|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Czy przez to, że ja jestem przeziębiona i osłabiona moja dzidzia może się mniej ruszać ? Na co dzień o tej porze mam 60-80 ruchów na godzinę, a teraz minęło już 50 minut, a jest zaledwie 20
|
#2732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cześć marudy
Ja nie spałam od 3-4 bo chomik nienormalnie gryzł stal jak już byłam na skraju załamania i wyniesienia go, to łaskawie przestał ![]() Dziękuję za słowa uznania dla Filipka i młodej całą noc przespali razem, grzecznie Pierwsza taka noc... ![]() A ja zaczynam dziś35 tydzień ![]() MartuNiunia87 wiem jak wygląda ktg, bo byłam podłączana nie raz też przyjeżdżali na zapis jak sala ogólna była zajęta i zapis trwał 30,45, 60 min, różnie dlatego się dziwię, że u Was nie robią tego 24h/24 na patologii, no ale widać każdy szpital ma jakieś tam swoje widzi mi się Cytat:
Wkładki i stanik noszę non stop ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Totalnie leniwa niedziela, spałam do 11 bo oczywiście połowa nocy znowu nie przespana Pogoda piękna, ale nastroju nadal brak
|
#2734 |
|
Raczkowanie
|
booro50 - u mnie w szpitalu prywatna położna kosztuje 1.000 zł, my jednak rezygnujemy z tej przyjemności, po pierwsze położne mają w tym szpitalu bdb opinie a po drugie niestety kasa...
Możesz podesłać linki do filmików ze szkoły rodzenia o których pisałaś? Byłam tylko na 3 zajęciach z 8 przez ten nieszczęsny nakaz leżenia i chętnie uzupełnię wiedzę, bo na razie mój mąż dzielnie chodzi solo na te zajęcia i przynosi mi stosy notatek ale wiadomo wiedzy nigdy za wiele ![]() Ja biorę ![]() -------------- Ale mam lenia dzisiaj... Wstałam o 8.30, zjadłam śniadanie i poszłam spać dalej... Obudziłam się po 12 a teraz znowu oczka mi się zamykają. Masakra jakaś...
|
#2735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powiem mu, że jak nie kupi mi kota to zero seksu ![]() :brzyda l: tylko że wtedy zacznie się śmiać, bo ja jestem gorsza niż facet z trzymaniem rączek przy sobie.
|
||
|
|
|
#2736 |
|
BAN stały
|
Zdycham. Jestem chora, jest mi niedobrze, katar mam taki od 2 dni że nos mi się zrobił cały czerwony i podrażniony. Milenka też. Na nic siły dziś nie mam. Dopiero co się przebrałam z piżamy, do tej pory leżałam przed telewizorem i przysypiałam. Nienawidzę tego uczucia
Dlatego robię sobie przerwę od komputera. Mam i tak duże zaległości na wątku i brak siły do nadrobienia. Idę zdychać dalej .
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-12-11 o 13:55 |
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I weź sobie czosnek według dr. Agatka zaaplikuj
|
|
|
|
|
#2738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co dokładnie Cię interesuje z tych linków, więc podam te lżejsze trochę, bo się wczoraj naoglądałam i jestem w takim dole psychicznym i fizycznym, że przez całą ciążę nie wiem czy tak się działo :/ http://www.mamazone.pl/tv/bede-mama/ciaza.aspx -dużo interesujących porad i informacji http://www.youtube.com/watch?v=N2jhs...eature=related - mój faworyt póki co - goń tzta i niech się uczy ![]() http://www.youtube.com/watch?v=cYWpX...eature=related - na temat koła porodowego http://www.youtube.com/watch?v=6-t9D...eature=related - z serii Radzimy dobrze rodzimy -całkiem niezłe są te odcinki Mam nadzieję, ze coś pomocne.
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim chorym mamusia zycze zdrowka
i informuje ze mniejsza ilosc ruchow jest zupelnie normalna ja 1 dzien jak lezalam z goraczka to maly w ogole sie nie ruszal nawet po czekoladzie i panikowalam.. ale pytalam lekarza i mowil ze normalne ze maly odczuwa choroby i tez spi ciagle jak my![]() ide sie myc i wyjsc do ludzi
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj odwiedził nas brat ze swoją dziewczyną ,posiedziałam z 40 min z nimi przy stole ale tak na wpółleżąco i ledwo wysiedziałam,bo jak poszli to czułam takie dziwne jak by skurcze i mała znowu mi się obsunęła bardzo nisko ,wzięlam 2 nospy i całe szczęście przeszło,ale nie wiem jak to będzie na święta.Mamy jechać do moich rodziców ,mieszkają blisko bo jakieś 7 km ale chyba opłatkiem będę się ze wszystkimi dzielić na leząco i tak spędze całe święta.
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
]
Cytat:
suszone sliwki zalewasz przegotowaną wodą i niech to stoi przez noc i rano taki soczek wypić. rewelka, mi zaparacia przeszły odkąd taki soczek pije.Cytat:
Tak, jedną. Zapytam sie jeszcze ginki na wizycie. |
||
|
|
|
#2743 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o szczepienia chodziło mi te zaraz po urodzeniu, pierwsze a nie skojarzone później ja też nie zgodziłam się na krew pęp. Co do ZZO to podpisałam zgodę na jakieś znieczulenie (bo uzupełnia się przy porodzie), jakie jeszcze nie wiem i ew. może nie wyjąć tej kartki jeśli rozmyślę się, tak mi powiedziała ja chyba do mojej sobie zadzwonię jak będę po jakiejś wizycie ( bo mówiła że mam jej teraz zdawać relację co lekarz powiedział, jak badania itp) i podpytam o to o czym nie zdążyłyśmy porozmawiać ![]() super zakupy ![]() my dziś sprzątaliśmy z tż - moje wszystkie pomysły na wszelkie kąty do sprzątania uważam za zakończone i mogę się zrelaksować że mam ład i skład wózek złożony, zdj w klubie zaraz wrzucę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie martw się bo myślę, że synuś sobie odpoczywa i śpi razem z tobą
|
|
|
#2744 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Stronkę Radzimy Dobrze Rodzimy znam, całkiem fajne filmiki maja ![]() Cytat:
|
|
#2745 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mmm super! ![]() Cytat:
obiadzik był prościutki, ziemniaczki z masełkiem, marchewka z groszkiem i kotlety z kurczaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Tak będzie najlepiej
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-11 o 14:54 |
|
|
|
#2747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czosnek i jedziesz maleńka! Trza się nażreć za wczasu, bo jak dzidek się urodzi to ni huhu, bo wzdymia i mleko jest blee i dziecko nie chce jeść mi już przeszła mania na czosnek zdrówka robaczku Cytat:
straszne to jest
|
|
#2748 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja moich cycochow ze stanika nie wypuszczam boje sie ze opadna :P Cytat:
Cytat:
poznałam IP a czemu sie boisz przez te filmiki? czeka nas to niedługo na mnie już to wrażnia nie robi grunt to urodzić i miec juz mala po drugiej stronie Cytat:
moze moja się wolala wypytac bo moja ciaza nie przebiega tak spokojnie. grunt ze masz wszystko podpisane i załatwione i oby było dobrze wszytko pedze do klubu oglagac wozek nie mogę sie doczekać jakos twojego a swoj odbiorę w tygodniu albo w przyszly weekend zeby pojechal juz do nowego mieszkania ![]() Cytat:
mi się najwygodniej siedzi po turecku moglabym tak calymi dniami siedziec a i samo siedzenie, jak mam poduszkę na plecy też jest wygodne, gorzej jest tylko z siedzeniem z podparciem pod kątem prostym, wtedy długo nie wysiedzę a tak to jest ok i wigilie mam nadzieje ze tez tak bedzie ![]() tjaaa mąż miał mnie zabrać na obiad i mu się usnęło chrapie mi teraz na łóżku
|
|||||
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
no to normalne ze jak zero seksu to i zero dzieci
![]() Cytat:
![]() tez najwygodniej mi się siedzi po turecku za to nie moge leżeć na pleckach bo powietrza nie mogę złapać ![]() Wstawiłam zdj bębolaa do klubu. Mój pepek mnie przeraża. |
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z leżeniem na plecach - nie mogę, bo z oddychaniem mam problemy i boli mnie krzyż, ciężko mi się też przekręca z jednego boku na bok naprawdę wyglądam jak na tych fotkach co boro wklejała lew morski ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#2751 | |||
|
Zadomowienie
|
no niestety, kotka musiałam oddać bo nie mogłam kazac tż się wyprowadzić
i od tamtej pory mogę zapomnieć o futrzatym miziaku ![]() Cytat:
ja czekam na Twój wózek bo efekt będzie ładniejszy ze wzgl na tą malinę co do siedzenia to tylko w wersji półleżącej a najlepiej mi się leży z poduszkami na kanapie nogi prosto na płask albo wyżej i tak mogę spędzić cały dzień w nocy śpię na bokach a czasem nieświadomie przewracam się na plecy ale zawsze jak wyczuję to mam nogi podkulone, jakoś podświadomie nie umiem się całkowicie wyprostować na plecach ![]() my już po obiadku, drugie z wczoraj (mielone, marchewka z groszkiem i ziemniaki) a dziś dogotowałam zupę krem pomidorowo-paprykowy Cytat:
![]() Cytat:
jak jestem sama to czasem tak robię bo wszystkie bluzki musze przed praniem namaczac w vanishu
|
|
|
#2752 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
_________________________ ___________ Zmobilizowałam się i poszłam na 2 godzinny spacer tż oczywiście za mną, bo niby mamy focha, ale musi mieć na mnie oko No i spacer + gorąca czekoloda zdziałały cuda
|
|
#2754 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i generalnie samo KTG to robią tyle razy ile ma się zalecone - ja miałam raz dziennie, 1 koleżanka z sali miała 2 razy dziennie , a tętno mierzą właśnie o 10, 12,14,16,18,20,22 czemu akurat tak to nie wiem każdy szpital ma swoje zasady, swoją drogą jak jest w Gliwicach (gdzie mam zamiar rodzić SN) na patologii to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Ja będę brała zaświadczenie bo choć na 1 wizycie byłam w 7tc to w karcie mam wbite od 14tc jakoś (tak mi założyli dopiero kartę ciąży), dlatego u mnie karta niewystaczy ![]() A jeśli masz wbite w karcie wizyty przed 10tc a mimo to potrzebujesz zaświadczenie, to obecny Gin wystawi ci takowe na podstawie karty ciąży... bo to on prowadzi cię już do końca (a zaświadczenie bierzesz na koniec ciąży albo i nawet po, a nie na początku), to nie jest ważne kto sprawował opiekę lekarską nad Tobą tylko czy w ogóle byłaś u lekarza w czasie ciąży (przed 10tc) - więc myślę, że nie będzie konieczności wizyty u starego Gina
|
|
|
#2755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale te tygodnie lecą... mój tż bardzo lubi, jak mam je puszczone luzem ale z Ciebie istna zołza! ![]() Cytat:
![]() MartuNiunia Tobie robili raz dziennie ktg, bo ogólnie to robią dopiero od 33-34 tyg, wcześniej jest niby 'za wcześnie' i trudno znaleźć tętno maluszka... (chociaż myślę, że to tylko wymówka, bo jak się chce, to się znajdzie i mi dziecior nie uciekał ) mi robili 2x tylko jak byłam 1 raz w szpitalu w 26/27 tyg
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-11 o 17:49 |
||
|
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
zaczynam sie bardzo cieszyc ze mieszkamy w malej miejscowowsci- nasza polozna kosztuje500-600zł
Zuziawidziałam wózeczek śliczny jest i ta krateczkaAgaMili zdrowiejcie i nie żałuj sobie odpoczynku i lenistwa ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- MartuNiunia super brzuś!! ![]() Agatek kotki boskie!! jejku juz sie nie moge doczekac az swojego bede miala takiego mruczka przytulacza cos czuje w kosciach ze mój tż bedzie czegos chciał...tak sie przymila i jest taki kochany a jakos nie wierze zeby to bezinteresowne było ciekawe co knuje
buźki Renata "nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi" http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png Edytowane przez renata:) Czas edycji: 2011-12-11 o 17:56 |
|
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
Też mnie powaliła cena 1600 zł za położną. Wtedy na pewno bym jej nie miała. U mnie kosztuje chyba 400 zł i to jest jeszcze spoko, ale więcej chyba bym nie dała... Za to drugie 400 zł muszę zapłacić za Szkołę Rodzenia :/
Co do zmiany lekarza w trakcie ciąży, to mi też wydaje się, że skoro w karcie przebiegu ciąży jest wpisana pierwsza wizyta przed 10 tc, to już nie trzeba brać zaświadczenia od pierwszego gina. A teraz zmykam. Tradycyjnie moje plecy dały radę tylko na nadrobić i odpisać i znowu bolą Później pewnie przez tel nadrobię.
|
|
|
|
#2758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2759 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale fakt, trzeba być dobrej myśli i przywoływać do siebie jedynie te dobre kiedy już dzidzia będzie z nami ![]() A na obiad dziubek zrobił frytki, rybkę w pieprzu cytrynowym i buraczki marynowane z papryką mniaaaam ![]() Cytat:
![]() I nic na to nie poradzę, że tak się widzę teraz hahaa, dlatego w domu luster już nie ma
KRZYSIO http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png 82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <-- Edytowane przez boroo50 Czas edycji: 2011-12-11 o 18:14 |
||
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Brzuchatki
zaczęłam dzisiaj 30t ![]() Wczoraj byłam na sesji brzuszkowej. Nie mogę się doczekać zdjęć ![]() Udało mi się też dorwać parę rzeczy dla Małej po promocyjnych cenach 1)koc z mikrofibry 135/200 w BlackRedWhite po 24,90 (bardzo duży wybór kolorów- brąz, beż, błękit, dwa odcienie różu, bordo) 2)ręcznik z kapturkiem 80/80 w Kauflandzie za 14,90 (bardzo fajna frotta) 3)resztę ciuszków w lumpeksie (za 60zł:15bodziaków, 4pajace, welurowe spodenki dresowe i czapeczkę na zimę )4)skarpetki welurowe w hurtowni po 2,20zł 5)rękawiczki też za 2,00zł Tym samym zostały mi do kupienia kosmetyki, butelki i smoczki. Dla siebie kupiłam dwa staniki (bardzo wygodne, zobaczę czy sprawdzą się przy karmieniu). (.)(.) co prawda nie wyglądają w nich zmysłowo i powabnie ( ![]() http://moda.allegro.pl/biustonosz-sp...962826914.html http://moda.allegro.pl/stanik-biusto...945007096.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

jak już byłam na skraju załamania i wyniesienia go, to łaskawie przestał 
całą noc przespali razem, grzecznie
Pierwsza taka noc...

też przyjeżdżali na zapis jak sala ogólna była zajęta i zapis trwał 30,45, 60 min, różnie
dlatego się dziwię, że u Was nie robią tego 24h/24 na patologii, no ale widać każdy szpital ma jakieś tam swoje widzi mi się 
to i siara leci
wszystko przez tżta
Pogoda piękna, ale nastroju nadal brak

i informuje ze mniejsza ilosc ruchow jest zupelnie normalna ja 1 dzien jak lezalam z goraczka to maly w ogole sie nie ruszal nawet po czekoladzie i panikowalam.. ale pytalam lekarza i mowil ze normalne ze maly odczuwa choroby i tez spi ciagle jak my

czosnek i jedziesz maleńka! Trza się nażreć za wczasu, bo jak dzidek się urodzi to ni huhu, bo wzdymia i mleko jest blee i dziecko nie chce jeść