Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-11, 17:29   #2701
amilcia
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX

hej

Nie było mnie dwa dni - mieliśmy gości

sofcia - fajnie że przeprowadzka zrealizowana.

Nita - chrzest załatwiony. My pewnie na Wielkanoc będziemy robić

sheh - witaj w domku, jak się czujesz?

Natalia
- ja nic nie robiłam, impreza Meli była zorganizowana w klubie zabaw dla dzieci. Tylko torcik zamówiłam bo ja nie umiem piec Całość kosztowała nas ok 300 zł.

I nie wiem co jeszcze ...

Jutro wrzucę zdjęcia Meli z imprezy. Mam dwa dni na załatwienie spraw i przygotowanie domku na moją nieobecność, tym razem TŻ zostaje bez wsparcia teściowej. W środę idę do szpitala, biegunka mi nie odpuszcza więc pewnie mnie szybko nie wypuszczą

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2011-12-11 o 17:30
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:50   #2702
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX

dobry wieczór
Wpadam się tylko przywitać

Wczoraj też tylko podczytywałam, bo byłam trochę zabiegana i nie wiem co komu odpisać

Jesteśmy dzisiaj z Tż trochę wkurzeni, bo skradziono nam w nocy tablicę rejestracyjną Byliśmy na policji, ale za dużo nie załatwiliśmy, bo komendant nie pracuje w weekend, a aby dostać zaświadczenie o przyjęciu zgłoszenia, potrzebny jest jego podpis
Tż bierze jutro wole i będzie załatwiał formalności

Zaczęłam dzisiaj 30t
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:57   #2703
margo_78
Rozeznanie

hej kobietki
kurcze staram się nadrabiać ale po ostatnich wydarzeniach trochę nie ogarniam rzeczywistości
Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
(...)
Margo przykro mi z powodu pracy . Dlaczego tak się stało? Dobrze, że wyniki cytomegalii masz ok. (...)
sheh - jak się w ogóle czujesz kochana?
a z pracą w wielkim skrócie dałam zaświadczenie o ciąży potem chcieli mi zmienić zakres obowiązków (dostałam pocztą) dość mocno bez uzgadniania ze mną a były to zmiany do których nie mam kompetencji nikt ze mną nie chciał rozmawiać, odmówiłam podpisania do czasu wyjaśnienia jaki zakres czasowy obu stanowisk itd itd (bo na piśmie złożyłam skoro szefa nigdy nie ma w robocie i listownie się kontaktują) kazali czekać na odpowiedź w dniu kiedy trafiłam do szpitala na # przyszła odpowiedź ale mi jej nie dali poszłam po tygodniu powiedzieli że u mnie sytuacja się zmieniła (nie jestem w ciąży) więc mam czekać na inne pismo i dostałam w środę wypowiedzenie... likwidacja stanowiska - to tak w skrócie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ostatnio zastanawiam się czy nasze drogi za bardzo się nie rozchodzą... nie wiem jak teraz to naprawić, na razie zostawiam to własnemu biegowi.
w pracy też mam dziwną sytuację ...
a co się w pracy dzieje?

Cytat:
Berbie mój Tż się przestraszył i na moje pytanie czy będziemy się znowu starać powiedział stanowcze Nie. A jak zapytałam czy już nigdy, to powiedział, że nie wie i że nie chce o tym rozmawiać. I tyle było.
Lista badań od mojego lekarza (jeżeli znajdziecie jakieś błędy, to proszę o poprawienie, bo to co jest napisane odręcznie jest dla mnie średnio czytelne):
- CRP
- glukoza - test obciążenia 75 g
- posiew szyjki macicy
- posiew: test ureaplasma i mykoplazma
- SHBG
- PRL
- FT3
- FT4
- TSH
- przeciwciała tarczycowe (a. tyreoglobulinowe TG, a. peroksydazowe TPO)
- insulina - test obciążenia 75 g glukozy
- beta-2 glikoproteina
- homocysteina
- witamina D3.
Na razie mam zrobić tyle a później zobaczymy. Lekarz powiedział, że inne badania zleca raczej jak są problemy z zajściem w ciążę a nie z donoszeniem. No i ostrzegł mnie, że to i tak będzie drogie. A ta laska w szpitalu się wkurzała, bo jej wszyscy lekarze mówili, że po drugim # trzeba porobić badania a nikt nie chciał dać jej skierowania na NFZ. Sama planuję też zbadać toxo, cytomegalię, różyczkę i HIV, bo w żadnej ciąży tego nie robiłam. Aha, i lekarz powiedział, że za wcześnie na badanie hormonów - tylko prolaktynę i to SHBG mi zlecił.
dzięki za listę trochę już z tego mam resztę trzeba będzie spokojnie dorobić
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Mnie od razu mówił lekarz, że powinnam zrobić. Pewnie dlatego żem stara
eee no no jeszcze nie przesadzaj z tym wiekiem

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
sheh może to głupio zabrzmi, ale raźniej mi gdy masz takie same poglądy na kolejne starania jak ja. w mojej rodzinie nie mam wsparcia w tym temacie, rodzice by chcieli żebyśmy się jak najszybciej starali.
sami musicie zdecydować kiedy już będziecie gotowi a nie rodzina
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
przyjechało moje nowe auto
..

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
DZIŚ MIJA 2 MIESIĄCE OD OSTATNIEGO PORONIENIA
CZYTAM WAS ALE NIE MAM NATCHNIENIA PISAĆ SORKI

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

No ja już na całego w nowym miejscu. Czuję się tu dość dobrze, ale i tak potrzebuję kilku dni by się zaklimatyzować.

Jutro mam wizytę u lekarza na 16:05. Ciekawe co powie, czy coś już tam się zmienia, szykuje czy co W końcu te mocne bóle krocza o czymś muszą już świadczyć Zobaczymy
o super że przeprowadzka udana, udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej, nie za bardzo. mialam dzis gosci an obiedzie a mialam odpoczywac. Boli mnie od wczoraj krzyz momentami dosc mocno.
odpoczywaj kochana
MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30

[*] 17.XI.11 (11tc) Piotruś

margo_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:59   #2704
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:

sofcia- wypoczywaj, ciekawe jak na wizycie- czy termin będzie wcześniejszy? Czekamy na zdjęcia z nowego lokum
no zobaczymy co tam stwierdzi w badaniu no i będę musiała z posiewem jechać szybko do kliniki, żeby mieć to już z głowy... ciekawe ile się czeka na wyniki hmmm

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
super, że już przeprowadzona jesteś no i nieźle się napracowała.. masz na to siłę? ja powieszę pranie i muszę odpocząć bo spocona jestem i słabo mi się robi.
No i torba spokowana na bank urodzisz pierwsza ja nawet nie dotykam jej na razie

A teraz jestem mega opuchnięta, nogi jak balerony, aż mi się skóra świeci, ręce... masakra. obrączkę ledwo na ostatni palec włożę, a wcześniej była lekko za luźna na ten obrączkowy...
Siły nie mam to zawziętość hehe ale dałam radę
A jak w ogóle nie stwierdzałam żadnego opuchnięcia, to na urodzinach u Tż siostry przedwczoraj, jak wychodziliśmy, to kozaki zapinałam i oooooooo ciasno się zrobiło, ale później już było ok, także to chyba jakiś jednorazowy numer był.

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:59   #2705
margo_78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
hej

Nie było mnie dwa dni - mieliśmy gości
sofcia - fajnie że przeprowadzka zrealizowana.
Nita - chrzest załatwiony. My pewnie na Wielkanoc będziemy robić
sheh - witaj w domku, jak się czujesz?
Natalia - ja nic nie robiłam, impreza Meli była zorganizowana w klubie zabaw dla dzieci. Tylko torcik zamówiłam bo ja nie umiem piec Całość kosztowała nas ok 300 zł.
I nie wiem co jeszcze ...
Jutro wrzucę zdjęcia Meli z imprezy. Mam dwa dni na załatwienie spraw i przygotowanie domku na moją nieobecność, tym razem TŻ zostaje bez wsparcia teściowej. W środę idę do szpitala, biegunka mi nie odpuszcza więc pewnie mnie szybko nie wypuszczą
super że imprezka się udała
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dobry wieczór
Wpadam się tylko przywitać

Wczoraj też tylko podczytywałam, bo byłam trochę zabiegana i nie wiem co komu odpisać
Jesteśmy dzisiaj z Tż trochę wkurzeni, bo skradziono nam w nocy tablicę rejestracyjną Byliśmy na policji, ale za dużo nie załatwiliśmy, bo komendant nie pracuje w weekend, a aby dostać zaświadczenie o przyjęciu zgłoszenia, potrzebny jest jego podpis
Tż bierze jutro wole i będzie załatwiał formalności
Zaczęłam dzisiaj 30t
no to też nieciekawie ech ale w ogóle jakieś przyjęcie informacji wzięli???
jej 30 tc super

Stary 2011-12-11, 18:14   #2706
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:

Zaczęłam dzisiaj 30t

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 18:41   #2707
Alfahelisa
Zakorzenienie

a ja sobie siedzę i zajadam sałatkę jarzynową do tego wędlinka i oliweczki mamusia mi przywiozła (i tonę innego żarełka soczki owoce actimel i inne) hehe 42km pokonała coby mi to przywieźć i każe mi jeść duużo i zdrowo
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-11, 18:51   #2708
shehzadi
Zadomowienie

Cześć dziewczynki! Cały dzień mnie dziś brzuch boli.
Zeberka opijamy auto . A co do akcji mikołajkowej, to ja już mam prezent, ale chciałam zapytać kiedy wysyłamy.
kunegunda byłam na Inflanckiej. Teraz ma mi szwagier załatwić taniej badania w szpitalu bródnowskim.
Nita niefajnie ze strony tego księdza, ale dobrze, że udało Wam się wszystko załatwić.
Sofcia za przeprowadzkę i torbę. I kciuki za wizytę.
Amilcia trzymam kciuki za krótki pobyt w szpitalu.
Lucy biurokracja jest dobijająca . Obyście szybko załatwili co trzeba. I za 30 tydzień. Coraz bliżej do końca.
Margo kiepska sprawa z tą pracą. Nieładnie Cię wystawili.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:14   #2709
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Jak Wam idzie szykowanie prezentów na naszą akcję?
kupiłam trzecią rzecz... dwie pierwsze mocno mnie rozczarowały po chwili namysłu. Chyba na końcu cyknę fotkę wszystkich rzeczy przygotowanych

Cytat:

Zaczęłam dzisiaj 30t
po co komu, nikczemnemu, Wasze tablice?!
Gratuluję!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:21   #2710
maksikola
Wtajemniczenie

idę się zaraz kąpać, jutro wracają moi rodzice (nie było ich 4 miesiące) wnusia jeszcze nie widzieli na żywo
chrzest u księdza nie zamówiony a napoje z prądem już kupione

Natalia masz ubranko do chrztu dla małego?
Ja licytuję, może się uda.
i jak kolki?
Lucy 30 tydzień????
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:29   #2711
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

po co komu, nikczemnemu, Wasze tablice?!
Gratuluję!
pewnie po temu samemu co np dowody osobiste, żeby nie wykryć prawdziwego właścicela np przy ucieczce bez płacenia na stacji benzynowej? to chyba najczęstsze
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-11, 19:32   #2712
Lucy1111
Zakorzenienie

dokładnie, pewnie do skoku na stację benzynową była potrzebna ta tablica!

ja zrobiłam już prezent i chyba nawet jutro go wyślę
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:52   #2713
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
i

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
to chyba najczęstsze
Matyldooo... jam za głupia na takie rzeczy...

Cytat:
d

ja zrobiłam już prezent i chyba nawet jutro go wyślę
hehe ja już mam zaadresowane, powkładane i jeszcze tylko mała kropka nad i. Czekam na wskazanie daty wysyłki .

Stary 2011-12-11, 20:05   #2714
eseska
Zakorzenienie

Hejka! my bylismy chwile na Jarmarku Świątecznym- ja to głownie by pomysły podpatrzeć , ale sporo bylo technik z którymi się juz zetknęłam, tzn teoretycznie wiem jak to zrobić, gorzej z praktyką. A potem u Teściów na kawce.

Cytat:

Jak Wam idzie szykowanie prezentów na naszą akcję?
Mój w powijakach a przydałoby się w przyszłym tygodniu wysłać..
Ja to w ogóle jestem dobra. Zawsze na święta wysyłam ok 30 własnoręcznie robionych kartek a w tym roku....właśnie dopiero zamawiam scrabki na Allegro (najwyżej będa na przyszły rok)
Ja mam powiedzmy połowę gotową, ale cały czas z niepewnościa czy bedzie się podobac! Zeberka! zbierzesz się i będzie ekspresem!

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej, nie za bardzo. mialam dzis gosci an obiedzie a mialam odpoczywac. Boli mnie od wczoraj krzyz momentami dosc mocno.
Wafelku! Ty słonko dbaj o Was! teraz czas byś Ty chodziła na obiadki a nie jeszcze gosci na nim mieć!

Cytat:
dobry wieczór
Jesteśmy dzisiaj z Tż trochę wkurzeni, bo skradziono nam w nocy tablicę rejestracyjną

Zaczęłam dzisiaj 30t
Lucy! To wam kłopotów narobili z tą kradzieża!
za 30 tc!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez margo_78 Pokaż wiadomość
hej kobietki
dostałam w środę wypowiedzenie... likwidacja stanowiska - to tak w skrócie
Chamstwo!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a ja sobie siedzę i zajadam sałatkę jarzynową do tego wędlinka i oliweczki mamusia mi przywiozła (i tonę innego żarełka soczki owoce actimel i inne) hehe 42km pokonała coby mi to przywieźć i każe mi jeść duużo i zdrowo
Alfa! mamusia ma racje!

Cytat:
kupiłam trzecią rzecz... dwie pierwsze mocno mnie rozczarowały po chwili namysłu. Chyba na końcu cyknę fotkę wszystkich rzeczy przygotowanych
Pani! Nie było celem tej akcji wykończenie Cie finansowe! No jestem ciekawa co to kupiłaś?

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 20:09   #2715
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

Pani! Nie było celem tej akcji wykończenie Cie finansowe! No jestem ciekawa co to kupiłaś?
finansowo podołam (poza tym będę mieć gotowce dla przyjaciółek ).. ale psychicznie, cały czas myślę czy trafię no właśnie nic ciekawego nie kupiłam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-11, 20:17   #2716
eseska
Zakorzenienie

Pani! ja też bym chciała by się podobało. Choć mój Tz skutecznie podważa moją wiare w moje zdolności!

ZOSIA
Stary 2011-12-11, 20:24   #2717
bacharybnik
Zadomowienie

Witam
W końcu mam remont skończony i mam dostęp do komputera
Teraz tylko czekać aż Tż wróci i pomaluje ściany, później umyje okna.

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

No ja już na całego w nowym miejscu. Czuję się tu dość dobrze, ale i tak potrzebuję kilku dni by się zaklimatyzować.

Wczoraj przewieźliśmy 2 szafy, wszystkie moje rzeczy. Cały dzień prawie wypakowywałam ciuszki do szafki, swoje ubrania, rzeczy, dokumenty... i wiecie co jeszcze?! Nawet torbę do szpitala spakowaną mam w 98%!
Wczoraj wyprałam pościele dla Małej, koszule do szpitala, dzisiaj szlafrok i praktycznie wszystko mam gotowe. Te 2% to przybory typu kubek, sztućce, pomadka ochronna oraz przybory toaletowe
Wieczorem czułam się tak wypruta, krzyż i plecy bolały mnie jak nigdy (na co dzień w ogóle się na to nie skarżę), nie mogłam przejść z pokoju do kuchni... Masakra..
Ale za to jak spałam Poprzednią noc miałam do kitu kompletnie, cała na czujce a dziś pięknie pospałam bez budzenia się

Tż 40 min temu wyjechał. Za 4-5 dni wraca już na święta i narodziny

Jutro mam wizytę u lekarza na 16:05. Ciekawe co powie, czy coś już tam się zmienia, szykuje czy co W końcu te mocne bóle krocza o czymś muszą już świadczyć Zobaczymy
Super, że już się przeprowadziłaś i jeszcze parę dni i Tż będzie w domu
Trzymam za wizytę

Mój Tż wraca z 6 dni i zostaje do marca

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:02   #2718
natalia_23
Zakorzenienie

maksi raczej nie bede miała dla malucha jakiegos specjlanego ciuszka na chrzest, muszę się jeszcze zastanowić w czym pójdzie.
A ty co licytujesz ??

Kolki to chyba był jedno dniowy incydent, pije herbatke i mały ma kropelki. Teraz mamy inny problem - nauczył się bycia na rękach, a w cale często go nie nosiliśmy - zdolny jest.

dobranoc kochane AM

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:23   #2719
shehzadi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
idę się zaraz kąpać, jutro wracają moi rodzice (nie było ich 4 miesiące) wnusia jeszcze nie widzieli na żywo
Jak rodzice wytrzymali tak długo bez oglądania wnuka?
Cytat:
hehe ja już mam zaadresowane, powkładane i jeszcze tylko mała kropka nad i. Czekam na wskazanie daty wysyłki .
Nie straszcie mnie. Ja jeszcze muszę gdzieś pudełko dokupić.
Bacha u Ciebie same dobre wieści.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-11, 22:00   #2720
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczynki! Cały dzień mnie dziś brzuch boli.
kunegunda byłam na Inflanckiej. Teraz ma mi szwagier załatwić taniej badania w szpitalu bródnowskim.
.
no wlasnie ja o inflackiej rozne opinie slyszalam, ja natomiast bylam na pl. starynkiewicza sobie bardzo chwale, i powiedzialam sobie ze jesli juz kiedys bede rodzic to tylko tam

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 22:07   #2721
katka_19
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jestem świeżą Mamą Aniołkową. Jeszcze tydzien temu udzielałam się w wątki na temat majowo czerwcowych mam 2012, aż 4.12.2011 zawalił się mój świat:-(
W środę byłam na usg prenatalnym-dziecko 5,5 cm, wysoko usytuowane-żadnego zagrożenia. W sobotę trafiłam do szpitala z bólem brzucha-podejrzewano grypę żołądkową, nie plamiłam dziecko pięknie urosło na ponad 6 cm,serduszko biło. Nie działały na mnie żadne leki, w nocy straciłam dziecko. Do teraz jestem leczona antybiotykami i przebywam w szpitalu gdyż lekarze bali się, że mogło dojść do mnie do zakażenia sepsy. Biorę mocne antybiotyki
Nie umiem sobie z tym wszystkim poradzić

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 22:14   #2722
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cześć Kochane

można do was dolaczyc ?

nawet nie wiedzialam, ze taki watek istnieje
troszke czasu juz minelo....w czerwcu okazalo sie ze mam pusty pecherzyk plodowy w 10 tyg, poronilam samoistnie bez lyzeczkowania, od wrzesnia staram sie z mezem o bejbika no ale na razie nic z tego nie wychodzi w pierwsza ciaze zaszlam bardzo szybko a teraz jest to znacznie trudniejsze, czasami sie zastanawiam czy powinnam zrobic juz jakies badania jakby bylo wszystko dobrze to mialam termin na 28.12.2011 dlatego grudzien jest dla mnie troszke ciezki
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 22:30   #2723
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny - Katka i Messuah bardzo mi przykro, że spotkało Was to co nas tu wszystkie...

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

w jakim wieku jestescie dziewczyny? napiszcie cos o sobie

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 22:45   #2724
Messuah

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny - Katka i Messuah bardzo mi przykro, że spotkało Was to co nas tu wszystkie...

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

ja mam 24 lata w pierwsza ciaze zaszlam szybko prawie od razu tak bardzo sie cieszylam bo termin mial byc na koniec grudnia tego roku wiec miala sie pojawic gwiazdeczka albo gwiazdek na gwiazke no ale coz nie wyszlo poronilam samoistnie w domu bo nie chcialam lyzeczkowania, potem robilam badania i wszystko samo sie oczyscilo, okres dostalam rowno po 28 dniach, po tym wszystkim troszke mi sie zmienilo bo teraz cykle mam rowno co 30 dni wiec regularne ale ciagle jestem przyzwyczajona do tych 28 i mam wrazenie za kazdym razem ze sie spoznia, a o mnie to zaczynam zajmowac sie prawnikowaniem heh staram sie teraz z mezem o bejbika i zobaczymy co z tego wyjdzie, radze sie dwoch lekarzy i jak na razie niby badan nie mam robic zadnych no chyba ze beda staranka sie przedluzac ogolne zalecenie to zadnych wykresow ani termometrow bo to ponoc bardziej stresuje tylko sie tuli tulic tulic
Stary 2011-12-11, 22:52   #2725
Messuah

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość

HEH widze ze zaczynamy sie razem odchudzac tak wnioskuje z Twojego wpisu bo ja tez tylko ze od dzisiaj, waga 68 a chce 62, jak na razie pierwszy dzien super bo nawet glodna nie bylam zjadlam normalne sniadanie potem obiad salatke z kurczakiem pozniej naplywalam sie na basenie plus sauna... a po basenie taki glod mnie dopadl ze ojejku! ale sie nie dalam wcielam dwie mandarynki i kawalek samej zielonej salaty ehh niby to byla godzina 22 no ale lepsze to niz kromka lub bulka jak mialo to miejsce przez ostatni czas

kobitki slyszalyscie moze o takim suplemencie co reguluje cykle i pomaga zajsc w ciaze, ma w skladzie np wiesiolka co poprawia sluz dla plemniczkow itp. wstawiam fotke tego suplementu, u mnie jest bardzo polecany przez ginow, ciezko go dostac bo trzeba sprowadzac ze stanow (jak cos to mi kolezanka podesle) ale moze ktoras z was cos wie wiecej na ten temat ? znam osoby ktore niby to braly i zafasolkowaly ale tez niewiadomo czy akurat po tym, sklad podam za chwilke

I sklad
  • 125 mg evening primrose oil
  • 125 mg borage oil
  • 100 IU beta carotene
  • 32 mg ginger extract
  • 15 mg chasteberry extract
  • 15 mg dong quai extract
  • 25 mg Nutrilite Lemon Bioflavonoid Concentrate
moze ktoras z was sie orientuje czy to ma sens taki suplement ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg primrose.jpg (8,3 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez Messuah
Czas edycji: 2011-12-11 o 22:55
Stary 2011-12-11, 22:58   #2726
margo_78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem świeżą Mamą Aniołkową. Jeszcze tydzien temu udzielałam się w wątki na temat majowo czerwcowych mam 2012, aż 4.12.2011 zawalił się mój świat:-(
W środę byłam na usg prenatalnym-dziecko 5,5 cm, wysoko usytuowane-żadnego zagrożenia. W sobotę trafiłam do szpitala z bólem brzucha-podejrzewano grypę żołądkową, nie plamiłam dziecko pięknie urosło na ponad 6 cm,serduszko biło. Nie działały na mnie żadne leki, w nocy straciłam dziecko. Do teraz jestem leczona antybiotykami i przebywam w szpitalu gdyż lekarze bali się, że mogło dojść do mnie do zakażenia sepsy. Biorę mocne antybiotyki
katka przyulam mocno przykro mi że Ciebie też to spotkało
Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
można do was dolaczyc ?
nawet nie wiedzialam, ze taki watek istnieje
troszke czasu juz minelo....w czerwcu okazalo sie ze mam pusty pecherzyk plodowy w 10 tyg, poronilam samoistnie bez lyzeczkowania, od wrzesnia staram sie z mezem o bejbika no ale na razie nic z tego nie wychodzi w pierwsza ciaze zaszlam bardzo szybko a teraz jest to znacznie trudniejsze, czasami sie zastanawiam czy powinnam zrobic juz jakies badania jakby bylo wszystko dobrze to mialam termin na 28.12.2011 dlatego grudzien jest dla mnie troszke ciezki
hej Messuah

Stary 2011-12-12, 06:19   #2727
prince_polo
Zakorzenienie

hejka

messuah witaj skarbie jak neiwiedziala so wątku jak Ci juz dawno o nim pisałam

wyspalam sie. Poszlam spac wczoraj o 20 gdybym nie musiala isc do pracy napewno nie wstala bym jeszcze

masakra, wczoraj wieczorem tak mnie glowa bolała i krzyz ze szok. Do tego gardlo i katar mam. i teraz tez mam lekki katarek. A na dworze tak zimno........

jutro ide do lekarza, Zalozyc karte ciazy i w ogole na badanie. Ciekawe czy bedzie miala jakies gadanie w tej sprawie ze chce sie zwolnic czy bez problemu pusci.

tesciowa sie nie zczaila ani tesciu wczoraj ze w ciazy jestem A zalozylam szeroką ala ciązowke i brzuch mialam taki duzy bo jeszcz ewzdecia. I sie niezczaili. Mimo ze chodzilam zawsze w obcislych i nigdy mi brzuch nie odstawał heh, wiec powiemy im w Wigilie....
A tak w ogole uzywa takich mocnych i brzydkich perfum(typowo wsiurskich) ze ja do teraz czuje je w lazience niewiem cyz ona tam sie nimi pryskała czy co ale masakra

no nic, ide sie szykowac. Miłego dnia dziewuszki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 06:31   #2728
kajaja
Zadomowienie

witam nowe AM
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 07:22   #2729
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Choć mój Tz skutecznie podważa moją wiare w moje zdolności!
ej, ale od nas dostajesz całe wiadra podziwu!

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
czekamy na fotki!

Cytat:
bo to ciężkie jak cholera jasna... pomalutku Katka... w którym szpitalu leżysz?

Cytat:
od wrzesnia staram sie z mezem o bejbika no ale na razie nic z tego nie wychodzi
heh będzie Ci lżej jak Ci powiem, że mi też?! tyle, że my działamy od sierpnia. Spokojnie! damy radę!

Cytat:
ogolne zalecenie to zadnych wykresow ani termometrow bo to ponoc bardziej stresuje tylko sie tuli tulic tulic
hehe słusznie prawi

Cytat:
moze ktoras z was sie orientuje czy to ma sens taki suplement ?
każdy z moich lekarzy (na ten moment dwóch) był przeciwko jakimkolwiek suplementom... może to źle? hehhh sama nie wiem...

Stary 2011-12-12, 08:11   #2730
eseska
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Mój Tż wraca z 6 dni i zostaje do marca
Bacha! super wszsytko gotowe można zaczynać.... A i mąz długggggggo będzie!

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Kolki to chyba był jedno dniowy incydent, pije herbatke i mały ma kropelki. Teraz mamy inny problem - nauczył się bycia na rękach, a w cale często go nie nosiliśmy - zdolny jest.
Cfaniak, Cfaniak! Wie gdzie dobrze!

Cytat:
Dziewczyny, jestem świeżą Mamą Aniołkową.
Witaj Katka! Bardzo mi przykro! Mocno Cię tule! Płacz, żal sie pytaj! Od tego jesteśmy!

Cytat:
można do was dolaczyc ?
Oczywiście! Witaj!

ZOSIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości