|
|
#1261 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Na początku chciałabym się przywitać ze wszystkimi przyszłymi mamami. Witajcie dziewczyny
![]() Jak napisała jedna z Was nikt nie zrozumie kobiety w ciąży tak dobrze jak inna z brzuszkiem. Tak też postanowiłam dołączyć do Waszego grona. Od rana przebrnęłam przez większość stron wątku i cieszę się, że można tu liczyć na porady i wsparcie...mam tyle pytań. Moją drugą kreseczkę odkryliśmy z mężem 6 grudnia, ot taki prezent mikołajkowy, to nasza pierwsza dzidzia i mój mąż strasznie się cieszy. Ja też się, cieszę , ale mam takie humory, że ciężko to podobno zauważyć. Do gin jestem zapisana dopiero na poniedziałek, może będzie już usg. Bo wg obliczeń to już 6tc To dopiero za tydzień, a mnie od wczoraj męczy okropne pieczenie i swędzenie. Wcześniej nie miałam raczej infekcji, a tu na początek. Nie wiem, pewnie poczekam do wizyty, a może są jakieś sposoby domowego leczenia?
|
|
|
|
#1262 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze się trochę boję wybierać imiona, ale na pewno będzie "normalne". Jako asystent na uczelni naczytałam się dużo różnych imion, które w połączeniu z nazwiskiem brzmią po prostu śmiesznie... Zresztą sama mam śmieszne nazwisko po mężu, więc imię musi być neutralne. Potem powstają takie dziwactwa. Podaję przykłady bliskie podobne do tych z rzeczywistości, ale nieprawdziwe:
Estella Konewka Wiktoria Luzer Kornelia Głąb Karlotta Dajana Ariel A ostatnio pojawiła się nawet Antygona jakaśtam Sprawdźcie zatem jak te ulubione imiona łączą się z waszymi nazwiskami, bo potem dziecko będzie miało w szkole prze... pozdrawiam
|
#1263 |
|
Wtajemniczenie
|
spokojnej pracy agunia
|
|
|
|
#1264 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Irmusia81;31013226]Strasznie mi przykro...
Witaj! Gratuluję A ja się boję tylko czy maluszek żyje i czy prawidłowo rośnie... Momentami już nie mogę ze sobą wytrzymać. Byle do czwartku...Z męskich żadne, które podałaś. Podoba mi się Wiktoria i Amelia, ale teraz takie jakieś oklepane się zrobiły... Ja śpię jak suseł. Padam o 19-20 i cały dzień jestem ziewająca... A w nocy wstaję tylko raz na siusiu. Za to jak się położę po tym siusiu to zaczyna mnie mdlić. Ale przynajmniej te objawy dodają mi wiary, że wszystko jest dobrze. QUOTE] Kurcze te objawy to jednak dobra rzecz u mnie tylko powiększone piersi, pryszcze i zatwardzenia. Nudności nie mam i aż się martwię, że może coś nie tak jest![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Totalnie nie mam przeczucia czy będzie chłopiec czy dziewczynka ale o imionach myślę Bardzo podoba mi się Basia (jak Baśka z Pana Wołodyjowskiego), Kalina, Jagoda, Marianna... Za to pomysłów na męskie imiona mniej jakoś... Maciej, Ksawery (po prapradziadku), Wojtuś... Za to pomysłów na dziecięcy pokoik mam tysiąc i co chwila zmienia mi się wizja ))))Zamówiłam na Allegro książkę "Pierwszy rok życia dziecka" czekam z niecierpliwością na jej przyjście. Zaczniemy się z Mężem przygotowywać powoli chociaż z jednej strony wiem, że to jeszcze wcześnie i przykład tych z Was, które straciły dzieciątka pokazuje, że może lepiej do tego 12 tygodnia podchodzić do ciąży z pewną rezerwą, bo przecież może się nie udać ale z drugiej strony weź tu się człowieku nie ciesz skoro dziecko wyczekiwane, wypracowane (hehe)
|
|
|
|
#1265 |
|
Przyczajenie
|
Na początku chciałabym się przywitać ze wszystkimi przyszłymi mamami. Witajcie dziewczyny
![]() Jak napisała jedna z Was nikt nie zrozumie kobiety w ciąży tak dobrze jak inna z brzuszkiem. Tak też postanowiłam dołączyć do Waszego grona. Od rana przebrnęłam przez większość stron wątku i cieszę się, że można tu liczyć na porady i wsparcie...mam tyle pytań. Moją drugą kreseczkę odkryliśmy z mężem 6 grudnia, ot taki prezent mikołajkowy, to nasza pierwsza dzidzia i mój mąż strasznie się cieszy. Ja też się, cieszę , ale mam takie humory, że ciężko to podobno zauważyć. Do gin jestem zapisana dopiero na poniedziałek, może będzie już usg. Bo wg obliczeń to już 6tc To dopiero za tydzień, a mnie od wczoraj męczy okropne pieczenie i swędzenie. Wcześniej nie miałam raczej infekcji, a tu na początek. Nie wiem, pewnie poczekam do wizyty, a może są jakieś sposoby domowego leczenia?
|
|
|
|
#1266 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzisiaj zrobilam obiadek ktory mi sie z moja babcia kojarzy, poniewaz jak bylam mala i mieszkalam u niej to robila Go
![]() barszczyk bialy z jajem gotowanym na twardo a do tego ziemniaczki z cebulka i pieprzem ![]() i to sie je maczajac te ziemniaczki w barszczu normalnie uwielbiam to ,\, tak sie najadlam ze mmmm mam cicha nadzieje ze zostanie troche to zjem na kolacje hehe ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- moje narazie bedzie mialo pokoik z nami bo nie mam warunkow ![]() dziecko bedzie mialo nazwisko po Tż-cie czyli Frąckowiak ![]() wiekszosc imion pasuje
|
|
|
|
#1267 |
|
Rozeznanie
|
O rany
ale mi smaka narobiłaś okrutna Kobieto a w pracy muszę wytrzymać do 16:30. Teraz przez Ciebie mam ślinotok
|
|
|
|
#1268 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehe przepraszam
![]() ale ja tak to uwielbiam ze musialam sie pochwalic
|
|
|
|
#1269 |
|
Rozeznanie
|
Hehe spoko spoko
![]() Już sobie wygooglowałam przepis i ugotuję na jutro
|
|
|
|
#1270 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Niestety jadę do szpitala, boję się okropnie ![]() Po powrocie jeszcze do Was zajrzę. Trzymajcie się i dbajcie o siebie, nie ignorujcie żadnych sygnałów które wysyła ciało. Bądźcie upierdliwe dzwoniąc i chodząc do swoich ginów jeśli tylko macie wrażenie że coś może być nie tak. Ja tylko żałuję że późno poszłam na L4 bo jak zwykle myślałam co powie pracodawca, następnym razem pójdę od razu i będę miała to gdzieś co sobie pomyśli, drugi raz takiego błędu nie popełnię. Trzymajcie się kochane |
|
|
|
#1271 |
|
Wtajemniczenie
|
Balbinka1983
badzo sie cieszcze ze moglam pomoc w jutrzejszym obiadku ![]() a ja nie wiem co jutro zrobic , nie mam pomyslu. |
|
|
|
#1272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przetrwasz to. Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Wtajemniczenie
|
siasia_31
mi tez jest bardzo przykro wogole nie wiem co to sie dzieje ze tak czesto sie to zdarza;/ trzymaj sie cieplutko ;* |
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Siasia przytulam bardzo, bardzo mocno
![]() A ja miałam dzisiaj iść do dentysty, ale chyba sobie dam spokój... zaczyna łapać mnie migrena znowu i przez to mi się jeszcze zrobiło niedobrze, więc chyba skończy się na pójściu ale spać... mam i tak jeszcze na piątek wizytę umówioną więc luz
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2012
Gratulacje dla autorki
![]() Z moich obliczen wynika ze moje dzidzi przyjdzie na swiat gdzies 26 sierpnia, a wedlug kalkulatora na internecie to 16 sierpien. Najlepiej jak policzy gin. |
|
|
|
#1276 |
|
Wtajemniczenie
|
Ivoncia16
dzięki za przepis!! może i u mnie jutro zawita barszczyk!! ![]() cały czas coś mi się zachciewa...codziennie kapustę kiszoną wcinam
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
karolka110
to dobrze kapusta kiszona zdrowa ![]() ja jutro tez bede gotowala bo musimy zaczac lepic uszka . |
|
|
|
#1278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już będziecie robić?? już na święta??mrozicie?? o jeny ja już chcę Święta!!
|
|
#1279 |
|
Wtajemniczenie
|
tak , tak mrozimy
![]() bo musimy duzo zrobic dla naszej rodzinki i dla takiej Eli z mojej mamy pracy a ona w zamian zrobi nam cos innego
|
|
|
|
#1280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy to o mnie pytałaś, ale jeśli tak to jestem w 8 tygodniu.Cytat:
![]() A ja mam dziś od rana płaczliwy dzień. Nie wiem czy to hormony czy jakieś złe przeczucia, ale jestem bardzo przygnębiona...
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
siasia trzymaj się Kochana
![]()
|
|
|
|
#1282 |
|
Przyczajenie
|
Na początku chciałabym się przywitać
Wszystko wskazuje na to, że ja także będę sierpniową mamusią. 6 grudnia zrobiłam test, a na nim 2 kreseczki, taki prezent mikołajkowy dla mnie i męża. Dopiero w poniedziałek idę potwierdzić ciążę do gin. Jak myślicie zrobi mi już usg? Wg obliczeń jestem w 6 tc. Pozdrawiam |
|
|
|
#1283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
matko, dziś to samo jutro będę bała się otworzyć nasz wątek, nie mówiąc już że na poważnie martwię się o moje maleństwoalonka trzymaj się kochana, następnym razem na pewno będzie dobrze dziewczyny a można iść w ciąży tylko na tydzień na L4? chce sobie troszkę odpocząć przed świętami, przy okazji mam cichą nadzieję że ginka zrobi mi usg, przy ostatniej migrenie dość poważnie kuło mnie w jajnikach, trochę mnie to martwi, macie tak czasem? |
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
USG pewnie Ci zrobi, żeby sprawdzić czy wszystko ok ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- No pewnie, że możesz iść na L4 na tydzień. W razie czego możesz powiedzieć, że masz różne dolegliwości i na pewno Ci da. Z migreną nie pomogę. Dziś dość mocno bolała mnie głowa, ale poleżałam trochę i przeszło.
|
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny a można iść w ciąży tylko na tydzień na L4? chce sobie troszkę odpocząć przed świętami, przy okazji mam cichą nadzieję że ginka zrobi mi usg, przy ostatniej migrenie dość poważnie kuło mnie w jajnikach, trochę mnie to martwi, macie tak czasem?[/QUOTE] no pewnie że można!bierz l4 i odpoczywaj! |
|
|
|
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie i gratuluje wszystkim nowym mamusiom!!
siasia_31,al onka00.... ogromnie mi przykro Do tej pory myslałam że poronienie zdarza się raz na jakiś czas... w bliskim otoczeniu wszystkie kobietki rodzą zdrowe dzidziusie i nie słychać o takich tragediach... a tu tyle Was, aż łezka się w oku kręci... człowiek tak bardzo się wczówa i przywiązuje...ivoncia16 pychota ten obiadek ja jestem ciekawa na ile spełnią się nasze przypuszczenia co do chłopców faktycznie do naziska większość imion pasuje ale tych bardziej polskich, bo jak już byś chciała nazywać Sindi lub Esmee(przykłady ze stronki) to by już dziwnie wyglądało ja też mam typowo polskie nazwisko![]() Balbinka1983, ja też nie potrafię się nie cieszyć mimo że tragedie przerzedzają nas tu równo.... Basia świetne, proste i urocze no i Jagoda a jest takie imię? Miałam koleżankę Jagodę, ale ona naprawdę nazywała się Jadwiga i to było jej zdrobnienie... A pokoiku my też na razie nie będziemy robić tylko zrobimy przemeblowanie w naszym i łóżeczko postawimy koło łóżka![]() Kurcze podsunełyście te tablice z imionami teraz siedzę ja głupek i czytam jest sporo ślicznych imion dla dziewczynek, ale ja mam wymogi żeby nie było za dziwne, ale też nie za bardzo pospolite Nie wiedziałam że Lilianek teraz jest tyle, jak dawno spodobało mi sie te imie to zastanawiałam się czy nie byłoby za dziwne żeby nazwać tak dziecko
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś z córą na wizycie kontrolnej (nie pamiętam czy pisałam na tym wątku-Dorotka złapała po porodzie infekcję-prawdopodobnie ode mnie). Spotkałam tam polską lekarkę i pogadałam z nią o tym, co zrobić żeby znów tej infekcji uniknąć. Poradziła mi pogadać z położną żeby skierowała mnie do ginekologa. Teraz podwójnie modlę się o dobrą, mądrą położną, która załatwi mi i lekarza, i szybsze usg...
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
nicki myślę, że imię Jagoda jak najbardziej funkcjonuje samodzielnie. Kiedyś jak pracowałam w przedszkolu, miałam w grupie taką śliczną Jagódkę i do dziś jestem zakochana w tym imieniu.
|
#1289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby od dzisiaj nas już tylko przybywało a nie ubywało... Cytat:
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj pierwsze co, to idzie się do GP, czyli lekarza ogólnego. I to on może skierować gdzieś dalej. Nie miałam dotąd takiej sytuacji, żebym musiała iść do gina, także nawet nie wiem czy trudno się do niego dostać... Za to cytologię tutaj robi... pielęgniarka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

Momentami już nie mogę ze sobą wytrzymać. Byle do czwartku...
Bardzo podoba mi się Basia (jak Baśka z Pana Wołodyjowskiego), Kalina, Jagoda, Marianna... Za to pomysłów na męskie imiona mniej jakoś... Maciej, Ksawery (po prapradziadku), Wojtuś...
ale z drugiej strony weź tu się człowieku nie ciesz