|
|
#1891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowe mamusie 2006
Justyna Viola tak wogóle to gratuluje tych wszystkich tytułów, widzisz jaką Bobasek ma mądrą mamę.
Moje dzidzio bez zmian ale ja dla poprawy nastroju poszłam sobie do fryzjera. Troszkę się obawiałam czy tam jakichś skurczy nie dostanę ale było OK i czuję sie znacznie lepiej w tej nowej fryzurze. Jakoś sobie trzeba umilać życie. Powiedzcie czy Was też teraz często mdli? Ja czasami na samą myśl o jedzeniu dostaję mdłości. Coś nowego na koniec ciąży?
|
#1892 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki, ale za wami tęsknię! Ale teraz chyba będę miała wreszcie chwile odsapki... tylko że wciąż wisimy na modemie
Zerknęłam tylko na wczesniejsze stronki, z opóźnieniem dziękuję za gratulacje, wybaczcie, ale chyba byłam w lekkim szoku poporodowym, nie mówiąć o baby-bluesie I gratuluję wszystkim rozdwojonym! ?Jestem wstrząśnięta historią Chaki. U nas już z górki z karmieniem - dzięki cudownej pani konsultantce od laktacji. Jakbyście potrzebowały na pewno gdzies w internecie jest lista tych z międzynarodowym dyplomem, one mieszkają po całej Polsce i są prawdziwymi "zaklinaczkami" dzieci, i balsamem na duszę matki. Kto mówi że karmienie jest łatwe? Piersi bolą jak cholera, raz pokarm sika, raz go nie ma, siedzi się godzinami w dzień i po nocy jak chińczyk, z oczami na zapałkach. Pani od laktacji opowiadała mi o takich dzieciach jak Chaki, dlatego nie można wychodzić ze szpitala wczesniej niż po 3 dobach, bo dopiero widać rozwój żółtaczki, a ona powoduje ospałość malucha i niejedzenie i takie błędne koło. Natomiast położna na 8 dni 5-6 godzin dziennie to chyba jest w kraju-raju! Niemożliwe jest poradzić sobie ze wszystkim samej przez pierwsze dwa tygodnie co najmniej, ależ wam dobrze, dziewczyny. Ściskam dziewczynki oczekujące porodu Jak zdążę to zmniejszę i wkleję w końcu jakieś zdjątka mojego Cuda. Buziaczki! |
|
|
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
Ejeczko i dobrze zrobilas z tym fryzjerem.Teraz jest czas zeby mamuski o siebie zabdaly bo jak bobo sie pojawi to cala uwaga bedzie skupiona na nim.Ojj cos wiem jak fryzurka i makijaz poprawiaja nastroj
.Ejeczko ja mam to samo z mdlosciami......juz mie sie dwa razy zdarzylo zwrocic sniadanie .Najbardziej mnie mdli po jedzeniu ze musze przestac jesc i poczekac az sie ulozy bo jak nie to bllllllaaaaa .Normlanie powtorka z rozrywki .No ale zobacz mamy takie same objawy Dzis mialam rano jakies 5 skurczy ale znowu nieregularne
|
|
|
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
Justyna- Viola moje obiady też się przeciągają, bo jak piszesz "czekam aż to się ułoży".
Ciesz się że masz wogóle jakieś skurcze, u mnie NIC Myslałam że po wczorajszym szaleństwie ze sprzątaniem, spacerem i wizytą u fryzjera coś się zacznie, ale tam w środku chyba jakieś drzwi pancerne mam. Jaka ze mnie gapa (najdelikatniej mówiąc). Na ostatniej wizycie lekarka wypisała mi L 4 do dnia porodu, czyli 11, a wogóle twierdziła że z takim rozwarciem to i tego dnia nie doczekam. Całkiem o sprawie zapomniałam i dziś telefon z UG co się ze mną dzieje, czy już urodziłam, bo oni nic nie wiedzą a ja nie przedstawiłam żadnego dokumentu, a tu trzeba wysłać dokumenty do ZUS-u. Lekarki nie umiem złapać, pewnie w pracy, a czy ona mi wogóle wystawi L4 z datą wstecz? Jak ja kocham moje roztrzepanie!!!! Oby Maluch nie przejął po mnie tej cechy. Czy wszystkie mamusie jeszcze śpią? Pobudka, taki śliczny dzionek!
|
#1895 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuski widze,z e dalej czekacie, ale juz aby patrzec i bedziecie rozdwojone wszystkie
nie martwcie sie ze nic nie wskazuje na to, aby sie mialo zaczac, u mnie tez nie wskazywalo - i sie zaczelo, no moze odczowalam przez 2 dni przed porodem mniejsze ruchy, moj malutki konczy dzis 2 tygodnie bylo werandoowanko ( fotka) jutro idziemy chyba na maly spacerek, pozdrawiamy |
|
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
ejeczko lekarz może Ci wypisać zwolnienie najwyżej 3 dni wstecz, tak więc będziesz miała drobną lukę w zwolnieniach
|
|
|
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
Ejeczko wczoraj byly skurcze rano a dzis cisza
....nawet brzucholek nie twradnieje Ale za to nocke mialam mega spokojna bo tylko raz wstalam do wc i sie wyspalamA nie mozesz isc do innego lekarza i wyjsnic sprawe jak wyglada ze nie mozesz zlapac swojego i zeby wyspial ci zwolnienie...moze sie uda Toolos jejku jak ja Ci zazdroszcze ze masz juz maluszka przy sobie.I taka piekna pogoda ze az grzech nie wyjsc na dwor.Odwiedzila mnie dzis kolezanka i wyciagnelam ja na spacer Ale od wczoraj mi spuchly nogi......normalnie kostek nie mam Myslicie to ze bardzo grozne czy raczej normalne???Bo tak ogolnie to mialam popuchniete nogi ale nie tak jak wczoraj i sie troche zestresowalam.Wy tez tak macie albo mialsycie przed porodem????
|
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
justynko mnie lekarz wyczulił na takie nagłe opuchnięcia, kazał mierzyć ciśnienie codziennie i wypisał 3 skierowania na ogólne badania moczu, bo jeśłi ciśnienie będzie wysokie i nie daj Boże jeszcze wykaże białko w moczu natychniast trzeba zgłosić się do szpitala - zatrucie ciążowe. Do tego przypisał mi CYCLO3FORT który jest dobry na opuchnięcia.
|
|
|
|
#1899 |
|
Raczkowanie
|
Tools szczęściara jesteś, bo to przecież listopad a pogoda jak w kwietniu i dla Maluszka nie będzie to taki szok termiczny.
Orzeszku a czy Ty się orientujesz jakie konsekwencje mi w związku z tym opóźnionym zwolnieniem grożą? Czy tylko finansowe? Niestety okazało się że moja lekarka wzięła sobie wolne i do środy jej nie ma. Justyna moje nogi też są troszkę opuchnięte ale tak w granicach rozsądku, myślę że Orzeszek ma rację- lepiej poinformować o tym lekarza.
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
ejeczko jeśli Twoje L4 trafi do ZUSu z opóźnieniem to nie będziesz miała zapłaconego 100% wynagrodzenia chorobowego tylko 80% - przynajmniej tak mi się wydaje, tylko nie wiem co z tą luką między zwolnieniami, jak ją potraktuje Twój pracodawca? Najlepiej podpytaj kogoś z kadr a jeszcze lepiej dryndnij do ZUSu i ich podpytaj
|
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
Orzeszku, Ejeczko dziekuej za odzew
|
|
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
justynko odpoczywaj dużo i się nie przejmuj - wszystko będzie ok!
|
|
|
|
#1903 |
|
Raczkowanie
|
Zgłasza się rozdwojona mamusia. Kubuś urodził się 15 listopada o 14:15, ma 53cm i ważył 3450g. Tatuś był przy porodzie obcinał pępowine, o 4:50 odeszły mi wody i dawaj do szpitala. Poród nie jest taki straszny, następnego dnia już się nie pamięta. Więcej napisze wkrótce, bo Maleństwo właśnie się budzi
Edytowane przez dziunia3105 Czas edycji: 2006-11-17 o 22:29 |
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
dziunia gratuluje
|
|
|
|
#1905 |
|
BAN stały
|
GRATULUJĘ.........
i życzę dużo zdrowia lutowa mamusia 2007 |
|
|
|
#1906 | ||
|
Raczkowanie
|
dziunia3105 GRATULACJE
Widze u Ciebie poród tez zaczął sie odejściem wód ![]() Życze teraz przede wszystkim dużo zdrówka dla Kubusia a Tobie miłej i ciepłej atmosfery w domu żebys nie musiała sie stresować tylko myślała o tym kto jest dla Ciebie najważniejszy
|
|
#1907 |
|
Raczkowanie
|
dziunia3105 GRATULACJE
Tatuś jaki dzielny byl tez brawa dla niego, i buziaczki dla Kubusia
|
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
Dziunia3105 gratulacje!!!
Kubuś urodził się tego samego dnia co ja, tylko 25 lat później Styczniówka07 |
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
Dziuniu wielkie gartulacje dla Ciebie,Tz i maluszka.No popatrz termin Ci minal a on nastepnego dnia wyskoczyl.....jaki uporzdakowany bobo
Mam nadzieje ze tak jak Ty bede milo wspominac porod Co do mojego cis to zaczelo sobie podskakiwac do 150/70-80 ale to bylo tak skokowo wiec jeszcze nie panikuje bo w sumie wahalo sie miedzy 128-150/70-90, duzo odpoczywam wiec mam nadzieje ze nie bedzie tak zle. Dobra zmykam zrobic sniadanko ale cos czule male mdlosci ......Buziaki sloneczne dla mamus i ich bobaskow tych na swiecie i w brzuszkach |
|
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
No i po sniadanku.....wyszlo.....
|
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Dziunia gratulacje od nierozdwojonej jeszcze przyszłej mamusi. Dziewczyny bierzmy sie do roboty juz polowa listopada minęła.
A co do cisnienia to u mnie caly czas jest w porzadku. Ja biorę cyclo 3 fort ale na popekane naczynka i pomaga w 100% |
|
|
|
#1913 |
|
Raczkowanie
|
Dziunia gratulacje
Nita ja już bym się chętnie do tej roboty zabrała tylko nie wiem jak zacząć Justyna Viola widzę że u Ciebie te mdłości to znacznie poważniejsze niż u mnie, bo mnie tylko mdli, wychodzić jeszcze nie zaczęło. Ale jak to się mówi "nie chwal dnia..."
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
Ejeczko no wlasnie.....
u mnie tez zaczelo sie od mdlosciJak tam radza sobie mamuski z dzidziami??Bo zagladam do przewijalni do mamusiek pazdziernikowo-listopadowych a tam cisza ...Pewnie sa zaabsorbowane na maksa malenstwami.A my tu chetnie bysmy sie czegos praktyczngeo dowiedzialy jak sobie radzic w przyszlosci. |
|
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
To my też od wczoraj w domku. Malutka przyszła na świat 13 listopada o 1:55. Ważyła 3140 i 51 cm maleństwo miało. Poród koszmar 24 godziny w mekach w tym 2,5 godziny walki o malutką - zaklinowała się i nie mogliśmy sobie poradzić.Tatuś był przy porodzie, bez niego pewnie bym sobie nie poradziła. Poznałam co to są bóle krzyżowe. Już teraz prawie nie pamietam, a dzidzia słodycz. Je, śpi, je ,spi. Ciekawe kiedy da popalić. Gratulacje dla mamuś. Dziunia Tatus jednak był na czas.
|
|
|
|
#1916 |
|
Raczkowanie
|
kiciamała no przepieknie! Gratulacje! dalas rade, chociaz b. dlugo sie meczyl;as, ale zapewne teraz uwazasz ze warto bylo
Gratulacje dla Tatusia, dzielny z niego facet. A ja dzis w nocy myslalam, ze zwariuje moj maly sobie przestawia dniz nocami szalal od 20 do 5 rano, na cycku wisial, bawic sie chcial zasypial na 15 min i apiac od nowa....oj dziewcyzny spijcie ile mozecie- te nierozdwojone pozdrawiamy |
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje rozdwojenia dziewczynki!!! Wspaniale że macie to juz za sobą :-
))) |
|
|
|
#1918 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamuśki
Przejęty jest strasznie, w czwartek był ze mną na wizycie mam rozwarcie i lekarz stwierdził że pochodze może tydzien moze nie , jutro mam zgłosić sie do szpitala rano spakowana bo jakby co zostaje mam nadzieje oczywiscie że nie, wolałabym żeby mnie złapało ni stąd ni z owąd i do szpitala niż tam leżec i słuchać historii mrożacych krew w żyłach bo zgłupne. Tatinka tak nastarszył lekarz że jak w noc obracam sie na drugi bok i stękam sobie to tatinek zaraz Rodzisz . Ale teraz to nic mi niestraszne ważne że jest przy mnie Kiciu, Dziuniu Gratuluje . Dziuniu ciesze sie że udało ci sie doczekac do tatinka mnie również, tylko teraz to mała na siebie każe nam czekać . Justyś, Ejeczka kolej na was Renowacja TERMINY Bafi@Home - 1 listopada 1 pociecha jamadzia - 2 listopada kiciamała - 4 listopada 1 pociecha watka - 4 listopada 1 pociecha agu.s - 5 listopada doświadczona mamcia toolos - 5 listopada 1 pociecha Chaka - 7 listopada 1 pociecha solley1-?(osamotniony przypadek z października ) doświadczona mamcia ejeczka - 11 listopad 1 pociecha justyna-viola - 16 listopada1 pociecha Bluepaint - 20 listopada 1 pociecha dziunia3105 - 21 listopad 1 pociecha Orzeszek.1 - 23 listopad 1 pociecha Tysiak7 - 27 listopada1 pociecha Nita6 - 27 listopada1 pociecha PORODY Chaka – córcia Zuzia - 26 październik godz 22.15 Waga 3180 g 56 Wzrost Bafi@Home – córcia Klaudia -27 październik godz 1.50 Waga 3200 g, Wzrost 53 cm Watka – córcia Marianka -29 październik godz 8.52 Waga 2900g Wzrost 54 cm Bluepaint - synek Kamilek 31 październik godz 14.09 Waga 2490g Toolos - synek Oliver - 3 listopad Waga 3950g Wzrost 56 cm Soley1 - córcia Amelia - 11 listopada godz 9.56 Waga 3785g Wzrost 50,5 cm Kiciamała - córa... 13 listopad godz 1.55 Waga 3140 g Wzrost 51 cm Dziunia3105 - synek Kubuś 15 listopad godz 14.15 Waga 3450 g Wzrost 53 cm Jeśli coś pokręciłam to prosze krzyczeć sprostuje Justyś, Nita dzieki za nr tel jakby co alarmuje do was
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Kiciamala wielkie gratulacje dla WAS
Toolos to ale Ty "imprezujesz"w nocy Jak powiedzilam TZ co nas moze czekac to powiedzial ze sie przeprowadza do innego pokoju spac Ale widze ze dobry humor CI dopisuje wiec chyba nie jest tak zle co??Tysiu Ty jeszcze nas spoznione mamuski wyprzedzisz A dlaczego kazal Ci sie zglosic do szpitala???? NO to teraz mozesz sie "sypac" skoro TZ na miejscu.....kolejna uporzdakowana mamuska(patrz Kiciamala) U mnie nadal bez zmian.....skurczybyki(czy taj skurcze)pojawiaja sie rzadko Ale ludze sie ze zlapie mnie z nienacka i pojade z piskiem opon Zaczyna przerazac mnie wizja czy wszytsko bedzie dobrze z dzidzia po porodze, czy nie bedzie jakis komplikacji przy porodzie ojjjj cosik stresik mnie dopadl
|
|
|
|
#1920 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim mamusiom za gratulacje
Kiciamała Gratulacje , dobrze że wszystko jest w porządku Nam wszytsko poszło z planem, Tatinek przyleciał 14 listopada, ja w nocy dostałam skurczy i przed 5 odeszły mi wody. Skurcze jednak nie były takie silne i podali mi kroplówke, te właściwe skurcze pojawiły sie około 11, ale rozwarcie było dopiero na 1,5cm więc mysle sobie o matko to ile ja będe rodzic . Około 12 wpóścili tatinka na poródówke, nie mógł byc wczesniej , bo my bez szkoły rodzenia, ale przyszedł mój ginek i kazał położnej zawołac mojego TŻ do porodu żeby pomógł żonie. No i pomógł bardzo, skakaliśmy na piłce-REWELACJA polecam , razem oddychaliśmy i razem rodziliśmy, położne się uśmiechały jak TŻ parł razem ze mną . I po 3 godzinach przyszedł nasz Kubuś na świat, uczucie nie do opisania jak słyszy się pierwszy krzyk swojego dziecka, cos niesamowitego. Poźniej mnie uśpili do zszycia i po dwóch godzinach przeszłam do sali gdzie leżałam . Około 19 przyjechał TŻ ja wstałam bez problemu, choc troszke kręciło się w głowie. Dziewczyny wszystko do przeżycia, poród nie jest taki straszny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

I gratuluję wszystkim rozdwojonym!
?
.
i sie wyspalam