Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-12, 13:30   #3271
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
mi to nawet w kościele nikt miejsca nie ustąpił a na brzuch sie bezczelnie gapili. A najlepiej raz jak wychodziłam ze sklepu to taka dziewczyna przytrztmała mi drzwi zebym wyszła i sama czekała zeby wejsc a taka baba co stała za nią wepchnela sie bezczelnie przed nia jeszcze mnie wepchnela bo ja juz jedna noga wychodziłam i wlazla. Jak ta dziewczyna sie wkurzyła zaczeła na nią jechac az sie babie łyso zrobiło Zero kultury
A w kolejce to nikt nie ustepuje to jakies mity
a ja tam ostatnio na przystanku poprosilam jednego chlopaka, zeby wzial swoja torbe z siedzenia... wzial, sam nawet wstal...

ale to byl mus, bo czulam, ze mi sie slabo robi ... ale tak, to tez ludziska sie tylko glupio patrza... a najlepiej jak jeszcze gdzies jestem z Sandra, to juz w ogole jak na jakies zjawisko
Stary 2011-12-12, 13:34   #3272
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Okna już pomyte Ja też ze sprzątaniem jestem na bieżąco ale postanowiłam poukładać też w szafkach itp.

Właśnie teść przyniósł mi siatkę pomarańczy, jabłek, bananów, cukierków i czekoladęjak to powiedział na odstresowanie się po tej kolizji a właśnie wcześniej smak na jabłko mi przyszedł a tu on wchodzi

Co do latania to moja koleżanka w 7miesiąu leciała na wakacje i nie narzekała. Mówiła tylko że była u lekarza zapytać się czy nie ma przeciw wskazań to powiedział jej że nie. Ale podobno od któregoś tygodnia ciąży odradzają (tylko nie pamiętam którego).
W sumie to też uważam że to zależy od organizmu bo niektóre kobiety w ciąży w samolocie mogą się dobrze czuć a niektóre znów nie.
Stary 2011-12-12, 13:36   #3273
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy

Jestem już po wizycie.
Przytyłam tylko 1 kg więc gin. mnie pochwalił chociaż to chyba nie zależy ode mnie bo cały czas jem tak samo,a wcześniej przytyłam 3kg
Udało mi się też wysępić skierowanie jeszcze w tym roku na USG
Z dzidzią wszystko w porządku, tętno ok
Dodatkowo gin. wypisał mi tabletki Diosminex na zwiększenie napięcia żył czy jakoś tak on to nazwał. Bo powiedziałam mu o tych bólach łydek i oglądał moje żyły dzisiaj dokładnie i stwierdził,że powinna pobrac trochę te tabletki,żeby sobie kłopotów nie narobić.
Teraz lecę jakis obiad przygotować i mam nadzieję,że dzisiaj ogarniemy pokój z TŻ i położymy wykładzine i już na święta będziemy mieli spokój
brawo dla dzidzi i dla Ciebie za kg. fajnie ja przytyłam w dwa tyg już dwa kg! a wizyta za kolejne dwa tyg...więc będzie przez miesiąc pewnie rekord i z + 4kg! masakra, wiesz co ja też jem normalnie naprawdę tak jak wcześniej...a nawet czasami uważam...na chwilkę mi waga stanęła ale za raz poszła o kg. do góry!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 13:38   #3274
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
brawo dla dzidzi i dla Ciebie za kg. fajnie ja przytyłam w dwa tyg już dwa kg! a wizyta za kolejne dwa tyg...więc będzie przez miesiąc pewnie rekord i z + 4kg! masakra, wiesz co ja też jem normalnie naprawdę tak jak wcześniej...a nawet czasami uważam...na chwilkę mi waga stanęła ale za raz poszła o kg. do góry!
ja mam 6 miesiąc i 10 kg na plusie chociaż nie widać, wszystko w brzuch

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 13:40   #3275
koniakonia
Zakorzenienie

Hej hej,

ja dzisiaj też mam dzień leniwca , rano pogaduszki z klozetem sobie ucięłam, mimo że kawę odstawiłam, a ja bez kawy mam takie ciśnienie ,że jestem jakaś taka do d...y . A że dziś mam dzień na wypierdzielanie zbędnych rzeczy, a musiałabym ciuchów po sobie trochę wyrzucić to dla kopa w tyłek zjadłam rodzynki w czekoladzie i wypiłam kawkę, mam nadzieję,że to mnie otrzeźwi.
Mała ja nie poradzę nic w kwestii latania, bo leciałam w życiu raz samolotem , takim antkiem dwupłatowcem i to by było na tyle z moim lataniem,potem się jakoś nie złożyło...

MegMakeUp super,że z dzidzią ok, na żyłki uważaj i życzę zdrówka
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 13:44   #3276
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamy

Jestem już po wizycie.
Przytyłam tylko 1 kg więc gin. mnie pochwalił chociaż to chyba nie zależy ode mnie bo cały czas jem tak samo,a wcześniej przytyłam 3kg
Udało mi się też wysępić skierowanie jeszcze w tym roku na USG
Z dzidzią wszystko w porządku, tętno ok
Dodatkowo gin. wypisał mi tabletki Diosminex na zwiększenie napięcia żył czy jakoś tak on to nazwał. Bo powiedziałam mu o tych bólach łydek i oglądał moje żyły dzisiaj dokładnie i stwierdził,że powinna pobrac trochę te tabletki,żeby sobie kłopotów nie narobić.
Teraz lecę jakis obiad przygotować i mam nadzieję,że dzisiaj ogarniemy pokój z TŻ i położymy wykładzine i już na święta będziemy mieli spokój
no to super wiesci i fajnie ze udalo sie usg zalatwic
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a ja tam ostatnio na przystanku poprosilam jednego chlopaka, zeby wzial swoja torbe z siedzenia... wzial, sam nawet wstal...

ale to byl mus, bo czulam, ze mi sie slabo robi ... ale tak, to tez ludziska sie tylko glupio patrza... a najlepiej jak jeszcze gdzies jestem z Sandra, to juz w ogole jak na jakies zjawisko
Ja tez odnosze takie wrazenie. Wlasnie tak jak piszesz, jak ide z malym gdzies i widza mnie z takim brzucholem i z takim malym dzieckiem, to ja po ich minach odnosze wrazenie jakby patrzyli na mnie jak na patologie W tych czasach ludzie sie dziwia ze ktos sie decyduje na dwoje dzieci.
Na mailu jest przepis na zakwas na zurekbo Ty chyba najbardziej chcialas
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 13:46   #3277
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

MegMakeUp super,że z dzidzią ok, na żyłki uważaj i życzę zdrówka
Dziękuję
Dziewczyny czy Wy też wszystko w domu przestawiacie? Ja chyba najchetniej remont generalny bym zrobiła i wszystko od nowa urządziła. Po prostu cały czas tylko coś przestawiam i dla TŻ wymyślam zajęcia to jakąś półkę przerobić to przewiesić coś tam TŻ na razie znosi to cierpliwie,ale zobaczymy po świętach jak zacznę przygotowywać pokój dla dzidzi

A co do tego latania. Ja z chęcią bym się wybrała,ale to chyba indywidualna sprawa. Mój gin pozwolił mi lecieć,ale nie znaleźliśmy już tanich biletów do Londynu i pewnie sobie darujemy.
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 13:47   #3278
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
No właśnie gdzie te dodatkowe kg się ukrywają ???

ja też 6-m-c a dokładnie 26t. i 8,5 kg. na plusie... w sumie też chyba większość mi w brzuszek poszła...(może troszkę w uda i tyłek ) ale jakoś źle się ze sobą nie czuję...

Stary 2011-12-12, 13:51   #3279
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Ja prawie 6 miesiąc też i mówią mi że nie widać jakoś ... chociaż to zależy co ubiorę +6kg
Stary 2011-12-12, 13:54   #3280
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja tez odnosze takie wrazenie. Wlasnie tak jak piszesz, jak ide z malym gdzies i widza mnie z takim brzucholem i z takim malym dzieckiem, to ja po ich minach odnosze wrazenie jakby patrzyli na mnie jak na patologie W tych czasach ludzie sie dziwia ze ktos sie decyduje na dwoje dzieci.
Na mailu jest przepis na zakwas na zurekbo Ty chyba najbardziej chcialas
ooo... to zaraz zerkne
dziekuje
Stary 2011-12-12, 13:54   #3281
aalegna
Wtajemniczenie

MegMakeUp super że wszystko w porządku zazdroszcze przytycia tego 1 kg ja ostatnio tak jakoś regularnie w ciągu 4 tyg 3 kg tyje
Stary 2011-12-12, 14:01   #3282
19claudia91
Rozeznanie

Dodałam zdjęcie na maila ze wczoraj

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 14:20   #3283
Mała!
Zakorzenienie

nie ma!!

Stary 2011-12-12, 14:44   #3284
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

A już po obiadku-tosty i świeżo wyciskany soczek z jabłek, pomaranczy a pózniej zmiksowałam to z mrozonymi malinami i bananem. Słodki, pyszny, mniam....W sumie ciężko to nazwac obiadem, chociaż pora obiadowa, zasadniczy obiad mamy zawsze ok 18, jak Tż wraca z pracy. Muszę nad czymś pomyśleć...

A co do wagi, to strzałka pnie się w górę, dziś równe +7 kg, w 27tc. Po świętach pewnie z 3 kg więcej będzie, bo nie będę sobie żałowała ulubionych potraw-barszczyku, pierożków, bigosiku, sernika, sałatek jarzynowych etc no normalnie na samą mysl slinka mi już leci...
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 14:50   #3285
karolca
Zakorzenienie

jutro jadę do tego diabetologa

Byłam na poczcie kupić kartki i znaczki... ludzi pełno. Rozglądam się po kolejce, stoi kobieta w zaawansowanej ciąży, której na jej prosbę nikt nie przepuścił... Wredni i chamscy są ludzie. Ale po wybraniu kartek wepchnęłam się jednemu facetowi. Akurat wszedł i bardzo chciał mnie nie przepuścić ale bez slowa ustąpił miejsca

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 14:51   #3286
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
A już po obiadku-tosty i świeżo wyciskany soczek z jabłek, pomaranczy a pózniej zmiksowałam to z mrozonymi malinami i bananem. Słodki, pyszny, mniam....W sumie ciężko to nazwac obiadem, chociaż pora obiadowa, zasadniczy obiad mamy zawsze ok 18, jak Tż wraca z pracy. Muszę nad czymś pomyśleć...

A co do wagi, to strzałka pnie się w górę, dziś równe +7 kg, w 27tc. Po świętach pewnie z 3 kg więcej będzie, bo nie będę sobie żałowała ulubionych potraw-barszczyku, pierożków, bigosiku, sernika, sałatek jarzynowych etc no normalnie na samą mysl slinka mi już leci...
no mi też ślinka pociekła, szczególnie jak przeczytałam o bigosiku, serniku i sałatce a ja bigosik już w piątek teraz bede robic bo mąż ma imieniny więc upichce wielki gar i to co zostanie to sobie zamroże na święta, mam taką nadzieję że coś zostanie
Stary 2011-12-12, 15:01   #3287
mag_99
Rozeznanie

hej!

ale się najadłam - zrobiłam na obiad tortille z kurczakiem
TŻ się zajadał aż mu uszy się trzęsły

tylko teraz zionę czosnkiem, aż wstyd do ludzi wyjść hehe

aaa i przyszła paczka z allegro od raj-rodzica.pl no i mogę polecić tego sprzedawcę mimo problemów z kontaktem (zapchana skrzynka mailowa) uwzględnili wszystkie kolory nie dostałam nic różowego

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 15:05   #3288
Zia_
Zadomowienie

O wy niedobre, na pokuszenie chyba dyskutujecie swiateczne menu
Ja dzis wieczorem chce 'testowac' swiateczny piernik i mam niesmialy plan zeby zrobic pierogi i uszka w przyszly weekend, co by sobie oszczedzic roboty przy gosciach tuz przed swietami. Ma ktoras z Was patent na mrozenie pierogow coby sie nie posklejaly?
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 15:06   #3289
joanaros
Zakorzenienie

karolca napisz co ci powiedział. Ciekawa jestem zaleceń

Ja jutro idę na glukozę. Mam nadzieję że nie zwymiotuję
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 15:07   #3290
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
O wy niedobre, na pokuszenie chyba dyskutujecie swiateczne menu
Ja dzis wieczorem chce 'testowac' swiateczny piernik i mam niesmialy plan zeby zrobic pierogi i uszka w przyszly weekend, co by sobie oszczedzic roboty przy gosciach tuz przed swietami. Ma ktoras z Was patent na mrozenie pierogow coby sie nie posklejaly?
ja znam tylko jeden
weź na ręce trochę oleju i po prostu je "umyj" tym olejem dokładnie
u mnie się sprawdza raczej po rozmrożeniu spokojnie można je gotować, czasami tylko 1 gdzies tam się przyklei

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 15:08   #3291
tynka88
Zadomowienie

ja tez wspolczuje namolnych tesciowych ja mam na szczescie spokój, ale wszyscy wiedza,ze jestem straszny złośnik , a jak mi ktoś wchodzi na moje terytorium ,albo zakłóca spokoj to juz bardzo jestem zla
mimo ze mieszkamy w jednym domu i mamy wspolna klatke schodowa to tesciu, tesciowa czy szwagier zawsze pukaja. Raz zdarzyła sie sytuacja ,ze tesciu pod nasza nieobecnosc zaprowadził do nas swojego brata, aby mu pokazac jak sie urzadzilismy. To na pewno słyszeli mnie na dole jak krzyczałam do TZ ze ma z tym zrobic porzadek, ochrzanił ojca i mam teraz oaze spokoju

Dziewczyny ja przez pierwsze 4 miesiace przytłam 5 kg przez listopad 4 kg i narazie waga juz nie idzie do góry w tak szybkim tempie, tak okolo poł kilo tygodniowo a dopiero 24 tydziennie panikujmy, trzeba sie troszke pilnowac i bedzie dobrze

wow claudia duzy masz brzuszek ii sliczny)

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 15:14   #3292
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
karolca napisz co ci powiedział. Ciekawa jestem zaleceń

Ja jutro idę na glukozę. Mam nadzieję że nie zwymiotuję
Nie bój się te glukozy. Jeśli lubisz słodkie i lukier jest dla ciebie zjadliwy, to dasz radę

Napiszę, napiszę Ale w sumie pewnie nie dowiem się niczego nowego na temat cukrzycy niż wiem obecnie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-12, 15:19   #3293
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
jutro jadę do tego diabetologa

Byłam na poczcie kupić kartki i znaczki... ludzi pełno. Rozglądam się po kolejce, stoi kobieta w zaawansowanej ciąży, której na jej prosbę nikt nie przepuścił... Wredni i chamscy są ludzie. Ale po wybraniu kartek wepchnęłam się jednemu facetowi. Akurat wszedł i bardzo chciał mnie nie przepuścić ale bez slowa ustąpił miejsca
Karolca, moja mama była tydz temu na poczcie nadać paczkę. Odeszła z kwitkiem. Mimo, iż do zamknięcia poczty zostało grubo ponad 20 min. (mama pedziła na pocztę zaraz po pracy), to pocałowała klamke. "Na bramce" stał jakiś facet, który zawracał wszystkich od drzwii, tłumacząc, że ludzi w środku jest wystarczająco dużo i że do 17 panie z poczty muszą skonczyć pracę, więc nie obsłużą nikogo więcej. Po prostu jak dla mnie skandal!!! Nic dziwnego, że nasza poczta polska jest w złej kondycji

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ja znam tylko jeden
weź na ręce trochę oleju i po prostu je "umyj" tym olejem dokładnie
u mnie się sprawdza raczej po rozmrożeniu spokojnie można je gotować, czasami tylko 1 gdzies tam się przyklei
Tak, ten sposób się sprawdza, trzeba tylko naoliwić je póki ciepłe, bo potem będzie za póżno. Ostanio jak robiłam ruskie, to Tż nie naoliwił na czas, i nam sie wszystkie okropnie poprzyklejały.

Wymyśliłam, co na obiad-zrobię zapiekankę mięsno-warzywną zapiekaną pod puree ziemniaczanym. Na kolację natomiast naleśniki z serem....Tż będzie w 7 niebie A że ostanio byl bardzo pomocny, sprzątał i uwijał się w weekend jak mróweczka, to sobie zasłużył
Stary 2011-12-12, 15:24   #3294
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca, moja mama była tydz temu na poczcie nadać paczkę. Odeszła z kwitkiem. Mimo, iż do zamknięcia poczty zostało grubo ponad 20 min. (mama pedziła na pocztę zaraz po pracy), to pocałowała klamke. "Na bramce" stał jakiś facet, który zawracał wszystkich od drzwii, tłumacząc, że ludzi w środku jest wystarczająco dużo i że do 17 panie z poczty muszą skonczyć pracę, więc nie obsłużą nikogo więcej. Po prostu jak dla mnie skandal!!! Nic dziwnego, że nasza poczta polska jest w złej kondycji
U mnie poczta czynna jest do 19 i do 19 każdy ma prawo wejść. Po prostu po tej godzinie nie wpuszczają już innych klientów, ale spokojnie obsługują tych, którzy przyszli wcześniej. Jednak jeśli chodzi o panie pracujące u mnie, są one wyjątkowo miłe, a jedna to czasem przesadza ze swoją serdecznością Ale lubię być obsłużona przez osobę, która ma miły głos, uśmiecha się i odpowie na każde pytanie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-12, 15:26   #3295
koniakonia
Zakorzenienie

Ja mrożę pierogi na surowo, układam na takiej półeczce niskiej w zamrażalniku ( taka wysuwana szufladka ) posypuję mąką i tak zamrażam , a jak już są jak kamień to pakuję do woreczków
Stary 2011-12-12, 15:42   #3296
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Odnosnie ustepowania miejsca ciezarnej, czy przepuszczenia w kolejce, to dziwi mnie tylko zawsze, ze nigdy nie ustapila mi miejsca kobieta taka ok. 50 i starsze, przeciez to one powinny pierwsze to robic, ze wzgledu na to ze wiedza jak to jest nosic dziecko w brzuszku, a one sa najmniej uprzejme, a te starsze panie to juz wogole.
I faceci ktorzy nie wiedza co to jest ciaza, sa najbardziej uprzejmi i dziewczyny ktore niedawno urodzily takie z malymi dziecmi.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 15:45   #3297
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
A już po obiadku-tosty i świeżo wyciskany soczek z jabłek, pomaranczy a pózniej zmiksowałam to z mrozonymi malinami i bananem. Słodki, pyszny, mniam....
Kobieto, takiej mi ochoty narobiłaś,że pędzę zaraz do sklepu po zapas owoców i też coś zmiksuje
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 15:47   #3298
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Odnosnie ustepowania miejsca ciezarnej, czy przepuszczenia w kolejce, to dziwi mnie tylko zawsze, ze nigdy nie ustapila mi miejsca kobieta taka ok. 50 i starsze, przeciez to one powinny pierwsze to robic, ze wzgledu na to ze wiedza jak to jest nosic dziecko w brzuszku, a one sa najmniej uprzejme, a te starsze panie to juz wogole.
I faceci ktorzy nie wiedza co to jest ciaza, sa najbardziej uprzejmi i dziewczyny ktore niedawno urodzily takie z malymi dziecmi.
Te babulinki juz dawno zapomnialy, jak same chodzily z brzuchem wiec dla nich to nic nadzwyczajnego, zwlaszcza ze wiekszosc osob z tamtego pokolenia widzac kobiete w ciazy, patrzy na nia jak na godna pozalowania, bo ''pewnie wpadla na imprezie to niech teraz stoi'' to taka wrodzona zlosliwosc jest
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 15:52   #3299
koniakonia
Zakorzenienie

Moim zdaniem to nieustępowanie może wynikać z tego ,że kobiety z tamtych lat mogą uważać, że teraz kobiety za bardzo rozczulają się nad sobą...hmmm, może tak być.
Powiem szczerze,że ja do ustępowania kobietom w ciąży to mam podejście dość specyficzne....ustąpię jak widzę ,że stoi , ale powiem szczerze,że czasami mam wątpliwości czy powinnam .....ale to zdanie zostawię sobie dla siebie
Stary 2011-12-12, 16:06   #3300
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Ja mrożę pierogi na surowo, układam na takiej półeczce niskiej w zamrażalniku ( taka wysuwana szufladka ) posypuję mąką i tak zamrażam , a jak już są jak kamień to pakuję do woreczków
Muszę wypróbować tą metodę

Cytat:
Kobieto, takiej mi ochoty narobiłaś,że pędzę zaraz do sklepu po zapas owoców i też coś zmiksuje
O, i dobrze! Porcja witaminek nam się przyda Ja już wymyśliłam na kolację sok z marchewki, jabłek i imbiru-muszę zużywać zapasy

Cytat:
Moim zdaniem to nieustępowanie może wynikać z tego ,że kobiety z tamtych lat mogą uważać, że teraz kobiety za bardzo rozczulają się nad sobą...hmmm, może tak być.
Powiem szczerze,że ja do ustępowania kobietom w ciąży to mam podejście dość specyficzne....ustąpię jak widzę ,że stoi , ale powiem szczerze,że czasami mam wątpliwości czy powinnam .....ale to zdanie zostawię sobie dla siebie
Myślę, że wiele z nich na pewno może tak myśleć, w koncu kiedyś podejście do ciąży i roli kobiety było inne, kobiety miały często po kilkoro dzieci i musiały pracować, wychowywać, zajmować się domem etc, nie wspominając już o czasach powojennych i tych babulinkach obecnych, które raczej nie miały taryfy ulgowej. Co do ustępowania miejsca, to wszędzie jeżdzę autem, więc nie mam takiego problemu, ale zamierzam skorzystać z kas uprzywilejowanych, jak tylko takowe napotkam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości