|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Bella nasz kot nam sie wtrynia do łózka. Ale cwany jest, bo bo najpierw sie kładzie na dekoderze i dopiero jak uśniemy to przyłazi
|
|
|
|
#4892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Igorku, Adasiu U nas nocka OK. Pobudka o 3 i o 7. Teraz sie bawimy ale moja dama Juz powoli spiaca sie robi. Chyba czas na drzemke. Idziemy Dzis na trzecie szczepienia. Poprosimy skromnie o kciuki ![]() Scio koty tak maja. U moich rodziców jest kocur, stary wyjadacz. Tez po cichaczu do łóżka wlazi. |
|
|
|
#4893 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Bry
![]() Marina - włosy masz prześliczne dla Adasia.Madziulka - zazdraszczam podróży ![]() Natka - nie znalazłam Twojego projektu w tych czeluściach ale wybieranie go to najprzyjemniejsza rzecz my też się budujemy, domek już stoi zostały instalacje i wykończenia. Majcia ma ostatnio coś takiego, że jak znikam z jej pola widzenia to zaczyna płakać ![]() A za 5 dni mamy bioderka. Trzymajcie kciuki, zresztą jeszcze za te 5 dni Wam przypomnę ![]() A moja kuzynka, mama 4-miesięcznego chłopczyka daje mu już obiady domowe! np schbowego z ziemniakami i z tłuszczem! nie przegadasz!
|
#4894 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma tak od miesiąca w sumie. Nawet nie wiem ile teraz ma tygodni ![]() Oooo może się załapie za darmoche. Edit: doczytałam co Dziubek napisała... Cytat:
ale chyba powoduje wzdęcia. Choinka prawdziwa? Cytat:
Cytat:
bo zasypia normalnie. Kiedy zbliża się 23-24 zaczyna się wiercić, ale nie płacze. Nie raz dam smoka to dośpi do 24-1, a jak ją wezmę na karmienie to denerwuje się że piersi nie ma na już i wtedy zaczyna postękiwać. Kiedy ją odłożę, na boczek to się przewraca na wznak i kręci głową na wszystkie strony, jak nie głową to drapie się po uszku. I zaśnie dopiero za jakieś 5 min... Muszę jej do rączki dać misia, aby się uspokoiła i pilnować rączek, bo się drapie po tych uszkach i co chwile strupy ma Nie mam pojęcia o co chodzi... Poważny facet ![]() Cytat:
![]() Brumek u mnie masaż plecków od momentu kiedy Emilie może leżeć na brzuszku jest No i jestem, Standardowe pobudki 24, 2, 4, 6 i o 8 koniec. Na prawdę nie mam pojęcia o co chodzi? Dlaczego się tak wierci rękami wymachuje, uszko molestuje ?Ach. |
|||||
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzmi i pewnie za to ban tymczasowy co do uszek , to wczoraj Kajool wrzucała linka to odcinka mamo to ja i lekarz wypowiadał się o problemach z uszkami i twierdził, że to jednak alergia na mleko. Może przejdź jeszcze raz do lekarza ![]() Może te pobudki przez to jednak , że coś z brzuszkiem się dzieje?? |
|
|
|
|
#4896 |
|
Rozeznanie
|
Witamy się i my.
Chyba moje milionowe podejście od kilku dni by coś tu naskrobać, a już nie wspomnę o odniesieniu się do waszych postów! U mnie w domu szpital, teraz na mnie przyszła kolej i dogorywam jednym słowem:/ Ala już ma się lepiej, ale boję się, że będzie jakiś nawrót ode mnie Co mogę brać z leków karmiąc UU? Podbieram Ali kropelki i syropki, ale jeszcze na gardło by się coś przydało. Mam nadzieję, że szybko wrócimy do formy! Tak ogólnie gratulacje skończonych miesięcy, tygodni, nowych umiejętności dzieciaczków! |
|
|
|
#4897 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanetaa ja też już nie wiem sama ile Dominiś ma tygodni
Właśnie Dominik zjadł szpinak z ziemniakami. Jemu to wszystko smakuje A teraz idzie koopa. Ostatnio zawsze po "obiadku" jest koopa
|
#4898 |
|
Zadomowienie
|
Dziendobry
u nas jak to ostatnio bywa pobudka o 1 i o 6 rano a potem jeszcze do 9 kimanko ![]() dzis jest ladnie slonecznie ale znow tylko werandowanie..... czy ktos tak jak ja nie lubi swiat ?co by tu dzis porobic....... ![]() dla Adaśka
|
|
|
|
#4899 |
|
Rozeznanie
|
Witam z nad trzeciego kubka kawy.
Wstałam z takim nerwem, że bez kija nie podchodź. Takiej nocy nie było odkąd Zuzka przestała być cycowa. jak wstała koło północy, zjadła, to do 4 nie spała. Milion razy zrobiła mi histerie pod tytułem 'mamo, dlaczego mi to robisz?, ja nie chce spać, ja chce się baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaawić'. co tylko poczuła, że na chwile coś odwraca moją uwage, to podnosiła głowe z ogromnym uśmiechem. A w takich sytuacjach jj uśmiech mnie nie bawi, tylko działa jak płachta na byka i doprowadza do szału. No al jak juz w koncu usnęła, to ten idiota (wrocil po 1) zaczał po domu łazić, spać nie mógł(zgadnijmy dlaczego), myslałam z go ubije. No i mamy teraz godzine 10:30, a mi leb napi*****a, żołądek mnie boli i czuje sie jakby mnie ktos pałą zdzielil. to nie bedzie dobry dzien. |
|
|
|
#4900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tu jest fajny kalendarz pierwszego roku dziecka a zarazem kalkulator tygodni ![]() http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...8,9861715.html |
|
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny załadowałam galerię.
Kabel od aparatu był z grzałką od akwarium
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4902 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
a ja mam lenia, miałam odkurzać, ale zrobię to później, no nic mi się nie chce, Nati usnęła teraz i mam nadzieje,że pośpi trochę dlużej niż 30 min. popołudniu idę się troszkę odchamić do znajomej, bez dzieci, ale na krótko bo małż na 17 idzie na hale w gałe grać Adaś ![]() ![]() alibany-kuruj się dziubek będzie dobrze, trzymam kciuki brunetka jak tam Ala, przeszła gorączka? DaKaro no i jak sie z oczkiem małża skończylo ![]() Wodaqua, za pierwszy obiadek Zosi.Natka Domek juz taki ruchliwy, może obniż łóżeczko o jeden pozim, a rosnie jak na drożdzach Marina ach Marinka- szkoda,że tak daleko mieszkasz bo bym się z Toba umówiła na randkę ![]() ( a jeszczę apropos kreatyny, nie popaliła Ci wlosków, chodzi mi czy nie poniszczyła, bo jak tak śmierdzi to pewnie i szkodliwe)miałam cos jeszcze napisać, ale więcej grzechów nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- nowe zdjęcia w klubie Marina?? idę zobaczyc
|
|
|
|
#4903 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ty to sie masz z tym swoim Tż-em....... kiedy sie wyprowadza bo cos pamietam ze tak mialo byc? i uspokoj sie bo nerwy pochlaniaja jeszcze wiecej energii..... moze drzemnij sie jak mala bedzie w dzien spala? Cytat:
|
||
|
|
|
#4904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() drapie się i koniec. Mleka MM mi nie pije, Ja unikam nabiału nie jem nic nowego. Na brzuszek zaczęłam jej podawać Espumisan i też to samo. W uszku ma strupa którego wiecznie drapie i pewnie on jej dokucza, natomiast w drugim nie ma nic i też się drapie....Te parówki nawet nie wygladają apetycznie bleCytat:
Nie było koopy po marchewce wiec musimy zmienić menu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4905 | |
|
Zadomowienie
|
Bry.
Noc swietna, dospalam do 8.30. Malwi cos sie wlaczylo i caly czas gada, bardziej krzyczy w dodatku trzyma sobie raczke w buzi, wiec dzwieki nieziemskie (prawdziwa kobieta, robi kilka rzeczy na raz ). A robi to najglosniej, gdy ktos rozmawia - chce chyba przegadac.Brumku haslo 'glowa mnie boli' u nas nie dziala, bo mnie rzadko boli tak na serio. Wczoraj pomoglo 'jestem wykonczona' :p. Adasiu wszystkiego najlepszego @ u mnie brak, nie tesknie. Piszecie o testach - my sie dowiedzielismy 11 grudnia o Malwi. Bylam bardzo podekscytowana . Cytat:
za wizyte
|
|
|
|
|
#4906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cookie strasznie współczuję nocki
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus dziękuję, że pytasz. W nocy nie miała już gorączki, parę razy się budziła. Za to spałyśmy dzisiaj do 10
i muszę powiedzieć, że się wyspałam.
|
|
|
|
#4908 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tajfun by mu nie przeszkodziłile Wy tych kaw pijecie? Ja jestem przy pierwszej...
|
|
#4909 |
|
Zadomowienie
|
zanetko a ja wlasnie przeczytalam w tym kalendarzu o to:
Niemowlę stało się niespokojne, marudne, płaczliwe? Może ciągnie się za uszy, może wzrosła mu temperatura ciała? To objawy ząbkowania. Kup gryzak oraz żel łagodzący świąd i ból dziąseł, przed karmieniem możesz przecierać dziąsła kostką lodu. Moze dlatego tarmosi uszka
|
|
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże jak Ci dobrze, ja na nogach już od 6.30
|
|
|
|
#4911 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
dzisiaj spanko do 10, ale dzieć jeszcze w łóżeczku. Bawi się trochę, dosypia trochę, a ja miałam czas na spokojną kąpiel, śniadanko a teraz na Wizaż ![]() Cytat:
![]() Kciuki za pediatrę ![]() I najważniejsze - brawo Adamie ![]() Ja stąd: http://www.fotoboard.pl/ Cytat:
![]() Kciuki za lekarza "kciuki: Cytat:
Idiotka skończona, bo inaczej nie da się tego nazwać. Ale jak ona to robi? Miksuje mu to? Bo przecież takie dziecko nie pogryzie.Cytat:
A tak serio to współczuję takich atrakcji Cytat:
![]() A tak serio to wieice że mi zawsze to pomagało na ból głowy. Na początku się nie chciało, ale potem ból mijał na dobre
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko włoski masz super .... w ogóle z Ciebie laska niech Cię na żywo Dziewczyny zobaczą ... ja o takiej figurze mogę tylko pomarzyć
![]() Cookie ale mi smaka na kawę zrobiłaś ... no ale ja nie piję teraz dopiero jak skończę karmić UU Dziewczyny proszę powiedzcie mi czy Wasze dzieci też się tak pocą podczas snu? może ja go za grubo ubieram? body z krótkim i pajac? jak biorę go do mnie na łóżko i śpi ze mną pod moją kołdrą to spocony za raz na karku i głowie .... nie wiem co mam robić? nie chce mi skubaniec spać w łóżeczku, budzi się co 30 minut a ze mną śpi ładnie |
|
|
|
#4913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brumek - jakie parowki ja tez chce |
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pocenia, to zdecydowanie bym chłodniej ubierała albo lepiej - czymś cieńszym przykrywała. Ale ja mam hopla na punkcie nie przegrzewania i zimnego chowu ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- A takie ![]() http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2009/...owe-serca.html
|
|
#4915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też chcę ![]() Potrafię i 4 wypić, ale z reguły 2 normalne i jedną mrożoną sobie robię
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Otworzyłam dynie z ziemniaczkami
fuj jak to śmierdzi.I Emi nie smakuje, mnie też by nie smakowało ! |
|
|
|
#4917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Dominik się tym zajada
|
|
#4918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pajac + body i kołdra ![]() U mnie Emi nie raz jak ma sam pajac i jest pod moja kołdra to się poci. Ostatnio wsadziłam ją w śpiworek i ma sam pajac, nie raz przykrywam kocykiem. W nocy już go nie chce... |
||
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moja dostała kilka łyżeczek,ale za każdym razem się krzywiła
![]() Natomiast otworzyłam zupkę jarzynowa z bobovita i mam wrażenie, że jakoś specjalnie jest doprawiona, bo ładnie pachnie a warzywa tak nie pachną po przeróbce.Dama właśnie siedzi w bujaku i tak opowiada, pewnie mówi o dyni z ziemniakiem czy była nie dobra Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-12-15 o 11:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

dla Adasia.
my też się budujemy, domek już stoi zostały instalacje i wykończenia. 
nie przegadasz! 

Do tego wybudza się w nocy z płaczem, przez bolące dziąsła, więc chodzę jak zombiak... ehh byle do 18-stki.

A teraz idzie koopa. Ostatnio zawsze po "obiadku" jest koopa 

ble
Idiotka skończona, bo inaczej nie da się tego nazwać. Ale jak ona to robi? Miksuje mu to? Bo przecież takie dziecko nie pogryzie.
fuj jak to śmierdzi.