Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-12, 21:50   #3721
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
aneczka, nie byłam, myślę, że przejdzie-jest coraz lepiej, leki bezreceptowe mam i chyba będzie oki jak ustawowe 7 dni minie
katar tydzień a kaszel 2 tyg Najpierw jest kaszel bardziej suchy a potem to już taki odrywający się .

Młoda moze ten filmik troche tobie zobrazuje co to te haczyki. Ja mam taśmę wszytą bez marszczenia, bo makaronów się nie marszczy, i co około 5 cm haczyk. Fajne to bo potem tylko ściągasz z tego kółka i do pralki z haczykami, więc zawsze równo powieszone . Ja mam takie coś we wszystkich firanach i się nie martwię czy równo powieszona
http://www.youtube.com/watch?v=n4v0xxIu-uA
http://www.bic-karnisze.com.pl/produ..._metalowe.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:51   #3722
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dzieciakom siostry pod choinkę w zeszły roku i do dzisiaj się świetnie tym bawią. W tym roku dokupię im parę nowych gier. Przy tym nie można sie nudzić i trzeba sie sporo ruszać.

Do domu też planuję kupić jak Oliwka będzie większa i załapie o co chodzi.

nie jestem ale mam bardzo dużą słabość do strzelców. Jeszcze się nie zdarzyło żebym jakiegoś strzelca nie polubiła.
No i sam w domu mam małego strzelca który nie chciał być rybą.

:.
Ja też bym chciała taką konsolę i na bank dzieciakom kupię jak podrosną . fajowa jest .

Co do tych znaków , wierzysz w znaki ? że dana osoba z danego znaku ma jakieś tam przypisane do niego cechy ? Oczywiście wiadomo jak z tą wiarą bo przecież całej populacji nie da sie podzielić na 12 części i żeby kazdy miał idealnie podobne cechy . Bo tak sobie myślę jak to jest z Oliwką ? Czy ona ryba bardziej bo miała się urodzić w innym terminie , czy jednak strzelec mimo że ją siłą wyciągnęli z brzucha przecież sama sie w tym terminie na świat nie pchała .. ot zagwozdka dla jakiegoś znawcy horoskopów czy wyciagając dziecko z brzucha i zmieniając mu datę urodzenia zmieniamy jego przyszłość , bo ponoć data urodzenia ma wielki wpływ na nasze życie .

Tak smao mozna podumać nad moimi dziećmi . Szymek to planowane CC , czy gdyby sam się urodził innego dnia , czy to coś by zmieniło . Ola się sama pchała na świat ale gdybym CC miała chwilkę wczesniej to by była z 6go

Ja też dziś poszalałam w HM . Ale Ola to dostała mało bo tylko polar z sierściuchem , dwu pak golfów i fioletową bluzę . reszta poszła na SZymka bo Ola to ma pełno ubrań w sumie 5 stów wydałam ale wielką reklamówkę rzeczy przytachałam . No ale SZymka ubrania już drogie , spodnie po 30-40 bluzkę po 10 to cud trafić raczej też 20-30 bluzy po 40 zeta .

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2011-12-12 o 21:54
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:53   #3723
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

----
dziś teściowa kiblowała z małą a ja buszowałam w poszukiwaniu pezentu dla lenki od babci właśnie. była w tesco i w dużym smyku i lipa-nic mi się nie podobało i nie było nic z rzeczy, które mnie interesowały. Kupiałm na razie coś na kształt pierwszych puzzli-podobnych do tych sarowych.
I w domu mnie olśniło, że może jednak ciastolina-bawią się wsze dzieci tym? fajne to? jakie macie zestawy? jakiej firmy? play doh czy jakieś inne?
Zosia miała ciastolinę z biedronki, jakąś farmę chyba jak dobrze pamiętam, nawet nie wiem jakiej firmy. Ona bardzo lubi się tym bawić, lepi coś i mowi co to przeważnie jajo

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Po 17 stej wybraliśmy sie na szybkie zakupy na Bielanach konkretnie w H&M i jestem mega zadowolona obkupiłam Maćka na lato kupiłam mu 5 koszulek z autkami po 20zł , fajny sweterek za 30zł pare bluzek z dł rekawem po 10zł, za☠☠☠iaszczą koszulę za 30zeta sobie torebkę taką małą listonoszkę i pierdoły do włosów aż jestem w szkou że tyle rzeczy kupiłam a wydałam tylko 200 zł

Evitka biedna Lenka oby jej szybko przeszło a byłaś z nią u lekarza ??
czyli wyprzedaż już ruszyła?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 22:01   #3724
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja też dziś poszalałam w HM . Ale Ola to dostała mało bo tylko polar z sierściuchem , dwu pak golfów i fioletową bluzę . reszta poszła na SZymka bo Ola to ma pełno ubrań w sumie 5 stów wydałam ale wielką reklamówkę rzeczy przytachałam . No ale SZymka ubrania już drogie , spodnie po 30-40 bluzkę po 10 to cud trafić raczej też 20-30 bluzy po 40 zeta .
e to u nas wypas był mieli dużo bluzeczek z dł rekawem po 10zł, i to fajne,różne kolory
w paseczki,postacie itd. Bluzy były po 30 ale mi sie nie podobały za to koszuli z kr rejawem z autkami po 20zł sa przeboskie brałaś je też?? Ja za dużo nie kupowałam bo mam sporo kart a avanti wiec bede tam w czwartek to poszaleję

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
czyli wyprzedaż już ruszyła?
tak
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 22:01   #3725
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
I w domu mnie olśniło, że może jednak ciastolina-bawią się wsze dzieci tym? fajne to? jakie macie zestawy? jakiej firmy? play doh czy jakieś inne?
Zdrówka dla Lenki i oby szybko minęło

My mamy ciastolinę play doh Fun Factory i Zosi się bardzo podoba. Woli jednak robić kulki sama bez przyrządu ale tego też używa. Ma taki prosty zestaw z dwoma kolorami i jak narazie zupełnie wystarczy. W ubiegłym roku kupowałam chrześnicy zestaw ze smiki i sprawdził się bardzo dobrze, z relacji mamy to nie rózni się bardzo od play doh. Cenowo przystępnie
Stary 2011-12-12, 22:13   #3726
aneczkkaa
Zakorzenienie

Znalazłam idealny prezent dla Maćka
http://allegro.onet.pl/land-rover-no...971577731.html

może na przyszłą gwiazdę kupimy bardzo mi sie podoba to cudo
20-12-14 10 tc
Stary 2011-12-12, 22:24   #3727
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
e to u nas wypas był mieli dużo bluzeczek z dł rekawem po 10zł, i to fajne,różne kolory
w paseczki,postacie itd. Bluzy były po 30 ale mi sie nie podobały za to koszuli z kr rejawem z autkami po 20zł sa przeboskie brałaś je też?? Ja za dużo nie kupowałam bo mam sporo kart a avanti wiec bede tam w czwartek to poszaleję

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

tak
Koszule mu kupiłam z długim za 30 zeta , koszulki z autami dwie .
trzy pary spodni po 40 zeta . U mnie te bluzki co były po 10 to były w większość gładkie . A te fajniejsze to były po 20 zł , sporo tego kupiłam , z krótkim chyba też z 5 szt , większość to polo . Ja też mam z avanti jeszcze ale pewnie dopiero w sobotę się wybiorę .

auto fajne mój mąż siękiedyś na takie jakieś napalił ale mu wybiłam z głowy
Stary 2011-12-12, 23:01   #3728
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Moje były 1-go (Światowy Dzień Walki z AIDS ) zresztą okrągłe 30 - miałam doła giganta, ale na szczęście minął.
.
To spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe Niestety jak się cyfra z przodu zmienia to to boli i to bardzo.

Cytat:
Co do tych znaków , wierzysz w znaki ? że dana osoba z danego znaku ma jakieś tam przypisane do niego cechy ? Oczywiście wiadomo jak z tą wiarą bo przecież całej populacji nie da sie podzielić na 12 części i żeby kazdy miał idealnie podobne cechy . Bo tak sobie myślę jak to jest z Oliwką ? Czy ona ryba bardziej bo miała się urodzić w innym terminie , czy jednak strzelec mimo że ją siłą wyciągnęli z brzucha przecież sama sie w tym terminie na świat nie pchała .. ot zagwozdka dla jakiegoś znawcy horoskopów czy wyciagając dziecko z brzucha i zmieniając mu datę urodzenia zmieniamy jego przyszłość , bo ponoć data urodzenia ma wielki wpływ na nasze życie .

Tak smao mozna podumać nad moimi dziećmi . Szymek to planowane CC , czy gdyby sam się urodził innego dnia , czy to coś by zmieniło . Ola się sama pchała na świat ale gdybym CC miała chwilkę wczesniej to by była z 6go
Chyba wierzę choć jako wierząca w Boga nie powinnam wierzyć w tego typu rzeczy. Niemniej mam naprawdę wyjątkową słabość do strzelców.

I też nie wiem jak właściwie powinno sie traktować wcześniaków. Tu powinien wypowiedzieć sie jakiś znawca tematu.

Gratuluję udanych zakupów. Ja może się wybiorę w czwartek ale to zależy jak sie będę czuła. Wysłała bym TZ samego ale jeżeli chodzi o zakupy ubraniowe dla Oliwki to wolę sama. Chociaż on też czasami jej co nieco kupuje- szczególnie gdy jest za granicą.

Cytat:
Znalazłam idealny prezent dla Maćka
http://allegro.onet.pl/land-rover-no...971577731.html

może na przyszłą gwiazdę kupimy bardzo mi sie podoba to cudo
Super. Ja cały czas jeszcze nie zdecydowana jestem co do zakupu tego samochodu. Ale ten wydaje mi się za duży - mimo że jest napisane że od 2 lat. Cyba na początek wolę coś mniejszego jej kupić.
Sama jeżdżę dużym ale też zaczynałam od małego - maluch.

Ania - - gdzie to pod Częstochową można zobaczyć te samochody? Podawałaś to kiedyś. Jutro Tz wraca z Wawy to może by zahaczył i pooglądał.

My dzisiaj sie zamieniliśmy i on śpi w moim mieszkaniu w Wawie a ja u niego.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Ania - dostałaś już misia? Bo ja nie dostałam jeszcze ale otrzymałam informację ze został mi wysłany.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 23:03   #3729
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ja jak czasem coś czuje bo nogach że za dużo biegłam, albo czasami w lesie gdzieś za mocno noge skręcę, to po prysznicu jak wróce to wsmarowuję maść końską, mi zawsze pomaga. No i sprawdz czy nie robisz za lekkich rozgrzewek. Ja wcześniej tylko takie byle jakie miałam i zawsze coś mnie bolało, teraz same rozgrzewki w domu to 10-15 min, potem z 10 min marszu, a po całym biegu rozciągam się (ale rozciągam się głównie żeby potem nie mieć zbyt rozbudowanych mięśni nóg )
no przyznam że rozgrzewka kiepska i marszu kilka minut tylko może trzeba to zmienić
Cytat:
Ja sama strzelcem nie jestem ale mam bardzo dużą słabość do strzelców. Jeszcze się nie zdarzyło żebym jakiegoś strzelca nie polubiła.
No i sam w domu mam małego strzelca który nie chciał być rybą.

[/COLOR]Kiedy ubieracie choinki?? My już nawet mamy. Ktoś (nie wiem kto) zostawił w sobotę u nas na tarasie choinkę. JA spałam na górze z Oliwką a TZ był w sklepie.
Chyba jeszcze za wcześnie na wstawianie jej do domu bo do świąt to opadnie.
strzelce ,strzelce nie da się ich nie lubić mimo ich zadziorów że tak powiem znam kilku strzelców
U nas choinka stoi na razie łysa.
Były na próbę zawieszone czekoladowe bombki w złotkach ale niestety zostały wszystkie oberwane, starannie odarte ze złotka i zduszone i zostały na drzewku same "oguny" tak Miko mówi więc nie wiem jak to będzie
Cytat:
Ja też bym chciała taką konsolę i na bank dzieciakom kupię jak podrosną . fajowa jest .

To nie jest tak że ludzi się dzieli na 12 grup ,wpływ na nasz charakter ma bardzo wiele czynników niż sama znak jaki obowiązuje od tego do tego dnia i miesiąca.
Ważne jest w jakim znaku w chwili naszego urodzenia (godzina i szerokość geograficzna też jest ważna) był księżyc , w jakim słońce ,wenus czy tez jaki znak wtedy wschodził na firmament ,to jest dużo bardziej skomplikowane niż sie wydaje znaki zodiaku ogólne mają jakieś tam dominujące cechy i to się może zgadzać ale na całość się składa dużo więcej.Do tego żeby to wyliczyć potrzebne są specjalne tabele.Myślę ,że to że dziecko się rodzi w innym terminie niż było planowane na pewno zmienia wszystko.
Astrologia jest znana od tysiącleci to ogromna energia , nie są to jakieś tam brednie mimo że większość ludzi w to nie wierzy.
Tak przy temacie ja jestem waga z ascendentem w bliźniętach

Dusiaka wszystkiego najlepszego
Izazula dobrze że pozdrowieliśta
I zdrowia następnym zasmarkańcom
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 23:18   #3730
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
To spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe Niestety jak się cyfra z przodu zmienia to to boli i to bardzo.

Chyba wierzę choć jako wierząca w Boga nie powinnam wierzyć w tego typu rzeczy. Niemniej mam naprawdę wyjątkową słabość do strzelców.

I też nie wiem jak właściwie powinno sie traktować wcześniaków. Tu powinien wypowiedzieć sie jakiś znawca tematu.

Gratuluję udanych zakupów. Ja może się wybiorę w czwartek ale to zależy jak sie będę czuła. Wysłała bym TZ samego ale jeżeli chodzi o zakupy ubraniowe dla Oliwki to wolę sama. Chociaż on też czasami jej co nieco kupuje- szczególnie gdy jest za granicą.

Super. Ja cały czas jeszcze nie zdecydowana jestem co do zakupu tego samochodu. Ale ten wydaje mi się za duży - mimo że jest napisane że od 2 lat. Cyba na początek wolę coś mniejszego jej kupić.
Sama jeżdżę dużym ale też zaczynałam od małego - maluch.

Ania - - gdzie to pod Częstochową można zobaczyć te samochody? Podawałaś to kiedyś. Jutro Tz wraca z Wawy to może by zahaczył i pooglądał.

My dzisiaj sie zamieniliśmy i on śpi w moim mieszkaniu w Wawie a ja u niego.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Ania - dostałaś już misia? Bo ja nie dostałam jeszcze ale otrzymałam informację ze został mi wysłany.
Jak jedziesz z wawy , to za czestochową będzie auchan , potem serwis mercedesa ( staniec ) dojedzie do skrzyżowania - po drugiej stronie na srzyżowaniu ( w stronę wawy ) jest serwis Opel Polaczek , kawałek dalej są te auta . to skrzyżowanie to skręt chyba na blachownię ale TZ nie jest pewny . w ka,zdym razie niech szuka na tym skrzyżowaniu z tym że to jest po tej stronie co się jedzie na wawę . Kurna kumasz coś z tego ?

Ja jeszcze misia nie dostałam

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Libra ja wiem że się tak ludzisk nie da podzielic ale mówią że jakieś tam dominujące cechy mają ludzie urodzeni w danym znaku . No i ciekawe jak to jest z naszą Oliwką . Ile w strzelcu ryby .
I co się liczy czy to kiedy ją sami wyciągnęli , czy to kiedy by sama wyszła .
Mój TZ jest strzelcem , jak dla mnie t super znak i samych fajnych ludzi spod tego znaku znam
Stary 2011-12-12, 23:27   #3731
libra777
Zakorzenienie

Ja myślę że nic sie nie dzieje przypadkiem i Oliwki łobuzowanie to mi bardziej do strzelca pasuje Zgodzę się że strzelce to fajni ludzie.
Dla mnie znaki to temat rzeka , nie będę się rozpisywać za dużo
Po prostu PoP miała być w ciąży wcześniej
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 23:44   #3732
P0P70
Zakorzenienie

Ania - dzięki. W sumie to chodzi o to żeby TZ kumał jak tam trafi. Jutro przepiszę mu to i wyślę SMS. Trafi na pewno - on wszędzie trafia. Taką ma już naturę.

Pamiętam kiedyś jak pojechaliśmy do Egiptu. Była jeszcze moja siostra z nami. Pierwszej nocy spałam z siostrą w pokoju a on w innym. Facet z obsługi który nas prowadził nie mógł trafić do pokoju i chyba z godzinę chodziliśmy wraz z nim i szukaliśmy. Byłyśmy juz wykończone. TZ od razu poszedł do swojego i nie wiedział o naszym problemie. Rano śmiałyśmy sie ze nas nie znajdzie, patrzymy a ten meleksem podjeżdża pod nasz pokój. Padłyśmy.

Libra - co da Wagi się nie wypowiadam ale bliźniaki to mój drugi najulubieńszy znak.
Na trzecim miejscu jest skorpion. JA jestem bliźniak a TZ skorpion. Niby mieszanka wybuchowa.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Libra - a czytałaś o tym ze znaków nie powinno być 12 tylko 13. I ten 13 to wężownik. I wg. tego to Oliwka jest właśnie z pod tego dziwnego znaku.

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja myślę że nic sie nie dzieje przypadkiem i Oliwki łobuzowanie to mi bardziej do strzelca pasuje Zgodzę się że strzelce to fajni ludzie.
Dla mnie znaki to temat rzeka , nie będę się rozpisywać za dużo
Po prostu PoP miała być w ciąży wcześniej
Zdecydowanie masz rację i to paręe lat wcześniej - minimum 10

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 23:44   #3733
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

U nas choinka chyba stanie dopiero przed świętami bo jest mało miejsca. Będzie sztuczna i kolorowa - ciekawe jak długo wytrzyma bo w ubiegłym roku Zosia dorwała jakieś jabłuszko, oblizała i była cała czerwona a Tż przerazony ze się podtruła.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
strzelce ,strzelce nie da się ich nie lubić mimo ich zadziorów że tak powiem znam kilku strzelców
U nas choinka stoi na razie łysa.
Były na próbę zawieszone czekoladowe bombki w złotkach ale niestety zostały wszystkie oberwane, starannie odarte ze złotka i zduszone i zostały na drzewku same "oguny" tak Miko mówi więc nie wiem jak to będzie

To nie jest tak że ludzi się dzieli na 12 grup ,wpływ na nasz charakter ma bardzo wiele czynników niż sama znak jaki obowiązuje od tego do tego dnia i miesiąca.
Ważne jest w jakim znaku w chwili naszego urodzenia (godzina i szerokość geograficzna też jest ważna) był księżyc , w jakim słońce ,wenus czy tez jaki znak wtedy wschodził na firmament ,to jest dużo bardziej skomplikowane niż sie wydaje znaki zodiaku ogólne mają jakieś tam dominujące cechy i to się może zgadzać ale na całość się składa dużo więcej.Do tego żeby to wyliczyć potrzebne są specjalne tabele.Myślę ,że to że dziecko się rodzi w innym terminie niż było planowane na pewno zmienia wszystko.
Astrologia jest znana od tysiącleci to ogromna energia , nie są to jakieś tam brednie mimo że większość ludzi w to nie wierzy.
Tak przy temacie ja jestem waga z ascendentem w bliźniętach
Te oguny to zjadł czy tylko zdusił ?

Ja też słyszałam o tym ze przy znaku zodiaku bierze się pod uwagę wszystkie jeszcze inne dane. Dlatego właśnie później się okazuje że nie jesteśmy np. typowymi przedstawicielami znaków. Mi np. mówią że za nic nie jestem podobna do bliźniaka i mam koleżankę dokładnie z tego samego dnia co ja i jesteśmy dwiema zupełnie różnymi osobami. Ciekawe jak to ze mną jest ?

Znam 3 strzelców, moja teściowa i koleżanka - obie całkiem fajne babki i jednego faceta - wredny typ.
Stary 2011-12-13, 05:34   #3734
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
ja dla dominisi kupowałam zestaw z ciastokreacji - odpowiednik play dough ale sporo tańszy - mam zestaw do robienia lodów i gofrów - fajnie się tym bawi ciasto samo można dokupić 4 kolory za 15 zł - więc też taniej niż to firmowe, a jest w sumie takie same - no i dla mnie zapach obłędny mam kupiony zestaw kucharza dla tżta bratanka - miał dostać na gwiazdkę, ale, że nie zgłosił sie po mikołajkowy prezent, to na gwiadkę go dostanie, a ciastolina będzie dla kubusia

My na gwiazdkę kupiliśmy małemu ciuchcię z fp (kolejną) - piotrusia i wczoraj tż te duplo w lidlu małe. Od mojej siostry dostanie organy musimy sobie stopery kupić wszyscy
Kurde jak ja wam tych h&m zazdroszczę

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 07:38   #3735
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Tak czytam co kupujecie na święta. Ja mam prezentu już dawno porobione. Ale jeszcze np moja mama dała mi 100 zł i mam coś kupić chłopakom a ciężka sprawa żeby w miare po równo było. No i jednak niby dużo kasy ale na nic większego nie starczy tylko na drobnostki. Ale oni wszystko co potrzebują już mają, to powinno być ok. Moze właśnie młodemu ciastoline kupię

Koleżanka była w h&m i w efekcie mam dla młodego cztery pary spodni, dwie dresowe, dwie bojowkowe. ale niestety nie było w tym co była tych bluz z kapturem. A mój starszy takie uwielbia bo jak coś broją w szkole to kaptury zakładają bo pani ich kamerami straszy choć wiadomo że do takiego brojenia jak chowanie się po piwnicach czy w toaletach nie będą monitoringu sprawdzaćNo więc taka bluza by się przydała dla Eryka. A w Pepco to kiepsko jakościowo wyglądają i w tesco tak samo. A nigdzie więcej z tym młodszym nie chodze bo tylko wstyd, tak się zachowuje. Normalnie patrzą na mnie jakbym poległa na całej lini jako matka wychowująca. Choć wiadomo że to narazie taki etap i minie

Stary 2011-12-13, 08:51   #3736
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja mam mega problem z jednym prezentem- mianowicie w 1 swieto rodzice maja 30 rocznice slubu....
za cholere nie wiem co im kupic!

ja jestem spod Panny ale wszyscy mowia ze ce3chy ktore sa niby do Panny przypsiane sa idealnie pasujace do mnie.Ile w tym prawdy?nie mam pojecia.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 09:05   #3737
aneczkkaa
Zakorzenienie

Witajcie

Maciej dzisiaj od rana rozrabia mam już taki bałagan w mieszkaniu że aż mi słabo, wszystko co mógł powyciągał z pudeł i szuflad, wszystko porozwalane, no jeszcze tego nie grali wystarczyła mu chwila jak byłam w łazience

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Tak czytam co kupujecie na święta. Ja mam prezentu już dawno porobione. Ale jeszcze np moja mama dała mi 100 zł i mam coś kupić chłopakom a ciężka sprawa żeby w miare po równo było. No i jednak niby dużo kasy ale na nic większego nie starczy tylko na drobnostki. Ale oni wszystko co potrzebują już mają, to powinno być ok. Moze właśnie młodemu ciastoline kupię

Koleżanka była w h&m i w efekcie mam dla młodego cztery pary spodni, dwie dresowe, dwie bojowkowe. ale niestety nie było w tym co była tych bluz z kapturem. A mój starszy takie uwielbia bo jak coś broją w szkole to kaptury zakładają bo pani ich kamerami straszy choć wiadomo że do takiego brojenia jak chowanie się po piwnicach czy w toaletach nie będą monitoringu sprawdzaćNo więc taka bluza by się przydała dla Eryka. A w Pepco to kiepsko jakościowo wyglądają i w tesco tak samo. A nigdzie więcej z tym młodszym nie chodze bo tylko wstyd, tak się zachowuje. Normalnie patrzą na mnie jakbym poległa na całej lini jako matka wychowująca. Choć wiadomo że to narazie taki etap i minie
właśnie kazałam mamie kupić ciastolinę, już dawno sie nad nią zastanawiałam, tylko nie wiem czy nie jest za mały a najwyżej , przecież nie zając nie ucieknie

Fajnie że kolezanka kupiła Ci trochę ciuchów

Wiecie co ja nie lubie nikomu kupować ciuchów wiem że to głupie, ale nie lubie i zawsze odmawiam wolę kogoś zabrać ze sobą na zakupy, dlatego chyba , że ja jestem ciężkim przypadkiem i mnie trudno zadowolić bo ja rzadko jestem zdowolona z prezentów i nie lubie niespodzianek
20-12-14 10 tc
Stary 2011-12-13, 09:12   #3738
evitka21
Zakorzenienie

darusia, teściowie dwa lata temu mieli 40-tą rocznicę i chcieliśmy im zrobić (dać do namalowania) obraz z ich .ślubnego zdjecia pastelami (z allegro). Może też fajne przez CEWE zamówić-takie jak sara ma-na płótnie zdjęcie. Ale w końcu nie mieliśmy kasy, to ukradliśmy im fotkę z albumu, zeskanowaliśmy, daliśmy do wywołania w sepii i w ładną ramkę wpakowaliśmy. Ładnie wyszło i byli bardzo wzruszeni

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 09:31   #3739
Darusiaaaa
Zakorzenienie

juz o tym myslalam,tylko tam nie ma nawet gdzie tego powiesic...a czy oni tacy sentymentalni to nie wiem :P
oni bardziej "jajcarze"sa

ANECZKA Oliwia jest taka sama rozpierducha jak Macius.Czasami rak i nog brakuje.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

dzisiaj fryzjer po poludniu, w koncu!
A.Camus
Stary 2011-12-13, 09:32   #3740
blistex
Rozeznanie

Pop ja wiem, ze doradzałas Darusi w wyporze laptopa, ale czy mogłabys mi napisać czy ten jest w miarę dobry?
seria HP DV 9000 ---320 gb
takie dane tylko od siostry dostałam
Stary 2011-12-13, 11:15   #3741
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

sara dzisiaj byłam w jeszcze innej biedronie takiej na wyjezdzie z miasta to kupiłam włodemu jeszcze jeden zestaw tych klocków straży pożarnej ale takiej z motorówką, helikopterem i dzwigiem.
Więc od babci już mam dla niego, jescze tylko młodemu ciastoline. Kupię jakiś zestaw za 40 zł?

Darusia my lubujemy się w dość praktycznych prezentach, i o ile dobrze pamiętam to moim rodzicom aparat foto0 bo nie mieli żadnego, a teściom mikrofalówkę No i oczywiście jakaś drobnostka dla każdego indywidualnie, storczyk dla kobiet, alkochol dla panów

Stary 2011-12-13, 11:35   #3742
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mamie wczoraj kupilam naszyjnik z takim jednym wielkim kamieniem, ona sie w takich lubuje, ojciec dostanie %,ale na wspolny prezent pomyslu brak, wszystkie sprzety maja i to z wyzszej polki, obrazy odpadaja, no idzie joba dostac z nimi, jakis czas temu karafke z kieliszkami dostali taka fajna od nas....
a czasu cholera coraz mniej....
A.Camus
Stary 2011-12-13, 13:08   #3743
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dzisiaj fryzjer po poludniu, w koncu!
to czekamy na fotoreportaż

Cytat:
Więc od babci już mam dla niego, jescze tylko młodemu ciastoline. Kupię jakiś zestaw za 40 zł?
ja właśnie wróciłam ze smyka i kupiłam lence "od babci" duży zestaw smykowej cistoliny za niecałe 40zł-za radą izuli-pisała że ta smiki daje radę ( z relacji koleżanki).
Play doh miałam wziąć jakiś mały na próbę, ale raczej większe były to się połasiłam na smykową. Zresztą te ichnie smiki to na ogół w miarę ma jakość niebnajgorszą.
Najpierw wzięłam taki mały zestawik za 25zł z wyciskarką malutką i kilkoma foremkami, tylko 3 mini słoiczki ciastoliny (chyba po 50g). I jak już wyszłam to zobaczyłam że taki bardzo duży zestaw (mega pudło mi się pod wózek nie zmieściło) z dużą wyciaskarą i większą ilością bajerów jest za 39,90zł (z 69,90)-i tam jeszcze dodatkowo doczepiony był zestaw 5 dużych pojemników ciastolinowych (a oprócz tego 4- nie wiem jakiej wielkości w środku).
Tom poszła oddała małą i wzięła dużą

taką miałam wziąć http://www.smyk.com/smiki-masa-plast...y-dla-dzieci-p

a tą wzięła http://www.smyk.com/smiki-ciastolina...y-dla-dzieci-p

w sumie na tych fotkach to guzik widać

Nie udało mi się znaleźć gazetki smyka online, ale sporo promocji tam jest-na kurtki i buty -50% (chyba wszystkie zimowe i nawet ładne są rzeczy), trochę ubranek jest poprzecenianych.
Fajne są czapkowo-szalikowe zestawy- trochę takich w mocnym różu i ciemnym fiolecie-takie by asiulkowi pasowały, z takimi fajnymi golfikami polarkowymi zapinanymi na rzepa.
W gazetce zabawkowej są też np duplo karmienie w zoo-z 269na 169

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

a dziś rano w ramach próby bawiłyśmy się masą solną-lepiłyśmy, wycinałyśmy kształty foremkami do ciasta, kroiłyśmy, wałkowałyśmy i ogólnie spełniałyśmy się artystycznie

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-12-13 o 13:14
Stary 2011-12-13, 13:16   #3744
Baobabek
Zakorzenienie

heloł,
mały słodko śpi, zupka na jutro już się kończy gotować, w domu cisza, ciepło, spokój jakoś tak mi dobrze jest dzisiaj
po południu jadę do mamy zabrać z piwnicy wszystkie moje stare bombki, łańcuchy i zabawki, takie co mają 30 lat i więcej, zabawki co z dziadziusiem robiłam....umyślałam sobie naszą choinkę ubrać "na staro" do tej pory była złoto-czerwona, a w tym roku nawet nie wyciągam tych ozdób - jakoś straciły dla mnie urok teściowa w sobotę choinkę już ubrała- ona ma bombki 60-70 letnie! to dopiero sa antyki!

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

evitka- zazdroszczę Ci tego czasu co spędzasz z małą, spacerków na placyk, kucharzowania ehhhh przy drugim dziecku rozważę macierzyński chyba

Stary 2011-12-13, 13:31   #3745
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
heloł,
mały słodko śpi, zupka na jutro już się kończy gotować, w domu cisza, ciepło, spokój jakoś tak mi dobrze jest dzisiaj
po południu jadę do mamy zabrać z piwnicy wszystkie moje stare bombki, łańcuchy i zabawki, takie co mają 30 lat i więcej, zabawki co z dziadziusiem robiłam....umyślałam sobie naszą choinkę ubrać "na staro" do tej pory była złoto-czerwona, a w tym roku nawet nie wyciągam tych ozdób - jakoś straciły dla mnie urok teściowa w sobotę choinkę już ubrała- ona ma bombki 60-70 letnie! to dopiero sa antyki!

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

evitka- zazdroszczę Ci tego czasu co spędzasz z małą, spacerków na placyk, kucharzowania ehhhh przy drugim dziecku rozważę macierzyński chyba
ale fajnie masz bao- najpierw te kredki cudowne stare (moja póki co rysuje takimi z mojego dzieciństwa-takie pudełko pomieszanych rożnych ma- i tam też jest parę tych "z misiem"-super są), a teraz takie bombasy wynajdziesz

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
ale fajnie masz bao- najpierw te kredki cudowne stare (moja póki co rysuje takimi z mojego dzieciństwa-takie pudełko pomieszanych rożnych ma- i tam też jest parę tych "z misiem"-super są), a teraz takie bombasy wynajdziesz
teraz jest taki fajny czas, że bardzo się cieszę, że jestem z małą-bo ja wiem, że to jest to czego mogę jej dać teraz najwięcej i co ma dla niej największe znaczenie to mój czas spędzany z nią.
Fajny czas, znaczy fajny się zaczyna okres-że właśnie możemy coś razem porobić, poczytać, pobudować, pogotować i da się cokolwiek z nią zrobić wspólnie i już nie jest jęczymordą anymore.
---
-Lenusiu nie jedz tych syfów <mówi tatuś widząc że paprochy z ziemi podnosi kierując do japy>
-<z radością i dumą w głosie> zjadłam syfy

-<oglądamy -jak zwykle-słowniczek. Widzi taśmę klejącą>
-mamuś, klejąca
-tak to taśma klejąca
-rabuś zwędził dorze <w jej bajce jest lis rabuś, który wszystko kradnie głównym bohaterom>

** -lenusiu,a wiesz kto do ciebie dzisiaj przyjdzie? <miałam na myśli babcię>
-mikołaj?

Stary 2011-12-13, 13:44   #3746
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

cześć dziewvzyny
Wy tu o prezentach i świętach a mnie nurtuje pytanie,co uczula moje dziecko?
znowu cały weekend jeździliśmy po lekarzach,okazało się ,że jednak to nie od rywanolu bo nadal mu wyskakiwały te"sznyty"byliśmy u alergologa(100 wyrzucona w błoto)zgoniła na infekcje tego paluszka i kazala jechac do chirurga,powiedziała,że gdyby nie ten paluszek to ona wiedzialaby co robić i dalaby zastrzyk odczulający.Pojechaliśmy do szpitala do chirurga-palec się goi prawidłowo,nic się złego nie dzieje i powiedziała,że to uczulenie to na pewno nie od rywanolu,więc kolejny lekarz-pediatra też w szpitalu)zbadala,obejrzał a-podawać calcium i fenistil do ustąpienia objawów,ale powiedziała,ze w żadnym wypadku nie powinien dostać zastrzyku z tym hydro...coś tam na odczulenie,że to się daje dzieciom,które są całe wysypane i nie ma innej metody,więc całe szczęście,że tamta mu nie dała.

a ja nadal nie wiem co go uczula,tzn jest poprawa znaczna,bo teraz już mu wyskakuje np jedna plamka a nie na rękach,nogach i głowie,tylko nie wiem czy objaw ustępuje tak powoli czy to tylko dlatego,że dostaje leki a nadal coś używa co spowodowało to uczulenie i jak przestanę mu powawac to to wroci-głupia już jestem

podejrzewałam już nawet pampersy(bo producent zmienił strukturę i są teraz jakieś cienkie,może tam cos jest)ale to chyba miałby coś z dupką a nie na ciele,możliwe,że coś co go uczuliło tak długo schodzi z organizmu?już 2 tygodnie

a wogole wiecie jak długo można podawać te krople(fenistil)??ma 3x dziennie po 13 kropli plus 2x dziennie calcium po 5ml
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:47   #3747
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

evitka właśnie przeglądam te wszystkie zabawki. Kurcze ale te klocki z wadera mi się dla mlodego podobają, tylko nie wiem które lepsze na poczatek
http://www.smyk.com/wader-klocki-mid...y-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/wader-klocki-min...y-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/wader-wielkie-wi...y-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/wader-klocki-min...y-dla-dzieci-p

Chyba te duplowe dam tz chrzesniakowi a młodemu Wadery kupię

Stary 2011-12-13, 13:51   #3748
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

teraz jest taki fajny czas, że bardzo się cieszę, że jestem z małą-bo ja wiem, że to jest to czego mogę jej dać teraz najwięcej i co ma dla niej największe znaczenie to mój czas spędzany z nią.
Fajny czas, znaczy fajny się zaczyna okres-że właśnie możemy coś razem porobić, poczytać, pobudować, pogotować i da się cokolwiek z nią zrobić wspólnie i już nie jest jęczymordą anymore.
---
-Lenusiu nie jedz tych syfów <mówi tatuś widząc że paprochy z ziemi podnosi kierując do japy>
-<z radością i dumą w głosie> zjadłam syfy

-<oglądamy -jak zwykle-słowniczek. Widzi taśmę klejącą>
-mamuś, klejąca
-tak to taśma klejąca
-rabuś zwędził dorze <w jej bajce jest lis rabuś, który wszystko kradnie głównym bohaterom>

** -lenusiu,a wiesz kto do ciebie dzisiaj przyjdzie? <miałam na myśli babcię>
-mikołaj?
ja ubóstwiam wszelkie takie starocie (z wyjątkiem wystroju domu teściów, meble z prl-u w kuchni i boazeria) jeszcze od mamy muszę zabrać mój stary projektor do wyświetlania bajek na kliszy, taki na ścianie co się wyświetla - mam tam sporo bajek - do czytania dziecku, a obrazki sie na ścianie wyświetlają
Z kubusiem też można sie fajnie tak bawić, ale ja nie mam zwyczajnie kiedy czekam na ferie - nadrobimy chociaż ciutkę w wakacje było super - całe dnie razem, tak mi tego brakuje, mimo, że czasem bywa nieznośny

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
cześć dziewvzyny
Wy tu o prezentach i świętach a mnie nurtuje pytanie,co uczula moje dziecko?
znowu cały weekend jeździliśmy po lekarzach,okazało się ,że jednak to nie od rywanolu bo nadal mu wyskakiwały te"sznyty"byliśmy u alergologa(100 wyrzucona w błoto)zgoniła na infekcje tego paluszka i kazala jechac do chirurga,powiedziała,że gdyby nie ten paluszek to ona wiedzialaby co robić i dalaby zastrzyk odczulający.Pojechaliśmy do szpitala do chirurga-palec się goi prawidłowo,nic się złego nie dzieje i powiedziała,że to uczulenie to na pewno nie od rywanolu,więc kolejny lekarz-pediatra też w szpitalu)zbadala,obejrzał a-podawać calcium i fenistil do ustąpienia objawów,ale powiedziała,ze w żadnym wypadku nie powinien dostać zastrzyku z tym hydro...coś tam na odczulenie,że to się daje dzieciom,które są całe wysypane i nie ma innej metody,więc całe szczęście,że tamta mu nie dała.

a ja nadal nie wiem co go uczula,tzn jest poprawa znaczna,bo teraz już mu wyskakuje np jedna plamka a nie na rękach,nogach i głowie,tylko nie wiem czy objaw ustępuje tak powoli czy to tylko dlatego,że dostaje leki a nadal coś używa co spowodowało to uczulenie i jak przestanę mu powawac to to wroci-głupia już jestem

podejrzewałam już nawet pampersy(bo producent zmienił strukturę i są teraz jakieś cienkie,może tam cos jest)ale to chyba miałby coś z dupką a nie na ciele,możliwe,że coś co go uczuliło tak długo schodzi z organizmu?już 2 tygodnie

a wogole wiecie jak długo można podawać te krople(fenistil)??ma 3x dziennie po 13 kropli plus 2x dziennie calcium po 5ml
biedny Danio kurcze, sami lekarze nie wiedzą od czego nie wiem co ci doradzić

Stary 2011-12-13, 13:54   #3749
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

tylkooliwka mój Eryk to połowe swojego życia na tych syropkach odczulajacych, więc chyba długo można podawać. Zastrzyki już też kilka razy dostawał bo on od alergi miał puchnięcie krtani.
Najlepiej jakbyś mogła mu testy z krwi zrobić, bo takie z nakłuwania to mogą oszukiwać. Może prywatnie spytaj w laboratorium pewnie cena kosmiczna, ale chyba inaczej nie dojdziecie. Mój ma uczulenie na roztocza zyjące w ziemi kwiatów, pyłki niektórych drzew, ogólnie kurz, psy, no i większość grzybów(takich domowych) mamy oczyszczacz powietrza co jakiś czas uruchamianay, i odkurzacz z filtrami Hepa ale wymiennymi. No i codziennie teraz leki

Stary 2011-12-13, 13:55   #3750
evitka21
Zakorzenienie

madzia, też się kiedyś nad nimi zastanawiałam (waderami tymi), ale potem stwierdziłam, ze będę kupować duplo i duplo-podobne, i nie chciałam miec kilku rodzajów, więc tę myśl zarzuciłam.
Ale są wg mnie fajne-na all tez ich sporo-może warto obczaić.
No i nie wiem czy w sklepie te same ceny i ile tam wysyłka-warto na all zajrzeć.
Coś tam było, że jak małe gabaryty, to można zamówić odbiór osobisty w empiku

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-12-13 o 13:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości