|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
|
|
#1232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cześć Ale dobrze, że mam jeszcze czas na przygotowanie się do niego
|
|
#1233 |
|
Wtajemniczenie
|
matko co to sie dzieje !!!!!!!!
tyle z was stracilo dzieciaczki : ![]() jakies slabe pokolenie chyba a co do farbowania to na mnie teraz w szafce czeka czekoladowy braz Joanny do 24 myc przed swietami zrobie bo tez mam juz takie odrosty ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Asia a ja to sie wszystkiego boje ;/ porodu, opieki nad dzieckiem taka calkiem nowa syt ze nie do konca sobie z nia radze ale mam nadzieje ze instynkt maciezynski do mnie zawita i bede wiedziala co robic |
|
|
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
Asia będzie dobrze
Jak się widzi takie maleństwo to chce się zrobić dla niego wszystko. Wystarczy tylko jeden uśmieszek dziecka i naprawde wynagradza to wszystko ![]() Teraz dla mnie najwspanialszą rzeczą jest to że jak przychodzę z pracy jak tylko Mareczek mnie zobaczy wskakuje mi na rączki i się mocno tuli do mnie. To jest naprawde wspaniałe uczucie ![]() Co do pracy, czy są tu jakies mamy które prowadzą własną działalność gospodarczą?? Nie mam pojęcia jak to wygląda. Czy można wogóle liczyć na jakieś świadczenia?? i czy można oddać macierzyński ojcu dziecka?? i po jaim czasie?? po porodzie??
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a mi sie podobaja takie imiona
![]() Alan , Igor,Kornel,Seweryn Wiktoria,Amelia,Kornelia, Adrianna a wam?
|
|
|
|
#1236 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jakie ładne imie ma Twój synuś . Powiem Ci ,że w moim otoczeniu imię Marek jest niespotykane (u dzieci) ,ale znam Marków ,którzy mają po 20-30 lat -fajne chłopaki
|
|
#1237 |
|
Raczkowanie
|
aloonka strasznie Ci współczuję, właśnie tego się boję - ja tak często się przeziębiam, a to nie służy dziecku... O tej grypie i przyczynie powiedzieli Ci lekarze w szpitalu? bo teraz co 2 osoba ma grypę żołądkową, w tym mój teściu, mąż, koleżanki mama i teściowa, kilka studentek... jakiś koszmar...
Mnie mdli od wczorajszego obiadu, wszystko mi śmierdzi i nic mi nie smakuje...jak ja mam pójść dziś na zajęcia - przecież na najmniejszy dziwny zapach polecę do toalety, a jak nie zdążę? A jakie zajęcia prowadzę: politykę ekonomiczną, politykę społeczną i mam naprawdę sporo zajęć w tym semestrze - wyrabiam całoroczne pensum i jeszcze mam kilkadziesiąt nadgodzin...byle wytrzymać do świąt - od 22.12 mam przerwę świąteczną do 3.01 i już nie mogę się doczekać A obiadków dziecięcych nie doprawiam, bo smakują mi takie jakie są, ale tylko HIPP, bo gerbery już nie są takie dobre... Hipp wypuścił takie bio obiadki w plastikowych pojemniczkach (fajne pojemniczki - będą na później), strasznie są drogie, bo 2 szt kosztują 13 zł w Rosmannie, ale mają te składniki odżywcze, których nie mogę normalnie zjeść, więc tak się właśnie ratuję... No nic, szykuję się do pracy... dziś mam do 18:00 więc niefajnie, ale przynajmniej na później... pozdrawiam
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
strasznie mi przykro jak czytam wypowiedzi, tych które straciły swoje maleństwa. trzymajcie się kochane strasznie się boję, ze i mi może coś się stać, za każdym razem patrzę czy nie mam żadnej krwi.... to pewnie dlatego, że nie miałam jeszcze usg i nic nie wiem na temat mojego dzieciątka, a do 12 stycznia jeszcze kupa czasu.... chciałam sie zapytać Was czy też macie takie problemy z zaśnięciem wieczorem? u mnie masakra, wiercę się strasznie, nie moge znalezc odpowiedniej dla siebie pozycji, poza tym męczą mnie okrutnie nudności i to mi nie pozwala spać, do tego doszło, ze częsciej muszę wstawać w nocy do wc, już nie raz, tylko 3... masakra... choc z drugiej strony wmawiam sobie, że skoro męczą mnie te dolegliwości to znaczy, że dziecko sie dobrze rozwija...choć wiem , że to niekoniecznie prawda... ale jakoś musze siebie pocieszać, aby nie zwariować... jeszcze mam jedno pytanie odnoście szczepienia na grypę w trakcie ciązy, wiecie coś wiecej na ten temat? ostatnbio midwife zapytała się czy się zaszczepie, ale szczerze to nie wiem czy to dobry pomysł, po prostu się nie znam na tym... chyba będę musiała zadzwonić do Polski do mojej ginekolog i się podpytać.... |
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).A najlepsze: w mojej poprzedniej przychodni wisiał ogromny plakat: że przeciw świńskiej grypie w pierwszej kolejności szczepią kobiety w ciąży, a pod spodem że można się też zaszczepić przeciw normalnej grypie, ale... z wyjątkiem kobiet w ciąży!!! Co to za logika?! W tym roku jeszcze nikt nie wspominał mi o tej szczepionce, ale tak czy siak-nie zaszczepię się. |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też często się przeziębiam. Jak się szczepiłam to chorowałam,jak się nie zaszczepiłam to też chorowałam. Ale w tym roku obiecałam ,że dla siebie i dziecka muszę być zdrowa więc słucham się mojego doktora
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2011-12-12 o 11:34 |
|
|
|
|
#1241 |
|
Rozeznanie
|
A ja schizuję dalej do dzisiejszego wieczora, może wizyta u ginki mnie uspokoi. W czwartek bardzo mnie bolał brzuch, dzisiaj w nocy znów mnie pobolewał, ciągle myślę, że dostanę @.
Na dodatek w weekend się przeziębiłam, zaczeło mnie gardło boleć, katar dostałam, na szczęscie heratki z miodem i cytryną mnie postawiły na nogi i dzisiaj przyszłam do pracy. I tutaj mam problem. Ponad połowa mojej pracy to praca w laboratorium chemicznym z różnymi toksycznymi świństwami oraz praca na komputerze. Laboratorium unikam jak ognia, ale dzisiaj się nie dało, miałam pracować z nitrobenzenem, wykręcałam się i się nie dało. Niż szłam do laboratorium do powiedziałam, że nie pójdę bo jestem w ciąży. Wyraz twarzy mojego szefa był niedoopisania i powiedział tylko "no dobrze". A ja niewiem co robić, czy mam dalej się truć w pracy czy iść na l4. A strasznie się boję, że pójdzie coś nie tak z ciążą |
|
|
|
#1242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
alonka bardzo współczuje z całego serca
![]() Cytat:
Cytat:
Asiu ja tak samo czapka, kurtka długa ciepła puchowa rękawiczki kozaki(jak nigdy na płaskim obcasie ) pilnuje siebie i męża żeby się nie przeziębił i mnie nie zaraził w Kościele też siadam tak żeby na mnie nikt nie kichał.
|
||
|
|
|
#1243 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Hehe,powiem Ci Kamila, że mój mąż się śmieje ze mnie,bo wiesz ja to zawsze raczej chodziłam w cieniutkim płaszczyku,buty na obcasie(jak Ty) Kurde , zauważyłam u siebie pewne niepokojące zachowanie tzn im bliżej wizyty tym więcej problemów się doszukuje Ostatnio się cieszyłam,że moje dziecie takie ogromne bo ma aż 15.3 mm a tu czytam że zarodek rośnie średnio 1 mm w ciągu doby i tutaj kopara mi opadła bo u mnie w ciągu tygodnia urósł tylko/aż 4 mm. Czytałam opinie w internecie że pomiar na takim wczesnym etapie może być różny, bo przecież to trzeba precyzyjnie zrobić,no ale mimo wszystko troche się przeraziłam . Z drugiej strony nie pomyśłałam,że moje maleństwo od początku rozwija się troszeczke wolniej . Bo przecież jak byłam 16.11 to był jakiś malutki zarodek-gin nie podał mi wymiarów,a 30.11 podał mi konkretny wymiar 11.5 mm .Czyli ni w ząb nie wychodzi 1 mm dziennie. Mam tylko nadzieje że wszystko jest ok. Tak sobie czasem myśle,że cięzki jest los ciężarnej w I trymestrze i tylko inna ciężarna jest w stanie ją zrozumieć.Bo jesli chodzi o męża,czy nawet mame to ciężko . . . Wczoraj byliśmy u znajomych ,koleżanka jest w 8 miesiącu i jak cudownie wygląda
|
|
#1244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczynki: Lilka, Lenka, Amelka, Laura, Blanka, Nadia, Inez....ale u mnie w grę wchodzą pierwsze dwa
|
|
#1245 |
|
Wtajemniczenie
|
tez nie chce przytyc
![]() mi tez jak narazie robi sie taka mala pileczka ;D w nastepny poniedzalek mam wizyte i odbiore wyniki badan az sie boje ;/ ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Lenka problem w tym ze moja mam ma tak na imie
|
|
|
|
#1246 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiu mój mąż tak samo reaguje
ja się nie orientuje w tych wymiarach maluszków opieram się tylko na tym co gin mówi,teraz na usg jak miałam pomiar crl to maluch ma 45,4mm lekarz powiedział że ok,aha i jeszcze z wrażenia zapomniałam Wam napisać że wg usg wiek ciąży 11t6d i termin porodu24.06 wiec nie wiem którymi datami się sugrować wypytam gina przy następnej wizycie.jak mi się podoba jak jest szczupła kobietka i ma taki fajny brzusio jak piłeczka,słodko to wygląda
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110430040119.html http://www.suwaczki.com/tickers/mhsv3e5elv15wq8s.png Edytowane przez muminek82 Czas edycji: 2011-12-12 o 12:24 |
|
|
|
#1247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I gdybym mogła to bym sobie sama USG robiłaCytat:
Może będzie koszykarzem??
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
he he
mąż jest wysoki to pewnie po nim lekarz na początku jak zapytał który tydzień to powiedział że może jeszcze być za mały i dużo nie zobaczymy,a potem jak przyłożył głowice usg to mów luz maluch duży wszystko widać
|
|
|
|
#1249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Babcia na pewno byłaby szczęśliwa
|
|
#1250 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie sie nad tym zastanawiam
|
|
|
|
#1251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo to już wiadomo
|
|
#1252 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Momentami już nie mogę ze sobą wytrzymać. Byle do czwartku...Cytat:
Cytat:
Co do grypy ja bym się nie szczepiła. Cytat:
Cytat:
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
ściągawka imion
![]() http://gorny.edu.pl/imiona/ |
|
|
|
#1254 |
|
Przyczajenie
|
Na początku chciałabym się przywitać ze wszystkimi przyszłymi mamami. Witajcie dziewczyny
![]() Jak napisała jedna z Was nikt nie zrozumie kobiety w ciąży tak dobrze jak inna z brzuszkiem. Tak też postanowiłam dołączyć do Waszego grona. Od rana przebrnęłam przez większość stron wątku i cieszę się, że można tu liczyć na porady i wsparcie...mam tyle pytań. Moją drugą kreseczkę odkryliśmy z mężem 6 grudnia, ot taki prezent mikołajkowy, to nasza pierwsza dzidzia i mój mąż strasznie się cieszy. Ja też się, cieszę , ale mam takie humory, że ciężko to podobno zauważyć. Do gin jestem zapisana dopiero na poniedziałek, może będzie już usg. Bo wg obliczeń to już 6tc To dopiero za tydzień, a mnie od wczoraj męczy okropne pieczenie i swędzenie. Wcześniej nie miałam raczej infekcji, a tu na początek. Nie wiem, pewnie poczekam do wizyty, a może są jakieś sposoby domowego leczenia?
|
|
|
|
#1255 |
|
Wtajemniczenie
|
Irmusia81
3mam kciuki zeby bylo ok ![]() a ja wole nie zamartwiac sie na zapas a Tobie jakie imiona sie podobaja ? |
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Mikołaj albo Filip. Dziewczynka to tak na teraz Jagoda, Lena, Ida albo Antonina. Ale to się pewnie jeszcze pozmienia. Jagódka mi się bardzo podoba, ale zobaczymy. Dziękuję za kciuki
|
|
#1257 |
|
Wtajemniczenie
|
My z mężem już mamy wybrane imiona od jakiegoś roku: dla dziewczynki Zosia
obydwojgu nam te się najbardziej podobają więc pewnie już tak zostanie. |
|
|
|
#1258 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi się podobają: Igor,Patryk lub Agata,Ewa
|
|
#1259 |
|
Wtajemniczenie
|
miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ;***
dbaj o siebie , oszczedzaj a nie powinno sie nic wydarzyc . a w ktorym tyg jestes? ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- moj Tż chce Igorka albo Oskarka ![]() i nie wiem na ktore sie zdecydowac pewnie bedzie chlopczyk kobieca intuicja to moj Michal zwariuje ze szczescia
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny ale się rozpisałyście, a ja w pracy i nie mogę siedzieć dużo na wizażu...
I już widzę macie imiona wstępnie wybrane, wow. My kiedyś tak dla zabawy się zastanawialiśmy nad imionami, ale już nawet nie pamiętam jakie wstępnie wybraliśmy Będzie czas jeszcze, żeby nad tym myśleć więc póki co nie zawracam sobie tym głowy Tym bardziej, że ja nie mam jakichś swoich ulubionych i wiem, że strasznie trudno mi będzie jakieś wybrać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

chciałam się przywitać.

).

) pilnuje siebie i męża żeby się nie przeziębił i mnie nie zaraził w Kościele też siadam tak żeby na mnie nikt nie kichał.
wiec nie wiem którymi datami się sugrować wypytam gina przy następnej wizycie.
Może będzie koszykarzem??
Momentami już nie mogę ze sobą wytrzymać. Byle do czwartku...