miałam ogromną awanturę z moim tż. On stwierdził, że już dłużej moich humorków nie wytrzyma. Ma trochę racji, bo jestem nieznośna i upierdliwa Muszę być pogodniejsza, mniej nerwowa, bo boję się, że to wszystko odbije się na fasolce.Pozdrawiam mamusie
|
|
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
Makarona, ja też wczoraj miałam "napad" hormonów i głupoty, nawet kluczami rzucałam... myslałam że mój mąż wyjdzie z siebie, ale jak zaczęłam ryczeć stanął na wysokości zadania i przytulił wariatkę
![]() aniazlublina, to naprawdę przerażające że wszystko odbyło się cicho i bezobjawowo... kilka miesięcy na pewno w jakimś stopniu smutek gdzieś odsunie od Ciebie, ale nie wyobrażam sobie jaka będziesz przewrażliwona przy następnej ciąży![]() muminek82, ja też obstawiam u siebie chłopca, ciągle mi się śnią raz tylko śniła mi się córeczka, ale w śnie miałam 3 dzieciaczków i była druga, a najstarszy i najmłodszy synek Cała rodzinka prócz mojej mamy mówi to samo Ja już jakoś się nastawiłam na chłopaka, ale stwierdziłam że miło by było poszyć ubranka dla lalek barbi dla odmiany, zamiast bawić się tylko samochodami (moja siostra ma dwóch synków,których często pilnuje) Muminku a z ciekawości jakie imiona bierzecie pod uwagę? bo my dla synka mamy wybrane, a dla córeczki bym miała wątpliwości![]() Na kafeterii znalazłam coś takiego: "w tym calym intelligenderze chodzi o to ze wszystko zalezy jaki twoj mocz ma ph- im bardziej kwasny tym wieksze prawdopodobienstwo ze nosisz corke. Analogicznie im bardziej zasadowy- syna. Wiec najlepiej nasikac rano i zmierzyc ph moczu zwyklym paskiem do badania ph. Jest w tym sporo prawdy bo komu nie podsunelam tej metody zawsze dobrze wyszla plec. Oczywiscie robimy to dopiero po 10 tyg. Milej zabawy. " Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2011-12-11 o 12:11 |
|
|
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś byłam na pobraniu krwi - w dzień powszedni są za duże kolejki i chyba nie dałabym rady... Ale dziś fachowo mi się wkłuła, pobrała krew - nic nie poczułam... ale żeby nie było tak pięknie to przy wyjmowaniu igły pojechała mi końcówką po skórze i rozcieła ją na 1,5 cm... krew się lała i przez pół godziny siedziałam sama na poczekalni i czekałam aż przestanie... w weekend zawsze są jakieś przeboje.
Ja na usg genetyczne mam się zgłosić po świętach 27 lub 29... Strasznie się będę stresować. Jak to jest z tym liczeniem tygodni - jak dziś jest 10t5d to znaczy, że jest 1o tydzień czy 11? bo już się zgubiłam, a mój gin nie był tak precyzyjny, powiedział we wtorek 9/10 tydz. Ja nadal mam mdłości i okropną wrażliwość na zapachy - do lodówki raczej się nie zbliżam - mój kochany mężuś wszystko wyciąga i nawet robi obiady - inna sprawa, że ja nie najlepiej znoszę obiady (nie to, że niedobre, ale mi widocznie nie służą) - czasem jadam obiadki ze słoiczków dla dzieci - ma to pełny skład i jest znośne, a nawet powiem, że mi smakuje, szczególnie HIPP Jestem w stanie siedzieć w kawaiarni - wczoraj byliśmy w choccofee i zjadłam kawałek serniczka, ale restauracje są dla mnie chyba jeszcze niedostępne - odrzuca mnie zapach gotowanego jedzenia... W następnym tygodniu Szefowa zaprasza swoich pracowników do knajpki (taka fajna babka i nie wiem co zrobię...Z innych dolegliwości - bóle w dole brzucha - biorę buscopan, i szybka męczliwość - mieszkamy na 3 piętrze w przedwojennej kamienicy i wchodzenie po tych 70 kilku schodach jest straszne - mam zadyszkę i zawroty głowy, ale wszystko da sie przezyć - byle dziecko było zdrowe! Co do płci - myślę, że będzie dziewczynka, ale tak naprawdę to wszystko jedno - mogę bawić się zarówno lalkami jak i samochodzikami ![]() U nas mamy imię dla dziewczynki - po mojej mamie, a z chłopcem mamy problem - powiedziałam TŻowi, że ja wybrałam dla dziewczynki a on wybierze dla chłopczyka Ale na razie boję się zapeszać - jest jeszcze tak wcześnie i tyle może się zdażyć - chociaż niby w 10 tyg. zagrożenie się trochę zmniejsza i tego się trzymamy!pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za Wasze fasolki siasia cały czas wierzę, że wszystko będzie dobrze - leż, odpoczywaj, a jutro może się okazać, że nie jest tak źle i mam nadzieję, że się jeszcze wszystko ułoży. mam pytanie co sądzicie nt. farbowania włosów? oczywiście farbą bez amoniaku: casting, sanotint, a może którąś z tych nowych pianek, np. castinga lub welli? farbowałam ostatni raz we wrześniu i wyglądam już dość żałośnie - mam z 2-3 cm odrostów i żle się z tym czuję...
PCOs, Hashimoto, i inne ale ..... cuda się zdarzają - zostanę mamą 9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia Edytowane przez izasz-b Czas edycji: 2011-12-11 o 15:29 |
|
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny bardzo mi przykro ze niektorym z was przydarzyly sie takie nieszczescie ;(
napewno fatalnie sie czujecie co do farbowania wlosow to ja farbuje ale szamponam bez amoniaku kupilam ostatnio jakas gazetke dla mam i tam nawet bylo ze normalnie mozna farbowac ale wlasnie najlepiej bez amoniaku ![]() a ja obstawiam ze bede miala chlopczyka choc nie ukrywam ze bardzo chciala bym dziewczynke ![]() ale bedzie co ma byc wazne zeby bylo zdrowe |
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyhy. Boli mnie dzis krzyz, dosc mocno
masaka, a mialam jeszcze gosci an obiedzie. teraz ide polezec.
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Co do płci to podobno duża beta na początku ciąży wskazuje na dziewczynkę. Ja w terminie @ miałam betę 1600 gdzie zazwyczaj kobiety mają po 200-300. Dlatego z tego punktu widzenia może będzie dziewczynka. Ale ze względu na zachcianki na kiszone ogórki i kapustę wygląda raczej na chłopca
Także u nas na razie na dwoje babko wróżyła. Co będzie to będzie, byleby zdrowy dzidziuś był![]() Co do farbowania to ja też mam odrosty i niestety siwe włosy ( siwieją mi od 20 roku życia ), ale postanowiłam się wstrzymać z farbą do końca I trymestru. Przecież to już prawie za miesiąc![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Weż może nospę albo buscopan. Mi ginka powiedziała, że jak mocno boli trzeba zażyć. Nawet 2 tabletki na raz.
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie boje porodu jak nie wiem
przeraza mnie jak zaczna sie te skurcze to umre z przerazenia ;/ |
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
a na krzyz nospe tez sie bierze?
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę. Na mnie lepiej działa buscopan. Szybciej i skuteczniej.
|
#1212 |
|
Wtajemniczenie
|
mozna brac Nospe ?
![]() w szoku jestem. |
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
wzielam zobaczymy. Tego drugiego nie mam niestety, we wtorek ide do gina, o ile w pracy mi pozwola sie zwolnic. W ogole niewiem dalej co zrobic. kiedy powiedziec im i ogóle...
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
Ginka mówiła, że można spokonie farbować, ale ja jakoś nie mam przekonania i też chodzę jak upiór i czekam z farbowaniem. Jednak przed wyjazdem do teściów na święta będę czymś malowała bo nie wypada tak się pokazać w gościach
![]() ivoncia16, z tego co mi wiadomo nospę i paracetamol... jeszcze nie myśl o porodzie Moja znajomą wszyscy tak straszyli tym porodem, a ona kilka dni przed w niedzielne popołudnie dostała skurczy, pojechała na porodówkę z mężem i za dwie godziny miała swojego aniołka przy sobie... mówiła że w życiu nie pomyślała że poród może być tak lekki po tym co jej kobiety nagadaly...Irmusia81, szkoda że ja w ogóle bety nie robiłam mi też wszystko jedno co tam w brzuszku siedzi, ale tak z ciekawości chiałabym już wiedzieć![]() hmm u mnie po jedzeniu trudno byłoby stwierdzić, dziś piekłam ptysie bo mi się czegoś słodkiego z kremem zachciało a i gości miałam to się skusiłam.. ale też np strasznie smakuja mi ogórki chili, u mamy w dwa dni zjadlam słoik litrowy ![]() izasz-b, u nas podobnie dla chłopca mąż wymyslił, ale bardzo mi się spodobało, a ja mam wymyślić dla dziewczynki co nie znaczy że na wszystko się zgodzi Ja też mieszkam na 3 piętrze i wiem co to za zadyszka Cię meczy Przykry incydent z igłą, ale się zdarza.. ja miałam siniola na pół ręki ostatnio. A jak pobierała mi 3 próbówki naczczo na te różne badania to przy trzeciej już mi przedoczami świetliste punkciki latały smód z lodówki jest porażający, ale porównujac te smrodki stwierdziłam że głównym winowajcą jest mięso i wędliny... u mnie prawie nie ma i da sie otworzyć , ale u siostry i mamy to wole być daleko jak ktoś otwiera...
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
A ja poród wspominam bardzo miło
Fakt-było ciężko, bo bóle miałam na przemian z brzucha i krzyża, ale jak już urodziłam to... przestało mnie boleć Pamiętam jak już córcię miałam przy sobie to powiedziałam tż że zaraz mogę rodzić następne
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
chyba bierze mnei przeziebienie
|
#1217 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to straszne że tak to się wszystko może potoczyć, poronienie kojarzy mi się z krwawieniem a tu taki szok, zamiast maleństwa rozpacz... też się boje o moje maleństwo szczególnie że ostatnio ustały moje objawy. mam nadzieje że to dlatego że kończę 10 tydzień, ponoć jak rozwija się łożysko to dolegliwości ustępują ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
mam to samo, totalny wstręt do wszystkiego co ma związek z mięsem, nie śmierdzi mi ale nawet na samą myśl mnie odpycha bleee wogóle to mam mało urozmaiconą dietę, mało co nie powoduje mojego wstrętu, na szczęście już mnie tak nie mdli, i ochota na co innego wróciła ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
co do kwaśnego i chłopca to się nie zgodzę, ja w pierwszej ciąży zdecydowanie tylko słodkie i był chopak który teraz bardzo lubi słodkie śmijemy się że to on mi z brzuszka mówił że ma ochotę na słodkie a ja wprost nie mogłam się oprzeć![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
do porodu masz pół roku, zdążysz się oswoić, poza tym jesteś młoda więc pewnie szybko pójdzie, ja też byłam młoda i ekspresowo urodziłam więc nie ma się co na zapas martwić ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- lepiej czekaj na następną umowę, jakąś krótką chyba miałaś? może to nie jest najlepsze z punktu widzenia pracodawcy ale dla Ciebie na pewno, potem będą musieli Ci przedłużyć umowę do porodu i dostaniesz macierzyński z zus, jak będzie maleństwo to każda kasa się przyda, no chyba że Ci zależy na tej konkretnej pracy to musisz grać uczciwie a pracodawca zrobi co zechce |
||||
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Nie odzywałam się przez weekend bo mieliśmy gości, przyjechał mój szwagier z dziewczyną. Ja lubię jak oni przyjeżdżają, bo zawsze z psiurem wyjdą i obiad pomogą gotować Także to tacy pozytywni goście ![]() aniazlublina tak bardzo mi przykro. Nie będę Cię pocieszać, bo to nic nie da, po prostu musisz przez to przejść. Napiszę Ci tylko, że sama znam dwie dziewczyny, które poroniły, a dzieciaczek jednej ma już pół roku, a druga lada chwila będzie rodzić. Mam nadzieję, że to będzie jakimś pocieszeniem dla Ciebie, trzymaj się ![]() Siasia mam nadzieję, że u Ciebie wszystko wyjaśni się pozytywnie. Trzymam za Was mocno WypoczywajMuminek noooo super wieści U mnie objawy też powoli zaczynają przechodzić. Wymioty się nie powtórzyły, nawet jak kawę powąchałam ufff. Jadłowstręt też zaczyna przechodzić. Za to nadal bolą mnie piersi przy dotyku i czasem brzuch trochę pobolewa. No i jeszcze czasem zgaga męczy i dziwny posmak w ustach. Weszłam już niby w 11 tydzień wg OM więc mam nadzieję, że to dlatego objawy przechodzą, bo II trymestr coraz bliżej
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2011-12-11 o 19:47 |
|
|
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
nicki narazie nie możemy się zdecydować jak mi się podoba to mężowi nie bardzo i odwrotnie
dla chłopca mi bardzo podoba się Miłosz i Oliwier ale to drugie jest bardzo popularne a dla dziewczynki Nadia albo Amelia zawsze mi się podobało dużo imion ale jak mam wybrać dla własnego dziecka to żadne nie jest naj![]() prince kuruj się co do farbowania kobitki to ja farbuje włosy na blond odrost mam tragiczny i Irmusia ja mam siwych tez od cholery u mnie to dziedziczne niestety bałam się robić do tej pory ale na święta nie wyobrażam sobie nie zrobić,podobno te farby które są teraz na rynkach nie mają już tak szkodliwych składników jak kiedyś i nie ma przeciwskazań.Albo zrobie sama albo u fryzjera ale musze nie chce wyglądać jak kocmołuch jakiś![]() hanjah życzę nam wszystkim takiego porodu jak miałaś ![]() u mnie dolegliwości pomału ustępują,nie mam już takich mdłości,zachcianek tylko dalej szybko się męcze i chce mi się spać
|
|
|
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
muminek82, Miłosz ślicznie, ale to chyba dlatego że mi się dobrze kojarzy taki Miłek a Oliwier zdecydowanie za dużo ich teraz, tak samo jak Amelek choć przynam że też mi się podoba, ale w rodzinie już też jest, a ja bym chciała jakoś wyjątkowo nazwać
Nadia super, też znalazła się na mojej liście ale raczej nieco dalej.U mnie synuś będzie nazywał się na pewno Aron, a wśród dziewczynek na razie prowadzi Liliana, a zaraz za nią Diana
|
|
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
znalazłam coś takiego: Farba Sanotint Light
http://www.farbydlakobietwciazy.pl/ i chyba zamówię... jakbym miała same odrosty to bym się nie przejmowała, ale ja mam tak dużo siwych na tych odrostach, że wyglądam strasznie... myślałam też o castingu, bo nim kiedyś farbowałam i było ok - kolor czekolada... a ja mam jak zwykle wieczorne mdłości - do obiadu jest ok, a po obiedzie już nie - i to wszystko jedno co zjem na obiad... i mam takiego strasznego lenia - nic mi się nie chce... Jak myślicie - napisać moim studentom, że jestem w ciązy - żeby nie przychodzili chorzy na zajęcia, czy nie bardzo wypada? prince_polo ja używałam syropu prenalen - maliny z czosnkiem - fuj, ale chyba podziałało, oprócz tego herbatka z malin lub herbata z miodem i cytryną - dużo... kuruj się! iwoncia16 - zdążysz się oswoić z myślą o porodzie, masz jeszcze dużo czasu ![]() wanilllka82 i nicki86 ja generalnie też mam wstręt do mięsa - ta wędzonka z witkowa to był wyjątek potwierdzający regułę, obecnie nie jadam mięsa, oprcz tego w obiadkach dziecinnych
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Można. Choć zdaniem mojej lekarki buscopan jest bezpieczniejszy dla maluszka.
A ja mam od góry tylko pojedyncze siwe włosy, więc jak zauważam to wyrywam Gorzej pod spodem, ale najwyżej nie będę spinać w święta. A z farbowaniem zaczekam do końca I trymestru. Zresztą nie wiem, jak zniosłabym zapach farby, bo od kilku dni mdli mnie w przeróżnych sytuacjach
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2011-12-11 o 20:52 |
|
|
|
#1223 |
|
Wtajemniczenie
|
nicki mam to samo skojarzenie co do Miłosza,taki Miłek z Miłości
też chciała bym żeby imiona były wyjatkowe Twoje bardzo mi się podobają Aron oryginalne a Liliane też mam na liście oj ciężko będzie się zdecydować!mam nadzieje że mężulek zgodzi się na Miłosza |
|
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dziś się skusiłam na kawałek kotleta od męża w ramach zdrowego jedzenia dla maluszka i do teraz się oczepuje na samo wspomnienie jak mi to przez gardło przeszło ![]() włosów nie farbuje, na szczęście mam zbliżone kolory - brąz zmieniam na czarne- więc kontrastu nie ma, poczekam do II trymestru albo i do wakacji ![]() my o imionach głośno nie mówimy, jeszcze, choć ja mam takie jedno na myśli dla dziewczynki ale nie chce zapeszać. Miłosz też mi się bardzo podoba
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-12-11 o 21:12 |
|
|
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie dziecięce obiadki są niezafajne, bo próbowałam... wszystkie klopsiki, spagetti i zupki pomidorowopodobne dla mnie smakują i pachna pawie tak samo. Zupki w ogóle nie wypał... tylko owoce w słoiczkach całkiem całkiem
Już zdecydowałam że dla dzidzi będę sama gotowała chyba że bedą sytuacje wyjściowe/awaryjne to może susze się na te słoiki![]() wanilllka82, ja u mamy skusiłam się na mieloneego i był całkiem całkiem tajemnica tkwiła chyba w tym że ja nie miałam nic wspólnego z przygotowywaniem go no i nie miał intensywnego zapachu, był odgrzewany. Ale ogólnie to na myśl o miesnych potrawach ciary mnie przechodzą...Irmusia81,o zapachu nie pomyślałam... ale mam nadzieję że przeżyje... ewentualnie 10minutowa farba, choć one chyba są silniejsze... izasz-b, a ja jak malowałam czekoladowym castingiem to była jedna wielka porażka! w ogóle mi nie złapało... moje siwulce były koloru jasnego żółego blondu i raz dwa się zmyło... lepiej było z czernią ale trwałość kiepska strasznie. Nie wiem czy wypada odmawiać studentom przychodzenia na zajęcia... może poprostu poproś żeby Ci poprzeziębiani siadali jak najdalej od Ciebie.. tak robiła moja nauczycielka w liceum i się sprawdzało. A z ciekawości jeśli nie tajemnica to co wykładasz?? |
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, przepraszam że się nie odzywałam, po poniedziałkowej wizycie dostałam skierowanie do szpitala - plamiłam, ciąża zagrożona, właściwie plamiłam od niedzieli ale myślałam że to nic bo to dopiero 6 tydzień a na drugi dzień miałam mieć wizytę, okazało się że dzidziuśnie żyje, prawdopodobnie zaatakował go ten wirus grypy żołądkowej którą miałam tydzień temu, ze szpitala wyszłam w piątek, bardzo nie krwawiłam ale miałam silne bóle brzucha, oszczędzę wam reszty bo to nie było przyjemne, dopiero właściwie dziś żyje normalnie bo tak jakoś wyzbierać nie mogłam się, jeszcze wczoraj beczałam, na razie nie czuję się na siłach was czytać, ale myślę ż e mnie zrozumiecie dziewczyny
póki co jeszcze ciut plamię, dostałam tabsy anty na 2 miesiące bo mam nieregularne cykle, później miesiąc przerwy bo gin powiedział że jak coś to nie wytrzymam ciąży bliźniaczej bo drobna jestem, będzie zielony sygnał, koło marca pewnie spróbujemy znowu, kiedyś pewnie do was zajrzę, powodzenia!!!
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo Ci współczuje. Trzymaj się słońce, na pewno jeszcze doczekasz się szkraba
|
|
#1228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mi plamienie przeszło Ogólnie czuje się dobrze tylko ciśnienie mam słabe. Zawsze miałam "książkowe" 120/80 , a wczoraj np. miałam 100/55 , a po 2 godzinach 107/64 Puls na stałym poziomie 73-75,mimo tego,że wcześniej miałam z reguły ponad 80. Z ciekawości spojrzałam w karte ciąży i tam mam wpisane ciśnienie 110/70. Zauważyłam też,że po luteinie lekko boli mnie podbrzusze. Tylko że to jest taki ból jakby mi się wszystko w środku rozciągało.Któraś z Was tak ma/miała ??
|
|
#1229 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2012
Tylko ,że na wizażu miesiące są łączone czyli styczeń -luty,marzec- kwieceń itd.
Nie ma sensu zakładac osobnego tematu na jeden miesiąc. Jeśli zajrzałaś na naszą pierwszą strone to jest mamusia sierpniowa ![]() Zresztą zaraz pewnie będzie ich więcej Także zapraszamy do nas .
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Witam przyszłe mamusie
chciałam się przywitać.Właśnie przed chwilą ujrzałam dwie grube kreseczki i nie mogę w miejscu usiedzieć ![]() Mam na imie Gosia, niedawno stukneło mi 27 lat. Mam już w domu jednego kochanego szkraba i strasznie się ciesze że pojawi się rodzeństwo.Tak samo jak się cieszę to bierze mnie strach, bo pierwszą ciąze straciłam i wiem co to znaczy. strasznie tez współczuje mamusiom na tym wątku które straciły dzieciaczki ![]() Po poronieniu miałam takie myśli że nigdy się nie uda, a tu już drugie maleństwo w drodze ![]() Cytat:
więc sie nie boje ![]() Już nie mogę się doczekać tych emocji. a teraz czeka mnie poinformowanie mężusia i chyba nie wytrwam do wieczora
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

objawow zadnych nie mialam, nic a nic, caly czas dobrze sie czulam. dziwne bardzo, ale podobno to bardzo czesto sie zdarza. no nic, kilka miesiecy przerwy i zobaczymy co dalej.

Muszę być pogodniejsza, mniej nerwowa, bo boję się, że to wszystko odbije się na fasolce.
Jestem w stanie siedzieć w kawaiarni - wczoraj byliśmy w choccofee i zjadłam kawałek serniczka, ale restauracje są dla mnie chyba jeszcze niedostępne - odrzuca mnie zapach gotowanego jedzenia... W następnym tygodniu Szefowa zaprasza swoich pracowników do knajpki (taka fajna babka

Wypoczywaj

Bardzo Ci współczuje. Trzymaj się słońce, na pewno jeszcze doczekasz się szkraba
Puls na stałym poziomie 73-75,mimo tego,że wcześniej miałam z reguły ponad 80. Z ciekawości spojrzałam w karte ciąży i tam mam wpisane ciśnienie 110/70.