|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
nie piszmy o zapachach, bo mam moralnika po sfoceniu swoich ostatnio. tyle tego
![]() bry ![]() koleżanki pięknie tu choinkę ubrały - jest żywa, ma niecały metr. wiszą na niej tylko te malutkie światełka pomarańczowe i plastry suszonych pomarańczy. wygląda obłędnie ![]() gdzie jest Mała ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() O Magda ja też lubię takie naturalne ozdoby ![]() No właśnie, Mała zaginęła Ja zamierzam w sobotę ubrać choinkę, już sie nie mogę doczekać ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- załamka, tz odebrał moje wyniki badań hormonów, wszystko ponad normę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Hej
Judi a co to oznacza że masz podwyższone Mam nadzieję że to nic groźnego A czy to nie jest przypadkiem spowodowane tym że brałaś tamte leki Co do małej - należy się jej ![]() mam nadzieję że u niej wszystko w porządku Ja mam w planach w niedzielę ubrać choinkę //tzn nie ja bo od zawsze to robota tz-eta i dzieci - ale ja rzecz jasna też muszę być by nimi dyrygować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
tak, niestety
dziwi mnie że w wakacje gdy robiłam prolaktynę wyszła w normie. Zgubiłam ten wynik i nie mam jak porównać ![]() Czeka mnie kilka miesięcy leczenia ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2011-12-14 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony masz ten plus, ze sie nie musisz w ogole zabezpieczac, bo jak zajdziesz to git, a jak nie to komfort z przyjemnosci ponad wszystko. Ale zycze ci szybkiego leczenia i powrotu do normy Judi ![]()
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Judi ta podwyzszana prolaktyne leczy sie hormonami? a noz widelec bedzie jak Anis mowi, zobaczysz
![]() Mlody padl. Nie puscilam go do przedszkola, bo wczorja znowu zagoraczkowal i byl osowialy na maksa, a niech siedzi w domu i sie wychoruje. Pierwszyr az nie ma apetytu, od tygodnia slabo mi je. Wlasnie sie dze i sie zastanawiam co mu zrobic na kolacje, zeby bylo apetycznie i wartosciowo. Jowisz wrzuc fota choinki? jestem niesamowicie ciekawa jak wygalda taka choina ze skorkami pomaranczowymi, musi ladnie pachniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
Marti cyknęłam dla ciebie fotę telefonem i zrzucę w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Pol dnia pieklam dzis pierniczki. Jestem zryta jak kon po westernie, jak to Kasiulka ma w zwyczaju okreslac, ale mlody ma radoche przy ozdabianiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
Jowisz czekam na fota, dzieki
![]() Mija, ze tez ci sie chcialo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
daj znać czy mms doleciał. może nie zatrzymają na granicy
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- słuchajcie wczoraj spontanicznie wlazłam do atlantica i kupiłam małżowi (oprócz książki Cejrowskiego) pidżamę pod choinkę. no dramat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym to moj patent na male podarunki 'w razie czego' - pakuje w ozdobne woreczki, do tego wstazka i mam w zanadrzu upominek swiateczny jak sie ktos napatoczy albo czyms zaskoczy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
Doszedl
![]() ![]() ![]() Jowisz pizama to chyba z atlasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-12-14 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | ||
Zakorzenienie
|
![]() cholera, ze to jeszcze pol roku psia mać ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() Kristi, jutro powinnam lać do gardła ile wlezie ![]() a wiecie, mama mnie poczęstowała robionym adwokatem, mówie wam jaki pyszny ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
hejka
jak zwykle pijaństwo o tej porze dzieci i tż uśpieni a mamuśki polewają drinki ![]() ![]() dziś znowu w rozjazdach, ortopeda i dermatolog u Mikiego krzywe kolana, nadal wkładki, Judi , no to nieciekawie prolaktyna tak utrudnia zajście w ciążę ale i TSH powinno być gdzieś w polowie przedziału tarczyca czasem szwankuje i podwyższony poziom prolaktyny wtedy jest , musisz zasięgnąć porady ![]() dzisiejsze czasy nazywane są czasami PRL, czyli wysokiej prolaktyny niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
A ja z tz po krupniczku sobie wypiliśmy
![]() Na jutro zapisałam się do lekarza z Krystianem Miałam iś w piątek, jak nadal będzie kaszlał ale nie chcę czekać tak długo, bo nie ma w ogóle poprawy Nie wiem o co chodzi zawsze mu te leki pomagały a teraz się dusi i dusi Boję się że w końcu mi zarazi Karola Jutro idę jeszcze na wywiadówkę Kurka Karol znów będzie przechodził przez mega stresy, bo nie bedzie mamy pół dnia najpierw lekarz [potem wywiadówka //chyba po teściową zadzwonię / Jowiszku tak się zastanawiam dlaczego nam nie pokazałaś choinki - nie ładnie też chcę zobaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no w cholerę kabelek przepadł,a taka fajna przejściówka na karty, którą mi tata dał zapadła się pod ziemię. i dlatego posłałam Kasi mmsa ![]() a Kasia poszła do tego swojego Włocha co to tak go uwielbia i o. nie wstawiła foty ![]() Iga też kaszlała mocno przed snem. a tetar w piątek. małż wkurrrrrrrrrrrrrrrr bo twierdzi,że po południu jej dał mandarynkę i po niej się od razu zaczęło. mandarynka z lodówki - ale ze 30min. odleżała w kuchni. i się przejmuje,że za zimna była. aczkolwiek mnie zimna mandarynka nie przekonuje. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-12-14 o 22:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Bry!
Ostatnio malo pisze, brak czasu...Siedze dalej z mala w domu. Katarzy mi, wiec nie posylam- chce do konca wyleczyc. Dzis w nocy marudzila strasznie. Wieczorem nawet 38,4miala przez chwile, po podaniu ibum od razu spadlo...niestety budzila sie i nie chciala spac, a zeba jak nie bylo, tak nie ma. Najlepszy numer zrobila rano. Spala dzis pol nocy z nami, nie mialam sily do lozeczka odkladac i podchodzic co chwile, bo spac nie chciala. budze sie kolo 6, u nas ciemno jak nie wiem w pokoju, no i nie ma Antosi w lozku...mysle, ze pewnie ja odlozylam do lozeczka, wstaje, a tu na podlodze slysze, jak Antosia raczkuje w strone Borysa. nie wiem jak ona z lozka zeszla? spadla czy jak? i nic nie zaplakala, zsunela sie? nie wiem...ona cala w skowronkach, ze sie dobrze na podlodze bawi heh... w sobote mamy mala wigilie u mamy, bo ani nas ani mojego brata nie bedzie, wiec swietujemy tydz. wczesniej. Judi, a czujesz sie dobrze? Bo wyniki takie nie bardzo, ale czy cos odczuwasz? ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- PS. u nas wczoraj bylo +11stopni ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Ach, zapomnialam hehe. Wczoraj w koncu odebralam moj dyplom, takze teraz juz na pewno jestem mgr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
witajcie kochane!
![]() Jutro wybieram opiekę nad dzieckiem, bo się okazało, że mam dwa dni i nie brałam w tym roku w ogóle. Jako że rodzinka mi się zjeżdża w sobotę na imprezę urodzinową, to jutro wykorzystam na pitraszenie ![]() Szukam dziś inspiracji do potraw na te moje party. Ciasto jakieś upiekę, zimna płyta no i obiad dwudaniowy. U nas też ciepło, +8° a nawet +10°, dzisiaj podobnie. Rok temu bankowo było śnieżnie i mroźnie ok -19°C - masiakla ![]() Byle do 16 ![]()
#3448 |
Zakorzenienie
|
hejka
Judi coś mi się tak obiło o uszy ja miałam taki wynik przed zajściem Badanie Wynik Jedn. Min Max TSH 1.40 uIU/mL 0.25 4.0 Podane normy uwzgledniaja wiek i płec pacjenta. Norma dla kobiet w ciazy: 0.2-3.5 uIU/ml może będziesz musiała zbadać inne parametry tarczycy, te ft3 i ft4, przeciwciała, usg tarczycy taki zestaw miała moja mama ale rodzinna nie da Ci na nie zlecenia badań, endo dopiero może na nfz o rany Veronka nic mi o nocach nie wspominaj koszmarne dla mnie, ciagle Olka mi sie wybudza, spanie ze mną jej nie pomaga, ona po prostu chce miec cały czas cyca w buźce, smokiem pluje na odległość ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
Veronko już jakiś czas jestem wciąż zmęczona, senna, nic mi się nie chce. Zwalałam to na pracę, a teraz wiem że to tarczyca
![]() Anka to rzeczywiście mój wynik ciekawy nie jest ![]() Idę do rodzinnej żeby powiedziała co ona o tym myśli iby dała skierowanie do endo ![]() Ale te ft2 i ft4 zrobię chyba jeszcze na własny koszt bo zanim doczekam się na wizytę, potem ona i tak zleci te badania to znów czas się wydłuża ![]() no nic idę się suszyć i idę z tymi wynikami i na pocztę Dzięki za cenne wskazówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.