|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
madziwnia, wzruszający bardzo ten filmik, i tym bardziej, nigdy, przenigdy nie chciałabym mieć bliskiej osoby z daleka od rodziny
oliwciu, ciężka sprawa z tymi alergiami, może byś poszła jeszcze do dermatologa dobrego? oni często mają inne podejście. A może te testy o których po pisała? jeśłi to by było pokarmowe to właśnie duży problem stanowi diagnoza, bo jak dziewczyny pisały-objawy mogą się utrzymywać długo po odstawieniu podejrzanej rzeczy, a jeśli podejrzanych jest kilka, to klops.... Cytat:
ja czyszczę patolem, ale tak bardziej na zewnątrz, jej dośc dużo tego tałatajstwa wyłazi, więc zgarniam Cytat:
a ja też bliźniak i nigdy się nie spóźniam, roztrzepana jestem (ale jednocześnie poukładana i zorganizowana) i nie bałaganię. A ja nie specjalnie w to wierzę i się na tym znam sidorcia, ale fajna natalcia i te włosy izz, bardzo współczuję tego dziona, ma nadzieję że już lepiej ![]() Cytat:
![]() a tego co pamiętam to one wszystkie dość duże są --- <przychodzę do pokoju, M. czyści małej gluty> -nie mam gilów -no cieszę się bardzo -mamusia dumna
|
|
|
#3782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie czyszczę tylko ręcznikiem przecieram ale moje dzieciaki tej woskowiny praktycznie nie mają więc nie dłubię Cytat:
Pop TZ trafił ?
|
|
#3783 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wychodzą mu takie plamki liszajowate jak kiedyś Amelce?? nic nie zmieniałaś z kosmetyków/płynów do płukania/proszków itp.?? kurde zastanawiające teraz jak dzieciaki jeszcze wszystko jedzą to już w ogóle ciężko dojść ja tez mam płyn do rozpuszczania woskowiny, ale używam go rzadko, co jakiś czas czyszczę jej pałeczką choć wiem, że nie powinnam, ale jej tyle tego wychodzi, że nie wyobrażam sobie jej tego nie wyjąć Cytat:
Cytat:
![]() Ja się nie znam na znakach, ale uważam, że Lew jest najfajniejszy ![]() czyli pałeczki do uszu?? Libra dzięki uświadomiłaś mi, że nie tylko moja zwiewa jak mówię, że trzeba się ubrać i nie tylko ja muszę radzić sobie z "flakiem" i się siłować Evitka śmiem twierdzić, że ty i Lenka jesteście podstawione, toż to niemożliwe, żeby takie małe dziecko tak pięknie mówiło i rozumiało (żartuję boska jest Ps. donoszę, że moja używa nowego zwrotu "nie mam"
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia zryczalam sie jak bobr, tezetowi az lezki polecialy!
Libra no zgadza sie, zawsze mowie co mysle, chociaz czasem to strasznie na nie korzysc dziala,bo mozna by bylo najpierw pomyslec a pozniej klepac ozorem:P Sidorcia malutka jest sliczna! Wspolczuje chorym dzieciakom, naszej juz przeszlo na szczescie. Co do alergii naszej tez wyszlo uczulenie i cholera na co;/ izazula fajny pomysl z albumem, jutro bede u rodzicow to moze cos podwedze ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- minka co do "nie mam" mojej sie spodobalo odwrotnie "ma nie" i np: co tam masz? O-dzie? No w raczkach O-Ma nie nic
|
|
#3785 | ||
|
Zakorzenienie
|
To masz fajna nazwę na nie
JUz znacznie lepiej. Zasypianie było dość długie ale spokojne. I bardzo dobrze to ujęłaś "roztrzepana ale poukładana" ![]() Lenka jest rozbrajająca. Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pomysłu, fajne są te mozaiki magnetyczne do układania, ja kupiłam spadające małpi 5- letniej dziewczynce, sama taki prezent wybrała
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Iza- opis skorpiona idealnie pasuje do mojego taty
|
|
#3787 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to mozna ciastolinę na sztuki kupić? gdzie to kupujecie w sklepach zabawkowych? Cytat:
bliźnięta jak to bliźnięta dwojaką naturę mają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja akurat wszystkie bliźnięta które znam (troje z rodziny) to roztrzepańce, spóźnialskie ,bałaganiarskie, nigdy nie wiedzą gdzie co mają i ciągle coś zapominają ,a i gęba im sie nie zamyka ![]() A co tam za prezenty robisz? Sidorcia fajna mała Ja nie czyszczę uszu patyczkami tylko ręcznikiem wycieram , zresztą i tak zawsze tam woda wleci to muszę wytrzeć , jak myję głowę to kładę go w wannie Mój Miko się straszny zbój robi ,zaczyna bić i nie wiem z kąd to wziął , u nikogo nie widział takiego czegoś , ja udaję że płączę i on się zaraz leci przytulić ale co tu zrobić ,jak go oduczyć czy samo przejdzie czy tak zostanie ,nie mam ochoty być wzywana do przedszkola co tydzień ![]() Dziewczyny co wy tak narzekacie na to spanie ,do której byście chciały żeby dzieci spały? Mój śpi do 7 jesli o 7 nie wstanie to idę go budzić , bo później będzie cyrk z zaśnięciem po południu. Usypiam go w wózku , nie ma opcji że się sam połozy i zaśnie ganiałby do wieczora i już by był taka jęczydupa nie do wytrzymania więc drzemka musowa. Jeszcze nie dawno bywały 2 w ciągu dnia a teraz 1 tak od 1 do 2,5 h. Zawsze jest to między 14 a 15 ,chyba że gdzies jedziemy to w aucie usnie. |
|||||
|
|
|
#3788 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny,dzisiaj narazie widzialam tylko raz kreseczke więc jest szansa,że to mija.Właśnie chciałam zrobic testy z krwi ale jak my we dwoje nie moglismy go utrzymac do zwykłego zdjęcia trg to ja sobie nie wyobrażam jak by mu sie miały w żyłke wbić
![]() przy szczepieniach nigdy nie robił cyrków Madzia ja słyszałam,że jak dziecko bierze długo takie leki odczulające to powinno tez brać cos na wątrobę Izazula no to też macie nieciekawie wlaśnie mi to podejrzane,że miał przykładane dobę tym rywanolem i nagle takie uczulenie i jak tu wierzyć lekarzomMinka to nie są liszaje bo to sie pojawia i za kilka minutek tego nie ma,to wygląda jakbyś się żelazkiem oparzyła taka biała lekko wypukła kreska i dookoła zaczerwienienie Jesli chodzi o spanie to Danielek przesypia całą noc,zdarza mu się obudzic na chwilę z placzem pewnie jak mu się coś śni ale to rzadkość,tylko,że ostatnio właśnie przy mojej mamie wogóle nie śpi i dopiero usypia jak tż przychodzi z pracy,więc jak uśnie ok 16 to póxniej tańcuje do 23,teraz tez jeszcze nie śpi a jeżeli chodzi oczyszczenie uszu to ja normalnie myje podczas kąpieli a po kapieli patyczkiem wycieram tylko to co widać,nie wkładam mu do środka Libra Danielek tez mial tak z biciem ale juz mu przechodzi,próbowalam różnych metod,udawanie,że boli i płaczę,tłumaczenie nie wolno i dalczego,krótkie nie i odejście,prowadzenie do kąta itd najbardziej u mnie sie sprawdziło-jak on mnie klapnął to nic na to nie mówiłam tylko odwaracalam jego uwagę np Danielek zobacz jaki ten pan w telewizji ma czapeczkę,gdzie położyliśmy ta książeczkę z traktorem itd. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-12-13 o 23:05 |
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
No tak właśnie myślę że najlepsze będzie odwracanie uwagi
|
|
|
|
#3790 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
w końcu mi internet włączyli,oczywiście czytałam Was na terefonie ale tam nie lubię pisać.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja to się cieszę że my nie mieszkamy w bloku bo moje dziecko bardzo często krzyczy. A krzyczy bardzo głośno - głos po mamusi. JA gdy śpiewałam w chórze kościelnym to mi nigdy mikrofonu nie dawali bo i tak bez zagłuszałam wszystkich. A najfajniej jest wtedy gdy razem sobie wrzeszczymy wtedy wszyscy zatykają uszy i uciekają . Uwielbiamy razem krzyczeć i piszczeć.Przy ubieraniu też zawsze musimy się nabiegać a że w domu ma gdzie biegać to i my mamy. A że w domu mamy mała ekshibicjonistę to ciągle latamy i ją ubieramy a ta się rozbiera .Na spacery to zwykle zabieramy mały wózek lub cięzarówką bo ona jak coś pcha to nie ucieka nam. Nawet do CH jak jedziemy to z mały wózkiem - rączki ma zajęte no i ciężej z tym uciekać. Cytat:
Sidorcia - masz nie tylko śliczną córkę ale też bardzo Mądrą Cytat:
Co do Panny to się nie zgadzam z opisem - przynajmniej to nie pasuje do tych co ja znam.Główną cechą panny która mi osobiście rzuciła się w oczy to pedantyzm. Szczere nie są chyba że kogoś dobrze znają. Trafił dziękuję. Na razie nic tam nie kupiła ale chciałam aby popatrzył na żywo jak to wygląda i pogadał na co zwracać uwagę.
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
PoP fajnie musi to wyglądac jak biegacie krzycząć,nakręć filmik dla nas
![]() a ja jestem panna i się nie zgodzę,pedantyczna nie jestem lubię mieć czysto ale bez przesady a szczera przynajmniej staram się być chyba,że komus miałabym przykrosć sprawić to mijam się z prawdą heheu mnie akurat mama panna ojcie bliźniak połączenie fatalne,ale są ludzie i ludzie ![]() ja akurat nie przywiązuje dużej wagi do znaków mój malutki jest rybka a ja nie znam żadnej rybki Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-12-13 o 23:41 |
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i taka malo konkretna - niezdecydowana jestem:Pa moj tezet to waga:P nie mam pojecia czy dobre polaczenie ale daje rade:P Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2011-12-13 o 23:44 |
|
|
|
|
#3793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż u mnie w rodzinie na 5 osób 4 to bliźnięta (starszy brat się wybił i jest wodnikiem) to wszyscy jesteśmy inni... moj tato nigdy się nie spóźnia i wszyscy się śmieją że według niego zegarki można nastawiać... mama zawsze musi mieć porządek ale zawsze się spóźnia... mój brat na pewno nie jest roztrzepany ale zapominalski straszniee! powie mu się że ma coś przynieść z góry i zanim tam wejdzie to już nie pamięta a ja jestem szczęśliwą posiadaczką wszystkich cech które opisałaś![]() drcron- mi się podobają takie zestawy do szycia misia... masz już gotowe części i zszywa się je razem... może 4 latka sama tego nie zrobi ale rodzice mogliby pomóc poszukam.... znalazłam... oo coś takiego http://www.boskasteddies.com/sklep/g...,Wykoncz_misia a co do prezentów pod choinkę to młoda pomęczę cię trochę pytaniami!! bo jak tak pisałyście o tych blendach to ja wpadłam na pomysł że kupię Marcinowi filtr gwiazdkowy oo taki http://allegro.pl/star-filtr-gwiazdk...993288289.html powiedz mi czy taki będzie dobry? a o takim zestawie co myślisz? http://allegro.pl/zestaw-makro-hd-ak...980355673.html no i jeśli ten filtr i soczewki są ok to powiedz mi (ja się kompletnie na tym nie znam więc możesz się śmiać z moich głupich pytań ) czy dobry rozmiar wybrałam... na obiektywie (tamron) wyczytałam ze ma 28-100mm i przekątną 72... w opisach pisze że filtr i soczewki też mają 72 więc pasują tak? ja was tak podczytuję ale jakoś nie umiem się zebrać żeby odpisać... z tego co pamiętam (a że ja zapominalska to niewiele tego darusia- zdj Oliwki i Amelki przesłodkie!! pop- co ty piszesz nam tu ze Oliwka jest łysa?? śliczną ma fryzurkę!! a Marcin ciągle powtarza że Oliwka jest bardzo ładna i do ciebie podobna sidorcia- Natalka naprawdę wygląda jakby żadnego zabiegu nie miała! i te jej oczy... ![]() plmadzia- my mamy te duże klocki z wadera. mala nimi się fajnie bawiła ale odkąd ma duplo to tamte tylko raz wyciągnęła... kiedyś z tych pojedynczych zbudowała miecz i machała nim robiąc 'żuuuuu żuuuu' napatrzyła się jak kuzyn macha mieczem z gwiezdnych wojen i też sobie taki zbudowała aa i pisałaś kiedyś że starszy lubi Samsama! to żaden wstyd! my też lubimy!! cała nasza 3ka a najbardziej łóżkosikacze! kupiliśmy dziś małej 2gą płyte z bajkami i puzzle z Samsamem będzie miała pod choinkę od mojego brata my już od tygodnia walczymy z katarem... tzn z kala juz ok ja mam większy katar do tego głowa ciągle mnie boli i tabletki na zatoki znowu łkam;/ no to chyba tyle.. uciekam spać bo mała znowu mnie obudzi przed 9 (dziś poszła się bawić do 2giego pokoju aż w końcu nie wytrzymała i zaczęła krzyczeć 'mamo chodź!) aa a ja miałam się wam pochwalić! moja mała 2 tyg temu jak zawsze wstała wcześniej ode mnie bawiła się w 2gim pokoju aż w końcu przyszła po mnie i ciągnąc mnie za rękę mówiła 'posze chodz! tam!' na co ja do niej dobrze ale chodź daj mamie buziaka i się przytul! a ona przytuliła się do mnie i mi powiedziała 'badzo kocham cie!'... normalnie dobrze że siedziałam bo kolana by mi się ugięły z wrażenia... jej pierwsze niewymuszone kocham i tego samego dnia przy śniadaniu zobaczyła kalkulator na stole i kazała go zobie dać po czym 'zadzwoniła' do babci i mówiła 'Ania co obisz? u Mysi? tak! nyna uhm.' myślałam że padnę! Mysia to Marysia moja babcia a nyna to śpi dobra może jutro uda mi się coś napisać! pa
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja często pytam ludzi o znak zodiaku , żeby mniej więcej wiedzieć co się spodziewać
mówcie co chcecie ale coś w tym musi być
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
machaj a powiedz twoj tezet lubi takie wynalazki?? chodzi mi o filtr gwiazdkowy (wogole nie wiedzialam ze cos takiego jest
) bo taki efet mozna uzyskac przy dluzszym naswietlaniu zdj ... i kreci go makro fotografia?? i jakie macie obiektywy co do wielkosci to na dekielkach jest rozmiar i jesli stamtad wzielas to 72mm to bedzie ok i jakie filtry macie juz ??
|
|
|
|
#3796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a że nie mam pomysłu na prezent (torbę którą sobie zażyczył kupiłam mu na mikołaja) to pomyślałam o tym filtrze... makro to mi się bardziej podoba ale marcin kiedyś też robił... teraz ma mniej czasu na aparat... a ja chciałabym żeby do tego wrócił i miał jakąś odskocznie od pracy i od nas obiektywy mamy 2... jeden z sony taki mały 55.. nie używany w ogóle... bo marcin od razu zmienił na tego tamrona... rozmiar przepisałam z obiektywu więc chyba powinien pasować... a co do filtrów to ma już polaryzacyjny... a poleciłabyś coś fajnego? zamiast tych makro np?? libra- ja sie na znakach zodiaków nie znam kompletnie... nawet nie umiałabym powiedzieć ich w dobrej kolejności ![]() ehh ide! bo jutro znowu będę padnięta z rana;/ |
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
hmm to jesli mowil o gwiazdkowych to chyba bedzie trafiony
z takimi fitrami makro nie mialam do czynienia... bo nie bawilismy sie w makro... ale w sumie fajny sposob na zwiekszenie ogniskowej...troche sobie poszperalam w necie i fajny gadzet jak robi sie zdjecia makro... tylko pisza za przy 10 moze juz byc ciezko z ostroscia... filr jaki jeszcze mozna by bylo polecic to polowkowy szary - ktory zabiera troche swiatla z polowy zdjecia
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
ja swoja drogą mieszkalam z 2 lwami na raz, ojciec i mąż....
tz z 28 lipca, ojciec z 27. Czy odwrotnie? ![]() oba uparte jak osły! normalnie z deszczu po rynne heheheh
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JA też uważam ze Oliwka to cała ja. Oczywiście jestem w tym twierdzeniu w dużej mniejszości ![]() Kiedy ja sie doczekam takich słów . Wtedy na pewno się poryczę ze szczęścia.----------------- Zacytuję Wam dialog mojej Oliwki, Siedzę sobie a ta podchodzi z tyłu mnie - Mamooo?? - Co Oliwka? - JAJO!!! < i tu jej śmiech> Miało być jajco ale trochę jej nie wyszło ![]() ---------- Tak mi sie jeszcze przypomniało o ciastolinie. My chyb w poniedziałek wieczorem sie bawiłyśmy i skończyło się tym że wszyscy włącznie z Babcią i wujkiem coś lepiliśmy. Więc to jest świetna zabawa dla wszystkich w domu.
|
|
#3800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do bliźniąt to wypisz wymaluj mój Eryk Ja jestem lwica. I pewnie przez to teraz mam taką sytuacje jaką mam Jestem strasznie pamiętliwa, nigdy niczego nie zapominam![]() Cytat:
Cytat:
![]() A do Eryka zawsze tz mowił że jak będzie niegrzeczny to pójdzie do lochu śmierdzącego zgniła kapustą ![]() ![]() To kupię te małe Wadery na próbę. Dzięki dziewczyny za opinie I mam taki problem z Eryka kolegą. Chłopiec ma tyle co Eryk czyli 7 lat. Przychodzi do nas od razu po szkole, czasami nawet jak jeszcze Eryka nie ma, to już siedzi i czeka . Potem siedzą na kompie w sypialni i grają na zmiane. Ale np wczoraj wziełam Eryka do lekcji, a ten tak siedział i sobie grał. Z lekcjami do późna nam zeszło bo w między czasie musiałam młodego do spania obrobić. I tak troche o tym chłopcze zapomniałam, i poszedł do domu o 22.30 kurna a rodzice nawet do niego na komórkę nie zadzwonili . Przeważnie około 21 go przeganiam, bo Eryka do kapania wyganiam, a wczoraj miałam poślizg spory. Dziwne troche no nie Ja nawet nie znam jego rodziców i oni mnie też na oczy nie widzieli, co lepsza Eryka wogle nie znają bo u nich nie był. Jakby mi Eryk nie wrócił do 18 do domu to bym już na policje dzwoniła i szukała jakby np telefonu nie miał, a tamten chłopiec ciągle przychodzi, więc nikt nie ma do niego o to pretensji.
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba nie puściłabym dziecka do obcych ludzi. Musiałabym pość i zobaczyć kto to jest. a Jakby takie maluch (7 lat) nie była w domu do tej 19-tej to zawału bym dostała i wszystkich włącznie z policją obdzwoniła.
Dziwne to trochę że go nie szukają. AniaP - ja misia już mam w domu. wczoraj mi go przywieźli.
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra to panna- straszna bałaganiara, chociaż w szafkach ma porządek, ale za to w pokoju masakra.
Ja rak- uparciuch
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
Machaj
Madzia no pewnie,że to dziwne a to w miare normalna rodzina jest?oni się nie martwią np,ze dziecko nie jadlo tyle godzin? |
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
sidorcia bardzo sie cieszę że wszystko idzie w dobra stronę
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Baobabek zdrówka dla Kubusia ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- hehehe aparatka
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mu co jakis czas cos daje do jedzienia. Ale ze taki maluch po 22 ulicami chodzi. Ja go nie mam jak odprowadzic bo chlopcow samych w domu nie zostawie.
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia właśnie miałam pytać czy on tak sam chodzi do domu po 22? On chodzi z Erykiem do jednej klasy? Dziwne że nikt się o niego nie martwi.
|
|
#3807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wogóle to nie przywiązuje uwagi do tego kto jest spod jakiego znaku ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
fajnie bo juz jesteśmy zdecydowani i kupimy ciastolinę Trochę sie wkurzyłam bo wczoraj sie dowiedziałam że Maciej pod choinke dostanie prawie od wszystkich klocki duplo ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- PL-madzia dziwne że ten chlopiec całe dnie u was spędza wychodzi na to że nikt o niego sie nie martwi , wychodzi od Was bardzo późno ... podpytaj może gdzie mieszka i obczaj jego rodzinę może, kurde nie wiem, ale to jest strasznie dziwne
|
|
#3808 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blendy odpuściłam Dzięki w ogóle Cytat:
- co chcesz na Gwiazdkę? - jajo! (no i wymyślanie prezentu z głowy )Ciastolina fajny pomysł - na pewno rozwija wyobraźnię i manualnie zresztą też. A ja mogę polecić książeczki dla naszych dzieci: Zobacz, gdzie mieszka Miś Bodo ładnie wyrysowane mieszkanie, dużo szczegółów do pokazywania, na jednej stronie jakieś pomieszczenie, a na drugiej przedmioty z danego pokoju z dwiema nazwami (pol+ang) Ola jeszcze lubi taką z otwieranymi okienkami Takiej - nie polecam - ma błędy ortograficzne ![]() Oprócz tego puzzle - sara pytała - moja bardzo lubi, takie drewniane z bolcem już opanowała, teraz układa takie coś - skubana świetnie pamięta gdzie które zwierzątko powinno być Edytowane przez catro Czas edycji: 2011-12-14 o 09:24 |
||
|
|
|
#3809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my na razie masą solną się bawimy (cistolina czeka) i nie wiem kto się lepiej bawi ![]() Cytat:
![]() nie mniej jednak mnie się takie coś w głowie nie mieści-chyba bym zadzwoniła do tych rodziców aneczka, może zobacz sobie w smyku tą promocyjną co ja kupiłam za 39zł (jeśli bierzesz pod uwagę nie-play doh rminka, ja sama w szoku jestem na lenuchy niektóre odpowiedzi i przynajmniej raz dziennie mam koparę w parterze. Babcia jak jej dłuższy czas nie widziała, to do tej pory nie może uwierzyć, że ona już TAK gada i z sensem i że ma taką pamięć. A mnie ostatnio zaskakuje jak oglądamy książeczki i np. mówi -oooo smutny misiu płacze <i mówi to smutnym głosikiem ze smutną minką> i np.go całuje albo -kacior zły <pokazuje na kaczora donalda ze zmarszczonymi brwiami>, boim, boim libra, nie interesuję się, jest mi raczej to obojętne, i nie przykładam do tego wagi za bardzo. Ale skoro ty się znasz- to jak ja bliźniak a mój stary ryba to co na ten temat mówi astrologia?
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Lenki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

mała od rana pokazuje na ucho, ze ją boli. I tylko lekki dotyk i ryk. No i ma lekkie zapalenie ucha 

.jeszcze wieczorem mi pewnie spiewy zaserwuje.przez godzine lub dluzej lazi po domu i krzyczy szczesliwy. Niewiem jak go tego oduczyc ani ignorowanie ani moj krzyk nie dziala. Wieczorami czasami padam na ryj inaczej nie da sie tego nazwac. Ale chwilami jest grzeczny i usluchany tylko dlatego go nie oddaje ze podmienili w szpitalu

) gorąco dziękuje "Mikołajowi" za prezencik
Już nie może doczekać się Wigilii
teraz jak dzieciaki jeszcze wszystko jedzą to już w ogóle ciężko dojść 

wystarczyła mu chwila jak byłam w łazience 

dla Lenki