![]() |
#2221 |
Raczkowanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Drogie Panie, stosuję terapię teralysalem od miesiąca...czy Panie który równiez stosowały tetralysal miały nabrzmienie i bol piersi? Nie wiem czy to jest wpływ tych leków, ale u mnie pojawił się taki objaw i nie wiem czego może on byc przycyzna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2222 |
Wtajemniczenie
|
dzis dostalam tetralysal. polknelam pierwsza tabletke. to wogole moja pierwsza w zyciu terapia antytradzikowa. nie mam jakiegos mega tradziku ale w tym roku nasilil sie w porownaniu do tego co mialam dawnej. wiec poszlam z tym do derma. do tego masc duac. ale lekarka powiedziala ze stosowanie tego jest czasowe bo kiedy odstawie to tradzik pewnie wroci. mam na 16 dni i potem dosane na kolejne 16.
ponadto dermatolog zaproponowala mi jakas terapie lekiem aknenormin. mam jakies broszurki wiec bede czytac. ale przede wszystkim nie wolno tego stosowac kiedy jest sie w ciazy no i w trakcie stosowania nie wolno zajsc w ciaze. i podobno jest to kuracja ktora trzeba stosowac dlugo aby byly efekty (nawet rok czasu) ale sa to efekty trwale, nie jak w przypadku wiekszosci antybiotykow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2223 |
Raczkowanie
|
Hej!
![]() Dziewczyny mam do oddania za free 6 tabletek tetralysalu 0,3, najlepiej komuś z Wrocławia, żeby nie płacić nic za przesyłkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2224 |
Zadomowienie
|
skończyłam terapię trzymiesięczną jakieś niecałe dwa tygodnie temu. Moje wrażenia: początkowo był wysyp (ale to w zasadzie normalne na początku terapii, to nic że którejś z kolei...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2225 |
Zadomowienie
|
No nie, tego właśnie się bałam NoisyGhost... Kończę trzeci miesiąc i jest całkiem ładnie na mojej buźce, chociaż jeszcze nie idealnie. Jeśli wróci "do poprzedniego stanu" po skończeniu kuracji, idę z REKLAMACJĄ! ;/
![]() |
#2226 |
Raczkowanie
|
Dostałam dzisiaj Tetralysal 300 i duac. Wcześniej stosowałam acnemycin plus i laktocer.
Mam brać po jednej tabletce przez 32 dni ![]()
![]() |
#2227 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2228 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, z tego co widze to wiele z Was narzeka na to, ze po odstawieniu tetralysalu tradzik wraca - tym, ktore sa w trakcie terapii lub wlasnie ja koncza polecam stosowanie podtrzymujaco Skinorenu (w kremie) - w moim przypadku to dziala: Tetralysal bralam trzy miesiace stosujac jednoczesnie Duac, w ostatnim miesiacu kuracji Duac odstawilam, bo nie mialam w ogole wypryskow, za to zostaly mi delikatne slady-przebarwienia, wiec kupilam polecony przez dermatologa Skinoren, ktory delikatnie rozjasnia i zluszcza skore - przebarwienia zniknely (ale trwalo to jakies 2-3miesiace, wiec dosc dlugo, ale nie moglam stosowac nic silniejszego, ze wzgledu na to, ze przeprowadzilam sie do Texasu, wiec bylam non-stop na sloncu), nowe problemy skorne sie nie pojawialy. Do czasu, az Skinoren mi sie skonczyl, a przesylki z Polski, ktore wysylala mi mama niestety nie dochodzily - teraz zaczynam znow miec problemy w strefie T, ale udalo mi sie znalezc w internecie amerykanski odpowiednik Skinorenu, zamowilam i wlasnie czekam na przesylke liczac, ze wszystko niedlugo wroci do normy!!
![]()
![]() |
#2229 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie, czy któraś z Was brała Tetralysal dłużej jak 3 miesiące ??
![]() ![]() Ja właśnie dzisiaj powinnam odstawić, bo jest 3 miesiące jak biorę, poprawa jakaś jest, ale do końca jeszcze twarzy nie wyleczyłam ![]()
![]() |
#2230 |
Raczkowanie
|
Ja brałam tetralysal dwa razy w dość długich odstępach czasu... Z początku pomógł mi on (brałam jedną tabletkę każdego wieczora), ale gdy tylko je odstawiałam trądzik powracał. Wyleczył on większe pryszcze ropne, ale pozostały wciąż te małe...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2231 |
Raczkowanie
|
mosia07 - a teraz bierzesz jakiś inny antybiotyk albo brałaś coś innego po Tetralysalu czy już nie? Ja też właśnie odstawiłam p tych 3 miesiącach i jeśli stan cery się nie pogorszy (tzn. nie wróci do tego co było przed) to za parę miesięcy może powtórzę tą kurację (chociaż nie wiem czy takie coś cokolwiek da, czy może trzeba było wzięć np 6 miesięcy bez przerwy
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 |
Raczkowanie
|
basiek0109 a więc tak
![]() ![]() ![]() ![]() Przede wszystkim trzeba być optymistą i doskonale cię rozumiem bo przez 4 lata na prawdę dużo przeszłam z tymi wszystkimi lekami, które nie przynosiły prawie żadnego efektu Edytowane przez mosia07 Czas edycji: 2011-12-29 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2233 |
Raczkowanie
|
Ja Isotrexin stosowałam przed tym, jak zaczęłam brać antybiotyk i powiem Ci, że to jedna z lepszych maści jak dla mnie
![]() ![]() ![]() Tak czy siak, powiem Ci, że te wszystkie maści, wcierki itd. to jak dla mnie jedno wielkie g*wno za przeproszeniem ![]() Ja już dawno wyrzuciłam z łazienki wszystkie drogeryjne wynalazki typu Garniery, Clean and Cleary ![]() ![]() Nie chciałabym znowu zacząć brać jakiegoś antybiotyku :/ Chociaż jeśli po jakimś czasie cera znowu się pogorszy i wrócę do punktu wyjścia to pozostanie mi już tylko izotek ![]() Aha i napisz czy te zabiegi coś Ci dają jak będziesz juz po kilku ![]() ![]() ![]()
-automaniaczka ![]() ![]() -studentka ![]() -włosomaniaczka ![]() -akcja spełniamy swoje marzenia ![]() ![]() Edytowane przez basiek0109 Czas edycji: 2011-12-29 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2234 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2235 |
BAN stały
|
zewnętrznie stosuje Epiduo z opłakanym skutkiem ale o tym piszę gdzie indziej, a wewnętrznie stosuje też Tetralysal dzisiaj 10 dzień brania prochów i żadnych efektów to ja nie widzę ani pozytywnych ani negatywnych a biorę 2 razy dziennie po 1 kapsułce 300 mg czyli dawka uderzeniowa, takie zalecenie mam na 14 dni a później 20 dni po 1 kapsułce. (jest to moje pierwsze leczenie, miałam też mały epizod z żelem Duac, o którym wolę nie wspominać)Nie chciałabym żeby to były tylko zmarnowane pieniądze, nie małe zresztą , jak to mówią pozyjemy zobaczymy, a o badaniu hormonów i w ogóle wizycie u ginekologa też myślę , nie wiecie ile takie badanie hormonów kosztuje czy za darmo ? na skierowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2236 |
Raczkowanie
|
" a o badaniu hormonów i w ogóle wizycie u ginekologa też myślę , nie wiecie ile takie badanie hormonów kosztuje czy za darmo ? na skierowanie"
Ostatnio badałam hormony i płaciłam 250 zł za hmmm 9 hormonów:/ więc strasznie drogie są te badania jeden hormon kosztuje ok 25 zł. Nie trzeba mieć skierowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2238 |
Wtajemniczenie
|
ja biore drugi miesiac tetr. i jest tak - kiedy zaczelam brac to zauwazylam znaczna poprawe. teraz widze ze jest troche gorzej. tak jakbym sie do tego leku przyzwyczaila. oczywiscie ogolniecera wyglada leepiej niz przed rozpoczeciem kuracji, z tym ze ja znow nie mialam jakiegos mega duzego tradziku. no i mysle ze masc duac tez duzo mi pomaga zwlaszcza na blyszczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2239 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2241 |
Wtajemniczenie
|
hhmmm wiecie co. bo ja biore drugi miesiac tetr. i wlasnie mam problemy teraz z okresem. co mi sie wczesniej nie zdarzalo... (chociaz pierwszy miesiac brania tetr nie mialam chyba z okresem jakichs klopotow). ale teraz mi sie spoznil jakies 8 dni i dodatkowo cos jest nie tak... nie bede wdawac sie w szczegoly.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2242 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mi też dermatolog zapisała tetralysal, ale nie wiem, czy go kupić. Problemy z cerą zaczęły mi się jakieś 2 miesiące temu, po miesiącu poszłam do dermatologa, zapisała mi epiduo i clindacin, po paru tygodniach używania skóra zdecydowanie się poprawiła, poznikały ropne grudki, generalnie jest ok (zostało trochę blizn na czole, ale mam grzywkę i myślę, że znikną po regularnych peelingach).
Poszłam na kontrolną wizytę do innej pani dermatolog, powiedziała, że jej zdaniem przydałaby się jeszcze kuracja od wewnątrz, właśnie przez ten tetralysal (+ do tego żel SVR lysalpha, jakoś tak). Problem w tym, że ja nawet po zwyczajnych antybiotykach na przeziębienie mam różne brzuchowe przeboje, ostatnio antybiotyk wywołał u mnie zapalenie jelit . Powiedziałam zresztą o tym pani dermatolog. No i nie za bardzo chcę go stosować, tym bardziej że epiduo i clindacin dają dość dobre efekty u mnie... Nie jest idealnie, ale dużo lepiej niż wcześniej. Jak myślicie, co powinnam zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2243 |
Zadomowienie
|
jeżeli poznikały Ci ropne i grudki to ja bym nie brała. nawet szczerze powiedziawszy trochę się dziwię, że dała Ci antybiotyk na "pozostałości", bo ja zazwyczaj dostawałam na to jakieś maści chociażby te wspomniane przez Ciebie.
Może poczekaj trochę z tym antybiotykiem, zobaczysz czy przy odpowiedniej pielęgnacji, skóra wróci do normy. Może nie będzie sensu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2244 |
Wtajemniczenie
|
To znaczy grudek jeszcze trochę jest, ale w porównaniu z tym co było miesiąc temu, to teraz jest już dobrze. Ropne zniknęły. Wcześniej byłam z tą bardziej nasiloną formą u innej lekarki i zapisała mi tylko clindacin i epiduo, a teraz kiedy już jest dużo lepiej inna lekarka zapisała od razu antybiotyk - też mnie to zdziwiło.
A czy polecasz może (lub inne wizażanki) jakiś dobry żel do mycia? Dermatolog poleciła mi SVR lysalpha, ale dobre opinie na kwc ma też Iwostin i tak się zastanawiam, czy jest sens dopłacać do SVR, skoro Iwostin ma nawet lepsze opinie i jest łatwiej dostępny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2245 |
Zadomowienie
|
Ostrzegam że iwostin ma specyficzny zapach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2246 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() mój problem już zniknął bo wczoraj dostałam okres, może to było po części z powodowane tabletkami a może też stresem zw. z sesją:l no ale już dobrze jest ![]() Hmmm ale nurtuję, mnie jeszcze jedna rzecz, nie wiedziałam czy wcześniej już nie napisać też tego w poście.... A chodzi mi o włosy:l wizażanki czy Wam też przetłuszczają się włosy po tych tabl? Zwykle myje włosy co drugi dzień a teraz muszę myć codziennie:l tak zastanawiałam się, czy tabletki mogły by mieć aż taki wpływ?
![]() |
![]() |
#2247 |
BAN stały
|
co niektórym podobno po tych tabletkach włosy wypadają jak gdzieś chyba czytałam, ale ja też mam wrażenie że mam bardziej nieświeże i swędzi mnie skóra głowy, a łupieżu nie mam to nie wiem , a też myłam co 2 dzień, a teraz już codziennie by trzeba ale jakoś je przetrzymuje, jak nie muszę , hm no może coś w tym jest jak myślicie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2248 |
Przyczajenie
|
Jeśli ktoś ma do odsprzedania Tetralysal, chętnie odkupię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2249 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2250 |
Przyczajenie
|
Ja odradzam dlatego, że miałam jakieś 1,5 miesiąca temu robione oczyszczanie a po 2 tygodniach peeling kwasem glikolowym i teraz mam zakażenie po obu stronach twarzy. Od dwóch tygodni biorę tetralysal 2x300 i nie jest rewelacyjnie. Nigdy nie miałam tak paskudniej twarzy. Po oczyszczaniu zrobiły mi się straszne stany zapalne, kilkucentymetrowe blizny... Kosmetyczka oczywiście opinie świetne, wrażenie w salonie kosmetycznym też super no ale mi zrobiła straszną krzywdę. Człowiek uczy się na błędach. Nigdy więcej kosmetyczki!!! Zaznaczam, że przed oczyszczaniem miałam tylko kilka zaskórników i pryszczy na żuchwie ale twarz bez żadnej blizny. Teraz jest istny koszmar. Pełno czerwonych plam na żuchwie i na prawym policzku. Decyzja należy do Ciebie ale nie życzę nikomu tego przez co teraz przechodzę, właśnie przez głupie oczyszczanie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.