Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-12, 10:03   #1231
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie chciałam się przywitać.
Właśnie przed chwilą ujrzałam dwie grube kreseczki i nie mogę w miejscu usiedzieć
Witam i gratuluję

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 10:10   #1232
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie przed chwilą ujrzałam dwie grube kreseczki i nie mogę w miejscu usiedzieć

Mam na imie Gosia, niedawno stukneło mi 27 lat. Mam już w domu jednego kochanego szkraba i strasznie się ciesze że pojawi się rodzeństwo.

Tak samo jak się cieszę to bierze mnie strach, bo pierwszą ciąze straciłam i wiem co to znaczy. strasznie tez współczuje mamusiom na tym wątku które straciły dzieciaczki
Po poronieniu miałam takie myśli że nigdy się nie uda, a tu już drugie maleństwo w drodze

Co do porodu to mam takie same odczucia więc sie nie boje
Już nie mogę się doczekać tych emocji.

a teraz czeka mnie poinformowanie mężusia i chyba nie wytrwam do wieczora

Cześć Jeju ja to porodu panicznie się boję Ale dobrze, że mam jeszcze czas na przygotowanie się do niego

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 10:14   #1233
ivoncia16
Wtajemniczenie

matko co to sie dzieje !!!!!!!!
tyle z was stracilo dzieciaczki :
jakies slabe pokolenie chyba

a co do farbowania to na mnie teraz w szafce czeka czekoladowy braz Joanny do 24 myc
przed swietami zrobie bo tez mam juz takie odrosty

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Asia a ja to sie wszystkiego boje ;/
porodu, opieki nad dzieckiem
taka calkiem nowa syt ze nie do konca sobie z nia radze
ale mam nadzieje ze instynkt maciezynski do mnie zawita i bede wiedziala co robic
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 10:31   #1234
gooha3
Zadomowienie

Asia będzie dobrze Jak się widzi takie maleństwo to chce się zrobić dla niego wszystko. Wystarczy tylko jeden uśmieszek dziecka i naprawde wynagradza to wszystko

Teraz dla mnie najwspanialszą rzeczą jest to że jak przychodzę z pracy jak tylko Mareczek mnie zobaczy wskakuje mi na rączki i się mocno tuli do mnie. To jest naprawde wspaniałe uczucie

Co do pracy, czy są tu jakies mamy które prowadzą własną działalność gospodarczą??

Nie mam pojęcia jak to wygląda. Czy można wogóle liczyć na jakieś świadczenia??
i czy można oddać macierzyński ojcu dziecka?? i po jaim czasie?? po porodzie??

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 10:52   #1235
ivoncia16
Wtajemniczenie

dziewczyny a mi sie podobaja takie imiona

Alan , Igor,Kornel,Seweryn
Wiktoria,Amelia,Kornelia, Adrianna

a wam?
Stary 2011-12-12, 10:57   #1236
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
matko co to sie dzieje !!!!!!!!
tyle z was stracilo dzieciaczki :
jakies slabe pokolenie chyba

a co do farbowania to na mnie teraz w szafce czeka czekoladowy braz Joanny do 24 myc
przed swietami zrobie bo tez mam juz takie odrosty

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Asia a ja to sie wszystkiego boje ;/
porodu, opieki nad dzieckiem
taka calkiem nowa syt ze nie do konca sobie z nia radze
ale mam nadzieje ze instynkt maciezynski do mnie zawita i bede wiedziala co robic
Ja pocieszam się tym,że przecież tyle kobiet po pierwszym dziecku decyduje się na drugie,czyli może ten poród nie jest taki straszny "jak go malują"

Cytat:
Asia będzie dobrze Jak się widzi takie maleństwo to chce się zrobić dla niego wszystko. Wystarczy tylko jeden uśmieszek dziecka i naprawde wynagradza to wszystko

Teraz dla mnie najwspanialszą rzeczą jest to że jak przychodzę z pracy jak tylko Mareczek mnie zobaczy wskakuje mi na rączki i się mocno tuli do mnie. To jest naprawde wspaniałe uczucie

Co do pracy, czy są tu jakies mamy które prowadzą własną działalność gospodarczą??

Nie mam pojęcia jak to wygląda. Czy można wogóle liczyć na jakieś świadczenia??
i czy można oddać macierzyński ojcu dziecka?? i po jaim czasie?? po porodzie??
Ale to musi być niesamowite uczucie jak dają dziecko do przytulenia
A jakie ładne imie ma Twój synuś. Powiem Ci ,że w moim otoczeniu imię Marek jest niespotykane (u dzieci) ,ale znam Marków ,którzy mają po 20-30 lat -fajne chłopaki

Jestem mamą

Stary 2011-12-12, 11:12   #1237
izasz-b
Raczkowanie

aloonka strasznie Ci współczuję, właśnie tego się boję - ja tak często się przeziębiam, a to nie służy dziecku... O tej grypie i przyczynie powiedzieli Ci lekarze w szpitalu? bo teraz co 2 osoba ma grypę żołądkową, w tym mój teściu, mąż, koleżanki mama i teściowa, kilka studentek... jakiś koszmar...
Mnie mdli od wczorajszego obiadu, wszystko mi śmierdzi i nic mi nie smakuje...jak ja mam pójść dziś na zajęcia - przecież na najmniejszy dziwny zapach polecę do toalety, a jak nie zdążę?
A jakie zajęcia prowadzę: politykę ekonomiczną, politykę społeczną i mam naprawdę sporo zajęć w tym semestrze - wyrabiam całoroczne pensum i jeszcze mam kilkadziesiąt nadgodzin...byle wytrzymać do świąt - od 22.12 mam przerwę świąteczną do 3.01 i już nie mogę się doczekać
A obiadków dziecięcych nie doprawiam, bo smakują mi takie jakie są, ale tylko HIPP, bo gerbery już nie są takie dobre... Hipp wypuścił takie bio obiadki w plastikowych pojemniczkach (fajne pojemniczki - będą na później), strasznie są drogie, bo 2 szt kosztują 13 zł w Rosmannie, ale mają te składniki odżywcze, których nie mogę normalnie zjeść, więc tak się właśnie ratuję...
No nic, szykuję się do pracy... dziś mam do 18:00 więc niefajnie, ale przynajmniej na później...
pozdrawiam

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 11:19   #1238
ewka5891
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
strasznie mi przykro jak czytam wypowiedzi, tych które straciły swoje maleństwa. trzymajcie się kochane
strasznie się boję, ze i mi może coś się stać, za każdym razem patrzę czy nie mam żadnej krwi....
to pewnie dlatego, że nie miałam jeszcze usg i nic nie wiem na temat mojego dzieciątka, a do 12 stycznia jeszcze kupa czasu....

chciałam sie zapytać Was czy też macie takie problemy z zaśnięciem wieczorem? u mnie masakra, wiercę się strasznie, nie moge znalezc odpowiedniej dla siebie pozycji, poza tym męczą mnie okrutnie nudności i to mi nie pozwala spać, do tego doszło, ze częsciej muszę wstawać w nocy do wc, już nie raz, tylko 3... masakra...
choc z drugiej strony wmawiam sobie, że skoro męczą mnie te dolegliwości to znaczy, że dziecko sie dobrze rozwija...choć wiem , że to niekoniecznie prawda... ale jakoś musze siebie pocieszać, aby nie zwariować...

jeszcze mam jedno pytanie odnoście szczepienia na grypę w trakcie ciązy, wiecie coś wiecej na ten temat? ostatnbio midwife zapytała się czy się zaszczepie, ale szczerze to nie wiem czy to dobry pomysł, po prostu się nie znam na tym... chyba będę musiała zadzwonić do Polski do mojej ginekolog i się podpytać....
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 11:29   #1239
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
jeszcze mam jedno pytanie odnoście szczepienia na grypę w trakcie ciązy, wiecie coś wiecej na ten temat? ostatnbio midwife zapytała się czy się zaszczepie, ale szczerze to nie wiem czy to dobry pomysł, po prostu się nie znam na tym... chyba będę musiała zadzwonić do Polski do mojej ginekolog i się podpytać....
Mam pewne "doświadczenie" z tym szczepieniem, więc napiszę jak to było u mnie: jak byłam w ciąży 2 lata temu to już na pierwszej wizycie GP zapisał mnie na szczepienie przeciwko... świńskiej grypie. Nie poszłam na nie. Potem dostałam jeszcze ze 3 listy z przychodni ale też je zignorowałam. W życiu nie miałam grypy i nie miałam zamiaru szczepić się na coś, co może ją właśnie wywołać. Poza tym jak to mówi mój mąż-po co się szczepić na wspomnienie? (bo szczepionki tegoroczne wyhodowane zostały żeby przeciwdziałać zeszłorocznym szczepom grypy ).
A najlepsze: w mojej poprzedniej przychodni wisiał ogromny plakat: że przeciw świńskiej grypie w pierwszej kolejności szczepią kobiety w ciąży, a pod spodem że można się też zaszczepić przeciw normalnej grypie, ale... z wyjątkiem kobiet w ciąży!!! Co to za logika?!

W tym roku jeszcze nikt nie wspominał mi o tej szczepionce, ale tak czy siak-nie zaszczepię się.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 11:33   #1240
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć dziewczyny
strasznie mi przykro jak czytam wypowiedzi, tych które straciły swoje maleństwa. trzymajcie się kochane
strasznie się boję, ze i mi może coś się stać, za każdym razem patrzę czy nie mam żadnej krwi....
to pewnie dlatego, że nie miałam jeszcze usg i nic nie wiem na temat mojego dzieciątka, a do 12 stycznia jeszcze kupa czasu....

chciałam sie zapytać Was czy też macie takie problemy z zaśnięciem wieczorem? u mnie masakra, wiercę się strasznie, nie moge znalezc odpowiedniej dla siebie pozycji, poza tym męczą mnie okrutnie nudności i to mi nie pozwala spać, do tego doszło, ze częsciej muszę wstawać w nocy do wc, już nie raz, tylko 3... masakra...
choc z drugiej strony wmawiam sobie, że skoro męczą mnie te dolegliwości to znaczy, że dziecko sie dobrze rozwija...choć wiem , że to niekoniecznie prawda... ale jakoś musze siebie pocieszać, aby nie zwariować...

Ja na grype szczepiłam się od kilkunastu lat. W zeszłym roku się nie zaszczepiłam i było tak samo jak w latach ubiegłych. W tym roku chciałam się szczepić ale mój ginekolog odradził szczepienie w I trymestrze, i powiedział że jeżeli bardzo chce to mogę w II trymestrze się zaszczepić ,ale on tego nie proponuje swim pacjentkom. Powiedział ,że jest człowiekiem starej daty i on woli gdy kobiety w ciąży zapobiegawczo piją herbate z sokiem malinowym i moczą stopy w ciepłej wodzie z solą
Ja też często się przeziębiam. Jak się szczepiłam to chorowałam,jak się nie zaszczepiłam to też chorowałam. Ale w tym roku obiecałam ,że dla siebie i dziecka muszę być zdrowa więc słucham się mojego doktora Nawet kupiłam sobie czapkę- a nigdy jej nie nosiłam (prócz dzieciństwa) i gruby płaszcz

Jestem mamą

Edytowane przez asia665
Czas edycji: 2011-12-12 o 11:34
Stary 2011-12-12, 11:36   #1241
Malwina_a
Rozeznanie

A ja schizuję dalej do dzisiejszego wieczora, może wizyta u ginki mnie uspokoi. W czwartek bardzo mnie bolał brzuch, dzisiaj w nocy znów mnie pobolewał, ciągle myślę, że dostanę @.
Na dodatek w weekend się przeziębiłam, zaczeło mnie gardło boleć, katar dostałam, na szczęscie heratki z miodem i cytryną mnie postawiły na nogi i dzisiaj przyszłam do pracy.

I tutaj mam problem.
Ponad połowa mojej pracy to praca w laboratorium chemicznym z różnymi toksycznymi świństwami oraz praca na komputerze.
Laboratorium unikam jak ognia, ale dzisiaj się nie dało, miałam pracować z nitrobenzenem, wykręcałam się i się nie dało. Niż szłam do laboratorium do powiedziałam, że nie pójdę bo jestem w ciąży. Wyraz twarzy mojego szefa był niedoopisania i powiedział tylko "no dobrze".
A ja niewiem co robić, czy mam dalej się truć w pracy czy iść na l4. A strasznie się boję, że pójdzie coś nie tak z ciążą
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 11:52   #1242
muminek82
Wtajemniczenie

alonka bardzo współczuje z całego serca
Cytat:

Mam na imie Gosia, niedawno stukneło mi 27 lat. Mam już w domu jednego kochanego szkraba i strasznie się ciesze że pojawi się rodzeństwo.

Tak samo jak się cieszę to bierze mnie strach, bo pierwszą ciąze straciłam i wiem co to znaczy. strasznie tez współczuje mamusiom na tym wątku które straciły dzieciaczki
Po poronieniu miałam takie myśli że nigdy się nie uda, a tu już drugie maleństwo w drodze

Co do porodu to mam takie same odczucia więc sie nie boje
Już nie mogę się doczekać tych emocji.

a teraz czeka mnie poinformowanie mężusia i chyba nie wytrwam do wieczora
Witajale mężuś będzie miał niespodziankę!
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
A ja schizuję dalej do dzisiejszego wieczora, może wizyta u ginki mnie uspokoi. W czwartek bardzo mnie bolał brzuch, dzisiaj w nocy znów mnie pobolewał, ciągle myślę, że dostanę @.
Na dodatek w weekend się przeziębiłam, zaczeło mnie gardło boleć, katar dostałam, na szczęscie heratki z miodem i cytryną mnie postawiły na nogi i dzisiaj przyszłam do pracy.

I tutaj mam problem.
Ponad połowa mojej pracy to praca w laboratorium chemicznym z różnymi toksycznymi świństwami oraz praca na komputerze.
Laboratorium unikam jak ognia, ale dzisiaj się nie dało, miałam pracować z nitrobenzenem, wykręcałam się i się nie dało. Niż szłam do laboratorium do powiedziałam, że nie pójdę bo jestem w ciąży. Wyraz twarzy mojego szefa był niedoopisania i powiedział tylko "no dobrze".
A ja niewiem co robić, czy mam dalej się truć w pracy czy iść na l4. A strasznie się boję, że pójdzie coś nie tak z ciążą
ja odrazu brałabym L4,bałabym sie o maleństwo!
Asiu ja tak samo czapka, kurtka długa ciepła puchowa rękawiczki kozaki(jak nigdy na płaskim obcasie) pilnuje siebie i męża żeby się nie przeziębił i mnie nie zaraził w Kościele też siadam tak żeby na mnie nikt nie kichał.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 12:04   #1243
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:

I tutaj mam problem.
Ja pracowałam w toksycznych warunkach i nie było problemu z L4.U nas nawet na szkoleniu mówili,że jeżeli któras z nas zajdzie w ciąże to nie może pracować w firmie,ponieważ to szkodliwe.

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
alonka bardzo współczuje z całego serca

Witajale mężuś będzie miał niespodziankę!

ja odrazu brałabym L4,bałabym sie o maleństwo!
Asiu ja tak samo czapka, kurtka długa ciepła puchowa rękawiczki kozaki(jak nigdy na płaskim obcasie) pilnuje siebie i męża żeby się nie przeziębił i mnie nie zaraził w Kościele też siadam tak żeby na mnie nikt nie kichał.

Hehe,powiem Ci Kamila, że mój mąż się śmieje ze mnie,bo wiesz ja to zawsze raczej chodziłam w cieniutkim płaszczyku,buty na obcasie(jak Ty) i rękawiczki. A jak zaczęłam tak o siebie dbać to stwierdził,że może co roku będziemy sobie dzieciątko "sprawiali" żebym o siebie dbała
Kurde , zauważyłam u siebie pewne niepokojące zachowanie tzn im bliżej wizyty tym więcej problemów się doszukuje Ostatnio się cieszyłam,że moje dziecie takie ogromne bo ma aż 15.3 mm a tu czytam że zarodek rośnie średnio 1 mm w ciągu doby i tutaj kopara mi opadła bo u mnie w ciągu tygodnia urósł tylko/aż 4 mm. Czytałam opinie w internecie że pomiar na takim wczesnym etapie może być różny, bo przecież to trzeba precyzyjnie zrobić,no ale mimo wszystko troche się przeraziłam . Z drugiej strony nie pomyśłałam,że moje maleństwo od początku rozwija się troszeczke wolniej . Bo przecież jak byłam 16.11 to był jakiś malutki zarodek-gin nie podał mi wymiarów,a 30.11 podał mi konkretny wymiar 11.5 mm .Czyli ni w ząb nie wychodzi 1 mm dziennie. Mam tylko nadzieje że wszystko jest ok.

Tak sobie czasem myśle,że cięzki jest los ciężarnej w I trymestrze i tylko inna ciężarna jest w stanie ją zrozumieć.Bo jesli chodzi o męża,czy nawet mame to ciężko . . .

Wczoraj byliśmy u znajomych ,koleżanka jest w 8 miesiącu i jak cudownie wygląda Nic a nic nie przytyła,tylko brzuszek ma -taką piłeczkę

Jestem mamą

Stary 2011-12-12, 12:15   #1244
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

a wam?
Igor- super!!, oprócz tego Olaf oraz Leon
dziewczynki:
Lilka, Lenka, Amelka, Laura, Blanka, Nadia, Inez....ale u mnie w grę wchodzą pierwsze dwa
Stary 2011-12-12, 12:21   #1245
ivoncia16
Wtajemniczenie

tez nie chce przytyc
mi tez jak narazie robi sie taka mala pileczka ;D
w nastepny poniedzalek mam wizyte
i odbiore wyniki badan
az sie boje ;/

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Lenka
problem w tym ze moja mam ma tak na imie
Stary 2011-12-12, 12:22   #1246
muminek82
Wtajemniczenie

Asiu mój mąż tak samo reaguje
ja się nie orientuje w tych wymiarach maluszków opieram się tylko na tym co gin mówi,teraz na usg jak miałam pomiar crl to maluch ma 45,4mm lekarz powiedział że ok,aha i jeszcze z wrażenia zapomniałam Wam napisać że wg usg wiek ciąży 11t6d i termin porodu24.06wiec nie wiem którymi datami się sugrować wypytam gina przy następnej wizycie.
jak mi się podoba jak jest szczupła kobietka i ma taki fajny brzusio jak piłeczka,słodko to wygląda

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2011-12-12 o 12:24
Stary 2011-12-12, 12:27   #1247
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
tez nie chce przytyc
i odbiore wyniki badan
az sie boje ;/

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Lenka
Ja to Ci powiem,że żyje od wizyty do wizyty I gdybym mogła to bym sobie sama USG robiła

Cytat:
Asiu mój mąż tak samo reaguje
ja się nie orientuje w tych wymiarach maluszków opieram się tylko na tym co gin mówi,teraz na usg jak miałam pomiar crl to maluch ma 45,4mm lekarz powiedział że ok,aha i jeszcze z wrażenia zapomniałam Wam napisać że wg usg wiek ciąży 11t6d i termin porodu24.06wiec nie wiem którymi datami się sugrować wypytam gina przy następnej wizycie.
jak mi się podoba jak jest szczupła kobietka i ma taki fajny brzusio jak piłeczka,słodko to wygląda
Jaaaki duży Twój maluszek!!! Może będzie koszykarzem??

Jestem mamą

Stary 2011-12-12, 12:31   #1248
muminek82
Wtajemniczenie

he he mąż jest wysoki to pewnie po nim lekarz na początku jak zapytał który tydzień to powiedział że może jeszcze być za mały i dużo nie zobaczymy,a potem jak przyłożył głowice usg to mów luz maluch duży wszystko widać
Stary 2011-12-12, 12:33   #1249
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
tez nie chce przytyc
i odbiore wyniki badan
az sie boje ;/

Lenka

Babcia na pewno byłaby szczęśliwa
Stary 2011-12-12, 12:42   #1250
ivoncia16
Wtajemniczenie

wlasnie sie nad tym zastanawiam
Stary 2011-12-12, 12:47   #1251
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
he he mąż jest wysoki to pewnie po nim lekarz na początku jak zapytał który tydzień to powiedział że może jeszcze być za mały i dużo nie zobaczymy,a potem jak przyłożył głowice usg to mów luz maluch duży wszystko widać

Ooo to już wiadomo

Jestem mamą

Stary 2011-12-12, 12:56   #1252
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, przepraszam że się nie odzywałam, po poniedziałkowej wizycie dostałam skierowanie do szpitala -
Strasznie mi przykro...

Cytat:
Witaj! Gratuluję

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć Jeju ja to porodu panicznie się boję Ale dobrze, że mam jeszcze czas na przygotowanie się do niego
A ja się boję tylko czy maluszek żyje i czy prawidłowo rośnie... Momentami już nie mogę ze sobą wytrzymać. Byle do czwartku...

Cytat:

a wam?
Z męskich żadne, które podałaś. Podoba mi się Wiktoria i Amelia, ale teraz takie jakieś oklepane się zrobiły...

Cytat:

....
Ja śpię jak suseł. Padam o 19-20 i cały dzień jestem ziewająca... A w nocy wstaję tylko raz na siusiu. Za to jak się położę po tym siusiu to zaczyna mnie mdlić. Ale przynajmniej te objawy dodają mi wiary, że wszystko jest dobrze.

Co do grypy ja bym się nie szczepiła.

Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę I bierz L4

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Kurde , zauważyłam u siebie pewne niepokojące zachowanie tzn im bliżej wizyty tym więcej problemów się doszukuje Ostatnio się cieszyłam,że moje dziecie takie ogromne bo ma aż 15.3 mm a tu czytam że zarodek rośnie średnio 1 mm w ciągu doby i tutaj kopara mi opadła bo u mnie w ciągu tygodnia urósł tylko/aż 4 mm. Czytałam opinie w internecie że pomiar na takim wczesnym etapie może być różny, bo przecież to trzeba precyzyjnie zrobić,no ale mimo wszystko troche się przeraziłam . Z drugiej strony nie pomyśłałam,że moje maleństwo od początku rozwija się troszeczke wolniej . Bo przecież jak byłam 16.11 to był jakiś malutki zarodek-gin nie podał mi wymiarów,a 30.11 podał mi konkretny wymiar 11.5 mm .Czyli ni w ząb nie wychodzi 1 mm dziennie. Mam tylko nadzieje że wszystko jest ok.
Nie znam się na tych wymiarach, ale lekarz nie podawał Ci jakiemu wiekowi ciąży odpowiada długość zarodka? Bo oni w ten sposób sprawdzają czy jest ok.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 12:57   #1253
muminek82
Wtajemniczenie

ściągawka imion
http://gorny.edu.pl/imiona/
Stary 2011-12-12, 12:57   #1254
livea
Przyczajenie

Na początku chciałabym się przywitać ze wszystkimi przyszłymi mamami. Witajcie dziewczyny
Jak napisała jedna z Was nikt nie zrozumie kobiety w ciąży tak dobrze jak inna z brzuszkiem. Tak też postanowiłam dołączyć do Waszego grona. Od rana przebrnęłam przez większość stron wątku i cieszę się, że można tu liczyć na porady i wsparcie...mam tyle pytań. Moją drugą kreseczkę odkryliśmy z mężem 6 grudnia, ot taki prezent mikołajkowy, to nasza pierwsza dzidzia i mój mąż strasznie się cieszy. Ja też się, cieszę , ale mam takie humory, że ciężko to podobno zauważyć. Do gin jestem zapisana dopiero na poniedziałek, może będzie już usg. Bo wg obliczeń to już 6tc To dopiero za tydzień, a mnie od wczoraj męczy okropne pieczenie i swędzenie. Wcześniej nie miałam raczej infekcji, a tu na początek. Nie wiem, pewnie poczekam do wizyty, a może są jakieś sposoby domowego leczenia?
livea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 13:08   #1255
ivoncia16
Wtajemniczenie

Irmusia81
3mam kciuki zeby bylo ok
a ja wole nie zamartwiac sie na zapas

a Tobie jakie imiona sie podobaja ?
Stary 2011-12-12, 13:14   #1256
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusia81
3mam kciuki zeby bylo ok
a ja wole nie zamartwiac sie na zapas

a Tobie jakie imiona sie podobaja ?
Z chłopcem mam problem Może Mikołaj albo Filip. Dziewczynka to tak na teraz Jagoda, Lena, Ida albo Antonina. Ale to się pewnie jeszcze pozmienia. Jagódka mi się bardzo podoba, ale zobaczymy. Dziękuję za kciuki Ja niestety nie potrafię się nie martwić. Może dlatego, że tyle przeszłam, żeby w tą ciążę zajść. I teraz tak się boję, że ten piękny sen niedługo się skończy...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 13:27   #1257
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

My z mężem już mamy wybrane imiona od jakiegoś roku: dla dziewczynki Zosia a dla chłopczyka Oskar
obydwojgu nam te się najbardziej podobają więc pewnie już tak zostanie.
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 13:27   #1258
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Strasznie mi przykro...

Witaj! Gratuluję

A ja się boję tylko czy maluszek żyje i czy prawidłowo rośnie... Momentami już nie mogę ze sobą wytrzymać. Byle do czwartku...

Z męskich żadne, które podałaś. Podoba mi się Wiktoria i Amelia, ale teraz takie jakieś oklepane się zrobiły...

Ja śpię jak suseł. Padam o 19-20 i cały dzień jestem ziewająca... A w nocy wstaję tylko raz na siusiu. Za to jak się położę po tym siusiu to zaczyna mnie mdlić. Ale przynajmniej te objawy dodają mi wiary, że wszystko jest dobrze.

Co do grypy ja bym się nie szczepiła.

Trzymam kciuki za wizytę I bierz L4

Nie znam się na tych wymiarach, ale lekarz nie podawał Ci jakiemu wiekowi ciąży odpowiada długość zarodka? Bo oni w ten sposób sprawdzają czy jest ok.
Zarodek odpowiada 7 t.c.+6 dn. A tydzień wcześniej 7 t.c.+3 dni. Także wychodzi na to że w ciągu tygodnia urósł tyle co powinien w 3 dni.

Cytat:
ściągawka imion
http://gorny.edu.pl/imiona/
Właśnie ostatnio zerkałam w ten link

Mi się podobają:
Igor,Patryk lub Agata,Ewa

Jestem mamą

Stary 2011-12-12, 13:31   #1259
ivoncia16
Wtajemniczenie

miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ;***
dbaj o siebie , oszczedzaj a nie powinno sie nic wydarzyc .
a w ktorym tyg jestes?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

moj Tż chce Igorka albo Oskarka
i nie wiem na ktore sie zdecydowac
pewnie bedzie chlopczyk
kobieca intuicja
to moj Michal zwariuje ze szczescia
Stary 2011-12-12, 13:34   #1260
agunia82
Zakorzenienie

Oj dziewczyny ale się rozpisałyście, a ja w pracy i nie mogę siedzieć dużo na wizażu...
I już widzę macie imiona wstępnie wybrane, wow. My kiedyś tak dla zabawy się zastanawialiśmy nad imionami, ale już nawet nie pamiętam jakie wstępnie wybraliśmy
Będzie czas jeszcze, żeby nad tym myśleć więc póki co nie zawracam sobie tym głowy Tym bardziej, że ja nie mam jakichś swoich ulubionych i wiem, że strasznie trudno mi będzie jakieś wybrać

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości