|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Biedactwo... A ja znów jestem taka głodna...
Wcinam teraz owoce, ale zaraz sobie ruskie zagrzeję, bo mi ślinka cieknie
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Oj hanjah biedactwo, ale Cię męczy
![]() A mnie znowu migrena łapie, uwzięły się na mnie ostatnio te migreny ![]() Zaraz sobie chyba popcorn zrobię bo mam ochotę
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Dopisuję się. Mnie też bolała głowa, ale tak bardziej skronie i czoło. To chyba ciśnienie nam nie służy...
|
#1389 |
|
Przyczajenie
|
Dobry wieczór dziewczyny
Piszecie o jedzeniu i o tym na co macie ochotę, ja nie mam na nic. Nie mdli mnie, ale nie mam ochoty na nic. Do jedzenia się raczej zmuszam, ktoś tak ma? Do bolących główek dziś był taki słaby dzień, jutro na pewno będzie lepiej. |
|
|
|
#1390 |
|
Zadomowienie
|
ja byłam dziś na pierwszej wizycie u ginekologa
według miesiączki to 8 tydzień, ale według usg 7 tak jak myślałam termin porodu mam na 2 sierpnia 2012 roku. widziałam bicie serduszka maleństwa ( bezcenne)
|
|
|
|
#1391 |
|
Przyczajenie
|
modnisia86 gratuluję
![]() Dziewczyny jak chodzicie do gin, prywatnie czy na NFZ? jeśli prywatnie to ile u Was kosztuje wizyta? Ja wcześniej chodziłam do fajnej babki prywatnie, ale już tam nie mieszkam i za daleko żeby jeździć. W obecnym miejscu zamieszkania byłam tylko raz na NFZ i nie było źle, więc do tej samej gin zapisałam się na pierwszą wizytę. Tylko tak teraz sobie myślę, że sprzętu to tam nie mają jakiegoś super, przynajmniej z mojej oceny wizualnej. Ale z drugiej strony jak szukałam kogoś prywatnie, to ceny za wizytę były b. wysokie, a nie do końca mogę sobie teraz na to pozwolić. Stąd moje pytanie
|
|
|
|
#1392 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1393 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ciuszki penie super pochwal się Cytat:
Cytat:
Co do ruchów to raczej ich jeszcze nie czuć w 1 trymestrze, no ale każda ciża jest inna ![]() Dziewczyny prosze Was o dobre myśli bo i ja zaczynam fiksować . Staram się jakoś nie myśleć o tym że może być coś nie tak ale jak poczytam wasze troski to i mnie czarne myśli nachodzą modnisia86 - dopiero teraz przeczytałam Twojego posta. Super sprawa gratuluję termin mamy bardzo zbliżony
Kwiecień : 1005/1000 69 68 67,5 65,9Edytowane przez JolciaKKK Czas edycji: 2011-12-14 o 22:06 |
||||
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie zmieny zapisane, muszę tam przysiąść i trochę porządek zrobić, ale potrzebuje na to chwili....
Ja to mam takie chore podejście do pakowania prezentów, że zajmuje mi to więcej czasu niż same ich wybieranie i kupywanie Widziałam piekne pudełka do kupienia ale 12- 18 zł nie dam za kawał tektury... robiłam sama, na razie tylko jedno dla teściowej... ale zajeło mi to tyle czasu że już nieludzka godzina... ![]() livea, ja też prywatnie, ale taka w porządku kobieta że nie zawsze bierze ode mnie pieniędzy... za wizytę 100 zł, ja bylam u niej już 4 razy z ciążą (jak podejrzewala że cos nie tak to chodziłam co tydzień i za każdym razem usg) i do tej pory zapłaciłam 60 zł a wyniki dała mi na NFZ ![]() A co do jedzenia, to ja przez pierwsze tygodnie tak miałam, teraz raz na jakis czas czegoś mi się zachce, ale nie jest to taka zachcianka że muszę i koniec... modnisia86, gratuluje że wszytko ok ![]() angel1980, ja mam niedoczynność wykrytą teraz i biorę hormony... nie panikuj i nie czytaj tych głupot, też to widziałam te wszytkie wady rozwojowe itp. ale trzeba być pod kontrolą learza, brać leki i nie dopuszczać do siebie złych myśli. I taka rada... ja dostałam od ginekologa skierowanie do endokrynologa napisała mi w nim że wczesna ciąża i CITO -pilne... termin był na wrszesień 2012 a mnie przyjeła tydzień później właśnie przez ten dopisek poza kolejką. Może zasugeruj cos takiego swojemu ginekologowi, po co płacić kolejną stówę... hanjah, cieszę sie że Cie spotkanie to uspokoiło grunt to fajni ludzie z dobrym podejściem![]() asia665, biurokracja zawsze rzuca kłody pod nogi.... żeby życie nie bylo za proste ![]() Jest ktoś tu kto będzie podczas świąt ogłaszał rodzince dobrą nowine o dzidzi?? jeśli tak to planujecie tak prosto z mostu, czy jakoś w formie prezentu?
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2011-12-14 o 23:43 |
|
|
|
#1395 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a ja już nie mogę... znowu mam katar i boli mnie gardło... przecież to jakaś paranoja - od kilku tygodni jestem non-stop chora i to wszystko jedno, czy siedzę w domu czy chodzę do pracy i tak mi wszystko wraca... te @#$%#& zatoki!!! Co ja mam zrobić - te wirusiska sa niebnezpieczne dla maluszka...
|
#1396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wczoraj przez ten ból głowy po 20 już zawinęłam się spać... Cytat:
Cytat:
A byłaś u lekarza?
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny od wczoraj wieczorem aplikuje sobie dowcipnie 4 tabletki luteiny. mam 2 razy dziennie po 4 tabsy wkladac. I zauwazyłam ze wczoraj zaczal mnie kluc brzuch na samym dole i ciagnac. I dzis rano jak wlozylam to tez. Albo to zbieg okolicznosci albo niewiem, jak myslicie? Powiedziec o tym lekarzowi? czy tak ma byc? Do tej pory brałam duphaston tylko
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() wiecie co moje "mdlenia" jakby przeszły....już trzeci dzień czuję się normalnie, żadnych nudności i "mulenia"...aż dziwne, ale czy normalne??możliwe, że minęło?? co do jedzenia to nie na wszystko mam ochotę, jakieś tam zachcianki są też
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czemu my musimy sie tak czuc ;/
obudzialam sie w nocy na siusiu jak wrocilam to tak mi zaczelo sie robic niedobrze ze polecialam po miske i postawilam kolo lozka ale naszczescie obeszlo sie bez niej a dzisiaj znow od rana mi niedobrze dosyc juz mam |
|
|
|
#1400 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z jednej strony jestem przeciwniczką robienia szopek, ale chyba coś wymyślimy, żeby nie było tak prosto z mostu. Nie mogę się doczekać miny mojego braciszka , któremu z żartem powiedziałam, że potencjalny chrzestny to musi mieć maturę i dopiero wtedy wziął się do nauki i zdał, co było niebywałą niespodzianką. Od tego czasu ciągle mnie męczy kiedy wreszcie
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1402 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Cytat:
Cytat:
Jeju dziewczyny jak mnie boli głowa A jaka śpiąca jestem . Ale ogólnie rzecz biorąc nie mogę narzekać , bo niektóre z Was mają jeszcze mdłości -czego bardzo współczuje
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bóle głowy w ciąży to ponoć norma, zwłaszcza w pierwszym trymestrze. Ja mam do tego jeszcze ciężej, bo mam często gęsto bóle migrenowe. Oj naprawdę o wiele bardziej wolałabym zwykły ból głowy... Jednym ze sposobów radzenia sobie z bólami głowy jest częste wietrzenie mieszkania, organizm teraz potrzebuje więcej świeżego powietrza
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sama gotuje codziennie , i sprzatam ciagle eh naprawde juz mam dosc tego ;/
codziennie od rana to samo sprzatanie , obiad , mycie garow ehhhh bardzo monotonne dzisiaj robie placki ziemniaczane juz nie mam pomyslow na obiad ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- a powiem wam ze moja mama wczoraj z kolezanka byla u wrozki , bierze 20 zl to pomyslaly co im tam szkodzi ![]() wiekszosc pewnie nie wierzy , ja tez w sumie nie bardzo ale zobaczymy czy cos sie sprawdzi powiedziala ze urodze chlopczyka ( to tak jak przeczuwam ) ale ze bede miala jeszcze kiedys dziewczynke no i ze moj Michal zda prawko za 3 razem a wlasnie sie na nie zapisal ehhe ![]() zobaczymy czy cos sie sprawdzi ale z ta dziewczynka droga to przesadzila przeciez ja nie planuje wiecej dzieci |
|
|
|
#1405 |
|
Raczkowanie
|
jak wczoraj wyszłam z ciuchow i wszytko poprasowałam to dzis mi przywieźli pralke z naprawy(nie miałam jej przez ponad 2 tyg) i znowu cału pokuj zasypie pewnie ciuchami.
jutro ide do endokrynologa i zastanawiam sie co mi powie i czy prepisze mi jakies hormony. no ale to bedzie jutro moze jutro tez wybiore sie po prozent dla rodzicow(kupuje im etui na telefony + jakis drobiazg) i moze rozjerze sie nad prezentem dla TŻ'ta ale hcyba kupie mu jakies fajne majtole i moze jakis sweterek bo zupelnie nei wiem co mu kupic, w tamty roku mialam prosto bo wiedzialam ze marzy mu sie zestaw kluczy wiec nei bylo zadnego problemu ale w tym roku nic takiego mi nei mowil ze cos mu potrzebne jest z narzedzi;/ Ogólnie ciągle czuje się źle i mam już dosyć. Chciałabymżeby juz byl styczeń i żeby mi się zaczął II trymestr bo mam nadzieje ze sie bede lepiej czuc. Najgorsze jest o że boje się troche z córcią wychodzić na dwór bo kręci mi się w głowie . Ale może dziś nie pójdziemy za to jutro na pewno. Dobrze na świeta nie musze prawie nic szykwac tylko sniadanie dla rodiznk TŻ w Boże Narodzenie(choc tez nei jest pewne czy bedzie u nas czy u nich) więc ogólnie lajcik. Ide moze przynjemniej pościeram meble żeby troche czyściej było Do uslyszenia
|
#1406 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny.
A ja się czuje już troszkę lepiej i mam nadzieje że tak pozostanie. Mdli mnie jeszcze codziennie ale już nie tak intensywnie. Ja to mam problem bo Wigilię niestety ja organizuję, bo mąż mi zaprosił gości , a miałam nadzieję że na spokojnie pójdziemy w tym roku do siostry męża, tym bardziej że pracuje i w ciąży jestem.... no ale coż, jakoś to będzie. Muszę dzisiaj mieszkanie ogarnąć i zaraz skoczyć do sklepu po kapustę bo mam straszną ochotę na łazanki. Pierogi ruskie też bym zjadła bo uwielbiam ale niestety nigdy nie robiłam, a to trochę czasochłonne...Ide zjeść śniadanko bo dopiero wstałam i mdli mnie trochę.
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
A my na wigilię jedziemy do moich rodziców a w drugi dzień świąt do teściów, więc ja też mam z głowy
No i oczywiście zamówiłam sobie menu wigilijno-świąteczne u mamy - duuuużo wigilijnych pierogów (najpyszniejsze na świecie!), uszka z barszczem czerwonym koniecznie i specjalna porcja dla mnie takich naszych rodzinnych ciasteczek (przepis na nie przechodzi z pokolenia na pokolenie, właściwie nie spotkałam się, żeby ktokolwiek piekł te ciasteczka). I już się doczekać nie mogę
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuśki
![]() proszę Was bardzo o radę- od 3 dni nie mam nudności, tzn. wcześniej też nie były jakieś masakryczne, po prostu mnie "muliło", ale dziś 3 dzień kiedy jest normalnie... czy tak może być, to nic groźnego?? bo troszkę się martwię ![]()
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2011-12-15 o 16:03 |
|
|
|
#1409 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez livea Czas edycji: 2011-12-15 o 16:33 |
|
|
|
|
#1410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? na pociechę powiem Ci, że mi też minęły apetyt przy tym mam niezły. Też się trochę martwię czy wszystko ok myślę, że JEST OK a brakiem nudności powinnyśmy się raczej cieszyć.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Wcinam teraz owoce, ale zaraz sobie ruskie zagrzeję, bo mi ślinka cieknie

według miesiączki to 8 tydzień, ale według usg 7 tak jak myślałam 

i stwierdzilam ze to juz moje na pewno ostatnie dziecko bo nie chce znowu przez to samo przechodzic(dobrze ze już mamy Amelke) i że z checia ta ciąże oddałabym TŻ'towi
67,5 65,9
. Ale ogólnie rzecz biorąc nie mogę narzekać , bo niektóre z Was mają jeszcze mdłości -czego bardzo współczuje
, a miałam nadzieję że na spokojnie pójdziemy w tym roku do siostry męża, tym bardziej że pracuje i w ciąży jestem.... no ale coż, jakoś to będzie. Muszę dzisiaj mieszkanie ogarnąć i zaraz skoczyć do sklepu po kapustę bo mam straszną ochotę na łazanki. Pierogi ruskie też bym zjadła bo uwielbiam ale niestety nigdy nie robiłam, a to trochę czasochłonne...