Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 21:29   #3121
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ale fajny mikołaj
fajny nie?? ciekawi mnie kto to, ale nie mam jak sprawdzić

Cytat:
a co to dyskryminacja kobiet? córka na medycyne iść nie może?? no wiesz co Agatku!!!
ee tam, 60% kobiet jest bardzo niedelikatna wolę mężczyzn
A jak urodzę córkę?????? to będę jej wbijać na banie od 1 dnia życia, że ma być delikatna i wyrozumiała dla kobiet!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 21:30   #3122
diablica_db
Raczkowanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Narzekałam dzisiaj 'jak to mnie żebra' bolą? masarnia

Smarowałam dziś brzuch już 3x i jeszcze raz na noc, tak mnie swędzi... chyba rozstępy chcą się zrobić!

bambusiek dobrej nocy

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

ja mam od wczoraj takie coś ze góra brzucha pod samymi cycami mi jakoś drętwieje że nie mam czucia jakby, nie wiem co to ma być

a jutro czeka mnie maraton po sklepach po prezenty gwiazdkowe troche ich jest do zrobienia a na niektóre nawet pomysłu nie mam

mam nadzieje ze po takim chodzeniu nie urodze
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 21:33   #3123
uska000
Zadomowienie

ide spac mam nadzieje ze szybko zasne i jutro juz bedzie ok

dobranoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 21:40   #3124
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

dobranoc

Dobranoc

Cytat:
fajny nie?? ciekawi mnie kto to, ale nie mam jak sprawdzić

A jak urodzę córkę?????? to będę jej wbijać na banie od 1 dnia życia, że ma być delikatna i wyrozumiała dla kobiet!!
z tą delikatnością to w sumie racja. ja tam wole dotyk męzczyzny tak czy siak.

Co do płakania bez powodu. Moja ostatnia taka akcja miała miejsce po historii z materacem najpierw się smiałam z głupoty teściowej a potem ryczałam bez powodu. Mina tzta bezcenna

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 21:43   #3125
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ale mnie kręgosłup nasuwa... juz dawno tak nie bolał....

a co do tego płaczu to bidne nasze chłopy ale chociaz troszke mogą z nami ppocierpieć
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 21:58   #3126
czubasek20
Zakorzenienie

uciekam do wyrka, zmolestowac męża

Dobranoc brzuchatki

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 22:07   #3127
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
uciekam do wyrka, zmolestowac męża

Dobranoc brzuchatki
takiej to dobrze...
ja słomiana wdowa jestem do soboty z rana z reszta i tak o molestowaniu to moge sobie posnić
ale też idę to samotnego zimnego łóżeczka...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 22:21   #3128
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dobra Kobitki, żegnam się na dziś, jeszcze ciepła kąpiel i do łóżka
jutro mam dzień na odpoczynek, nawet obiad mam z głowy - dostaliśmy gołąbki

To papa
A ja własnie myśle co jutro na obiad zrobic

I w ogóle dzień myślenia mam dzisiaj
Nie wiem jakie w końcu te kosmetyki - Hipp czy Nivea?
A jeszcze większy problem mam z chusteczkami nawilżanymi..Pampers, Nivea, Huggies

I jeszcze potrzebuję przepisu na sałatkę z selera konserwowego, ale bez ananasa , a na necie wszystkie z ananasem (też mam wymagania, nie? ) Może któraś zna taki przepis? Chodzi za mną ten seler od dawna i normalnie zaraz sama wymyślę sałatkę

A tak w ogóle to chyba mam zgagę (ale nie wiem na pewno)

Ech, to się pożaliłam ....
Dobranoc tym, które idą spać, ja czekam na TZta

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 22:27   #3129
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
...takie małe, a takie groźne nie?? mój Filip był do okiełzania- od momentu kastracji już nie... potężny, silny byczQ, robi za psa mówię do niego "moja psina" i chwalę, że po 3 latach nauczył się miauczeć jak chce wyjść/wejść do pokoju i nie sikać gdzie popadnie jeszcze tylko musi się naumieć aportować i przynosić listy ze skrzynki
No popatrz co to się w przyrodzie dzieje - ja do mojego pas mówię "kotuś" Uwielbia się miziać, rano wskakuje do łóżka trąca mnie delikatnie łapeczką i wydaje dzwięki podobne do miałczenia (mój pies prawie wcale nie szczeka) w ten sposób mnie budzi i czeka na pieszczoty A aportowanie to mu średnio wychodzi Najlepsze jest to, ze niebardzo lubi mięso, kotleciki odpadają, woli surową marchewkę, ogórka kiszonego, banana, pomidora, kapustę, wszelkie cytrusy, no taki pies-jarosz Nooo chyba, że poczęstuję go kiełbachą wędzoną, to oczywiście nie pogardzi

Cytat:
No ja w życiu nie byłam u gina-kobiety. Tak jakoś niechcący wyszło że ciągle na mężczyzn trafiam
------

A jeśli chodzi o maść na sutki to jednak Maltan wybieram bo cena przystępna

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 22:29   #3130
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

witam wieczorkiem

Ja dzisiaj znowu cały dzień poza domem. Korzystam puki jeszcze moge
Pojechałam z tżtem do Dublina, bo miał tam szkolenie i połaziłam sobie w tym czasie po sklepach. Kupiłam dwa pajace dla Milenki, jeden się nada w razie gdyby sie Maksiu okazał bo jest pomarańczowy. Drugi różowy(zazwyczaj sie wystrzegam tego koloru) ale nie mogłam się oprzeć temu misiowi

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
A w którym momencie je mrozisz? Po ugotowaniu czy po zaklejeniu?
Mrożę już ugotowane, bo i tak na Wigilię odsmażamy. W zeszłym roku posłuchałam kolegów z pracy i mroziłam surowe, było to wygodne bo mamy zamrażalnik wielkości pokoju w robocie a tam je robiłam i mroziłam. Super powrzucałam do woreczków, ale we Wigilię i tak musiałam je ugotować wcześniej a później odsmażyć bo kilka dni przed Wigilia ugotowałam sobie kilka i strasznie długo trwało gotowanie a farsz sie zrobił paparapa. U nas wszyscy lubią smażone pierogi wiec nie ma problemu, tylko je rozmroże w dniu Wigilii i chwilę podsmażę. Jedna mamusia pisała coś o tylko podgotowaniu, ja osobiście nigdy tak nie robiłam zawsze gotuję do końca

Znowu się chwalę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080226.jpg (72,6 KB, 46 załadowań)
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 22:32   #3131
Anulka_86
Raczkowanie

po wizycie.

Dzisiaj było krótko i na temat, ale po raz pierwszy nie miałam usg i tak mi jakoś przykro było przez chwilkę, ale potem pomyślałam, że za każdym razem miałam a ostatnio już wszystko było sprawdzone. Serce,kręgosłup i reszta narządów... a po co małego tyle prześwietlać.
Na kolejną wizytę idę 10 stycznia i mi mówiła już ,że wtedy sprawdzimy ile mały waży itp.
Dzisiaj tylko badanie ginekologiczne i spr. szyjki.
mam 3,5 cm długość szyjki ( miesiąc temu było 4,0) więc jeśli patrzeć 0,5 na miesiąc to chyba ok teraz jestem w 29 tygodniu.

Pytałam o ten żel Dianatal. Powiedziała mi, że osobiście nie miała z nim do czynienia. Z tego co wiem sama rodziła 3 dzieci.
Mówiła mi ,że popyta położne w szpitalu na Polnej w Poznaniu bo tam pracuje ,czy już stosowały itp.
Jeśli zdecyduje się na kupno to powinnam mieć też swoją położną która będzie pilnować aby to w odpowiednim czasie podać itp. bo jeśli z marszu będzie jakaś położna, może mi nie podać bo stwierdzi ,że nie podawała nigdy lub będzie za późno...
sama już nie wiem, ponieważ nie mam pewności do końca gdzie będę rodzić. Jeśli będę w domu to pojadę do Gostynia i tam mam położną, a jeśli akurat będę w Poznaniu bo nigdy nie wiadomo kiedy poród nadejdzie a tutaj studiuje i mam lekarza przecież, to nie będę już miała swojej położnej tylko taka jaka będzie w szpitalu....
i bądź tu mądry....
Moja pani ginekolog mówiła mi też, że niektóre położne smarują główkę dziecka jak jest już "namacalna" tym żelem co używa się do USG.. i też podobno o wiele lepiej.

Przeraża mnie myśl o cięciu krocza i moje postanowienie to ćwiczyć mięśnie Kegla i masować srom- może chociaż to pomoże.... będę się starać jak mogę aby chociaż troszkę mieć "pomaciągane"

a teraz uciekam... dobranoc
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 22:33   #3132
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
I jeszcze potrzebuję przepisu na sałatkę z selera konserwowego, ale bez ananasa , a na necie wszystkie z ananasem (też mam wymagania, nie? ) Może któraś zna taki przepis? Chodzi za mną ten seler od dawna i normalnie zaraz sama wymyślę sałatkę
ja kiedyś robiłam sałatkę z selera, do końca nie pamiętam ale była w niej kukurydza, żółty ser starty na tarce, seler ze słoiczka, kukurydza, majonezik, ogórek kiszony i chyba piers kurczaka (nie jestem pewna)...a w sumie to mozesz skomponować własną sałatkę
mmmmm... aż sama nabrałam ochoty na takie cudo

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Stary 2011-12-13, 22:42   #3133
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej hej

a ja przed chwilką wróciłam z Tesco kupiłam sobie ostatnie rzeczy do torby typu kosmetyki jutro tylko spakuję do torby i gotowe. Jeszcze tylko przygotować torbę Tuptusia i wsio

Cytat:
takiej to dobrze...
ja słomiana wdowa jestem do soboty z rana z reszta i tak o molestowaniu to moge sobie posnić
ale też idę to samotnego zimnego łóżeczka...
ja też do niedzieli sama bez tz i łóżeczko bez niego takie puste i zimne
także nie jesteś sama - damy radę kochana już tak blisko weekendziku

Cytat:
I w ogóle dzień myślenia mam dzisiaj
Nie wiem jakie w końcu te kosmetyki - Hipp czy Nivea?
A jeszcze większy problem mam z chusteczkami nawilżanymi..Pampers, Nivea, Huggies
kosmetyki mam nivea a chusteczki huggiesy bo były w promocji 4 opakowania chyba za 12 zł to grzech byłoby nie kupić

Cytat:
chciałam Ci dać fajny przepis na sałatkę ale teraz doczytałam że nie chcesz ananasa

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 22:47   #3134
Anabellita
Zadomowienie

agawooo znalazłam taką sałatkę na necie (bez ananasa)

• słoiczek selera
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 10 dag szynki, pokrojonej w kostkę
  • 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej z kostkę
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
Selera, kukurydzę, fasolkę i groszek odsączyć z zalewy i przepłukać zimną wodą. Otrząsnąć z nadmiaru wody i przełożyć warzywa do salaterki. Dodać szynkę, paprykę, majonez i musztardę. Wymieszać i podawać. Można posypać natką pietruszki.

CÓRCIA

Stary 2011-12-13, 22:52   #3135
ultraradiola
Wtajemniczenie

uciekam spać bo jutro muszę mega wcześnie wstać

badanie krwi, moczu, hiv i jakieś jeszcze jedno.

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:00   #3136
*Agatek*
Zakorzenienie

Agawoo a dlaczego bez ananasa? Nie lubisz?? Jadłam mega sałatkę właśnie z ananasem, którego nie czuć:

- 30 dag szynki konserwowej (kroimy w kostkę)
- puszka- dwie kukurydzy konserwowej
- 1 duży słoik selera we wiórkach
- puszka ananasów (kroimy w kostkę)
- troszkę majonezu

Jest MEGAŚNA!!!!!! uwielbiam, ubóstwiam tą sałatkę taka na 'szybko' ale boska!!

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
No popatrz co to się w przyrodzie dzieje - ja do mojego pas mówię "kotuś" Uwielbia się miziać, rano wskakuje do łóżka trąca mnie delikatnie łapeczką i wydaje dzwięki podobne do miałczenia (mój pies prawie wcale nie szczeka) w ten sposób mnie budzi i czeka na pieszczoty A aportowanie to mu średnio wychodzi Najlepsze jest to, ze niebardzo lubi mięso, kotleciki odpadają, woli surową marchewkę, ogórka kiszonego, banana, pomidora, kapustę, wszelkie cytrusy, no taki pies-jarosz Nooo chyba, że poczęstuję go kiełbachą wędzoną, to oczywiście nie pogardzi
to się zgadałyśmy ogórka kiszonego, banana??? szok!! mój to bita śmietanka, świeży chleb/bułka, spody od ciasta, kremy od ciasta, ser pleśniowy, ser topiony w plastrach

Cytat:
No ja w życiu nie byłam u gina-kobiety. Tak jakoś niechcący wyszło że ciągle na mężczyzn trafiam
mnie to już ginów oglądało w życiu hmmm, policzę... 4 z tego 1 nie widział mnie nagiej a do kobitki miałam iść na usg, ale się okazało, że ona nie umie i wtedy mnie pokierowała do Dr. Maleńczyka- od tamtej pory jestem mu wierna

czubasek20 nie ma to jak facet, nie? chłopa na lewo nie bardzo, to chociaż gin pomaca

Stary 2011-12-13, 23:03   #3137
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
witam wieczorkiem

Ja dzisiaj znowu cały dzień poza domem. Korzystam puki jeszcze moge
Pojechałam z tżtem do Dublina, bo miał tam szkolenie i połaziłam sobie w tym czasie po sklepach. Kupiłam dwa pajace dla Milenki, jeden się nada w razie gdyby sie Maksiu okazał bo jest pomarańczowy. Drugi różowy(zazwyczaj sie wystrzegam tego koloru) ale nie mogłam się oprzeć temu misiowi

Mrożę już ugotowane, bo i tak na Wigilię odsmażamy. W zeszłym roku posłuchałam kolegów z pracy i mroziłam surowe, było to wygodne bo mamy zamrażalnik wielkości pokoju w robocie a tam je robiłam i mroziłam. Super powrzucałam do woreczków, ale we Wigilię i tak musiałam je ugotować wcześniej a później odsmażyć bo kilka dni przed Wigilia ugotowałam sobie kilka i strasznie długo trwało gotowanie a farsz sie zrobił paparapa. U nas wszyscy lubią smażone pierogi wiec nie ma problemu, tylko je rozmroże w dniu Wigilii i chwilę podsmażę. Jedna mamusia pisała coś o tylko podgotowaniu, ja osobiście nigdy tak nie robiłam zawsze gotuję do końca
Kasik, śliczne zakupy

Ja pisałam o tych pierogach
W sumie to podgotowanie to tak jakby normalne ugotowanie - bo zawsze je podkradam jak mama robi i są normalnie ugotowane - tylko mama je łowi od razu po wypłynięciu na wierzch, a normalnie trzymalaby chwileczkę dłużej

A surowe mrożone bleeeeee Potem ani tego odmrozić do odsmażenia, ani ugotować
A te ugotowane można albo na wodę jeszcze raz, albo właśnie odsmażyć

Stary 2011-12-13, 23:04   #3138
*Agatek*
Zakorzenienie

Ahhh zapomniałam dodać najważniejszego!

Wiecie co moja teściowa odwaliła??

Odniosłam do kuchni na stół pusty słoik po ogórkach kiszonych i co teściowa z nim zrobiła??

Schowała go do lodówki!!
To jest dopiero blondynka z prawdziwego zdarzenia!
"myślałam, że jest pusty" mało wody, nie widać ogóra, ale nie, lepiej wstawić do lodówki, ale z niej polewam dziś

A kiedyś w lato spadła jej marynarka przy naszej bramie, a ona: "ale świnia jakaś rzuciła nam coś pod bramę!!" a ja mówię "noo i coś duuużego" a ona szybko się podniosła, zczaiła się, że nie ma swojej marynarki i poleciała po nią wtedy też się z niej śmiałam

Stary 2011-12-13, 23:15   #3139
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
ja kiedyś robiłam sałatkę z selera, do końca nie pamiętam ale była w niej kukurydza, żółty ser starty na tarce, seler ze słoiczka, kukurydza, majonezik, ogórek kiszony i chyba piers kurczaka (nie jestem pewna)...a w sumie to mozesz skomponować własną sałatkę
mmmmm... aż sama nabrałam ochoty na takie cudo
No możliwe, że tak zrobię
Ale dzięki za podsunięcie pomysłu z serem żołtym, też wykorzystam

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

kosmetyki mam nivea a chusteczki huggiesy bo były w promocji 4 opakowania chyba za 12 zł to grzech byłoby nie kupić

chciałam Ci dać fajny przepis na sałatkę ale teraz doczytałam że nie chcesz ananasa
Kochana, jak sprawdzony to daj Myślę, czy nie zrobić tak pół na pół (bo ja z ananasem zjem, tylko mama nie - a nie chcę robić sama dla siebie)

A te Huggiesy też chciałam, ale u mnie w Tesco już nie było w pierwszym dniu

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
agawooo znalazłam taką sałatkę na necie (bez ananasa)

• słoiczek selera
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 10 dag szynki, pokrojonej w kostkę
  • 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej z kostkę
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
Selera, kukurydzę, fasolkę i groszek odsączyć z zalewy i przepłukać zimną wodą. Otrząsnąć z nadmiaru wody i przełożyć warzywa do salaterki. Dodać szynkę, paprykę, majonez i musztardę. Wymieszać i podawać. Można posypać natką pietruszki.
Mmm,brzmi smakowicie Ale ten groszek i fasola mogą stanowic mieszankę wybuchową
Chyba jutro zrobię jakąś kombinację z tym selerem

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Agawoo a dlaczego bez ananasa? Nie lubisz?? Jadłam mega sałatkę właśnie z ananasem, którego nie czuć:

- 30 dag szynki konserwowej (kroimy w kostkę)
- puszka- dwie kukurydzy konserwowej
- 1 duży słoik selera we wiórkach
- puszka ananasów (kroimy w kostkę)
- troszkę majonezu

Jest MEGAŚNA!!!!!! uwielbiam, ubóstwiam tą sałatkę taka na 'szybko' ale boska!!

to się zgadałyśmy ogórka kiszonego, banana??? szok!! mój to bita śmietanka, świeży chleb/bułka, spody od ciasta, kremy od ciasta, ser pleśniowy, ser topiony w plastrach

mnie to już ginów oglądało w życiu hmmm, policzę... 4 z tego 1 nie widział mnie nagiej a do kobitki miałam iść na usg, ale się okazało, że ona nie umie i wtedy mnie pokierowała do Dr. Maleńczyka- od tamtej pory jestem mu wierna

czubasek20 nie ma to jak facet, nie? chłopa na lewo nie bardzo, to chociaż gin pomaca
Agatek, moja mama nie zje z ananasem, a nie chcę dla siebie tylko robić, ale chyba zrobię taką pół na pół (tzn. dwie sałatki) Może mama pomyli miski i się przekona do tego ananasa

Dziewczyny, ja dobrze widzę??? Pies je banany, ogórki i cytrusy??

Stary 2011-12-13, 23:24   #3140
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek, moja mama nie zje z ananasem, a nie chcę dla siebie tylko robić, ale chyba zrobię taką pół na pół (tzn. dwie sałatki) Może mama pomyli miski i się przekona do tego ananasa
zrób bez ananasa i zobaczymy jak mama zareaguje tylko pokrój drobno, żeby się zczaiła :admin mój szawgier na praktykach robił tą sałatkę, a jak wniósł ją do domu i od tamtej pory na imprezy czy święta zawsze ją zrobimy i ma ogromne wzięcie
Troszkę majonezu, żeby się wszystko fajnie 'złączyło' no i oczywiście sól i pieprz jeszcze
Cytat:
jakiś ewenement!!!

jutro zamawiam łóżeczko

Idę smarować brzuch po raz 4, bo mnie znowu swędzi oszaleć można!!! myjku- myjku i idę spać, bo jutro idę pozałatwiać sprawy różne

Dobranoc dzieciaki

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-13 o 23:28
Stary 2011-12-13, 23:37   #3141
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

haha, no jakieś to poczęcie było, ale czy niepokalane... gin jak to zobaczył to się śmiał i pochwalił

Kurde, dziewczyny, wy już torby pakujecie w 33-34tc... ja jeszcze nie mam spakowanej

Mała stopka ja w 31-32tc miałam szyjkę 28mm ale lekarz mówił, że jest ok, tyle że rozwarcia nie było. Wczoraj mi nie powiedział ile ma.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
o jeju ale gigant z niego, skierowali cie na CC przez to bo masz termin podobny jak ja więc jeszcze ponad 3tyg wiec może urosnąć, nie
gratki za badania fajnie że się odezwałaś

btw ciekawe ile waży mój szkrab
jeszcze nie, wizytę mam za dwa tygodnie i zobaczymy co będzie. U nas cesarka od wagi 4500g...

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Informacja dla dziewczyn z Bydzi które będą rodzić w Mswia

Rozmawiałam dzisiaj z położną na temat tego co zabrać ze sobą

No więc:
  • 2 koszule (jedna do porodu)
  • klapki pod prysznic
  • akcesoria toaletowe ( ręcznik, mydło itd. według uznania)
  • dowód osobisty
  • legitymacja ubezpieczeniowa ( nie musi być aktualnie podbita, chodzi tylko o numer ubezpieczenia)
  • karta ciąży
  • grupa krwi
  • wynik gbs
Dla dzidzi:
  • pampersy
  • chusteczki nawilżane
  • linomag (polecała i większość mam teraz podobno używa na oddziale)
Przy porodzie może być ktoś z bliskich, nie trzeba chodzić do żadnej szkoły rodzenia. Na pytanie jak długo może ktoś być przy mnie już po porodzie, pani powiedziała że są bardzo elastyczni
Jeśli chodzi o znieczulenie, generalnie podają dolargan i wiele kobitek daje radę na tym , a jak chce zzo to nie ma problemu - mają anestezjologa na oddziale Oczywiście za free.
Kobitka była przemiła
byłaś oglądać oddział? Bo ja właśnie od tygodnia dzwonię i się umawiam przydatne informacje, bo ja jeśli nie zacznę rodzić wcześniej chcę właśnie do mswia iść
masz tam jakąś położną? opłacasz ją?

Cytat:
ale gigant! ekstra byś mi oddała z 300 gram to się bym wcale nie obraziła
bierz, możesz nawet 500g wziąć jakby, ja na początku miałam umowę, że mały ma być mały i drobny a ten sobie jaja ze mnie robi i do tego tyłek wypina... jak w brzuchu już się nie słucha i pokazuje to co będzie potem

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dobranoc obyś miała spokojną noc, ja ostatnio (odpukać) śpię dobrze

Cytat:
A ja własnie myśle co jutro na obiad zrobic
A tak w ogóle to chyba mam zgagę (ale nie wiem na pewno)
fajne łóżeczko, ja też na początku je wybrałam, ale w końcu zmieniliśmy zdanie...

nie wiesz czy masz czy nie masz? czy nie wiesz czy to co masz to zgaga

ja na obiad robię jutro pomidorówkę, zachciało nam się zupy

A co do chusteczek, mam 4 paczki Huggisów i 4 paczki Pampers Sensitive...

Zmykam spać, dobranoc
Stary 2011-12-13, 23:38   #3142
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
jakiś ewenement!!!
heeehh... no ja też na początku byłam w szoku jak ogóry kiszone wsuwał, teraz to już mnie niczym nie zadziwi. W sumie to nie ma takiego warzywa i owocu którego by nie zjadł a np. udka z rosołu to nie ruszy Taki mój mały dziwoląg

CÓRCIA

Stary 2011-12-13, 23:50   #3143
MMONIKA9
Wtajemniczenie

LASECZKI MAM PYTANKO bo ja od 2 dni słysze dziwne bulgotanie na środku brzucha nie umiem określić tych dzwięków dokładnie ale słychać takie bulgotanie burczenie jak by w jelitach przelewanie się wody??? ma któraś z was coś podobnego bo nie wiem czy to normalne???

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

a co sie stało z zośką??obraziła sie na nas? bo widze ze na innym forum sie udziela a do nas nie zagląda
Stary 2011-12-14, 00:08   #3144
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

fajne łóżeczko, ja też na początku je wybrałam, ale w końcu zmieniliśmy zdanie...

nie wiesz czy masz czy nie masz? czy nie wiesz czy to co masz to zgaga

ja na obiad robię jutro pomidorówkę, zachciało nam się zupy

A co do chusteczek, mam 4 paczki Huggisów i 4 paczki Pampers Sensitive...

Zmykam spać, dobranoc
Nie wiem, czy to co mam to zgaga Bo nigdy nie miałam
Ale obstawiam, że tak, bo jakieś takie dziwne nieznane uczucie, więc co to może być??

Niezły zapas chusteczek

A my przerobiliśmy milion łóżeczek, i w końcu stanęło na tym

Też zmykam spać

Stary 2011-12-14, 08:16   #3145
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry

Pierwsza z rana :bo unce:

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
LASECZKI MAM PYTANKO bo ja od 2 dni słysze dziwne bulgotanie na środku brzucha nie umiem określić tych dzwięków dokładnie ale słychać takie bulgotanie burczenie jak by w jelitach przelewanie się wody??? ma któraś z was coś podobnego bo nie wiem czy to normalne???
nie wiem co to może być... może jelita? chociaż one raczej nie są na środku. Mi burczy ale tak normalnie, po bokach...

Cytat:
Nie wiem, czy to co mam to zgaga Bo nigdy nie miałam
Ale obstawiam, że tak, bo jakieś takie dziwne nieznane uczucie, więc co to może być??

Niezły zapas chusteczek

A my przerobiliśmy milion łóżeczek, i w końcu stanęło na tym

Też zmykam spać
hihi, kupowałam jak promocje były, jedne z biedronce, drugie w markecie jakimś, w pakach wielkich. Tych chusteczek podobno się zużywa bardzo dużo i idą jak woda
Stary 2011-12-14, 08:21   #3146
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Pierwsza z rana :bo unce:

O nie ! Wyprzedziłaś mnie! Patrze nikt nie napisał, ale odświeżyłam strone i skucha!

Dzień dobry!!!
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 08:24   #3147
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Ja dziś też nie śpie od 5wszystko przez TZ bo jak ma drugą zmianę to śpię przy nim do 9tej, a jak idzie na pierwszą to koniec spania o 5tej
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Witam Brzuchatki

Widzę, że błąd zrobiłam zakupując wczoraj ostatnie rzeczy z wyprawki (zostały mi już tylko gł apteczne zakupy) skoro jest tyle rewelacyjnych pomysłów jak sobie poradzić w dobie kryzysu

Pępek mi się nie zmienił od początku ciąży, choć myślałam, że wyskoczy bo on taki połowicznie wklęsły zawsze był.

Gratuluję udanych zakupów i wizyt lekarskich!

My jutro zaczynamy 34 tc i czeka nas wizyta u gina, pierwsza poszpitalna. Mam nadzieję, że z tą moją szyjką jest już lepiej.... Może chociaż siedzieć pozwoli bo z tym leżeniem to już psychicznie rady nie daje, taki niepotrzebny człowiek się czuje, ani nic zrobić ani pomóc przed świętami... Leżę tylko i patrzę jak mąż zapierdziela i ryczeć mi się chce... Eh kiepsko z tym moim nastrojem...

A zdradźcie mi dziewczynki co kupujecie do pielęgnacji krocza? Tak się właśnie zastanawiam czy zostawić swój sprawdzony płyn czy coś dokupić.
Annyonne za 34tc i kciuki za wizytę.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 08:28   #3148
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Idę nadrabiać Was, bo po wczorajszej wizycie i szaleństwach nie miałam już siły nawet czytać

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 08:29   #3149
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
O nie ! Wyprzedziłaś mnie! Patrze nikt nie napisał, ale odświeżyłam strone i skucha!

Dzień dobry!!!
hahahah :brzyda l:

chyba pierwszy raz mi się zdarzyło

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! Ja dziś też nie śpie od 5wszystko przez TZ bo jak ma drugą zmianę to śpię przy nim do 9tej, a jak idzie na pierwszą to koniec spania o 5tej
Ja obudziłam się o 7, ale przepękałam godzinę w łóżku...

Muszę coś zjeść

parówki i kakao na śniadanie
Stary 2011-12-14, 08:35   #3150
agacia_cz
Zadomowienie

witam wszystkie mamusie
ja znowu muszę się pożalić wczoraj się zalałam łzami bo ojciec powiedział że na żadne "podpisanie kontraktu" się nie wybiera ;/ w sobotę biorę cywilny przykro mi bardzo że nie chce iść ;( powiedział że my to chyba w Boga nie wierzymy że kościelnego nie bierzemy.... ehhhhh na serio to przykre
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości