|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Moderator
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. II
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31040411]No, ale wiesz w końcu to jest po to, żeby sobie chociaż trochę życie ułatwić
![]() Ja np skorzystałam z takiego rozwiązania, bo jest dużo wygodniejsze, nie muszę każdej notki pisać jakby 2 razy... no i nie wiem, ale mi osobiście na moim blogu nie podobały mi się notki w 2 językach.. no, ale nie wiem, co kto lubi i jak chce ![]() a czytałaś Chochliku te nieskładne bzdety które Google translator tłumaczy? to już lepiej pisać tylko po polsku bo jak widzę to tłumaczenie GT to mnie krew zalewa... i to nie chodzi o gramę itp. tylko o tłumaczenie słówek... na chybił trafił... tego bełkotu i tak nikt nie zrozumie, nawet obcokrajowiec... to już lepiej znając choćby podstawy gramatyki angielskiej usiaść ze słownikiem (książkowym albo internetowym typu ling.pl albo megaslownik) i spróbować coś sklecić samemu, traktując to jako miłe ćwiczenie z angola. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Konto usunięte
|
Szczerze to nie czytałam, chociaż zdaję sobie sprawę, że pewnie nie do końca poprawnie to tłumaczy.. Zresztą u mnie obcokrajowców wchodzi bardzo mało
![]() Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2011-12-13 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do prostej jendolitej góry, skorzane kozaki jaknajbardzije mogą być- do tego elegancka biżuteria, prosta, ale jednak np. srebrna. A sukienkę fioletową, czarną, czerwoną z dzianiny koniecznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama uważam, że nie ma sensu robienie czegoś 'żeby było' - jeśli coś robię to chcę robić to dobrze, a nie bo jest trendy, fajne, czy wypada to robić. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze z angielskiego google jakoś daje radę, ale z norweskiego to nawet podstawy są przekłamane
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
|
Ja tłumaczę często teksty z niemieckiego, niektóre zdania wychodzą przezabawne.
![]() ![]()
![]() |
#4751 |
Zadomowienie
|
Ale za to na ogół tłumaczenia z innych języków (np wspomnianego norweskiego) na angielski są dość dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
|
O, dobry pomysł. Następnym razem spróbuję tłumaczyć na angielski.
![]()
![]() |
#4753 | ||
Moderator
|
niestety :/
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31040679]Szczerze to nie czytałam, chociaż zdaję sobie sprawę, że pewnie nie do końca poprawnie to tłumaczy.. Zresztą u mnie obcokrajowców wchodzi bardzo mało ![]() nie do końca poprawnie to delikatnie powiedziane, uwierz mi ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() i również się zgodzę, że jak coś robić to robić to porządnie a nie na odwal się. Doceniam dziewczyny które próbują tłumaczyć po swojemu - nawet mimo, że błędnie. Google transa niestety można wykryc juz po 1-2 zdaniach i takie pójście na łatwiznę trochę razi... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ktoś mnie dziś znalazł po 'sefora katalog świąteczny' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
|
panna mrau, Ty jesteś filologiem, ale tu jest mowa przecież o zwykłym pisaniu tekstów o kosmetykach... Nic się nie stanie jeśli od czasu do czasu ktoś błędnie użyje jakiegoś zwrotu.
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() eh temat rzeka, a sefora seforą ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() sama jestem filologiem ale doceniam próby natomiast trochę nie doceniam pójścia na łatwiznę... albo sie chce i przysiadujemy nad tekstem i robimy to sami... albo darujemy sobie dwujęzyczność i tez będzie dobrze. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
Em, toz mowie ze inne podejscie przez to mam i inaczej bylam chowana
![]() Kasiaj85, juz o poziomie i metodach ksztalcenia nie mowmy, bo z jednej strony noz sie w kieszeni otwiera, a z drugiej przy obecnej oswiacie nauczyciele robia co moga, ale przy srodkach jakie maja moga niewiele... |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu, przede wszystkim bylabym daleka aby Carmex traktowac jako specyfik, ktory pomoze w likwidacji opryszczki.Niestety nie zmienie o nim zdania bo zrobil mi niezla masakre na ustach i dlugo pozniej sie z tego leczylam.Nie jestem tez odosobnionym przypadkiem. Carmex-tak ale wylacznie na zdrowe usta ![]()
![]() |
#4759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta wersja w pojemniczku jest chyba szczególnie niewskazana dla osób, które mają skłonności do opryszczki ![]() Edytowane przez kasiaen1 Czas edycji: 2011-12-13 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Dziękować
![]() Cytat:
![]() [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31036702]a w jaki sposób przeszukujesz sieć? Bo przecież nie wchodzisz na każdą istniejącą stronę sklepów internetowych i prywatne blogi ![]() [/QUOTE] Najczęściej takie kwiatki wychodzą podczas szukania konkretnych swatchy w grafikach. Tu szukałam polskiej ceny dla lakieru i wyszło szydło z worka ![]() Innym razem trafiłam na swoje fotki na obcym blogu, ktoś je wrzucił sobie w posta o inspiracjach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
BAN stały
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31040323]Też tak piszę notki dwujęzyczne
![]() Jestem psychicznie i fizycznie wyczerpana ![]() ![]() Łączę się z Tobą w bólu... Mi się jeszcze przytrafiła prezentacja z wykładu ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Miła odmiana, bo tonik to niekoniecznie
![]()
![]() |
#4763 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
hej
![]() wstałam dzisiaj po piątej ![]() Chirurg kazał się oszczędzać więc chłop zrobi porządki i zakupy świąteczne a ja będę pisać, pisać pisać ![]() miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
maszyna, nie człowiek
|
Widzicie, a jaCarmexu (sztyft) uzywam tylko jak chcę szybko poprawić stan warg, ale w zyciu nie pomyślałabym o tym jako o środku na opryszczkę - od tego są juz leki
![]()
#4765 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale miałaś nieprzyjemny początek dnia ![]() ![]() A ja dzisiaj znowu lecę na szczepienie odczulające ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Zadomowienie
|
Dodałam na bloga notkę po miesiącu przerwy.
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, apropos rozmowy na kim ćwiczyć makijaże. Załozyłam konto na Maxmodels jako wizażystka i jestem w szoku, ledwie zdjęcia zaczęłam wgrywać, a już się 4 strony komentarzy pojawiły i same pochwały (oprócz mojej zabawy w anime, która tu kilka dni temu wklejałam ![]() ![]() Oczywiście za darmo, jedna dziewczyna chciała mi zapłacić, ale ja wolę najpierw poćwiczyć za darmo niż żeby potem ktoś miał pretensję, że wzięłam kasę a makijaż do ![]() Już mam kuferek spakowany (lodówkę turystyczną ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny. W końcu podjęłam decyzję: przeniosłam blog na blogspota. Mam nadzieję , że dobrze zrobiłam. Oto mój nowy adres strony:
http://cleo80makeup.blogspot.com/ Choć od razu mam jakieś problemy. Jak klikam w układ (rozmieszczenie) to pojawia mi się jakiś błąd. Czy mam to zgłaszać ? Czy to chwilowe i samo się "naprawi" ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zadomowienie
|
wiecie jak ciezko zyc bez internetu kilka dni?
![]() ![]()
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Za parę godzin dentysta, już umieram ze strachu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.