Panny Młode 2014 :) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-11, 20:58   #721
exist_
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2014 :)

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
zawsze teściom po prostu wręczam jakieś dobre winko jak przychodze do nich w święta jednak w tym roku poza tym chciałabym dac coś jeszcze... ten obrus to bardzo dobry pomysł tylko kurczę oni nie mają takie stołu, mają tam swoje stare i ulubione obrusy na specjalne okazje i mają je wymierzone ale rozejżę się za jakimś ładnym obrusikiem do kuchni moze

siostra ma 22 lata, aktualnie singielka i lubi chodzić na różnego rodzaju imprezy itp. nie wiem dlaczego ale jej jeszcze nic nie kupowałam... no i nie wiem... może tutaj zapytam już TŻa i się dorzucę do jego prezentu

Hmm ja właściwie siostrze TŻ też nic nie kupowałam nigdy, mamy dość chłodne stosunki ze sobą, zawsze TŻ kupuje a ja się dokładam i nie interesuje mnie co on tam jej kupuje
Stary 2011-12-11, 22:10   #722
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Hmm ja właściwie siostrze TŻ też nic nie kupowałam nigdy, mamy dość chłodne stosunki ze sobą, zawsze TŻ kupuje a ja się dokładam i nie interesuje mnie co on tam jej kupuje
no początku mojego związku z TŻem też miałam z jego siostrą bardzo chłodne stosynki, było mi z tym bardzo źle i czułam się fatalnie teraz baaardzo się lubimy i dlatego chciałabym jej coś kupić, myślałam o takiej kuli co jak się wstrząśnie to jest snieg drobiazg ale zawsze... jutro może przed pracą poszperam coś w Empiku... może jakaś książka mi się spodoba
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 09:50   #723
Cathe_Elen
Raczkowanie

Cytat:
no początku mojego związku z TŻem też miałam z jego siostrą bardzo chłodne stosynki, było mi z tym bardzo źle i czułam się fatalnie teraz baaardzo się lubimy i dlatego chciałabym jej coś kupić, myślałam o takiej kuli co jak się wstrząśnie to jest snieg drobiazg ale zawsze... jutro może przed pracą poszperam coś w Empiku... może jakaś książka mi się spodoba
Ładne też są kule plazmowe - małe są bardzo tanie, a jak pięknie wyglądają w nocy. W Leroy, czy w jakimś takim sklepie były po 25zł.
Teraz w Empiku są różne świetne gadgety świąteczne, oglądałam je chyba 2h (akurat Silesia Katowice, ogromny Empik), takie bajery.
Cathe_Elen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 17:25   #724
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem do siostry TŻ porównywana i doprowadza mnie to do cholery, dlatego nie przeszakdzają mi nasze stosunki.

Zrobiłam mini prezent świąteczny Na razie jest brzydka i koślawa, ale kolejne będą ładniejsze

To co załączam to nie moja robota, moje są liliowo - fioletowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bw_czerwony_gradient_pion12-300x225.jpg (12,4 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-12-24, 07:53   #725
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Ja jestem do siostry TŻ porównywana i doprowadza mnie to do cholery, dlatego nie przeszakdzają mi nasze stosunki.

Zrobiłam mini prezent świąteczny Na razie jest brzydka i koślawa, ale kolejne będą ładniejsze

To co załączam to nie moja robota, moje są liliowo - fioletowe
Też takie zrobiłam tylko granatowo czerwone, niestety już zapakowane wiec nie pokaże.
No ale dziewczyny

WESOŁYCH ŚWIĄT I WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM ROKU

cobyśmy dotrwały w pełnym a nawet powiekszonym składzie, pełne zapału i szcześliwe z naszymi TŻ-tami do naszych ślubów w 2014
I nie spić sie na sylwestrze

iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 10:40   #726
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Radosnych, spokojnych Świąt i wszelkiej pomyślności w 2012 roku!

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 12:35   #727
exist_
Zakorzenienie

Dziewczynki zdrowych, spokojnych, pogodnych świąt, spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze z TŻ u boku!

Mnie mój powiedział że chce się zaręczać w 2012
Stary 2011-12-29, 12:23   #728
enchantresss
Rozeznanie

Hello! Witam po dłuuugiej przerwie...

Święta, święta i po świętach. Aczkolwiek my (ja, TŻ i nasza córeczka) nadal pomieszkujemy chwilowo u teściów
Wracamy do siebie dopiero po Nowym Roku, gdyż babcia ma się zaopiekować Gabrysią w sylwestrową noc, żebyśmy mogli trochę poszaleć ...

Święta bardzo udane (w końcu pierwsza Gwiazdka z Naszą Gwiazdką ), pierwsze świąta z "teściami" i rodziną TŻ.
Nie spodziewałam się aż tak wspaniałej atmosfery, pozostaną przemiłe wspomnienia i setki zdjęć oraz czekanie na kolejne Święta... Uwielbiam ten czas ! Zapach choinki, barszczyk z uszkami i inne smakołyki... Rozmarzyłam się!

Szkoda tylko, że tak się spasłam Pierniczki w kształcie reniferów do dziś kuszą! A tu już conajmniej +3kg...
Cytat:
Cześć,
chciałam się przywitać Też jestem Potencjalną Panną Młodą (PPM) 2014
Witaj Kochana! Nie czuj się zbyt młodo tutaj, bo raczej przeważają młode roczniki Ja jestem '92.

Cytat:
Napisane przez Cathe_Elen Pokaż wiadomość
My mieszkamy razem w wynajętym mieszkaniu od kilku miesięcy i jest naprawdę bosko...
Jednak po ślubie, za 2,5 roku wolałabym mieć gdzie mieszkać na stałe, na swoim. Planujemy budowę, ale co z tego wyjdzie - nie wiadomo
My również póki co wynajmujemy, natomiast i My pragniemy w przyszłości wybudować własny domek..
Ale to pewnie dopiero po ślubie.
Już widzę oczami wyobraźni moją Gabrysię biegającą po ogrodzie
Narazie u teściów będzie mieć raj, ale własny dom to będzie nasz priorytet...

Ah, zapomniałabym o najważniejszym. Dziewczyny! Życzę Wam szampańskiej zabawy, niezapomnianego Sylwestra oraz spełnienia marzeń w 2012!

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-12-29 o 12:30
enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:52   #729
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
hello! witam po dłuuugiej przerwie...

święta, święta i po świętach. Aczkolwiek my (ja, tż i nasza córeczka) nadal pomieszkujemy chwilowo u teściów
wracamy do siebie dopiero po nowym roku, gdyż babcia ma się zaopiekować gabrysią w sylwestrową noc, żebyśmy mogli trochę poszaleć ...

święta bardzo udane (w końcu pierwsza gwiazdka z naszą gwiazdką ), pierwsze świąta z "teściami" i rodziną tż.
Nie spodziewałam się aż tak wspaniałej atmosfery, pozostaną przemiłe wspomnienia i setki zdjęć oraz czekanie na kolejne święta... Uwielbiam ten czas ! Zapach choinki, barszczyk z uszkami i inne smakołyki... Rozmarzyłam się!

szkoda tylko, że tak się spasłam Pierniczki w kształcie reniferów do dziś kuszą! A tu już conajmniej +3kg...

Witaj kochana! Nie czuj się zbyt młodo tutaj, bo raczej przeważają młode roczniki ja jestem '92.

My również póki co wynajmujemy, natomiast i my pragniemy w przyszłości wybudować własny domek..
Ale to pewnie dopiero po ślubie.
Już widzę oczami wyobraźni moją gabrysię biegającą po ogrodzie
Narazie u teściów będzie mieć raj, ale własny dom to będzie nasz priorytet...

ah, zapomniałabym o najważniejszym. Dziewczyny! życzę wam szampańskiej zabawy, niezapomnianego sylwestra oraz spełnienia marzeń w 2012!
ikea? też mnie kuszą
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:28   #730
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19
Wink Dot.: Panny Młode 2014 :)

Dokładnie święta święta i po świętach ale kilogramów przybywa No ale cóż nie da się odmówić smakołykom na stole

Ja również życzę szampańskiej zabawy i Spełnienia marzeń w nowym 2012 roku
xPaulax19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 14:17   #731
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Witam Was wszystkie dziewczyny czytalam watek od poczatku i juz jestem na biezaco
chcialam dolaczyc do Waszego grona PM 2014 mamy juz 2012 rok dlatego teraz plany odnosnie slubu staly sie dla mnie mniej abstrakcyjne

Pozdrawiam serdecznie!

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 20:17   #732
exist_
Zakorzenienie

mala_czarna_21 Witaj!

U nas też plany coraz bardziej skrystalizowane, zaraz po oświadczynach chcemy zarezerwować restaurację i ustalić wstępnie co i jak

A oświadczyn coprawda jeszcze nie było, ale TŻ mówi żebym czekała i że napewno w tym roku
Stary 2012-01-06, 22:32   #733
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Witajcie dziewczyny

No cóż, czas leci nieubłaganie Jeszcze tylko 2 latka (rocznikowo)

Stary 2012-01-07, 00:35   #734
mala_czarna_21
Zakorzenienie

My już po zareczynach troooche i tak coraz czesciej rozmawialismy o konkretej dacie. Najpierw byl w planach 2013 rok ale sobie ubzduralam ze inzyniera obronie ze swoim panienskim nazwiskiem dlatego 2014 maj
ale jak na razie w lutym/marcu bedziemy placic zaliczki na te najwazniejsze elementy a potem zawieszamy temat na rok lub poltora na studiach to mi ten czas tak zleci ze ho ho

2015 - 38
Stary 2012-01-07, 15:16   #735
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
My już po zareczynach troooche i tak coraz czesciej rozmawialismy o konkretej dacie. Najpierw byl w planach 2013 rok ale sobie ubzduralam ze inzyniera obronie ze swoim panienskim nazwiskiem dlatego 2014 maj
ale jak na razie w lutym/marcu bedziemy placic zaliczki na te najwazniejsze elementy a potem zawieszamy temat na rok lub poltora na studiach to mi ten czas tak zleci ze ho ho
Też chce maj ( TŻ jeszcze przekonuje, on wolałby sieroień ale wyjdzie na moje)
I też miał być 2013 ale jest 2014. Tyle że my bedziemy rezerwować dopiero w wakacje. Myśle że będzie w sam raz.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-07, 15:35   #736
velika
Winter is coming

cześć
zgłaszam się i ja Ku swojemu niedowierzaniu prawdopodobnie w czerwcu 2014 roku wyjdę za mąż Razem z chłopem mym jesteśmy 8,5 roku, a zalegalizować związek chcemy 21.06.2014 r., dokładnie w naszą jedenastą rocznicę Ku uldze naszych rodzin. Będziemy mieć wtedy po 28 lat.
Rok wybrany nieprzypadkowo, bo w 2013 nie da rady z uwagi na mój egzamin zawodowy.
Jeszcze się nie zaręczyliśmy, nie wiem nawet, czy to nastąpi. Ale datę już mamy i poza tym nic więcej, nie wiem nawet jak się za to zabrać i kiedy zacząć coś rezerwować Jeszcze dużo czasu niby, ale boję się, żeby mi ktoś sali nie podkradł Zależy mi na takiej z parkietem, więc mam bodajże 2 w okolicy do wyboru.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 16:07   #737
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
cześć
zgłaszam się i ja Ku swojemu niedowierzaniu prawdopodobnie w czerwcu 2014 roku wyjdę za mąż Razem z chłopem mym jesteśmy 8,5 roku,
?? nie mow ze sie nie spodziewalas ? to moj staz wydaje mi sie dlugi a wasz to juz w ogole czapki z glow

2015 - 38
Stary 2012-01-07, 16:18   #738
velika
Winter is coming

aa bo my jesteśmy tacy trochę inni Ale stwierdziliśmy, że wypadałoby w końcu coś postanowić ;] Generalnie mi jakoś specjalnie nie zależało nigdy na ślubie, pierścionka nie mam i w sumie czy dostanę czy nie też mi zwisa.
Moja i jego rodzina już nam suszą głowy o ten ślub od kilku ładnych lat, więc niech w końcu go mają Nawet nabrałam ochoty, żeby jakieś weselicho zrobić, nieduże, bo ja mam malutką rodzinę (łącznie ze 20 osób), on trochę większą, myślę, że nam więcej niż 70 osób nie wyjdzie.
Oboje jesteśmy już po studiach, pracujemy, to co nam szkodzi

Stary 2012-01-08, 09:22   #739
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
aa bo my jesteśmy tacy trochę inni Ale stwierdziliśmy, że wypadałoby w końcu coś postanowić ;] Generalnie mi jakoś specjalnie nie zależało nigdy na ślubie, pierścionka nie mam i w sumie czy dostanę czy nie też mi zwisa.
Moja i jego rodzina już nam suszą głowy o ten ślub od kilku ładnych lat, więc niech w końcu go mają Nawet nabrałam ochoty, żeby jakieś weselicho zrobić, nieduże, bo ja mam malutką rodzinę (łącznie ze 20 osób), on trochę większą, myślę, że nam więcej niż 70 osób nie wyjdzie.
Oboje jesteśmy już po studiach, pracujemy, to co nam szkodzi

Witam!

Ja Ci powiem tak, nie bierz ślubu dla rodziny, weź go dla siebie i taki, jaki Ty sobie zamarzysz

My też chcemy mały, cichy, skromny ślub Dokładnie na około 70 osób

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-08, 09:49   #740
velika
Winter is coming

Nie no będzie po mojemu Ja to nie z tych, co dadzą się namówić na dwudniowe weselicho na 150 osób
Będzie na około 70, z DJem, żadnych durnych zabaw, żadnego kamerzysty, żadnego disco polo, żadnych plenerów i wielu innych rzeczy. Zaprosimy najbliższą rodzinę i najlepszych znajomych, tyle Chcę tylko, żeby się dobrze najedli i wybawili, więc największy problem będę miała z muzyką - jak zadowolić wszystkich gości. Na pewno nie chcę zespołu, który będzie kaleczył piosenki, a po 12 co 20 minut chodził "na jednego"

Stary 2012-01-08, 12:44   #741
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19
Wink Dot.: Panny Młode 2014 :)

A u mnie będzie spore wesele ja również myślę o DJ-ju na weselu Film z wesela jakiś nie długi . Fotografa chcę i właśnie w plenerze w końcu to będzie pamiątka na całe życie. A wesele chcę dla siebie ja ze swoim chłopakiem jestem już prawie 6 lat. Każdy się dziwi jak im o tym mówię. A ogółem zabawa jedno dniowa bez jakiś szaleństw

Ale wiadomo każdy robi jak chce i według tego co mu się podoba
xPaulax19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:16   #742
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
cześć
zgłaszam się i ja Ku swojemu niedowierzaniu prawdopodobnie w czerwcu 2014 roku wyjdę za mąż Razem z chłopem mym jesteśmy 8,5 roku, a zalegalizować związek chcemy 21.06.2014 r., dokładnie w naszą jedenastą rocznicę Ku uldze naszych rodzin. Będziemy mieć wtedy po 28 lat.
Rok wybrany nieprzypadkowo, bo w 2013 nie da rady z uwagi na mój egzamin zawodowy.
Jeszcze się nie zaręczyliśmy, nie wiem nawet, czy to nastąpi. Ale datę już mamy i poza tym nic więcej, nie wiem nawet jak się za to zabrać i kiedy zacząć coś rezerwować Jeszcze dużo czasu niby, ale boję się, żeby mi ktoś sali nie podkradł Zależy mi na takiej z parkietem, więc mam bodajże 2 w okolicy do wyboru.
Witaj!!!
Okazuje się, że tego samego dnia będziemy miały ślub. My również wybraliśmy 21/06, ale bez żadnego znaczącego powodu. W związku będziemy wówczas 7 lat (10 maja mamy rocznicę), więc może na pierwszy taniec zagrają nam "Siódmy rok"

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
Też chce maj ( TŻ jeszcze przekonuje, on wolałby sieroień ale wyjdzie na moje)
I też miał być 2013 ale jest 2014. Tyle że my bedziemy rezerwować dopiero w wakacje. Myśle że będzie w sam raz.
Mówisz, że to już czas na rezerwacje? Pytam, bo za bardzo się nie orientuję i nie chciałabym zostać na lodzie... Niektóre PM-ki już zarezerwowały sale i zespół - z tego, co czytałam we wcześniejszych postach.
Razem z mamą chcemy się wybrać wiosną do Gościńca, w którym bym chciała mieć wesele i porozmawiać o ich planach związanych z budową drugiej sali. Póki co mają taką na 70 osób, a my potrzebujemy na 90. Wieść gminna niesie, że druga sala ma powstać już w tym roku. My jednak wolimy się upewnić i osobiście zapytać, a jak sali nie dobudują to będziemy szukały czegoś innego. W sumie, to już mamy coś na oku
Mój TŻ jest zdania, że wszelkie rozmowy dotyczące naszego wesela powinniśmy zacząć dopiero w grudniu, a w 2013 r. rozpocząć rezerwowanie.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:29   #743
velika
Winter is coming

Ja myślę, że teraz trzeba się powoli rozglądać za salą, bo może ktoś już mój termin zarezerwuje i klops Mieszkam w małym mieście, więc i wybór ograniczony, a od razu odrzucam sale bez parkietu.
A reszta to już później.
xPaulax19 pewnie, że każdy musi zrobić, jak mu pasuje Ja bym w życiu się nie zgodziła na żaden plener

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Witaj!!!
Okazuje się, że tego samego dnia będziemy miały ślub. My również wybraliśmy 21/06, ale bez żadnego znaczącego powodu. W związku będziemy wówczas 7 lat (10 maja mamy rocznicę), więc może na pierwszy taniec zagrają nam "Siódmy rok"
oo jak fajnie
U mnie na pierwszy taniec będzie Nothing else matters, może oklepane, ale z tą piosenką mamy oboje wiele wspomnień

Stary 2012-01-08, 13:58   #744
Cathe_Elen
Raczkowanie

Cześć kochane

No to u mnie się już sporo rozjaśniło.

Termin: 30.08.2014r. Dworek Śląski w Raciborzu, 170zł/os. z napojami bez ograniczeń, tortami, ciastami i w ogóle wszystkim.

Na weselu będzie ok. 80 osób.

Generalnie, jeśli chodzi o pierwszy taniec, chcemy zrobić coś "do jaj" na show, jak i coś poważnego - być może nasza ukochana salsa.
Najprawdopodobniej zagra nam DJ Tomasz Kargol (z Radia 90, świetny wodzirej!), więc wybór piosenki na pierwszy taniec jest ogromny. Musimy to przemyśleć.

Poza tym chyba nic się nie zmieniło...
Mieszkamy sobie razem, układa się świetnie, także (odpukać!) nic złego się nie wydarzy.
Zaręczyny były 30.07.2011r. nad Morskim Okiem, także problem powiadamiania rodzin mamy z głowy. Za półtora roku prosimy gości.
Teraz tylko odliczać i powolutku organizować w przyszłym roku samochód, fotografa, kamerzystę i DJ'a. Bardzo się cieszę, że mamy aż 2,5 roku, bo jakby nie było to czasu i tak jest mało, a my, obaj pedanci, chcemy mieć wszystko dopracowane i zgrane.

A jak tam u Was, co słychać?

Ja Wam tak szybciutko powiem, że tragicznie nas przyjęto we Wrzosach w Radlinie - tzn o ile jest tam przytulnie i ładnie, to z drogi nie wiadomo, czy to dom prywatny, czy dom weselny. Nikt nam nic nie powiedział sam od siebie, nie zareklamował się, nie powiedział nic o menu - wszystko mamy wiedzieć ze strony internetowej i poza tym to tylko zobaczyć sobie salę i albo podpisać umowę albo nie. Dziwne to było co najmniej, a szkoda, bo zapowiadało się nieźle wg opinii innych, które czytałam na Internecie.

Wybraliśmy Dworek Śląski w Raciborzu, bo po pierwsze: powalił mnie wygląd samego Domu (rany, wygląda jak pałacyk!), w środku jest przepięknie, sala jest przestronna i spokojnie 100 osób może tańczyć. Poza tym... Właściciel! Młody, obeznany, inteligentny, wszystko doradzał, polecał, bardzo dużo mówił, pokazywał, opowiadał... Nawet możemy wpaść pokosztować potrawy, jakie podają na weselu. Ilość samego jedzenia zupełny ogrom! Mięsa, ryby, ciasta, ciasteczka, a owoce podawane są w artystyczny sposób. Akurat wczoraj jak byliśmy wszystko załatwiać odbywały się 50. urodziny jakiejś kobiety i muszę przyznać - jakość potraw i podania wszystkiego, jak u obsługi pierwsza klasa!
Kelnerki i kelnerzy bardzo, a to bardzo mili, mogę powiedzieć, że mają 11/10 punktów, jeśli chodzi o gościnność. Genialnie!

To chyba tyle, niebawem napiszę coś więcej. Największy ból - zaliczka 800zł. Ale co tam, ważne, że z klasą, humorem i dobrą atmosferą.
Stary 2012-01-08, 14:55   #745
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kochane

Termin: 30.08.2014r. Dworek Śląski w Raciborzu, 170zł/os. z napojami bez ograniczeń, tortami, ciastami i w ogóle wszystkim.

Generalnie, jeśli chodzi o pierwszy taniec, chcemy zrobić coś "do jaj" na show, jak i coś poważnego - być może nasza ukochana salsa.
Najprawdopodobniej zagra nam DJ Tomasz Kargol (z Radia 90, świetny wodzirej!), więc wybór piosenki na pierwszy taniec jest ogromny. Musimy to przemyśleć.

Mieszkamy sobie razem, układa się świetnie, także (odpukać!) nic złego się nie wydarzy.
Zaręczyny były 30.07.2011r. nad Morskim Okiem, także problem powiadamiania rodzin mamy z głowy. Za półtora roku prosimy gości.
Teraz tylko odliczać i powolutku organizować w przyszłym roku samochód, fotografa, kamerzystę i DJ'a. Bardzo się cieszę, że mamy aż 2,5 roku, bo jakby nie było to czasu i tak jest mało, a my, obaj pedanci, chcemy mieć wszystko dopracowane i zgrane.

Ja Wam tak szybciutko powiem, że tragicznie nas przyjęto we Wrzosach w Radlinie - tzn o ile jest tam przytulnie i ładnie, to z drogi nie wiadomo, czy to dom prywatny, czy dom weselny. Nikt nam nic nie powiedział sam od siebie, nie zareklamował się, nie powiedział nic o menu - wszystko mamy wiedzieć ze strony internetowej i poza tym to tylko zobaczyć sobie salę i albo podpisać umowę albo nie. Dziwne to było co najmniej, a szkoda, bo zapowiadało się nieźle wg opinii innych, które czytałam na Internecie.

Wybraliśmy Dworek Śląski w Raciborzu, bo po pierwsze: powalił mnie wygląd samego Domu (rany, wygląda jak pałacyk!), w środku jest przepięknie, sala jest przestronna i spokojnie 100 osób może tańczyć. Poza tym... Właściciel! Młody, obeznany, inteligentny, wszystko doradzał, polecał, bardzo dużo mówił, pokazywał, opowiadał... Nawet możemy wpaść pokosztować potrawy, jakie podają na weselu. Ilość samego jedzenia zupełny ogrom! Mięsa, ryby, ciasta, ciasteczka, a owoce podawane są w artystyczny sposób. Akurat wczoraj jak byliśmy wszystko załatwiać odbywały się 50. urodziny jakiejś kobiety i muszę przyznać - jakość potraw i podania wszystkiego, jak u obsługi pierwsza klasa!
Kelnerki i kelnerzy bardzo, a to bardzo mili, mogę powiedzieć, że mają 11/10 punktów, jeśli chodzi o gościnność. Genialnie!

To chyba tyle, niebawem napiszę coś więcej. Największy ból - zaliczka 800zł. Ale co tam, ważne, że z klasą, humorem i dobrą atmosferą.

Gratuluję! Super że sala wybrana!

My myślimy nad 6 września
Stary 2012-01-08, 18:40   #746
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Cześć kochane

Gratuluję wyboru! Prześliczna sala - zajrzałam na ich stronę internetową. Jeżeli chodzi o nasz "Gościniec", to nie wiem czemu do tej pory nie doczekał się podobnej reklamy. Pierwsze przyjęcia w tej restauracji odbyły się w maju 2011 r - jest to nowiutka sala, a już zrobiła furorę Koleżanka miała tam przyjęcie weselne i gorąco poleca. Mówiła, że super jedzonko (dużo, różnorodne, nowości), ciasto i napoje w cenie, gratis bar z kolorowymi drinkami (wstawiali tylko wódkę), piękna sala, nowoczesna zastawa i same och! i ach! Moja mama też mnie do tej sali przekonywała, bo na samym początku myślałam o takim pensjonacie w środku lasu - piękne miejsce, ale trochę daleko.
Jedynym mankamentem "Gościńca" jest zbyt mała sala (pisałam o tym wcześniej). Także jak się rozbuduje, to nasze weselisko będzie w nim.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:19   #747
wioliix
Rozeznanie

Talking Dot.: Panny Młode 2014 :)

hej widze że jest już coraz więcej osob w Boże Narodzenie ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu dostałam pierścionek zaręczynowy wg sę nie spodziewałam jestem taka szczęśliwa w lutym pójdziemy załatwiać sale

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Cześć kochane

sala piękna widze że jest więecej osób ze śląska
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:53   #748
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Oj dziewczynki, szybkie jesteście z tymi salami

Ja myśle że przed wakacjami nic nie ruszymy w tej kwesti ale bardzo chętnie poczytam czym się sugerowałyście wybierając salę i na co zwrócić uwagę/ o co zapytać itp.

Stary 2012-01-09, 06:53   #749
Cathe_Elen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Gratuluję wyboru! Prześliczna sala - zajrzałam na ich stronę internetową. Jeżeli chodzi o nasz "Gościniec", to nie wiem czemu do tej pory nie doczekał się podobnej reklamy. Pierwsze przyjęcia w tej restauracji odbyły się w maju 2011 r - jest to nowiutka sala, a już zrobiła furorę Koleżanka miała tam przyjęcie weselne i gorąco poleca. Mówiła, że super jedzonko (dużo, różnorodne, nowości), ciasto i napoje w cenie, gratis bar z kolorowymi drinkami (wstawiali tylko wódkę), piękna sala, nowoczesna zastawa i same och! i ach! Moja mama też mnie do tej sali przekonywała, bo na samym początku myślałam o takim pensjonacie w środku lasu - piękne miejsce, ale trochę daleko.
Jedynym mankamentem "Gościńca" jest zbyt mała sala (pisałam o tym wcześniej). Także jak się rozbuduje, to nasze weselisko będzie w nim.
Chodzi o gościniec wodzisławski?
Stary 2012-01-09, 07:32   #750
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
Oj dziewczynki, szybkie jesteście z tymi salami

Ja myśle że przed wakacjami nic nie ruszymy w tej kwesti ale bardzo chętnie poczytam czym się sugerowałyście wybierając salę i na co zwrócić uwagę/ o co zapytać itp.
My będziemy brać salę na której sami byliśmy jako goście na weselu - wiemy że sala ładna, obsługa bardzo dobra, jedzenie pyszne - później zamawialiśmy stamtąd catering na jakąś imprezę rodzinną.
To jest hotel, więc spanie zapewnione w razie czego dla gości. No i apartament dla młodych.
Sala do tańczenia obok, trochę mała, ale my ciągle nie wiemy czy chcemy małe przyjęcie, czy obiad...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości