|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
mrowienia nie miałam ale te włosy po
|
|
|
|
#3452 |
|
Raczkowanie
|
Przyszły dzis moje bingo i kolagen naturalny. kolagen najpierw czysty wtarłam w skalp. Po 2 godzinkach umyłam/dodałam tez kilka kropel kolagenu do szamponu/ i nałozyłam bingo ze spirulina i keratyna. Po pół godz. spłukałam . Po podeschnieciu wtarłam serum biovaxa z wit. A+E z kilkoma kroplami kolagenu
i......włosy jak nigdy jeszcze nie miałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! Zakochałam sie w tych kosmetykachNo i nie wiem czyja to zasługa, ale kłaki rosna jak szalone!!! To chyba te drożdże i CP. Tak jak kidyś farbowałam co pół roku i odrost zaledwie na 2cm był, tak teraz po miesiącu mam 3cm, a od 7 grudnia/mierzenie/ doszedł kolejny cm.......oby tak dalej!
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu kusicie tą kawą
Chyba i ja będę musiała to zrobić
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
czarna marzę o takim przyroście. Bez dopalaczy ile CI przeważnie rosną?
|
|
|
|
#3456 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam Capitavit i właśnie pierwszy raz go wcieram. Dziwny zapach i kolor
Ale oby działał.
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tego przyrostu 3 cm zazdroszczę i czekam aż moje tak ruszą
Edytowane przez OlilkaCQE Czas edycji: 2011-12-12 o 21:25 |
|
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam dziś robić płukankę z kawy [Indios, skusiłaś
] ale taaak mi się nie chce i głowa mnie boli, więc odpuszczam
|
|
#3459 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, Indios, no niech Ci będzie, spróbuję najpierw samych drożdży - właściwie to bez sensu szukam dziury w całym
Dziewczyny, pls, napiszcie mi jeszcze raz rozwinięcie skrótu CP, bo nie mogę dojść
|
#3460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skuś się, skuś się! Cudowna jest!! greige calcium pantothenicum
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2011-12-12 o 21:38 |
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#3463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
|
#3464 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ech...jak nie które dyskusje są bezskuteczne...mówisz jak do ściany
![]() Nawiążę tylko do jednego z OT: Cytat:
Nie dyskutujesz z analfabetami. Kto się pierwszy czepił? Może ja? ![]() Skończ z tym wybielaniem się, bo Ci to zwyczajnie nie wychodzi. I miej odwagę napisać KTO się Twoim zdaniem czepia jak zaczynasz takie insynuacje (swoją drogą po raz kolejny bezpodstawne). Chcesz się czepiać- czep się tramwaju. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję Henną farbowałam 2 razy. Najpierw z Elda, potem z Venity. Eld zmył się po 1,5 tygodnia, Venita po 2 ![]() Nie chcą mi włosy łapać barwnika... Cytat:
Następna chce mieć plakietkę Cytat:
U mnie lepszy efekt przyniósł tonik, który swoją drogą jest o wiele tańszy od ampułek...był przynajmniej. Cytat:
Ciiiiiiiiiiiiiiiiii ![]() Cytat:
![]() Wrrr... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po co się tak uprzedzać? Mi smakują same drożdże
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ----------------------------------- Po co kupujesz kofeinę? Ja mam taka naturalną...z kawy
|
|
#3467 |
|
Zadomowienie
|
Indios, ty uparciuchu
![]() można dosypać do kawy i mieć mega hiper uber kofeinowy power boost! trommelka, gdzie zamówiłaś?
|
|
#3468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kupilam, bo stwierdzilam, że kofeina naprawdę dobrze dziala na porost u mnie. Stosowalam tonik Alpecinu kiedyś, potem szampon Schaumy i teraz mam wcierkę kofeinową Balea i planuję ją stuningować A takiej czystej kawy chyba nie bardzo mogę do wcierki dosypać, czy mogę? ![]() Kofeina nie kosztowała dużo, bo bodajże 5zl, a skoro już zamawiałam to postanowiłam wypróbować i ją ![]() Na mazidlach ![]() Wlaśnie przed chwilą zrobilam przelew.. Jeszcze tylko musze poinformowac rodziców, że kolejna paczka przyjdzie.. Biedni zamieszkają na poczcie przeze mnie..
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2011-12-12 o 23:26 |
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zadomowienie
|
wizaż uczy, wizaż radzi, wizaż nigdy cię nie zdradzi!
tak mi się jakoś skojarzyło Cytat:
gdyby odbieranie paczek było nawiększym problemem, hyhy
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że się sprawdzi.. ![]() Nie no, mega problemem to może nie jest, ale w ciągu 1,5 tygodnia przyjdą do mnie 3 paczki i 2 listy polecone, więc trochę im wspólczuję.. Poza tym w mojej mieścinie poczta działa do 16:00 a obydwoje kończą pracę tuż przed i muszą się albo chwilę urywać, albo lecieć "na leb na p.. buzię" I tak oto cala rodzina ma wklad w pielęgnację moich wlosów
|
|
|
|
|
#3471 | |||
|
Zakorzenienie
|
No jak osioł...wiem...
![]() ![]() No w sumie...wtedy to by dopiero rosły! Dziękuję, Ciociu...Jeśteś kochaniutka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nędznico jedna
|
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
ale to fajne jest !
![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Dziewczyny a czy po Saponicsie swędziała Was głowa ? Wczoraj nałożyłam i wieczorem jak mnie zaczęło z tyłu przy karku swędzieć to żałowałam , że nie mam tego masażera do skóry głowy - który zakupię i będę się masować a cooo
|
|
|
|
#3473 |
|
Rozeznanie
|
Czy capitavit skleja Wam włosy? Nałożyłam wczoraj wieczorem, a teraz mam włosy sklejone przy głowie. No nic - wiąże, po południu lub jutro je umyje.
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3475 | |
|
Raczkowanie
|
Trommelka, Ainnel, serdeczne dzięki!
Cytat:
![]() A czy mogłabyś mnie naprowadzić na Twoje portrety na blogu Twojego Faceta? Bo krążę, krążę i nie mogę nic wykrążyć, a po postach widzę, że inne Kobitki Cię widziały... Uprzedzam, że jak Ci pozazdroszczę włosów, co niechybnie się stanie, to znienawidzę Cię tak, jak resztę ![]() A ja nadal testuję niepopularny Nissim Fast. No ale postanowiłam chociaż jedną rzecz doprowadzić do końca. I nim zakupię kolejne cuda, zużyję Nissim, dojem Vitapil, no i w ogóle zrobię porządek w kosmetykach i suplementach ![]() Poza tym to chciałam jeszcze dodać, że czytałam analizy Nissima i z tego, co piszą dziewczyny, to skład jest OK, więc nie wiem, czemu miałby szkodzić włosom... Ja teraz myję włoski szamponem Fast, odżywkę Fast wcieram w skalp, a długość (tak, te moje obłędne kilkanaście cm
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O nie.. ![]() Korzystaj korzystaj! Może akurat pomoże! Już zaczynam wznosić modly do moich cebulek, żeby nie pozostały obojętne na me prośby ![]() Nie ma mnie w domu, 3 miesiące mnie nie widzieli, więc muszę ich trochę pomęczyć na odleglość Ostatnio stwierdzili, że wcale by się nie zdziwili, jakbym na święta "przyslala się" Pocztą zamiast przylecieć samolotem, czy przyjechać busem
|
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to juz wole slabszy porost ale nawilzone wlosy (tak to jest jak sie ma krecone wlosy i do tego farbowane )
|
|
#3478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Po prostu zrób tak- wejdź normalnie na stronę i po lewej stronie na dole masz napis "Wszystkie wpisy" Kliknij tam to wyświetli Ci się archiwum całego fbl na pierwszej jego stronie od razu będzie kilka moich zdjęć- jak pogrzebiesz dalej to też zobaczysz ![]() Nie przestrasz się tylko No weź...bo się zawstydzę zaraz, no... ![]() Dziękuję Cytat:
Ale im się odwdzięczasz za ten trud, który włożyli w wychowanie Twe...
|
|
#3479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, o ja niegodna!! Ale z drugiej strony nawiążą nowe kontakty - zaprzyjaźnią się z Panią z poczty ![]() Dobra! Koniec pocztowego OT, żeby nie bylo...
|
|
|
|
|
#3480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedys kupiłam na targach urodu...facet zachwalał te druciane COŚ podobno pomaga na ból głowy, zły humor i takie tam różne dolegliwości główki gdzieś również wyczytałam, że systematyczny masaż tym "narzędziem" pobudza ukrwienie skóry głowy, przez co zapobiega wypadaniu włosów i przyśpiesza ich wzrost ![]() nie wiem czy działa na włosy ale masaż tym sprzętem jest cudowny... takie fajne ciareczki chodzą po pleckach ja po każdej wcierce przez 10 minutek masuję po skalpie. także polecam. na alle gro można kupić za 1 zł ![]() Z innej beczki: dostałam od brata bon na mazidła 5 dyszek mam do rozwalenia oto opis: http:// mazidla.com/index.php?page=shop.produ ct_details&flypage=shop.f lypage&product_id=44&cate gory_id=8&vmcchk=1&option =com_virtuemart&Itemid=27 (w linku jest spacja) wydlaje mi sie ze stosowanie takiej płukanki nie tylko wzmocni włosy i zapobiegnie wypadaniu ale też przyspieszy porost bo przecież w tych ziółkach jest tyle dobroci pomyślałam też że sama zrobie sobie taki ocet http:// szybko.bytom.pl/jak-robic-octy-zioowe.html (spacja w linku) a potem w proporcji woda 250ml + ocet 7.5ml.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

i......włosy jak nigdy jeszcze nie miałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! Zakochałam sie w tych kosmetykach
Nie jesteś w stanie przełknąć drożdży solo? Przecież są smaczne
Nie wiem czy takie dodatki nie obniżają skuteczności drożdży, wiesz?
No i siedzę z fusami z kawy na skalpie właśnie 

67,7 67 66 65 64 63 62 61 60

Tak więc rozpoczynam kurację w/w Ciekawa jestem czy będę zadowolona bo jak na razie to Jantar jest moim faworytem