Aparaty ortodontyczne cz. XI - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-12, 19:08   #4501
Ita23
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI

Jigoku jak to nie uda mi sie utrzymac ladnych zebow przy noszeniu aparatu? Przeciez podobno dba sie 4 x bardziej o higiene, dozwolone sa takze pasty wybielajace (ponoc),, chcialam tylko wrocic do swojego koloru zebow, bo przebarwily mi sie nieco od papierosow/kawy/herbaty/wina etc. Skoro mam go nosic przez nastepne + - 2 lata, chce wygladac ok. Dla mnie aparat to nie "zlo konieczne" ale swoista bizuteria, nosic na zoltych zebach to dla mnie jak nosic ladne pierscionki do poobgryzanych paznokci :P Poradze sie moze mojego dentysty, czy da sie zrobic ..cokolwiek
Ita23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 19:15   #4502
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez <meg> Pokaż wiadomość
Dodaję efekty prostowania zębów. Góra założona 17 października.
Jedynka jest prawie prosta, przerwa pomiędzy czwórką przesunęła się minimalnie.
Efekt wybielania jak widać na zdjęciach poszedł w nie pamięć No nic zajmę się nimi po ściągnięciu blaszaka
Przepięknie wyprostowała Ci się ta jedynka! Zazdroszczę z całego serca, gdyż u mnie również jedna jedynka nachodziła na drugą i w dodatku obie były delikatnie przekrzywione w prawo. Mimo, że zakładałam aparat kilka dni wcześniej niż Ty, to niestety efekty u mnie nie są tak widoczne jak u Ciebie.
Stary 2011-12-12, 19:15   #4503
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ita23 Pokaż wiadomość
Jigoku jak to nie uda mi sie utrzymac ladnych zebow przy noszeniu aparatu? Przeciez podobno dba sie 4 x bardziej o higiene, dozwolone sa takze pasty wybielajace (ponoc),, chcialam tylko wrocic do swojego koloru zebow, bo przebarwily mi sie nieco od papierosow/kawy/herbaty/wina etc. Skoro mam go nosic przez nastepne + - 2 lata, chce wygladac ok. Dla mnie aparat to nie "zlo konieczne" ale swoista bizuteria, nosic na zoltych zebach to dla mnie jak nosic ladne pierscionki do poobgryzanych paznokci :P Poradze sie moze mojego dentysty, czy da sie zrobic ..cokolwiek
To dziwne, że zależy Ci tak bardzo na dbaniu o higienę, a na ochronie szkliwa już nie Tym bardziej, że piaskowanie sporo daje, a nie niszczy zębów tak bardzo (tym bardziej, że osad od kawy, papierosów, herbaty i wina usuwa się piaskowaniem właśnie)
Ja dbam bardzo o higienę w aparacie, ale mimo 3 szczoteczek, płynów i past widzę, że zęby nie maja takiego odcienia jak przed założeniem Wiadomo, nie są to żółte zębiska z próchnicą, po prostu odcień się zmienił, ale dokładne piaskowanie po zdjęciu aparatu przywróci zębom dawny kolor
Mi jedna dentystka chciała zęby wybielić, bo byłoby to u niej w gabinecie i miałaby z tego kasę, ale jak jej powiedziałam, że nie chcę i poprosiłam o szczerą opinie to sama przyznała, że wybielanie niszczy zęby

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 19:21   #4504
ejzii
Rozeznanie

eejj bo ja praktycznie co chwila latam do orto na poprawki... teraz urwaly mi sie te lancuszki a raczej on je chyba urwal (...) bo jak doszlam do domu to wiecie juz urwane byly. i nie wiem czy znow do niego lecieć, czy jest mozliwosc ze nic sie nie stanie? nie przesunie sie spowrotem na tamto miejsce? .

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 19:22   #4505
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Pasty wybielające są właśnie niedozwolone. Osłabiają szkliwo i je ścierają. Po zdjęciu może się okazać, że powierzchnia która była pod zamkami jest minimalnie wyższa niż cała reszta zębów. I każda pasta wybielająca w mniejszym lub większym stopniu daje ten efekt. Dlatego używa się past łagodnych, a mocniejsze maksymalnie raz dziennie - i przez mocniejsza pastę mam na myśli np Blanxa do zębów wrażliwych, który według producentów jest bardzo łagodną pastą.
U mnie też mimo higieny, całej łazienki środków do mycia i wzmacniania zębów, widać że zmieniły nieco kolor na bardziej żółty.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 19:28   #4506
uparta Marti
Zakorzenienie

dziewczyny a nie macie wrażenia ze kolor zębów staje się inny przez własnie metal ? że to tylko takie wrażenie ? kurde jak pomyślę,ze zęby mi zżółkną to nie chcę narazie noszę miesiąc i nie widzę różnicy,żeby oraz metal dalej się błyszczą
Stary 2011-12-12, 19:29   #4507
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
eejj bo ja praktycznie co chwila latam do orto na poprawki... teraz urwaly mi sie te lancuszki a raczej on je chyba urwal (...) bo jak doszlam do domu to wiecie juz urwane byly. i nie wiem czy znow do niego lecieć, czy jest mozliwosc ze nic sie nie stanie? nie przesunie sie spowrotem na tamto miejsce? .
A kiedy masz wizytę następną?

książki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 19:30   #4508
JaAnia:)
Raczkowanie

Ja jestem po wizycie i mam metalowca na górze z złotymi gumkami, generalnie orto sam za mnie wybrał kolor ale bardzo mi się podobna Póki co nic mnie nie boli nawet coś zjadłam, więc póki co nie odczuwam skutków ubocznych. Na odchodne dostałam tylko pudełeczko wosku, więc po wizycie od razu do Rossmanna po płyn, szczoteczkę itp.
Tylko mam jeden problem, jak chce uśmiechnąć się delikatnie, bez pokazywania zębów to pojawia się po prostu grymas na twarzy, dosłownie nie mogę, więc póki co uśmiecham się "pełną gębą"

Postaram się wrzucić fotki później , bo przy sztucznym świetne za cholerę nie chcą mi wyjść.
góra - 12.12.2011 r.
złoty, różowy, niebieski,
JaAnia:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 19:36   #4509
Ita23
Raczkowanie

No pewnie macie racje...wpadlam na taki pomysl po obserwacji mojego barata, ktory ma juz ponad rok metalowy aparat. Od tego czasu ma swira na pukncie zebow, czesto je myje (zwyklymi drogeryjnymi pastami:Blend-a-med itp) i zauwazylam, ze wlasnie po zalozeniu bardzo mu zbielaly, sa lsniace, gladkie i wybielone, a wczesniej mial tez lekko pozolkle. CHodzi regularnie na ziwyty i ortodontka zadnych uwag na ten temat nie ma, wiec pomyslalam sobie, ze moze ja je lekko wybiele przed, zeby potem wlasnie nie miec roznicy, z tym, ze wlasnie jakims nie niszczacym szkliwa preparatem o delikatnym dzialaniu i takiego szukam, ale skoro twierdzicie, ze to absolutnie zabronione to nie bede sie upierac...
Stary 2011-12-12, 19:44   #4510
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
dziewczyny a nie macie wrażenia ze kolor zębów staje się inny przez własnie metal ? że to tylko takie wrażenie ? kurde jak pomyślę,ze zęby mi zżółkną to nie chcę narazie noszę miesiąc i nie widzę różnicy,żeby oraz metal dalej się błyszczą
Nie wydaje mi się

Ita23, nie ma preparatów nieniszczących szkliwa i tyle Jak się uprzesz to sobie wybielisz, możesz nawet nie czuć żadnej różnicy, ale ona będzie i po jakimś czasie się odezwie

książki
Stary 2011-12-12, 20:21   #4511
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie macie racje...wpadlam na taki pomysl po obserwacji mojego barata, ktory ma juz ponad rok metalowy aparat. Od tego czasu ma swira na pukncie zebow, czesto je myje (zwyklymi drogeryjnymi pastami:Blend-a-med itp) i zauwazylam, ze wlasnie po zalozeniu bardzo mu zbielaly, sa lsniace, gladkie i wybielone, a wczesniej mial tez lekko pozolkle. CHodzi regularnie na ziwyty i ortodontka zadnych uwag na ten temat nie ma, wiec pomyslalam sobie, ze moze ja je lekko wybiele przed, zeby potem wlasnie nie miec roznicy, z tym, ze wlasnie jakims nie niszczacym szkliwa preparatem o delikatnym dzialaniu i takiego szukam, ale skoro twierdzicie, ze to absolutnie zabronione to nie bede sie upierac...
Nikt nie mówi, że to absolutnie zabronione. Tak na prawdę zrobisz co chcesz i jak uważasz. Po prostu lepiej pewnych rzeczy unikać, dla bezpieczeństwa. Każdy reaguje inaczej, no i zęby każdego z nas są w innej formie - jeden dba o higienę, a i tak ma ubytki, drugi dba od święta a zęby w idealnym stanie ma
Limone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 20:31   #4512
Ita23
Raczkowanie

Wiadomo, ze nikt mi nie zabroni, zrobie co zechce, moge wszystko, nawet sobie zeby powybijac :P, ale wiadomo, ze skoro decyduje sie na aparat zalezy mi na ladnych zebach. A jakie sa skutki naruszonego szkliwa? To juz tak do konca zycia? Ono nie odbudowywuje sie?
Stary 2011-12-12, 20:40   #4513
ksiezycowa_pyza
Raczkowanie

Ita23 Ja na Twoim miejscu wybrałabym aparat bezligaturowy. Kosmetyczny jest pozornie fajny bo niby mniej go widać, ale podejrzewam, że tylko przez chwile do tej pory aż ligatury się nie przebarwią, a o to bardzo łatwo, chyba, że zrezygnuje się z wielu produktów spożywczych co jest uciążliwe no i przede wszystkim papierosów, wtedy to ma to może sens. Co do bezligaturowego atutem są rzadsze wizyty co jest oszczędnością czasu i pieniędzy. Nie uwazam ze te systemy to jakas lipa i ściema. Dlugość noszenia aparatu zalezy przede wszystkim od wady a nie głównie od aparatu. Z tym krótszym czasem chodzi o to, ze czas noszenia aparatu jaki orto wyliczy Ci ze zwykłym aparatem to z Damonem będzie przy tej wadzie o ok 4 miesiące krócej. To nie rodzaj aparatu okresla czas noszenia go a wada. Ktoś się nie zna, wypowiada a później chodzą takie opinie, że Damona nosi się rok. Tak samo nie słyszałam, że zamki się odpinają, nie wiem do końca jak jest z wielkością zamków czy są mniejsze czy większe, ale na początku takie czy takie i tak obcierać będą, a te różnice w wielkości podejrzewam nie są jakieś wielkie. Sama noszę aparat bezligaturowy, kosmetyczny. Najbardziej zależało mi na jak najmniejszej widoczności aparatu, przerażała mnie wizja przebarwiających się ligatur w zwykłym kosmetycznym dlatego wybrałam kosmetyczny bezligaturowy i teraz nie boje sie ze cokolwiek mi się przebarwi. Zwykły aparat mialabym nosic dwa lata a tak niby 18 miesiecy ale nie na tym mi najbardziej zależy bo 4 miesiące w tą czy w tą przy takim czasie dla mnie nie robi różnicy. Jak pisałam mi zależało na jak mniej widocznym efekcie i żeby sie nie przebarwiał. Mam nadzieję, że jakoś pomogłam. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Szkliwo się nie odbudowuje. Slyszałam ostatnio o zabiegach które odbudowuja szkliwo ale z tego co wiem są bardzo bolesne i bardzo drogie.
ksiezycowa_pyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 20:45   #4514
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, ze nikt mi nie zabroni, zrobie co zechce, moge wszystko, nawet sobie zeby powybijac :P, ale wiadomo, ze skoro decyduje sie na aparat zalezy mi na ladnych zebach. A jakie sa skutki naruszonego szkliwa? To juz tak do konca zycia? Ono nie odbudowywuje sie?
Nie, szkliwo odbudowuje się u stomatologa i jest to bolesne, kosztowne i długotrwałe. Zwłaszcza, ze małe uszkodzenie często 'idzie w górę' i powiększa się coraz bardziej, co nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy.
Mój chłopak miał odbudowywane szkliwo i nie sądzę żeby chciał sobie sam coś takiego zafundować.

książki
Stary 2011-12-12, 21:09   #4515
Ita23
Raczkowanie

ksiezycowa_pyza wybralas chyba najlepsza opcje. A orientujesz sie jaka jest roznica miedzy samoligaturujacym estetycznym, a zwyklym? (cenowo),
zastanawiam sie, czy w takim razie nie doplacic i nie przejmowac sie niczym, bo jednak wolalabym estetyczny, moze pozniej nie robi to roznicy rzadnej noszacym aparat, ale wiecie jak jest, najgorsze poczatki i pierwszy szok, kiedy sie zobaczy siebie w aparacie, te pare dni i jak sie pokazac swiatu . Jesli nie bede mogla wybrac kosmetycznego Damona to zdecyduje sie na zwykly..... chociaz fakt, ze mi tez az takiej roznicy nie robia 4 miesiace w ta czy w ta...a co do zwyklego porcelanowego..nawet jesli sie odbarwia ligaturki to przeciez mozna zmieniac je czesciej, niz co miesiac (?), a jesli tak, to czy moglby to robic orto w moim miescie, czy musi ten, ktory bedzie mnie prowadzil? I le sobie licza za taka usluge? Tyle samo, co za wizyte kontorlna?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 21:12   #4516
shinigami0717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
To dziwne, że zależy Ci tak bardzo na dbaniu o higienę, a na ochronie szkliwa już nie Tym bardziej, że piaskowanie sporo daje, a nie niszczy zębów tak bardzo (tym bardziej, że osad od kawy, papierosów, herbaty i wina usuwa się piaskowaniem właśnie)
Ja dbam bardzo o higienę w aparacie, ale mimo 3 szczoteczek, płynów i past widzę, że zęby nie maja takiego odcienia jak przed założeniem Wiadomo, nie są to żółte zębiska z próchnicą, po prostu odcień się zmienił, ale dokładne piaskowanie po zdjęciu aparatu przywróci zębom dawny kolor
Mi jedna dentystka chciała zęby wybielić, bo byłoby to u niej w gabinecie i miałaby z tego kasę, ale jak jej powiedziałam, że nie chcę i poprosiłam o szczerą opinie to sama przyznała, że wybielanie niszczy zęby
wrażenie żółtych zębów jest spowodowane aparatem wydawalo mi sie, ze moje zeby sa mega zółte w aparacie, a dzisiaj się okazało, że są całkiem białe. oprócz trójek. one wyglądają kiepsko i wcześniej chyba tak nie było

gumki: czerwono - zielone
były: pomarańczowo-różowe, niebiesko-granatowe, pomarańczowe, różowe, błękitne
shinigami0717 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 21:14   #4517
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie było odwrotnie i mnie trzeba było namawiać, ale teraz w ogóle nie żałuję, efekty są naprawdę widoczne
Oj, mnie rodzice bardzo długo namawiali Stosowali przeróżne argumenty, w końcu sami mnie umówili do ortodonty. Mi jest się dość ciężko przyzwyczaić do aparatu. Oczywiście, jak widzę, że trójka ładnie zeszła w dół, to bardzo się cieszę, ale nie wiem, narazie często nachodzą mnie myśli, że mogłam nie zakładać aparatu itp.
Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
Ita23 aparat kosmetyczny się nie odbarwia - jak już to ligatury

zdjęłam dzisiaj górny aparat!
Ale nie trzeba brać białych/przezroczystych ligatur. Ja obecnie mam szare/srebrne i po tygodniu ani trochę się nie odbarwiły. Przezroczyste zżółkły już po kilku dniach. Inna sprawa, że ja piję bardzo dużo kawy, więc wiadomo
Gratulacje
Cytat:
Jigoku jak to nie uda mi sie utrzymac ladnych zebow przy noszeniu aparatu? Przeciez podobno dba sie 4 x bardziej o higiene,
Ja mam aparat 1,5 mies. i ro prawda, bardzo dbam o higienę. Myję zęby po każdym, nawet najmniejszym posiłku, a zęby i tak trochę zmieniły kolor.

Cytat:
Napisane przez JaAnia:) Pokaż wiadomość
Tylko mam jeden problem, jak chce uśmiechnąć się delikatnie, bez pokazywania zębów to pojawia się po prostu grymas na twarzy, dosłownie nie mogę, więc póki co uśmiecham się "pełną gębą"
Ja zauważyłam, że odkąd noszę aparat, śmieję się "pełną gębą" znacznie częściej niż dotąd. Jakoś ciężej jest "zrobić" mały uśmieszek
Cytat:
Napisane przez ksiezycowa_pyza Pokaż wiadomość
Kosmetyczny jest pozornie fajny bo niby mniej go widać, ale podejrzewam, że tylko przez chwile do tej pory aż ligatury się nie przebarwią, a o to bardzo łatwo, chyba, że zrezygnuje się z wielu produktów spożywczych co jest uciążliwe no i przede wszystkim papierosów, wtedy to ma to może sens.
Tak, jak powyżej pisałam, zawsze można wybrać szare gumki, które są bardzo dyskretne i się nie odbarwiają. Ja mam pół-kosmetyczny, obecnie z szarymi gumkami i na prawdę nie żałuję, że wybrałam akurat ten typ aparatu.
Cytat:
co do zwyklego porcelanowego..nawet jesli sie odbarwia ligaturki to przeciez mozna zmieniac je czesciej, niz co miesiac (?), a jesli tak, to czy moglby to robic orto w moim miescie, czy musi ten, ktory bedzie mnie prowadzil? I le sobie licza za taka usluge? Tyle samo, co za wizyte kontorlna?
Można, mi orto. mówiła, że może zmieniać nawet co 2 tyg. Co do ceny to nie wiem, gdyż ja będę brała już od teraz tylko szare gumki do pół-kosmetycznego, a liczę, że one nie będą wymagały wymiany przed terminem.

Edytowane przez gwiazdka93
Czas edycji: 2011-12-12 o 21:19
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 21:15   #4518
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
wrażenie żółtych zębów jest spowodowane aparatem wydawalo mi sie, ze moje zeby sa mega zółte w aparacie, a dzisiaj się okazało, że są całkiem białe. oprócz trójek. one wyglądają kiepsko i wcześniej chyba tak nie było
Ja orto mi zdejmuje łuk to wrażenie w sumie jest podobne, ale być może bez zamków będzie zupełnie inaczej
Jak się czujesz bez?

książki
Stary 2011-12-12, 21:24   #4519
Ita23
Raczkowanie

gwiazdka93, ale jaki jest sens zakladania kolorowych ligatur na porcelanowe zamki, ktore wymyslono pot to, zeby byly niewidoczne?
Stary 2011-12-12, 21:29   #4520
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
gwiazdka93, ale jaki jest sens zakladania kolorowych ligatur na porcelanowe zamki, ktore wymyslono pot to, zeby byly niewidoczne?
Przecież gwiazdka nie napisała, że bierze kolorowe do kosmetycznego tylko szare/srebrne, żeby się nie odbarwiały tak szybko.

książki
Stary 2011-12-12, 21:42   #4521
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Przecież gwiazdka nie napisała, że bierze kolorowe do kosmetycznego tylko szare/srebrne, żeby się nie odbarwiały tak szybko.
No właśnie. Przecież w kosmetycznym aparacie 'niewidoczne' są tylko zamki, drucik i tak jest metalowy- srebrny, więc czemu szare/srebrne gumki miały przeszkadzać
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 21:45   #4522
Ita23
Raczkowanie

Nawiazala do naszej rozmowy o aparatach estetycznych :
"Cytat:
Napisane przez shinigami0717

Ale nie trzeba brać białych/przezroczystych ligatur. Ja obecnie mam szare/srebrne i po tygodniu ani trochę się nie odbarwiły. Przezroczyste zżółkły już po kilku dniach."

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Ok widac drucik, a nie zamki, a jesli sie je podkresli srebrnymi gumkami to przeciez wyglada jak metalowy, wiec po co nosci kosmetyczny, zeby pozniej wygladal jak metalowy i rzucal sie w oczy przez te gumki....no dla mnie w kazdym razie to sie mija z celem :P
Stary 2011-12-12, 21:55   #4523
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Nawiazala do naszej rozmowy o aparatach estetycznych :
"Cytat:
Napisane przez shinigami0717

Ale nie trzeba brać białych/przezroczystych ligatur. Ja obecnie mam szare/srebrne i po tygodniu ani trochę się nie odbarwiły. Przezroczyste zżółkły już po kilku dniach."

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Ok widac drucik, a nie zamki, a jesli sie je podkresli srebrnymi gumkami to przeciez wyglada jak metalowy, wiec po co nosci kosmetyczny, zeby pozniej wygladal jak metalowy i rzucal sie w oczy przez te gumki....no dla mnie w kazdym razie to sie mija z celem :P
Chyba nie wiesz za bardzo jak to wygląda Ja widziałam kiedyś dziewczynę z takimi bardzo jasnymi gumkami, ale nie przezroczystymi i nie było widać o ile się nie przyglądałaś (jak ja )

książki
Stary 2011-12-12, 21:57   #4524
Ita23
Raczkowanie

Wiem jak, widzialam coz moge powiedziec...kolorowe gumki widac, bo sa kolorowe, nie przezroczyste :P, no moze jakies pastelowe albo jasniutkie labiej, ale srebrne albo w ciemnych kolorach na pewno. Jak ma mi byc widac aparat, to po co porcelanowy
Stary 2011-12-12, 22:18   #4525
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem jak, widzialam coz moge powiedziec...kolorowe gumki widac, bo sa kolorowe, nie przezroczyste :P, no moze jakies pastelowe albo jasniutkie labiej, ale srebrne albo w ciemnych kolorach na pewno. Jak ma mi byc widac aparat, to po co porcelanowy
Dla mnie srebrne gumki to nie są kolorowe Jakoś u tej dziewczyny, którą ja widziałam nie było tego widać, ale może wiesz lepiej, nikt Ci nie każe brać takich gumek jak nie chcesz

książki
Stary 2011-12-12, 22:28   #4526
ksiezycowa_pyza
Raczkowanie

Cytat:
ksiezycowa_pyza wybralas chyba najlepsza opcje. A orientujesz sie jaka jest roznica miedzy samoligaturujacym estetycznym, a zwyklym? (cenowo),
zastanawiam sie, czy w takim razie nie doplacic i nie przejmowac sie niczym, bo jednak wolalabym estetyczny, moze pozniej nie robi to roznicy rzadnej noszacym aparat, ale wiecie jak jest, najgorsze poczatki i pierwszy szok, kiedy sie zobaczy siebie w aparacie, te pare dni i jak sie pokazac swiatu . Jesli nie bede mogla wybrac kosmetycznego Damona to zdecyduje sie na zwykly..... chociaz fakt, ze mi tez az takiej roznicy nie robia 4 miesiace w ta czy w ta...a co do zwyklego porcelanowego..nawet jesli sie odbarwia ligaturki to przeciez mozna zmieniac je czesciej, niz co miesiac (?), a jesli tak, to czy moglby to robic orto w moim miescie, czy musi ten, ktory bedzie mnie prowadzil? I le sobie licza za taka usluge? Tyle samo, co za wizyte kontorlna?
Ja akurat nosze ten system bezligaturowy innej firmy nie Damon tylko In Ovation ale dla mnie to tam żadna różnica myślę, ze cenowo tez nie z reszta to tez zależy od ortodonty jakie są ceny u mnie akurat jeden łuk kosztował 2700 niestety nie wiem ile metalowy bezligaturowy. Wnioskuję jednak z tego co piszą dziewczyny, że moja orto do najtańszych nie należy ale za to ma bardzo dobre opinie wiec to chociaż podnosi na duchu Podejrzewam, że to pewnie by było ok 300 zł różnicy.

Jeśli chodzi o kosmetyczny z szarymi gumkami może to jest i rozwiązanie, jestem ciekawa jak to wygląda, jeśli faktycznie nie rzuca się w oczy to jest to warte przemyślenia. gwiazdka93 musiałaby zademonstrować z tego co wiem to druciki też są białe i nawet takie z których już ten kolor też nie schodzi ale jest to pewnie dodatkowy koszt... ja mam pierwsza wizytę po 1,5 miesiąca 21 grudnia, już nie mogę się doczekać co powie orto, ja już widzę małą różnicę, orto powiedziała, że jak będzie ładnie szło to zmieni mi już drucik i oczywiście muszę zapytać jak długo będę nosiła to ustrojstwo na podniebieniu może się okaże, że nie będę nosiła tego przez cały okres leczenia, fajnie by było
ksiezycowa_pyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 22:43   #4527
Ita23
Raczkowanie

Jigoku, ale rozmawialysmy o tym, czy lepiej brac porcelanowy, czy sie przebarwia, napisalyscie, ze przebarwiaja sie gumki, ale mozna wziac kolorowe, ktore sie nie odbarwia, ale bedzie widac aparat, ktory ma byc niewidoczny. I takie maslo maslane, kolo sie zamyka . Wiem, ze nikt mi nie karze, chce po prostu, zeby bylo dobrze i zeby jakos to wygladalo
Stary 2011-12-12, 22:53   #4528
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Jigoku, ale rozmawialysmy o tym, czy lepiej brac porcelanowy, czy sie przebarwia, napisalyscie, ze przebarwiaja sie gumki, ale mozna wziac kolorowe, ktore sie nie odbarwia, ale bedzie widac aparat, ktory ma byc niewidoczny. I takie maslo maslane, kolo sie zamyka . Wiem, ze nikt mi nie karze, chce po prostu, zeby bylo dobrze i zeby jakos to wygladalo
Gdzie ktoś Ci napisał, że będzie widać aparat?

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
Tak, jak powyżej pisałam, zawsze można wybrać szare gumki, które są bardzo dyskretne i się nie odbarwiają. Ja mam pół-kosmetyczny, obecnie z szarymi gumkami i na prawdę nie żałuję, że wybrałam akurat ten typ aparatu.
Aparat może być widoczny jak masz metalowy łuk, a to już jest często wybór orto
Gwiazdka napisała, że porcelanowy się nie przebarwia tylko ligatury się przebarwiają, a możesz je wziąć srebrne/szare i wtedy wszystko jest ok Więc dla mnie to nie jest masło maślane

książki
Stary 2011-12-12, 23:01   #4529
Ita23
Raczkowanie

Ojej...no zamkow wiadomo, ze nie widac, ale na kazdym zebie widac gumke, wiec aparat jest widoczny, widac, ze cos jest na zebach i aparat kosmetyczny staje sie widoczny. Mysle, ze nie ma sensu ciagnac tej rozmowy . Rownie dobrze moge kupic zwykly blaszak i zakladac przezroczyste ligaturki, efekt bedzie podobny

Edytowane przez Ita23
Czas edycji: 2011-12-12 o 23:03
Stary 2011-12-13, 06:32   #4530
myworldishere
Raczkowanie

mam aparat już od wtorku a zęby mnie nie bolą;d NIE żebym się smuciła z tego powodu, ale nie jest to dziwne?

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości