|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
Laski, na Was zawsze można liczyć! Namówiłam wczoraj na zakupach M., żeby kupił mi formę do czekoladek. Wchodzę na wątek, przeglądam i co widzę? Przepisy na praliny.
![]() Mój M. też nie jeździ na nartach, a ja uwielbiam. A jego rodzice teraz mieszkają przy górach i nas zapraszają. Oczywiście kupiłam prawie 2 lata temu nowiutki sprzęcik - narty, buty, kask, spodnie. I ani razu jeszcze nie użyłam. ![]() Zostały mi po obejrzeniu wszystkich próbek dwa wzory zaproszeń, nad którymi się zastanawiam. Wstawię Wam potem albo znajdę w wątku zdjęcia do porównania.
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a co sądzicie o osobnym stole dla dzieciaków ??
|
#2853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mam jeszcze jedno pytanie jesli mam znajomych którym urodziło sie dziecko w tym roku w przyszłym nasz ślub i to dziecko bedzie miało ledwie roczek czy takie dziecko wpisac w zaproszenie czy wpisac samych znajomych a dziecko niech zostawia z babcia?? sorry za te durne pytania ale nie wiem co robic z jednej strony wypadało by z drugiej takie małe dziecko na imprezie nocnej to chyba niezbyty dobry pomysł (?) jestem w kropce.....
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
my będziemy mieć.. dzieci nie aż tak dużo a uważam , że hm... no wiecie jak to przy stole dla orosłych wódka i w ogóle dzieci czasem coś usłyszą czego nie powinni a w swoim towarzystwie bedą się czuć swobodniej
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
też jestem ZA takim pomysłem choc u nas żadnych małych dzieciaczków nie będzie
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czy wezmą czy nie już od nich zalezy![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce narzucać jej tego aby nie przychodzila z dzieckiem, bo co jesli nie bedzie miala je z kim zostawic? To pewnie zostanie z Nim w domu i wogole nie przyjdzie
|
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taaak tylko jeszcze taka kwestia ze nasz ślub w parafii pod Wawa babcia w wawie a oni kilkanascie km od Warszawy w prazeciwnym kierunku sa i tu sa schody.... wątpie ze babci bedzie sie chciało jechac pod warszawe... nawet nie w kierunku wnuczki echh a tak w ogóle dla tej małej to prababcia
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-12-12 o 13:10 |
|
|
|
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
Co do stołu dla dzieci - z jednej strony pomysł dobry, bo dzieci się we własnym towarzystwie bawią, ale z drugiem są wtedy zupełnie poza kontrolą rodziców i nikt ich nie pilnuje... Wiadomo, że rodzice też się chcą bawić, ale może żeby to robić bezstresowo powinni dzieci zostawić komuś pod opieką. To też w sumie zależy w jakim wieku dzieci.
U nas nie będzie osobnego stolika, bo zaledwie kilkoro dzieci będzie - jeśli w ogóle je rodzice zabiorą, bo w większości to będą przyjezdni. A zapraszać będziemy ze wszystkimi dziećmi - także tymi kilkumiesięcznymi. Rodzice sami zdecydują czy je wezmą czy nie |
|
|
|
#2861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stół dla dzieci (nieco starszych, nie maluszków), to fajny pomysł, ale ktoś musi go pilnować. Gdyby u mnie w sali było miejsce, to bym nad tym pomyślała. Chociaż z drugiej strony u nas większość dzieci będzie w wieku 1-5, więc słabo nadające się do samodzielnego siedzenia.Ja zapraszam z dziećmi tylko pod presją rodziny - uważam, że wesele to nie impreza dla dzieci i swoich raczej zabierać nie będę. Chyba, że nie będzie innego wyjścia. Zwłaszcza, że rodzice nie pobawią się długo, jak będą z maluchami.
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
temat wódka
dziewczyny nie wiem czy pamiętacie ale zajmuję się w pracy koncesjami na alkohol i dostałam parę informacji od dostawców, mam dla Was myślę że ważną informację a więc: - cena wódki od przyszłego roku idzie znacznie w górę podwyżka będzie na poziomie około 10-15% ( więc warto się już zorientować co Was interesuje i jakie ilości chcecie i jeśli macie możliwość to wódkę zakupić na już !!) - dowiedziałam się także że firmy (marki) wykupują się nawzajem więc co za tym idzie tańsza (czasami gorsza smakowo) wódka może być o wiele droższa niż dobra smakowo wódka na dzień dzisiejszy nie mogę Wam więcej powiedzieć (tajemnica handlowa ) ale w razie czego będę Was na bieżąco informować
|
#2863 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Blacky;31012784]My kupiliśmy od razu na wszystko. Zresztą to jest wódka, którą pijemy czasem w domu, więc w sumie to i tak bardziej opłaca się ją potem spijać niż kupować drożej w sklepie.
Stół dla dzieci (nieco starszych, nie maluszków), to fajny pomysł, ale ktoś musi go pilnować. Gdyby u mnie w sali było miejsce, to bym nad tym pomyślała. Chociaż z drugiej strony u nas większość dzieci będzie w wieku 1-5, więc słabo nadające się do samodzielnego siedzenia.Ja zapraszam z dziećmi tylko pod presją rodziny - uważam, że wesele to nie impreza dla dzieci i swoich raczej zabierać nie będę. Chyba, że nie będzie innego wyjścia. Zwłaszcza, że rodzice nie pobawią się długo, jak będą z maluchami.[/QUOTE] właśnie mam podobne podejście ale z drugiej strony rozumiem ze czasem nie ma z kim zostawiac dzieci.... a chetnie by sie poszło pobawić.... i dlatego obawiam sie ze po oczepinach Ci którzy sa z dziećmi znikną
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
z jednej strony to jest dobry pomysł z drugiej zły wg mnie. Fajnie jest bo dzieci sie integrują i w ogóle ale znam wiele przypadków kiedy potem te dzieci i tak siedzą przy rodzicach bo mama to bo mama tamto i zajmują komus miejsce bo wcześniej nie było przewidziane że to dziecko tam będzie. Ja np sobie nie wyobrażam wesela bez dzieci bo sama jak byłam mała je uwielbiałam i nie uważam że to jest tylko impreza dla dorosłych w koncu dzieci też mają prawo się trochę pobawić my dla osób z dziećmi mamy pokoje na sali i będą mogli położyć je spać
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-12-12 o 12:48 |
|
|
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
No niestety. Największy problem jest, jak ślub jest w bliskiej rodzinie - bo wszyscy są zaproszeni na wesele i nie ma z kim dziecka zostawić. A nie każdego stać na opiekunkę.
Czyli zrobiliśmy dobry biznes, że kupiliśmy tak wcześnie wódkę i w większej ilości.
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w kartonie jest 15 butelek
![]() Cytat:
![]() My nie zapraszamy dzieci (prócz mojej siostry syna, ale to mój chrzesniak) a i tak teściowa mojej siostry zabierz Go po obiadku ![]() Ja zrezygnowałam z zapraszania dzieci kiedy naliczyłam ich ok 40scioro... a wesele na 70-80 osob... |
|
|
|
|
#2868 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie że dobry interes ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
wow az tyle????
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam na mysli akurat tą konkretną wódkę bo my ją kupujemy i się dowiadywałam ile jest
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak tam u was są zwyczaje ale u mnie odkąd pamiętam nigdy żaden dorosły nie brał dziecka ze sobą na wesele w pierwszy dzień, drugi dzień owszem bo zabawa jest dośc krótko kończy się wieczorem ale w pierwszy dzień nigdy nie widziałam żadnego dziecka na weselu... no a jak wesele jednodniowe? to raczej bez dzieci... nawet moja siostra powiedziała że swojego synka na moje wesle nie będzie brac bo za dużo zamieszania jest i w ogóle więc mój chrześnik zostanie u teściów siostry
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mam oddana wnuczkowi jest pierwszy raz w życiu trochę zła, że bedzie bo nie umie Mu domówić uwagi a powiedziaął, że w tym jedynym dniu sama chce sie pobawić, zadbac o gości i poświęcic uwagę młodym... |
|
|
|
|
#2873 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bede miec ok 12 dzieci/mlodziezy, w wieku od 6-16 lat i chce zeby siedzielir azem bo to glownie kizynostwo wiec sie znaja, mysle ze to lepszy pomysl niz zeby siedzialy z rodzicami,m ale zas z drugiej strony czy taka 16-latka nie bedzie oburzona ze siedzi z 6 latkami?! Jak myslicie?
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2875 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
u Nas bedzie 27 dzieci z czego
18 to na prawdę dzieci. A reszta to "młodzież" 13-16 lat.. Ale akurat większość młodszych gości jest ze strony TZ, a oni są bardzo zżyci więc na pewno dzieciaki będa. Istne przedszkole :P Plus że może sala nie będzie pusta ![]() ale wydaje mi sie że nie wszyscy przyjdą z dzieciakami. Przynajmniej jak chodziłam na wesela to zaobserwowałam ze niektórzy z "naszych" gosci byli sami
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-12-12 o 13:12 |
|
|
|
#2877 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie tylko ze jedna dziewczyna ma 16 jej siostra 14 i ich dwie kizynki po 14, pozniej np jedna ma 13, dwoch kuzynow po 13, to sa dzieci rodzenstwa albo kuzynow rodzenstwa wiec jedna wielka rodzina i teraz nie wiem bo np jak ich podzielic, pozniej np 12latek moze byc smutny ze kuzynki siedza przy stole z doroslymi a onz dziecmi... wiec chcialam ich psoadzic wszystkich razem ale teraz sama juz nie wiem
|
|
|
|
#2878 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie, teraz 14latki czują się wystarczająco dorosłe, żeby uprawiać seks, więc posadzenie ich z dziećmi, to pewnie straszny afront.
![]() Rozważaliśmy wynajęcie opiekunki na wesele i pokoju w hotelu przy sali, w którym dzieciaki mogły by siedzieć. W ogólnych kosztach wesela nie jest to dużo, a to miły gest i rodzice zawsze mogą zajrzeć do dzieciaków. Ale ostatecznie okazało się, że sporo osób nie bierze dzieci, bo chce się pobawić. Więc dzieci będzie łącznie troje maluszków i troje ok. 4-6 lat. Ale i tak wynajmiemy awaryjnie ze 2 pokoje, jakby ktoś chciał dzieciaczka położyć albo jakby jakiś wujek wyjątkowo słabo się poczuł.
|
|
#2879 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie dzieci to trudny temat:/ bo kogo traktować jako dziecko, ja pamiętam jak chodziłam na wesela, że nudziłam siedząc koło rodziców, ale z drugiej strony tak jak pisałyście, dzieci potem zajmują miejsce dorosłym jak idą usiąść do mamusi
sama nie wiemA druga sprawa to mam kuzynkę (18 l) i kuzyna (17 l). Czy oboje powinnam zaprosić z osobami towarzyszącymi?
|
#2880 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek! Spędziliśmy z TŻem cudowny weekend w Pradze
Każdemu polecam taki wyjazd w okresie przedświątecznym, bo jest tam po prostu przepięknie, a jarmarki świąteczne są ponadczasowe...Cytat:
Wódka: my z przyczyn opisanych na poczcie będziemy kupować dopiero po Nowym Roku Wigilia: uświadomiłam sobie dzięki Wam, że to ostatnie święta jako panna (no, jak wszystko dobrze pójdzie) Spadam się zbierać do pracy, a tak mi się nie chce, że szok - po takim weekendzie powrót do codzienności jest ciężki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

no i spora część to też dzieci...
<3

) ale w razie czego będę Was na bieżąco informować