Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 23:02   #3601
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Sąsiadka
To ta wymiana mleko za kakao staję się coraz bardziej realna

Mimo odległości nie byłam od dobrego roku nad morzem
Zawsze Ci co mają najbliżej są najrzadziej

Pytanie do której miejscowości nadmorskiej masz te 30km

Ja ostatnio nad morzem byłam we wrześniu nawet się kąpałam bo był upał :P

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:02   #3602
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
No tak , tak jak szewc bez butów chodzi...
Ja jestem co roku, w 2012 też się wybieramy, zabieram dziadków i jedziemy
Może wlecisz do mnie na plażę?Przećwiczymy występy
Podejrzewam, że ja plus paczka chipsów = dużo wolnego miejsca na plaży

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja tam mam cicha nadzieje ze nasze kochane dzieci po porodzie o tej porze to juz będę grzecznie spać a nie wierzgać nogami
też mam taką nadzieję
Stary 2011-12-13, 23:02   #3603
karolca
Zakorzenienie

Ja do morza mam spory kawałek, ale moja mama zaplanowała już, że latem koniecznie musimy jechać. Mamy dwa miejsca do wyboru - Sarbinowo lub Mrzeżyno.

Moja malutka fikała jakąś godzinę temu. Ale dała taki popis, że aż mnie wnętrzności bolały (czyt. okolice przepony). Ładnie pokazała tatusiowi jak fika

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:03   #3604
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
gorzej będzie za naście lat, teraz przynajmniej wiemy gdzie balują i że alku nie piją
co racja to racja

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:03   #3605
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja ostatnio piłam pyszną czekoladę, jak pojechałam na tą kontrolę przepływów w tętnicach, z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych Była pycha, i powiem Wam, że nie zamuliła, jak to zwykle gorąca czekolada lubi robić, wgl to Tż mi połowę wypił ale on to czekoladowy potwór jest więc nic dziwnego

ja za bardzo nie lubię dodawać bitej śmietany czy lodów bo dla mnie to za słodkie jest nie lubię, aż takich słodkości..

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-13, 23:03   #3606
Mała!
Zakorzenienie

a mój synek chyba smacznie spi...chociaż On lubi tak przed 24:00 szaleć...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:03   #3607
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
sukienkę wkleiłam na e-mail tzn siebie w sukience
ladna... i sukienka i ty
i w ogole ladny masz makijaz
Stary 2011-12-13, 23:04   #3608
karo_z
Rozeznanie

Cześć,
tak Was podczytuje dzisiaj nadrabiając ostatnie 2 dni i nie za bardzo miałam wenę żeby coś napisać...dopóki nie przeczytałam tego:

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
oj to długa historia... w sumie kiedyś już coś tam mówiłam... generalnie ma żal do wszystkich i o wszystko... a to że pieniędzy nie ma (a nigdy w życiu nie pracowała), a to że męża ma beznadziejnego, a to że musiała się z nim rozwieść i wprowadzić do rodziców z 3 dzieci, jak ktoś coś sobie kupi to aż ją zżera z zazdrości

no a największe żale ma do mnie - bo cytuję "przyszła wieśniara z nie wiadomo-kąd i się panoszy i jeszcze tak dobrze ma", generalnie cały czas wykorzystuje swoich rodziców i próbowała to samo robić z moim TŻtem - potrafił o 22-23 jechać zawieść jej mleko dla dzieci bo "ona zapomniała kupić a już sklep zamknięty" i to tylko dlatego żeby on to kupił bo oczywiście kasy mu nie zwracała i ciągle coś od niego chciała, jakby co najmniej był jej mężem, a to żeby gdzieś ją zawiózł a to przywiózł, a to coś jej kupił...

generalnie zazdrości nam wszystkiego... zrobiła nam nawet kłótnię o to, że my ślub i wesele mieliśmy takie jak chcieliśmy, o to że sobie po świecie trochę pojeździliśmy, o to że mieszkanie mamy, a ona nie... jakby to była nasza wina, albo nie wiem mieliśmy jej to zasponsorować?

od czasu kiedy wyzwała mnie od kostuch (normalnie ważę ok. 50 kg przy wzroście 168 cm a ona jakieś 95 kg po ciążach), która nigdy nie zajdzie w ciążę kompletnie z nią nie rozmawiam, a od momentu gdy poroniłam i dla niej było to zabawne "bo powinnam obiad w tym czasie zrobić a nie siedzieć i płakać przez 3 dni w pokoju jakby się coś wielkiego stało" nie mam do niej w ogóle szacunku

a tak dla lepszego obrazu - potrafi zrobić awanturę, że kogoś na dentystę stać, albo ostatni hit - że moja teściówka kupiła sobie krem na cellulit i w sumie to powinna jej oddać, "bo przecież ona już stara jest i na randki z goła dupą chodzić nie będzie"
ludzie nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać...żałosna baba!

Wczoraj byłam z mężem wybierać panele i farbę do sypialni...najprawdopodob niej w przyszłym tygodniu zaczniemy remont Trochę się zmęczyłam w sklepie i jak wróciłam to częściej mi twardniał brzuszek...ale przecież nie mogłam mężowi pozwolić samemu wszystkiego wybrać...pewnie by mi się nie podobało
Dziś za to cały dzień leżę plackiem...no teraz tylko wstałam Was poczytać

Jutro mam wizytę u ginki...mam nadzieję że mały odwrócił się twarzyczką do "świata" i pokarze buźkę... coś czuje że tak jest bo rzadziej czuję kopniaki po wnętrznościach
no i odbieramy ten samochód, o którym pisałam wcześniej...nie mogę się doczekać
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:06   #3609
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
gorzej będzie za naście lat, teraz przynajmniej wiemy gdzie balują i że alku nie piją
oj tak

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-13, 23:07   #3610
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Pytanie do której miejscowości nadmorskiej masz te 30km

Ja ostatnio nad morzem byłam we wrześniu nawet się kąpałam bo był upał :P
ja też we wrześniu - tyle, że zeszłego roku. Mieliśmy plener po ślubie. I woda 22.09 nie jest już taka fajna a miny ludzi na plaży w puchowych kurtkach były bezcenne

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam z mężem wybierać panele i farbę do sypialni...najprawdopodob niej w przyszłym tygodniu zaczniemy remont
W temacie remontowym to my jutro odbieramy panele. A kiedy zaczniemy - to dobre pytanie do mojego Tż-ta
Stary 2011-12-13, 23:07   #3611
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ladna... i sukienka i ty
i w ogole ladny masz makijaz
ahh...( dziękuję zwłaszcza za ten makijaż) bo to znaczy, że buzia wygląda jeszcze ok o tej porze a na zdjęciu jestem już zmęczona z makijażem 8-mio godzinnym

Stary 2011-12-13, 23:07   #3612
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
I bardzo mądrze Daj znać koniecznie co powiedziała, bo każdej z nas może się przydarzyć smutno, że powoduje to u Ciebie dodatkowy ból Może się wchłonie?
Mam nadzieję, że po poporodzie tak się stanie. Bo jak zostanie to przestanie mnie nawet seks interesować bo nawet teraz sprawia mi to ból ;( A każdemu się przecież coś od życia należy

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Obie jutro mamy wizyte
Ja tez powiem mojemu lekarzowi o tym moim zylaku.
Mnie na szczescie to nie boli, ale nie wiadomo jak bedzie, do porodu jeszcze troche czasu.
Tez czytalam ze albo same schodza przy poroodzie albo ze sa wskazaniem do cc. Mysle, ze duze, bolace zylaki sa wskazaniem, a male moze schodza przy porodzie. Male moze nie spowoduja duzego krwawienia a z duzymi moze byc gorzej. No i na pewno przy duzych trzeba brac leki p/zakrzepowe, nie wiem jak przy malych. Ale jutro sie dowiem, wypytam mojego gina. Dobrze ze o tym wspomnialas.[COLOR="Silver"]
Mi się wydaje, że te żylaki to już pojawiają się w kolejnych ciążach przez te uciski. Bo ja w pierwszej ciąży tego nie miałam a teraz też mi się to zrobiło i to jakieś 2 miesiące temu. Na forum też czytałam, że dziewczyny, które to miały to w kolejnych ciążach.

Tak się pożalę, że skoro jesteśmy kobietami i naszym celem jest właśnie, żeby mieć potomstwo to nie powinno być takich powikłań jak te żylaki, hemoroidy, nacięte krocza itp. przecież jesteśmy do tego stworzone i nie dość, że się namęczymy przy porodzie, wywrzeszczymy z bólu za wszystkie czasy, zniesiemy połóg to jeszcze nam takie pamiątki zostają. Ehh z tym życiem Faceci też się powinni tak trochę pomęczyć

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Z leków jakie mi zapisał do
- tardyferon fol
-monural
- furaginum

Tylko nie patrzałam jeszcze czy wszystkie są na ten mocz czy jakieś na te złe wyniki z krwi.

Tak wiem ale dzięki lekarz wszystko mi dokładnie wyjaśnił.
Monural to faktycznie bardzo dobry lek, zresztą to antybiotyk utrzymuję się 48h w nerkach zwalczając bakterie w całym układzie moczowym. Jest bardzo skuteczny

Cytat:
A co do chrzcin kiedy je planujecie?? Bo szczerze sama nie wiem najpierw myślałam, że dopiero po roku...
Ja synka chrzciłam tak w okolichach 5 miesiąca w kościele był baaardzo grzeczny I to był 2 dzień świąt Bożego Narodzenia.

U mnie była najbliższa rodzina w domu + chrzestni i zrobiłyśmy z moją mama i teściową 2 dania ( rosół, kurczak) sałatki, ciastka, wędlina i winko do toastów. Chyba teraz też w ten sam sposób tylko tym razem będzie ciepło. Mam taki duuuży namiot to może na dworze się zrobi kiedy nie będzie jeszcze upałów

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej.Mowicie o chrzcie,a ja wlasnie zaczelam sie zastanawiac na ten temat.Z matka chrzestna nie mam problemu,ale nie bardzo mam kogo wziac na chrzestnego.Wy mialyscie latwa decyzje,o ile juz zdecydowalycie?Szkoda,ze nie moze byc dwoch matek chrzestnych zamiast ojca
Ja też mam problem bo 2 braci męża już mają tyle chrzesniaków, że nie chcem kolejnych im dorzucać a mój brat jest chrzestnym mojego synka. Z kolei drugi problem to, która z moich sióstr bliźniaczek będzie chrzestną, bo z tym też dylemat. Pewnie każę ciągnąć im zapałki

Cytat:
Czyli tak mniej więcej kiedy kobieta dochodzi do siebie po porodzie??
Pierwszy tydzień : masakra! Boli pupa, kupę ciężko zrobić, nawał mleczny trwa, dziecko w dzień budzi się co 3godziny i tak: nakarmisz, odbije się, kupę zrobi, przebierasz, pouśmiecha się, zaśnie i wkoło Macieju. W nocy to zależy od dziecka mój syn od początku budził się w nocy tylko raz.
Drugi tydzien: ciężkich chwili ciąg dalszy jednak z każdym dniem odczuwasz coraz większą ulgę w bólu, lżej Ci usiąść, lżej się umyć, załatwić, lepiej się chodzi. Z dzieckiem już wiesz co i jak, jedynie nawał mleczny trwa nadal.
Po 2 tyg już chodzisz normalnie lepiej z każdym dniem i tak do miesiąca wracasz do sprawności. Do tego czasu ( tak było u mnie- bo wiadomo każda z nas jest inna) poziom w mleka zaczął się wyregulowywać w piersiach i było go tyle ile dzidzia potrzebowała, przestało się lać.

Da się przeżyć, choć trochę to przerażające czytać. Ale jesteśmy silne kobity, naprawdę dużo możemy znieść!
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dobry wieczorek
co do chrzcin to u nas beda chyba w UK, bo nie mam czasu to cale zalatwianie spraw koscielnych w Polsce (czyli na odleglosc), a tak moze wezmiemy tutaj slub i przy okazji ochrzcimy a w sumie to odwrotnie , po cichutku (nie wiem dlaczego, ale nie rozumiem tych imprez z okazji chrzcin, prezentow itd....nie dla mnie to kompletnie. pewnie niektorzy z naszych rodzin beda zli, ale chrzest jest dla dziecka i dla nas.a aby nie faworyzowac czlonkow rodziny, nie bede w ogole zapraszac kogokolwiek. a na chrzestnych jeszcze nie mamy pomyslu.
A w Polsce mój szwagier z narzeczoną zostali poproszeni o bycie rodzicami chrzestnymi i ceremonia odbyła się tylko przy udziale ich, rodziców i dziecka, oraz rodziców młodego małżeństwa. Nawte nie było mszy tylko akt chrztu, komunia święta i do domu na skromny poczęstunek.

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
oj to długa historia... w sumie kiedyś już coś tam mówiłam... generalnie ma żal do wszystkich i o wszystko... a to że pieniędzy nie ma (a nigdy w życiu nie pracowała), a to że męża ma beznadziejnego, a to że musiała się z nim rozwieść i wprowadzić do rodziców z 3 dzieci, jak ktoś coś sobie kupi to aż ją zżera z zazdrości

no a największe żale ma do mnie - bo cytuję "przyszła wieśniara z nie wiadomo-kąd i się panoszy i jeszcze tak dobrze ma", generalnie cały czas wykorzystuje swoich rodziców i próbowała to samo robić z moim TŻtem - potrafił o 22-23 jechać zawieść jej mleko dla dzieci bo "ona zapomniała kupić a już sklep zamknięty" i to tylko dlatego żeby on to kupił bo oczywiście kasy mu nie zwracała i ciągle coś od niego chciała, jakby co najmniej był jej mężem, a to żeby gdzieś ją zawiózł a to przywiózł, a to coś jej kupił...

generalnie zazdrości nam wszystkiego... zrobiła nam nawet kłótnię o to, że my ślub i wesele mieliśmy takie jak chcieliśmy, o to że sobie po świecie trochę pojeździliśmy, o to że mieszkanie mamy, a ona nie... jakby to była nasza wina, albo nie wiem mieliśmy jej to zasponsorować?

od czasu kiedy wyzwała mnie od kostuch (normalnie ważę ok. 50 kg przy wzroście 168 cm a ona jakieś 95 kg po ciążach), która nigdy nie zajdzie w ciążę kompletnie z nią nie rozmawiam, a od momentu gdy poroniłam i dla niej było to zabawne "bo powinnam obiad w tym czasie zrobić a nie siedzieć i płakać przez 3 dni w pokoju jakby się coś wielkiego stało" nie mam do niej w ogóle szacunku

a tak dla lepszego obrazu - potrafi zrobić awanturę, że kogoś na dentystę stać, albo ostatni hit - że moja teściówka kupiła sobie krem na cellulit i w sumie to powinna jej oddać, "bo przecież ona już stara jest i na randki z goła dupą chodzić nie będzie"
Naprawdę współczuję Ci tego jaka ta dziewczyna jest dla Ciebie nie czuła. Wydaje mi się, że jej zachowanie wynika głównie z tego, że chce obarczyć swoimi problemami innych z tego powodu, że dostała niezłego kopa i nie umie sobie z nim poradzić. Ulgę daje jej natomiast każde niepowodzenie jakie zdaży się w jej rodzinie. Także dlatego jest pewnie dla Ciebie taka wredna bo widzi, że jesteś szczęśliwa, masz to czego ona już nie ma bądź nawet nie miała i chce sobie ulżyć Twoim kosztem.
Niestety historia nie musi się powtarzać. Każdy ma swoje probemy przecież.

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dobranoc dziewczętaaaaaa! i życzę wam na tę noc częstych dyskotek w brzuszku sama już zaczynam odczuwać kopniaki więc się zapowiada nie zapomniana noc po raz enty =d
Ochhh nawet nie wiesz jak tych kopniaków później brak
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:09   #3613
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
ja za bardzo nie lubię dodawać bitej śmietany czy lodów bo dla mnie to za słodkie jest nie lubię, aż takich słodkości..
ja zwykle też, ale że teraz jak jestem w ciąży, to dzieją się niezwykłe rzeczy w moim organizmie, czytaj: słodyczy nigdy dość to ta czekolada była taaaka pyszna

dobra, idę pod prysznic i spać, spijcie dobrze

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:10   #3614
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Konia co racja to racja z tymi dziećmi
Mała super ta kiecka
idę spać chyba dobranoc kobitki
Stary 2011-12-13, 23:12   #3615
karolca
Zakorzenienie

Byłam dziś na Jasełkach u siostrzeńca w przedszkolu.
Trochę się niesmaku najadłam na to przedszkole (chociaż sama tam chodziłam naście lat temu).
Siostra rano nie miała jak dać koszuli dla młodego więc przyjechaliśmy wczesniej, aby go ładnie ubrać (był Pasterzem). Na to wychowawczyni grupy mówi, że Kubuś jest już przebrany i go w koszulę nie ubierze.
I go przebrali... założyli na zwykłą koszulkę kamizelkę, na głowę czapkę.
I płaci się takie pieniądze za to przedszkole a oni tak traktują dzieci. Bardzo mi się to nie spodobało i powiedziałam, że choćby drugie przedszkole w okolicy kosztowało 100 czy 200 zł więcej moje dziecko pójdzie właśnie tam. Nosz co za baby tam są wredne.

Ale za to cieszył się, że jego ukochana ciocia była

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-13, 23:14   #3616
Roksape
Zadomowienie

Ja też dziewczyny idę spać. Jutro o 12.30 mam wizytę, wcześniej odbiorę wyniki z tej glukozy. Trzymać kciuki, żeby moja dzidzia wkońcu rozchyliła nogi i pokazała co tam ma

No i widzę, że jest nas parę co jutro ma do lekarza, także trzymam kciuki też i za wasze wizyty dziewuchy
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:19   #3617
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Mała sukienka naprawdę jest śliczna a z Ciebie jaka laseczka Super

Ja jedną sukienkę na święta już kupiłam, ale jeszcze chcę kupić jedną właśnie jakąś czarną na Sylwestra mam jedną na oku na allegro

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja do morza mam spory kawałek, ale moja mama zaplanowała już, że latem koniecznie musimy jechać. Mamy dwa miejsca do wyboru - Sarbinowo lub Mrzeżyno.
Sarbinowo blisko mnie ja mam 12km do Mielna

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-13, 23:21   #3618
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzewam, że ja plus paczka chipsów = dużo wolnego miejsca na plaży

też mam taką nadzieję
ja wiem ,e w sezonie ciasno na plaży bywa, ale żeby od razu tsunami robic
wiem wiem, będziemy handlować balonami, o gaz się nie martwię , oooo albo dmuchać będziemy materace
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:25   #3619
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Pierwszy tydzień : masakra! Boli pupa, kupę ciężko zrobić, nawał mleczny trwa, dziecko w dzień budzi się co 3godziny i tak: nakarmisz, odbije się, kupę zrobi, przebierasz, pouśmiecha się, zaśnie i wkoło Macieju. W nocy to zależy od dziecka mój syn od początku budził się w nocy tylko raz.
Drugi tydzien: ciężkich chwili ciąg dalszy jednak z każdym dniem odczuwasz coraz większą ulgę w bólu, lżej Ci usiąść, lżej się umyć, załatwić, lepiej się chodzi. Z dzieckiem już wiesz co i jak, jedynie nawał mleczny trwa nadal.
Po 2 tyg już chodzisz normalnie lepiej z każdym dniem i tak do miesiąca wracasz do sprawności. Do tego czasu ( tak było u mnie- bo wiadomo każda z nas jest inna) poziom w mleka zaczął się wyregulowywać w piersiach i było go tyle ile dzidzia potrzebowała, przestało się lać.

Da się przeżyć, choć trochę to przerażające czytać. Ale jesteśmy silne kobity, naprawdę dużo możemy znieść!

A ja coś czuję, że od razu po urodzeniu każdy będzie chciał wpaść w odwiedziny będzie ciężko...

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja zwykle też, ale że teraz jak jestem w ciąży, to dzieją się niezwykłe rzeczy w moim organizmie, czytaj: słodyczy nigdy dość to ta czekolada była taaaka pyszna

dobra, idę pod prysznic i spać, spijcie dobrze

a ja w ciąży sama nie wiem czego chce jem bo jem ogólnie nie mam zbytnio widzi misiów czy jak to tam

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-13, 23:25   #3620
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
A to mam jednak do Ciebie jakieś 120 km - kakao odpada

Cytat:
ja wiem ,e w sezonie ciasno na plaży bywa, ale żeby od razu tsunami robic
wiem wiem, będziemy handlować balonami, o gaz się nie martwię , oooo albo dmuchać będziemy materace
Ja będę "dmuchać" ty kasować, dzielimy sie po połowie z tego co zostanie po zakupie chipsów
Stary 2011-12-13, 23:26   #3621
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
W Mielnie też byłam, ale dla mnie zbyt tłoczna i zbyt głośna miejscowość.
W Sarbinowie trochę kiepska plaża (znaczy się wejście do wody - kamieniste i od razu głęboko). Ale podobało mi się, bo miejscowość mała, spokojna i cicha. Co prawda byłam jak sezon dopiero się zaczynał, ale podobało mi się mimo wszystko

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-13, 23:28   #3622
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Ja też dziewczyny idę spać. Jutro o 12.30 mam wizytę, wcześniej odbiorę wyniki z tej glukozy. Trzymać kciuki, żeby moja dzidzia wkońcu rozchyliła nogi i pokazała co tam ma

No i widzę, że jest nas parę co jutro ma do lekarza, także trzymam kciuki też i za wasze wizyty dziewuchy

Trzymam Kciuki

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:

a no to kawałek jest

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-13, 23:30   #3623
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Moja malutka fikała jakąś godzinę temu. Ale dała taki popis, że aż mnie wnętrzności bolały (czyt. okolice przepony). Ładnie pokazała tatusiowi jak fika
W Mrzeżynie jestem co roku chyba od 6 lat
Nawet jak jedziemy gdzieś indziej nad morze to na drugi tydzień lądujemy w Mrzeżynie.Zaleta jest taka ,że są zjazdy na plaże plaskie z drewna ,że do wody dojedziesz po nich ( dwa takie są ) i dużo miejsca w knajpach , tzn.,ze spokojnie z wózkiem wjechac idzie.
Stary 2011-12-13, 23:31   #3624
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet jak jedziemy gdzieś indziej nad morze to na drugi tydzień lądujemy w Mrzeżynie.Zaleta jest taka ,że są zjazdy na plaże plaskie z drewna ,że do wody dojedziesz po nich ( dwa takie są ) i dużo miejsca w knajpach , tzn.,ze spokojnie z wózkiem wjechac idzie.
w Mrzeżynie jak jestem, parkuję przy ul. Bursztynowej

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-13, 23:31   #3625
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja będę "dmuchać" ty kasować, dzielimy sie po połowie z tego co zostanie po zakupie chipsów
umowa stoi
Stary 2011-12-13, 23:33   #3626
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
W Mielnie też byłam, ale dla mnie zbyt tłoczna i zbyt głośna miejscowość.
W Sarbinowie trochę kiepska plaża (znaczy się wejście do wody - kamieniste i od razu głęboko). Ale podobało mi się, bo miejscowość mała, spokojna i cicha. Co prawda byłam jak sezon dopiero się zaczynał, ale podobało mi się mimo wszystko

No Mielno słynie z imprez, tłoku itp.
w Mielnie najczęściej zawsze bywałam - bo najbliżej
poza tym jeździmy też do Sarbinowa, do Dąbek - polecam też całkiem fajna miejscowość taka spokojna lepsza od Sarbinowa jak dla mnie
również Łazy czy Gąski, ale Gąski to zadupie bardziej

Ogólnie bardzooo lubię też Łebe ale tam to byłam tylko 5 razy (2razy po tygodniu na wczasach i 3razy tak o na jeden dzień)

również fajny i ciekawy jest Kołobrzeg do niego też często się wybieramy choć nie na plaże, a na spacery itp.

poza tym całkiem ok jest Ustronie Morskie, ale ciche takie.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
a ja w Mrzeżynie nigdy nie byłam chyba czas to nadrobić

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-13, 23:35   #3627
Mała!
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Chciałabym taką czerwoną ale nie było

* co do morza ja kocham Kołobrzeg jeżdżę tam praktycznie co roku od dziecka Najpierw do sanatorium a potem już z mężem

* no tak jak pisałam zbliża się 24:00 i synek się budzi... idę się szybko umyć i ponapawam się kopniaczkami

Stary 2011-12-13, 23:36   #3628
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Wykapalam sie i zasapalam smarujac sie balsamem
Juz mnie meczy smarowanie nog a tu jeszcze 3 miechy trzeba wytrzymac

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć

u mnie na razie na sen się nie zapowiada...wróciliśmy niedawno z zakupów a pospaliśmy po obiedzie kupiłam sobie a raczej mąż mi kupił sukienkę i sweterek...

sukienkę wkleiłam na e-mail tzn siebie w sukience

* co do chrztu to my chcemy tak gdzieś w czerwcu... i chyba w lokalu ale też lajtowo i z najbliższymi raczej też postawię na jakieś biały wygodny komplecik coś jak Aguśka gajerki odpadają...choć są przesłodkie...Tyle, że mężowi nie wygodnie a co dopiero Maleństwu

Aguśka ja się najbardziej właśnie obawiam tych pierwszych dni i tygodni...
Zaraz sobie wejde na maila
A Ty kochana nie martw sie tak bardzo tymi pierwszymi dniami, owszem nie bedzie lekko, ale dacie radee
Wazny jest spokoj i dobra organizacja. Ja to dopiero bede miala meksyk, tez sie boje jak to bedzie
Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
C
Jutro mam wizytę u ginki...mam nadzieję że mały odwrócił się twarzyczką do "świata" i pokarze buźkę... coś czuje że tak jest bo rzadziej czuję kopniaki po wnętrznościach
no i odbieramy ten samochód, o którym pisałam wcześniej...nie mogę się doczekać
To juz jest nas trzy na jutrzejsza wizytke. Trzymam kciuki! Ciekawe jak tam nasze szyjki sie maja
Daj znac jak tam po wizycie
Cytat:

Mi się wydaje, że te żylaki to już pojawiają się w kolejnych ciążach przez te uciski. Bo ja w pierwszej ciąży tego nie miałam a teraz też mi się to zrobiło i to jakieś 2 miesiące temu. Na forum też czytałam, że dziewczyny, które to miały to w kolejnych ciążach.

Tak się pożalę, że skoro jesteśmy kobietami i naszym celem jest właśnie, żeby mieć potomstwo to nie powinno być takich powikłań jak te żylaki, hemoroidy, nacięte krocza itp. przecież jesteśmy do tego stworzone i nie dość, że się namęczymy przy porodzie, wywrzeszczymy z bólu za wszystkie czasy, zniesiemy połóg to jeszcze nam takie pamiątki zostają. Ehh z tym życiem Faceci też się powinni tak trochę pomęczyć
Ja w pierwszej ciazy tez nie mialam tam zylakow, wogole inaczej ja przechodzilam, wolniej tylam, lepiej sie czulam, mialam mniejszy brzuszek bylo jakos lzej. Jednak z kazda kolejna ciaza organizm kobiety slabnie. Ja podziwiam te kobiety ktore maja duzo dzieci.
Mi dwoje starczy i na tym koncze, ciesze sie ze mam to szczescie ale juz nie czuje sie na silach na kolejne dzieciaczki. Nie wspomne juz o finansach i standardach zycia w pl.
No i dobrze kochana to ujelas, naprawde przechodzimy tyle trudnosci, ktore oczywiscie wynagradza nam dziecko, bo gdy tule mojego Filipka, to zapominam o wszystkich ciezkich momentach.... ale jak tak wlasnie narzekam mojej mamie mowie ze tu mnie boli tam, nie mam juz sily itd.... i ona mi mowi, ze macierzynstwo jest cudne, to nie do konca sie z nia zgadzam i dyskutuje, ze tak cudne owszem ale niesamowicie trudne tez. Ona juz pozapominala jak to sie "meczyla", teraz patrzy na to z perspektywy czasu, ze to byly najpiekniejsze chwile, ale nie pamieta juz co przeszla
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:36   #3629
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
w Mrzeżynie jak jestem, parkuję przy ul. Bursztynowej
Wiem gdzie to jest
Ja mam sentyment do Mrzeżyna, no i uwielbiam ten lasek jak się na plaże idzie, a nie wszędzie tak jest oj nie.I mam ulubioną smażalnie , gdzie panie opisywały sobie klientow na kartce z zamówieniem i wiedziały gdzie nieść.Mój tż miał opis ( kolega za nim w kolejce stał i potem tą kartkę widział) BLOND OPAL
Stary 2011-12-13, 23:37   #3630
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No Mielno słynie z imprez, tłoku itp.
w Mielnie najczęściej zawsze bywałam - bo najbliżej
poza tym jeździmy też do Sarbinowa, do Dąbek - polecam też całkiem fajna miejscowość taka spokojna lepsza od Sarbinowa jak dla mnie
również Łazy czy Gąski, ale Gąski to zadupie bardziej

Ogólnie bardzooo lubię też Łebe ale tam to byłam tylko 5 razy (2razy po tygodniu na wczasach i 3razy tak o na jeden dzień)

również fajny i ciekawy jest Kołobrzeg do niego też często się wybieramy choć nie na plaże, a na spacery itp.

poza tym całkiem ok jest Ustronie Morskie, ale ciche takie.
Kołobrzeg, Ustronie Morskie są dla mnie zdecydowanie za duże. Wolę takie wioseczki jak Sarbinowo, Dąbki... muszę brać również pod uwagę stan zdrowia brata
W Łebie byłam na szkolnej wycieczce. Średnio mi się podobało. Podobnie w Ustce. Miałam ośrodek na uboczu miasta i to było fajne, bo dookoła był tylko las, las, las. Po drugiej stronie ulicy wydma i morze. I to było fajne.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości