BEZROBOTNI łączmy się część 3 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-12, 12:19   #4741
spacja_
Raczkowanie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3

tajkuna i szakal, mogę zapytać co robicie aby pracę znaleźć? oprócz rozpisywanie się na forum o tym jak wielkie jest bezrobocie i jak jest ciężko (o tym wszystkie wiemy)? roznosicie swoje cv, wysyłacie, robicie jakieś kursy, douczacie się na własną rękę? myślałyście o wyjeździe do większego miasta? ktoś pisał, że od 3 lat nie ma pracy i nie zna języka, gdybyś przez te 3 lata poświęciła choć godzinę dziennie (a na bezrobociu ma się więcej wolnego) na naukę, do dziś już całkiem dobrze znałabyś angielski. praca na kasie, opieka nad dziećmi, sprzątanie, praca w gastronomii - nawet takich ofert przez 3 lata nie było żadnej? od czegoś trzeba zacząć, ja sama pracowałam w call center na linii wychodzącej i przychodzącej, w recepcji w hotelu, robiłam ankiety i żyje. jakoś trzeba zacząć, lepsze to niż siedzenie w domu...

Edytowane przez spacja_
Czas edycji: 2011-12-12 o 12:20
spacja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 12:25   #4742
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebre Pokaż wiadomość
ja dostałam pracę w sieciówce z wyższym licenc.

Mam nadzieję, że znajdziesz to czego oczekujesz bo często po paru miesiącach/latach, kiedy przyszpili brak pieniędzy ludzie modlą się chociaż o call center
naprawdę nie mam wielkich wymagań
ale po prostu call center którym się dzwoni po ludziach i namawia na majtki za 5zł i lipne kołdry, to nie dla mnie, w dodatku pensja uzależniona jest od wyników sprzedaży- na "czysto" wychodzi jedynie jakieś 400zł.
Mnie nie razi praca w sieciówkach, w myjni czy przy produkcji. Ale te call center po prostu odpada.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

ja znam dobrze j.niemieck oraz j.angielski komuniaktywnie i mimo to 3 lata szuka pracy. Wysyłam cv, roznoszę podania, nawet o staże rozniosłam do wszystkich instytucji w mojej mieścinie. Każda oferta jaka się pojawia jest przeze mnie szturmowana, o ile spełniam wymagania. I niestety nic. Przyklad: firma ogłsza się już 2 raz, rok temu również, wysłałam cv i mimo że jako jedyna (!) potwierdziłam gotowość rozmowy w języku obcym to nie wybrano mnie bo "pani nie jest po germanistyce albo nie ma papierków potwierdzających kursy, same średnie wykształcenie.." dla pracodawcy liczyły się papierki a nie fakt,że poradzilam sobie w rozmowie z obcokrajowcem.
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 12:28   #4743
tajkuna
BAN stały

kursy
Cytat:
Napisane przez spacja_ Pokaż wiadomość
tajkuna i szakal, mogę zapytać co robicie aby pracę znaleźć? oprócz rozpisywanie się na forum o tym jak wielkie jest bezrobocie i jak jest ciężko (o tym wszystkie wiemy)? roznosicie swoje cv, wysyłacie, robicie jakieś kursy, douczacie się na własną rękę? myślałyście o wyjeździe do większego miasta? ktoś pisał, że od 3 lat nie ma pracy i nie zna języka, gdybyś przez te 3 lata poświęciła choć godzinę dziennie (a na bezrobociu ma się więcej wolnego) na naukę, do dziś już całkiem dobrze znałabyś angielski. praca na kasie, opieka nad dziećmi, sprzątanie, praca w gastronomii - nawet takich ofert przez 3 lata nie było żadnej? od czegoś trzeba zacząć, ja sama pracowałam w call center na linii wychodzącej i przychodzącej, w recepcji w hotelu, robiłam ankiety i żyje. jakoś trzeba zacząć, lepsze to niż siedzenie w domu...
kursy mam 4 , cv roznoszę , wysyłam cv na każde ogłoszenie,do spożywczego też składałam u mnie, ale wzięli dziewczyny po szkole zawodowej, dużych centrów handlowych nie ma wiele, po za lidlem to jest jeszcze jedno, do lidla tez wysyłam, nawet tu o tym pisałam, call center u mnie nie ma , opieki też. Bo mało kogo stać tu na opiekunkę, młode osoby nie wszystkie pracują albo są babcie , które bawią. Ale o tym wszystkim już pisałam i poczytaj sobie wątek po sto razy tego samego pisać nie będę.
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 12:31   #4744
spacja_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
naprawdę nie mam wielkich wymagań
ale po prostu call center którym się dzwoni po ludziach i namawia na majtki za 5zł i lipne kołdry, to nie dla mnie, w dodatku pensja uzależniona jest od wyników sprzedaży- na "czysto" wychodzi jedynie jakieś 400zł.
Mnie nie razi praca w sieciówkach, w myjni czy przy produkcji. Ale te call center po prostu odpada.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

ja znam dobrze j.niemieck oraz j.angielski komuniaktywnie i mimo to 3 lata szuka pracy. Wysyłam cv, roznoszę podania, nawet o staże rozniosłam do wszystkich instytucji w mojej mieścinie. Każda oferta jaka się pojawia jest przeze mnie szturmowana, o ile spełniam wymagania. I niestety nic. Przyklad: firma ogłsza się już 2 raz, rok temu również, wysłałam cv i mimo że jako jedyna (!) potwierdziłam gotowość rozmowy w języku obcym to nie wybrano mnie bo "pani nie jest po germanistyce albo nie ma papierków potwierdzających kursy, same średnie wykształcenie.." dla pracodawcy liczyły się papierki a nie fakt,że poradzilam sobie w rozmowie z obcokrajowcem.
Postawa pracodawcy bez sensu, ale cóż. Może mogłabyś zdać egzamin potwierdzający znajomość niemieckiego i będziesz mieć papierek?
Na Twoim miejscu rozważyłabym wyjazd do większego miasta, znajomość niemieckiego powinna byś sporym atutem w szukaniu pracy.

Myślałaś o korepetycjach? wiem, że z tego może być spora kasa, a w mieście akademickim to już na pewno
spacja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 12:34   #4745
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
kursy

kursy mam 4 , cv roznoszę , wysyłam cv na każde ogłoszenie,do spożywczego też składałam u mnie, ale wzięli dziewczyny po szkole zawodowej, dużych centrów handlowych nie ma wiele, po za lidlem to jest jeszcze jedno, do lidla tez wysyłam, nawet tu o tym pisałam, call center u mnie nie ma , opieki też. Bo mało kogo stać tu na opiekunkę, młode osoby nie wszystkie pracują albo są babcie , które bawią. Ale o tym wszystkim już pisałam i poczytaj sobie wątek po sto razy tego samego pisać nie będę.
to czemu po 100razy piszesz jak wielkie mamy bezrobocie i katujesz wszystkich swoją postawą roszczeniową?
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 12:36   #4746
szakal165
Zakorzenienie

myslałam nad wyjazdem ale nie mam funduszy na start i miejsca zaczepienia/
Stary 2011-12-12, 12:41   #4747
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pepsikolakokakola Pokaż wiadomość
jestes bezczelna!!! oby tobie sie noga gdzies i kiedys nie podwinela.
Nie rozmawiam z osobami poniżej pewnego poziomu i w związku z tym z Tobą też nie będę

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez zollla Pokaż wiadomość

ja w telemarketingu zarobiłam na pierwszy czynsz i kaucję we Wrocławiu nienawidziłam z całego serca, ale cel był najważniejszy!
Ja nawet na zmywaku pracowałam , w hotelu 5 km od cywilizacji - jakoś mi korona z głowy nie spadła, że mgr i dwa języki -przemęczyłam się czas jakiś i na dobre mi wyszło.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2011-12-12 o 12:44
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 12:43   #4748
Marzena17
Rozeznanie

Ja tam mogę pracować poniżej kwalifikacji Ostatnio złożyłam papiery do firm produkcyjnych, mogę pracować na taśmie, na akord bez problemu. Czekam tylko na kontakt. Ktoś tu napisał, że liczy się cel. Mój cel = skończyć szkołę, bez pieniędzy nie mam na to szans. Drugi cel = wyprowadzka z domu, początkowo rozważałam z TŻ kawalerkę, ale myślę, że na początek zadowolimy się pokojem i będziemy mieszkać z innymi. Szczerze, to jakby udało się nam dobrze zakręcić to nawet pokój w akademiku by się znalazł

Edytowane przez Marzena17
Czas edycji: 2011-12-12 o 12:54
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 12:44   #4749
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:

To brzydko tak innym źle życzyć. Naprawdę wstydziłabym się na Twoim miejscu. I niemądrze - FYI nie raz i nie dwa mi się noga powinęła, ale zawsze umiem się z tego podnieść.

Nadal nie rozumiem dlaczego:

- piszesz, że nigdy nie znajdziesz pracy
- Gdy Pumas się z Tobą nie zgadza i pisze że możesz - krzyczysz na nią i histeryzujesz
- gdy ja się z Tobą zgadzam (naprawdę się zgadzam) - krzyczysz na mnie i histeryzujesz. Pamiętaj, ja nie napisałam, ze nie powinnaś dostac pracy, tylko że w Twojej sytuacji może być z tym ciężko - czy to ode mnie zależy?

Gdzie tu logika?

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2011-12-12 o 12:47
Stary 2011-12-12, 12:45   #4750
yoopiter
Raczkowanie

@stokrotka1404
Próbowałem znowu, ale:
Cytat:
Podczas wysyłania tej wiadomości wystąpiły następujące błędy:
stokrotka1404 zdecydował(a), że nie chce otrzymywać PW lub też może nie mieć takiego uprawnienia. Z tego powodu nie możesz wysłać jej wiadomości.
yoopiter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 12:48   #4751
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
Super, gratuluję! a bałaś się, że się nie uda. Ja dzisiaj miałam AC do contact centre w banku. Ciężko, ale starałam się dać z siebie wszystko. Do 2 tyg mają dać znać. Bardzo bym chciała, bo zarobki dobre i możliwości awansu bardzo realne. Ech
O to trzymam mocno kciuki Oby i Tobie sie udalo.

Ja ladnie podziekuje jak podpisze umowe po prostu wiadomo jak to jest, dopoki nie ma sie papierka, wszystko moze sie wydarzyc, ale jestem dobrej mysli, choc momentami trzese juz portkami na te telefony Poki co odpoczywam do granic mozliwosci, wyluzowuje, swieta i sylwka planuje hehehe
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 12:52   #4752
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
To brzydko tak innym źle życzyć. Naprawdę wstydziłabym się na Twoim miejscu. I niemądrze - FYI nie raz i nie dwa mi się noga powinęła, ale zawsze umiem się z tego podnieść.

Nadal nie rozumiem dlaczego:

- piszesz, że nigdy nie znajdziesz pracy
- Gdy Pumas się z Tobą nie zgadza i pisze że możesz - krzyczysz na nią i histeryzujesz
- gdy ja się z Tobą zgadzam (naprawdę się zgadzam) - krzyczysz na mnie i histeryzujesz. Pamiętaj, ja nie napisałam, ze nie powinnaś dostac pracy, tylko że w Twojej sytuacji może być z tym ciężko - czy to ode mnie zależy?

Gdzie tu logika?
może dlatego,że każdy ma granice swojej wytrzymałości
Stary 2011-12-12, 13:12   #4753
anka_res
Zakorzenienie

Pewnie tak, ale wiesz....nie można się łamać. Wtedy to już faktycznie nic nie wychodzi.

Naprawdę nie piszę tego z pozycji księżniczki z extra pracą po znajomości, z bogatej rodzine albo super geniusza po hiper prestiżowych studiach. Jestem pod tym względem dosyć przeciętną osobą i sporo przeszłam.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez spacja_ Pokaż wiadomość

Myślałaś o korepetycjach? wiem, że z tego może być spora kasa, a w mieście akademickim to już na pewno

Akurat biorę korki z niemieckiego. Usiłowałam znaleźć za 20 zł / h, bo takie były ogłoszenia, obdzwoniłam chyba z pięciu studentów i od każdego dostałam to samo - "nie mam już miejsc".

W końcu zbastowałam i wzięłam od germanistki, ale już za 30zł / h.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
myslałam nad wyjazdem ale nie mam funduszy na start i miejsca zaczepienia/
A jakbyś pożyczyła z 1000 zł od kogoś i wynajęła pokój na pół w mieście? Wystarczy na ponad miesiąc, w tym czasie pewnie coś znajdziesz nawet i za grosze, byle się zaczepić? W sumie w domu też jeść musisz więc koszt extra to stancja i dojazdy.

A jak pożyczyć nie możesz to posprzedawaj to i owo na Allegro, żeby uzbierać kilka setek...?
Stary 2011-12-12, 13:16   #4754
Marzena17
Rozeznanie

Wiecie, ja jestem stosunkowo krótko bezrobotna, ale mimo to, że w tej chwili mam nastawienie raczej bojowe i pozytywne, bywa, że są gorsze dni, jestem załamana. Wkurza mnie, że nie mogę wejść do sklepu i kupić tego, co mi się podoba, wkurza mnie, że nie mogę nic odłożyć na przyszłość, wkurza mnie, że jak już mam jakąś kasę to wydaje na pierdoły, a potem zastanawiam się co z nimi zrobiłam. Wielokrotnie wkurzam się na siebie, że może coś robię źle, może coś źle piszę, za mało się staram - i czasami taka złość na samego siebie dopiero daje kopa.

Dziewczyny, dlaczego czytacie artykuły o bezrobociu? Chcecie same siebie przekonać, jak beznadziejna jest sytuacja w kraju i że na pewno nic a nic was nie czeka? Czy chcecie mieć wytłumaczenie? Ja was absolutnie nie chce atakować, ale np. nie mam pojęcia jakie bezrobocie jest w moim mieście. No co mnie to obchodzi? Mam ochotę złożyć papiery, składam. Nie zastanawiam się ilu jest chętnych. Mieszkam w mieście, gdzie jest 80 tys. mieszkańców, mam 2 galerie handlowe (jedna duża, druga mała), sporo supermarketów, sporo firm, ale problem jest taki, że wszystkie miejsca są ustawione, a jak nie są to się wciska na te miejsca znajomych. Nie mówię, że nie da się znaleźć pracy, ja cały czas szukam, ale nie wyobrażam sobie szukać tylko tutaj.
Mam wrażenie, że wy żyjecie tymi artykułami, wyliczeniami na temat bezrobocia i tym, że jest ciężko. Nie oszukujmy się, że jest lekko, ale przecież to oczywiste. Co za różnica, czy będziemy mieć dokładne dane? Wyliczymy, ile statystycznie osób dostaje pracę? No dobra, i co dalej? Chyba nie rozumiem czegoś takiego.
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 13:18   #4755
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Tu na wizażu był wątek o rekrutacji do zary gdzie dziewczyny pisały że praktycznie każdy wezwany na rozmowę dostawał pracę. Stopa bezrobocia w rzeszowie to ok. 7%.
Pierwsze słyszę Byłam właśnie na takiej rozmowie i to właśnie w Rzeszowie i z 20 dziewczyn dostało się może z 5. No chyba, że trafiłam na taką grupę, która była ostatnia i już wzieli kogo mieli wziąć z wcześniejszych grup (czyli z tego co piszesz, to wszystkich):confu sed: Nie wiem, ale ja się nie dostałam. I wcale nie było łatwo dostać tej pracy, no chyba, że w innych miastach było inaczej

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 13:24   #4756
anka_res
Zakorzenienie

Myszka, miałam na myśli ten watek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=zara&page=6

Być może tylko te zadowolone tam pisały, ale nawet 5 z 20 to IMO niezły wskaźnik
Stary 2011-12-12, 13:27   #4757
tajkuna
BAN stały

Myszka jesteś z okolic rzeszowa może ? Szukasz tam pracy?
Stary 2011-12-12, 14:02   #4758
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Myszka jesteś z okolic rzeszowa może ? Szukasz tam pracy?
Tak, jestem z okolic Rzeszowa, ale obecnie mieszam w Rzeszowie. I fakt jest cieżko z pracą tutaj, tzn. jak ktoś bardzo chce to może pracę znajdzie, np. typu call center czy kasjer w hipermarkecie.
Ja nie pracuję od 9 miesięcy, a wcześniej byłam bezrobotna 2 lata. Znalazłam staż na pół roku w pewnym sklepie (jestem po studiach mgr), później zostałam tam przyjęta na umowę o pracę, dostałam ją na kilka lat, ale niestety po 4 miesiącach zostałam zwolniona, bo nie podpisałam pewnego papierka, który według mnie był niezgodny z prawem
We wrześniu br. byłam na rozmowie, gdzie dostałam pracę, ale nie odpowiadały mi warunki, więc jej nie przyjęłam.
Wydaje mi się, że w większym mieście naprawdę można znaleźć pracę, właśnie takie coś jak podałam (call center - małe zarobki, ale jak komuś zależy co czemu nie, dalej - kasjer, hostessa, tego typu ofer jest pełno!)
Jednak jak ktoś jest po studiach i szuka już czegoś konkretnego to wcale nie jest tak łatwo. Ja jestem po pedagogice, i to po dość rzadkiej specjalności, ale o pracy w zawodzie to nie mam co marzyć i dlatego już nawet nie szukam, bo np. rzadko się zdarzają oferty do domów kultury, czy ośrodków pomocy społecznej pewnie raz na kilkanaście lat owszem było swego czasu może ze dwie oferty i to na staże, ale nic z tego nie wyszło, bo wymagali albo już doświadczenia albo jeszcze czegoś innego Więc pracy w zawodzie już dawno przestałam szukać. A kursy to już też robiłam, ale pracodawcy raczej patrzą na nie z dystansem.
Więc teraz szukam pracy w tym, w czym mam doświadczenie, czyli w sprzedaży, ale mimo, że to większe miasto, to ostatnio ofer jak na lekarstwo. Coś tam wyśle, raz na kilka dni i to wszystko. Może to przez to, że teraz koniec roku, nie wiem

Stary 2011-12-12, 14:15   #4759
tajkuna
BAN stały

A do millenium słałaś ja widziałam na rzeszowiaku z 3 oferty, wysłałam chociaż do rzeszowa mam kawał,ale się nie odezwali , nie mam doświadczenia w sprzedaży

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 14:16   #4760
201609062117
Konto usunięte

Anka_res naprawdę lubię czytać Twoje posty, podnoszą mnie na duchu

Tajkuna dlaczego zawsze jesteś pierwsza do krzyku i tupania nogami a jak się chce przeprowadzić z Tobą konstruktywną dyskusję to nagle milczysz?
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 14:20   #4761
tajkuna
BAN stały

z nie którymi osobami nie da się normalnie rozmawiać bo zawsze czują się lepsi od innych i wszystkich na tym forum tylko krytykują
Stary 2011-12-12, 14:31   #4762
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
z nie którymi osobami nie da się normalnie rozmawiać bo zawsze czują się lepsi od innych i wszystkich na tym forum tylko krytykują
Ty piszesz poważnie?
Dziewczyno, trochę dystansu...
Stary 2011-12-12, 14:44   #4763
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
A do millenium słałaś ja widziałam na rzeszowiaku z 3 oferty, wysłałam chociaż do rzeszowa mam kawał,ale się nie odezwali , nie mam doświadczenia w sprzedaży
Tak, do Millenium byłam na dwóch rozmowach: do Pull&Bear, Zary i do Superpharmu i tam się dostałam. Mam tam jakieś doświadczenie w sprzedaży (10 miesięcy), ale całkiem inna branża

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 14:47   #4764
tajkuna
BAN stały

czemu zrezygnowałaś , co kazali ci podpisać . Ciężko było na rozmowie
Stary 2011-12-12, 14:52   #4765
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
czemu zrezygnowałaś , co kazali ci podpisać . Ciężko było na rozmowie
Na rozmowach było nie najgorzej, do apteki był test psychologiczny (po kątem: czy nie będę kradła) i jeszcze kilka standardowych pytań. Przyjęli mnie, ale zrezygnowałam. Reszta na PW

Stary 2011-12-12, 14:58   #4766
tajkuna
BAN stały

a myśłałam ,że do apteki, trzeba mieć wykształcenie farmaceutyczne ,żadne inne. Zaskoczyłaś mnie, chyba,że ta apteka ma same kremy, szampony itp

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2011-12-12 o 15:00
Stary 2011-12-12, 15:15   #4767
Palulina
Raczkowanie

Wtrącę się na chwilę o wolontariacie.

Miałam staż w szkole podstawowej pół roku. Potem poszłam tam na kilka miesięcy na wolontariat. Bardzo mi się tam podobało, czułam się jak ryba w wodzie tylko ... pani dyrektor na każdym kroku dawała mi odczuć, że "coś do mnie ma".
Nie przejmując się tym zupełnie ostatnio byłam w odwiedzinach w tejże szkole i zapytałam się czy nie chcieli by mnie w postaci wolontariuszki, zupełnie za darmo, ubezpieczona jestem więc nic od nich nie chce tylko oferuję znów darmową pomoc bo wiem, że teraz świąteczny czas w szkol to kiermasze, wigilie, mikołaje, itd. Nawet dwie nauczycielki i pedagog prosiły ją, żebym znów przyszła bo teraz tyle roboty.
I wiecie co? PANI DYREKTOR SIĘ NIE ZGODZIŁA
Już nawet darmowej pomocy nie chcą. Świat schodzi na psy
Podejrzewam, że nie chciała mnie bo po prostu nie przepada za mną

Cieszę się, że juz za chwilę ten rok się kończy. Intuicja podpowiada mi, że w 2012 może dostanę staż Podobno w lutym mają być pieniądze

Palulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 15:25   #4768
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
a myśłałam ,że do apteki, trzeba mieć wykształcenie farmaceutyczne ,żadne inne. Zaskoczyłaś mnie, chyba,że ta apteka ma same kremy, szampony itp
trzeba być farmaceutą
Stary 2011-12-12, 15:30   #4769
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Suprpharm to apteka-drogeria, wpisz sobie w google. Tam pracują i farmaceuci i zwykli kasjerzy. Ja własnie bylabym na takiej zwykłej kasie. Do apteki też były osobne przyjęcia. W Superpharmie jest osobne okienko, czyli apteka i tam sprzedaja farmaceuci. Jak szlam na rozmowę, to też się dziwiłam jak to jest

Stary 2011-12-12, 15:50   #4770
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Palulina Pokaż wiadomość

Cieszę się, że juz za chwilę ten rok się kończy. Intuicja podpowiada mi, że w 2012 może dostanę staż Podobno w lutym mają być pieniądze
Trzymam kciuki, żebyś dostała ten staż!!

Mój tata się spotkał z kolegą i od słowa do słowa, okazało się, tego kolegi żona pracuje w naszym UP-ie.

Oczywiście tata kierując się troską zapytał właśnie o staże.
Na to ten koleś się roześmiał i powieedział:" Staże?? Jakie staże?? Zapomnijcie, że w przyszłym roku ktos na staż pójdzie!"

Wszystko w temacie. Czyli już znam budżet UP-a na przyszły rok.
A raczej jego brak.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości