|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ćwiczenia
Tzn np 4 serie po 25 brzuszkow z przerwa nie przekraczajaca minuty moze byc ? to o to chodzi ? :P
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytalam Twoj zestaw ćwiczen, ja mam swoj taki wymyslony stwierdzilam ze sie chyba na tym znasz i bedziesz mogla ocenic czy ten moj jest dobry skuteczny albo ewentualnie wprowadzic do niego jakies poprawki
![]() Wiec tak : 1) Na poczatek 4 serie po 25 brzuszkow z przerwami nie przekraczajacymi minuty 2) Nogi uniesione go gory i brzuszki 100 razy przy czym nogi podparte są na biurku :P 3) Nogi ugiete w kolanach pod katem prostym ( ułozone na fotelu) i "brzuszki" 100 razy lewym lokciem do prawego kolana i 100 razy prawym lokciem do lewego kolana 4) Tlow i nogi uniesione cialo lezy jedynie na folnej parti plecow ( zaraz nad pupa) w takiej pozycji 2 serie po 50 razy nogi i tlow przyciagamy do siebie 5) 1 minuta w pozycji maxymalnie napietych miesni ( tak jak w puncie 4 tylko bez przyciagania nog i tlowia) ![]() 6) 2 serie na prawa reke po 25 i na lewa 2 serie po 25 powtorzen. Pozycja siedzaca nogi zgiete w kolanach sztangielke ( cyba ok 7 kg nie pisze tak na oko :P ) trzymam w prawej dloni i opieram ja na zgietym prawym kolanie druga reke trzymam na lewej nodze uginam reke w lokciu unoszac sztangielke ![]() 7) skłony do prawej nogi 30 powtorzen do lewej tez 30 i obie rece do dolu stojac w pozycji bardzo lekkiego rozkroku 8) lezaz na boku lewa noge unosze 30 razy i potem z prawa tak samo 30 razy 9) lezac robie rowerek przez ok 1,5 minuty i staram sie przy tym jak najbardzej napiac miesnie brzucha 10) i na koniec 5 minut intensywnego biegu w miejscu Robie ten zestaw cwiczen codziennie od poniedzialku czyli juz prawie tydzien ogolnie zajmje mi on ok 36 minut, cwicze przy muzyce ( jakos mi wtedy milej :P:P ) przy tym stosuje diete ok 1000 kcal ( 3 posilki przerwy pomiedzy nimi wiecej niz 3 godziny) ostatni posilek jem ok 17 ![]() Aha i co chyba wazniejsze to waze 59 kg przy wzroscie 162 cm ( higienistka w szkole powiedziala mi ze mam nadwage ;( ;( )zalamalo mnie to chce osiagnac wage 52 kg i potem ja utrzymac ( z tym jest chyba najgorzej ) mam zamiar od nowego roku zapisac sie na silownie ( choc w sumie nigdy tam nie bylam i troche sie boje ale jestem zmotywowana, jak ogladam te wszystkie dziewczyny w teledyskach albo np beyonce knowles czy jennifer lopez to jestem gotowa na wszystko zeby tak wygladac :P ) od kwietnia jak zacznie sie robic cieplej to mam zamiar silownie zastapic basenem ![]() Jak myslisz czy mam szanse schudnac i osiegnac sylwetke Jennifer Lopez ? :P Aha czy uzywalas w czasie diety jakis kremow wyszczuplajacych czy modelujacych. Pytam do Serum modelujace i wyszczuplajace brzuch i posladki ( to fioletowe) evelina ma dobre komantarze i zastanawiam sie czy mi pomoze jak zaczne stosowac ![]() Czy mozesz mi poradzic jak po tym kiedy juz osiagne moje wymarzone 52 kg sie odzywiac i co robic zeby znow nie przytyc i utrzymac wage nie odchudzajac sie tak intensywnie ![]() Ale sie rozpisalam :P:P Z gory dziekuje za odpowiedz i za to ze poswiecasz mi chodz troche twojego wolnego cennego czasu
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jedząc tak mało rozregulujesz sobie metabolizm i nie schudniesz a jak schudniesz to szybko to wróci. Ja proponuje jeść 1400-1600 kcal może nawet trochę wiecej ale nie mniej . Kolejnym błedem jest to ze powinnaś jeść 4-5 posiłków dziennie i ostatni posiłek później... myśle ze o 19 będzie okey . W diecie dużo błonnika i białka musi być, węglowodanów odpowiednia ilość (nie za mało, nie za dużo) i trochę zdrowych tłuszczy. Przede wszystkim stawiaj na zdrowie i nietuczące jedzenie, ale wcale nie musisz a nawet nie powinnaś sie tak katować dietą (nawet jeśli to dla Ciebie nie jest trudne) . Polecam pić herbatki bez cukru zieloną i czerwoną po parę dziennie i duuużo wody nie gazowanejKolejnym błędem to to ze ćwiczysz codziennie. Lepiej by było jakbyś ćwiczyła co 2 dzień a za to dłużej. Do tych ćwiczeń dodaj aeroby. Przed ćwiczeniami jakieś 10 min rozgrzewki, po 9 ćwiczeniu proponuje położyć sie na plecach i mocno wyciągnąć i wytrzymać parę sekund i tak z 20 razy. Poza tym nie ma sensu robić jednego ćwiczenia 100 razy czy 50 tylko sobie podzielić na po 20-30 powótrzeń i robić w seriach wszystko Co do aerobów nawet nie mając zadnych przyrządów to może być skakanka (jak nie masz to skakanie bez) i taniec i dodatkowo jeśli masz hula hop to też polecam ![]() Napisz jak Ty to widzisz?? Jak coś to ułoże Ci z tych ćwiczeń i dodam aeroby w jakiś fajny trening i robić go najlepiej 3x w tyg . Można tez sie zapisać na basen 1x do tego i to już w ogole bedzie superA co do siłowni to mozesz sie zapisać ale w domku też można dobrze ćwiczyć wiec jak chcesz . Ja chodzilam na siłkę 3x w tyg i basenik 1x... ale też duużo czasu z mojego odchudzania był basenik 1x i ćwiczenia w domu 3x w tyg . Wiec jak chcesz , ale ja stosowałam krem avon i na zmianę balsam ujędrniajacy nivea oraz natryski pod prysznicem na ciało - raz zimny raz gorący parę razy na zmianę oraz rękawicą sizalową albo szrostką gąbką masować ciało okrężnymi ruchami w 2 stronę do ruchu zegara z góry na dół przesuwając sie . Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem wszystkiego za dużo.
Tego typu ćwiczenai raczej nie przyniosa oczekiwanego efektu. Radze zapisać się na siłownię i zająć porządnym treningiem siłowym typu full body oraz dodać do niego aeroby. O diecie nawet nie wspomonam, bo 1000 kcal to pomyłka.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Mi głownie chodzi o to zeby trening nie trwal zbyt dlugo ten ktory ja sobie ulozylam trwa ok 36 minut, na dluzszy raczej nie mialabym czasu ani sily bo chodze do szkoly kiedy wracam popoludniu jestem padnieta potem za chwile musze sie uczyc i cwicze dopiero wieczorem jak juz sie nauce a wtedy jestem wypompowana niewiem czy Pani wie o co mi chodzi. Co do jedzenia to moge o 19 zjesc jeszcze jakies jablko i wtedy beda akurat 4 posilki ja sie nie znam na sprawach zwiazanych z odzywaniem tzn kieruje sie glownie iloscia kalorii przy wyborze potraw rano zawsze zwykle musli z mlekiem odtlszczonym potem przychodze ze szkoly obiad potem ok 17 jakies 2 owoce jablko gruszka i tyle.
Na basen zapisze sie bardzo chetnie bo lubie plywac ale uwazam ze w zimie nie jest to chyba dobry pomysl bo moge sie przeziebic czy cos w tym stylu, duzo zalezy od mojej mamy bo to ona za wszystko placi a jest troche przeczulona na punkcie diet bo uwaza ze ze mna wszystko ok ( jak to mamy zawsze coreczki sa najpiekniejsze ) ale ja widze ze mi tluszczyk zwisa tu i tak i musze zaczac cos robic puki nie jest za pozno.Aha chodze na silownie w szkole raz czasem 2 razy w tygodniu po 45 minut. A ta silownia daje jakies widoczne efekty czy lepszy bylby basen powiedzmy 3 razy w tygoniu i cwiczenia w domu ? jak Pani uwaza ? |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Po 2 wiekszość z nas chodzi do szkoły i ćwiczy Dlatego mówie ze dłuższy trening bo tłuszcz sie spala dopiero po 30 min.... wiec jeszcze z 30 byś musiała ćwiczyć . Poza tym rozgrzewka najpierw, potem ćwiczenian siłowe na brzuch, nogi, pupe itd a potem aeroby... ja preferuje najpierw z 10 min o wysokiej intensywności i resztę stałe aeroby o niższej, ale dłużej... Razem wygospodaruj godzinkę . Przeanalizuj dokładnie moją wypowiedz i powiedz czy wszystko rozumiesz?? Co do diety ABSOLUTNIE NIE 1000 kcal tylko tak jak pisałam, napewno nie mniej niż napisałam. Po następne to na wieczór nie jedz owoców... nie schudniesz tak. Na wieczór i po treningu białko... czyli serek wieski z kromką chleba ciemnego albo kromka ciemnego chleba z tuńczykiem albo szyneczką drobiową. Z siłownią to zależy, bo jeśli jest dobry sprzęt i instruktor to owszem ze lepiej chodzić na siłkę 2x, a jeśli nie to pomogę w przekształceniu treningu w coś lepszego do robienia w domku 3x w tyg (po godzince), ale zarówno do siłowni jak i do tego też na basen ale np tez 2x w tyg . Aha... a na tej siłowni nie można dłużej być?? Proponuje pić herbatę bez cukru czerwoną i zieloną po parę dziennie . No wiec przy dobrej (ale nie przesadzonej) diecie i dobrze ułozonych, dosyć długich i regularnie robionych trenigach siłowo-aerobowych z rozciąganiem wszystko będzie oki Jak coś to pytaj śmiało, tylko prosze nie rób źle, czyli inaczej niż piszemy . Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Tłuszcz spala sie nawet podczas snu, ważna jest intensywność treningu: im bardziej intensywny tym może być krótszy, im mniej intensywny tym dłuższy.
W tej chwili odchodzi się już od długich aerobów z tetnem 60-70%HRmax na rzecz interwałów.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Silownia to dopiero od nowego roku najpozniej od lutego tak mi mama powiedziala potem jak juz sie zrobi cieplej to silownie zastapie basenem
![]() W koncu niewiem jak mam robic te cwiczenia czy dluzej czy krotko i intensywnie, w tym momencie robie raczej to drugie tzn krotko intensywnie dodam rozgrzewke przez treningiem 5 minut. Szczeze mowiac to nie chcialabym bardzo zmienic tego trningu bo szczeze mowiac polubilam go :P i juz sie jakos przyzwyczailam jakos tak gladko mi to idzie. Aha i co to sa te aeroby ? moze wstyd ale ja niewiem zabardzo o co chodzi. Te moje cwiczenia sa w dobrej kolejnosci ? bo podobno kolejnosc tez jest wazna. Moge sobie pozwolic na jakies slodycze w malej ilosci powiedzmy raz w tygodniu ? czy mam calkowicie z nich zrezygnowac ? Wiem ze zajmuje ci czas i przepraszam za to ale czy moglabys mi napisac trening w punktach przejzyscie zebym wiedziala jak ty to widzisz i co chcesz zmienic w moim treningu ? chce miec jasnosc i zaczac odchudzac sie z glowa bo juz przeszlam kilka glodowek ale mimo to ze chudlam potem jak zaczelam normalniej jesc zaraz tylam jeszcze bardziej... |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Spowolniłaś sobie metabolizm i dlatego masz jojo.
żeby trwale schdnąć należy jeśc mądrze i odpowiedni dużo a poza tym mądrze ćwiczyć. Podczas treningu siłowego wzrasta ilość włókien mięśniowych co przyspiesza metabolizm, poza tym po treningu siłowy pojawia się tzw. EPOC czyli potreningowe przyspieszone spalanie tłuszczu. W rozpisanym przez Ciebie treningu są prawie same ćwiczenia na mięśnie brzucha. Moim zdaniem wszystkiego jest za dużo i trochę to się kupy nie trzyma. żeby mieć fajny brzuch nalezy spalić nadmiar tkanki tłuszczowej a od tego jest dieta. Ja ma kratę na brzuchu a cały mój trening brzucha ogranicza się do 3 treningów w tygodni, na których robię 3x15 spięć i to w zupełności wystarczy. Radzę skupić się na porzadnym treningu np. ACT. Aeroby to np. rower, skakanka, biegi itp. Zamnian siłowni na basen to nie jest dobry wybór. W mądrej diecie jest miejsce na wszystko, również na słodycze. Jeśli będziesz mądrze ćwiczyć i jeść to takie odstępstwo raz na tydzień nie tylko jest dozwolone, ale wręcz wskazane.
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o ćwiczenia na biceps punkt. 6 szczerze nie wierze, że ta sztangielka waży 7 kg
![]() Mając w domu sztangielki możesz spokojnie zająć się ACT a w lutym zapisz się na siłownię lub ćwicz nadal w domu. Acha i jeszcze jedno piszesz: Szczeze mowiac to nie chcialabym bardzo zmienic tego trningu bo szczeze mowiac polubilam go :P i juz sie jakos przyzwyczailam jakos tak gladko mi to idzie. Jeżeli trening nie sprawia Ci już trudności tzn. jest mało efektywny. W treningu najwazniejsza jest progresja, czyli stawianie organizmowi wciąż nowych wyzwań inaczej trening nie przynosi spodziewanych efektów.
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
poza rowerkiem, skakanką i biegami aeroby to też szybki taniec
Prawda Pingwinku czy sie myle?? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem: szybki taniec to szybki taniec a aeroby to aeroby
![]() Ale lepszy jest jakikolwiek ruch niż brak ruchu
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
To nie jest tak ze nie sprawia mi trudnosci wrecz przeciwnie chodzilo mi raczej o to ze sie do niego juz " przywizalam"
![]() Niewiem ile wazy ten ciezarek nie pisze mowilam tak na oko a ze nie mam zbytniego wyczucia to bardzo prawdopodobne ze sie myle :P Pingwin2 uwazasz ze cwiczenia w domu tez moga dac jakis efekt ktory jest widoczny ? Moze ulozylabys mi jakis trening ktory wedlug ciebie dalby rezultat a co do silowni to chyba jednak masz racje lepsza niz basen, tylko ze ja mam troche obawy przed pojsciem tam, tzn boje sie ze nie bede czegos umiala i bedzie obciach chyba wiesz o co mi chodzi nigdy tam nie bylam, bardzo chce zaczac chodzic ale mam obawy
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj sie, ze czegoś nie będziesz umiała, od tego jest tam trener żeby Ci wszystko wytłumaczyć. nie będziesz pierwszą osobą, która uczy się obsługi maszyn.
Przemyślany trening w domu przyniesie świetne rezultaty, ale po pewnym czasie trzeba kupić sprzęt ( sztangielki z regulowanym obciążeniem) Ja osobiście mam siłownię w domu i nie chodze do klubu. Podstawą modelowania sylwetki jest dieta, potem trening. Zacznij od ćwiczeń, które znajdziesz w postach podwieszonych: tam są zarówno ćwicznia na dolne jak i na górne partie ciała
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie są te posty z cwiczeniami ?
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
na gorze strony
![]() ach i wyszukiwarka nie gryzie
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! Zaczeła się wiosna i jak prawie każda z was chciałabym trochę schudnąć
Mam więc dla was wieeelką prośbę czy któraś z nas ma może albo wie gdzie można znaleźć ćwiczenia na CD lub kasetę takie w których lektor mówi co robić. Z góry dziękuje za każdą pomoc
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
ćwiczenia
Hej! Chciałabym kupić mojemu tacie na urodziny płytę z ćwiczeniami na bóle kręgosłupa. Jest bardzo aktywny, ciągle coś robi. No i zbliża się do 50 aktualnie(46). Jakie płyty poradzicie? Interesuje mnie szybka dostawa. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Ćwiczenia
.
Edytowane przez iiya Czas edycji: 2011-05-07 o 14:23 |
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
przemysl jeszcze raz swoj post
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Ćwiczenia
Zastanawiam się, czy dobrze ćwiczę (żeby schudnąć). Pięć dni w tygodniu biegam po 30 min. (ok 4 km) robię codziennie 100 brzuszków, 50 pompek i 100 wchodzeń po stopniu (za bardzo nie wiem jak inaczej nazwać to ćwiczenie). Czy mógłby ktoś ocenić te moje ćwiczenia?
![]() Ma jeszcze jedno pytanie, jakie są najlepsze ćwiczenia na szczupłe ramiona?
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że 100 brzuszków dziennie nie jest najlepszym ćwiczeniem. Lepsze byłoby gdybyś robiła krótkie serie np 3x20 i nie brzuszków, ale spiętek ( nie wiem dokładnie jak to się nazywa). Chodzi mi o to, żebyś podnosiła się tylko do momentu, aż łopatki oderwiesz od podłoża.
|
|
|
|
|
#53 |
|
♥
|
Trening jest trochę kiepski ponieważ na długa metę bieganie nie pozwoli osiągnąć
Ci ładne ciała. ja bym Ci poleciła trening siłowy w warunkach domowych dla początkującej osoby x 3 w tygodniu : http://super-sylwetka.pl/trening/40-...poczatkujacych i 3x w tygodniu bieganie. Nie rób tyle brzuszków bo więcej szkody sobie zrobisz niz pożytku . brzuszki nie spalają tłuszczu z brzucha. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

sztangielke ( cyba ok 7 kg nie pisze tak na oko :P ) trzymam w prawej dloni i opieram ja na zgietym prawym kolanie druga reke trzymam na lewej nodze uginam reke w lokciu unoszac sztangielke
ogolnie zajmje mi on ok 36 minut, cwicze przy muzyce ( jakos mi wtedy milej :P:P ) przy tym stosuje diete ok 1000 kcal ( 3 posilki przerwy pomiedzy nimi wiecej niz 3 godziny) ostatni posilek jem ok 17 
. Jedząc tak mało rozregulujesz sobie metabolizm i nie schudniesz a jak schudniesz to szybko to wróci. Ja proponuje jeść 1400-1600 kcal może nawet trochę wiecej ale nie mniej

![GG do Anna:]](https://static.wizaz.pl/forum/images/nowe/misc/im_aim.gif)