Miłośniczki H&M - część X - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 17:43   #2791
raz2trzy
Zadomowienie

Dot.: Miłośniczki H&M - część X

Cytat:
Napisane przez Madchen_ Pokaż wiadomość
moim zdaniem dla młodej dziewczyny jak najbardziej jelonki lepsze
Ślicznie wyglądasz. Kiecka ma idealna długość wg. mnie.

dziewczyny, mam pytanie: czy te karty upominkowe z avanti łączą się z przecenami?
slowo lacza sie tu jakos nie pasuje, bo to nie sa dwie promocje typu kwotowa i procentowa zeby sie laczyly.Po prostu karty avanti to jakby Twoje pieniadze ktorymi placisz w h&m, a co za nie kupisz to juz sama wybierasz
raz2trzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 17:45   #2792
Madchen_
Rozeznanie

GG do Madchen_

Cytat:
Napisane przez Katsiasta Pokaż wiadomość
tak

To świetnie dziekuję za odpowiedz
kurczę, nie wiem, jak ja jutro wytrzymam do 16:30 w szkole ze świadomością, ze najlepsze modele w tym samym czasie zostają mi wykupione.... Co ten zakupoholizm ze mną robi

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez raz2trzy Pokaż wiadomość
slowo lacza sie tu jakos nie pasuje, bo to nie sa dwie promocje typu kwotowa i procentowa zeby sie laczyly.Po prostu karty avanti to jakby Twoje pieniadze ktorymi placisz w h&m, a co za nie kupisz to juz sama wybierasz

Rozumiem, co mialas na mysli, ale mi chodziło o to, ze karty nabyłam w promocji, a niestety zazwyczaj jest tak, ze te sie ze soba nie lączą
Madchen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 17:49   #2793
raz2trzy
Zadomowienie

Cytat:
kurczę, nie wiem, jak ja jutro wytrzymam do 16:30 w szkole ze świadomością, ze najlepsze modele w tym samym czasie zostają mi wykupione.... Co ten zakupoholizm ze mną robi
z drugiej strony to myslicie ze na prawde jutro rano bedzie tyle ludzi w tym h&m? ze wszyscy beda chcieli zrobic zakupy za karty 1 dnia i ze przez kolejne dwa tygodnie juz sklep zostanie pusty? przeciez sa dostawy kilka razy w tyg, poza tym, nie kazdy ma taka ilosc kart zeby wykupic pol sklepu, wziac przy tym wolny dzien od pracy itp wydaje mi sie ze po 30 kart itp to maja nieliczni, bardzo nieliczni, a jak ktos ma jedna dwie czynawet 3 czy 4 czy 5 :d to kupi jedna rzecz i tyle, mysle ze szal na avanti byl w kioskach a h&m tak tego nie odczujemy, ta akcja wazna jest ladnych pare dni wiec mysle ze to sie w czasie rozlozy i nie bedzie z tego powodu ani masowego najazdu na hm i oczekiwania przed drzwiami az otworza ani pustych wieszakow;d no chyba ze komus zalezy na zakupie wyprzedazowych rzeczy to racja, co lepsze znika szybko, jednak jak dla mnie to na tych wieszakach nie ma nic dobrego;p

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Rozumiem, co mialas na mysli, ale mi chodziło o to, ze karty nabyłam w promocji, a niestety zazwyczaj jest tak, ze te sie ze soba nie lączą
te karty (wydaje mi sie) ze sa traktowane jakos promocyjne, sa to zwykle karty zakupowe i nie beda sie roznic w warunkach korzystania z nich od kart ktore mozemy zakupic w h&m no moze poza terminem w jakim mozna je wykorzystac udanych zakupow mi sie jakos niewiele rzeczy podoba wiec sie wstrzymam z wydaniem kart przed kilka dni, a moze akurat cos ciekawszego sie pojawi

Edytowane przez raz2trzy
Czas edycji: 2011-12-14 o 18:19
Stary 2011-12-14, 17:50   #2794
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atilav Pokaż wiadomość
A ile kosztują te tregginsy?
O ile to te, o których myślę, to 39,90 zł
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 17:54   #2795
raz2trzy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja bym tam zrobiła awanturę i w ogóle nie zgodziła się na przeszukanie, przeszukać Cie może tylko policjant, a konkretnie policjantka (ta same płeć co "podejrzany").
w teorii tez to wiem, ale wydaje mi sie ze wiekszosc z nas by strasznie ta sytuacja zniesmaczyla, 'przybila' czy nie wiem jak to ujac, ze chcialyby najszybciej opuscic to miejsce w ktorym sie znajduja a nie jeszcze urzadzac awantury, chociaz racja, ktos moze powinien im w ten sposob utrzec nosa, bo takie 'pomiatanie' klientem i bezpodstawne oskarzenia (zapewne nie jest to pierwszy taki przypadek) sa niepojete-albo zatrudnic na ochrone fachowcow ktorzy potrafia bystrym okiem wylapac zlodzieja i nie czujemy ich obecnosci i sledzenia, albo nie bawic sie w takie nieprofesjonalne zagrania
Stary 2011-12-14, 18:08   #2796
patricia13
Wtajemniczenie

nooo to teraz czekamy na jutrzejsze króliczki doświadczalne z kartami avanti i relacje, jak i gdzie...
Stary 2011-12-14, 18:13   #2797
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patricia13 Pokaż wiadomość
nooo to teraz czekamy na jutrzejsze króliczki doświadczalne z kartami avanti i relacje, jak i gdzie...
Tez czekam z niecierpliwością na wiadomości odnośnie kart Sama na zakupy będę mogła jechać dopiero jutro wieczorem lub w piątek
Stary 2011-12-14, 18:15   #2798
invisible_01
Zakorzeniona

Ja mam 3 karty, moja siostra drugie 3. Mam zamiar kupić cokolwiek, a potem to zwrócić i mieć kasę na karcie podarunkowej. Nie chcę kupować czegoś na siłę, a nic mnie obecnie nie zachwyca.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:18   #2799
raz2trzy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja mam 3 karty, moja siostra drugie 3. Mam zamiar kupić cokolwiek, a potem to zwrócić i mieć kasę na karcie podarunkowej. Nie chcę kupować czegoś na siłę, a nic mnie obecnie nie zachwyca.
a to juz pewne ze zwroty na karte merch?
Stary 2011-12-14, 18:18   #2800
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja mam 10 kart, ale 3 chcę dać mamie i może z dwie siorze Dla mnie zostanie 5 kart. Myślę, że tyle mi spokojnie wystarczy, tym bardziej, że w ostatnim czasie nic mi w oko nie wpadło
Stary 2011-12-14, 18:20   #2801
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
a to juz pewne ze zwroty na karte merch?
Zwroty są na kartę podarunkową ważną 2 lata, więc spokojnie ją wykorzystam
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:23   #2802
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:24   #2803
raz2trzy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
czy to w ogole legalne?????
Stary 2011-12-14, 18:26   #2804
axie22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Czy rajstopy też są objęte wyprzedażą?

A te sukienki ale w wersji czarno-białej ? W poniedziałek przecenione były tylko kolorowe.
Tak ja kupiłam wczoraj za 40 zł
axie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:29   #2805
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Ja mam 5 kart i zamierzam je wykorzystać na żakiet z załącznika dopłacając jedynie 29,90zł Dobrze że ten żakiet mi wpadł w oko, bo inaczej wykorzystałabym karty na biżu i bieliznę, a wolę jednak taki konkretny ciuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprod.jpg (24,6 KB, 107 załadowań)
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:32   #2806
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dystopia Pokaż wiadomość
w toruniu widziałam futerkowe i panterkowe etole przecenione na 40 zł

Byłaś może w Copernicusie ? Jak wygląda sytuacja w hm ?
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:34   #2807
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:40   #2808
agatkaao0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Popieram.
Mnie to w sumie już obojętna cała ta sytuacja, ale swoje zrobiła - była zwyczajnie niesmaczna. Ogólnie po prostu byłam zaskoczona i teraz wiem że w H&M nikt nie może być spokojny.
Kolega który tam pracował powiedział że powinni mi dać jakieś pismo do podpisu nawet że nie będę miała żadnych roszczeń w związku z nieuzasadnionym zatrzymaniem a nic takiego nie dostałam

Nikt mnie nie przeszukiwał (to bym na pewno sie nie zgodziła!)
tylko poproszono czy mogę pokazać że nic nie mam, a że zależało mi na jak najszybszym wyjaśnieniu sytuacji, to pokazałam że nie i wyszłam.

Nie spodziewałam się , że może coś sie takiego zdarzyć. Idzie na zakupy uczciwy człowiek i jest posądzany o kradzież. Niech zajmął się tymi , którzy naprawde kradną , a nie robią dla ludzi wstyd.
agatkaao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:42   #2809
Goosie
Raczkowanie

Jej, jak mnie by się taka sytuacja przytafiła to nie wiem co bym zrobiła. Chociaż kiedyś czujnik w markecie mi zaświergotał, bo miałam papierek po batonie, który kupiłam i zjadłam kilka dni wcześniej. Ale miałam stresa

Ja mam odłożone do jutra dwie marynarki, czarną i granatową, i jeszcze bluzkę bo miałam więcej na karcie niż dwie marynarki, więc muszę coś dobrać Jutro pójdę odebrać, mam nadzieję, że nie będzie większych problemów

START - 11.04.2013

books : 3
movies : 20
Goosie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:43   #2810
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Z tego co wiem kamery są nielegalne??
To już by była całkowita przesada, jak BigBrother...
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:44   #2811
HelloKittyHello
Rozeznanie

W Copernicusie dziś praktycznie wszystkie rozmiary ze wszystkiego. Jutro sprawdzam plazę.
HelloKittyHello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:45   #2812
Fionaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Raz chciałam coś sobie zmierzyć w NY, ale gdy zobaczyłam te przymierzalnie...

Dziewczyny z Krakowa, czy w Galerii Krakowskiej ostały się jakieś marynarki czarne niesatynowe? Bo w piątek się wybieram, a w GK bywam parę razy do roku i nigdy nie mogę nic znaleźć
Fionaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:51   #2813
dystopia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Pokaż wiadomość
Byłaś może w Copernicusie ? Jak wygląda sytuacja w hm ?
tak, byłam w poniedziałek w copernicusie, do plazy się dopiero jutro z kartami wybieram. było trochę rzeczy poprzecenianych, ale bez szału. dużo swetrów (kupiłam długi z łatami na łokciach za 40 zł), jakieś marynarki za 60 zł, ale chyba resztki, bo same duże rozmiary, spódnice bardziej letnie, basicowe bluzki i t-shiry za 20, 30 zł, spodnie dresowe:P z akcesoriów widziałam te etole, jakieś apaszki, rękawiczki i czapki (niezbyt ładne zresztą), przecenione trochę butów - bikery, workery, emu. ludzi było bardzo mało i można było znaleźć rozm. S bez problemu (ale xs chyba żadnych nie widziałam). mam nadzieję, że coś jutro upoluję w plazie, bo nie mam nic upatrzonego specjalnie.
dystopia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:51   #2814
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaao0 Pokaż wiadomość
Nie spodziewałam się , że może coś sie takiego zdarzyć. Idzie na zakupy uczciwy człowiek i jest posądzany o kradzież. Niech zajmął się tymi , którzy naprawde kradną , a nie robią dla ludzi wstyd.
Akurat niepotrzebnego wstydu na szczęście mi nie narobili bo to wszystko się odbyło na zapleczu
Ale prawda, idziesz normalnie na zakupy, chcesz coś kupić, poprawić sobie humor, zachowujesz się normalnie a tu Cię zaatakują z podejrzeniami i gdzie ta przyjemność z zakupów? Dla mnie te akcje są tak samo "cywilizowane" jak osób zostawiających po sobie podeptane sterty w przymierzalni.

A'propo, rozmawiałam przed chwilą z kolegą i miał kiedyś podobną sytuację, z tym że zatrzymano go z pełną parą - zwyczajnie wychodził sobie z dziewczyną a przed salonem czekały aż 4 osoby: 2 pracownice, ochroniarz sklepu i nawet ochroniarz całego centrum.
A powodem było to, że miał bardzo grubą puchową kurtkę. I pracownicy uznali że na pewno sobie wypchał w przymierzalni rzeczami
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:52   #2815
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez HelloKittyHello Pokaż wiadomość
W Copernicusie dziś praktycznie wszystkie rozmiary ze wszystkiego. Jutro sprawdzam plazę.
W Plazie tragedia, nie ma w czym wybierać
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:54   #2816
Martolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HelloKittyHello Pokaż wiadomość
O, a wiesz może w którym miejscu mam szukać granatowych tregginsów? nie mogę się odnaleźć w tym sklepie

Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Pokaż wiadomość
W Plazie tragedia, nie ma w czym wybierać
A wczoraj było jeszcze spoko

Martolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:59   #2817
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Muszę podzielić się niemiłą sytuacją

Dzisiaj w H&M (G. Bałtycka), byłam zwyczajnie zmierzyć kilka rzeczy (bodajże z 5) z regularnej kolekcji. Nic mi nie podpasowało, więc po wyjściu odwiesiłam wszystko co do sztuki na swoje miejsca. Wychodzę już ze sklepu, a tu nagle za mną pracownica incognito, z tekstem że mam iść z nią na zaplecze bo mają do mnie "pewne podejrzenia"
Zdziwiłam sie bardzo, pierwszy raz takie cos mi się przytrafiło, no to poszłam z nią sprawę wyjaśnic.
Owa pracownica nie chciała mi nawet powiedzieć jak zapytałam dokładnie o co chodzi. Zaprowadzono mnie do jakiegoś pomieszczenia z ochroniarzem i zamknięto drzwi. I dopiero tam zakomunikowano, że jestem oskarżona o kradzież, bo (uwaga): w przymierzalni znaleziono luźne metki Powód mnie w sumie prawie że rozbawił, bo jak wiadomo trwa wyprzedaż i chyba każda wie jak wyglądają teraz przymierzalnie Tłok, ścisk, masa rzeczy wszędzie, a owym metkom zdarza sie odlecieć przy mierzeniu. Pomijam też fakt, ze wszystkie rzeczy które mierzyłam miały metki na swoim miejscu
A teraz najlepsze: aby móc spokojnie wyjść musiałam pokazać ochroniarzowi i pracownicy co mam w torebce, pozwólcie że pozostawię to bez komentarza...

Wiem też teraz od koleżanek, że pracownicy sklepu nie mają prawa prowadzić nikogo na zaplecze i żądać pokazania tam zawartości torebki. Niestety dzis do końca nie zdawałam sobie z tego sprawy, szczególnie że prowadzono mnie praktycznie nie mówiąc o co chodzi.
A jak dowiedziałam sie od nich również, zdarzają się sytuacje podrzucania przez pracowników czegoś osobie prowadzonej na zaplecze, by ją potem oskarżyć i wyłudzić zapłatę, włos mnie się jeży na głowie

Oczywiście na koniec usłyszałam "przepraszamy" ale w każdym razie niesmak pozostał i jak tak mogą być traktowani zwykli klienci, to ja bardzo dziękuję za takie zakupy pod stresem, omijam szeroki łukiem.
Strasznie Ci współczuję, bardzo niemiła sytuacja, sama nie wiem jakbym się zachowała, na pewno omijałabym ten sklep szerokim łukiem.

A ja jutro idę dopiero zobaczyć, co tam ciekawego w moim jedynym H&M cudów się nie spodziewam, bo pewnie dużo rzeczy wybranych, ale zawsze kupię może jakąś torebkę i lakiery, bo chciałam je wypróbować

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:03   #2818
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Nikt mnie nie przeszukiwał (to bym na pewno sie nie zgodziła!)
tylko poproszono czy mogę pokazać że nic nie mam, a że zależało mi na jak najszybszym wyjaśnieniu sytuacji, to pokazałam że nie i wyszłam.
Dla mnie już nawet zajrzenie do czyjejś torebki jest "przeszukaniem", przecież masz tam osobiste rzeczy, których w końcu nie nosisz na wierzchu...

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
w teorii tez to wiem, ale wydaje mi sie ze wiekszosc z nas by strasznie ta sytuacja zniesmaczyla, 'przybila' czy nie wiem jak to ujac, ze chcialyby najszybciej opuscic to miejsce w ktorym sie znajduja a nie jeszcze urzadzac awantury, chociaz racja, ktos moze powinien im w ten sposob utrzec nosa, bo takie 'pomiatanie' klientem i bezpodstawne oskarzenia (zapewne nie jest to pierwszy taki przypadek) sa niepojete-albo zatrudnic na ochrone fachowcow ktorzy potrafia bystrym okiem wylapac zlodzieja i nie czujemy ich obecnosci i sledzenia, albo nie bawic sie w takie nieprofesjonalne zagrania
Ja w praktyce też już próbowałam, w markecie mnie zatrzymał ochroniarz i powiedziałam, że mu nie pokaże co mam w torebce, ani nie zdejmę płaszcza, bo mi to uwłacza i nie jestem złodziejką. Poprosiłam o wezwanie policji, on się zdenerwował, zadzwonił do jakiegoś kierownika i mnie przeprosili i puścili wolno.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:03   #2819
britnay
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy bym się nie zgodziła na przeszukanie. Bardzo dużo w tv swego czasu trąbili, ze ochrona nie ma do tego prawa.
Stary 2011-12-14, 19:05   #2820
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
Nie wiem jak to dokładnie wygląda, ale akurat u mnie w dosyć dużym mieście na pewno jest jakaś policjantka, więc mogłabym się upierać .

Żeby nie było tak kompletnie nie na temat, była któraś z Was dzisiaj w którymś H&M w Bydgoszczy, gdzie bardziej opłaca sie jutro z rana udać, żeby wykorzystać karty?

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2011-12-14 o 19:06
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości