|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Uwaga! Sonda: czy uda mi się kupić choinkę do świąt czy nie?
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie wybrałaś?
z drugiej strony doskonale Cię rozumiem, bo ja z pól miesiąca wybierałam choinkę ![]() Powiedz mężowi, zeby Ci pomógł u mnie to w końcu on zadecydował
|
|
|
|
#1083 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja zastanawiam sie jaka choinke mam w tym roku kupic
jak Marci byl malutki mielismy zywa az do sufitu rok temu mielismy tez zywa ale taka metrowa i stala na komodzie zeby maly nie siegal ![]() a w tym roku nie wiem, przeciez jak maly sie dorwie to bombki beda mi po calej chacie latac
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, pół miesiąca to ja raczej nie mam , a jak zatrudnię Małża, to na bank na przyszłe święta będę ją miała Cytat:
|
|
|
#1085 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no ale pewnie jest rozumny
bo u Marciego lata wszystko czy to zabawki czy inne rzeczyon niszczy wszystko, jak tornado ![]() a u Eryka w szkole stoi choinka i maly od razu zawsze biegnie do niej i lapie za bombki, niby chce sie im przyjrzec ale nie wiem co by bylo jakby dluzej z nimi przebywal a ja tez mam same szklane
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1087 |
|
Ola-Unhola
|
Jola, wierzę w Ciebie
![]() Dasz rade ![]() Ja kupuje świeżą i taką, żeby stała na taborecie, czyli około 1,5. Bombki mam różne i plastik i szklane. Niestety po zeszłym roku mało co zostało i uzupełniam braki ![]() Ciekawe jak będzie w tym, ale myślę, że podobnie, bo Antoś jak Marcel wszystko niszczy ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- http://allegro.pl/e-tapety-pl-mur-ka...979905066.html Dziewczyny widziałyście takie, ale w brązie? Na jedną ścianę chcę krem a za tv wolałabym brąz. Ta na aukcji to grafit niestety. Mowa o salonie
|
#1088 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojj dużo pracy faktycznie Cytat:
nie dziwie się, ze mięsnie Cie bolą Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pani dr dopiero na bilansie stwierdziła, ze to stulejka ... poszłam z nim do chirurga dziecięcego - urologa. Bartosz zaczął płąkać już przy rozbieraniu a jak dr zniknął za parawanem to już było ok ... koleżanka, która jest tam pielęgniarką dała mu 5 strzykawek i chodził zadowolony. W piątek troche go piekło jak sikał, w sobotę odciagnęłam mu tylko raz bo nie dałam rady sama go przytrzymać i zająć się siusiakiem ... a w niedzielę powiedziałam Ba, że tata mu pokaże jak siusiak pokazuje języczek ... no i się udało
|
|||||
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak można
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-12-13 o 13:28 |
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Zdróweczka dla wszystkich potrzebujących ![]() Maju Aniu szkoda Bartoszka ![]() Svi 32% wilgotności to baaaardzo mało... Chociaż 50-60 by się przydało. Unholy mi się nie podoba tapeta
|
#1091 |
|
Ola-Unhola
|
angy ok
![]() A nie widziałaś gdzies takie w brązie? ![]() Aniu, na pewno Bartoszka boli ![]() Bartek mój miał nacinane jak mial 5lat i bał sie siusiac tak go piekło. A tu taki maluszek Tylko nie wiem dlaczego lekarz tak na silę zrobił. Mojemu Małzowi ojciec/lekarz tak zrobil i powiem szczerze, że z tego powodu ma do tej pory różne problemy
|
#1092 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to chyba musze zainwestowac w nawilzacz
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1094 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tzn. u mnie...u Zu jest na 2 bo ona ciągle odkryta śpi![]() hehehehehehehe dasz radę tylko żeby Ci nie wykupili![]() ![]() się okaże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to dla mnie
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od rana siedzę i oglądam filmiki na you tube, jak zrobić latte macchiato i caffe latte
A tak w ogóle to trochę jestem wkurzona na ten ekspress Specjalnie szukaliśmy takiego też na kawę zmieloną coby rano młynkiem Zosi nie budzić i się teraz okazuje, że on raz parzy a raz nie II jeszcze jedno-używamy na razie takiego zwykłego Tchibo mielonego, ciekawe, czy to ma jakieś znaczenie, że nie jest to kawa typowa do ekspresów ciśnieniowych, pomijając walory smakowe Bo np. smakowych i aromatyzowanych też nie można używać, a w życiu nie wpadłabym na to, że to ma jakieś znaczenie![]() To się rozpisałam.... i wyżaliłam
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że nie ma urazu Cytat:
, jakim trzeba być sadystą, żeby coś takiego robić?Ja Ci się pośmieję ![]() Wątpisz w moje dziecko? Jakieś anse?
|
|
|
#1097 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maly zjadl obiad i zaraz zbieramy sie po starszaka ale jak widze ta ponura i mokra pogode za oknem to mi sie tak chce, ze koniec
|
|
#1098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chleba z ziarnami nie zje, ani z makiem, bo wypluwa od razu. Dorze że orzechy lubi. Laskowe codziennie jemy. Powiem Wam, że bałaganiara jest ze szok. Wasze dzieci sprzątają zabawki, czy coś po sobie? Bo Oli coś weźmie, rzuci gdzie popadnie i nie ma zamiaru odłożyć na miejsce. hehe jakoś tak wyszło u nas, teraz znowu jesteśmy głodne i trzeba coś zjeść Cytat:
co to znaczy że raz parzy a raz nie? u nas taka sama pogoda... Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-12-13 o 15:28 |
||
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chłodniej i wieeeeeeeje ![]() Bylismy rano na krotkim spacerze po drodze z przychodni. Nie pisalam wam, ale Antonio ma zmiane ropna na prawej powiece i to juz od dluzszego czasu (taka kulka z ropa w srodku), mimo zastosowania roznych kropli, masci, przemywan itp nic ine pomaga, juz mnie cos trafia. Dzis bylismy kolejny raz i dostal celowany antybiotyk doustny, ma tez mu robic kompresy i masaze. Dostalam ulotke, ale jeszcze ie czytalam, jak to ma wygladac. Wreszcie wrocila nasza lekarka, bo byla przez dluzszy czas nieobecna i moze cos ruszy z tym okiem. W Polsce cos go w ta powieke ugryzlo, bylismy u lekarza i dostal leki, chyba takie same, jak kiedys Svi, a 1,5 miesiaca pozniej w tym samym miejscu wyszla mu ta zmiana. Ja te sprawy ze soba lacze i lekarka ze mna sie zgadza. Poza tym u mnie bez zmian, mam dosyc intensywny okres w pracy i czasu wolnego znacznie mniej. Przy okazji wszystkim dziekuje raz jeszcze za przytulaski Z przygotowaniami swiatecznymi jestem w lesie, nie w kwestii sprzatania, bo jak wiecie nie sprzatam na Swieta , ale o cala reszte. Maz mnie molestuje juz o choinke, ale ja nie chce tak wczesniej i odwlekam jak moge . Za to Antonio ma lampki w oknie i jest tak jasno, ze sasiedzie pewnie nie potrzebuja swiatla . Maz tez chcial sztuczna, ale ja nie lubie i nigdy u mnie w domu takiej nie bylo. W koncu poszlismy poogladac, ale te co nam sie podobaly byly koszmarnie drogie, wiec bedziemy miec znowu zywa . A propos Miramej zmobilizuj sie i kup choinke ![]() Majaszko ![]() Aniu, az mnie ciarki przeszly, gdy poczytalam o wizycie u urologa. Calusy dla Bartoszka Svi, mam nadzieje, ze kaszel u Marcelka nie rozwinie sie w cos powazniejszego
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sprzątam generalnie kuchnie
nawet nie mam jak Was poczytać na bierząco dzisiaj ![]() wszystko byłoby OK gdyby nie fakt, że przy okazji gotowałam obiad, zajmowałam się małym, muszę po obiedzie posprzątać i wiele innych spraw po drodze nienawidzę takiego sprzątania... ![]() pójdę spać pewnie ok północy ![]() tak przeczytałam post Marioli i my ubieramy choinkę i przystrajamy dom w weekend jakoś ![]() póki co wczoraj zamontowałam mój "śnieg" w oknach ![]() idę rozpalić w kominku, zrobić sobie kawe i spowrotem kuchnia Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-12-13 o 16:25 |
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Ada, duzo sil na dalsze sprzatanie
Moj Maz juz mnie meczy z choinka od konca listopada;>, jak widac opieram sie dzielnie . U nas w weekend nie da rady, bo pracuje, pewnie bedzie najwczesniej we wtorek w przyszlym tygodniu. Ozdoby mam drewniane i slodkie , tak pewnie zostanie w tym roku. Jak Maz przynosil swiatelka, to gdzies w torbie zaplatala sie bombka, Antos zabral, a Maz nie zauwazyl. Na drugi dzien jestem w lazience i moj Syn mowi mi, ze ma pilke, a ma wiele i nie wszystkie pamietam , szczegolnie, ze czesto gdzies gina. Powiedzialam mu zeby poszedl sie bawic pilka, a ja dolacze jak skoncze. za chwile slysze brzek i moj Syn przyniosl mi zbita bombke w dloniach, zranil sie przy okazji w paluszek i po raz pierwszy uzylismy plastra z Puchatkiem . Moj Maz oczywiscie nieprzytomny jak zwykle nie ma pojecia skad Antos mial bombke;>. Reasumujac zostaje przy bezpiecznych ozdobach.
|
#1102 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() mogła bym napisać to samo o mojej kurtce Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Małżowi współczuję. jak to moja koleżanka stwierdziła facet zawsze zrozumie faceta, w końcu mają ten sam interes ![]() Cytat:
tez się cieszę Cytat:
ziarenka lubi jak ptaszek wszystko zje Cytat:
![]() my dekoracje robimy kilka dni przed świętami a choinkę ubieramy dzień przed wigilią
|
||||||
|
|
|
#1103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chciałam żywą, ale mój Małż ględzi, że sztuczną i nie mam siły się wykłócać w tym roku ![]() No ja się tylko zdecydować nie mogę ![]() Cytat:
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolu
dzięki, przydadzą się te siły... bo jak widać oklapłam i weszłam na wizaż ![]() Wojtusia te śnieżynki powycinałam z brystolu, pomalowałam je brokatem białym ![]() idę sprzątać bo w tym tempie to mi zejdzie do rana ![]() a za niedługo pasuje kolacje synowi robić, o 20 kąpanie.... ehhh |
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez juz prawie spasowalam, ale cena okazala sie czynnikiem decydujacym ![]() tylko? ![]() ![]() Wiesz, ty bedziesz miala czas na wytlumaczenie co to i czego nie wolno, my nie mielismy takiej okazji, wiec nie trac nadziei.
|
|
#1106 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jejku ja to nawet nie mysle jeszcze o swietach
|
|
#1107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jak się kaszel pojawia - 3 dni inhalacji z berodualu i po kaszlu, a jak Eryk ciągle kaszle to też by mu się choćby z soli przydały inhalacje spokojnie - my w ubiegłym roku kupiliśmy w Wigilię ![]() pytałaś o ozdoby - mamy na teraz ozdoby drewniane, plastikowe, z brokatem, szmaciane ... co roku są w Wigilię wyprzedaże w Almi Decor i jest tam bardzo dużo różnych ozdób - ptaszki, mikołajki, lampki, figurki różne itd... bombki też są oczywiście i zawsze kupuję różne cudeńka - część dokładam od prezentów, część zostawiam na gościniec świąteczny jak idziemy do kogoś w tym okresie - polecam, bo normalnie te ozdoby są tam bardzo drogie, a w Wigilię i między świętami a nowym rokiem sa o 50 albo 70 % tańsze Cytat:
![]() my używamy normalnej mielonej kawy (mamy bez młynka) i nie pisze, ze specjalnie do ekspresów ale pewnie im bardziej zaawansowany ekspres tym ma więcej wymagań ![]() Cytat:
![]() ja też chciałabym żywą, ale nie mamy miejsca, więc skończy się pewnie jak zawsze na sztucznej małej i na gałązkach w wazonie
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A, u nas się balonik nie robi, chyba, że nie wiem, o co chodzi
|
|
|
#1109 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tak kupilam, ale powiem Ci, ze bardziej nam na katar pomaga niz kaszel
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

u mnie to w końcu on zadecydował 
, pół miesiąca to ja raczej nie mam 

musiało boleć Bartka
NIE LUBIĘ TROLLI