|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
ja nie zamrażam jeszcze, ale pamiętam jak robiłam Oliwce zupki, to mroziłam w takich malutkich pojemniczkach z curvera (chyba dobrze napisdałam), ale z tommy tippe( nie wiem jak się to piszę), można kupic takie pojemniczki chyba w opakowaniu czy zestawie są trzy, bardzo fajnie.
Cytat:
a jeżeli chodzi o tą dziewczynkę to ja bym się nie smiała, dziękowac Bogu narazie jest zdrowa, ale nie wiadomo , jak później może się to wszystko potoczyć, może normalnie rosnąć, ale i moga byc poważne problemy, żeby tylko zdrowo rosła ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Marina a po co Ci makijaż! U Ciebie nie ma co poprawiać. Naturalne piękno
Agadus ja też mam szampon biovax i maskę. Ale nigdy dobrze nie mogę tego spłukać z długich włosów, 10 minut leci woda a potem i tak mam źle spłukane i takie dziwne na czubku głowy, jakby przetłuszczone. Używam zwykłego szamponu pokrzywowego i zakupiłam radical ampułki, mgiełkę i odzywkę bez spłukiwania.
|
#4803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bidulek
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i udało się naturalnie, czy ze wspomagaczami. Nam tez troche czasu zajęło ![]() Cytat:
o boginiw słoiczkach po dzieciowych zupkach |
|||
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Scio nutrę normalnie je.
Zrobiliśmy testy w zasadzie z przymusu, bo pediatra do której chodzimy prywatnie już boi się wypisywać bez zaświadczenia od alergologa. Poszliśmy do alergologa na nfz, baba powiedziała że ona na ładne oczy nic nie wypisuje i też musi mieć dokument na jakiej podstawie wystawia zaświadczenie i kazała nam zrobić przeciwciała. Ale pokazywałam jej zdjęcia jak Sara wyglądała cała w krostach. Powiedziała tak:" jak wyjdzie w badaniach alergia to macie szczęście, wystawię zaświadczenie. Jak nie wyjdzie to niech pediatra decyduje co dalej" Wywnioskowałam, że ona bardzo dobrze wie że badania nie miarodajne, tylko jakieś j.bane przepisy ich trzymają. Chory kraj
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
zamrazam ... w silikonowych formach do muffinek
jak sie zamrozi to wyciagam, wkladam do woreczka foliowego i spowrotem do zamrazarki
|
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nasza nic nie wspominala slowem o zadnym alergologu ani o tym ze nie przepisze. powiedziala ze dziecko alergiczne i do roku na pepti. powiem wiecej, ona nam uwierzyla na ladne oczy, ze dziecko alergiczne, bo poprzedni lekarze ani slowem nie wspomnieli w ks. zdrowia dziecka o lekach jakie przepisywali, o wysypkach, sluzie czy tym ze dawali skirowania do szpitala.
|
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
A nam pediatra nic nie wspominała...
Zobaczymy w poniedziałek. Jeśli by mogły normalne mleko to było by fajnie bo na 100% chętniej by jadły. ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cookie ja też tylko powiedziałam co się działo, wysypka, brzuszek, kupki itd. i po tygodniu jak ręką odjął.
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus mam romansik do Ciebie
|
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam coś dziwnego... Sara po słoiczku-zupka Bobovity odrazu domaga sie jedzenia i wciąga jeszcze ok.100ml mleka. Po zupce Hippa juz jest najedzona i nie chce mlekiem dopić
![]() :conf used:
|
|
|
|
#4812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo pepti refundowane 11 zl z groszami, a jakbym miala teraz nagle przejsc na np. bebilon, hipp czy humane, to finansowo byłoby już gorzej Tobie Bella od tej strony też chyba 'sie oplaca' Tym bardziej mi to pasuje, że Zuzka na smak pepti nie narzeka mniej lub więcej, ale zje, przybiera super (4,400 kg w cztery i pół miecha) więc ja pepti bez walki nie oddam
|
|
|
|
|
#4813 |
|
Zadomowienie
|
Monia ale z Ciebie pomyslowy Dobromir
.Nic mi sie nie chce. Wczoraj ledwo ruszylam notatki do kolokwium, nic nie umiem . Jutro jedziemy do rodzicow, znowu Sajgon 3 dni na uczelni...Scio a jak Ci tam na Wszechnicy idzie? |
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem nie wiem nie wiem nie wiem.....
Pediatra w przychodni na nfz nie chciała dać recepty tylko dała skierowanie o alergologa. Ta do której chodzimy prywatnie wprowadziła nutrę jakoś w 4tyg życia Sary i nie było problemu, wszystkie objawy ustały... ostatnio bąknęła żeby na następny raz mieć zaświadczenie od alegrologa bo ich ścigają. Zobaczę, spróbuję z normalnym mlekiem jak wykończę zapas, jak alergia da znać o sobie to do innego alergologa pójdziemy. Nienormalne. ![]() nic nie zrobiłam przez cały dzień, a Sara dopiero padła od rana.
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszą być minimum 3 posiłki łyżeczka, skubane miej się meczą... Ale chyba smak nie bardzo, bo zjadą od 90ml do 150ml i to jest bardzo męczace dla mnie...
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie co teraz ludzie nie wymyślą http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...&ars_rule_id=8
|
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym alergologiem to podobno od nowego roku jest tak, ze pediatra ne bedzie mogł wypisac refundowanego mleka, tylko alergolog. ale czy przejdzie to nie wiem. |
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
To,żeby znów nam wypisała po 7 opakowan na każda to w razie W załatwimy to cho.lerne zaświadczenie... Tylko musiała bym je kłuć a nie bardzo mi się to uśmiecha... Tyle razy co one były ukłute... az ciary mam
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4820 |
|
Rozeznanie
|
ja moge isc do alergologa, ale niech nie daj boze nie da mi zaswiadczenia i Zuzka bedzie musiala miec mleko ktore jej bedzie szkodzilo.. bo ja caly czas pamietam pierwszych 6 tygodni..to biedny ten czlowiek
z gardla mu to zaswiadczenie wyrwe, a dziecku nie dam krzywdy zrobic. juz ZADEN lekarz nie bedzie mi na dziecku eksperymentowal. niuech se gdzies wsadza swoje madrosci razem z delicolami, biogaiami, debribatami i innym cholerstwem. nie chcialo sie dac skierowan na poczatku, tylko dzieciaka lekami faszerowac, to teraz latwo ze mna nie beda mieli. o
|
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas biogaja nie pamagała wcale a swoje kosztowała... Jak ktoś się będzie mądrzył, to powiem,żeby zaczeli im dawac zwykłe mleko i je do siebie wzięli i zobaczyli jak to jest kiedy dwoje dzieci boli brzuszek...
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, zgadzam się z Wami laski dokładnie.
Mi przepisała już ostatni raz 10 puszek pepti 2, a potem mam przechodzić na Hippa. Z tym, że cenowo wolę Pepti ( szkoda tylko, że młody Pepti wypija mało góra 150 ml ). Przypominając sobie koszmar z początków kolek ( chociaż u mnie po Pepti nie przeszło )to dosłownie trzęsę się z myślą jak mały przyjmie nowe prawdziwie ,,mleczne" mleko... patik no to mówisz, że Sarze nie wyszła alergia... Kurcze, ja się właśnie boję najbardziej, że jak dam normalne mleko, to wróci ból brzucha. Jakbyś dawała Sarce zwykłe mleko, to chyba będzie najlepiej jak przejdziesz na nie mieszając je z Nutrą. Zostaw sobie może zapasową puszkę...żeby może nie za gwałtownie przejść.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko dobrze mówisz, Patik zostaw sobie choć jedną puszkę bo taka gwałtowna zmiana nie jest dobra...
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zrobię dziewczyny.
Cudowne wieczory spędzam z tż. On przed tv, ja przed kompem...zero rozmowy. Idę chyba spać. Zajrzę do lodówki jeszcze.
|
#4825 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie podobno bardzo ciężko stwierdzić alergię u takich maluchów. Pozostaje próbować normalnego mleka i sprawdzać jak się zachowuje organizm. My próbujemy ale jak wróci wysypka to bez recepty z gabinetu nie wyjde Cytat:
![]() dziekuje Cytat:
zdrówka dla Igorka Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a ja mam doła...byłam u gina ... |
|||||
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież dla naszych szkrabów lepiej przejść na ha a potem na zwykłe , czy sie mylę ??
|
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Czy na gorączkę podać małej pół czopka czy całego ?????
Dziubek co sie stało???? Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-14 o 19:49 |
|
|
|
#4829 |
|
Zadomowienie
|
Scio ciesze sie, ze jestes zadowolona
. A jeszcze dopytam (ale jestem wscibska ) to jest podyplomowka?Cookie ale jestes bojowa , masz racje, trzeba walczyc o swoje.Brunetko a to cudo juz za 237zl .
|
|
|
|
#4830 | ||
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj prawie ały dzień poza domem. Byliśmy na zakupach z moja mamą i siotrą
![]() Ogólnie dzień zleciał nam bardzo milutko. Dominik robi totalną demolkę w łóżeczku, szarpie zabawki z karuzeli, przełącza sobie muzyczkę, ściąga ochraniacze, rozrzuca wszystkie zabawki i jakimś cudem przemieścił się na drugi koniec zrzucając przewijak na siebie Muszę go zacząć ściągać kiedy on jest w łóżeczku...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojj bidulek ![]() Lecę czytać do klubu
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

o bogini

nasza nic nie wspominala slowem o zadnym alergologu ani o tym ze nie przepisze. powiedziala ze dziecko alergiczne i do roku na pepti. powiem wiecej, ona nam uwierzyla na ladne oczy, ze dziecko alergiczne, bo poprzedni lekarze ani slowem nie wspomnieli w ks. zdrowia dziecka o lekach jakie przepisywali, o wysypkach, sluzie czy tym ze dawali skirowania do szpitala.

zębole

.