|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Chyba za mało piję
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Musiałam kupić. Ale jest tania, ok 4-5 zł
Jem codziennie dwa kiwi i zaparcia mnie omijają. Może przypadek, może nie. pije tez dużo wody, staram się jeść dużo warzyw. I wczoraj się dowiedziałam, że woda mineralna o dużej (powyżej 800 mg/l) wodorowęglanów (HCO3) jest bardzo dobra w lekkiej i poczatkowej fazie cukrzycy, ponieważ obniża poziom cukry we krwi. A ja od dawna kupuję wodę Kropla Minerałów, która ma tego prawie 1000 jest dodatkowo niskonasycoca CO2 przez co lepiej smakuje
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Byliśmy dzisiaj z TŻ w kinie na "Listy do M" - super film polecam objadłam się popcornem potem mnie brzuch bolał, ale przeszło a teraz czekam na pizze z Da Grasso ale będzie wyżerka tak przy niedzieli ![]() I dzisiaj tyle maluszków spotkałam takich słodkich, aż się swojego doczekać nie mogę
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
karolca a ty kiedy masz konsultacje w sprawie swojego wyniku?
|
|
|
|
#3185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Karo89 no niestety nie ten power co przed ciaza i trzeba sie oszczedzac.
Ja juz nie moge sie doczekac, jak w koncu bede mogla sobie super dokladnie wysprzatac sama, bo bardzo lubie to robic, a teraz 1/3 mnie meczy ![]() No i super ze wprowadzacie sie do mieszkanka Na pewno bardzo sie cieszysz![]() Cytat:
![]() Odnosnie mleczka w piersiach, to u mnie bylo tak, ze w lewej mialam mleczka wiecej niz w prawej. I ta piers jest bardziej umeczona, bardziej obwisla po zakonczeniu karmienia i troszke wieksza. A stad wiem ze w tej lewej mialam wiecej pokarmu, bo ja nie karmilam tylko odciagalam, wiec widac bylo w ml za kazdym razem nawet o 50 ml wiecej. Cytat:
Ja mam 11,3.Trzymam kciuki za usg!Ja kupowalam bo u mnie nawet robiac prywatnie badanie nie daja.
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
we wtorek jadę, na szczęście nie muszę się wcześniej rejestrować. ale kontrolowałam cukier za pomocą glukometru od mamy i ani razu nie przekroczyłam normy.
Pewnie wypozyczą mi glukometr do samokontroli i będę się badała
|
#3187 |
|
Zadomowienie
|
ja tak czuje ze ta moja lewa piers bedzie bardziej wydajna, no ale to sie okaze
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie , z tym kolorem slajdów mi to rybka, tylko on miał to merytorycznie poprawić... grrr esteta się znalazł. Ten gościu mi przypomina smurfa- ważniaka- serio
![]() ![]() Ja nie mam zaparć w ogóle.. miałam chyba przez 3 tygodnie pierwsze (od 6-9 tc) ale też nie jakieś uciążliwe.. Teraz to wręcz przeciwnie ![]() A syncio dalej się wierci... |
|
|
|
#3189 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i mam nadzieję, że się dowiem na więcej niż 85% czy to dziewczynka rzeczywiście czy może jednak chłopczyk, bo chcę sobie ciuszki zacząć kupować![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja siedzę jakaś objedzona się czuje dzisiaj... a i tak ciągle coś żuję Z mężem już OK. od samego rana się przymilał...ja nie byłam zła tylko bardzo bardzo smutna ( no zła odrobinę ) po podpowiedzi Aguśki napisałam mu List... i więcej tematu nie poruszaliśmy... w ogóle to sobie karę zrobił i spał na kanapie hehe...obudziłam się o 5 rano na siku a go nie było... więc poszłam po niego żeby wracał do łóżka... bo by się nie wyspał bidak...kanapa niewygodna i od 05;00 mój synek sobie szalał...nie mogłam spać z h.Cytat:
![]() Dołączam się ![]() Cytat:
![]() Ja śliwki suszone... Dziś na wadze o 0,5 kg więcej niż wczoraj...a jutro wolę nawet nie stawać moje postanowienie o niejedzeniu słodkiego niestety nie utrzymało się...ani jednego pełnego dnia!
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi glukozę pani rozpuściła w lab, dostałam w kubeczku gotową do wypicia, tyle, że musiałam kupić, ale też zapłaciłam nie całe 4 zł za nią
![]() U mnie z zaparciami różnie, raz lepiej raz gorzej :/ ale fakt, duża ilość napojów bardzo pomaga. Cytat:
Tż się cieszy, bo wraca na swoje, za to ja mam dziwne uczucia. Ogólnie się cieszę, będziemy mieć coś swojego, tylko martwi mnie jedna rzecz, teściowie u góry... Niby problemów między nami nie ma, teściowa to super babka, teść... hmm... niby spoko, ale jednak nie do końca. Aaale mimo wszystko nie wyobrażam sobie tam mieszkania... A dokładniej chodzi o to, że my będziemy mieszkać na piętrze, teściowie na górze, a pod nami jest firma, no i teściowie jak coś to do firmy przez nasze mieszkanie będą chodzić, bo tak prowadzi klatka schodowa, że przejście jest przez nasze mieszkanie. Wchodzą tam bez pukania, nauczeni tak bo wcześniej tam mieszkali dziadkowie Tżta, a że nie żyją, to my to sobie wyremonowaliśmy, no i jakoś widzę, że nie zamierzają zmieniać nawyków, co nie powiem, irytuje mnie, bo nie jeden raz nie słyszałam kiedy weszli, jak tam coś robiliśmy, a tu tematy różne są poruszane. Nie wiem, może dziwna jestem, ale ja jakoś jestem przyzwyczajona w domu, że każdy puka jak są drzwi zamknięte, a tam tak nie ma
|
|
#3194 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,mały szaleje standardowo
chociaż wczoraj miał dzień leniuszka .. Język mnie boli byłam dzisiaj w mcDonaldzie i wypiłam tylko shakea.. czekoladowego Jestem przejedzona, napita i mam chęć się walnąć do łóżka i spać.. Chociaż herbatki sobie nie odmówię Jestem zdenerwowana bo wczoraj przestała mi działać myszka od komputera (niestety brak laptopa) i muszę się męczyć klikając na klawiaturze :/ |
|
|
|
#3195 |
|
Rozeznanie
|
Cześć LaseczkiCały dzień Was czytam ale nic mi się nie chciało pisać
![]() Nażarłam się jak prosiątko - bo inaczej tego nazwać nie można biorąc pod uwagę mój obecny wygląd należy mi sie bicie.. właśnie wylicytowałam (chyba że mnie ktoś jeszcze przebije) ciuszki na allegro za 200zł (na 2 aukcjach) - dobrze że ta kasa to prezent jest od mamy i siostry na gwiazdkę i miało pójść na rzeczy dla dziecka bo ja jestem spłukana totalnie ![]() Głupek jestem straszny, teraz mam duuuużooo za dużo ciuszków dla małej w rozmiarach od 0-6 miesięcy i pewnie połowy mała nawet nie założy (najwyżej opchnę na allegro )także koniec z kupowaniem ciuszków! evvcia za jutroMegMakeUp za jutrobalbinka to straszne, że choroba może tak człowieka zaskoczyć. żyjesz sobie normalnie a tu krach... bardzo mi przykro i z powodu Twojego kolegi też mi przykro szkoda młodego chłopaka...Mała! - jak humorek? Lepiej troszkę? Co do kozaczków z Deichmanna to jakoś ja nie mam do nich szczęścia. Kupowałam kilka razy i zawsze mi się rozwalały - czytaj rozklejały ![]() Teraz wolę trochę dołożyć i kupić takie z porządną gumową podeszwą i przeszyte na sklejeniu bo wiem że mi posłużą lata a nie jeden sezon. Bo ja dużo, dużo chodzę - nawet zimą - nie mam samochodu i nie lubię czekać na autobus więc chodzę w wiele miejsc piechotą i moje Deichmanny chociaż bardzo ładne nigdy nie wytrzymywały niestety Natomiast kupiłam kiedyś wysokie szpileczki (z małą koturną z przodu) w Deichammnie właśnie za całe 49zł i są to najwygodniejsze i najbardzoej wytrzymałe buty na obcasach jakie miałam w życiu - a obcasy są 10cm wytrwały niejedną imprezkę i są ciągle jak nowe! Także widać że nie ma reguły tylko do kozaczków mam pecha
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam dwa kawałki pizzy i mam wyrzuty sumienia
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() pochwal się ciuszkami ![]() ja też mam wiele ciuszków, ale dalej kusi mnie wygrywanie aukcji jakieś okazje itp
|
|
|
|
|
#3197 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lekarz przez telefon, żebym 4 magnezy brała... a co właścicie takie twardnienia mogą oznaczać orientujecie się może? mi w ogóle pierwszy raz dość wcześnie stwardniał, bo chyba w 16 tc jakoś taka gula z jednej strony mi się zrobiła, ale myślałam, że to dzidzia a to się okazuje, że macica...Cytat:
tylko odczyn coombsa z żyły mi robią![]() Cytat:
bo mi lekarz powiedział, że następne w 30tc jakoś jak mu powiedziałam, że płci nie poznałam do końca ale nie wytrzymam tyle i się zapisałam do innego gina z polecenia na samo USG, bo tak pomyślałam, że skoro już miałam połówkowe to może warto iść do kogoś innego bo co 2 głowy to nie jedna, a jak już mam płacić a to podobno dobry lekarz, u dziecka koleżanki wykrył wcześnie wadę w nerkach... i mam 4 cele jutro 1.diagnostyka 2. płeć 3.zdjęcia (chcę dać mamie i teściowej na święta po jednym a poprzedniego mam tylko 3 i mi żal |
|||
|
|
|
#3198 |
|
Rozeznanie
|
aukcje niby trwaja jeszcze
ale cóś mi się widzi że wygram (a w domku mam stosy nowiuśich śliczności z ebaya - cała szuflada pełna - w święta porobię fotki jak będę ciuszki segregować KILK KLIK myślałam, że mnie przebije ktoś ...
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-12-11 o 21:18 |
|
|
|
#3199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też ciągle przeglądam all i szukam mini-męskich rzeczy
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3201 |
|
Rozeznanie
|
monika za jutro - oby Twoje maleństwo było bardziej współpracujące niż moje na ostatnim 3d
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah ładne ciuszki
|
#3203 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczynki. no ciuszki ładne tylko że nie były mi potrzebne już. W sumie mogłam tą kaskę wydać na potrzebniejsze rzeczy ale... jak TŻ mówi łatwo przyszło łatwo poszło - kaska niespodziewana więc zaszalałam
|
|
|
|
#3204 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3205 |
|
Wtajemniczenie
|
Zariah naprawdę bardzo fajne zestawy i jeszcze gratisy
opłacało się
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam strasznie duzo ubranek i musze je posegregować na kaftaniki, śpioszki, body i pajacyki |
|
|
|
|
#3207 |
|
Gang Iren
|
Zariah,ciuszki super.W sumie to od przybytku glowa nie boli.Najwyzej bedziesz mala modelke przebierac 10 razy dziennie
![]() Ja juz tez w zasadzie wszystkie ciuszki mam w rozmiarze new baby i 0-3 m-ca,ale chociaz raz w tyg wejde do sklepu i kupie choc jedna rzecz.Dzisiaj kupilam na ebayu posciel jedna trzy czesciowa,jedna dwu i wypelnienie oraz krem na brodawki przy karmieniu. Jeszcze troche i do kapieli i sprobuje zasnac,zawsze ciezko jak po wolnym na rano ide.A wstac musze o 4:45 Milej nocy dziewczyny!
|
#3208 |
|
Rozeznanie
|
A my leniuchujemy niedzielnie. Chociaż chyba zdecydowaliśmy się na wózek, jutro mamy sfinalizować transakcje. Ktoś coś słyszał na temat wózków JANE RIDER? (wrzucam w załączniku).
Dobrego wieczoru!
|
|
|
|
#3209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Capsta z tym "wystraszeniem" to może być dobry sposób?!
W sumie rozmawiałam o tym z Tżtem i jak coś to ma im powiedzieć, żeby pukali... Zobaczymy jak to się ułoży w trakcie...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

jest dodatkowo niskonasycoca CO2 przez co lepiej smakuje 
potem mnie brzuch bolał, ale przeszło a teraz czekam na pizze z Da Grasso 

oczywiście już przeżywam!

należy mi sie bicie..