Żonki 2009 cz. XXXI - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-11, 13:38   #1981
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
India masakra. Nam przyszło za dwa miesiące 140 zł.

Zabciu najważniejsze zenic poważnego sie nie stało

My mamy gaz w czynszu. Musimy wymienic teraz kuchenke i szukam właśnie takiej z piekarnikiem gazowym (bo nam sie na prąd totalnie nie opłaca)

Dziewzyny szukam tez aparatu foto jakiegoś lepszego komapktu. Jakie macie modele? Bo jest ich tyle na rynku, ze
Ja ma stary kilkuletni ale zaraz sorawdze jaki jest model aparatu rodzicow bo kupili sobie nowy i jest swietny! maly, poreczny z super jakoscia zdjec, nagrywaniem filmow w hd i fajnymi opcjami fotografowania. A ile chcesz wydac na nowy aparat? tan od rodzicow chyba cos ok 600zl kosztowal. wybieral go brat razem z kolega fotografem wiec jak chcesz to moge podpytac i cos ci doradzic. Jaka cena ci interesuje i jakie funkcje w aparacie sa dla ciebie wazne? pewnie dobra stabulizacja obrazu zeby robic zdjecie biegajacej agatki

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ana no właśnie co się stało?? Przecież pisałaś , ze sprawdzaliście auto przed kupnem.

Katunia nie dostałam od Ciebie nic na pocztę
Madziu mialam jakiej problemy z wysylaniem, probowalam chyba 10 razy z roznych adresow mailowych. sprobuje teraz znow, moze od mamy z maila do sie wyslac.

czesc
Najpierw relacja z Listow do M.
Film super!!! bede go ogladac na pewno jeszcze nie raz! ktora widziala to wie o co chodzi z hasłami Kostka typy 6/5 spoleczenstwa i 100milonow par-smialam sie jak glupia. Poplakalam sie tez oczywiscie-jak matka polka latwo domyslec sie kiedy.
ogolnie POLECAM!! naprawde dobra polska komedia romantyczna!
A zeby bylo fajnie udalo mi sie wieczorem na spokojnie spolozyc Toma spac zeby mama nie musiala sie meczyc z jego usypianiem, wiedzial ze mamusia chce wyjsc i ma grzecnie spac

Teraz relaks bo dziecko spi,a potem do rodzicow jedziemy z malym bo maz w pracy. Dzis pierwsza proba jazdy autem od mojej kontuzji,na szczescie jade tylko 2km wiec mysle ze dam rade.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

scio - mam-aparat Canon PowerShot SX130IS
http://www.canon.pl/For_Home/Product...Shot_SX130_IS/
tu na all
http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1

Madzia - wysylam od mamy z maila daj znac czy dochodzi muzyczka do Ciebie.

Sliwenka - daj maila!
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 13:53   #1982
iwka28
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim Jak tam weekendzik mija? U mnie leniwie, w końcu mogę się poobijać

U mnie ducha świąt czują niektórzy na całego - choinki od początku grudnia (wyrzuca się je 2 stycznia), przybrane okna i balkony. w jednym z mieszkań które mijam codziennie mają taką łunę od dekoracji że się zastanawiam jak oni tam śpią hehhehe.

U mnie nic nowego, praca-dom i tak w kółko. Muszę zacząć przygotowywać rzeczy na święta, wrzucę do zamrażarki co by potem przy garach nie stać nie wiadomo ile (Gucia dzięki za przepis na paszteciki ). A i oczywiście cały czas zapominam o wysłaniu kartek na święta, mam nadzieję że dojdą na czas.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 13:54   #1983
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 14:01   #1984
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Ja ma stary kilkuletni ale zaraz sorawdze jaki jest model aparatu rodzicow bo kupili sobie nowy i jest swietny! maly, poreczny z super jakoscia zdjec, nagrywaniem filmow w hd i fajnymi opcjami fotografowania. A ile chcesz wydac na nowy aparat? tan od rodzicow chyba cos ok 600zl kosztowal. wybieral go brat razem z kolega fotografem wiec jak chcesz to moge podpytac i cos ci doradzic. Jaka cena ci interesuje i jakie funkcje w aparacie sa dla ciebie wazne? pewnie dobra stabulizacja obrazu zeby robic zdjecie biegajacej agatki

Madziu mialam jakiej problemy z wysylaniem, probowalam chyba 10 razy z roznych adresow mailowych. sprobuje teraz znow, moze od mamy z maila do sie wyslac.

czesc
Film super!!! bede go ogladac na pewno jeszcze nie raz! ktora widziala to wie o co chodzi z hasłami Kostka typy 6/5 spoleczenstwa i 100milonow par-smialam sie jak glupia. Poplakalam sie tez oczywiscie-jak matka polka latwo domyslec sie kiedy.
A zeby bylo fajnie udalo mi sie wieczorem na spokojnie spolozyc Toma spac zeby mama nie musiala sie meczyc z jego usypianiem, wiedzial ze mamusia chce wyjsc i ma grzecnie spac

Teraz relaks bo dziecko spi,a potem do rodzicow jedziemy z malym bo maz w pracy. Dzis pierwsza proba jazdy autem od mojej kontuzji,na szczescie jade tylko 2km wiec mysle ze dam rade.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

tu na all

Sliwenka - daj maila!
Katuniu ja też się popłakałam na Listach do M. Masz na myśli scenę w domu Wojciecha i Małgorzaty?
Kostek wymiatał
O, mamy podobne aparaty Tylko ja mam model niższy. Jesteś z niego zadowolona? Bo ja bardzo

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A jak nas zamkną?
Stary 2011-12-11, 14:05   #1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Katuniu ja też się popłakałam na Listach do M. Masz na myśli scenę w domu Wojciecha i Małgorzaty?
Kostek wymiatał
O, mamy podobne aparaty Tylko ja mam model niższy. Jesteś z niego zadowolona? Bo ja bardzo

A jak nas zamkną?
aparat jest moich rodzicow ale ostatnio pomieszkuje u mnie tak jestem z niego bardzo zadowolona-na prawde fajny kompakt z dobra jakoscia zdjec i dobrymi bajerami.
Scena u Wojciecha i Malgorzaty tez i w polaczeniu z narodzinami Kazika urzeklo mnie zdanie "czekalam na Ciebie cale zycie" tym bardziej ze zapowiadalo sie ze beda z Kazikiem sami a tu na koncy niespodzianka
Stary 2011-12-11, 14:08   #1986
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
aparat jest moich rodzicow ale ostatnio pomieszkuje u mnie tak jestem z niego bardzo zadowolona-na prawde fajny kompakt z dobra jakoscia zdjec i dobrymi bajerami.
Scena u Wojciecha i Malgorzaty tez i w polaczeniu z narodzinami Kazika urzeklo mnie zdanie "czekalam na Ciebie cale zycie" tym bardziej ze zapowiadalo sie ze beda z Kazikiem sami a tu na koncy niespodzianka
My już ten aparat mamy ponad 2 lata, jak na kompakt jest naprawdę super.
Ja przy scenie u Wojciecha i Małgorzaty wyłam jak bóbr, aż mąż się ze mnie śmiał
A Małaszyński - zaskoczył co?
Stary 2011-12-11, 14:19   #1987
Zakorzenienie

Cytat:
My już ten aparat mamy ponad 2 lata, jak na kompakt jest naprawdę super.
Ja przy scenie u Wojciecha i Małgorzaty wyłam jak bóbr, aż mąż się ze mnie śmiał
A Małaszyński - zaskoczył co?
zaskoczyl ale spodziewalam sie tego
w ogole to uwielbiam te dzieciaki ktore tam wlasnie graly - Kostka i tą małą jestem najwierniejsza fanką Kostka juz od czasu jak ten maly gral w serialu Chichot losu

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2011-12-11 o 14:20
Stary 2011-12-11, 14:53   #1988
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziękuje za porady w sprawie aparatu.
Katuniu właśnie czegoś takiego szukałam w miare niedrogiego aparatu, zeby się zmieścił w torbe. Dzięki za namiar
Jeszcze ten co ma Kliwia mnie kusi

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 15:05   #1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za porady w sprawie aparatu.
Katuniu właśnie czegoś takiego szukałam w miare niedrogiego aparatu, zeby się zmieścił w torbe. Dzięki za namiar
Jeszcze ten co ma Kliwia mnie kusi
prosze bardzo jeszcze raz razem z Ktosia polecamy
daj znac na jaki sie zdecydowaliscie
Stary 2011-12-11, 15:09   #1990
iwka28
Wtajemniczenie

Gold-fish - podoba mi się Twoja reakcja na gościa ze spółdzielni - jak czytam o przebojach ludzi jakie mają ze spółdzielniami to szok - przecież oni są dla nas a nie my dla nich. A od opłat napisałaś odwołanie? I żeby sprawdzili liczniki? Bo u mnie na starym mieszkaniu licznik od ogrzewania kręcił się nawet jak były kaloryfery zakręcone - a i jeszcze w nocy puszczali do sieci chłodniejszą wodę (kaloryfery były ledwo letnie a licznik kręcił jak oszalały). Właściciel coś tam zrobił i się unormowała.
Fajna kanapa!

India - a ten Wasz rękaw do pieczenia na takie malusieńkie dziurki? Czy jest jednolity? Ja mam taki z dziurkami i jego się używa taki jaki jest, ale taki jednolit dziurawiłam. Dobrze że tż zawału nie dostał

Żabcia - 580$ za USG???? I jak to w styczniu ostatnie USG? A co potem?
Szybkiego powrotu do zdrowia dla męża!!! I niech następnym razem pamięta o zabezpieczeniu przy pracy na wysokości!!! Bo jak znowu zleci to może nie mieć tyle szczęścia i wtedy czasu będzie miał od groma!

Marta - świetne wazony - rozumiem że do salonu? My stosujemy ten sam patetnt ze zmywarką - tabletek nam się nie opłaca kupować, sól i nabłyszczacz co parę miesięcy, do tego proszek osobno (po dwóch latach kończymy chyba 3 opakowanie) - zaopatrzenie zmywarki w "chemię" wychodzi nas strasznie tanio.

Bzyczka - ja sztućce wrzucam jak leci, jedynie małe łyżeczki wkładam w jedno miejsce, gdzie otwory na trzonki są mniejsze, bo bym mi przeleciały do koszyczka.

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2011-12-11 o 16:05
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 16:27   #1991
kliwia
Zakorzenienie

scio ten co ja mam, nawet fajny jest
robi fajne zdjecia na dworzu, ladne z lampa, czasami dlugo mysli.
zdjecia na recznych ustawieniach mi nei wychodza wcale, straszne sa szumy
no i w kiepskim dziennym swietle w domu tez sa szumy niestety.
Ale tak jak dla nas, na te kilka zdjec w tygodniu wystarcza
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 18:16   #1992
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Ana co się dzieje?
a dajcie spokój...:/

Cytat:
Ana no właśnie co się stało?? Przecież pisałaś , ze sprawdzaliście auto przed kupnem.
Było sprawdzane i co z tego... powierzchownie nic mu nie było... każdy mechanik mówił ooo taka usterka to się naprawi... (kontrolka się jedna świeciła) a głębiej się okazuje, że to nie takie proste:/ i że to nie to o czym każdy myślała, w zasadzie to nie wiadomo co :/
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 18:18   #1993
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ufff wróciłam do domku, ale się nachodziłam

Byłam jeszcze w sklepie oglądać ciuszki na dzieci i te dla dziewczynek są takie boskie ale co z tego jak pewnie chłop będzie Ale byłam dzielna i nic nie kupiłam

Katunia to zaraz zobaczę. I jak jazda??

Idę sprzątać bo za jakieś 2 godz będzie stęskniony mąż

Katunia doszło a masz może tę ciążową też??

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2011-12-11 o 18:35
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 18:43   #1994
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-12-11, 19:17   #1995
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
zaskoczyl ale spodziewalam sie tego
w ogole to uwielbiam te dzieciaki ktore tam wlasnie graly - Kostka i tą małą jestem najwierniejsza fanką Kostka juz od czasu jak ten maly gral w serialu Chichot losu
Ja nie oglądałam Chichotu losu, także Kostka widziałam pierwszy raz

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Noooo A wiesz, że za recydywę jest zawsze więcej? No chyba, że zamknęliby nas razem
Stary 2011-12-11, 19:25   #1996
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-12-11, 19:34   #1997
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Gold-fish - podoba mi się Twoja reakcja na gościa ze spółdzielni - jak czytam o przebojach ludzi jakie mają ze spółdzielniami to szok - przecież oni są dla nas a nie my dla nich. A od opłat napisałaś odwołanie? I żeby sprawdzili liczniki? Bo u mnie na starym mieszkaniu licznik od ogrzewania kręcił się nawet jak były kaloryfery zakręcone - a i jeszcze w nocy puszczali do sieci chłodniejszą wodę (kaloryfery były ledwo letnie a licznik kręcił jak oszalały). Właściciel coś tam zrobił i się unormowała.
Fajna kanapa!

India - a ten Wasz rękaw do pieczenia na takie malusieńkie dziurki? Czy jest jednolity? Ja mam taki z dziurkami i jego się używa taki jaki jest, ale taki jednolit dziurawiłam. Dobrze że tż zawału nie dostał
Żabcia - 580$ za USG???? I jak to w styczniu ostatnie USG? A co potem?
Szybkiego powrotu do zdrowia dla męża!!! I niech następnym razem pamięta o zabezpieczeniu przy pracy na wysokości!!! Bo jak znowu zleci to może nie mieć tyle szczęścia i wtedy czasu będzie miał od groma!

Marta - świetne wazony - rozumiem że do salonu? My stosujemy ten sam patetnt ze zmywarką - tabletek nam się nie opłaca kupować, sól i nabłyszczacz co parę miesięcy, do tego proszek osobno (po dwóch latach kończymy chyba 3 opakowanie) - zaopatrzenie zmywarki w "chemię" wychodzi nas strasznie tanio.

Bzyczka - ja sztućce wrzucam jak leci, jedynie małe łyżeczki wkładam w jedno miejsce, gdzie otwory na trzonki są mniejsze, bo bym mi przeleciały do koszyczka.
no włansie był taki jednolity

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
a dajcie spokój...:/

Było sprawdzane i co z tego... powierzchownie nic mu nie było... każdy mechanik mówił ooo taka usterka to się naprawi... (kontrolka się jedna świeciła) a głębiej się okazuje, że to nie takie proste:/ i że to nie to o czym każdy myślała, w zasadzie to nie wiadomo co :/
co tam wyszło??

wrocilismy z TZem od moich rodziców, a pozniej bylismy na zakupach w Carrefourze zrobilismy zakupy za 247zł, a zaplacilismy tylko 203 bo nam się rabat z kuponu od bonów i naszej karty rodzinka zsumował

a w LM na drobiazgi poszło 150

Moj TZ miał dziś poważna rozmowe z bratem, ale to Wam pozniej w K. napisze
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:44   #1998
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn.? Laptop, dwa tv (ale rzadko włączone), pralka, lodówka. Zmywark nie mamy, gotujemy na gazie, ciepła woda w czynszu.

Cyba musze krzyknąć JAKI MACIE APARAT FOTOGRAFICZNY!!!
olympus sp-600uz

Cytat:
Witajcie!

Zalatany dzień za nami, byliśmy na zakupach przedświątecznych, jesteśmy biedniejsi o kupę siana, ale cóż począć

Tak, kochana, to dokładnie to radio

Strippi powodzenia w starankach!

Domi gratulacje Niech się maluszek zdrowo chowa

Dobrze, że nic poważnego się nie stało!

Gratuluję pracy Ale nas trzymasz w niepewności

Rosi zmień dilera

Taki http://www.ceneo.pl/1779649

Co do prądu, u nas w domu chodzą uwaga: 2 pralki, 2 tv, 2 lodówki, czajnik elektryczny, piekarnik, radio, 4 laptopy, 2 żelazka i pompa przy piecu i za 2 m-ce rachunek wynosi ok 350-390 zł

to my komputer i głośniki, tv, zmywarka, pralka no i światło bo jak jaskiniowcy nie siedzimy i ciągle niedopłata bo nie umieją nam rachunku ustalić

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Bardzo dziekuje za wszystkie mile slowa dziewczyny .. tak jak piszecie czuwal nad Nim Bog bo przeciez zaniedlugo zostanie tata Maz na szczescie przespal cala noc napewno tabletki przeciwbolowe duzo pomogly .. ale ciezko mu chodzic boli go jeszcze w pachwinie pewnie dlatego ze ma wszystko naciagniete Wlasnie niedawno zasnal mam nadzieje ze z kazdym dnim bedzie sie lepiej czul ...

Jesli o zabezpieczenia na budowie chodzi .. to oczywiscie maja ale tlumaczy sie tym " ze nie ma czasu ich zalozyc" powiedzialam mu ze ja drugi raz takiej akcji nie przezyje ... Zaniedlugo nie bedzie odpowiedzialny tylko za siebie ale i za nasze dziecko ... Az mnie ciary przechodza na sama mysl ze za pre tyg wroci spowrotem do pracy ...

agatkaL - gratuluje pracy zdradz troche wiecej

agus - biedna Olenka sie umeczy ...

scio - my mamy aparat Nikon Coolpix P90

Domi - gratulacje Czekam na relacje i zdjecia synka
teraz TŻ chyba już będzie pamiętał o zabezpieczeniu

Cytat:

czesc

tu na all

Sliwenka - daj maila!
już piszę na pw

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
no włansie był taki jednolity

co tam wyszło??

wrocilismy z TZem od moich rodziców, a pozniej bylismy na zakupach w Carrefourze zrobilismy zakupy za 247zł, a zaplacilismy tylko 203 bo nam się rabat z kuponu od bonów i naszej karty rodzinka zsumował

a w LM na drobiazgi poszło 150

Moj TZ miał dziś poważna rozmowe z bratem, ale to Wam pozniej w K. napisze

ja byłam w pt w kauflandzie nic ciekawego nie kupiłam i nie całe 110zł

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 20:02   #1999
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziewczyny czy przed sesją należy się pracownikowi jakiś urlop?? Jest na to jakas ustawa?? wiem, ze przed obroną jest chyba 2 tyg, ale nie wiem czy przy normalnej sesji tez jest.

Stary 2011-12-11, 20:04   #2000
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
:d
Stary 2011-12-11, 20:06   #2001
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy przed sesją należy się pracownikowi jakiś urlop?? Jest na to jakas ustawa?? wiem, ze przed obroną jest chyba 2 tyg, ale nie wiem czy przy normalnej sesji tez jest.

nic o tym nie słyszałam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-12-11, 20:06   #2002
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Znalazłam tylko coś takiego:

"W przypadku nauki w szkole wyższej na udział w obowiązkowych zajęciach oraz przygotowanie się i przystąpienie do egzaminów masz zagwarantowane:
21 dni roboczych – na studia wieczorowe,
28 dni roboczych – na studia zaoczne.

W ostatnim roku studiów dodatkowo możesz wykorzystać 21 dni roboczych urlopu szkoleniowego na przygotowanie pracy magisterskiej (dyplomowej) oraz przygotowanie się i przystąpienie do egzaminu magisterskiego (dyplomowego)."

Mąz teraz brał wolne z nadgodzin lub urlopu na zjazdy (bo ma je i w piatki i soboty - dni pracujące). Teraz w styczniu będzie miał sesję i gdybam czy mu sie z tej racji wolne nie należy. I Czy wg tego powienien miec 28 dni wolnego?? Rozumiem, ze to jest na cały rok, ale tak jak wspomniałam nie korzystał z tego.

Stary 2011-12-11, 20:17   #2003
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli pracujesz u prywaciarza to nic się nie należy Jedynie chyba jeśli to zakład pracy kieruje na studia. Moja mama jak studiowała, to urlop szkoleniowy jej się należał, ale to budżetówka, a tu funkcjonują inne prawa.
Stary 2011-12-11, 20:18   #2004
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli pracujesz u prywaciarza to nic się nie należy Jedynie chyba jeśli to zakład pracy kieruje na studia. Moja mama jak studiowała, to urlop szkoleniowy jej się należał, ale to budżetówka, a tu funkcjonują inne prawa.
Ktosiu no właśnie u prywaciarza mąz pracuje. Czyli co?? Pewnie nic się nie da zrobić?? Choc zawsze warto pogadać.

Stary 2011-12-11, 20:21   #2005
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ktosiu no właśnie u prywaciarza mąz pracuje. Czyli co?? Pewnie nic się nie da zrobić?? Choc zawsze warto pogadać.
Sądzę, że nie da sie nic zrobić, bo to nie pracodawca go skierował na studia, a podjął je na własny rachunek i nie wiążą się z podnoszeniem kwalifikacji potrzebnych w tej firmie.
Tu więcej na ten temat
http://urlopy.wieszjak.pl/wypoczynko...koleniowy.html
Stary 2011-12-11, 20:22   #2006
śliweńka
Zakorzenienie

no a gdzie madzialenka to znalazłaś?w kodeksie czy w jakiejś ustawie?bo w kodeksie nie pamiętam chyba by coś pisali o tym

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-12-11, 20:24   #2007
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Wiem, wiem.... ech... tam niby coś czytała, że jeśli pracodawca wyraził na to zgodę to da się coś z tym zrobić, ale jego szefowa jest taka , że... w sumie na nic nie liczę. No nic... pokażę to męzowi i zobaczymy co on powie. Bo dopiero teraz mnie taka myśl naszła a mąż nawet o tym nie wie.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

śliweńko: http://www.gazetapodatnika.pl/artyku...owy-a_7267.htm

Stary 2011-12-11, 20:30   #2008
śliweńka
Zakorzenienie

sądzę że nie pójdą na to by mu płacić a go w pracy nie ma, a do tego mogło się to zmienić ten link jest z 5 czerwca 2008 r, a zapewne nie będą zadowoleni jak oni go nie wysłali, do jego pracy nie jest mu potrzebne a kwalifikacje nie podnosi zgodnie z wykonywaną teraz pracą

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

a tam też piszę

Firma, która kieruje Cię na naukę, zawiera z Tobą umowę określającą wzajemne prawa i obowiązki. Pracodawca zabezpiecza w ten sposób swoje interesy, dla Ciebie umowa staje się gwarantem przysługujących Ci przywilejów.

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-12-11, 20:31   #2009
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
sądzę że nie pójdą na to by mu płacić a go w pracy nie ma, a do tego mogło się to zmienić ten link jest z 5 czerwca 2008 r, a zapewne nie będą zadowoleni jak oni go nie wysłali, do jego pracy nie jest mu potrzebne a kwalifikacje nie podnosi zgodnie z wykonywaną teraz pracą
Dokładnie. Zresztą trudno miec pretensje do pracodawcy w takim wypadku - żaden nie zgodzi się płacić za to, że pracownik kończy studia niezwiązane z pracą zawodową, więc logiczne jest, że z tą pracą nie wiąże przyszłości
Stary 2011-12-11, 20:33   #2010
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. Zresztą trudno miec pretensje do pracodawcy w takim wypadku - żaden nie zgodzi się płacić za to, że pracownik kończy studia niezwiązane z pracą zawodową, więc logiczne jest, że z tą pracą nie wiąże przyszłości
no właśnie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości