|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nowy podkład Revlon ColorStay z technologią Soft Flex
Czyli prawda jest, ze idac do Douglasa mozna poprosic sprzedawczynie aby odlala probki kolorow do sloiczkow? One nie robia z tego problemow? I sloiczki rowniez daja, czy musze zabrac swoje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4742 |
Zadomowienie
|
Różnie to bywa... Zależy od ekspedientki :/ Zwykle bez problemów mi odlewają do douglasowych słoiczków, ale czasami mówią, że nie robią takich rzeczy i mogę sobie wypróbować na miejscu :/ Raz babeczka właśnie tak mi powiedziała, a potem, jak stałam przy kasie z kosmetykami, to jej się "odwidziało" i łaskawie powiedziała, że mi odleje próbkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() słoiczki mają swoje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4744 |
Raczkowanie
|
Nakręciłam się na ten podkład, ale mam oczywiście problem zdoborem koloru. Zastanawiam się nad 300 golden beige, a jeszcze nigdy nie dobrałam sobie właściwego odcienia, zawsze albo za ciemny albo za jasny i musiałam mieszać. A jeszcze mam pytanie czy to jest tak, że im wiekszy nr to odcień ciemniejszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam ostatnio inny kolor podkładu u innego sprzedawcy na all, pominę już problemy z wysyłką (czekałam na podkład 2 tygodnie
![]() Niby wszystko na opakowaniu się zgadza - jedynie z tyłu na białej nalepce są inne kody kreskowe na końcu - tzn. poprzedni 180 ma końcówkę 03 7 , a obecny 150 buff ma 02 0 nie wiem czy to jest jakis wyznacznik? Nie wiem, albo mi nie służy kolor podkladu:/, albo mam wysuszoną skórę (chociaż nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało), albo po prostu z podkładem jest cos nie tak, kiedyś skóra ładnie wyglądała nawet po 12 godzinach,teraz po 6 wygląda okropnie i czuję cały czas że mam coś na twarzy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Od lewej Paese Long Cover Fluid odcień 01 jasny beż o po prawej Revlon 300 c/o Gdyby Revlon był takiego koloru co Paese bylby dla mnie idealny ale niestety będę musiała mieszać 300 z 180 c/o aby uzyskać pożądany odcień podkładu.
![]() |
![]() |
#4747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- A 310 jest ciemniejszy od 300? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Revlon jest bardziej pomarańczowy a Paese bardziej beżowy tyle on jest raczej do skóry suchej Tak 310 jest ciemniejszy od 300. Jak sie opalałam w solarium uzywałam 360 potem jak zaprzestałam to szukałam odcienia ale wszystkie dwusetki były zbyt rożowe dla mnie a tym bardziej ja mam cere skłonna do czerwienienia ,popękane naczynka i ostatecznie kupiłam 300 i 310 ale ten drugi był dla mnie za ciemny.
Walka o długie włosy .... Edytowane przez 7Paulina7 Czas edycji: 2011-12-10 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4749 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4750 |
Zadomowienie
|
Tak a nawet juz pod brązik podchodzi i na 100% bez różowych pigmentów jesli o to Ci chodzi. Podkład ciemnieje na twarzy jesli kupisz jasny to zawsze uratujesz sie purdem ciemniejszym i brazującym a jak za ciemny to juz nic nie zrobisz....
Gdy kupiłam te 2 podklady to używszy 310 widac było róznice pomiędzy twarza i szyja a w 300 nie . Teraz jestem jeszcze ciut bledsza i powoli zaczyna robic sie róznica pomiędzy szyja a twarza z podkładem oczywiście wiec zakupilam jasniejszy 180 i będziemy tworzyc inny jasniejszy kolorek z 300 ![]()
Walka o długie włosy .... Edytowane przez 7Paulina7 Czas edycji: 2011-12-10 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4751 |
Raczkowanie
|
No właśnie tak bardziej nad 300 się zastanawiam, skoro tak mówisz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4752 |
Zadomowienie
|
Znalezione na necie
kolory Revlona CS c/o 300, 310, 330.
Walka o długie włosy .... Edytowane przez 7Paulina7 Czas edycji: 2011-12-11 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I jeszcze mam do Ciebie pytanko. Czy 180 uważasz, że jest dla bladziochów, czy dla takiej "normalnej" cery (nie bladej, ani też nie dla opalonej) ![]() I czy wg Ciebie duża jest różnica między 180 a 300? Bo dzięki Twoim zdjęciom skłaniam się teraz bardziej ku 180 ![]() Dziękuję Ci bardzo za pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#4754 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 320, jest ciemny ale przy opalonej skórze (jestem "wiosną") był w miarę dobrany, w miarę bo i tak był odrobinę za ciemny. Teraz planuję zakup czegoś jaśniejszego, na zimę, z myślą o sylwestrze, gdzie trwałość i mat CS będzie ogromną zaletą. Muszę iść do drogerii i wyprosić próbki, żeby znowu nie kupić złego odcienia..
![]() |
#4756 |
Zadomowienie
|
We wtorek powinnam miec oba podklady 300 i 180 wiec porobie zdjecia w świetle dziennym i sobie zobaczycie kolorki.
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Używasz jeszcze jakiś inny podkład - kolor podaj ?
![]() |
#4757 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdjęcie 1 Astro Perfect stay Zdjęcie 2, 3 Avon Zdjęcie 4 Maybelline stay 24 h |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4759 |
Raczkowanie
|
Ja chcę sobie kupić teraz Revlon.
Proszę o pomoc, aktualnie używam podkład Maybelline Affinitone kolor: 03 light sunbeige czyli jaśniutki i pasuje idealnie. Czy którać z Was może zna ten kolor i pomoże mi dobrać kolor z Revlonu? czy może poprostu iść do Douglasa ipoprosić jakaś miłą panią o dobranie koloru?
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
Z tymi paniami z Douglasa i ich doborem bywa różnie.
![]() ![]()
![]() |
#4761 |
Raczkowanie
|
Pewnie tak będzie trzeba zrobić jednak najchętniej zamówiłabym już jakiś bez wychodzenia z domu i czekała aż do mnie przyjdzie <3....
bardzo się nie mogę doczekać z tego co wyczytałam troszkę to chyba na mój odcień pretendują 180 i 300, ale nie mam pojęcia który będzie dla mnie bardziej odpowiedni... i jeszcze jedno pytanko kochane koleżanki, bo Wy wiecie wszystko ![]()
PM 2016 <3 Edytowane przez Caarroolliinnee Czas edycji: 2011-12-13 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4762 |
Zadomowienie
|
Obiecane odcienie od lewej 300 od prawej 180
Posmarowałam sie 180-tka i kurcze kolor idealny ALE wydaje mi sie że zrobił sie taki pomarańczowo -różowy na twarzy -czy ja juz mam fobie.... wolałabym coś bardziej w żółć - taki jasny beż....
![]() |
#4763 |
Zadomowienie
|
Po wyschnieciu podkładów
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
nie masz fobii , 180 wg mnie też mocno ciemnieje na twarzy. ja byłam taka pomaranczowo rozowiutka po pewnym czasie od posmarowania... dlatego teraz kupiłam 150 ale i do niego nie jestem przekonana .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
W takim razie nie wiadomo juz jaki brac bo sie skończyły możliwości... Kurcze brakuje takiego bezowego kolorku - a ktoś moze wie jak jest w podkładzie Photo ready??
A mi sie wydaje że buff jest żółty....
Walka o długie włosy .... Edytowane przez 7Paulina7 Czas edycji: 2011-12-14 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4766 |
Raczkowanie
|
Opisy mówią, że 180 jest neutralna jeśli chodzi o odcienie różu i żółci, że jest typowym beżem. W piątek chyba będę w Douglasie to zobaczę to na własne oczy, co nie zmienia faktu, że efektu na buzi nie przewidzę. Jestem w szoku, że on aż tak ciemnieje, przecież jest to jeden z najjaśniejszych odcieni...
![]() |
#4767 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Photoready w odcieniu buff nie widziałam, ale mam następny w gamie kolorystycznej - shell 03 i wg. mnie jest neutralnym beżem.
![]() |
![]() |
#4768 |
Raczkowanie
|
Wreszcie doszedł mój Revlon odcień 310, w buteleczce wygląda dosyć blado, a jak rozsamrowałam go na ręce to wygląda pomarańczowo, ale zdam relacje jak się nim pomaluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4769 |
Raczkowanie
|
No i wypróbowałam. Już przy nakładaniu zauważyłam różnice pomiędzy tym podkładem a podkładami z niższych półek tj: astor, rimmel czy maybelline. Bardzo mi się podoba, wreszcie się nie świecę, natomiast jest on dosyć ciężki. A kolor 310 pasuje mi, ani za ciemny ani za jasny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny,mogłybyście mi poradzić jaki odcień tego podkładu mam zamówić ?
Obecne używam rimmela match perfection w żelu 100ivory i lasting finish także tego odcienia.. Ma któraś z was porównanie revlona do tych podkładów? chodzi mi głownie o krycie i wytrzymałość.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.