BEZROBOTNI łączmy się część 3 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 13:12   #4981
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Najbardziej to pomogłabyś rodzicom gdybyś się ruszyła gdzieś zamiast siedzieć i narzekać i znalazła nawet najgorszą pracę gdziekolwiek - z tego przynajmniej, co pisałaś - tu na wątku więc to żaden sekret - utrzymuje Cię ojciec niziutkiej renty i jeszcze spłaca Twój kredyt. Ja bym się spaliła ze wstydu wiedząc, że utrzymuje mnie starszy ubogi rodzic a ja nie zrobiłam wszystkiego co w mojej mocy żeby znaleźć pracę. W hostelu bym spała, w noclegowni na starcie w dużym mieście szukając pracy a nie dopuściła do tego żeby odejmować od ust starszej osobie. Co innego rzecz jasna gdy ktoś robi co tylko może, ale tego tu nie ma. Czemu nie przyznasz po prostu że nie chcesz się wysilić? Udzielanie Ci rad jest pozbawione sensu i nie będę więcej tego robić.
I znowu się zgadzam.
Gdybym czytała Twoje i Pumas posty,jak szukałam rok temu pracy,myślę,że potoczyłoby się wszystko nieco lepiej-z mądrych rad warto korzystać
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:14   #4982
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
I znowu się zgadzam.
Gdybym czytała Twoje i Pumas posty,jak szukałam rok temu pracy,myślę,że potoczyłoby się wszystko nieco lepiej-z mądrych rad warto korzystać
Wnioskuję, że znalazłaś?
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:15   #4983
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
I też pamiętasz,że nagle urwał się temat?
Uff,jednak nie mam jeszcze sklerozy
Oj urwał się modelowo
Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
tajkuna nie pojechała na rozmowę, bo jej komunikacja nie pasowała, poza tym stwierdziła, że nie ma sensu, bo na pewno nawet nie przeczytali jej CV i do wszystkich dzwonili
to zaczyna przypominać czeski film. Zresztą i tak za chwilę Tajkuna zaznaczy jakieś wyrwane z kontekstu zdanie i znowu przeprowadzi znane tu wszystkim oratorium pt. jak to pracodawcy, użytkownicy forum a nawet cisi podglądacze się na nia uwzieli

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
I znowu się zgadzam.

ja szukam pracy więc po NR z pewnością z wielu skorzystam
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:18   #4984
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Wnioskuję, że znalazłaś?
Znalazłam, pracowałam 7 miesięcy,a teraz nie pracuję-jestem na doktoracie i mam stypendium oraz przykaz,by uwinąć się ze wszystkim rok wcześniej,więc siedzę nad książkami i zakuwam Niemniej z waszych rad korzystałam pomagając znaleźć pracę siostrze
Stary 2011-12-14, 13:24   #4985
It must been love
Raczkowanie

i jak się tu nie wkur....wić;/
w poniedziałek mialam zacząć pracę jednak dziś dostałam telefon i ktoś tam się rozmyślił i lipa ;(
It must been love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:27   #4986
Maguda_
Kawaii strona mocy

Przepraszam, ale nie mogę wytrzymać, miałam już nic nie pisać, ale jednak nie dałam rady
Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Bo mi się już z wami nie chce pisać
Dlaczego? Bo zostałaś spacyfikowana? Dziewczyny Ci pokazują realne sposoby, jak chce się coś zrobić to można, nie wywyższają się jak pisałaś. Przemawia przez Ciebie złość, złośliwość i zawiść i tylko wszystko wyśmiewasz, przyklaskujesz postom, które są bardzo negatywnie nastawione na cały świat. Sorki, staram się zrozumieć, ale nie mogę. Bo to, że coś się w życiu nie układa nie powoduje, że zaraz trzeba stać się osobą aspołeczną. Nie wiem jak to wyrazić, żeby nikogo nie urazić

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
była tu kiedyś dziewczyna na forum, która jakąś pracę miała, która pisała o darmowych praktykach, z którą tez się nie które osoby kłóciły i przestała pisać, i zauważyłam,że wiele osób, które pisały wcześniej tutaj już się przestały wypowiadać.
Pamiętam, faktycznie reakcja nie była wtedy miła, ale zaryzykowała i się jej udało? Może też spróbuj, przecież są praktyki absolwenckie, zawsze to jakieś doświadczenie wpadanie, wyjście do ludzi, mimo że nie ma się często za to pieniędzy, to jak dla mnie rachunek jest prosty.

Dziewczyny, nie wysyłajcie cv tylko w miejsca, gdzie pojawiają się ogłoszenia. Ostatnio tak zrobiłam, napisałam maile gdzie chciałam mimo braku informacji na stronie i dostałam 2 pozytywne odpowiedzi o praktyki a wcześniej o staż, a w kolejnym miejscu zostałam wpisana na listę osób zainteresowanych. Nie piszę tego, aby się pochwalić, tylko aby pokazać, że przez wysłanie maila "w ciemno" niczym się nie ryzykuje a można zyskać

Tajkuno, to że złożysz cv nie zawsze przecież znaczy, że od razu Cię gdzieś przyjmą albo będą klaskać w dłonie ze szczęścia. Niestety takie jest życie i trzeba próbować. Może czasem warto też dołącyć do cv list motywacyjny, gdzie dokładnie opiszesz swoje doświadczenia, obowiązki, zawsze to lepsze niż samo suche cv, a przy odrobinie kreatywności, można zaciekaweć potencjalnego pracodawcę. I mimo Twojego nastawienia radziłabym jednak uczyć się języków, nie wyobrażam sobie, żeby ktoś pracujący w handlu nie znał podstaw angielskiego Nie mówię tego ze złośliwości, ale masz dużo czasu, wiec spokojnie mogłabyś się za niego wziąć. Myślę, że wtedy byłabyś bardziej konkurencyjna, a jak nie dla pracodawcy, to zrób to dla siebie. Rozwój jest ważny

To chyba dobrze, że dziewczyny stopniowo się wyłamują z tego wątku, nie ma co się kisić w jego negatywnej atmosferze, lepiej zająć się czymś przyjemniejszym czy bardziej praktycznym. Więc albo się ocknęły, że tutaj tylko humor się pogorszy albo udało im się coś już znaleźć. Są też takie, które mimo pracy starają się podtrzymać inne osoby na duchu, co jest miłe Rozpisałam się, tak jak pisałam wczoraj, powodzenia Dziewczyny
Żabciu, pisz licencjat, żeby mieć wyższe wykształcenie, może wtedy będzie łatwiej.

Edytowane przez Maguda_
Czas edycji: 2011-12-14 o 13:32
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:30   #4987
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wysyłajcie cv tylko w miejsca, gdzie pojawiają się ogłoszenia. Ostatnio tak zrobiłam, napisałam maile gdzie chciałam mimo braku informacji na stronie i dostałam 2 pozytywne odpowiedzi o praktyki a wcześniej o staż, a w kolejnym miejscu zostałam wpisana na listę osób zainteresowanych. Nie piszę tego, aby się pochwalić, tylko aby pokazać, że przez wysłanie maila "w ciemno" niczym się nie ryzykuje a można zyskać
Właśnie tak znalazłam ostatnią pracę,na umowę-zastępstwo, ale od razu z ZUSem i innymi bajerami - wysłałam CV bezpośrednio do kadr, po 2 miesiącach się odezwali.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-14, 13:30   #4988
AsiaW**
Zakorzenienie

Muszę się pochwalić

zdałam prawko (wprawdzie za 2 razem ale się udało), myślałam, że już nie zrobię, bo mam 26 lat, rodzinę, brak kaski ale zawzięłam się i się udało teraz już żaden pracodawca nie odrzuci mojej kandydatury z powodu braku mobilności
Nie wzięli mnie na te darmowe praktyki do banku, wszystko niby było już dogadane a nagle kierowniczka się rozmyśliła, wolą studentów bo zawierają umowę z Uczelnią, ale nie dam się , nie w tym banku to gdzieś indziej. Już się nastawiłam psychicznie, że będę pracować za darmo przez jakiś czas, a nuż się później uda zostać.

Jak możecie to podpowiedzcie mi jak przekonać pracodawcę do darmowych praktyk w przypadku gdy już nie studiuję (mam mgr)?
Bo patrzą na mnie jak na kosmitkę gdy to proponuję...i często słyszę odp, że praktyki to tylko studenckie. A wiem, że to dla mnie ostatnia szansa na zdobycie większego doświadczenia (mam 3 letnie) i na etat.

Edytowane przez AsiaW**
Czas edycji: 2011-12-14 o 13:32
AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:32   #4989
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić

zdałam prawko (wprawdzie za 2 razem ale się udało), myślałam, że już nie zrobię, bo mam 26 lat, rodzinę, brak kaski ale zawzięłam się i się udało teraz już żaden pracodawca nie odrzuci mojej kandydatury z powodu braku mobilności
Nie wzięli mnie na te darmowe praktyki do banku, wszystko niby było już dogadane a nagle kierowniczka się rozmyśliła, wolą studentów bo zawierają umowę z Uczelnią, ale nie dam się , nie w tym banku to gdzieś indziej. Już się nastawiłam psychicznie, że będę pracować za darmo przez jakiś czas, a nuż się później uda zostać.
Brawa za świetną postawę,aż przyjemnie się czyta
Stary 2011-12-14, 13:38   #4990
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość

Może czasem warto też dołącyć do cv list motywacyjny, gdzie dokładnie opiszesz swoje doświadczenia, obowiązki, zawsze to lepsze niż samo suche cv, a przy odrobinie kreatywności, można zaciekaweć potencjalnego pracodawcę.
Żabciu, pisz licencjat, żeby mieć wyższe wykształcenie, może wtedy będzie łatwiej.
Ostatnio napisałam taki LM że wow! Rozpisałam się.
Ogólnie staram się dołączać LM o ile wiem na jakie konkretne stanowisko aplikować. Bo nic się nie ryzykuję, a może przykuć uwagę.

Co do licencjata...to chyba to był mój błąd, ale trzeba do końca to doprowadzić.
Wykształcenie wyższe będzie. Ale kierunek..nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Wiecie to niestety jest tak, że jestem długo bez stałej pracy (nie piszę o pracy sezonowej, czy jakiejś chwilowej na czarno) i po prostu nie mam ambicji, przyznam się do tego. Kierunku jaki skończyłam się boję, jest odpowiedzialny.
Ambicji narazie brak, mam nadzieję że jak znajdę jakąś pracę to wtedy ambicje się pojawią?!

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Muszę się pochwalić

Gratuluję! I zazdroszczę, ja zaprzestałam robienia prawka. Mam cały kurs.
Stary 2011-12-14, 13:41   #4991
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Brawa za świetną postawę,aż przyjemnie się czyta
Mam coś takiego w sobie że jeśli ktoś mi zarzuci brak jakichś umiejętności/wiedzy to natychmiast się za to zabieram.
I nie, nie jestem osobą pewną siebie/zamożną/ze znajomościami/ też długo szukam pracy, i też jestem z Podkarpacia (jak niektóre z Was). Ale robię dużo żeby tą pracę w końcu znaleźć. Miałam ostatnio rozmowę (a właściwie test) z kadr/księgowości i na paru pytaniach poległam (oj jak było mi wstyd) i od razu po powrocie do domu zabrałam się za powtarzanie wiadomości, szukanie w necie darmowych kursów z tej dziedziny i doszkalam się. Na tej rozmowie się nie udało ale wiedza mi się przyda być może do kolejnej no i próbuję załatwić te praktyki darmowe ale nie wiedziałam że "nikt" nie chce darmowego pracownika

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ostatnio napisałam taki LM że wow! Rozpisałam się.
Ogólnie staram się dołączać LM o ile wiem na jakie konkretne stanowisko aplikować. Bo nic się nie ryzykuję, a może przykuć uwagę.

Co do licencjata...to chyba to był mój błąd, ale trzeba do końca to doprowadzić.
Wykształcenie wyższe będzie. Ale kierunek..nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Wiecie to niestety jest tak, że jestem długo bez stałej pracy (nie piszę o pracy sezonowej, czy jakiejś chwilowej na czarno) i po prostu nie mam ambicji, przyznam się do tego. Kierunku jaki skończyłam się boję, jest odpowiedzialny.
Ambicji narazie brak, mam nadzieję że jak znajdę jakąś pracę to wtedy ambicje się pojawią?!

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Gratuluję! I zazdroszczę, ja zaprzestałam robienia prawka. Mam cały kurs.
czyli kurs masz opłacony tak? zostały tylko egz? spróbuj się zmobilizować, warto od lutego mają wejść nowe przepisy i podobno będzie trudniej zdać, nie twierdzę, że nie dasz rady ale szkoda byłoby zmarnować to co się nauczyłaś do tej pory ( rozumiem, że na starych zasadach)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-14, 13:42   #4992
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]
czyli kurs masz opłacony tak? zostały tylko egz? spróbuj się zmobilizować, warto od lutego mają wejść nowe przepisy i podobno będzie trudniej zdać, nie twierdzę, że nie dasz rady ale szkoda byłoby zmarnować to co się nauczyłaś do tej pory ( rozumiem, że na starych zasadach)
To było prarę lat temu już.
Nie stać mnie Kochana.
Stary 2011-12-14, 13:43   #4993
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
To było prarę lat temu już.
Nie stać mnie Kochana.
rozumiem

Stary 2011-12-14, 13:44   #4994
yoopiter
Raczkowanie

Tak sobie czytam wczorajsze i dzisiejsze posty i... nie dźwigam

Powiem krótko: tytuł wątku to "Bezrobotni łączmy się", więc proszę Was - wspierajmy się...

Jeśli nie przestaniecie się kłócić to normalnie... wrzucę Was wszystkie do basenu z kisielem i każę walczyć A sędzią będę liberalnym, wszystkie chwyty dozwolone
yoopiter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:45   #4995
pani-jesień
Zakorzenienie

zabciajs, mam tak samo. 4,5 roku temu 3 razy oblałam egzamin na prawko i dałam sobie spokój
Jestem straszną panikarą, niezdecydowaną, niepewną, boję się jeździć
Stary 2011-12-14, 13:46   #4996
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
(...)
Jak możecie to podpowiedzcie mi jak przekonać pracodawcę do darmowych praktyk w przypadku gdy już nie studiuję (mam mgr)?
Bo patrzą na mnie jak na kosmitkę gdy to proponuję...i często słyszę odp, że praktyki to tylko studenckie. A wiem, że to dla mnie ostatnia szansa na zdobycie większego doświadczenia (mam 3 letnie) i na etat.
To jest właśnie plus studiowania, dlatego ja korzystam jak tylko mogę i np. gdy były wymagane jedne praktyki, zrobiłam trzy. Pominę wielkie oczy kolegów i koleżanek ze studiów oraz pukanie się w czoło. Dzięki tym praktykom, wiele zyskałam i jako jedna z niewielu osób na roku zdobywam teraz doświadczenie w kierunku studiów.

AsiaW** - proponuję wynegocjować to samo, ale używając innych nazw - np. magicznego słowa "wolontariat" Podpisują z Tobą umowę wolontariacką, bez żadnych niedogodności dla pracodawcy, a za to z profitem dla Ciebie. Staż, praktyka, wolontariat - tak naprawdę wszystko sprowadza się do zdobywania doświadczenia, ma tylko inne nazwy i czasem (staż) jest płatne. Poza tym wolontariat bardzo ładnie "wygląda" w CV i jest ceniony przez pracodawców.

A w ogóle to witam wszystkich w wątku, atmosfera tu jest koszmarna, ale mimo wszystko miałam chęć się wypowiedzieć. Może kolejna część zacznie się w zdrowszej atmosferze

Edytowane przez Coma_
Czas edycji: 2011-12-14 o 13:49
Coma_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:48   #4997
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem
Wiesz, babcia chciała mi dać pieniądze swoje odłożone. Właśnie chciała żeby zrobiła przed lutym.
Po pierwsze nie dowiadywałam się ile godzin muszę wykupić. Po drugie kiedyś nie zdałam 3 razy na głupiej banalnej rzeczy mi najgorzej szło. Wtyd mi do dziś.
A poza tym nie chce brać od niej/nich(dziadków) nie chce brać kasę. Ciągle mi pomagają, studia opłacili.
Może jestem głupia ale parę lat temu postanowiłam zdać prawko jak będę mieć pracę na dłużej.

Proszę nie cytuj.
Stary 2011-12-14, 13:48   #4998
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coma_ Pokaż wiadomość
To jest właśnie plus studiowania, dlatego ja korzystam jak tylko mogę i np. gdy były wymagane jedne praktyki, zrobiłam trzy. Pominę wielkie oczy kolegów i koleżanek ze studiów oraz pukanie się w czoło. Dzięki tym praktykom, wiele zyskałam i jako jedna z niewielu osób na roku zdobywam teraz doświadczenie w kierunku studiów.

AsiaW - proponuję wynegocjować to samo, ale używając innych nazw - np. magicznego słowa "wolontariat" Podpisują z Tobą umowę wolontariacką, bez żadnych niedogodności dla pracodawcy, a za to z profitem dla Ciebie. Staż, praktyka, wolontariat - tak naprawdę wszystko sprowadza się do zdobywania doświadczenia, ma tylko inne nazwy i czasem (staż) jest płatne. Poza tym wolontariat bardzo ładnie "wygląda" w CV i jest ceniony przez pracodawców.
Dziękuję bardzo czyli biorę się za załatwianie wolontariatu

Stary 2011-12-14, 13:49   #4999
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
zabciajs, mam tak samo. 4,5 roku temu 3 razy oblałam egzamin na prawko i dałam sobie spokój
Echh

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2011-12-14 o 13:50
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-14, 13:51   #5000
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Dziewczyny,ja zdałam za 4 razem dopiero, a ile godzin dokupiłam ważne,by się nie poddawać.
Stary 2011-12-14, 13:54   #5001
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,ja zdałam za 4 razem dopiero, a ile godzin dokupiłam ważne,by się nie poddawać.
My niestety poddałyśmy się parę lat temu.
Właśnie chodzi o te godziny, o tą kasę. Fajnie za swoją kasę nie zdać. Bo jak za czyjąś to mam wrażenie że patrzą na Ciebie inaczej...
I poza tym czujesz się wtedy winna, że oni zamiast na coś innego muszą dać znów na Ciebie,bo nie zdałaś.
Stary 2011-12-14, 13:56   #5002
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Echh
Cóż, wychodzę z założenia, że nie każdy nadaje się na kierowcę Ja, póki co, nie odczuwam jakoś szczególnie boleśnie braku prawa jazdy, tym bardziej, że i tak nie mamy z mężem samochodu.

zabciajs, mi również kurs opłacili dziadkowie...

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2011-12-14 o 13:57
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:58   #5003
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

Cytat:
nie każdy chce i musi być kierowcą, także rozumiem.
Wkurza mnie, że się porobiła tak, że prawo jazdy jest konieczne.
Sporo ofert pracy zawiera tę "potrzebę". Nie wiem po jaką cholerę, bo czasem nigdzie się z tego biurka nie ruszysz, ale wymagają bo tak trzeba.

Więc ludzie na siłę kombinują, a potem na drogach jest jak jest .

Ja oblałam już 6 razy, ale nie dlatego że się boję, tylko że nie byłam wystarczająco przygotowana + nerwy.
Teraz podchodzę znów do tematu. W lutym się okaże czy coś się lepiej przygotowałam

pani-jesień nie martw się, może i na Ciebie przyjdzie czas, a jak nie- pewnie jesteś lepsza od innych w innych kwestiach, więc nie ma co załamywać rąk .
Stary 2011-12-14, 13:58   #5004
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
My niestety poddałyśmy się parę lat temu.
Właśnie chodzi o te godziny, o tą kasę. Fajnie za swoją kasę nie zdać. Bo jak za czyjąś to mam wrażenie że patrzą na Ciebie inaczej...
I poza tym czujesz się wtedy winna, że oni zamiast na coś innego muszą dać znów na Ciebie,bo nie zdałaś.
Ano znam to,tylko że mnie rodzice mobilizowali,jak chciałam rzucić w cholerę...też miałam wyrzuty za wydawane pieniądze...
Stary 2011-12-14, 13:58   #5005
201609062117
Konto usunięte

Chyba wypadałoby nowy wątek założyć
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:01   #5006
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż, wychodzę z założenia, że nie każdy nadaje się na kierowcę Ja, póki co, nie odczuwam jakoś szczególnie boleśnie braku prawa jazdy, tym bardziej, że i tak nie mamy z mężem samochodu.

zabciajs, mi również kurs opłacili dziadkowie...
Wiadomo, więcej wysiłku kosztują dojazdy. Na studia jeździłam na początku busem, 50km było to uciążliwe, ból pleców, godziny odjazdów. Przesiadki, marznięcie. Inni autami jeździli i mieli wielką wygodę.
Później jeździłam autem z koleżanką - RAJ!
Ale to idzie wszystko przeżyć. Do tej pory odczuwam brak prawka. Chciałabym zawieź gdzieś dziadków, żeby nie musieli iść na busa. Czasem nie mam busa i muszę jechać gdzieś godzinę wcześniej itd

Ale jedno jest najgorsze, myśl że gdybym miała prawko miałabym szersze perspektywy co do szukania pracy.

(A ja nie należę do tych panikar na drodze, sądzę że jakbym się odpowiednio dużo przygotowała byłoby dobrze.)

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2011-12-14 o 14:04
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:01   #5007
201611220859
Konto usunięte

Witajcie

Odzywam się tutaj po raz pierwszy i od razu lecę z pytankiem:

Mam jutro rozmowę o pracę w PZU. Nie jako agent, ale na stanowisko administracyjne w jednym z działów

Wiecie może coś o tym, jaką politykę rekrutacyjną prowadzi ta firma?
Mam na myśli to, czy spodziewać się jakiegoś testu z wiedzy teoretycznej i praktycznej, czy wynajmują ludzi z zewnątrz, czyli PR-wców, czy po prostu ich pracownik przepytuje jak na standardowej rozmowie kwalifikacyjnej?

Nie wiem jak się nastawić, w sumie zadzwonili na ostatnią chwilę, wygląda na to, że chodzi o ofertę sprzed 2 miesięcy i dziwi mnie to, co tak późno?

Pewnie to ostatnie pozostanie już tylko w moich rozmyśleniach, no ale przychodzi mi do głowy to, że może zrobili rekrutację beze mnie, wybrali kogoś, ktoś się nie sprawdził i od razu po miesiącu mu podziękowali, a teraz zapraszają "resztę" z tych osób, co się wcześniej zgłosiły...

Przy okazji kciukasy się przydadzą, jeśli można o nie prosić
Zależy mi bardzo
201611220859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:02   #5008
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yls Pokaż wiadomość
nie każdy chce i musi być kierowcą, także rozumiem.
Wkurza mnie, że się porobiła tak, że prawo jazdy jest konieczne.
Sporo ofert pracy zawiera tę "potrzebę". Nie wiem po jaką cholerę, bo czasem nigdzie się z tego biurka nie ruszysz, ale wymagają bo tak trzeba.
Ja w przedostatniej pracy woziłam się taksówkami, kiedy było trzeba po coś pojechać i nikt problemów nie robił

Tak w ogóle to nie mam pracy dopiero od 2. tygodni, więc jestem pełna optymizmu. Daję sobie pół roku na ten optymizm, jak do tego czasu niczego nie znajdę, to pozwolę sobie na popadnięcie w depresję
Za ostatnim i przedostatnim razem szukałam pracy ok. 1-1,5 miesiąca.

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2011-12-14 o 14:03
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:02   #5009
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Ale jedno jest najgorsze, myśl że gdybym miała prawko miałabym szersze perspektywy co do szukania pracy.
Mnie nie przydało się do niczego jak dotąd, a mam już 10 lat

Sunflower trzymam kciuki
Stary 2011-12-14, 14:09   #5010
zabciajs
Zakorzenienie

Pozwoliłam sobie na założenie nowego wątku.
Mam nadzieję, że to nie błąd. Nie weszłam Wam w jakąś strukturę?!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post31052768

Jeśli tak, to zmienimy to

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości