Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-11, 19:16   #3181
joanaros
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Chyba za mało piję
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:16   #3182
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość

Czy wy glukozę kupowałyście wcześniej w aptece?
Musiałam kupić. Ale jest tania, ok 4-5 zł
Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
No właśnie apropo zaparć. Co bierzecie?
ja też mam ten problem
Jem codziennie dwa kiwi i zaparcia mnie omijają. Może przypadek, może nie. pije tez dużo wody, staram się jeść dużo warzyw.
I wczoraj się dowiedziałam, że woda mineralna o dużej (powyżej 800 mg/l) wodorowęglanów (HCO3) jest bardzo dobra w lekkiej i poczatkowej fazie cukrzycy, ponieważ obniża poziom cukry we krwi. A ja od dawna kupuję wodę Kropla Minerałów, która ma tego prawie 1000 jest dodatkowo niskonasycoca CO2 przez co lepiej smakuje

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:19   #3183
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Witajcie

Byliśmy dzisiaj z TŻ w kinie na "Listy do M" - super film polecam objadłam się popcornem potem mnie brzuch bolał, ale przeszło a teraz czekam na pizze z Da Grasso ale będzie wyżerka tak przy niedzieli

I dzisiaj tyle maluszków spotkałam takich słodkich, aż się swojego doczekać nie mogę

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:19   #3184
joanaros
Zakorzenienie

karolca a ty kiedy masz konsultacje w sprawie swojego wyniku?
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:27   #3185
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Karo89 no niestety nie ten power co przed ciaza i trzeba sie oszczedzac.
Ja juz nie moge sie doczekac, jak w koncu bede mogla sobie super dokladnie wysprzatac sama, bo bardzo lubie to robic, a teraz 1/3 mnie meczy
No i super ze wprowadzacie sie do mieszkanka Na pewno bardzo sie cieszysz

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
I tak sie zastanawiam czy jak juz sie karmi to zawsze jedna i druga piers produkuje tyle samo pokarmu? czy moze byc tak ze np lewa wiecej niz prawa?

evcia slodkie te dzieciaczki)) ja marzyłam ze beda blizniaki, zwlaszcza ze byla duza szansa bo dojrzały mi dwa porzadne jajeczka w cyklu w ktorym zaszłam w ciaze , no ale bedzie jeden synus teraz stwierdziłam ze dobrze ze jest jak jest, bo czas ciąży jest wspaniały i chce jeszcze raz chodzic z brzuszkiem.

Aguska ktory kolorek wybralas>? bardzo wygodnie wygladaja te tuniczki.
kolor tuniczki wybralam pastelowy roz bo lubie takie mniej intensywne kolorki
Odnosnie mleczka w piersiach, to u mnie bylo tak, ze w lewej mialam mleczka wiecej niz w prawej. I ta piers jest bardziej umeczona, bardziej obwisla po zakonczeniu karmienia i troszke wieksza.
A stad wiem ze w tej lewej mialam wiecej pokarmu, bo ja nie karmilam tylko odciagalam, wiec widac bylo w ml za kazdym razem nawet o 50 ml wiecej.

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
Witajcie na koniec weekendu ... dogoniłam Was
My w piątek mieliśmy wizytę, wszystko ok, jedyne za co nas Pani Doktor "skarciła" to hemoglobina, ale mamy 11,7 więc nie ma jeszcze absolutnie czym się martwić i ja jestem zadowolona W poniedziałek mamy USG takie większe, będzie 22+4 i będziemy mieli filmik znowu nie mogę się doczekać Dzidzia dokazuje jak tylko potrafi i baaardzo nas to cieszy
No to super ze wszystko dobrze, a hemoglobine masz nienajgorsza Ja mam 11,3.Trzymam kciuki za usg!
Cytat:

Ja kupowalam bo u mnie nawet robiac prywatnie badanie nie daja.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:32   #3186
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
karolca a ty kiedy masz konsultacje w sprawie swojego wyniku?
we wtorek jadę, na szczęście nie muszę się wcześniej rejestrować. ale kontrolowałam cukier za pomocą glukometru od mamy i ani razu nie przekroczyłam normy.
Pewnie wypozyczą mi glukometr do samokontroli i będę się badała

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-11, 19:35   #3187
tynka88
Zadomowienie

ja tak czuje ze ta moja lewa piers bedzie bardziej wydajna, no ale to sie okaze

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:37   #3188
anagat
Zadomowienie

Wiecie , z tym kolorem slajdów mi to rybka, tylko on miał to merytorycznie poprawić... grrr esteta się znalazł. Ten gościu mi przypomina smurfa- ważniaka- serio

Ja nie mam zaparć w ogóle.. miałam chyba przez 3 tygodnie pierwsze (od 6-9 tc) ale też nie jakieś uciążliwe.. Teraz to wręcz przeciwnie

A syncio dalej się wierci...
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:57   #3189
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
ja od rana nie miałam neta... Ale widzę, że u Was też niedzielnie mój bobasek z rana tylko pofikał i znów mu się chyba nie chce. Mam zamiar dziś poćwiczyć na piłce to może troszkę ją rozruszam jutro USG oczywiście już przeżywam!
ja też mam jutro USG i mam nadzieję, że się dowiem na więcej niż 85% czy to dziewczynka rzeczywiście czy może jednak chłopczyk, bo chcę sobie ciuszki zacząć kupować

Cytat:
Hemoglobina to zmora. Ciekawe czy u mnie po kuracji coś się poprawi.
Dzisiaj teściowa przywiozła takie dobre cukierki i ciasto a ja ani kawałeczka. A tak mi się chciało ale się zaparłam. Na dodatek we wtorek idę robić test obciążenia glukozą i już się stresuję

A dziś rozmawiałam ze znajomą i ona już jest w 35 tc a przytyła tylko 6 kg

ja nie kupowałam, mieli gotową i dostałam rozpuszczoną w kubeczku, za wszystko chyba 19zł
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 20:05   #3190
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
ja też mam jutro USG i mam nadzieję, że się dowiem na więcej niż 85% czy to dziewczynka rzeczywiście czy może jednak chłopczyk, bo chcę sobie ciuszki zacząć kupować

ja nie kupowałam, mieli gotową i dostałam rozpuszczoną w kubeczku, za wszystko chyba 19zł
w laboratorium płacilam 10 zł za badanie plus 5 w aptece za glukozę...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-11, 20:28   #3191
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
evvcia_, MegMakeUp trzymam kciuki za Wasze wizyty!!!

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Ja tak samo mam nadzieję, że teraz to już będzie dokładnie widać, a jak nie to jeszcze 22.12 mam 3D na życzenie TŻ, bo on jeszcze nigdy nie widział dzidzi. Chciałabym, żeby dziewczynka się potwierdziła

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 20:40   #3192
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Ja siedzę jakaś objedzona się czuje dzisiaj... a i tak ciągle coś żuję

Z mężem już OK. od samego rana się przymilał...ja nie byłam zła tylko bardzo bardzo smutna ( no zła odrobinę ) po podpowiedzi Aguśki napisałam mu List... i więcej tematu nie poruszaliśmy... w ogóle to sobie karę zrobił i spał na kanapie hehe...obudziłam się o 5 rano na siku a go nie było... więc poszłam po niego żeby wracał do łóżka... bo by się nie wyspał bidak...kanapa niewygodna i od 05;00 mój synek sobie szalał...nie mogłam spać z h.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Widze, ze wiele bobaskow w brzuszkach mialo dzis w nocy imprezke
Moi chlopcy pojedli obiadek i pojechali do sklepu, bo wszystko sie pokonczylo.
A ja moge poszalec odpoczywajac, jak cudnie tak szalec nic nie robiac
Tak tak mój syncio właśnie od 5:00 rano z godzinę szalał myślałam, że już nie zasnę...ale jakoś dałam radę po godzinie padłam

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
EVVCIA I MEGMAKEUP kciuki za jutrzejsze wizyty!!!
Dołączam się

Cytat:
Dobry pomysł polecam też suszone morele

Patrzcie: http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...jpg?1323538262 aż mi się łezka w oku zakręciła.
jejku ja się od razu wzruszam... niesamowite

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
No właśnie apropo zaparć. Co bierzecie?
ja też mam ten problem
Ja śliwki suszone...

Dziś na wadze o 0,5 kg więcej niż wczoraj...a jutro wolę nawet nie stawać moje postanowienie o niejedzeniu słodkiego niestety nie utrzymało się...ani jednego pełnego dnia!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:03   #3193
Karo89
Zakorzenienie

Mi glukozę pani rozpuściła w lab, dostałam w kubeczku gotową do wypicia, tyle, że musiałam kupić, ale też zapłaciłam nie całe 4 zł za nią

U mnie z zaparciami różnie, raz lepiej raz gorzej :/ ale fakt, duża ilość napojów bardzo pomaga.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Karo89 no niestety nie ten power co przed ciaza i trzeba sie oszczedzac.
Ja juz nie moge sie doczekac, jak w koncu bede mogla sobie super dokladnie wysprzatac sama, bo bardzo lubie to robic, a teraz 1/3 mnie meczy
No i super ze wprowadzacie sie do mieszkanka Na pewno bardzo sie cieszysz
Dokładnie, nie ta kondycha
Tż się cieszy, bo wraca na swoje, za to ja mam dziwne uczucia. Ogólnie się cieszę, będziemy mieć coś swojego, tylko martwi mnie jedna rzecz, teściowie u góry... Niby problemów między nami nie ma, teściowa to super babka, teść... hmm... niby spoko, ale jednak nie do końca. Aaale mimo wszystko nie wyobrażam sobie tam mieszkania... A dokładniej chodzi o to, że my będziemy mieszkać na piętrze, teściowie na górze, a pod nami jest firma, no i teściowie jak coś to do firmy przez nasze mieszkanie będą chodzić, bo tak prowadzi klatka schodowa, że przejście jest przez nasze mieszkanie. Wchodzą tam bez pukania, nauczeni tak bo wcześniej tam mieszkali dziadkowie Tżta, a że nie żyją, to my to sobie wyremonowaliśmy, no i jakoś widzę, że nie zamierzają zmieniać nawyków, co nie powiem, irytuje mnie, bo nie jeden raz nie słyszałam kiedy weszli, jak tam coś robiliśmy, a tu tematy różne są poruszane. Nie wiem, może dziwna jestem, ale ja jakoś jestem przyzwyczajona w domu, że każdy puka jak są drzwi zamknięte, a tam tak nie ma

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:06   #3194
19claudia91
Rozeznanie

Cool Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Hej dziewczyny,mały szaleje standardowo chociaż wczoraj miał dzień leniuszka .. Język mnie boli byłam dzisiaj w mcDonaldzie i wypiłam tylko shakea.. czekoladowego Jestem przejedzona, napita i mam chęć się walnąć do łóżka i spać.. Chociaż herbatki sobie nie odmówię
Jestem zdenerwowana bo wczoraj przestała mi działać myszka od komputera (niestety brak laptopa) i muszę się męczyć klikając na klawiaturze :/

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:09   #3195
Zariah
Rozeznanie

Cześć LaseczkiCały dzień Was czytam ale nic mi się nie chciało pisać
Nażarłam się jak prosiątko - bo inaczej tego nazwać nie można biorąc pod uwagę mój obecny wygląd należy mi sie bicie..

właśnie wylicytowałam (chyba że mnie ktoś jeszcze przebije) ciuszki na allegro za 200zł (na 2 aukcjach) - dobrze że ta kasa to prezent jest od mamy i siostry na gwiazdkę i miało pójść na rzeczy dla dziecka bo ja jestem spłukana totalnie
Głupek jestem straszny, teraz mam duuuużooo za dużo ciuszków dla małej w rozmiarach od 0-6 miesięcy i pewnie połowy mała nawet nie założy (najwyżej opchnę na allegro )

także koniec z kupowaniem ciuszków!

evvcia za jutro
MegMakeUp za jutro

balbinka - bardzo mi przykro z powodu wujka to straszne, że choroba może tak człowieka zaskoczyć. żyjesz sobie normalnie a tu krach... bardzo mi przykro
i z powodu Twojego kolegi też mi przykro szkoda młodego chłopaka...

Mała! - jak humorek? Lepiej troszkę?

Co do kozaczków z Deichmanna to jakoś ja nie mam do nich szczęścia. Kupowałam kilka razy i zawsze mi się rozwalały - czytaj rozklejały
Teraz wolę trochę dołożyć i kupić takie z porządną gumową podeszwą i przeszyte na sklejeniu bo wiem że mi posłużą lata a nie jeden sezon. Bo ja dużo, dużo chodzę - nawet zimą - nie mam samochodu i nie lubię czekać na autobus więc chodzę w wiele miejsc piechotą i moje Deichmanny chociaż bardzo ładne nigdy nie wytrzymywały niestety

Natomiast kupiłam kiedyś wysokie szpileczki (z małą koturną z przodu) w Deichammnie właśnie za całe 49zł i są to najwygodniejsze i najbardzoej wytrzymałe buty na obcasach jakie miałam w życiu - a obcasy są 10cm
wytrwały niejedną imprezkę i są ciągle jak nowe! Także widać że nie ma reguły tylko do kozaczków mam pecha

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:12   #3196
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zjadłam dwa kawałki pizzy i mam wyrzuty sumienia

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Cześć LaseczkiCały dzień Was czytam ale nic mi się nie chciało pisać
Nażarłam się jak prosiątko - bo inaczej tego nazwać nie można biorąc pod uwagę mój obecny wygląd należy mi sie bicie..

właśnie wylicytowałam (chyba że mnie ktoś jeszcze przebije) ciuszki na allegro za 200zł (na 2 aukcjach) - dobrze że ta kasa to prezent jest od mamy i siostry na gwiazdkę i miało pójść na rzeczy dla dziecka bo ja jestem spłukana totalnie
Głupek jestem straszny, teraz mam duuuużooo za dużo ciuszków dla małej w rozmiarach od 0-6 miesięcy i pewnie połowy mała nawet nie założy (najwyżej opchnę na allegro )

także koniec z kupowaniem ciuszków!
też się czuję jak prosiak

pochwal się ciuszkami
ja też mam wiele ciuszków, ale dalej kusi mnie wygrywanie aukcji jakieś okazje itp

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:16   #3197
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
Mi ciągle twardnieje wieczorami brzuch
mi też, nawet w nocy jak się budzę to mam czasami taką gulę lekarz przez telefon, żebym 4 magnezy brała... a co właścicie takie twardnienia mogą oznaczać orientujecie się może? mi w ogóle pierwszy raz dość wcześnie stwardniał, bo chyba w 16 tc jakoś taka gula z jednej strony mi się zrobiła, ale myślałam, że to dzidzia a to się okazuje, że macica...

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
w laboratorium płacilam 10 zł za badanie plus 5 w aptece za glukozę...
a ja miałam z palca, bo nie lubię się kuć tylko odczyn coombsa z żyły mi robią

Cytat:

Ja tak samo mam nadzieję, że teraz to już będzie dokładnie widać, a jak nie to jeszcze 22.12 mam 3D na życzenie TŻ, bo on jeszcze nigdy nie widział dzidzi. Chciałabym, żeby dziewczynka się potwierdziła
ja to jutrzejsze to 3D też nadprogramowe bo mi lekarz powiedział, że następne w 30tc jakoś jak mu powiedziałam, że płci nie poznałam do końca ale nie wytrzymam tyle i się zapisałam do innego gina z polecenia na samo USG, bo tak pomyślałam, że skoro już miałam połówkowe to może warto iść do kogoś innego bo co 2 głowy to nie jedna, a jak już mam płacić a to podobno dobry lekarz, u dziecka koleżanki wykrył wcześnie wadę w nerkach... i mam 4 cele jutro 1.diagnostyka 2. płeć 3.zdjęcia (chcę dać mamie i teściowej na święta po jednym a poprzedniego mam tylko 3 i mi żal) 4.filmik
Stary 2011-12-11, 21:17   #3198
Zariah
Rozeznanie

aukcje niby trwaja jeszcze
ale cóś mi się widzi że wygram (a w domku mam stosy nowiuśich śliczności z ebaya - cała szuflada pełna - w święta porobię fotki jak będę ciuszki segregować
KILK
KLIK

myślałam, że mnie przebije ktoś ...

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-12-11 o 21:18
Stary 2011-12-11, 21:24   #3199
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
ale cóś mi się widzi że wygram (a w domku mam stosy nowiuśich śliczności z ebaya - cała szuflada pełna - w święta porobię fotki jak będę ciuszki segregować
KILK
KLIK

Bardzo fajne aukcje
ja też ciągle przeglądam all i szukam mini-męskich rzeczy
Stary 2011-12-11, 21:25   #3200
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
KILK
KLIK

ładne zestawy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-11, 21:25   #3201
Zariah
Rozeznanie

monika za jutro - oby Twoje maleństwo było bardziej współpracujące niż moje na ostatnim 3d

Stary 2011-12-11, 21:25   #3202
Karo89
Zakorzenienie

Zariah ładne ciuszki

Stary 2011-12-11, 21:28   #3203
Zariah
Rozeznanie

dzięki dziewczynki. no ciuszki ładne tylko że nie były mi potrzebne już. W sumie mogłam tą kaskę wydać na potrzebniejsze rzeczy ale... jak TŻ mówi łatwo przyszło łatwo poszło - kaska niespodziewana więc zaszalałam

Stary 2011-12-11, 21:33   #3204
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
monika za jutro - oby Twoje maleństwo było bardziej współpracujące niż moje na ostatnim 3d
no ja też mam nadzieję, że nie skrzyżuję nóżek jak ostatnio
śliczne zestawy i naprawdę wyglądają na niezniszczone może też się na taki skuszę jak się płeć potwierdzi
Stary 2011-12-11, 21:35   #3205
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Zariah naprawdę bardzo fajne zestawy i jeszcze gratisy opłacało się

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:39   #3206
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
KILK
KLIK

ale super ubranka dla dziewczynek to sa takie cuda ze szok
ja tez mam strasznie duzo ubranek i musze je posegregować na kaftaniki, śpioszki, body i pajacyki
Stary 2011-12-11, 21:55   #3207
gosia261282
Gang Iren

Zariah,ciuszki super.W sumie to od przybytku glowa nie boli.Najwyzej bedziesz mala modelke przebierac 10 razy dziennie
Ja juz tez w zasadzie wszystkie ciuszki mam w rozmiarze new baby i 0-3 m-ca,ale chociaz raz w tyg wejde do sklepu i kupie choc jedna rzecz.Dzisiaj kupilam na ebayu posciel jedna trzy czesciowa,jedna dwu i wypelnienie oraz krem na brodawki przy karmieniu.
Jeszcze troche i do kapieli i sprobuje zasnac,zawsze ciezko jak po wolnym na rano ide.A wstac musze o 4:45
Milej nocy dziewczyny!
Stary 2011-12-11, 21:57   #3208
ivonka7
Rozeznanie

A my leniuchujemy niedzielnie. Chociaż chyba zdecydowaliśmy się na wózek, jutro mamy sfinalizować transakcje. Ktoś coś słyszał na temat wózków JANE RIDER? (wrzucam w załączniku).
Dobrego wieczoru!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg riders6-500x500.jpg (23,3 KB, 23 załadowań)
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:58   #3209
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
... A dokładniej chodzi o to, że my będziemy mieszkać na piętrze, teściowie na górze, a pod nami jest firma, no i teściowie jak coś to do firmy przez nasze mieszkanie będą chodzić, bo tak prowadzi klatka schodowa, że przejście jest przez nasze mieszkanie. Wchodzą tam bez pukania, nauczeni tak bo wcześniej tam mieszkali dziadkowie Tżta, a że nie żyją, to my to sobie wyremonowaliśmy, no i jakoś widzę, że nie zamierzają zmieniać nawyków, co nie powiem, irytuje mnie, bo nie jeden raz nie słyszałam kiedy weszli, jak tam coś robiliśmy, a tu tematy różne są poruszane. Nie wiem, może dziwna jestem, ale ja jakoś jestem przyzwyczajona w domu, że każdy puka jak są drzwi zamknięte, a tam tak nie ma
Faktycznie mało komfortowe położenie. Może "wychowałabyś" ich sobie stopniowo, choćby udając wielkie przestraszenie kiedy wchodzą lub, bardziej ekstremalnie, inscenizując scenki aby żałowali swojego nagłego pojawienia się (np. kiedy jesteś nieubrana albo naczynie wypada Ci z rąk). O ile nie widzisz możliwości przekazania im ustnej prośby o uszanowanie Waszej intymności, takie udawanie może nieco pomóc.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 22:04   #3210
Karo89
Zakorzenienie

Capsta z tym "wystraszeniem" to może być dobry sposób?!
W sumie rozmawiałam o tym z Tżtem i jak coś to ma im powiedzieć, żeby pukali...
Zobaczymy jak to się ułoży w trakcie...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości