|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Bydgos, super straszne mikolajowe zdjecie
![]() Ty ladna ale teraz ladniejsza ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja tez skapa w gadaniu. W niedziele powiedzialam jej, ze zaraz pojedziemy po tate to sie zerwala i podbiegla do szafki gdzie wisza klucze, rece jej lataly na wszystkie strony i wolala MAMA brrrmbrrrmm TATO...z milion razy..
![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Cytat:
![]() Moja małpka też wszystko rozumie. Że idziemy do kuchni zrobić mamusi kawkę, że idziemy się kąpać, że mama włączy pralkę, że damy kotkowi jeść, że na dwór... Kuma i reaguje. Tylko odpowiedzi brak. ![]() ____________ Za to ostatnio moje dziecko nazywa się ZOSTAW. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |||
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a czy Malvi wymawia literkę r? Cytat:
![]() u nas przydomek ten sam ![]() czy wasi mężowie używają golarek elektrycznych? czy są zadowoleni? jeśli tak to jakie firmy? ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- darianna ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#934 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hymmm, no wiesz alez pytanie ![]() Nie wiem, nie pamietam, musze dzisiaj posluchac bo moze to jest Mama blllmmblllm Tato ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prawda? ![]() szaja, tez uważam, że sie ładnie starzeję ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas jest ZOSTAW, NIE RUSZAJ, NIE I ZAMKNIJ też jest ![]()
![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Kaszpirek ja mam taki: http://allegro.pl/inhalator-do-pracy...971826541.html i jestem zadowolona
![]() lea ja też się obawiam dać ich do jednego pokoju. Raz nawet była próba jak byłam sama, Szymon z Michałem bardzo śpiący byli, ale jak ich koło siebie polozyłam to zaczeli się zaczepiać, gilgotać, śmiać, potem szaleli po całym łóżku. Taki był efekt, że do 22 nie mogłam ich wyciszyć i uspać ![]() Bydgoszczanka fajna pamiątka ![]() ![]() Nie mogłam się zdecydować na prezent dla Sz, wreszcie zamówiłam matę wodną, ciekawe czy będzie zainteresowanie. No i okna miałam myć, ale pada i silny wiatr.
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Ładnie, prawda?
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- A co tak otwieracie ciągle? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Trochę się przestraszył, jak Mikołaj wchodził do pokoju. Potem juz było w miarę ok. Na drugi rok też był ten sam i wtedy już się nie bał ( miał 4 latka ). Powiedział: o tata przebrany
![]() Dodałam fotki w klubie. kropka, głównie są otwierane szafki i szuflady. Już dosięga do najwyższej ze sztućcami ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-12-13 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to ja się dzisiaj wyspałam, chciałam donieść.
![]() Moje dziecko zasnęło 20:30 i bez ryku spało. Położyłam się o 22, cisza. Przewinęłam jeszcze, bo zasiurany był, przebrać musiałam znowu, bo na brzuchu spał, więc brzuch mokry był... Nawet usiadł przez sen i ręce mi podał do ubierania. A potem padł jak pluszowy miś, znowu na brzuch, pupa do góry i śpi... ![]() Gdzieś koło 1 się kręcił chwilę, dałam kaszę i pojechał znowu... Obudziłam się sama, była 4 godzina, dziecko spało. Przewinęłam bombę i dalej spać. Przed 6 zmieniał pozycję co chwila, ale milcząc. Dałam kaszę śniadaniową, brzuszek się ucieszył i dziecko znowu odpadło mocno. Przytuliłam tatusia do dziecka i poszłam do pracy... ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
My mamy większość szafek i szuflad zabezpieczone. W kuchni pozwalam otwierać, a jak coś wyjmuje to jest ZOSTAW, dlatego zamknij mało używamy. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Tak mi się przypomniało, że niedługo kolęda. Ja pamiętam jak Michał się darl na widok księdza
![]() ![]() Co do szafek to tez mamy w większosci pozabezpieczane, zwłaszcza te ze szkłem i sztuccami. Jeszcze po Michale zabezpieczenia bo ten też mi nieźle po szafkach szubrował.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-12-13 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Konto usunięte
|
Kropka, a ty pewna jesteś, że spałaś w swoim łózku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szuflad nie mam zabezpieczonych i narożnej szafki też nie, bo nie ma jak ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31032319]Kropka, a ty pewna jesteś, że spałaś w swoim łózku? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31032319]Kropka, a ty pewna jesteś, że spałaś w swoim łózku?
![]() Hmm... Teraz mnie zaniepokoiłaś. ![]() _______________ Słyszałyście to http://www.zw.com.pl/artykul/2,65038...z-ubrania.html ?? Jakież soczyste słowa mi się cisną... Nie wiem ilu ludzi by było trzeba, żeby mnie od tej k... ktoś oderwał?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
![]()
U nas w narożnej mąż sam montował zamek, trzeba najpierw otworzyć górną szufladę i wtedy zamknąć lub otworzyć szafkę, takie suwaczki powkrecał. Filka szafek mam tak pozabezpieczanych, w kuchni też. Szuflady na gumki, wiocha trochę ale wolę to niż zabawy widelcami czy szkłem. A ja mam prawie same niskie meble i nie mam jak do góry dac by nie sięgał
![]() A ostatnio mąż wymontowal mi klamki w oknach w małym pokoju. Szymon z łożka wchodził na parapet i szarpał za klamki, w wiecznych stresach żyłam. Teraz chwilowo mam okna bez klamek, ale chociaż spokój ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-12-13 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
Ja się zbieram na wykonanie tel. do producenta moich okien, o zamki do klamek i ciągle zapominam....
![]() Na razie walczę o nie wchodzenie na parapet. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też , ale Gabi kompletnie to ignoruje - dla niej nie istnieje słowo - nie , zostaw lub nie ruszaj ![]() i fakt , nie raz rozmawiam np z meżem przez skype , o czyms tam a ta leci i pokazuje lub włącza sie do rozmowy ![]() juz zauważylismy że rozumie wszystko i trzeba uważac co sie mówi np o niej w jej obecnosci ![]()
![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31028389]
Nie dziwię się ![]() Okienko ![]() Kawusia, śniadanie. A jutro luzik, do piątku siedzę w komisjach egz. na próbnym gimnazjalnym, my dwie i jedno dziecko ![]() Czyżby stało sie to co powinno sie stać ![]() Myśmy były dziś na spotkaniu z Mikolajem. Katastrofa.Strach i płacz.Nawet zdjęcia nie mamy. Czy wasze dzieci chetnie zakaldaja rękawiczki?Ola nie chce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A jak wietrzysz mieszkanie? Chętnie i jeszcze mi moje podaje ![]()
![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Bygdoszczanka ja mam miejszkanie na przestrzał, otworze w kuchni i w dużym to mi wywieje wszędzie
![]() Od dawna walczę by nie wchodzil na parapet, ale średnio słucha ![]() Ale pogoga, wieje, pada, okropnie jest. Darianna mojemu jak raczki zmarzną to da sobie zalozyć. Mamy takie wygodne z jednym paluszkiem. Już nawet czapki nie zdejmuje.
![]() |
#950 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | ||
Wtajemniczenie
|
Skończyłam dzisiaj zakupy prezentowe na święta i mam już w zasadzie wszystko. Uff
![]() Dla synka kuzynki, który uwielbia cyferki wzięliśmy taką książkę: http://merlin.pl/Wesole-cyferki-Ksia.../1,825140.html Pokazuję, bo bardzo fajna, wkrótce i naszym może się taka przydać ![]() Lence dokupiłam jeszcze konika Pony do czesania i zabawy. Miałam ochotę wynieść pół sklepu, ale portfel pusty, więc musiałam się powstrzymać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
panna maszynkę mąż ma brauna jakiś 5 lat, ale jeśli Twój wcześniej nie miał to musisz wiedzieć że tak super gładko się nie ogoli, gładko ale mniej niż tradycyjną.dobrze też żeby miała kabel odłączany , żeby bez problemu można było ją wypłukać pod wodą.żadnych podrażnień nie ma, a skóra dość wrażliwa u mojego małżona.podobno philipsy z tymi ostrzami( braun ma folię) lepsze do twardego, mocnego zarostu. ja się tym sugerowałam przy kupnie, ale philipsa mąż nie testował, więc to nie sprawdzone.
kropka kolejnych takich nocek życzę. mój syn nazywa się Tymon Niewolno. darianna rękawiczki Tymon chętnie zakłada. jak nie chce, to po wyjściu na dwór sam łapki wyciąga ![]() lista słów Gabi pokaźna, gratulacje ![]() moje dziecko od kilku dni budzi się w nocy z rykiem przeraźliwym i chce do nas do łóżka. w szoku jestem.chyba miał jakiś skok, bo mam wrażenie że więcej kuma niż jeszcze w zeszłym tyg. dzisiaj np. wdrapał się koło mnie na kanapę, wziął książkę i mi "czytał", zapiął się w pasy w krzesełku do karmienia, wprawdzie tylko prawą część pasów( lewy nadgarstek mniej sprawny jeszcze) ale oczy mi wylazły jak widziałam jak to robi. zaczyna trochę gadać, baardzo po swojemu, ale trochę ludzką mowę to przypomina.ostatnio szał jak liczę na palcach. ciągle powtarza "tzy". wczoraj w nawigacji chołowczyc mówi: "3 kilometry " , a mały potem cały czas "tzy", "tzy" ![]() panią z przedszkola bym zniszczyła gdyby tak z moim dzieckiem postąpiła ![]() Edytowane przez Papierowka1 Czas edycji: 2011-12-13 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Wtajemniczenie
|
Papierowka pewnie też szybko załapie liczenie. Lenka już nie raz mnie zaskoczyła z liczeniem. Na przykład w ten weekend. Byliśmy u dziadka, a że szał jest na pieski to koniecznie musiała się z pieskami pobawić, bo inaczej płacz. Suczka teścia miała ostatnio 4 szczeniaki i jeden im został, więc bawiła się z nimi. Potem po powrocie moja mama pyta się ile było piesków, a ona bez wahania: "Dwa" (i to bardzo wyraźnie, zapomniałam się pochwalić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Rozeznanie
|
dzięki za opinie golarek
![]() kropka to ja jeszcze życzę żebyś nie musiała w nocy przebierać pieluchy, wtedy się wyśpisz ![]() darianna mój daje sobie założyć rękawiczki ale dopiero jak mu zimno w ręce przedszkolankę też bym ubiła a potem dała taką samą karę ![]() ![]()
![]() |
#956 | ||||||
Konto usunięte
|
AnnLee, tak, teraz moje chłopaki zasypiają same, każdy swoim łóżku, w osobnych pokojach. Ale obawiam się, że pozostawienie ich samych w jednym pokoju raczej nie zakończyłoby się szybkim snem, byłyby śmiechy, wrzaski i wygłupy,
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31027393]No i? Dziewczyno, my tu piszemy o półtorarocznych dzieciach, normą jest KILKA słów. Te, co gadają dużo i namiętnie to są nienormatywne i tyle ![]() ![]() Idę się kąpać, od 5 nie śpię, młoda coś marudziła w nocy, ale nie wiem, czy "bo tak" czy głodna, a zła matka nie wstała dać jeść ![]() za pierwszym razem przeczytałam "nienormalne". ![]() od 5:00? ![]() ja dziś zwlekłam się z łóżka o 7:00 i byłam zadowolona, że tak wczas i chociaż raz Maksiu do przedszkola się nie spóźni. Cytat:
![]() zaraz mykam do klubu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja dziś zaszalałam- wymyłam 5 okien, nowe firanki powiesiłam, satre wypralam, ozdoby świągeczne powyjmowałam, - normalnie full opcja. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja bym nie popuscila, dopóki by babki z pracy nie wyrzucili, a potem bym nasłała na nią jakiś drabów, co by ją w parku dorwali, do naga rozebrali i się ponabijali.... ![]() ja też. ![]() a Tymek przechodzi samego siebie w obmyślaniu "drabinek". dziś zrobił piramidke z trzech misek, które jeszcze moment wcześniej były perkusją. ![]() tak, bez problemu, mamy 5-palczaste. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
U nas też bunt dwulatka w pełni, ehh normalnie pokazuje nie różki tylko rogi. Na zakupy w najbliższym czasie takie większe wolę jej nie brać, bo wygląda to tak że się chowa pod wieszakami, ewentualnie ściąga z nich rzeczy, jak dorwie zabawkę to nie ma szans żeby bez wrzasku puściła i wrzeszczy daj! puść! nie ciem (nie chcę)! albo moje!
![]() a ostatnio doszło ratuj! tylko nie wiem do kogo to ma być może do ekspedientki ![]() Z gadaniem to ja już nawet nie wypisuję co mówi bo mówi prawie wszystko, a i czasem uda się jakieś 2-3 wyrazowe zdanie sklecić i zazwyczaj powoduje to u mnie totalny opad szczeny ![]() Tyle że u nas rozwój pod innymi kątami był wolniejszy. Ale muszę ją pochwalić ze od kilku dni sama ukłąda te drewniane układanki- mamy 4 na początku zero zainteresowania- jedynie wyrzucić i cisnąć w kąt, a teraz w mig wie co gdzie i jak. Dziś nawet próbowała ze mną dwuelementowe połączyć. Kropka więcej takich nocek Jak przeczytałam o tej przedszkolance, to podpisuję się pod wszystkim co dziewczyny napisały, począwszy od wywleczenia z sali ( ja bym jej te drzwi wywarzyła), skończywszy na tym że bym ją zniszczyła- pożałowała by dnia w którym jej do tego pustego łba przyszedł taki pomysł. A dyrektorka od razu zastając taką sytuację powinna dyscyplinarnie ją wywalić a nie czekać na nic więcej- to zachowanie niedopuszczalne. Darianna my na razie dlatego na Mikołaja nie idziemy nigdzie bo myślę że młoda by się mogła bać- choć kto wie ![]() Bydgoś jeszcze na poczekalni dałaś nam przepis na pierniki, powiem Ci że jak je piekłam 2 lata temu pierwszy raz tak normalnie rodzina zachwycona- w tym roku już 200 szt takich większych upiekłam, a kilku osobom rozdałam przepisy ![]() Ok zmykam się kąpać, książka (2 i 3 rok życia dziecka bo utknęłam na 18 miesiącu) i lulu. A co ja to jeszcze miałam ... a wiem dziewczyny co dajecie dzieciom do mleka zamiast kaszek. Ja daję jej krupiczkę do mleka i owoce do tego. Zastanawiam się czy to rozwiązanie jest dobre- w sensie krupiczka może powinnam jej dawać do innego? Jutro wolne w pracy jakimś cudem załatwiłam, ale czeka mnie cały dzień porządków świątecznych- póki co nie miałam natchnienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O tym to już pewnie każda z was słyszała: http://www.tvn24.pl/-1,1727357,0,1,t...wiadomosc.html Dla mnie porażające!Że takich ludzi jeszcze ziemia nosi! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() w ogóle dzięki Wam za namiary i podpowiedzi ![]() Witam wszystkie ![]() Weekend w szkole, potem 2 dni na wsi u teściów i dopiero teraz here I am ![]() ![]() ![]() Porządki przedświąteczne oczywiście olewam, jestem oprócz okien na bieżąco- pedantka ze mnie ![]() I jakieś choróbsko się do nas przyplątało- lekarz odmówił Adamowi szczepienia dziś, mamy się stawić za tydzień, teraz syrop, bo jest kaszel, zresztą u mnie i tz też ![]() Margo-gratki ![]() Kropka- oby nocki były jeszcze lepsze ![]() A tą niby przedszkolankę to potraktowałabym bez mrugnięcia okiem inaczej, boję się sama swojej reakcji ![]() Pisałyście o prezentach dla siebie, ja chciałabym: -J'adore Diora lub coś równie ładnego ![]() -dobrą kurację przeciwzmarszczkową w ampułkach -"fajne" książki kucharskie - "fajną" torbę do wózka ![]() I poza tym milion innych rzeczy, które bardzo by mi się przydały, mikser z misą, blachy różnej maści, szybkowar, zegar do kuchni, zegar do Adasia pokoju, dzwonek z możliwością wyłączenia, OSOBISTY laptop, fajna narzuta na łóżko, biurko itd.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do rekawiczek to założyc daje i za sekunde juz ich nie ma ![]() szafki kuchenne dzis juz powieszone ![]() ![]() ![]() Jak zostawiam z kims Adriana to wszyscy sie zachwycaja ze on taki grzeczny(i co ja mówie ,ze daje popalic)...hmm przy obcych albo u kogos jest grzeczny a jak tylko mnie zobaczy to odrazu dostaje małpiego rozumu-spotkał sie ktos z takim zachowaniem? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.