Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-12, 13:39   #1261
livea
Przyczajenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Na początku chciałabym się przywitać ze wszystkimi przyszłymi mamami. Witajcie dziewczyny
Jak napisała jedna z Was nikt nie zrozumie kobiety w ciąży tak dobrze jak inna z brzuszkiem. Tak też postanowiłam dołączyć do Waszego grona. Od rana przebrnęłam przez większość stron wątku i cieszę się, że można tu liczyć na porady i wsparcie...mam tyle pytań. Moją drugą kreseczkę odkryliśmy z mężem 6 grudnia, ot taki prezent mikołajkowy, to nasza pierwsza dzidzia i mój mąż strasznie się cieszy. Ja też się, cieszę , ale mam takie humory, że ciężko to podobno zauważyć. Do gin jestem zapisana dopiero na poniedziałek, może będzie już usg. Bo wg obliczeń to już 6tc To dopiero za tydzień, a mnie od wczoraj męczy okropne pieczenie i swędzenie. Wcześniej nie miałam raczej infekcji, a tu na początek. Nie wiem, pewnie poczekam do wizyty, a może są jakieś sposoby domowego leczenia?
livea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 13:40   #1262
izasz-b
Raczkowanie

Ja jeszcze się trochę boję wybierać imiona, ale na pewno będzie "normalne". Jako asystent na uczelni naczytałam się dużo różnych imion, które w połączeniu z nazwiskiem brzmią po prostu śmiesznie... Zresztą sama mam śmieszne nazwisko po mężu, więc imię musi być neutralne. Potem powstają takie dziwactwa. Podaję przykłady bliskie podobne do tych z rzeczywistości, ale nieprawdziwe:
Estella Konewka
Wiktoria Luzer
Kornelia Głąb
Karlotta
Dajana
Ariel
A ostatnio pojawiła się nawet Antygona jakaśtam
Sprawdźcie zatem jak te ulubione imiona łączą się z waszymi nazwiskami, bo potem dziecko będzie miało w szkole prze...
pozdrawiam

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 13:41   #1263
muminek82
Wtajemniczenie

spokojnej pracy agunia
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 13:51   #1264
Balbinka1983
Rozeznanie

[QUOTE=Irmusia81;31013226]Strasznie mi przykro...

Witaj! Gratuluję

A ja się boję tylko czy maluszek żyje i czy prawidłowo rośnie... Momentami już nie mogę ze sobą wytrzymać. Byle do czwartku...

Z męskich żadne, które podałaś. Podoba mi się Wiktoria i Amelia, ale teraz takie jakieś oklepane się zrobiły...

Ja śpię jak suseł. Padam o 19-20 i cały dzień jestem ziewająca... A w nocy wstaję tylko raz na siusiu. Za to jak się położę po tym siusiu to zaczyna mnie mdlić. Ale przynajmniej te objawy dodają mi wiary, że wszystko jest dobrze.

QUOTE]

Kurcze te objawy to jednak dobra rzecz u mnie tylko powiększone piersi, pryszcze i zatwardzenia. Nudności nie mam i aż się martwię, że może coś nie tak jest

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Totalnie nie mam przeczucia czy będzie chłopiec czy dziewczynka ale o imionach myślę Bardzo podoba mi się Basia (jak Baśka z Pana Wołodyjowskiego), Kalina, Jagoda, Marianna... Za to pomysłów na męskie imiona mniej jakoś... Maciej, Ksawery (po prapradziadku), Wojtuś...
Za to pomysłów na dziecięcy pokoik mam tysiąc i co chwila zmienia mi się wizja))))
Zamówiłam na Allegro książkę "Pierwszy rok życia dziecka" czekam z niecierpliwością na jej przyjście. Zaczniemy się z Mężem przygotowywać powoli chociaż z jednej strony wiem, że to jeszcze wcześnie i przykład tych z Was, które straciły dzieciątka pokazuje, że może lepiej do tego 12 tygodnia podchodzić do ciąży z pewną rezerwą, bo przecież może się nie udać ale z drugiej strony weź tu się człowieku nie ciesz skoro dziecko wyczekiwane, wypracowane (hehe)
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 13:58   #1265
livea
Przyczajenie

Na początku chciałabym się przywitać ze wszystkimi przyszłymi mamami. Witajcie dziewczyny
Jak napisała jedna z Was nikt nie zrozumie kobiety w ciąży tak dobrze jak inna z brzuszkiem. Tak też postanowiłam dołączyć do Waszego grona. Od rana przebrnęłam przez większość stron wątku i cieszę się, że można tu liczyć na porady i wsparcie...mam tyle pytań. Moją drugą kreseczkę odkryliśmy z mężem 6 grudnia, ot taki prezent mikołajkowy, to nasza pierwsza dzidzia i mój mąż strasznie się cieszy. Ja też się, cieszę , ale mam takie humory, że ciężko to podobno zauważyć. Do gin jestem zapisana dopiero na poniedziałek, może będzie już usg. Bo wg obliczeń to już 6tc To dopiero za tydzień, a mnie od wczoraj męczy okropne pieczenie i swędzenie. Wcześniej nie miałam raczej infekcji, a tu na początek. Nie wiem, pewnie poczekam do wizyty, a może są jakieś sposoby domowego leczenia?
Stary 2011-12-12, 14:06   #1266
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja dzisiaj zrobilam obiadek ktory mi sie z moja babcia kojarzy, poniewaz jak bylam mala i mieszkalam u niej to robila Go

barszczyk bialy z jajem gotowanym na twardo a do tego ziemniaczki z cebulka i pieprzem
i to sie je maczajac te ziemniaczki w barszczu
normalnie uwielbiam to ,\, tak sie najadlam ze mmmm
mam cicha nadzieje ze zostanie troche to zjem na kolacje hehe

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

moje narazie bedzie mialo pokoik z nami bo nie mam warunkow
dziecko bedzie mialo nazwisko po Tż-cie czyli Frąckowiak
wiekszosc imion pasuje
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 14:06   #1267
Balbinka1983
Rozeznanie

O rany ale mi smaka narobiłaś okrutna Kobieto a w pracy muszę wytrzymać do 16:30. Teraz przez Ciebie mam ślinotok
Stary 2011-12-12, 14:15   #1268
ivoncia16
Wtajemniczenie

hehehe przepraszam
ale ja tak to uwielbiam ze musialam sie pochwalic
Stary 2011-12-12, 14:23   #1269
Balbinka1983
Rozeznanie

Hehe spoko spoko

Już sobie wygooglowałam przepis i ugotuję na jutro
Stary 2011-12-12, 14:25   #1270
siasia_31
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Niestety jadę do szpitala, boję się okropnie
Po powrocie jeszcze do Was zajrzę. Trzymajcie się i dbajcie o siebie, nie ignorujcie żadnych sygnałów które wysyła ciało. Bądźcie upierdliwe dzwoniąc i chodząc do swoich ginów jeśli tylko macie wrażenie że coś może być nie tak. Ja tylko żałuję że późno poszłam na L4 bo jak zwykle myślałam co powie pracodawca, następnym razem pójdę od razu i będę miała to gdzieś co sobie pomyśli, drugi raz takiego błędu nie popełnię.

Trzymajcie się kochane
siasia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 14:36   #1271
ivoncia16
Wtajemniczenie

Balbinka1983

badzo sie cieszcze ze moglam pomoc w jutrzejszym obiadku
a ja nie wiem co jutro zrobic , nie mam pomyslu.
Stary 2011-12-12, 14:43   #1272
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siasia_31 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Po powrocie jeszcze do Was zajrzę. Trzymajcie się i dbajcie o siebie, nie ignorujcie żadnych sygnałów które wysyła ciało. Bądźcie upierdliwe dzwoniąc i chodząc do swoich ginów jeśli tylko macie wrażenie że coś może być nie tak. Ja tylko żałuję że późno poszłam na L4 bo jak zwykle myślałam co powie pracodawca, następnym razem pójdę od razu i będę miała to gdzieś co sobie pomyśli, drugi raz takiego błędu nie popełnię.

Trzymajcie się kochane
Trzymaj się ciepło Kochana Przetrwasz to. Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało
Stary 2011-12-12, 15:13   #1273
ivoncia16
Wtajemniczenie

siasia_31

mi tez jest bardzo przykro
wogole nie wiem co to sie dzieje ze tak czesto sie to zdarza;/

trzymaj sie cieplutko ;*
Stary 2011-12-12, 15:17   #1274
agunia82
Zakorzenienie

Siasia przytulam bardzo, bardzo mocno

A ja miałam dzisiaj iść do dentysty, ale chyba sobie dam spokój... zaczyna łapać mnie migrena znowu i przez to mi się jeszcze zrobiło niedobrze, więc chyba skończy się na pójściu ale spać... mam i tak jeszcze na piątek wizytę umówioną więc luz

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 15:41   #1275
mysza nova
Raczkowanie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2012

Gratulacje dla autorki
Z moich obliczen wynika ze moje dzidzi przyjdzie na swiat gdzies 26 sierpnia, a wedlug kalkulatora na internecie to 16 sierpien. Najlepiej jak policzy gin.
mysza nova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 15:48   #1276
karolka110
Wtajemniczenie

Ivoncia16
dzięki za przepis!!
może i u mnie jutro zawita barszczyk!!
cały czas coś mi się zachciewa...codziennie kapustę kiszoną wcinam
Stary 2011-12-12, 15:55   #1277
ivoncia16
Wtajemniczenie

karolka110

to dobrze kapusta kiszona zdrowa
ja jutro tez bede gotowala bo musimy zaczac lepic uszka .
Stary 2011-12-12, 16:05   #1278
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
karolka110

to dobrze kapusta kiszona zdrowa
ja jutro tez bede gotowala bo musimy zaczac lepic uszka .
o matko uszka???KOCHAM!!! miłością wielką....
już będziecie robić?? już na święta??mrozicie??
o jeny ja już chcę Święta!!
Stary 2011-12-12, 16:13   #1279
ivoncia16
Wtajemniczenie

tak , tak mrozimy
bo musimy duzo zrobic dla naszej rodzinki i dla takiej Eli z mojej mamy pracy
a ona w zamian zrobi nam cos innego
Stary 2011-12-12, 16:59   #1280
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Zarodek odpowiada 7 t.c.+6 dn. A tydzień wcześniej 7 t.c.+3 dni. Także wychodzi na to że w ciągu tygodnia urósł tyle co powinien w 3 dni.
Hmm to rzeczywiście trochę mało. Ale skoro lekarz nic na to nie mówił, to pewnie tak może być. Pewnie następnym razem będzie już mega wyrośnięty

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
barszczyk bialy z jajem gotowanym na twardo a do tego ziemniaczki z cebulka i pieprzem
i to sie je maczajac te ziemniaczki w barszczu
normalnie uwielbiam to ,\, tak sie najadlam ze mmmm
mam cicha nadzieje ze zostanie troche to zjem na kolacje hehe

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------
Pychota! Nie wiem czy to o mnie pytałaś, ale jeśli tak to jestem w 8 tygodniu.

Cytat:
Napisane przez siasia_31 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Trzymajcie się kochane
Bardzo mi przykro Kochana. Trzymaj się. Kurcze matka natura jest jednak okrutna

A ja mam dziś od rana płaczliwy dzień. Nie wiem czy to hormony czy jakieś złe przeczucia, ale jestem bardzo przygnębiona...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 17:18   #1281
muminek82
Wtajemniczenie

siasia trzymaj się Kochanabardzo mi przykro!
Stary 2011-12-12, 17:46   #1282
livea
Przyczajenie

Smile Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Na początku chciałabym się przywitać
Wszystko wskazuje na to, że ja także będę sierpniową mamusią. 6 grudnia zrobiłam test, a na nim 2 kreseczki, taki prezent mikołajkowy dla mnie i męża. Dopiero w poniedziałek idę potwierdzić ciążę do gin. Jak myślicie zrobi mi już usg? Wg obliczeń jestem w 6 tc. Pozdrawiam
Stary 2011-12-12, 17:50   #1283
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, przepraszam że się nie odzywałam, po poniedziałkowej wizycie dostałam skierowanie do szpitala - plamiłam, ciąża zagrożona, właściwie plamiłam od niedzieli ale myślałam że to nic bo to dopiero 6 tydzień a na drugi dzień miałam mieć wizytę, okazało się że dzidziuśnie żyje, prawdopodobnie zaatakował go ten wirus grypy żołądkowej którą miałam tydzień temu, ze szpitala wyszłam w piątek, bardzo nie krwawiłam ale miałam silne bóle brzucha, oszczędzę wam reszty bo to nie było przyjemne, dopiero właściwie dziś żyje normalnie bo tak jakoś wyzbierać nie mogłam się, jeszcze wczoraj beczałam, na razie nie czuję się na siłach was czytać, ale myślę ż e mnie zrozumiecie dziewczyny
póki co jeszcze ciut plamię, dostałam tabsy anty na 2 miesiące bo mam nieregularne cykle, później miesiąc przerwy bo gin powiedział że jak coś to nie wytrzymam ciąży bliźniaczej bo drobna jestem, będzie zielony sygnał, koło marca pewnie spróbujemy znowu, kiedyś pewnie do was zajrzę, powodzenia!!!

matko, dziś to samo jutro będę bała się otworzyć nasz wątek, nie mówiąc już że na poważnie martwię się o moje maleństwo

alonka trzymaj się kochana, następnym razem na pewno będzie dobrze

dziewczyny a można iść w ciąży tylko na tydzień na L4? chce sobie troszkę odpocząć przed świętami, przy okazji mam cichą nadzieję że ginka zrobi mi usg, przy ostatniej migrenie dość poważnie kuło mnie w jajnikach, trochę mnie to martwi, macie tak czasem?
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 17:55   #1284
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez livea Pokaż wiadomość
Wszystko wskazuje na to, że ja także będę sierpniową mamusią. 6 grudnia zrobiłam test, a na nim 2 kreseczki, taki prezent mikołajkowy dla mnie i męża. Dopiero w poniedziałek idę potwierdzić ciążę do gin. Jak myślicie zrobi mi już usg? Wg obliczeń jestem w 6 tc. Pozdrawiam
Cześć! Gratuluję
USG pewnie Ci zrobi, żeby sprawdzić czy wszystko ok

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
dziewczyny a można iść w ciąży tylko na tydzień na L4? chce sobie troszkę odpocząć przed świętami, przy okazji mam cichą nadzieję że ginka zrobi mi usg, przy ostatniej migrenie dość poważnie kuło mnie w jajnikach, trochę mnie to martwi, macie tak czasem?
No pewnie, że możesz iść na L4 na tydzień. W razie czego możesz powiedzieć, że masz różne dolegliwości i na pewno Ci da. Z migreną nie pomogę. Dziś dość mocno bolała mnie głowa, ale poleżałam trochę i przeszło.
Stary 2011-12-12, 18:01   #1285
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj!powinien zrobić ja miałam,tylko dopochwowe oczywiście

dziewczyny a można iść w ciąży tylko na tydzień na L4? chce sobie troszkę odpocząć przed świętami, przy okazji mam cichą nadzieję że ginka zrobi mi usg, przy ostatniej migrenie dość poważnie kuło mnie w jajnikach, trochę mnie to martwi, macie tak czasem?[/QUOTE]
no pewnie że można!bierz l4 i odpoczywaj!
Stary 2011-12-12, 18:30   #1286
nicki86
Zadomowienie

Witam serdecznie i gratuluje wszystkim nowym mamusiom!!

siasia_31,al onka00.... ogromnie mi przykro Do tej pory myslałam że poronienie zdarza się raz na jakiś czas... w bliskim otoczeniu wszystkie kobietki rodzą zdrowe dzidziusie i nie słychać o takich tragediach... a tu tyle Was, aż łezka się w oku kręci... człowiek tak bardzo się wczówa i przywiązuje...

ivoncia16 pychota ten obiadek ja jestem ciekawa na ile spełnią się nasze przypuszczenia co do chłopców faktycznie do naziska większość imion pasuje ale tych bardziej polskich, bo jak już byś chciała nazywać Sindi lub Esmee(przykłady ze stronki) to by już dziwnie wyglądało ja też mam typowo polskie nazwisko

Balbinka1983, ja też nie potrafię się nie cieszyć mimo że tragedie przerzedzają nas tu równo.... Basia świetne, proste i urocze no i Jagoda a jest takie imię? Miałam koleżankę Jagodę, ale ona naprawdę nazywała się Jadwiga i to było jej zdrobnienie... A pokoiku my też na razie nie będziemy robić tylko zrobimy przemeblowanie w naszym i łóżeczko postawimy koło łóżka

Kurcze podsunełyście te tablice z imionami teraz siedzę ja głupek i czytam jest sporo ślicznych imion dla dziewczynek, ale ja mam wymogi żeby nie było za dziwne, ale też nie za bardzo pospolite Nie wiedziałam że Lilianek teraz jest tyle, jak dawno spodobało mi sie te imie to zastanawiałam się czy nie byłoby za dziwne żeby nazwać tak dziecko
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 18:31   #1287
hanjah
Zakorzenienie

Byłam dziś z córą na wizycie kontrolnej (nie pamiętam czy pisałam na tym wątku-Dorotka złapała po porodzie infekcję-prawdopodobnie ode mnie). Spotkałam tam polską lekarkę i pogadałam z nią o tym, co zrobić żeby znów tej infekcji uniknąć. Poradziła mi pogadać z położną żeby skierowała mnie do ginekologa. Teraz podwójnie modlę się o dobrą, mądrą położną, która załatwi mi i lekarza, i szybsze usg...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 18:36   #1288
Irmusia81
Zakorzenienie

nicki myślę, że imię Jagoda jak najbardziej funkcjonuje samodzielnie. Kiedyś jak pracowałam w przedszkolu, miałam w grupie taką śliczną Jagódkę i do dziś jestem zakochana w tym imieniu.
Stary 2011-12-12, 18:36   #1289
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj i gratuluję

Oby od dzisiaj nas już tylko przybywało a nie ubywało...

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Byłam dziś z córą na wizycie kontrolnej (nie pamiętam czy pisałam na tym wątku-Dorotka złapała po porodzie infekcję-prawdopodobnie ode mnie). Spotkałam tam polską lekarkę i pogadałam z nią o tym, co zrobić żeby znów tej infekcji uniknąć. Poradziła mi pogadać z położną żeby skierowała mnie do ginekologa. Teraz podwójnie modlę się o dobrą, mądrą położną, która załatwi mi i lekarza, i szybsze usg...
To tam u was aż tak trudno się dostać do ginekologa? Koszmar...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 18:40   #1290
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

To tam u was aż tak trudno się dostać do ginekologa? Koszmar...
Tutaj pierwsze co, to idzie się do GP, czyli lekarza ogólnego. I to on może skierować gdzieś dalej. Nie miałam dotąd takiej sytuacji, żebym musiała iść do gina, także nawet nie wiem czy trudno się do niego dostać... Za to cytologię tutaj robi... pielęgniarka
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości